Djupa politiska och filosofiska tankar - helt gratis - på Sveriges äldsta dagliga blogg
  Sven tycker till. Färdiga åsikter - helt gratis   Sven Ohlsson
Till presumtiva arbetsgivare:
Jag har rakat mig sedan bilden togs!

 
Alla har vi åsikter. En del skriver insändare, andra dagbok eller gårdagens trend - en blogg. Här passar jag på att uttrycka mig fritt. Jag skriver om stort och smått, om allmänna frågor eller privata frågor. Jag hoppas att du tycker det är lika roligt att läsa, som jag har tyckt det är att skriva. Och ha överinseende med att trots att detta troligen är Sveriges äldsta aktiva "blogg" så är detta nog också en av Sveriges fulaste "bloggar"!

Mer än arton år i mänsklighetens tjänst
SVERIGES ÄLDSTA OCH FULASTE DAGLIGA "BLOGG"?

Glöm inte att bokmärka Sven Tycker så att du snabbt kan återvända

Rör inte min kompis

fredag 2016-02-05
Snart är det helg
tyckeri nummer 6840

» Centern på villovägar, eller?

Inom moderaterna finns en mycket stark opinion för att Högeralliansen ska liera sig med Sverigedumokraterna i syfte att störta Stefan Löfvens Rödgröna regering och istället bilda en Högerregering. Enligt denna, uppenbart mycket starka opinion från moderata kommunpolitiker, skulle en gemensam Högeralliansbudget få stöd från Sverigedumokraterna och på så sätt skulle Stefan Löfvens regering tvingas avgå. Sedan kan då Högeralliansen ta över med aktivt stöd från Sverigedumokraterna. Något som man uppenbarligen bedömer som ska kunna ske utan några större risker. Nu inser dock de ledande inom Högerallianspartiernas ledning att det inte är så enkelt som en del moderata kommunpolitiker vill få det till att framstå.

Säg Nej till ytterligare högersväng
Först ska man få ihop en gemensam budget mellan de fyra, Moderaterna, Liberalerna, Centern och Kristdemokraterna. Och, det är inte så lätt som det låter. I många frågor står partierna mycket långt ifrån varandra. Vi behöver t.ex. bara titta på frågan om flyktingmottagandet. Något förenklat står Moderaterna och Kristdemokraterna på en sida om den Rödgröna regeringens officiella politik medan Centern och Folkpartiet står på den andra sidan. Att tro att dessa fyra partier ska kunna enas om en gemensam politik i den frågan - som sedan skulle stödjas av Sverigedumokraterna, är verkligen en sensation. En Högeralliansregering skulle ju vara helt beroende av ett aktivt stöd från Sverigedumokraterna för att överleva. Och detta kan inte vara lätt eller trevligt. Annie Lööf och Centern (och även Anna Kinberg Batra och moderaterna) inser helt enkelt att en Högeralliansregering som skulle försöka ta över (som ju alltså kräver ett aktivt stöd från Sverigedumokraterna) utan ett nyval skulle misslyckas totalt. För de Rödgröna partiernas opinionssiffror skulle en sådan regering vara lösningen på dagens dåliga siffror. Situationen i Sverige är helt enkelt sådan att det kvittar vilken politik som förs, de som styr får skulden för allt ont utan att få beröm för det goda som man genomför.

Men, kanske håller även Centern på att närma sig Sverigedumokraterna? Helgens nazistinfluerade demonstrationer och aktiviteter innehöll ju även en centerpartist som höll tal tillsammans med alla de andra nazisterna, rasisterna och liknande dräggen. Omdömeslösa finns det många, både här och där. När Adolf Hitlers Nazistparti kom till makten i Tyskland en gång i tiden skedde det eftersom dom andra inte tog hotet på allvar.

Centern har ju just nu sina partidagar och deras stora lösning när det gäller flyktingmottagandet är att nyanlända ska jobba för lägre lön än andra. Att dom inte kan försörja sig gör inte så mycket. Bara dom får sysselsättning. Och sedan slår man ju två flugor i en smäll. Får en grupp mycket lägre lön än andra så innebär detta ju att konkurrensen om jobben gör att även andra tvingas acceptera lägre lön om dom ska få något jobb. När man kommit så långt har man uppnått syftet, mer pengar kvar hos arbetsgivaren och lägre lönekostnader. Fast så smart är det ju faktiskt inte. Men så är ju inte heller Centern kända för att vara så smarta alltid.

» Bedragare del 266

Ibland får man allra senaste vetenskapliga rön. Och ibland händer det att man får ett rejält gott skratt när man läser vad folk kan använda för argument för att få sålt skit till mig. Huruvida detta är på skämt, ett blufförsök eller helt enkelt vanligt bedrägeri vet jag inte. Men det är i varje fall spännande att få veta att man inte ska äta sallad eftersom man blir tjock av detta:

"Healthy"Brecfast Food Making You SWELL Up

You might not believe this...
But salads actually force your body to store fat
You may argue that salads are low calorie foods...

That's true (to a certain extent).

However, latest research proves that eating salads
regularly damages this organ in your body...

Salad gör dig fet
And causes you to gain weight.

Could This Be The Reason Why It's Hard To Lose Weight?

Breakthrough Research
Why Eating Salad Makes You Fatter

Click Here

This mail is not intendet for CANADA Recidency

Lite tankegrodor och liknande kan man hitta. Riktigt spännande blir det när man ser att man i mejlet INTE vänder sig till kanadicker! Finns det något speciellt med detta? Blir speciellt kanadensare inte tjocka av sallad? Eller kan det vara så att Canada har någon speciell lagstiftning som gör att det är illegalt att försöka lura dom? Hur som helst, släng skiten i papperskorgen. OBS att felstavningen av ordet "Breakfast" i början är INTE mitt skrivfel. Det står så i mejlet!

Mejlet får mig för övrigt att tänka på EU:s Hälsobyrå som ju i dagarna deklarerade att det inte fanns något samband mellan att äta socker och att bli överviktig (som ni kan se ovan är det istället sallader man blir överviktig av). Det fanns, enligt EU:s Hälsobyrå mängder med undersökningar som visade på att det inte fanns något samband. Att fyra av dessa fem undersökningar hade finansierats och utförts på uppdrag av den internationella sockerindustrin har ingen som helst betydelse. För övrigt vet ni väl att choklad utvinns ur kakao, som är en växt. Alltså är choklad en utmärkt ingrediens i sallader. Vilka alltså gör oss överviktiga.... be mig inte få ihop resonemangen - men dom är kiff (som vi säger här i Skåne om sån't som är kul)

» Vad är viktigt?

Det är alltid spännande att följa debatten. Varje dag drunknar människor på Medelhavet i sin kamp för att kunna få ett tryggt liv. Människor dör i bomber i Syrien, i Jemen, i Afghanistan och på många andra håll i världen. I Sydamerika sprider mygg nya dödliga sjukdomar. Nedskräpningen av våra hav når nya höjder. Och i Sverige har Anna Book fått sitt bidrag till Melodifestivalen diskat eftersom det redan deltagit i en annan Melodifestivaluttagning på annat håll och alltså inte var en ny låt som gäller i reglerna. Och det är DETTA som är den stora skandalen och katastrofen!


Rör inte min kompis

torsdag 2016-02-04
Julian Assange
tyckeri nummer 6839

» Sverige har klantat sig

Julian Assange
Det står nu ännu mer klart att den svenska åklagarmyndigheten / polisen (eller vem som nu har skulden) har klantat sig rejält när det gäller Julian Assange. FN:s expertgrupp för godtyckliga frihetsberövanden verkar ha kommit fram till att de svenska och brittiska myndigheterna behandlat ärendet helt uppåt väggarna. Det är BBC som nu berättar om vilket beslut som är på gång från FN-gruppen. Redan i går verkar Julian Assange ha varit medveten om vilket beslut som var på gång eftersom han då deklarerade att han skulle lämna Ecuadors ambassad omedelbart och överlämnat sig till brittisk polis om FN-gruppen kommit fram till att ärendet handlagts på rätt sätt. Nu verkar beslutet från FN-gruppen istället vara att den svenska och brittiska handläggningen varit felaktig och det faktum att Julian Assange känt sig tvingad att låsa in sig på Ecuadors ambassad innebär att han är "olagligt frihetsberövad". Svenska myndigheter har uppenbart trampat rejält i klaveret. Jag blir allt mer som tiden går övertygad om att det finns omständigheter i det här ärendet som vi inte får veta. Jag blir allt mer övertygad om att Julian Assanges befarande, dvs att Sverige har för avsikt att överlämna honom till USA:s myndigheter om han överlämnas till svenska myndigheter, är helt riktigt. USA vill ju ställa honom inför rätta för Wikileaks avslöjanden och han hotas av långt fängelsestraff där medan Sverige vill anklaga honom för våldtäkt mm. Men något svenskt intresse för att utreda dessa sexbrottsanklagelser verkar inte finnas. De flesta har ju nu preskriberats utan att man ens gjort några försök att förhöra Julian Assange.

Jag har många gånger sagt att jag har ingen aning om ifall Julian Assange gjort sig skyldig till några sådana brott (eller om det endast handlar om svartsjuka och en förevändning för att kunna fängsla honom). Har han gjort sig skyldig till dessa brott ska han också ställas inför rätta för dessa brott. Men något sådant intresse verkar inte den svenska Åklagarmyndigheten ha haft. Hade man verkligen haft en seriös vilja att utreda dessa brott hade man gjort mer aktiva försök att förhöra Julian Assange. Behandlingen av ärendet är en skandal. De som drabbats av detta ointresse är både Julian Assange och de båda kvinnor som gjort anmälningar. Dom får ju inte ens sina beskyllningar prövade.

» En liten ekonomisk jämförelse

I tisdags konstaterade jag att det nya bidragssamhället (det bidragssamhälle som gör att Danderydsborna är de stora bidragsmottagarna) kostar lika mycket som hela den svenska Försvarsbudgeten. Kostnaden för ROT, RUT och Ränteavdrag är ungefär den samma som hela Försvarsbudgeten, dvs något förenklat 45 miljarder kronor på ett år. Nu ser jag att aktieutdelningen från de fyra svenska storbankerna också är ungefär lika stora - ungefär. Bara ägarna av de fyra storbankerna får alltså i aktieutdelning på ett år lika mycket (ungefär 45 miljarder) insatta på sina konton som hela den svenska försvarsbudgeten, eller vad den nya bidragsklassen får i bidrag i form av ROT, RUT och Räntebidrag. Ibland är det spännande att jämföra olika belopp och se samband i vårt samhälle.

» Senaste nytt från Sverigedumokraterna

Jag ser att de sverigedumokratiska riksdagsledamöterna tröttnat på riksdagsarbetet. Frånvaron har ökat rejält på senare tid. Jimmie Åkesson själv är mer borta än närvarande i Riksdagen. Andra ledamöter har i princip lämnat riksdagsarbetet och stannat hemma - men plockar fortsatt ut full lön. Fast det finns några stycken som fortsatt jobbet.

Rasism och populism

Sedan ser vi att SD-riksdagsledamoten Martin Kinnunen tydligen börjar oroa sig för att få sitta i fängelse. Han försöker genom att ljuga smita undan sitt ansvar. Vad det handlar om är alltså fiffel och bluff i SD:s egna bolag.

SD:s koppling till de skinnskallar, rasister, fotbollsfirmor och annat slödder som var ute och slogs i Stockholm förra helgen var fullt uppenbart. I Finland har vännerna bildat medborgargarden på många orter för att ut och slåss. Det är en skam att ett svenskt riksdagsparti har så tydliga kopplingar till den här typen av ligister. Allt fler människor ser paralleller till hur Adolf Hitlers nazister kom till makten i Tyskland, något som gör oss andra mörkrädda. Sedan kan man också försöka se det från den komiska sidan. Som någon sade, det är komiskt att se hur unga män iklädda ansiktsdukar kräver att kvinnor klädda i burka ska förbjudas.


Rör inte min kompis

onsdag 2016-02-03
Hänsynslösa rökare och lurendrejare
tyckeri nummer 6838

» Sätt åt dom

Fimpa - NU
Jag hörde på TV-nyheterna att Italien är på gång med att skärpa reglerna för rökare. Bland annat blir det förbjudet att röka i bilar där det vistas barn eller gravida. Ett förbud som redan tidigare införts i andra länder, t.ex. i England. Sedan lång tid är det redan förbjudet att röka inomhus i offentliga miljöer t.ex. Ett annat mycket vettigt förbud som införs är att slänga fimpar på marken. Fast egentligen är väl detta redan förbjudet i Sverige. Nedskräpning är ju förbjudet - väl? Men det finns inga typer av medborgare som är så totalt hänsynslösa som just rökare. Att slänga en fimp på marken är helt enkelt ett helt naturligt beteende för en rökare. En allt för stor andel av rökare verkar tro att fimpen, den försvinner bara om man släpper den på marken. Men så är det ju inte. Ta en titt på platser där rökare står och väntar. Busshållplats, järnvägsperrong osv. Dom svämmar över av fimpar. För som rökare är det ju bara att släppa fimpen på marken när man rökt färdigt. Uppenbart är att tobaksröken också påverkar hjärnkapaciteten. Man kan helt enkelt inte tänka klart i tobaksdimmorna. Det är dags att på allvar göra klart för dessa hänsynslösa förpestare att dom har ett ansvar för att inte sprida sin skit över andra. Förbjud rökning i alla offentliga miljöer! Gör det kriminellt att slänga fimpen på marken! Eller, bara sluta röka!

» Bedragare del 265

Ibland är dom nästan komiska i sina försök att lura av oss våra slantar. Vill man försöka lura av svenskar sina slantar så tycker jag dock att man ska börja med att se till att mejlet kan skriva å, ä och ö. Det blir liksom mest komiskt när man får gissa sig till vad det där frågetecknet ska stå för. Hur som helst, så skriver dom på det här viset när dom försöker inbilla mig att jag är så dum så att jag betalar samma räkning från Telia två gånger:

Faktura

Telia <nooreply@telia.crm-ts.com>

Telia
Hej.

?tkomst till ditt konto ?r begr?nsat till f?ljande n?sta

Vi m?rkte att du har betalat din faktura tv? g?nger

Din fil nr?:(1580_12)!

F?r att bekr?fta din ?terbetalning

>>> Klicka h?r

?TeliaSonera Sverige AB

Troligtvis skrattar dom som inte är Telia-kunder ännu mer än mig. Sedan skulle jag också gärna vilja veta vad "åtkomst till ditt konto är begränsat till följande nästa" egentligen innebär. Det är väl ett exempel på någon Google-översättning. Men jag kan inte riktigt komma fram till vad det egentligen skulle varit. Spännande är att länken leder till något som heter http://superfreshstores.com. Skulle det vara något dotterbolag till Telia möjligen? Hur som helst så tycker jag att vi slänger skiten i papperskorgen med ett skratt på läpparna.


Rör inte min kompis

tisdag 2016-02-02
Om att glädja människor
tyckeri nummer 6837

» De nya bidragsmottagarna

Hjälp mig
En sammanställning som tidningen ETC har gjort förvånar inte mig. Enligt den sammanställning som tidningen gjort får varje familj i rikemansghettot Danderyd i genomsnitt 7.307 kronor i bidrag från alla andra skattebetalare för sitt boende - varje månad. Det är subventioner för bygget av swimmingpool och beskärning av buskarna i trädgården, det är skattesubventioner för att få 7-rums villan städad och det är bidrag från oss andra skattebetalare för att betala mångmiljonlånet till att bygga nytt garage. Det handlar alltså om ROT-bidrag, RUT-bidrag och Ränteavdrag som sammanlagt kommer upp i nästan 90.000 kronor om året för en genomsnittlig familj i Danderyd. Det här är belopp som är mångdubbelt högre än för en genomsnittssvensk. ETC har jämfört med Malå kommun i Västerbotten där snittet istället ligger på 1.956 kronor i månaden per familj. Den genomsnittliga årsinkomsten (beskattningsbara inkomsten alltså) ligger nästan dubbelt upp i moderatghettot Danderyd jämfört med Malå (där moderaterna inte har ett enda mandat i kommunfullmäktige). Men ROT / RUT / Räntebidrag är nästan fyra gånger så högt i genomsnitt. Vi kan förstå varför vissa partier vill bygga ut bidragssamhället inom det här området medan andra partier vill begränsa den här formen av bidrag. Det är nog inte så konstigt att politiker och debattörer ute på den högra politiska skalan inte räknar in detta i bidragssamhället. I deras värld är det istället sjukpenning osv som är en del av bidragssamhället. Jag vet vad jag tycker i de här frågorna! Vilket som är bidrag och vilket som är en försäkring.

Prioritera
Fast det finns förstås de som inte tycker att det är något problem, utan som tycker det är ett jättebra system. Jag gissar att ni kan gissa vilka detta är? Helt rätt, det är det som tjänar på systemet! - "Vad kan vara bättre än att man använder sina pengar till att skapa jobb för en annan person", kommenterar moderaten Isabella Jernbäck i Danderyds socialnämnd det hela med. Och det är inte helt fel tänkt. Hon glömmer bara det faktum att frågan handlar inte om att hon använder sina pengar för att skapa jobb till andra. Diskussionen handlar om att hon använder andras pengar för att skapa ett bättre liv för sig själv. Ska man använda pengarna för att skapa jobb till andra kanske dom istället skulle använda dom för att hjälpa pensionärer och handikappade som troligtvis har ett större behov av hjälp. Men så enkelt kan man förstås inte lösa ett dilemma - om moderaterna får bestämma.

För att göra en liten jämförelse. De totala statsutgifterna för dessa bidrag är drygt 45 miljarder kronor. Vilket kan jämföras med de totala Försvarsutgifterna i Sverige som är knappt 45 miljarder kronor. Håll med om att det ibland kan vara spännande att göra jämförelser!

» Jippii - goda nyheter

Ibland läser man små korta nyhetsnotiser som gör att man känner en underbar lycka i kroppen. Den europeiska livsmedelsmyndigheten Efsa (en del av EU-kolossen) har kommit fram till att det inte finns någon bevisad koppling mellan socker och övervikt! Äntligen kan man alltså utan dåligt samvete vräka i sig de där massiva chokladkakorna, påsarna med kolor och dom där så underbara syrliga karamellerna ni vet. Efsa hänvisar till 5 olika studier som gjorts. Kanske ska man påpeka att fyra av dessa fem har betalats av sockerindustrin. Jaha, där försvann det roliga! Jag känner faktiskt stark sympati för vår hälso- och sjukvårdsminister Gabriel Wikström (S), som känner en viss oro för saken. Min dotter använder ordet "Källkritik" och undrade om Efsa var dom med krokiga gurkor! Det ligger något i det påpekandet.


Rör inte min kompis

måndag 2016-02-01
Tankar en ny månad
tyckeri nummer 6836

» Leverans och inte leverans

Försäkringskassan
Självklarheten att man är sjukskriven så länge som man är arbetsoförmögen pga sjukdom avskaffades av vår tidigare Borgerliga högerregering. Dom bestämde helt enkelt att efter en fastställd tid på 2½ år så kunde man inte längre vara sjukskriven, oberoende av hur sjuk man var. Man var istället ett fall för Arbetsförmedlingen där man skulle inställa sig villig att ta emot anvisat jobb. Nya medicinska rön innebar tydligen att man inte kunde vara sjuk mer än 915 dagar. Denna självklarhet återinförs lyckligtvis från i dag av den nuvarande regeringen. Den s.k. "Bortre tidsgränsen" i sjukförsäkringen avskaffas. Är man sjuk och arbetsoförmögen är man sjukskriven - punkt. Är man stadigvarande sjuk så att man inte beräknas kunna återgå i arbete får man istället Sjukersättning. Egentligen ganska självklart kan man tycka. Men det tycker inte alla. Inom högerns alla partier tror man fortfarande att man blir frisk på 915 dagar - punkt!

Ett annat högerfiasko som avskaffas av den nuvarande regeringen är FAS 3. En "reform" som införts med enda syfte att spara skattepengar för de som har råd att betala skatter och att samtidigt förnedra de som inte klarar av arbetsmarknaden så som de redan gynnade tycker är lämpligt.

Men vad är det som diskuteras? Jo, en konflikt mellan TV-bolag och TV-distributörer innebär att Kanal 5 (bland annat) släcktes ner i natt för en del TV-tittare. Skandal! Katastrof! Jordens undergång! Tänk på alla dessa amerikanska kvalitetsserier som vi kan missa. Ska Sheryll verkligen få sin Don i nästa avsnitt? Vi får inte veta! Vad ska vi göra? Konflikten MÅSTE helt enkelt lösas omedelbart!

Allt tyckt till av en som INTE går miste om Kanal 5 (än), som har ett jobb på den öppna arbetsmarknaden, och som åtminstone än så länge inte är arbetsoförmögen pga sjukdom. Och, som efter mer än 30 år som anställd på Försäkringskassan gav upp för ett antal år sedan.

» Ska det vara så svårt

Antisemitism är ofta ett stort problem i vårt samhälle. Antisemitism har funnits mycket länge, och utnyttjas av många grupper. Det är en traditionell antisemitism som kombineras med en modern sådan. Och, allt är lika skamligt. Men, samtidigt måste vi lära oss att skilja på antisemitism och kritik av den Israeliska statens politik gentemot palestinier. Det är två vitt skiljda saker. De extrema ledare som i dag styr Israel representerar inte alla judar. Dvs att kritisera den israeliska politiken är inte det samma som antisemitism. Lika lite som att kritisera militanta islamska grupper som IS osv eller extrema våldsbejakande palestinska grupper handlar om islamofobi. Vi måste lära oss att skilja på vad vissa ledare och grupper gör och argumenterar för och hela religiösa eller folkliga grupper. Vi ska istället ställa samma krav på demokrati och acceptans på den Israeliska politiken gentemot palestinier som vi ska ställa på Islamska grupper och stater gentemot den egna befolkning (både majoriteter och minoriteter) och mot grannarna. Man är inte islamofob för att man kritiserar extrema muslimska gruppers politik. Lika lite som man är antisemit för att man kritiserar den Israeliska politiken på ockuperad mark och gentemot palestinier.

Margot Wallström
Men, båda grupperna har svårt för att acceptera kritik, även om kritiken inte ens handlar om gruppen som sådan utan om extremister inom gruppen. Behandlingen av Margot Wallström i Israel är ett sådant exempel. Grupper inom Israel tål helt enkelt inte kritik utan all kritik av Israel avfärdas som exempel på antisemitism. För en vecka sedan publicerade den israeliska tidningen Makor Rishon en artikel där den före detta regeringstjänstemannen och journalisten Zvi Zameret något förenklat tyckte att Margot Wallström borde möta samma öde som Folke Bernadotte. Den svenska diplomat som 1948 mördades av judiska extremister. Ett uttalande som faktiskt är ytterst remarkabelt. Tänk er reaktionen om en svensk journalist skulle skriva att ett annat lands utrikesminister borde mördas? Det officiella Israels behandling av Margot Wallström är ett exempel på hur en del har mycket svårt för att acceptera någon form av kritik mot den israeliska statens politik och tolkar all kritik som antisemitism.

Det finns starka skäl att kritisera den formella israeliska statens politik mot palestinier. Men, det är inte acceptabelt att ge alla judar (i Israel eller i Sverige) skulden för detta. Lika lite som alla muslimer ska ha skulden för vad vissa islamska grupper eller stater gör. Det är dags att lära sig detta - NU!


Rör inte min kompis

söndag 2016-01-31
Blandade tankar på månadens sista dag
tyckeri nummer 6835

» En helt perfekt idé

Vänsterpartiet
Jag ser att Vänsterpartiet inför de politiska samtalen om bostadskrisen går ut med ett krav på begränsning av ränteavdragen. En begränsning som innebär att avdraget begränsas till maximalt 40.000 kronor om året. Ett belopp som få har, och de som har så höga avdrag har mycket höga inkomster. Totalt kostar ränteavdragen den svenska statskassan ungefär 30 miljarder kronor om året. En kostnad som är ohållbar i längden, och allt fler ekonomer har gått ut med krav på begränsningar i ränteavdragen. Eftersom så många har gjort sig beroende av ränteavdragen kan man inte heller införa allt för stora begränsningar på kort sikt. Vänsterpartiet kräver därför också en minskning av dagens avdrag på 30% med 1 procentenhet om året under de kommande fem åren ner till 25%. Bra tänkt Vänsterpartiet! Om man tänker rent praktiskt så kan man inte säga Nej till de här kraven. Om det inte handlar om att man ju "måste" säga nej när förslaget kommer från Vänsterpartiet.

» Fundera några gånger

Facebook
Är det någon som undrar hur Facebook kan göra miljarder i vinst om året utan att ta ut några avgifter? Sanningen är att det är inte vi Facebook-användare som är Facebooks kunder. Vi är Facebooks affärsprodukt som säljs till högstbjudande. Studera annonserna och fundera över sambandet med vad du gjorde på nätet för några timmar sedan!

Hur hade du reagerat om säkerhetspolisen ville placera sändare på alla medborgare så att dom hela tiden kunde hålla koll på var du var, vilka du träffade osv? Men med mobilen låter du ditt telebolag hålla full koll på dig - och sedan lämna uppgifterna till polisen! Någon stor skillnad?

Det finns all anledning att fundera över vad vi låter de kommersiella krafterna hitta på med oss. Fundera mer än en gång på frågan!

» Se upp

I går kunde jag konstatera att en grupp nazister / fascister / rasister i Stockholm gett sig ut på jakt efter människor med utländskt utseende. I dag kan vi läsa om hur grupper med anknytning till Sverigedumokraterna och andra rasistiska idéer demonstrerat under lördagen. Gruppen "Folkets demonstration", som har anknytning till Sverigedemokraterna, hade samlat allt från aktiva sverigedumokrater till uteslutna SD:are, nazister, fotbollshuliganer osv. Även i Umeå försöktes det dras ihop rasister. Det ska bli spännande att se reaktionerna hos det officiella styret av Sverigedemokraterna, hur dom ska prata bort det, bortförklara det och rent allmänt skylla ifrån sig.

» Människan som rovdjur

Jag har full respekt för människor som väljer att vara vegetarianer. Jag är fullt övertygad om att vi mår bra av mer vegetarisk kost och en begränsning av överdriven köttkonsumtion. Men sedan har vi de extrema veganer som tror att dom har rätt att vara någon form av högre stående form av samvete över alla oss andra. På Aftonbladets Debatt skriver en Martin Smedjeback och skryter över att han ska sitta i fängelse för att som han skriver: - "Jag går i fängelse – för åtta hönors liv". Dom har helt enkelt stulit åtta hönor och anser att det innebär att dom är mycket bättre människor än oss andra.

Det finns många rovdjur på vår planet. Allt från varg och räv hos oss till både större och mindre rovdjur. En del äter bara kött, andra äter en blandning av kött och vegetabilier. Varför inte bara acceptera att människan är ett av dessa rovdjur. Homo Sapiens har ätit kött, när detta har passat, sedan urminnes tider. I dag tror vi att vi har blivit intelligenta och "odlar" vårt kött (och fisk), vi tillagar det på olika sätt istället för att äta det hela rått som andra rovdjur. Men människan är ett rovdjur, och har så varit sedan urminnes tider. Låt oss acceptera detta. Sedan kan det finnas anledning att diskutera hur vi behandlar djur, hur mycket kött vi äter osv. Men vi är ett av många djur på vår planet, och många av dessa är rovdjur. Inklusive människan. Ska vi förbjuda alla andra rovdjur?


Rör inte min kompis

lördag 2016-01-30
Svinartade nassar och giriga svin
tyckeri nummer 6834

» Nassarna visar sitt tryne

Äkta nasse
I går gick en grupp nazister / fascister / rasister till angrepp i Stockholm. En grupp maskerade män från Svenska Motståndsrörelsen samlade sig för att gå till attack mot personer med utländskt utseende. Som svensk (vem som nu är svensk av oss egentligen) skäms man öronen av sig. Det vore spännande att syssla med lite släktforskning på dessa svinartade idioter för att se hur många generationer tillbaka man behöver gå innan man hittar "utländskt" blod i dom stackarna. Människor har alltid flyttat runt. Det kan vara pga naturkatastrofer, man har sökt sysselsättning, man har flytt från förföljelse, man har varit nyfiken helt enkelt eller av andra skäl. Vi har själva alla s.k. "utländskt" blod i oss. Jag har själv vallonblod och lite ryskt blod bland annat men känner mig som svenskt för det. Att svin som kallar sig svenskar ger sig ut på det här viset är en skam. Men uppenbarligen skäms inte de inbitna nassarna. Dom vet nog inte vad att skämmas ens innebär. Men att det finns svenskar som stödjer den här typen av svin förstår jag inte. Och hur nästan var femte svensk kan sympatisera med ett parti som har sina rötter i den här typen av krafter är lika obegripligt. Det är ju inte så att Sverigedemokraterna har utvecklats under generationer. De ledande i partiet gick med i partiet medan man fortfarande hade dom här kopplingarna. Ledande i partiet har fortfarande kvar dessa kopplingar.

Jag skäms (och det är jag inte ensam om.

» Rik, rikare och rikast

Fördelarna dollarn mer
Man kan ibland också säga sniken, snålare och girigast. Syftet med att bli rik är att då kan man bli ännu rikare. Och allra rikast blir man om man behåller alla slantar själv och gör så gott man kan för att undvika att dela med sig. När det är dags för arbetskonflikter av olika sort eller bara avtalsrörelser så handlar det något förenklat om att vissa vill behålla slantarna själva så att man slipper dela med sig till de som hjälper till med att arbeta ihop slantarna.

Världens 10 rikaste personer äger sammanlagt 4.217.000.000.000 kronor, eller 4,2 biljoner kronor. Mycket förenklat innebär detta ungefär 600 kronor till varje innevånare på jordklotet, som alltså dessa enda 10 personer ensamma äger. Vår egen Ingvar Kamprad från min pappas Älmhult (dom växte upp samtidigt i Älmhult) ligger på 10:e plats. Jag var inte gammal när jag på besök hos farmor och farfar gick på det allra första IKEA-varuhuset lite då och då. Men Ingvar Kamprad är ganska unik bland dessa multirika. Det vanligaste är att ju rikare man blir desto girigare blir man. Precis som ju mer makt man får desto mer makt eftersträvar man. Makt och pengar korrumperar. Hur överrika människor kan leva lyxliv på det sätt man gör utan att skämmas är egentligen ofattbart.

Man kan höja en del skatter utan att det skapar några problem, men löser en hel del problem.


Rör inte min kompis

fredag 2016-01-29
Det blir inte mer
tyckeri nummer 6833

» Skattefiffel

EU har för avsikt att göra insatser mot skattefusk. Bland annat Internetföretag som Google, Facebook, Apple och Amazon för i dag över sina vinster till länder där vinstskatten är obetydlig. Man placerar inte vinsten där man har stor omsättning, eller stor vinst, utan man för över den till länder med minimal skatt. Det handlar om många miljarder som smits undan. Nu har EU-Kommissionen i uppdrag att se till att företagen skattar där dom ska skatta, inte där dom slipper skatta. Fast jag läser att Dagens Industri har en lite annorlunda syn på saken!

För övrigt blir det inte mer i dag. Dagens migränanfall är ovanligt ihärdigt. Nu sover jag, så ses vi i morgon med nya synpunkter på diverse ämnen.


Rör inte min kompis

torsdag 2016-01-28
Månaden är snart slut
tyckeri nummer 6832

» Vad NATO-supportrarna glömmer att berätta

Säg Nej till NATO
När NATO-hetsarna kommer igång om det ryska hotet mot Sverige får vi höra om hur det militära Ryssland rustar och nu plötsligt utgör ett växande hot mot Sverige. När man för några dagar sedan lyssnade på arméchefen generalmajor Anders Brännström så lät det ungefär som om Ryssland var på väg att invadera Sverige inom ett par år. Vilket naturligtvis skrämde livet ur en del. Därför är det av vikt att ha en del verkligheter i minnet.

* Ryssland har ingen historia av att använda sin militär utanför det område som Ryssland (och innan det Sovjetunionen) ansåg vara sin egen maktsfär. Under gamla Sovjettiden kunde det vara realistiskt för länder inom den s.k. Warszawa-pakten att känna ett hot om dom inte "lydde" utan Moskva befarade att man skulle förlora inflytandet. För dagens gamla sovjetrepubliker kan risken istället finnas för ett militärt hot från dagens Ryssland. Se Georgien och Ukraina t.ex. Men, utanför denna "maktsfär" är inte Ryssland ute och invaderar och krigar. Det är en annan supermakt i vår värld som har för vana att skicka militär och bomber till alla möjliga länder runt om i världen när de egna intressena är hotade.

* Det framställs som om den ryska upprustningen är enorm. Men så är det inte. Ryssland satsar en bråkdel av vad t.ex. USA satsar på militär rustning. Ryssland ligger inte ens på andra plats i världen. Kina satsar i dag mer på militären än Ryssland. USA:s allierade diktatur Saudiarabien satsar också mer pengar på militären än Ryssland. Istället är det så att den militära andelen av Ryssland BNP minskar. Däremot rekordrustar NATO i dag sin militär. - "Vi har genomfört den största uppladdningen sedan slutet av kalla kriget" skryter NATO-chefen Jens Stoltenberg - som om det skulle vara något att skryta om.

* Sverige har hållit sig utanför krig i mer än 200 år. Något som är unikt i vår värld. Och detta har vi lyckats med just tack vare att vi hållit oss alliansfria i fred och sedan varit neutrala i krig. Istället har vi kunnat vara en tillflyktsort för flyktingar. Se t.ex. på alla danskar, norrmän, finnar osv som kunde ta sin tillflykt till Sverige under 2:a världskriget. Vi kan hålla oss utanför krigen just genom att INTE vara en militär part i en konflikt. Inte genom att ansluta oss till en militär allians och förbinda oss att hjälpa dess medlemmar om dom hamnar i en konflikt. Vi kan själva välja genom att hålla oss utanför militära allianser.

Fortsätt på de första 200 åren i fred, håll oss utanför militära allianser!

» Fakta om ID-kontrollerna

Sven Tyckers första pass
Sedan ID-kontrollerna infördes för resande från Danmark till Sverige har vid gränskontrollen i Helsingør 300 personer stoppats från att resa vidare med färjan till Helsingborg. Totalt har HH Ferries kontrollerat 118.000 resenärer under de första tre veckorna och 300 har alltså stoppats eftersom dom inte kunnat visa upp giltig pass eller ID-kort. Av dessa 300 har närmare 260 varit svenskar som glömt pass / ID-kort och ett 40-tal varit potentiella asylsökande som inte kunnat visa giltig legitimation. Av alltså mer än 14.000 resenärer varje dag har alltså mer än 12 svenskar stoppats eftersom dom glömt pass / id-kort hemma. Och, kanske 2 potentiella asylsökande! Prata om ogenomtänkta beslut som främst skapar problem. Från Öresundsbron rapporteras att allt färre tar tåget medan allt fler tar bilen över. Som planerat? Sedan jag var så här liten har jag inte behövt visa ID/Pass när jag är i Danmark. Det kravet har införts av en Socialdemokratisk regering. Som alltså kallar sig socialdemokrater, men är något helt annat. Stefan Löfvens högergir är en katastrof!

» Från finansvärlden

Giriga banker
I dag är 8 av världens 20 största företag banker. Samtidigt som klyftorna i vår värld ökar så växer spekulationsekonomin. Bankerna handlar inte längre om att vara stabila företag, det handlar om snabba pengar på snabba spekulationsklipp. Det som en gång i tiden var en stabil statlig bank, men som sedan sålts ut, Nordea alltså, har släppt sin bokslutsrapport. Vi kan där se att avsättningen till bonusar ökat med 20% till 1,7 miljarder kronor. Dvs varje svensk (Nordeakund eller inte) bistår med 170 kronor i bonus till en grupp Nordeachefer? Känner vi som är kunder i Nordea att bankens service till sina kunder motiverar detta? Känner vi som Nordeakunder att de förmåner vi får genom att vara kunder i Nordea motiverar att banken satsar på att skänka bort 1,7 miljarder kronor, förutom redan skyhöga löner, till en grupp redan överbetalda chefer? Nä, det gör jag INTE! Det är nog dags att på allvar överväga att flytta mer av min bankverksamhet till någon annan bank. Problemet är att alla storbankerna i dag drivs av samma giriga slipsnissar helt utan moral eller tankar på bankens kunder.

» Dagens goda nyhet

I en liten notis läser jag att antikorruptionsorganisationen Transparency International nu släppt sin årsrapport. Den berättar att Sverige tillsammans med Danmark och Finland är de länder i världen som har minst korruption. Alla antydningar om korruption uppmärksammas, och detta ska vi vara stolta över. Vi ska vara glada och stolta över att vi inte lever i ett land där korruption hör till vardagen. I dagarna läste jag mer om Malaysias premiärminister Najib Razak. På hans personliga bankkonto finns omkring 700 miljoner dollar som han har svårt för att förklara. Han hävdar att dom är en personlig gåva till honom från Saudiarabien. Vilket dock förnekas från Saudiarabien. Det handlar snarare om mutor och korruption.


Rör inte min kompis

onsdag 2016-01-27
Det är 71 år sedan
tyckeri nummer 6831

» En viktig dag - tänk på det!

Den äkta SD-svansedn
I dag har befrielsen av Nazitysklands koncentrationsläger i Auschwitz högtidlighållits. Sammanlagt mer än 1 miljon människor mördades / dog i koncentrationslägret. De flesta av dessa var judar, men även t.ex. romer, ryska krigsfångar, polacker och andra fanns bland offren. Det är viktigt att komma ihåg att det en gång i vår närhet fanns en stat med en ideologi som gick ut på att mer eller mindre utrota flera grupper av människor som ansågs som mindre värda. Det var inte länge sedan. Det här skedde bara några år innan jag själv föddes. Mina föräldrar upplevde detta i sin egen närhet. Det fanns även i vårt land stora grupper som stödde dessa "satans mördare". I dag kan man åter hitta klistermärken uppsatta av grupper som stödjer dessa vidriga grupper. Kanske så mycket som var femte svensk stödjer i dag ett parti som har sina rötter i nynazistiska kretsar. Ett parti som fortfarande i dag har många ledande företrädare som fortfarande försvarar dessa sjuka idéer om människors värde. Det finns alltså all anledning att återigen fundera efter hur det gick till när Nazisterna fick makten i Tyskland. Dom kom inte till makten genom att lova att "utrota judar och romer". Men, dom kom till makten genom att sprida tankar om att alla människor inte var lika mycket värda. Samma tankar som dagens Sverigedumokrater sprider. Ett parti som alltså har sina rötter i just dessa kretsar. Ha detta i åtanke! Tänk längre än vad näsan räcker! Historien har mycket att lära oss.

Det är med tanke på ovanstående mycket viktigt att man tänker på verkligheten när man kritiserar dagens israeliska politik. Det är den extrema högerregimens politik under premiärminister Benjamin Netanyahu man kritiserar. Inte den judiska staten Israel. Inte judar som grupp. Alla medborgare i Israel ställer inte upp på den nationalistiska högerpolitik som förs av premiärminister Benjamin Netanyahu mot det palestinska folket. En regim som ständigt låter nya bosättningar byggas på ockuperad mark, allt för att förhindra möjligheterna till att skapa en palestinsk stat utan istället nå målet att slutligt annektera hela Västbanken. När Margot Wallström därför kritiserar Israels politik är det just denna nationalistiska högerpolitik hon kritiserar. Inte den judiska staten Israel. Hon ska faktiskt känna sig hedrad över att ha blivit bannlyst av premiärminister Benjamin Netanyahus extremnationalistiska högerregim. Nästa person att bannlysas av samma Benjamin Netanyahu blir kanske FN-chefen Ban Ki-Moon? Han har i dagarna anklagats för att "uppmuntra terrorism" när han kritiserar Israels planer på att bygga ytterligare bosättningar på Västbanken. Ett klart brott mot alla internationella regler och konventioner. Så nästa man att bannlysas blir väl FN-chefen Ban Ki-Moon?

» Tänk om ifall?

United States of America
Sedan årsskiftet har en grupp högerextrema kristna fundamentalister med kraftig beväpning (så'na som läser Bibeln som Fan läser Koranen) ockuperat flera byggnader i en nationalpark i Oregon i USA. Det handlar om en grupp välbeväpnade kristna fundamentalister långt ut på högerkanten som i princip inte lyder några lagar. Myndigheterna i USA har uppenbarligen tagit det hela ganska lugnt och låtit tiden gå. Fast det finns uppenbarligen många som tycker att det främst rör sig om en grupp knäppgökar. Många har också undrat varför myndigheterna har låtit de kristna fundamentalisterna stanna utan att man gjort någon insats. Vi kan vara övertygade om att ifall det rört sig om muslimska fundamentalister hade armén och nationalgardet kallats in och det hade smällt till rejält inom några dagar. Nu har det tydligen i varje fall utbrutit skottlossning i en polisspärr och en av de kristna fundamentalisterna har dödats, en har skadats och en stor grupp har arresterats. Men de kristna fundamentalisterna har i varje fall upplevts som mindre farliga än muslimska fundamentalister.

» Gissa om jag blev förvånad?

Avtalsrörelsen har börjat dra igång på allvar. På arbetsgivarsidan har man plockat fram sina krav från förra året, och året innan, och året innan och året innan.... Sedan tar man fram kopiatorn och går ut med kravet att det inte finns underlag för några löneökningar. Företagen har helt enkelt inte råd med några höjda löner eftersom detta skulle äventyra sysselsättningen samt möjligheten för cheferna att få ut högre bonus och ägarna att få höjd utdelning. Fast det är klart, de båda sista argumenten går man naturligtvis inte ut med offentligt. Allra helst ska ju lönerna sänkas så att man får minskade kostnader. De Borgerliga partierna försökte ju genom att subventionera lönerna för ungdomar. Detta skulle skapa jättemånga nya jobb. Fast det blev inte så många nya jobb, men däremot kostade det många miljarder. Varje nytt jobb kostade många sköna miljoner för skattebetalarna.

Nu har Svensk Handel hittat ett nytt argument för att inte höja ingångslönerna. Dom kan då anställa fler ungdomar och nyanlända flyktingar! Fast på frågan hur många det kan bli blir svaret mycket svävande. Hur som helst blir det fler slantar över för att bättra på lönerna för toppchefer, bonusar till chefer och utdelningar till ägarna. Om arbetsgivarna lovar att inte öka sina egna löner heller, då kan jag tänka mig att omvärdera min åsikt. Men något sådant löfte lär vi inte få. Så det är nog bäst att höja lönerna till skäliga nivåer, pengar som handeln omedelbart får tillbaka i form av höjd konsumtion.


Rör inte min kompis

tisdag 2016-01-26
Några enkla tankar
tyckeri nummer 6830

» Jakten på rubriker

Svenska Freds
Eller också kan det vara "Jakten på slantar" som motiverar att Försvarsmaktens arméchef, generalmajor Anders Brännström, hävdar att: - "Sverige kan vara i krig inom några år". Och det är ju inte helt omöjligt. Det är inte heller helt omöjligt att Sverige drabbas av en allvarlig kärnkraftsolycka inom några år eller att det inträffar någon enorm naturkatastrof som dödar hundratals svenskar eller kanske att ett rymdskepp från en annan galax landar på Sturups flygplats. Precis ALLT (nästan) är möjligt - men mycket osannolikt. Det här snacket från en krigshetsande generalmajor handlar nog främst om att hetsa för mer pengar till honom och få en möjlighet att leka mer med de stora gossarna i NATO. Generalmajor Anders Brännströms främsta argumentation handlar om att ett allt mer aggressivt Ryssland skulle vara ett hot. Själv skulle jag hävda att sannolikheten för att Ryssland skulle attackera ett alliansfritt Sverige är mikroskopiskt liten. Skulle Sverige vara en del av "motparten" NATO skulle risken däremot öka rejält - om vi får en konflikt. Sverige har just genom att vara alliansfria och neutrala lyckats hålla oss utanför krig i mer än 200 år. Något som är unikt på vår jord. Och det är just genom att hålla oss utanför militära allianser som vi lyckats med detta. Vad NATO-ivrarna glömmer att berätta är ju att ett medlemskap i NATO innebär inte bara att övriga NATO-länder förbinder sig att hjälpa oss om vi skulle bli angripna (vilket är ofantligt osannolikt om vi inte är en del av en motpart), ett medlemskap i en militär allians innebär också att vi förbinder oss att hjälpa alla andra medlemmar. Vi blir direkt en del av en motpart för "fienden". Risken för att vi ska bli inblandade i ett osannolikt krig ökar om vi är en del av ett av blocken. Just genom att hålla oss alliansfria och neutrala blir vi istället en tillflyktsort och en chans för en fredlig utveckling. Men, i sedvanlig ordning vill krigshetsare något annat. Ge oss ytterligare 100 år utan krig, håll oss utanför de militära allianserna! Aftonbladet och Sveriges Radio. Generalmajor Anders Brännström ska nog fundera lite till innan han kläcker ur sig nya dumheter.

» Om struntpratande politiker

Flygutsläpp
Jag såg ett inslag på våra lokala TV-nyheter om hur de Borgerliga med stöd av Miljöpartiet i Helsingborg mest pratat strunt. Efter valet 2014 tog de Borgerliga över makten i Helsingborg - detta tillsammans med Miljöpartiet. Dom lovade då "att minska stadens ekologiska fotavtryck". Sedan dess har t.ex. antalet flygresor i tjänsten på ett år ökat från 1265 under 2014 till 1932 förra året. Dvs en rejäl ökning. Det innebär mer än 5 resor varje dag, måndag-söndag, året runt. Varje dag tar alltså mer än 5 av Helsingborgs kommuns politiker eller tjänstemän flyget - troligtvis till Stockholm. Med dagens elektroniska samhälle med ofantliga möjligheter till elektronisk kommunikation åker alltså mer än 5 av Helsingborgs tjänstemän eller politiker med flyget till (gissningsvis) Stockholm. En kraftig ökning, med policyn "att minska stadens ekologiska fotavtryck" slängd i papperskorgen. Det är helt enkelt politiskt struntprat - sanktionerat av Miljöpartiet!

Det är nog samma fenomen som gör att Helsingborg utmärker sig för att ha exceptionellt många "kommunikatörer" anställda. Enligt en granskning gjord av bland annat Helsingborgs Dagblad visar det sig att Helsingborgs stad har 80 "kommunikatörer" anställda. Personal som har till uppgift att "kommunicera" med kommuninnevånarna. Helsingborg utmärker sig INTE av att ha bra kontakt med sina kommuninnevånare. På de senaste 10 åren har antalet "kommunikatörer" i kommunerna fördubblats, samtidigt som antalet journalister har minskat med en fjärdedel. Helsingborg utmärker sig med att ha anställt 6 "kommunikatörer" per 10.000 innevånare. Det är mest av de 25 största svenska kommunerna. Tvåan har bara hälften så många! Det är som om mitt eget lilla Åstorp skulle ha 9 "kommunikatörer" anställda. Kanske skulle man plocka bort några sådana och anställa fler i vården. Med tanke på att "kommunikatörerna" har klart högre lön skulle hälften av "kommunikatörerna" räcka till kanske 80 vårdbiträden? DET är viktigare!

» Var är Socialdemokraterna?

Med tanke på de dystra opinionssiffrorna för Socialdemokraterna kanske Stefan Löfven skulle börja fundera på om han inte borde föra en Socialdemokratisk politik, argumentera för en Socialdemokratisk politik och sedan ha Socialdemokrater i sin regering och inte borgerliga svammelpolitiker. Bara ett råd i all vänlighet!

De nya socialdemokraterna


Rör inte min kompis

måndag 2016-01-25
Nyheterna som försvann
tyckeri nummer 6829

» Opassande fakta

Jag såg en mycket liten notis i en tidning i går. Den berättade att OECD har kommit fram till att Sverige var bäst av alla OECD-länderna på att få människor i jobb som har förlorat sitt gamla jobb. Jo, faktiskt är det så. Om man tittar på hur snabbt människor får ett nytt jobb efter att ha sagts upp från sitt gamla jobb så är Sverige allra duktigast av alla inom OECD. Man kan undra varför sådana nyheter inte berättas om i alla våra borgerliga tidningar som helt dominerar den svenska mediamarknaden. Kanske är det för att dom är fullt upptagna med att klaga och gnälla?

» Svenskar i utlandet

I Aftonbladet läser jag om den svenska tennisspelaren som nu står anklagad i Australien för läggmatcher i tennis. Genom att medvetet förlora mot en lägre seedad spelare (och låta kompisar spela stora pengar på motståndaren) gick det ju ekonomiskt bra ändå. I varje fall på kort sikt. - "Det är så tennisspelare gör när de inte kan spela sitt bästa" är hans kommentar.

Och sedan läser vi om en annan svensk som på flyget från Thailand fick totalpanik på planet. - "Han var helt psykotisk och galen" berättar KLM. Medpassagerare fick binda fast honom i en stol.

» Bedragare del 264

Så har man återigen haft tur. Det är underligt hur ofta man har tur på webben i alla mejl som berättar hur man valts ut speciellt. I snitt trillar det nog in ett par sådana om dagen. Samtidigt vinner man inte ett "skit" på lotter osv. Min älskade hustru vann förra helgen två Sverigelotter på Bingolotto. På en av dessa Sverigelotter vann vi en ny Sverigelott. Denna var naturligtvis en nitlott. Dvs vi vann inte ett "skit". Denna helgen vann hon två nya Sverigelotter, vilka naturligtvis båda var nitlotter. Dvs återigen har vi inte vunnit ett "skit". Däremot är jag titt som tätt speciellt utvald. Här är ett sådant exempel. Facebook Rewards berättar:

Kära Facebook user,

Facebook teamet vill informera er och gratulera er för nya som vår 2016 Facebook Rewards vinnare.

Facebook Rewards-programmet görs vartannat år. Du har valts ut slumpmässigt av Facebook internet drag administratör. Dragningen Administratören är ett automatiserat program, som väljer Facebook-användare slumpmässigt.

Du har blivit godkänd för att göra anspråk på en total prissumma på $ 1.000.000 (En miljon dollar) Se nedan för dina vinnande information:

Vinstbeloppet: $ 1.000.000 USD (en miljon dollar)
Partinummer: TFB 12329317635197437-februari / 2016
Ref nummer: TFB 29501870209289 / ES 877

Facebook Rewards-programmet är stolt sponsras av Facebook ledningen. Din kontantpris skall överföras till dig i ditt land, där ditt Facebook-konto har registrerats.

För att göra anspråk på din kontantpris, vänligen kontakta Facebook Rewards programansvarig på följande e-post: todd1jackson@hotmail.com Du måste fylla i formuläret nedan:

Facebook
Ditt namn:
Din nationalitet:
Din nuvarande hemland:
Din ålder:
Ditt Telefonnummer:
Ditt yrke:
Hur länge har du använt facebook?:

Vänligen fylla i formuläret ovan, och skicka den till programansvarig med nedanstående detaljer E-post: todd1jackson@hotmail.com

Namn på Facebook belöningar programdirektör: Todd Jackson
Avdelning: Kontant Release avdelningen.
Position: DIREKTÖR, Facebook Rewards-programmet.

När dina uppgifter tas emot i e-post anges ovan, kommer programdirektör kontakta dig med information om hur du kan göra anspråk på prispengar var du än är. Den sammanlagda summan av en miljon dollar ska betalas ut till dig utan någon skyldighet eller förhör.

För din säkerhet, är du uppmanas att hålla din vinnande information konfidentiell, tills du har fått den vinnande pengar. Hittar du inte lämna ut din vinnande information till en tredje part. Detta är en säkerhetsåtgärd för att skydda dig, och för att undvika obefogad missbruk av Facebook bonusprogram.

Än en gång, säger vi grattis från alla medlemmar och personal Facebook Team. Se till att skicka dina synpunkter eller frågor till Mr Todd Jackson, på sin e-post: todd1jackson@hotmail.com

Tack för att du använder Facebook.

Hälsningar,

Peter Andrew,
Programkoordinator,
Facebook bonusprogram,
2016. All rights reserved.

Redan genom att publicera skiten bryter jag mot vad som utlovas. Dvs, på den här underliga svenskan, jag uppmanas att behandla det hela konfidentiellt. Hur som helst är jag mycket trött på alla dessa bedragare. Det här med att man uppenbarligen håller till i Slovakien (mejlet kommer från en adress i Slovakien) gör ju att man blir misstänksam. Kan det bero på skattefiffel som Facebook lagt verksamheten där? Internetjättarna är duktiga på att smita från skatter i varje fall. Att sedan använda en Hotmail-adress sopar ju ut den sista ansatsen till förtroende. Släng skiten! Jag har förresten svarat från en egen slaskadress jag har på Hotmail. Vi får se om dom återkommer eller mejlet redan kommer i retur?


Rör inte min kompis

söndag 2016-01-24
Dom har inte tänkt färdigt
tyckeri nummer 6828

» Hur är det tänkt?

Älska din nästa
Flera olika händelser har skapat en debatt om ifall polis och media undanhåller uppgifter om brottslingars ursprung för att motarbeta främlingsfientlighet och pga rädsla för att gynna Sverigedumokraterna. Detta är naturligtvis en mycket svår fråga. Vad är rätt? Jag brukar ha som rutin att när jag läser om olika kriminella handlingar, där det i allmän media inte framgår om ifall det är en "svensk" eller en "utlänning" som är skyldig, då går jag in och läser på några av de vanliga högerextrema och rasistiska hatsajter som finns på nätet. Skriver dom om brottet så är det en "utlänning" som är skyldig. Skriver dom inget så är det en "svensk" som är skyldig. Många verkar tycka att man alltid ska ange ursprunget när en "utlänning" är skyldig. Antingen för att visa hur många brott dessa "utlänningar" begår, andra för att man inte ska kunna bli beskyllda för att mörka sanningen. En som verkar tycka det senare är gamla moderaten Anders Björck, vilket Svenska Dagbladets chefredaktör Fredric Karén tycker är en bekymmersam syn på saken. Dessa som tycker att man måste ange ursprunget varje gång en "utlänning" är skyldig, tycker dom att man samtidigt ska poängtera att det är en "svensk" alla gånger detta är fallet också? Vi kan ju inte undanhålla detta heller! Och när är man "svensk"? När är man "utlänning"? Ska man ha med ursprunget flera generationer tillbaka? En brottsling som är född i Sverige, med en Nigeriansk pappa och "Svensk" mamma, är han "svensk", "halvnigerian" eller "nigerian"? Hur ska ursprung definieras? För det är väl inte så att alla gånger en "asylsökande" är skyldig ska detta preciseras, men i övrigt håller man tyst om att det INTE är en "asylsökande". Om Polisen efterlyser en person kan det finnas anledning att beskriva en brottsling, oberoende av ursprung - om detta verkligen är befogat. Men i övrigt, när har det betydelse att berätta om ursprung? Bara för att tillfredsställa vår nyfikenhet? Bara för att tillfredsställa rasisters fördomar? När en "svensk" man begår grova sexbrott i Thailand, hur ska vi beskriva honom? Svensk medborgare med en tyska mamma och en franska pappa men född i Polen och bosatt i Sverige? Vad är "svensk" och vad är "utlänning"? Det är inte lätt. Eller det är bara mörkhyade från Afrika och Mellanöstern som alltid ska pekas ut? Eller även invandrare av andra generationen men ursprungligen från Grekland? Eller kanske med en samisk pappa och en judisk mamma?

Faktum är att alla dessa "hel- eller halvrasister" som kräver att "utlänningar" alltid ska pekas ut med ursprung får definiera detta bättre. Eller ska vi alltid beskriva brottslingar med uppgift om medborgarskap, var man är född samt var ens föräldrar är födda?

Renrasig nasse
» Vem står för hotet?

I Stockholm har en grupp nassar från Svenska motståndsrörelsen ordnat en demonstration - naturligtvis utan tillstånd. Sån't behöver man inte tänka på om man är nazist. Naturligtvis slutade det hela med upplopp och slagsmål med polisen. Men det är alltså "den autonoma vänstern" som är hotet - enligt SÄPO. Men dom har väl under årens lopp inte gjort sig kända för allt för hög kvalitet på bedömningarna. Metro, Sydsvenskan, Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet för att nämna några. Med tanke på funderingarna på annan plats i dag så tänkte jag på hur vi ska beteckna dessa brottslingars etnicitet. Ska vi kalla alla dess närmare 40 brottslingar som plockades in av polisen som "svenskar"? Tänk om det finns några i gruppen som är av tyskt eller polskt ursprung? Ska det poängteras i mediarapporteringen? Eller man kanske inte släpps in i Svenska Motståndsrörelsen om man inte är renrasig svensk sedan minst 1800-talet?


Rör inte min kompis

lördag 2016-01-23
Äntligen helg
tyckeri nummer 6827

» Ska vi skratta eller gråta?

Ebba Busch Thor predikar medmänsklighet
Jag noterar att Kristdemokraternas nya, tydligt högervridna, partiledare Ebba Busch Thor i en radiointervju tyckt att Centerpartiet för en omänsklig flyktingpolitik - i motsats till Kristdemokraterna gissar jag att hon menar. Det omänskliga i den Centerpartistiska flyktingpolitiken skulle bland annat, enligt Ebba Busch Thor alltså, vara att Centern är motståndare till ID-kontrollerna vid gränsen till Danmark. Det skulle alltså vara mer mänskligt att stoppa vissa människor från att komma in i Sverige för att söka asyl än att låta dom ta sig till Sverige och söka asyl? Jag vet faktiskt inte om jag ska skratta eller gråta? Något kristet budskap kan det i varje fall inte vara. - "Den politik som Centerpartiet säger sig vilja hålla fast vid och den politik som man drev förut, jag skulle vilja hävda att det är en omänsklig politik. Den fick resultatet att människor inte ens hade en sängplats när de kom hit och bad om hjälp. Jag ifrågasätter starkt om det är en mänsklig politik" säger Ebba Busch Thor. I en kristen värld är det alltså mer mänskligt att inte ens få komma hit än att få komma hit men inte få en sängplats omedelbart. I Ebba Busch Thors värld är det bättre utan säng i ett tältläger i Turkiet eller i en ruin i Syrien än i Sverige under några veckors väntan på en riktig sängplats. Ebba Busch Thors högersväng verkar ha fått henne att bli lite yr i mössan!

Vidare ser jag att Ebba Busch Thor menar att: - "Det finns en risk för att man bygger upp ett parallellsamhälle, att vi får en situation där några har tillgång till allt och andra hamnar efter". För att råda bot på detta menar Ebba Busch Thor och Kristdemokraterna att man inte ska ha samma rättigheter innan man blivit svensk medborgare som andra svenskar. För att förhindra att vi får ett samhälle där vissa har men inte andra ska vi alltså besluta att vissa har och andra inte har? Jag gissar att detta också innebär att den som inte är svensk medborgare betalar en lägre skatt, eller? Som sagt, Ebba Busch Thor har blivit yr i mössan av sin högersväng. Hon förnekar dock i intervjun att Kristdemokraterna ska ha gått mot en "hårdare" och "tuffare" flyktingpolitik. Det är den inte alls enligt Ebba Busch Thor, den är bara lite hårdare och tuffare, inte alls hårdare och tuffare. Yr i mössan skulle jag vilja säga! Egentligen har hon bara skrivit under på den riktiga högerns (alltså Moderaterna under Anna Kinberg Batra) utspel: - "Ett högerpopulistiskt frontalangrepp på välfärden".

För övrigt noterar jag att Centern inte vill kommentera Ebba Busch Thors yra uttalanden. Jag förstår dom. Det här är en fråga där Centern och Annie Lööf förtjänar all respekt.

» Dagens citat

- "Han är bara en rik pojke som inte kan hantera sina leksaker"

Sagt av en husägare i Hornchurch i Essex, England sedan fotbollsspelaren Diafra Sakho kraschat sin 3 miljoners Lamborghini rakt in i hans tegelmur. Kanske ska man gå en speciell utbildning innan man får köra en bil där man bara behöver titta på gaspedalen. Men det drabbar ju ingen fattig, alltså att få Lamborghinin reparerad. Hur det är med tegelmuren förtäljer inte historien. Men den kostnaden får han väl också ta på sitt nöjeskonto.

Bara nämnt så där apropå vilka som tar sig rätten eftersom dom har gott om slantar.

» Våra seriösa storbanker

Eftersom vi nu pratat moral under några veckor så kan kanske en granskning av moralen hos våra underbara storbanker vara på sin plats. - "Ett bra alternativ för dig som vill spara minst 50 000 kr tryggt och långsiktigt till en lite högre ränta än flera andra konton" skriver Swedbank om ett av sina konton. Nordea har ett extra förmånligt: - "Förmånskonto". För SEB:s Placeringskonto gäller att man: - "får en fast ränta under hela bindningstiden". Hos Handelsbanken kan man på Kapitalkontot: - "spara till en rörlig ränta". Det gemensamma för alla dessa väldigt förmånliga kontona är att man får exakt 0,00% ränta. Jo, exakt ingen ränta alls. Vilket alltså är extra förmånligt, högre ränta än andra konton och så vidare. Jag tycker att dom borde betala skadestånd till sina kunder för sina lögner!

» Så kan det gå, när haspen är på

Jag läser att min egen Generaldirektör, Anders Danielsson (GD för Migrationsverket), i dagarna hade problem när han ville ta sig in i Riksdagshuset. Anders Danielsson var inbjuden av Socialförsäkringsutskottet för att informera om effekterna av de införda ID-kontrollerna. Men Anders Danielsson var inte uppsatt på riksdagsvakternas lista över inbjudna. Så det räckte inte ens med att visa legitimation. Anders Danielsson fick stanna utanför. - "Äh, vi skiter i det här" blev till slut kommentaren från Anders Danielsson som gick därifrån. Det är ju ganska komiskt att han inte blev insläppt när han skulle berätta om hur det går när man inte släpper in alla! Det hela blir ännu mer komiskt när man tänker på att Anders Danielsson var GD för Säkerhetspolisen innan han kom till Migrationsverket.

Migrationsverket
Sedan han kom till Migrationsverket ligger han bakom en rejäl satsning på att rekrytera personal till Migrationsverket från Polisen och Kriminalvården. Er bloggare jobbar på ett av Migrationsverkets Förvar (där man låser in personer i avvaktan på att man kan utvisa / avvisa dom). Det kan vara asylsökande som fått nej på sin ansökan, men ändå inte lämnat Sverige. Men dom är egentligen i minoritet. Det kan vara människor som vistats för länge i Sverige. Personer vars asylansökan enligt Dublinförordningen ska skötas av något annat land. Personer som tidigare dömts till återreseförbud, men trots detta återvänt till Sverige. Eller helt enkelt män som har fru och barn i Sverige, men inte själva har fått uppehållstillstånd. Detta måste dom nämligen söka i sitt hemland innan dom reser till Sverige. Dom är inte inlåsta för att dom är kriminella, utan helt enkelt för att dom ska finnas tillgängliga när man kunnat ordna handlingar, biljetter och tillstånd från mottagande land. Trots att dom inte är inlåsta pga kriminalitet börjar vi som jobbar allt mer känna att vi ska behandla de boende på Förvaret som om dom vore kriminella. Och detta har skett sedan Anders Danielsson tog över och började rekrytera chefer från Kriminalvård och Polis. Som sedan i sin tur rekryterar personal från dessa håll.


Rör inte min kompis

fredag 2016-01-22
Andras tankar så här mot slutet på veckan
tyckeri nummer 6826

» Om Fackets maffiametoder mot den stackars svaga arbetsgivarsidan

Under rubriken "Det verkliga problemet med fackets maktkultur" berättar Dagens Industris ledarskribent PM Nilsson om hur synd det är om den stackars svaga och oskyldiga arbetsgivaren som misshandlas av de fackliga organisationerna.

- "Facket beskriver sig gärna som den svagare parten. Det kan vara sant för den enskilde arbetstagaren, men som man brukar säga i fackföreningskretsar: tillsammans blir vi starka. Det maktmissbruk och kultur som denna styrka skapar är ett långt vidare samhällsproblem."

- "Arbetsgivares förhandling med facket upplevs ibland som att man möter en maffiaorganisation. Facket kräver, hotar, drar in andra lierade och visar att man faktiskt har makten att utplåna företaget om det inte går med på fackets villkor."

Detta är ett par citat från ledaren. Det är verkligen synd om arbetsgivarna. Dom nedrans arbetarna organiserar sig och ställer krav! Det borde vara som förr i tiden när det var förbjudet för arbetarna att organisera sig. Det var mycket bättre på den tiden när man kunde göra som man ville. Usch så vidriga dom är som ställer krav - och hjälps åt att driva dessa krav. Usch så hemskt!

» Dagens citat

- "Bevakningen av Margot Wallström har varit fullständigt perspektivlös"

Detta citat kommer INTE från en representant för det socialdemokratiska partiet utan istället från en gammal moderat! Det är den förre vd:n för Sveriges Radio, moderaten Mats Svegfors, som tycker att: - "Här har medierna en hemläxa framför sig"! Och han fortsätter med: - "Det som nu sker, när det gäller Margot Wallström, är ett journalistiskt tjyv- och rackarspel. Händelsevis är det ånyo en kvinna som jagas."

Tänk att till och med en moderat kan ha rätt.


Rör inte min kompis

torsdag 2016-01-21
Makt, här och där
tyckeri nummer 6825

» Mer om den korrumperande makten

Så har då till slut Kommunals ordförande Annelie Nordström insett att hon har blivit en så stor belastning för sin fackliga organisation att det bästa för Kommunal är att hon lämnar in. Och det besked jag kort hörde på SVT i går på kvällen stämmer ganska bra överens med vad jag sagt hela tiden - Makt korrumperar. De som fått Makt (eller en massa pengar) får mycket lätt och snabbt känslan av att vara oövervinnerliga, odödliga och tycker sig ha rätten att ta sig vilka friheter som helst. Det blir helt enkelt fullt normalt. Detta är inte begränsat till fackliga organisationer, inte bara politiker utan också näringslivshöjdare eller olika former av "stjärnor" eller kändisar. Det var nog bra att Annelie insåg att hon var en belastning. Och, det är också viktigt att man både inom Kommunal, inom andra fackliga organisationer och bland andra med Makt och pengar börjar fundera över vilka rättigheter och vilka förmåner man har rätt att bevilja sig bara för att man fått denna makt och förmögenhet. Det är många som ska fundera!

» Mer om Sverigedumokraterna

Sverigedumokraterna
Nu har alltså rättegången mot den Sverigedumokratiska riksdagsledamoten Martin Kinnunen inletts där han står anklagad för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott. Ett brott som har sin upprinnelse i när de båda ledande Sverigedumokraterna Kent Ekeroth och Erik Almqvist berusade och beväpnade med järnrör gav sig på flera personer. För att skydda Jimmie Åkessons kompis Kent Ekeroth offrades Erik Almqvist. Men han gick inte lottlös. För att officiellt hoppa av fick han sammanlagt 3,7 miljoner kronor från partiet. Det är för att dölja dessa pengar via SD:s företag Samtid & Framtid AB som nu Martin Kinnunen står inför skranket. Jimmies kompis Kent Ekeroth räddades kvar i politiken, där han fortsatt sin karriär utanför det moraliskt acceptabla. Detta medan Erik Almqvist drog sig tillbaka till Ungern med sina miljoner. Slantar som han nu tydligen investerar i ett bolag med starka kopplingar till högerextrema fascister. I korthet står alltså SD:s riksdagsledamot Martin Kinnunen inför domstol anklagad för grova skattebrott och grova bokföringsbrott och riskerar ett längre fängelsestraff. SD:s f.d. riksdagsman Erik Almqvist sitter i Ungern med ett antal miljoner i fickan för att stötta fascister. SD:s riksdagsledamot Kent Ekeroth fortsätter att uttala sig som alla andra nassar och rasister medan han hjälper till att finansiera hatsajter på nätet. Men Jimmie Åkesson sitter ju kvar som ledare för sitt parti precis som syftet var med alla transaktioner. Ett parti med stort stöd bland svenskarna och med fullständig kontroll över makten i partiet. Däremot har han uppenbarligen dålig koll på relationerna i familjen. Senast är att hans svärfar, Johan Larsson, stämmer partiet för ersättning för det arbete han lade ner på att vara "målvakt" i samband med ovannämnda fiffel med partiets pengar.

Men det här partiet är fortfarande Sveriges tredje största parti. Ungefär var femte svensk säger sig stödja partiet. Ur led är tiden!


Rör inte min kompis

onsdag 2016-01-20
Maktkorruption
tyckeri nummer 6824

» Olika måttstock

Som jag sagt tidigare så är det uppenbart att vi (både "folket" och media) har olika måttstock för vilka krav vi ställer på människors moral. Tyvärr är det ju så att människan har en benägenhet att bli fartblind, att tro att hen är odödlig. Ju mer makt och ju mer pengar man får tillgång till, desto villigare att tänja på moralen blir man för att få ytterligare pengar och makt. Detta gäller allt från fackliga ledare till näringslivshöjdare, allt från politiker till idrottsstjärnor och allt från artister till andra kulturpersonligheter.

Men, de krav vi ställer på människor är olika. Viss "förväntar" vi oss ska leva ett visst liv och andra förväntar vi oss något helt annat från. En välbetald fotbollsspelare som använder den ena miljonen efter den andra för att köpa nya lyxbilar för att parkera i sitt nybyggda ännu större garage är inget som det moraliseras över. En sångare som gör det samma behandlas på samma sätt. Möjligtvis ruskar man på huvudet och undrar vad hen ska med alla bilarna till. Hen kan ju inte använda dom för att köra och handla på ICA med! Men nåde den politiker som skulle leva samma typ av liv! DET skulle bli den ena kritiska tidningsartikeln efter den andra. Gud nåde den fackliga företrädare som tar genvägar eller visar sig ha myglat och tagit sig rättigheter. Men en näringslivshöjdare som gör det samma berättas det möjligen om på näringslivssidorna i affärstidningen. Och då främst med utgångspunkten att han ju lurat aktieägarna på slantar som dom skulle fått. Vi har helt enkelt större krav på moral från folkvalda politiker än vad det gäller "kändisar". Vi har större krav på moral från fackliga företrädare än på näringslivsföreträdare. Och, naturligtvis ska det vara så! En facklig företrädare eller en politiker är utsedd för att tillvarata våra intressen - inte sina egna intressen. Vi SKA ha höga krav på moral. Vi ska också ha större krav på moralen på de som företräder oss än på andras företrädare. Som kommunalare ställer du högre krav på företrädare för Kommunal än på andra fack. En socialdemokrat ställer högre krav på en sosse än på en moderat eller sverigedumokrat. Detta samtidigt som en moderat borde ställa större krav på en moderat företrädare än på en socialdemokrat. Så SKA det vara!

Men, vi kan undra. Just nu handlar den stora debatten hur stora Margot Wallströms klavertramp är. Men det verkar som om kraven på en socialdemokratisk utrikesministers moral är mycket större från moderater, kristdemokrater osv än från socialdemokrater. Denna debatten har i princip tagit död på andra "skandaler". Att en ledande moderat kommunpolitiker dömts för grova brott mot Grundlagen har inte nått utanför lokal media. Hade det varit samma sak om det varit en socialdemokratisk lokalpolitiker? Just nu har det inletts en rättegång mot en riksdagsledamot som mycket väl kan sluta med att han döms till ett långt fängelsestraff. Men media är i princip tysta. Kan det bero på att det är en sverigedumokrat? Vi har större krav på moral på en socialdemokrat än på moralen för en moderat eller sverigedumokrat. Att en sverigedumokrat saknar moral och fifflar är något som vi helt enkelt förväntar oss. Dom har ju ändå ingen moral!

Den stora frågan är främst, vad gör vi åt det faktum att Makt Korrumperar?!


Rör inte min kompis

tisdag 2016-01-19
Moderat black-out
tyckeri nummer 6823

» Black out inom Moderaterna

En moderat ballong på vift
- "Det tyder på att partiet har drabbats av en black out" säger Nils Funcke, som är expert på yttrandefrihet, apropå att Moderaterna här i Åstorp bestämt att man har fortsatt förtroende för sin ledare Pontus Pålsson trots att han i dagarna har fällts för grundlagsbrott. För de som inte följt rapporteringen av Pontus Pålssons eskapader så handlar det i korthet om en moderatpolitiker som har svårt för att uppföra sig på ett anständigt sätt. Hans uppförande mot kommunens personal har gjort att han bedömts som ett arbetsmiljöproblem. Under en period var han fråntagen nyckeln till kommunkontoret som han annars som oppositionsråd skulle haft. Kommunfullmäktiges sammanträden flyttades till annan plats för att han skulle kunna delta i dessa. Upprinnelsen till den nya domen var ett inslag i SVT:s lokala Sydnytt som granskade affären. Effekten av detta blev att Pontus Pålsson på olika sätt kontaktade flera kommunanställda och undrade om just dom hade uttalat sig för SVT:s reporter. Flera kände sig direkt hotade. Att som representant för kommunen efterforska medias källor är ett direkt lagbrott. Pontus Pålsson hävdade att det hade han inte alls gjort, och om han nu gjort det så var det som privatperson! Men Pontus kom inte undan. För en knapp vecka sedan dömdes han för brott mot Yttrandefrihetslagen till 75 dagsböter á 300 kronor och ska dessutom betala ett skadestånd på 7.000 kronor vardera till två tjänstemän. Pontus Pålsson tycker att han är orättvist behandlad och har inga tankar på att ta några konsekvenser av domen. Moderaterna regionalt i Skåne har, med instämmande från Moderaterna på riksplanet, uppmanat Pontus Pålsson att ta en time-out. - "Vi står bakom den uppmaning om time-out som man från förbundsledningen redan framfört till personen" säger Fredrik Elgh på Moderaternas rikskansli. Men, den lokala partiledningen här i Åstorp uppger att dom har fortsatt förtroende för Pontus. - "Det tyder på att partiet har drabbats av en black out, att man inte förstår att man hanterar grundläggande fri- och rättigheter som att man inte bryr sig om att efterleva dem", säger Nils Funcke. Att man lokalt har fortsatt förtroende för Pontus beror sannolikt dels på att de som inte har förtroende har hoppat av politiken för länge sedan, och sedan vågar man väl inget annat...


Rör inte min kompis

måndag 2016-01-18
Åt den som har skall vara givet
tyckeri nummer 6822

» Med specialpreparerade glasögon

En ständig effekt av skandaler är att motståndare gör allt vad dom kan för att plocka poänger på dessa skandaler. Naturligtvis passar alltså Högerpolitiker och motståndare till facket på att riktigt banka på den stora trumman i dagarna. Så kräver till exempel moderaterna i Skåne och MUF att det ska ställas misstroendevotum mot Margot Wallström. Nu har i varje fall både Kristdemokraterna och Moderaterna anmält Margot Wallström till Konstitutionsutskottet. Att hon fått hjälp med en lägenhet är motivet. Men, som sagt, kraven på Anna Kinberg Batra att gå ut ännu hårdare är stora inom Moderaterna. Fast de flesta bedömare tror inte att Anna "Stockholmare är smartare än lantisar" Kinberg Batra är villig att dra på allt för mycket. Ett motiv kan vara att AKB kanske inser att det kan vara för farligt att riskera att andra skandaler plockas fram ur garderoben. För faktum är att vi har väldigt lätt för att ha olika måttstockar för olika politiker. Vi som är till vänster ska nog känna oss smickrade, men kraven på politiker till vänster och fackliga företrädare är mycket större än dom är för högerpolitiker och företagsledare. När dessa trampar i klaveret och avslöjas med fingrarna i syltburken så har dom mycket lättare att smita undan. Vi förväntar oss inget annat. Kraven på hög moral är helt enkelt mindre. Detta ska vi som är till vänster känna oss smickrade över. För att det är just så kan ju inte bero på att media i Sverige domineras av borgerlig press? Hur som helst, hur många är det som kommer ihåg moderaternas förre Socialförsäkringsminister Ulf Kristerssons alla klavertramp och fingrar i syltburken. De moderater som i dag kräver misstroendevotum mot Margot Wallström för hennes lägenhetsaffärer var ju inte direkt lika snabba att kräva Ulf Kristerssons avgång från regeringen på den tiden för hans lägenhetsaffärer.

Det är tragiskt att Makt Korrumperar. Att människor som får makt och tjänar mycket pengar nästan alltid blir fartblinda och tror att dom är odödliga. Inbillar sig att bara för att dom klättrat på stegen så innebär detta att dom får rätt att uppföra sig på ett sätt som inte är acceptabelt för andra. Det är alldeles för många som drabbas av detta syndrom. Sedan kvittar det om det är en politiker, en facklig ledare, en idrottsstjärna, en företagsledare eller en artist. Vi har alla ett ansvar för att vi uppför oss på ett anständigt sätt. Att vi inte tar oss rättigheter som vi inte skulle accepterat att andra tar sig. Tyvärr är det alldeles för vanligt att människor trillar dit när dom lyckats klättra på samhällsstegen. Ju mer pengar du får desto sniknare blir du och desto lättare får du för att ta genvägar för att skaffa ännu mer pengar. Ju mer makt du får, desto lättare verkar du ha för att runda de regler som finns. Människan ska skämmas!

» Dom som har

Ett exempel på den här fartblindheten är när vi läser om vår kungliga familjs förkärlek för snitsiga Rolex-klockor. Det här är inte klockor som man har för att man vill veta vad klockan är. Det här är klockor man har för att kunna visa för bordsgrannen hur mycket pengar man har som har råd med en Rolex. Det fyller alltså ingen praktiskt funktion. Att prinsessan Madeleine, Prins Daniel, Prinsessan Sofia osv för så där 300.000 kronor hängt en Rolex-klocka på armen handlar inte om att dom har problem med att passa tider så att dom behöver en tillförlitlig armbandsklocka. Det handlar helt enkelt om att eftersom dom har så gott om slantar så kan dom ju lika gärna använda dessa för att hänga något på armen som imponerar på bordsgrannarna. Jag utgår ifrån att betalning skett med egna slantar och inte från apanaget, dvs mina skattepengar.

Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom lag, inte samlagRör inte min kompis

söndag 2016-01-17
PM Nilsson som sanningssägare
tyckeri nummer 6821

» Det är skillnad på kreti och pleti

I sin ledare i Dagens Industri i går är PM Nilsson upprörd över att Anne Ramberg på Advokatsamfundet i sin blogg under året i stort sett bara har kritiserat högeroppositionen men inte regeringen. Och något sådant kan naturligtvis inte få förekomma: - "Hon ägnar sig uteslutande åt att kritisera oppositionen och den regeringskritiska pressen, men inte regimen. Och hon ansluter sig konsekvent till en rödgrön agenda i sak". Enligt PM Nilsson är det direkt upprörande att Anne Ramberg är en "Rödgrön ledarskribent". - "Hennes lojalitet och undfallenhet mot regeringen undergräver samfundets roll som en oberoende röst". Men, om det nu istället varit någon ledarskribent på Dagens Industri med namnet PM Nilsson som ägnat allt sitt utrymme till att klaga på den Rödgröna regeringen och berömt Högeroppositionen? Eller någon på Svenskt Näringsliv som bara klagat på den Rödgröna regeringen, eller någon hos Villaägarnas Riksförbund som bara gnällt på Regeringen? Hade PM Nilsson varit lika upprörd då över att man undergrävt organisationens roll som en oberoende röst? Jag tvivlar! Jag tror snarare att PM Nilsson är besviken över att det finns personer som tycker annorlunda än vad han själv tycker. Han står ju för sanningen, allt från vänster är fel och allt från höger är rätt. Det är en naturlag!

M + sd = sant
Och den grundlagen fortsätter PM Nilsson att sprida i sin nästa ledare som i korthet går ut på att allt den Rödgröna regeringen gör är katastrof för Sverige medan däremot Högeralliansen aldrig gör fel och alltid har rätt. Med ett undantag! Decemberöverenskommelsen, Högeralliansen borde redan från början med hjälp av Sverigedumokraterna ha sänkt den Rödgröna minoritetsregeringen. Så i dag hyllar PM Nilsson MUF:s krav om att liera sig med Sverigedumokraterna för att bilda en ny minoritetsregering. Eller, den kanske till och med ska kallas majoritetsregering eftersom SD skulle ingå i underlaget. Annars har ju Högeralliansen ännu sämre underlag i Riksdagen är vad en Rödgrön regering har. Men, enligt PM Nilsson är detta inget problem. Allt Vänster är katastrof och allt Höger är himmelrike, och i detta himmelrike ingår Sverigedumokraterna.

» Bedragare del 263

Det är ganska regelbundet som man får mejl från PayPal som berättar om olika bekymmer. Fast i allmänhet vet dom inte vad jag heter utan skriver bara en e-postadress. Det här kom för någon dag sedan. Tydligen något problem med mitt konto så dom har tvingats begränsa det. Vad det nu innebär.

We're investigating your account PayPal (noPP-152-333-254-111)

PayPal
Your account has been limited.

We need your help resolving an issue with your account. To give us time to work together on this, we've temporarily limited what you can do with your account until the issue is resolved.

We understand it may be frustrating not to have full access to your PayPal account. We want to work with you to get your account back to normal as quickly as possible.

How you can help

It's usually pretty easy to take care of things like this. Most of the time, we just need a little more information about your account or latest transactions.

Now, Please resolve Your account as soon as possible.

Resolve Now

Sincerely,

Paypal

Hur som helst ska man bli tveksam om dom inte vet vad jag heter. För det vet dom. I korthet, får man mejl från PayPal som inte innehåller hela mitt namn i början är det bara att skratta och slänga skiten i papperskorgen.


Rör inte min kompis

lördag 2016-01-16
Helg!
tyckeri nummer 6820

» Va, först nu?

Julian Assange
Jag såg en notis i Svenska Dagbladet för någon dag sedan som berättar att den svenska Åklagarmyndigheten nu skickat en förfrågan till Ecuadors ambassad i London om att där få förhöra Julian Assange på den ecuadorianska ambassaden. Man har alltså skickat förfrågan NU. Den 17 december skulle man skicka denna förfrågan snarast uppgav man! Det är spännande att se att "snarast" är inom en månad. Men om man väntar i åratal, så att en hel del av de påstådda brotten hinner preskriberas, så är det kanske inte så konstigt att "snarast" är en månad. Ett svar från Ecuador kom dock på direkten. Kanske kan man hoppas på ett beslut om eventuellt åtal någon gång under detta årtionde? Det är en skandal att det dröjt så här länge. Kan det läggas till kontot för att sexbrott inte är prioriterade av svensk polis? Eller handlar det snarare om att det är något i det här ärendet som vi inte får veta (t.ex. kontakter mellan svenska och amerikanska myndigheter...)? Hur som helst är det ett nonchalant beteende mot de kvinnor som gjort anmälningarna. Som alltså inte kommer att få en del av sina anmälningar ens prövade. Det är också nonchalant mot Julian Assange. Jag har ingen aning om ifall han är skyldig eller inte. Om Julian Assange har en vidrig kvinnosyn eller om det helt enkelt handlar om ett rent svartsjukedrama? Men det är den svenska Åklagarmyndigheten och den svenska Polisens uppgift att utreda. Inte att sitta och rulla tummar!

» Upphandlingseländet

Ibland kan artiklar som handlar om en sak egentligen handla om något helt annat, utan att nämna detta. I Svenska Dagbladet läser jag om att man uppenbarligen har problem med sophämtningen i Stockholm. Ny upphandling har resulterat i en ny entreprenör, Ragn-Sells. Det visar sig då att deras bilar inte har tillräcklig utrustning för att klara jobbet som det är tänkt. Alltså samlas det sopor överallt som inte hämtas. En kvinna som nyligen flyttat från Serbien till Stockholm tycker att det påminner om Serbien och väntar bara på råttorna. Ragn-Sells säger att dom försöker att lösa problemet så snabbt som möjligt. Ingenstans står att man kanske skulle "låna" de bilar som den förra entreprenören hade och låta dom sköta jobbet. Det fungerade tydligen för dom. Min slutsats är att vi lever i en "Upphandlingsdiktatur". Att offentlig verksamhet sköter sin verksamhet själva är inte tillåtet. Det ska upphandlas till förbannelse. Den summa man kanske sparar in på att välja lägsta anbud försvinner i kostnader för att organisera upphandlingar. Och kapitalförstörelse när, som i det här fallet, en ny entreprenör ska ta över. Den gamla entreprenörens utrustning? Stoppa upphandlingsraseriet? Låt offentlig verksamhet sköta jobbet själva så är jag övertygad om att mycket hade blivit både bättre och billigare!


Rör inte min kompis

fredag 2016-01-15
Makt korrumperar
tyckeri nummer 6819

» Makt korrumperar

I dagarna har vi fått rapporterat om flera exempel på hur Makt Korrumperar. Störst publicitet har väl topparna i Kommunal fått för sin totala oförmåga att begripa att dom faktiskt är förtroendevalda, inte vanliga maktmänniskor som kan göra som dom vill. Det är förvånande hur Makt nästan alltid Korrumperar. Hur man ska lösa det dilemmat har jag faktiskt ingen lösning på. Samtidigt som alltså hela media i dagarna gottar sig i Kommunalpamparnas korruption så har till exempel affärspressen i dagarna berättar om hur Sparbankens toppar drabbats av samma fenomen - Makt Korrumperar. Det har varit exklusiva middagar och gratisjakt på andras bekostnad. Allt för att umgås och njuta av att man är "betydelsefull" och alltså kan göra som man vill utan att behöva ta hänsyn. I dag läser jag också i Aftonbladets sportbilaga om korruptionen inom IAAF (Internationella friidrottsförbundet) där topparna fått generösa gåvor för att smussla undan ryska dopingtester. Samt levt flott på idrottens bekostnad. Fotbollens FIFA med Blatter och Platini är ett annat exempel på hur Makt Korrumperar. I går läste jag om hur det går till inom fotbollsvärlden. När en fotbollsspelare går från en klubb till en annan är det numera faktiskt juridiskt möjligt att samma agent företräder den säljande klubben, den köpande klubben OCH fotbollsspelaren själv - samtidigt! Den endas intresse han kommer att företräda lär ju bli sina egna så att hans ekonomiska vinst blir så hög som möjligt. Säljande lag, köpande lag och spelare kan känna sig lurade i denna moderna form av slavmarknad. Troligtvis är det den part som betalar bäst muta som kommer att gynnas av agenten.

Vi kan nästan dagligen se nya exempel på det faktum att Makt Korrumperar. Vad ska vi göra åt detta? Media fyller en viktig funktion, revisorer en annan viktig funktion (fast dom drabbas väl också av Makt Korrumperar syndromet). Jag har ingen lösning!

Men ibland går drevet nästan för långt. Dagens Nyheter drar på med att Margot Wallström bara betalar 32 kronor i månaden för en lägenhet i Stockholm. Fast för att få fram den där summan har man dragit av de bidrag som hon får från Regeringskansliet eftersom hon måste ha dubbelt boende. Ett vanligt boende och dessutom ett ytterligare boende i Stockholm för att kunna sköta jobbet. Och som många andra arbetsgivare får hon bidrag som ska täcka extra kostnaderna för det dubbla boendet. Vilket alltså täcker hela hennes kostnad - förutom 32 kronor. Som hon alltså själv får stå för då att hennes jobb kräver att hon har två olika bostäder. Kanske inte att uppröras över, men när jakten pågår är allt fritt villebråd.

» Det kostar att inte kunna uppföra sig

Pontus Pålsson
Jag noterar att Moderaternas lokala ledare här i Åstorp, Pontus Pålsson, nu dömts för brott mot yttrandefrihetsgrundlagen. Vad det hela handlar om (som jag skrivit om många gånger) är att moderatledaren uppenbarligen har en brist i sin förmåga till socialt uppförande. Han har under åren upprepade gånger kommit i konflikt med kommunens tjänstemän. Konflikter som gått så långt att det blivit ett arbetsmiljöproblem, där lösningen under en tid var att han fråntogs nyckeln så att han inte kunde komma in på kommunkontoret. En möjlighet han annars skulle haft som oppositionsråd. När SVT:s Sydnytt sände ett inslag om konflikten blev Pontus Pålssons reaktion att han började forska och fråga ut för att veta vilka som varit i kontakt med reportrarna. Något som enligt grundlagen är direkt olagligt. Man får INTE forska efter medias källor. Nu har i varje fall Pontus Pålsson dömts till 75 dagsböter á 300 kronor samt att betala skadestånd till två tjänstemän på kommunkontoret med sammanlagt 14.000 kronor. Intressant är att Moderatledningen i Skåne nu börjar dra öronen åt sig lite. Deras stöd har tidigare varit kompakt - i varje fall utåt. Även t.ex. SVT och Sveriges Radio berättar om domen. Det här inslaget kan vara värt att titta på, det slutade i dagsböter. Kanske borde mamma, landshövdingen (f.d. riksdagskvinnan) Margareta Pålsson ta Pontus i öronen!

» Tulpaner

Till slut något roligt. Visste ni att det i dag är tulpanens dag? Svenskarna köper allra flest tulpaner i hela världen. Nu när tulpansäsongen drar igång så köper vi faktiskt upp till 1 miljon tulpaner - om dagen. Så varför inte köpa en bukett tulpaner till någon du tycker om!


Rör inte min kompis

torsdag 2016-01-14
Heja Margot
tyckeri nummer 6818

» Du är min hjälte Margot Wallström

Margot Wallström
Att de styrande högernationalisterna i Israel inte tål kritik är inget nytt. Utrikesminister Margot Wallströms kritik av den israeliska ockupationspolitiken och hennes krav på en oberoende utredning av beskyllningar om utomrättsliga avrättningar av palestinska ungdomar tålde inte Benjamin Natanyahu och hans partivänner. Israel valde att göra precis som diktaturen i Saudiarabien gjorde när dom fick kritik av Margot Wallström. Du får inte komma hit! Ett beslut som t.ex. SVT:s Mats Knutsson tycker är ett exceptionellt beslut. Uppenbarligen inspirerat av den extrema diktaturen Saudiarabien. Visst är det ett exceptionellt beslut att porta ett annat lands utrikesminister från att besöka landet. Men det säger mer om den israeliska ledningen än om Margot Wallströms kritik av situationen i landet. I själva verkat handlar det om Sveriges beslut om att erkänna Palestina. Genom att överdriva sina reaktioner vill man skrämma andra länder från att göra det samma, alltså erkänna Palestina. Det är beklagligt att Israel i dag styrs av högernationalister som inte vill ha en lösning på konflikten med sina grannar utan istället vill ytterligare utöka sitt territorium på palestiniernas bekostnad. Den israeliska bosättarpolitiken är ett grovt brott mot internationella lagar. Och systemet med utomrättsliga avrättningar av palestinska ungdomar är något som inte bara Margot Wallström vill ha utrett utan även EU och FN t.ex.

» Moderater stretar åt olika håll

I tisdags gick MUF:s ordförande Rasmus Törnblom ut och krävde att Högeralliansen skulle arbeta för att fälla den Rödgröna regeringen. Vad han inte berättar när han går ut med det kravet är att det kräver stöd från Sverigedumokraterna. Men uppenbarligen bedömer inte MUF-topparna att detta är något större problem. Hellre göra sig beroende av Sverigedumokrater än att försöka skapa överenskommelser över blockgränsen. I valet mellan två onda saker anser ungmoderaterna uppenbarligen att för Högeralliansen är ett beroende av Sverigedumokraterna det minst onda - eller kanske till och med något gott?

Fast dom var tydligen inte överens i MUF-toppen. Det verkar ha gått livligt till när styrelsen fattade beslutet. Dagen efter gick nämligen en av medlemmarna i styrelsen, Bodil Sidén, ut och protesterade mot beslutet och tog helt avstånd från det. Bodil drog helt enkelt slutsatsen att hon inte längre kunde ställa upp för MUF-ledningens syn på politiken och hon har därför valt att lämna sitt uppdrag som andra vice ordförande i MUF. Hon kan inte tänka sig att göra sig beroende av rasister som Sverigedumokraterna som MUF:s ledning tycker. Alltså får nu MUF skaffa en ny vice ordförande, Bodil Sidén hoppar av.

Sedan finns det Moderater som har sina egna tankar och tycker sig ha bra lösningar på problem. Jag läser att moderaternas oppositionsråd i Karlskrona, Camilla Brunsberg, tycker att för Karlskronas del så borde man bara ta emot kvinnliga asylsökande. Killarna får någon annan ta hand om verkar hon resonera som. Man kan försöka se positivt på det, äntligen ha Moderaterna accepterat könskvotering.

» Tänk så paff man kan bli

Ibland blir man verkligt förvånad när man läser tidningen. Alla ens fördomar kommer på skam när något händer som man inte alls kunde tro skulle hända. När jag läser Dagens Industri möts jag på sista sidan av rubriken: - "Vilken present, Wallenberg! Kusinerna fyller jämnt - skänker 32,5 miljoner till Handels" Tänk, kusinerna Jacob och Marcus Wallenberg har så här på ålderns höst insett hur viktiga de Fackliga organisationerna är, så man väljer att stödja Handelsanställdas Förbund med en så enorm summa slantar! Jag inser att alla mina fördomar om giriga slipsnissar får kastas i soptunnan.

Fast vid närmare läsning av artikeln så visar det sig naturligtvis att världen är inte så god i varje fall. Visst är dom generösa, Jacob och Marcus, men... Av pengarna som dom samlat ihop med hjälp av alla anställda i sina företag har man bestämt sig för att skänka 32,5 miljoner till Handelshögskolan, inte Handelsanställdas Förbund. Men det var en fin tanke i varje fall - i min första reflektion.


Rör inte min kompis

onsdag 2016-01-13
Jag - en populist
tyckeri nummer 6817

» Populisterna gnuggar händer

Ebba drar åt höger
Händelserna under nyårshelgen, då uppenbarligen flera grupper av berusade ungdomar (enligt en del uppgifter i huvudsak ungdomar av utländskt ursprung) har dragit runt och uppfört sig mycket illa, har triggat igång en hel del populister som insett att dom har en chans att dra billiga poänger. En del av rapporteringar och kommentarerna går dock inte riktigt ihop. En del poliser rapporterar att det varit asylsökande ensamkommande ungdomar. Hur dom nu kan veta att det är just den gruppen, utan att ha identifierat individer, vet jag inte. Men poliser är väl bättre på sån't än vanliga civilister. Enligt andra rapporter har det varit ett stort problem för flickor och unga tjejer under många år, dvs redan innan det fanns så många ensamkommande ungdomar. Vi kan i varje fall konstatera att ungdomarna som kommit till Sverige mycket snabbt anpassat sig till den Svenska kulturen. Muslimer (som ungdomarna enligt andra uppgifter skall vara) får inte dricka alkohol. Så om dom varit berusade har dom ju mycket snabbt tagit åt sig av den svenska kulturen att dricka sig asberusad när det ska firas. Hur som helst har det hela snabbt triggat igång populisterna. Kristdemokraternas nya ledare, Ebba Busch Thor, var mycket snabb med att kräva att asylsökande som begår sexualbrott omedelbart ska utvisas. Varför just de som begår sexualbrott alltid ska utvisas vet jag inte. Dom ska tydligen dessutom utvisas helt oberoende av hur grovt brottet är. Men det hela får väl läggas på kontot "babblar innan hon tänker".

Vad som är uppenbart är att polisen under många år inte tagit den här typen av brott på allvar. För självklart är det så att flickor och unga tjejer ska kunna vistas i offentligheten utan rädsla för att idioter ska antasta dom. Sedan har det ingen betydelse om tjejerna är helt nyktra eller berusade, eller om svinen har svenskt ursprung eller någon form av utländskt ursprung. Antagligen har polisen allt för mycket att göra med att fylla i statistik och rapporter så att dom inte har tid att vistas ute bland vanligt folk. När såg ni senast en patrullerande polis, utanför en polisbil? Fast jag ska inte vara orättvis, anledningen till att polisen i stort sett har slutat visa sig i offentligheten är inte bara pappersarbete. Resurserna till Polisen är nog inte tillräckliga, i varje fall inte till kontot för att anställa poliser. Det ska ju sparas och rationaliseras där också så att skatter kan sänkas. Polisen själva är mycket kritisk till den polisorganisation vi har, som ju skapat en situation där det i stort sett inte finns några poliser tillgängliga. Sedan läste jag någonstans att dagens poliser har fått så mycket fin utrusting att ha med sig att det blivit så tungt att bära att det faktiskt inte går att patrullera till fots och bära på allt.

Ganska komiskt blir det när Sverigedumokraterna försöker ta poäng på det inträffade och samtidigt ska ge utlopp för sitt hat mot muslimer. Enligt sverigedumokraten Ted Ekeroth är det hela muslimernas fel, samtidigt som han påstår att problemet mörklagts i årtionden. Men kära Ted, om nu mörkläggningen påbörjades för flera årtionden sedan så kan det ju inte ha varit muslimers fel redan då. Då fanns det väl inte så mycket muslimer bland flyktingarna?

Hur som helst är Sverigedumokrater mycket insatta i det där med mörkläggning. Det är inte så länge sedan som det avslöjades om sextrakasserier inom Sverigedumokraterna. I och för sig kan vi se det som positivt eftersom det ju innebär att SD:s islamofobi inte är värre än att även muslimer kunde få jobb på SD. För det är ju just muslimer som står för sextrakasserierna. Det där med mörkläggning vet ni ju i varje fall bra vad det innebär.


Rör inte min kompis

tisdag 2016-01-12
Visst finns det slantar
tyckeri nummer 6816

» Giriga slantar

Det traditionella svenska multinationella företaget Electrolux har i dagarna bytt VD. Amerikanen Keith McLoughlin har varit dyr i drift för Electrolux, och när han nu får gå fortsätter han att vara dyr. När McLoughlin 2011 tog jobbet som VD för Electrolux fick han som extrabonus en extra slant på 45 miljoner kronor insatt på pensionskontot. Och under tiden som VD har man inte heller varit snåla med slantarna till VD och andra styrelsemedlemmar. Nu får McLoughlin lämna jobbet sedan en storaffär i USA gått i stöpet. Men generositeten håller i sig. Under det kommande året ska McLoughlin fortsätta jobba som konsult till Electrolux ledning - för 17 miljoner kronor. Ett avtal som kan förlängas om McLoughlin behöver mer slantar!

Det är märkligt hur pengarullningen ofta inte har någon gräns ner vännerna från golfbanan, bastun eller de fina kungamiddagarna ska besluta om belöningar till varandra. Eller som Carolina Neurath skrev i gårdagens kolumn i Svenska Dagbladets Näringslivsbilaga apropå "hotet" om könskvotering till näringslivets topposter: - "Bra eller dåligt, kvoteringshotet tvingar i alla fall bolagen att tänka bredare och upptäcka nya talanger utanför bastun, jakten och släktträffen."

» Privatiserade slantar

Vart går pengarna
När våra Borgerliga privatiseringsfixerade politiker får chansen är man villiga till nästan vad som helst, bara privata företag får en chans att göra sig en hacka istället för den fula "Staten" eller "Samhället" eller det "Offentliga" själva tar hand om saker. Svenska Dagbladet (bra gjort) har t.ex. under en tid granskat vad man kallar Världens dyraste sjukhus. "Nya Karolinska sjukhuset, NKS, är inte bara Sveriges hittills största byggprojekt. Det är också en satsning som omgivits av stolta visioner och tvärsäkra löften. Våren 2015 inledde vi en granskning av jätteprojektet. Vi bad er läsare om tips och responsen blev överväldigande. Med er hjälp har vi kunnat berätta en annan historia än den officiella om det som säkert kommer att bli ett bra men väldigt dyrt sjukhus när det öppnar i oktober. Efter hundratals timmar, dokument och artiklar summerar vi nu det vi kommit fram till. I fem kapitel – och en avslutande lägesrapport – kan vi idag berätta historien om hur NKS blev ett av världens dyraste sjukhus." Den styrande Högeralliansen i Stockholm skulle naturligtvis driva så mycket som möjligt privatiserat därför drev man när bygget skulle genomföras igenom att det skulle genomföras genom vad som kallas OPS. OPS betyder Offentlig-privat samverkan. I korthet innebär det att så mycket som möjligt privatiseras. Byggande, finansiering och drift. När NKS, Nya Karolinska Sjukhuset skulle byggas drev den borgerliga majoriteten igenom detta trots motstånd och dåliga erfarenhet av systemet från bland annat England. Det kan för en "vanlig svensk" vara svårt att förstå alla turer. Men en punkt kan det vara lätt att förstå det vansinniga i systemet. Byggherren ska även finansiera bygget. Det innebär alltså att byggherren lånar upp pengarna för att bygga istället för att "samhället" lånar pengarna för att betala byggherren. Det korkade är att Stat, Kommun osv alltid får rejält lägre ränta när man lånar än vad ett privat företag får betala. Helt enkelt eftersom banken tar en mycket mindre risk då. När NKS skulle byggas var det bara ett enda företag som lämnade anbud, Skanska. Inget annat ville vara med. Men trots att detta var det enda budet drev Högeralliansen igenom beslutet. Och det har blivit rekorddyrt och rekordförsenat. För ett halvår sedan tvingades Högeralliansen i Stockholm utlova att en utvärdering av projektet skulle genomföras. Denna skulle vara klar till julen lovade man. Nu visar det sig att det inte kom någon utvärdering till julen. Det visar sig att någon utvärdering har inte påbörjats. Det visar sig att ingen ens fått i uppdrag att göra någon utvärdering. Uppenbart är att man från Högeralliansen skäms så för fiaskot som kostar Stockholms skattebetalare miljardbelopp att man helst vill tysta ner det hela. Men man har ju i varje fall fått igenom en rejäl privatisering.

I Helsingborg har till exempel nyligen den styrande Högeralliansen beslutat att vissa kommunala verksamheter ska privatiseras. Just för privatiserandets egen sak. Personal och gamlingar ska nu auktioneras ut till lägstbjudande för att privata företag ska få en chans att göra sig en hacka.

» Kungliga slantar

På Mallorca har nu rättegången inletts mot tidigare prinsessan Cristina i Spanien. Cristina är syster till Spaniens kung Felipe VI. Men, sedan det kommit fram hur hon tillsammans med sin man, den tidigare handbollsstjärnan, Iñaki Urdangarín begått omfattande bedrägerier har hon förlorat sin prinsesstitel och degraderats till en helt vanlig kriminell spanjorska. Det är uppenbart att även för den som redan har allt serverat på ett fat så finns det en girighet om att få ännu mer. Det handlar om miljontals euro förts ut från den spanska stiftelsen Noos till olika skattesmitarparadis. Pengar som tjänats genom fiffel med statliga kontrakt. Girighet föder ytterligare girighet!

Kungakrona
Det är viktigt att poängtera att bara för att en blåblodig medlem av en kungafamilj visar sig vara en girig och skrupelfri bedragare så innebär inte detta att alla blåblodiga kungligheter eller ingifta sådana är giriga bedragare. Det finns bedragare båda bland kungligheter och "vanligt folk" precis som det finns ärliga och ideellt arbetande människor bland både kungligheter och "vanligt folk". Precis samma sak gäller de ungdomar som på olika håll i Europa (inklusive Sverige) druckit sig fulla och uppträtt som svin mot flickor. Bara för att en ganska stor andel av dessa uppenbarligen haft invandrarursprung så innebär detta inte att ALLA haft invandrarursprung. Och det innebär inte heller att alla med invandrarursprung uppför sig som svin. Det är polisens uppgift att sätta åt dessa svin och skydda oskyldiga, oberoende av om det är helyllesvenskar eller av utländskt ursprung. Vi kan inte heller kräva att i nyhetsrapporteringen få veta varje gång en invandrare begår brott, lika som det inte påpekas varje gång brottslingen är svensk, har krylligt hår, har blå ögon eller har små öron - om detta inte har betydelse för en efterlysning. Och samma sak gäller de svenska män som åker till Thailand med enda syfte att där begå övergrepp mot småpojkar och flickor. Bara för att det finns en hel del som gör detta så innebär detta inte att svenska turister till Thailand generellt gör detta. Och så vidare! Vi kan inte förbjuda kungligheter för att det finns kriminella kungligheter (det finns andra skäl att göra oss av med kungligheterna). Vi kan inte stoppa alla asylsökande för att det finns asylsökande som uppför sig som svin (när Sverigedumokrater kräver detta är dom inget annat än rasistiska svin). Vi kan inte förbjuda svenska turister till Thailand för att det finns vidriga svenska pedofiler som åker dit (det finns snarare miljöskäl för att minska flygturismen till Thailand).


Rör inte min kompis

måndag 2016-01-11
Den Europeiska Unionen
tyckeri nummer 6815

» Fiaskot EU

Det nya EU
Landets EU-kramare har stora problem. Flyktingströmmen till hela Europa visar med önskvärd tydlighet att den Europeiska Unionen trots en vacker fasad av floskler egentligen är ett enda stort fuskbygge som håller på att falla samman. Bygget är helt enkelt ett fiasko när det verkligen gäller. Bara på ett par dagar har vi kunnat se hur oroliga EU-kramarna runt om i landet är för att fuskbygget ska rasa samman. Debatten är dessutom ganska enkelriktad. Antalet röster minskar. Här i Skåne har t.ex. Sydsvenskan (som ägs av Bonnierkoncernen) för en tid sedan köpt upp Helsingborgs Dagblad (som i sin tur för en tid sedan inkorporerade NST). Det innebär att det är samma ledare och samma debattartiklar i alla tidningarna. De tre moderaterna Andreas Norlén, Karin Enström och Ulrika Karlsson har t.ex. skrivit en debattartikel med rubriken: "Sverige bör underlätta för britterna att stanna i EU". Denna finns i Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan. De tre är oroliga för att en kommande folkomröstning i Storbritannien ska sluta i att en majoritet av britterna röstar för att Storbritannien ska lämna EU. Något som av många EU-kramare skulle tolkas som en katastrof. EU har inga som helst rutiner för hur detta ska ske. Det fanns inte i sinnesvärlden när EU skapades att någon skulle komma på den urbota dumma tanken att lämna detta paradis. Vilket alltså kan vara mycket nära förestående eftersom opinionsundersökningarna på de brittiska öarna visar på att en majoritet faktiskt skulle rösta för ett utträde. David Cameron, den brittiska premiärministern, och tillhörande samma högergrupp i EU som Moderaterna, använder folkomröstningen som utpressning mot EU-ledningen för att dessa ska gå med på brittiska krav på förändringar. Och det är här som de oroliga moderaterna tycker Sverige ska ställa upp på britternas sida.

En som däremot INTE gillar utpressning är en annan moderat, Anne-Marie Pålsson, som i Sydsvenskan (och HD) kallas "fristående krönikör". I dagens "krönika" i Sydsvenskan, och därmed också i Helsingborgs Dagblad skriver hon under rubriken "Försök inte utpressa Tyskland!" som handlar om det som kallas "flyktingkrisen". Mycket förenklat går moderaten Anne-Marie Pålssons resonemang ut på att det egentligen är vänsterinriktade Syrizas valseger i Grekland som ligger bakom den stora ökningen av flyktingar i Europa. Tydligen är det så att Alexis Tsipras entré på den politiska scenen i Grekland innebar att de grekiska myndigheterna inte längre skickade tillbaka alla båtar med flyktingar som kom från den turkiska sidan, utan en tanke på om dom skulle överleva en återresa. Grekland valde nu att följa de mänskliga regler som säger att människor på flykt har rätt till hjälp och rätt att söka asyl. Nu har därför EU istället vänt sig till Turkiet för att genom mutor till den turkiska diktaturen under Recep Tayyip Erdogan locka dessa till att istället stoppa flyktingar från att ta sig vidare mot Europa. Samtidigt lockar man Turkiet med förhandlingar om ett medlemskap i EU. Ja, ungefär så går moderaten Anne-Marie Pålssons resonemang ut på.

För övrigt hade Sydsvenskan för någon dag sedan ett debattinlägg från en Hartmut Dreckmann som drar slutsatsen att: - "Det är EU som har ett problem – inte Sverige", något som han inte är ensam om att ha insett. Den så kallade "flyktingkrisen" har visat med önskvärd tydlighet att det är EU som har ett problem, ett stort problem. EU är helt enkelt ett fuskbygge, ett fiasko.


Rör inte min kompis

söndag 2016-01-10
För utökad säkerhet
tyckeri nummer 6814

» Återinför värnplikten

Ett av Högeralliansens och de Borgerliga partiernas många fiaskon är den s.k. Yrkesarmén. Den 16 juni 2009 passade Fredrik Reinfeldts högerregering på att i Riksdagen driva igenom ett beslut om att lägga den svenska värnplikten på soptippen och istället införa en Yrkesarmé. Ett beslut som drevs igenom i Riksdagen med minsta möjliga majoritet, omröstningen slutade 153-150. Beslutet genomfördes 2010. Allt eftersom åren har gått har allt fler insett hur korkat beslutet var. Bland annat har tydligen även Folkpa... f'låt Liberalerna (det tar tid att lära om) ändrat åsikt och förespråkar i dag att någon form av värnpliktsarmé istället återinförs. Detta har stöd från en växande majoritet av svenska folket. Enligt den senaste opinionsundersökningen säger 68% av svenska folket att det är en bra eller ganska bra idé att återinföra värnplikten. Mindre än en fjärdedel så många tycker att det vore en dålig idé.

Det viktiga för dagens högerallianspolitiker är dock att Sverige formellt ansluter sig till USA:s militärallians NATO och låter denna växa ytterligare och ännu bättre täppa till de små hål av grannländer till det stora hemska Ryssland som omringar detta hemska välde men som inte fullt ut lyder Washington. Om ni tittar på kartan kan man kanske lite förstå att det kanske egentligen är Ryssland som ska känna sig hotade och inte vi i västvärlden. Det är inte vi som är omringade. Det är inte Ryssland utan USA som ständigt befinner sig i krig någonstans i världen. Som ständigt med sin överlägsna militärmakt tillsätter och avsätter ledare och flyttar på gränser mellan länder. När man läser borgerliga ledarskribenter och debattörer kan man få intrycket att Ryssland inte gör något annat än rustar för krig. I själva verket är den ryska militärbudgeten bara en bråkdel av den amerikanska. Om man lägger ihop de militära kostnaderna i Ryssland med de i Kina, Saudiarabien, Frankrike, Storbritannien, Indien och Tyskland så är denna totalsumma ändå lägre än den amerikanska. Och då ska vi ha i åtanke att Ryssland inte ens kommer på andra plats. Kina satsar mycket mer än Ryssland medan Saudiarabien ensamma satsar ungefär lika mycket som Ryssland. Ryssland är ingen fungerande demokrati och Ryssland anser sig ofta ha rätt att för sin egen säkerhet lägga sig i vad som sker i länder som är eller har varit "allierade" med Moskva. Men, utanför denna "egna maktsfär" är inte Ryssland ett hot. Det är USA som krigar runt om i världen. Och till USA:s militära maktsfär är vi redan starkt uppbundna. Jag tycker bildtexten: "Ryssland vill ha krig - titta så nära våra militärbaser dom lagt sitt land", säger väldigt mycket. All heder åt Margot Wallström som inser att ett NATO-medlemskap minskar säkerheten och helt avvisar NATO-medlemskapet.

NATO vs Ryssland

Personligen förespråkar jag någon form av värnpliktsutbildning som ALLA genomgår. Män OCH kvinnor. Sedan behöver denna inte bara vara rent militär med syfte att skapa soldater. Ett land kan drabbas av många former av katastrofer. Det behöver inte vara en militär ockupation. Jag tror däremot att vi alla hade mått bra av om ALLA genom någon form av värnpliktsutbildning. Det kan handla om rent militär utbildning, men också sjukvård, brandberedskap och andra former av katastrofutbildning. Och dessutom mår vi nog alla bra av att vara hemma från mamma och pappa ett tag och tvingas till att lära oss samarbeta och genomlida lite "jävelskap" tillsammans. För en del kanske det leder till militär soldatutbildning, men för andra kanske olika former av civil beredskapsutbildning. Återinför värnplikten, och låt den gälla ALLA.

» Genomtänkt migrationspolitik?

En annan dansk symbol
De som läser Sven Tycker regelbundet har nog förstått vad jag tycker om Danmarks politik när det gäller invandring, immigration och behandling av icke-danskar rent allmänt. Danmark styrs i dag av en minoritetsregering bestående av det danska partiet Venstre. Venstre är ett högerliberalt parti (alltså har det inget med vänster att göra). I EU-Parlamentet tillhör man t.ex. samma partigrupp som svenska Folkpa... f'låt Liberalerna och Centerpartiet. Statsministern heter Lars Løkke Rasmussen och ministern ansvarig för bl.a. invandringen heter Inger Støjberg. En politiker som ofta uttryckt starkt förtroende för Dansk Folkeparti, ett parti som i Danmark motsvarar ungefär Sverigedemokraterna. Venstres minoritetsregering är också ofta beroende av stöd från just Dansk Folkeparti som man gärna vänder sig till. Den danska Venstre-regeringen för också ofta en mycket främlingsfientlig politik. Man skryter också ofta över att man för EU:s hårdaste politik gentemot flyktingar och invandring rent allmänt. Den danska politiken står i stark motsats till den som i princip förs i alla de övriga Nordiska länderna. Ett exempel på denna främlingsfientliga politik kan vi läsa om när det gäller den 30-årige ingenjörsstudenten Marius Youbi, som var en toppstudent vid Aarhus universitet. Marius Youbi kommer från Kamerun och finansierade sina studier genom att jobba extra som städare. Enligt danska regler får man dock tydligen inte arbeta mer än 15 timmar i veckan. Marius Youbi jobbade tydligen några veckor för mycket, vilket de danska myndigheterna fick veta. Man tog då omedelbart chansen, Marius Youbi åkte ut ur Danmark och skickades omedelbums hem till Kamerun. - "Marius Youbi är en av våra mest begåvade studenter" skrev rektorn vid Aarhus universitet, Brian Bech Nielsen, till myndigheten, och vädjade för att Youbi skulle få stanna. Men något svar har han inte fått, men Youbi har åkt ut. DET är dansk politik när det gäller icke-danskar. Det finns tillfällen när jag tycker att Öresundsbron ska sprängas i luften och istället en mur borde byggas längs hela Öresund.

För de upplänningar (för en äkta skåning är allt norr om Älmhult liktydigt med Norrland) som inte begriper så mycket danska så ska det påpekas att danskarna skriver Å, Ä och Ö lite annorlunda än oss svenskar. Å blir istället AA medan Ä blir AE eller Æ. Ö kan skriver OE på en del håll, men i Danmark som ett O med streck genom, alltså Ø. Så har jag då fått med lite folkbildning också här på Sven Tycker. Men antagligen visste ni allt detta redan innan. Möjligen några uppe i Fjollträsk som inte förstått sån't här!


Rör inte min kompis

lördag 2016-01-09
Tyckandet är fritt
tyckeri nummer 6813

» Begynnande konflikt mellan Knugafamiljen och Moderutterna?

Svensk media blev riktigt till sig i sin rojalismiver när det för någon dag sedan blev klart att Prinsessan Sofia utsetts till "Årets Lantis" av tidningen Land. I stort sett alla nyhetsmedia berättade den stora nyheten. SVT, Expressen och Svensk Damtidning är bara ett litet urval av alla de som krälade i det kungliga stoftet. Alla drog fram den sedvanliga gullenutt-filten av rojalistisk yra. Tänk att en medlem av kungafamiljen (även om hon är en ingift vanlig svensk) faktiskt kanske har uträttat något! Själv började jag fundera på om detta kunde vara en inledning på en konflikt mellan Kungafamiljen och vårt mest rojalistiska parti, Moderaterna. Anna Kinberg Batras mest kända uttalande handlar ju om att Stockholmare är smartare än lantisar. Att på detta sätt förolämpa "Årets lantis" är ju faktiskt riktigt grovt. Det kan kanske vara en förmildrande omständighet att Sofia flyttat till Stockholm...

Nu har jag dock gjort en kontroll av fakta bakom den svenska medievärldens spännande nyhet om Prinsessan Sofias utmärkelse. Ett besök hos tidningen Land berättar att det faktiskt är sant att Prinsessan Sofia fått denna fina utmärkelse. Vad hela den svenska pressen glömt att berätta är att sammanlagt 99 andra svenskar också fått samma utmärkelse samtidigt. Det är till exempel ett par av mina favoritartister, Hasse Kvinnaböske Andersson och Danne Stråhed, som blivit Årets lantis för sina insatser. Det är vår förra finansminister Allan Larsson för insatser för en lokaltidning på Gotland. Det är Tawfik Ghosheh för att han tillsammans med hustrun Hanaa startat upp en liten kedja med små matbutiker på små orter som saknat den servicen. Och, mer än 90 andra svenskar som gjort något för sin egen hembygd eller för landsbygden rent allmänt. Fast svensk media struntade totalt i dessa 99 hårt arbetande svenskar och koncentrerade sig på numera kungliga Prinsessan Sofia. Ett fenomen som säger en hel del.

Om du tycker att detta pekar på något som borde förändras så gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom lag, inte samlag

Fast det finns hopp. Jag ser att Dagens Arbetes Helle Klein och Svensk Damtidnings Karin Lennmor funnit varandra och planerat ett visst samarbete. Karin Lennmor har deklarerat att hon är smygrepublikan. Troligtvis har en del rojalister fått hjärtsnörp.

» Sverigedumokraterna som en påse nötmix

Att läsa om Sverigedumokrater som uttalar sig innebär ofta att man inte riktigt vet om man ska skratta eller gråta. Så många Sverigedumokrater är inget annat än ena riktiga nötter att det verkligen förvånar mig att så många människor kan fortsätta att stödja denna nötmix. När en politiker från något annat parti trampar i klaveret blir det rejäl medieskandal. När en Sverigedumokrat trampar i klaveret blir det mest en gäspning. - "En till?" Nä, jag orkar inte skriva om det.

Den Sverigedumokratiska ledningen
Hur som helst har jag roat mig med att välja ut några nötter från de senaste dagarnas lokala rapporteringar. I Vimmerby tidning läser vi om Anneli Jakobsson som "nästan" blev ögonvittne till ett bråk i en lokal ICA-butik. Eftersom hon "nästan" sett vad som hänt visste hon att det var utlänningar och drog slutsatsen att man inte kan ha muslimer och kristna boende i närheten av varandra. Eftersom hon "nästan" sett vad som hände visste hon att det var asylsökande som bråkat så då insåg hon att sådana inte kan bo i Sverige. Eftersom hon "nästan" sett de inblandade kände hon igen dom och visste var dom bodde. En helt fantastisk kvinna som omedelbart borde engageras av den svenska Polisen. Hon skulle kunna köras runt bland nedbrända blivande flyktingboende. Eftersom hon då "nästan" har sett vad som hände så kan hon nog identifiera de som tuttade fyr.

Dock får hon då problem med att kunna få hjälp från Sverigedumokraten Ted Ekeroth som nu fått klart besked om att han inte kan få ut listor på planerade flyktingboenden med uppgift om adress osv. Han har begärt ut sådana listor så att han kan publicera dom. Inte för att tipsa om byggen som kan brännas ner av den Sverigedumokratiska svansen utan bara för att tipsa om olika bygglov som borde överklagas - säger han alltså. Tror verkligen SD:s Ted Ekeroth att svenskar är så dumma att dom tror på den förklaringen från Ted? Lyckligtvis har Kammarrätten tänkt längre än näsan räcker.

Ibland går det dock inte så bra för Sverigedumokrater heller. I Karlskoga har nu alla partiets fyra ordinarie ledamöter hoppat av och lämnat partiet. Efter lite försök att hemlighålla vad som verkligen hänt har det dock avslöjats att det handlar om fiffel med partiavdelningens pengar. Flera styrelsemedlemmar har avslöjats med att ha förfalskat namnteckningar på verifikationer och nu är det dags för polisutredning om misstänkt urkundsförfalskning.

Som sagt, en påse nötmix...


Rör inte min kompis

fredag 2016-01-08
I dag gläds jag
tyckeri nummer 6812

» Positiva nyheter

* Vänsterpartiet är villiga att ta strid med Socialdemokraterna för en anständig vänsterpolitik istället för den högerpolitik som dagens så kallade Rödgröna regering driver. Det gör mig glad att det finns någon som tar strid för människovärdet.

* I samma inslag på TV:n hör jag att Högeralliansen tydligen tar tillbaka att man hoppade av den s.k. Decemberöverenskommelsen. Centerpartiets ekonomisk-politisk talesperson Emil Källström säger nämligen: - "Jag kan bara konstatera att en överenskommelse måste gälla"!

* Det våldsamma mördandet i Midsommar har äntligen kommit till ett slut. Det senaste avsnittet av TV-serien "Morden i Midsomer" (som ännu inte sänts i Sverige) innehåller nämligen inga mord alls! Det här lilla samhället i England har i princip en värre brottslighet än hela Sverige. Under de dryga 100-talet avsnitt som sänts än så länge har varje avsnitt innehållit fler och grövre mord än vad en större stad i USA kan uppbringa. Äntligen har alltså den minskning av den grova våldsbrottsligheten som bland annat Sverige kunnat glädjas åt även nått Midsomer.

* Kanske är det snart slut på Statens medvetna utarmning av de mindre kommunerna i landet. Statliga myndigheter har nämligen under en lång följd av år övergett landsbygden. Försäkringskassan har i stort sett lämnat alla kommuner och har bara verksamhet i några få storstäder. Polisstationerna i de flesta kommuner här i landet är egentligen bara en skylt på en byggnad, om det ens finns det. Någon verksamhet har man inte utanför storstäderna. Skattemyndigheten har snart lagt ner all verksamhet på orter utanför de större städerna. Jag läser nu om protester mot att även Arbetsförmedlingen ska fortsätta på denna vägen. Det känns positivt om den svenska Staten som ansvarar för de Svenska Myndigheterna insåg att HELA Sverige ska leva, inte bara storstäderna! Man ska kunna bo OCH arbeta i hela landet - inte bara i Fjollträsk.

* Ibland fungerar skatteåtgärder som tänkt. Den svenska Effektskatten på kärnkraft får (tillsammans med dyra investeringskostnader och låga elpriser) till effekt att den svenska kärnkraften inte lönar sig. Det kostar helt enkelt mer att producera elen än vad man kan sälja den för. Kärnkraftbolagen konstaterar att allt färre av aggregaten lönar sig. Som Dagens Industri skriver: En skatt som fick avsedd effekt! Fast dom har förstås lagt till ett "tyvärr". Men det struntar jag i, jag gläds.

* Det finns utrymme att höja skatter. T.ex. Bolagsskatten. I Svenska Dagbladet läser jag att den svenska bolagsskatten bara är 22%, vilket ska jämföras med t.ex. i USA där den är 35%. Är det något att skryta med att vi är ett lågskatteland?

* Visst är det tur att USA styrs av Barack Obama och inte av t.ex. Donald Trump. Medan Barack Obama är villig att ta strid för att begränsa de extremt liberala vapenlagarna i USA så tycker Donald Trump att det är vansinne att förbjuda skjutvapen på skolor. Han tycker att det vore bättre om alla var beväpnade så att man kunde ha rejäla skottdueller i skolor och kyrkor osv. Visst är det tur att det inte är han som är president i USA?

* Slutligen läser jag att Ryssland minskar sina militära kostnader. Räknat i procent av BNP har kostnaderna sjunkit varje år de senaste åren, och minskningen bedöms fortsätta. Visst låter det positivt för världsfreden. För det innebär väl att även "motparten" minskar sina militära investeringar?


Rör inte min kompis

torsdag 2016-01-07
Årets första vecka slut
tyckeri nummer 6811

» Inspiration saknas

Grisen är renligare
Vad gör man om man bara blir på dåligt humör när man ska författa något till bloggen? Vilket ämne jag än tänker på så handlar det bara om att klaga och gnälla, eller att vara arg! Jag skulle ju kunna fortsätta att gnälla på vår SD-inspirerade Socialdemokratiska regering. En socialdemokratisk stockholmsmaffia som utan att skämmas slänger allt om att Sverige i solidaritet ska kunna ta emot människor på flykt i papperskorgen för att istället rent populistiskt införa begränsningar med enda syfte att förhindra för människor att ta sig till Sverige. Om Stefan Löfven och alla de andra herrarna och damerna som påstår att dom är socialdemokrater tror att populistiska drag på det här viset ska rädda en väljarflykt till de äkta rasisterna i SD så är man helt fel ute. Det enda man gör är ju att berätta att SD hade rätt från början och då tycker väljarna att dom lika gärna kan stödja orginalet som kopian. Borgerliga politiker som nu kritiserar beslutet om ID-kontroller ska dock hålla tyst. Med undantag för Centern så röstade man inte mot beslutet i Riksdagen, och då ska man inte i efterhand komma med kritik.

Det känns också pinsamt att behöva medge att än en gång har Metros högerorakel Johan Norberg helt rätt. Hans främsta invändning handlar om att Öresundsregionen dör av gränskontrollerna. Att en stockholmsmaffia struntar i Skåne är ingen nyhet. Men att Socialdemokrater skulle sjunka så här djupt hade jag faktiskt inte trott. Men att gnälla på det Socialdemokratiska partiets totala förfall leder tyvärr ingen vart. Det hoppet har jag förlorat.

Så vad ska jag egentligen tycka till om idag? Jag vet inte! Det får bli så här bara. Jag har helt enkelt resignerat i besvikelse. Vi ses i morgon då jag hoppas att jag återfått en tro på framtiden.

» Bedragare del 262

Ibland är bluffarna mycket enkla. Det kan inte bli mycket kortare än så här. "For your interest", så har det alltså donerats 4 miljoner dollar till mig. Om jag är nyfiken så är det bara att mejla Harold Diamond så ska han berätta mer. Så här skriver han:

FYI

Kelly Hebert khebert@esf.edu

Subject: FYI

$4m was donated to you, Email harolddiamond4@hotmail.com for detailS

Gissningsvis så kommer han att berätta att jag måste betala lite omkostnader för att pengarna ska kunna skickas till mig. Och sedan lite fler omkostnader. Och sedan ännu lite mer omkostnader. Och sedan kommer det att fortsätta så tills jag tröttnar. Dra åt skogen Harold! Jag har redan slängt mejlet i papperskorgen. ESF (mejlet kommer från esf.edu försöker man berätta) är "State University of New York, College of Environmental Science and Forestry". Någon Kelly Hebert, som mejlet försöker hävda är avsändare, finns det inte där. Observera att det inte är jag som avslutar mejlet med stort S, det står så i mejlet.


Rör inte min kompis

onsdag 2016-01-06
Tyckande en helgdag
tyckeri nummer 6810

» Mer om att girigt plocka ut slantar

Vissa skänker andra plockar åt sig
Den Rödgröna regeringen har avskaffat möjligheten att låta alla andra skattebetalare stå för en del av mina gåvor till välgörenhet. Högeralliansregeringen införde ju möjligheten av dra av på skatten om man är generös och istället låta alla andra skattebetalare stå för en del av vår generositet. När nu den Rödgröna regeringen avskaffar möjligheten så är man rejält upprörda inom Högerallianspartierna. Mer eller mindre hos de olika partierna, och allra främst är det Kristdemokraterna som är upprörda. Antagligen helt i enlighet med det kristna budskapet om att ge till sin nästa, och allra helst göra detta om någon annan står för en del av gåvan?

Det som får mig att fundera på om det här med generositet och välgörenhet är en sammanställning jag läste för några dagar sedan hos Aftonbladet och Svenska Dagbladet som berättar hur mycket cheferna på dessa välgörenhetsorganisationer tjänar. I toppen på den här listan ligger Röda Korset där högsta chefen har en inkomst på 1.082.000 kronor, dvs en månadslön på över 90.000 kronor. Även Rädda Barnens högsta chef har samma lön på över 90.000 kronor i månaden. Unicef:s chef har 988.000, Plan Sveriges 924.000, Radiohjälpen 841.000 och så fortsätter det. Stackarna för Hoppets stjärna och Frälsningarmén är nästan lågavlönade med 483.768 och 467.357 kronor. Jag undrar om dom här höjdarna själva gjort avdrag på skatten för eventuella bidrag till sina egna organisationer? Organisationer som Röda Korset, Läkarmissionen och Hoppets stjärna har kostnader för löner och insamlingsomkostnader på nästan 20% av de insamlade slantarna.

Jag tycker det känns sniket att förvänta sig att om jag skänker pengar till välgörenhet så ska någon annan stå för en del av dom pengarna.

» EU som fiasko

Fästningen Europa
Sverige har ju kallats till EU för att förklara hur förfarandet att ställa krav på att kunna visa en legitimation innan man kan ta sig till Sverige för att söka asyl överensstämmer med rätten för ALLA att söka asyl. Ett förfarande som ju sprider sig som en löpeld till andra länder för att även dom ska slippa asylsökande. Många andra EU-länder gör vad dom kan för att slippa ta ansvar för flyktingsituationen på många olika sätt. T.ex. murar, staket, galler och inskränkningar. Det står helt klart att flyktingsituationen har visat att EU:s medlemsländer fullständigt struntar i vad EU skulle handla om när det verkligen gäller. Ett beslut om att fördela 160.000 flyktingar i Grekland för många månader sedan har resulterat i en lösning för 400. Det återstår bara 159.600! Troligtvis blir man klara med den fördelningen till nästa århundrade? Flyktingsituationen har visat på ett mycket tydligt sätt att EU egentligen är ett stort fiasko. Vid årsskiftet läste jag i Dagens Industri att Tysklands EU-kommissionär Guenther Oettinger var tveksam till EU:s framtid. - "Det politiska läget i Europa kan innebära att EU:s dagar är räknade" befarade han. Ett antal medlemsländer har försatt sig i en situation där det är tveksamt om man ens har rätt att vara medlem. Andra länder finns det en stor risk / chans att dom helt enkelt väljer att lämna EU. EU är ett fiasko! Och Sveriges handlande tillhör de länder som mycket tydligt visar att det är så.


Rör inte min kompis

tisdag 2016-01-05
Trettondagsafton
tyckeri nummer 6809

» Framgång för miljön - eller?

Mer bilism
Bromma flygplats "räddas" sedan en högeralliansmajoritet i riksdagen med stöd av Sverigedumokraterna förbjudit regeringen att utreda Bromma flygplats framtid. Till glädje för näringslivets höjdare som vill landa mitt i centrala Stockholm. Till sorg för de som bor runt om flygplatsen och alla de som inser att flyget måste begränsas för miljöns skull. Här i Skåne höjer den Socialdemokratiskt ledda majoriteten taxorna i kollektivtrafiken. Syftet är väl att minska trängseln på tåg och bussar och istället få folk att ta bilen. Den SD-inspirerade Socialdemokratiskt ledda regeringen inför ID-kontroller vid resor med kollektivtrafiken över Öresund mellan Danmark - Sverige. Som resultat drar SJ in sina direkttåg till Köpenhamn. Effekten är också att fler tar bilen när dom ska pendla över Sundet. Kravet på att SJ ska leverera in vinstpengar till statskassan ökar. Slutresultatet är att SJ tvingas dra in mindre lönsam trafik. Resenärerna tar bilen eller flyget istället. Osv osv.

Arbetet för att få folk att inte resa miljövänligt får effekt. Under 2015 satte försäljningen av nya bilar nytt rekord i Sverige. Sammanlagt såldes 345.053 nya bilar i Sverige 2015. Den högsta siffran någonsin. Andelen miljöbilar minskar! Vi köper helt enkelt allt större bilar istället. Allt fler ungdomar inser att samhället är konstruerat så att dom kommer inte att klara sig utan körkort. Alltså tar allt fler ungdomar körkort. Antalet bilar i trafik i landet fortsätter att öka. Den sträcka vi kör ökar allt mer. Allt snack från styrande politiker om att försöka styra över resandet till kollektivtrafik och miljövänliga alternativ är i själva verket bara struntprat och floskler. I själva verket handlar våra styrande på ett sätt som gör att en allt mindre andel av resandet sker på ett miljövänligt sätt.

Störst försäljning av bilar har Volvo som har en andel på över 20%. Trots skandalen med Volkswagens fusk med utsläppssiffror har Volkswagens försäljning ökat med 35% och VW ligger på andra plats i försäljningen. Utvecklingen går helt enkelt åt FEL håll. Och våra politiker verkar inte bry sig utan handlar på ett sätt som premierar denna utvecklingen. Snacket om något annat är helt enkelt bra floskler och lögner.

» Dagens klavertrampare

Polens flagga
I dag ska vi faktiskt inte ge vår utmärkelse till en Sverigedumokrat utan istället till en vän till SD. I Polen har landets utrikesminister försvarat att den extremnationalistiska högerregeringen stärkt sitt grepp över Public Service med följande förklaring: - "Som om världen efter marxistisk förebild automatiskt måste röra sig i en enda riktning - mot en ny blandning av kulturer och raser, en värld av cyklister och vegetarianer, som satsar allt på förnybar energi och bekämpar varje form av religion, det har inget med traditionella polska värden att göra" deklarerade Witold Waszczykowski till den tyska tidningen Die Welt. Och jag kan inte annat än hålla med Witold Waszczykowski. Finns det något hemskare än att se cyklister och vegetarianer i TV:n? När jag läser Witold Waszczykowskis väl genomtänkta fundering så skäms jag över att jag bara cyklar till jobbet. Tänk så fånig man ser ut när man kommer stretande i mörkret innan klockan 7 på morgonen iklädd cykelhjälm och med en löjlig cykelbelysning. Till och med Svenska Dagbladet känner oro för utvecklingen i Polen.

» Varför?

Jag råkade på kvällen se delar av en minneskavalkad över Allsång på Skansen under sommaren och undrade när jag såg Petra Marklund vad det är som skapat ett mode där kvinnor ska se ut som om dom fått ett blått öga - på båda ögonen. Det ska sminkas så enormt att det ser ut som om dom fått en rejäl smocka. Är det i sympati med de som drabbats? Tror dom att det är snyggt? Börjar jag bli gammal?


Rör inte min kompis

måndag 2016-01-04
En skammens dag
tyckeri nummer 6808

» Största hotet för 2016

Calle med hustru
Vad tycker du är det största hotet under 2016? Är det miljökatastrofer? Världens väder blir allt mer instabilt. Torkan är värre, översvämningarna är värre och överlag drabbas vår värld av allt mer extremt väder. Är det alla krig? Inte sedan 2:a världskriget har så många människor dödats i militära aktioner på vår jord. Utvecklingen går åt helt fel håll. Är det flyktingkatastrofen? Mer än 20 miljoner människor befinner sig på flykt från krig, terror, svält och naturkatastrofer. Aldrig någonsin i vår civilisations historia har så många människor befunnit sig på flykt. Samtidigt som den rika världen slåss om vem som är effektivast på att bygga murar, resa staket och införa kontroller. Men icke, sade Calle Str... f'låt Bildt. Enligt en debattartikel i Dagens Industri i dag anser Carl Bildt att Brexit största hotet 2016! Brexit är alltså möjligheten för att Storbritannien, efter den folkomröstning som ska hållas, väljer att lämna den Europeiska Unionen. Jo, Calle tycker inte att krig, svält och katastrofer är det största hotet. Det största hotet är att ett av EU:s medlemsländer väljer att lämna unionen. En Unionen som visat sig vara förra årets största fiasko. Där medlemsländerna valt att ett efter ett glömma bort vad man skrivit på när man blev medlemmar. Allt fler medlemmar bryter mot unionens principer och borde faktiskt egentligen slängas ut. Jag håller inte med om britternas alla invändningar mot medlemskapet. Snarare nästan tvärtom, men jag tror faktiskt att ett hot om brittiskt utträde kanske kan få EU-topparna att inse att dom inte är odödliga. Jag har aldrig haft så stort förtroende för Calle Str... f'låt Bildt, men det lilla som fanns har nu försvunnit.

» Jag skäms

I dag vid midnatt valde den svenska socialdemokratiska regeringen (jag väljer att inte nämna Miljöpartiet eftersom dom verkar ha krupit ner i skyddsrummen) att sälla sig till de främlingsfientliga krafter som allt mer tagit över vårt Europa. Dom enda som jublar över det svenska beslutet att införa ID-kontroller för de som vill färdas till Sverige från Danmark är Sverigedumokraterna. Det är en grov skam att detta görs av en Socialdemokratisk regering. Ett Socialdemokratiskt parti som totalt tappat bort all förankring i den solidaritet med alla, som en gång i tiden präglade partiet. Jag skäms över de år jag en gång i tiden lagt ner på arbete i den lokala SSU-klubben. Jag skäms över det jobb jag en gång lagt ner i den lokala socialdemokratiska föreningen. Över det arbete jag lagt ner som socialdemokratisk representant i kommunens Fritidsnämnd, Skolstyrelse och Kommunfullmäktige. Jag skäms över allt det arbete som min nu snart 95-åriga mamma lagt ner i Socialdemokratisk kvinnoklubb, Kommunstyrelse och som ordförande i olika kommunala nämnder. Hur kunde ett svenskt socialdemokratiskt parti förfalla så? De svenska begränsningarna sprider sig till andra länder. Att en påstått socialdemokratisk Stockholmsmaffia på det här viset skämmer ut sig och samtidigt tar strupgrepp på Nordens största och mest livaktiga region är en skam. Allt detta för att förhindra människor från att söka asyl, en mänsklig rättighet. NI SKA SKÄMMAS!

Mitt första pass?
Jag är född 1952. Redan 1957 infördes den nordiska passfriheten. Jag är uppvuxen med att till och från Danmark åker man utan problem. Man kan tura med färjorna mellan Helsingborg - Helsingør. I dag trafikerade av två olika rederier. Scandlines med avgångar upp till varje kvart och dessutom de mindre Sundsbussarna en gång i timmen. Och till detta Öresundsbron Malmö-Köpenhamn med tåg upp till var 10:e minut. Att ta en tur till Danmark är något helt normalt och 10.000-tals människor pendlar varje dag mellan länderna. Att visa pass/id varje gång man åker över Sundet är något som för några månader sedan sågs som fullständigt vanvett. Men detta vanvett har alltså införts av en feg och populistisk socialdemokrati som helt glömt sina rötter. Det jag kommer att tänka på är när jag 1974 efter att ha muckat från min militärtjänst först åkte och hälsade på min brevvän Ilda i Cacém utanför Lissabon i Portugal i en vecka. En tågresa via Paris och Madrid som i sig var en upplevelse. Men man fick visa pass varje gång man passerade en gräns. Och ännu mer tänker jag på när jag några veckor senare efter hemkomsten tog tåget igen för att under en vecka hälsa på min brevvän Heidi i den lilla byn Großaga i södra DDR (Östtyskland). När tågvagnen rullade av färjan i Sassnitz möttes vi av den östtyska pass- och tullkontrollen. Jag hade, som det var populärt på den tiden, en liten väska fäst i livremmen där jag förvarade plånbok, id-handlingar, biljetter osv. När säkerhetspolisen såg min väska pekade han på den och frågade: - "Waffen?". Jag svarade med ett leende snabbt: - "Ja!" Jag insåg en halv sekund senare vad jag hade sagt och vill helst sjunka genom golvet och försvinna. Jag hann tänka många tankar om min eventuella möjlighet att återvända till Sverige helskinnad under de kommande två sekunderna. Men till min lycka skrattade bara den östtyska säkerhetspolisen och gick vidare till nästa järnvägskupé utan att ens titta i mitt bagage eller kolla mina handlingar. I dag är det andra bullar vid den dansk-svenska gränsen! Bilden visar kanske mitt första pass från 1963 med mamma och pappa.


Rör inte min kompis

söndag 2015-01-03
Ibland blir det bara komiskt
tyckeri nummer 6807

Dansk porr
» Om att sila mygg men svälja kameler

Internet är en viktig kanal för att sprida dynga. Extremister av alla de sorter använder nätet och olika sociala media för att sprida sina sjuka idéer, sina fantasifulla lögner och sitt hat. Bland annat har olika hatgrupper sina egna Facebook-kanaler där skiten sprids. Med jämna mellanrum ställs det krav på Facebook (och andra media) att hålla rent från hatspridarna. Och ständigt lovar Facebook (och alla de andra) att man ska ställa krav på renlighet och städa upp den värsta smörjan.

Men det är inte alltid som städningen fungerar. Snarare är det så att det finns annat som det känns som att t.ex. Facebook upplever som viktigare att städa bort. Ibland blir städningen (censuren...) nästan komisk. Jag läser hos danska Ekstrabladet (och i svenska Aftonbladet för de som inte klarar av danskan) att den kanske mest kända danskan, Den lille havfrue, numera censureras. Den välkända statyn som står placerad i vattnet i Köpenhamn visar ju sina nakna tuttar och kanske antyder till och med ännu snuskigare kroppsdelar. Alltså kan man ju inte visa detta hur som helst. Det kan ju upplevas som pornografiskt. 12% av de som tillfrågas av Ekstrabladet uppger att dom tänker på sex när dom ser den nakna lilla flickan! En intressant fråga är hur många som är ärliga, och hur många som helt enkelt har riktigt snuskig fantasi och tänker på sex så fort dom ser något som har med kvinnor att göra. Hur som helst tycker uppenbarligen Facebook att det är snusk!

Om man ska vara seriös, så är frågan om censur på sociala medier (eller på alla andra media) en mycket svår fråga. Som grund är all form av censur något negativt. Den svenska Tryckfriheten (som i år fyller 250 år) anses vara världens äldsta. Och rätten att uttrycka sig fritt utan censur är en mycket viktig rättighet, som vi ska skydda så gott det går. Vi måste ha rätt att uttrycka oss fritt - även om vi har fel. Det är kanske just det som skapar en demokrati. Att dra gränsen vid att visa nakna flickor på staty är att gå på tok för långt. Det är först och främst bara rent komiskt.

» Dagens nya Sverigedumokratiska klavertramp

Den sanna Sverigedumokraten
Att Sverigedumokratiska politiker regelbundet trampar i klaveret är ingen nyhet. Man skulle kunna fylla en hel blogg med bara exempel på detta. Men ett litet urval lite då och då som jag trillar över brukar jag ju tycka till om. Vad man kan fundera över är hur ett parti som ständigt är inblandade i så många skandaler kan fortsätta att ha ett så stort stöd bland svenskar? I dag berättar tidningen Expressen om SD-toppen i Göteborg, Jörgen Fogelklou, som under en debatt som handlade om att Sverigedemokraterna ville införa begränsningar i ersättningarna till kommunhöjdarna fällde den geniala kommentaren: - "Grus är större än sand som är mindre än sten." Ett onekligen mycket intelligent påstående. Yttrandet fälldes när en annan ledamot i fullmäktige påpekade att Sverigedemokraterna på riksnivå själva utmärker sig med att betala ut högre ersättning till Jimmie Åkesson i partiledningen än vad jämförbara partier betalar till sina ledare. Eller ska vi uttrycka det som att Sverigedumokraternas ledare Jimmie Åkesson plockar ut mer pengar till sig själv än vad de andra partiledarna har moral att göra! Jörgen Fogelklous förklaring till sina mycket filosofiska funderingar är att han ville vara komisk! Vilket ju i sig är ganska komiskt tänkt. Själv funderar jag över vem som är grus, vem som är sand och vem som är sten? Om jag skulle fått bestämma så ser jag ju främst Sverigedumokraterna som grus. "Grus i maskineriet" kan man kanske säga. Hur som helst ska kanske Jörgen Fogelklou fundera lite på att ta upp inom Sverigedumokraterna frågan om en begränsning av ersättningen till partiets högsta ledning. Men det kanske han inte vågar? Rent generellt har ju Sverigedumokraterna gjort sig kända för att rensa ut och utesluta de som inte följer ledningens direktiv och lyder. Och att i partiet ifrågasätta Jimmie Åkessons lön kanske kan uppfattas som lite upproriskt. För Jörgen Fogelklous egen framtid så är det kanske bäst att hålla tyst om ersättningarna inom partiet och istället koncentrera sig på de kommunala ersättningarna inom Göteborg istället. Det är nog säkrast för Jörgen Fogelklous framtid i partiet!


Rör inte min kompis

lördag 2016-01-02
Har vi någon anledning till stolthet?
tyckeri nummer 6806

» Vem ska vi vara rädda för?

Enligt en norsk studie så är Sverige det land i Europa som haft högst andel mord utförda av högerextrema grupper i hela Europa under de senaste 25 åren. Under dessa år har det vid 16 tillfällen utförts politiskt motiverade mord, utförda av högerextrema grupper eller enskilda. Detta är den högsta siffran i hela Europa! Det sista var morden i Trollhättan, men det sker regelbundet. Men, när SÄPO (den svenska säkerhetspolisen) ska utvärdera hoten, så är man från SÄPO mer rädda för vänsterextremisters hot mot demokratin. Och DET är ju en ganska intressant slutsats som förtjänar en del funderande och tyckande. - "De har större förmåga än vit makt-anhängarna att använda våldsamma metoder" skriver SÄPO. Jag tolkar SÄPO:s analys på det sätt att de högerextrema grupperna är ganska korkade och okunniga i motsats till vänsterextremisterna (eller de autonoma grupperna som SÄPO verkar föredra att kalla dom). Det måste vara detta som motiverar SÄPO:s slutsats i varje fall. Nu kvittar det vem som utför våldet. Det är lika fel och förkastligt. I en politisk debatt i en demokrati hör det inte hemma med våld. Om man inte har andra argument än knytnäven, tändstickan, kniven, stenen eller vad som nu används, så är det uppenbart att man inte har tillräckliga argument alls för sin sak. Jag vill dock poängtera att jag inte är enig med SÄPO. Jag känner mig mycket mer orolig för vad högerextrema grupper kan hitta på. Jag ser dessa som det stora hotet, följt av extrema och våldsälskande islamister. Men, vi ska inte överdriva hoten. Det är mycket större risk att råka illa ut i trafiken! Den som vill läsa vad Europol tänker, kan läsa det här. Jag orkar inte...

Älska ALLA
Våldet finns dock överallt i vår värld. Snarast är det väl så att Sverige är lyckligt lottade. De senaste dagarna kan vi läsa om mannen i Frankrike som fullt medvetet flera gånger körde rakt mot en grupp militärer som var satta till att bevaka en moské som utsatts för hot. Vilket mannens motiv var behöver vi kanske inte fundera så mycket på.

Dock är det så att det är den "statliga" terrorn som är värst. Saudiarabien har i dagarna satt nytt rekord i avrättningar. 47 personer avrättades samtidigt. Beskyllda för terrorism, men bland de mördade finns även flera regimkritiker. De saudiska ledarna har dock klart förklarat att man struntar totalt i vad andra tycker. "Vi gör som vi vill och skiter i vad ni tycker" är reaktionen. Det är skönt att Sverige fortsätter med sin vapenexport till Saudiarabien... Som allierad med USA behöver man inte riskera några former av sanktioner.

Sedan läser vi hur Israel nu erkänt att man använt sig av kemisk krigföring mot befolkningen i Gaza. Från flyg har det spritts ut växtgifter för att utrota all växtlighet längs en bred remsa mellan Gaza och Israel. Gifterna har naturligtvis inte spritts på den israeliska sidan av gränsen. Omkring 170 hektar mark är påverkad enligt palestinska källor. Någon större kritik för den kemiska krigföringen har naturligtvis inte hörts från internationellt håll!

Ett annat land att trampa i klaveret är Turkiet där presidenten Recep Tayyip Erdogan vid en pressträff i dagarna uttryckte sin beundran för Adolf Hitlers Tyskland som exempel på hur ett samhälle kunde fungera perfekt. Det hela ska ses som en beundran för den totala makt som Erdogan själv är på väg att skaffa sig. Kritiken från övriga världen har varit massiv så Erdogan har i efterhand förklarat att det han sade, sade han egentligen inte alls!

» Paniken i Stockholm

Det nordiska paradiset
Den svenska stockholmsmaffians fullständigt ogenomtänkta panikbeslut om ID-kontroller på gränsen mellan Danmark och Sverige smittar. Kampen för att slippa följa FN:s regler om rätten att söka asyl får allt fler supportrar. Finland kräver nu Pass och Visum för resenärer på färjorna från Tyskland till Finland. Kan dom inte ta sig till Finland kan dom inte heller söka asyl resonerar man. Den mer eller mindre öppet främlingsfientliga Venstre-regeringen i Danmark tillhör de som är mest upprörda över de svenska kraven på ID. Den danska upprördheten handlar dock inte alls om någon medmänsklig reaktion på kraven. Det handlar helt enkelt om att tidigare har Danmark kunnat låta flyktingarna bara passera genom Danmark så att dom själva slipper ta något ansvar. När nu Sverige skärper reglerna vid gränsen finns det ju en risk att några asylsökande väljer att istället söka asyl i Danmark. Något sådant vill dock inte den danska regeringen höra talas om. Alltså planerar nu Danmark att ställa samma krav vid gränsen till Tyskland för att förhindra flyktingar att komma in i Danmark. Jag har påpekat det förr, det är viktigt att påpeka att det danska partiet Venstre, som styr Danmark i dag med stöd av bland annat SD:s kompisar i Danskt Folkeparti, är inte ett vänsterparti som namnet kan antyda. Venstre är ett liberalt (högerliberalt) parti med starka kopplingar till det svenska Folkpa... f'låt Liberalerna.

Mer allvarlig är kritiken från FN-organet UNESCO som är mycket orolig för hur byggandet av murar, staket och kontroller sprider sig. Rätten att söka asyl begränsas och stora grupper människor i stort behov av skydd stängs ute. Men det struntar man uppenbarligen fullständigt i uppe i Stockholm.

Det man gör nu är att avskaffa en förmån som funnits i nästan 60 år. Det var 1957 som passkontrollerna avskaffades mellan Danmark och Sverige. Sedan dess har vi vant oss vid att det är en helt naturlig förmån att resa över Öresund utan några papperskontroller. Precis som stockholmarna tycker det är självklart att kunna åka från norra Stockholm till södra Stockholm utan att behöva visa ID-kort / pass halvvägs och inte släppas vidare om man inte har detta med sig. Vad uppenbarligen dessa Fjollträskare inte begriper är att i dag är Öresundsregionen Skandinaviens största region, klart större än Storstockholm. Precis som København är en större stad än Stockholm. För oss skåningar är det Kastrups flygplats i København som är "vår" flygplats. Kastrup är också klart större än Arlanda. Att man uppe i Fjollträsk inte begriper vad det är man gör säger ju tyvärr allt om denna maktelit som drabbats av panik.


Rör inte min kompis

fredag 2016-01-01
En god början på ett nytt år!
tyckeri nummer 6805

» Kan det bli sämre?

År 2106 är här
Under rubriken Året som gick - rakt åt helvete konstaterar Aftonbladets kulturredaktion att 2015 INTE var ett bra år. Det är allt från mord, död, svält, skandaler, fiffel och katastrofer, utan att några ansvariga tar på sig ansvaret. Terror och krig dominerar i stora delar av världen. Medan antalet flyktingar i världen ökar kämpar de europeiska länderna om vem som är duktigast på att bygga murar, sätta upp staket, införa kontroller, skärpa regler. Den Europeiska Unionen som påstås vara ett fredsprojekt har visat sig vara århundradets största politiska fiasko. Medlemsländerna kämpar om vem som är duktigast på totalt strunta i de avtal och regler som man en gång skrivit under på. Och allt detta utan att ens skämmas. Det finns så många som borde skämmas att skämskuddarna hade tagit slut - om dom hade skämts. Men det gör dom inte. Och det gäller allt från Sveriges Stefan Löfven till alla andra europeiska ledare till politiker och ledare runt om i världen. Och det är inte bara politiska ledare eller terroristledare utan det gäller i lika hög grad företagsledare och andra.

SKÄMS!

» Det finns goda nyheter

Vindkraft
När nu ett nytt år har börjat kanske vi inte bara ska koncentrera oss på de dåliga nyheterna. Det finns faktiskt goda nyheter också. Jag läser att Sverige under förra året satte rekord i att exportera el. Av de ungefär 150 terrawattimmar som Sverige producerar går drygt 20 terrawattimmar på export till våra grannländer. Det kraftslag som ökat mest är vindkraften. Men även vattenkraften ger goda siffror. Förra året ökade elproduktionen från vindkraften med 40%. Sedan kan vi också glädjas åt att den svenska elen är billig, vilket får till följd att den annars dyra kärnkraftselen inte längre är lönsam. Vattenfall och Eon har kommit fram till att stänga ner sammanlagt fyra gamla kärnkraftsreaktorer i Oskarshamn och Ringhals. Bland dessa finns reaktorer som ändå inte varit i bruk på flera år eftersom dom kräver dyra reparationer. Runt om i världen har solel stora framgångar sedan kostnaderna sjunkit. Även i Sverige är det så. Solen och vindkraften fyller en viktig funktion kompletterad med vattenkraft som reglering. Det finns goda nyheter!

» Dom duktiga pågarna

Girig
Att handla med aktier är en mycket skum verksamhet. Fifflandet är mycket mer utbrett än vad de flesta av oss är medvetna om. I bladet läser jag om de båda unga läkarstuderande pojkarna som på nätet publicerade rekommendationer på lämpliga aktier att investera i inom läkemedelsbranschen. Deras medicinska kunskaper gav dom möjlighet att publicera mycket initierade investeringstips. Och många följde råden! Vad pojkarna INTE berättade var att dom innan dom publicerade köptipsen så hade dom själva köpt på sig stora aktieposter i de bolag dom sedan rekommenderade aktiespekulanterna att köpa. När efterfrågan ökade (pga deras köptips) gick kurserna upp och dom kunde sälja de aktieposter dom köpt på sig till ett bra pris och göra sig en hacka. Åklagaren som nu arbetar med fifflarnas spekulationer räknar med att dom tjänat ett antal miljoner på att inte berätta hela sanningen.

För en tid sedan läste jag att en majoritet av alla "köporder" på dom olika aktiebörserna världen över stryks igen efter bara några sekunder. Det handlar helt enkelt om datorrobotor som genom att få det att se ut som om efterfrågan på olika aktier är större än den i verkligheten är trissar upp aktiekurserna för att sedan när priset blivit tillräckligt högt sälja sina egna aktier som man köpt upp i förväg med god avkastning.

Aktiemarknaden är inget annat är en stor fiffelmarknad, och inte alls så seriös som man försöker få det att se ut som.


Rör inte min kompis

torsdag 2015-12-31
Nyårsafton
tyckeri nummer 6804

» En sista reflektion

En sista reflektion

Gott Nytt År

Ulf Ivar Nilssons fundering över möjligheten till att komma in i Sverige tycker jag säger ganska mycket. Ulf Ivar Nilssons teckningar är mycket ofta värda ett besök. Gör det här


Rör inte min kompis

onsdag 2015-12-30
Det kan snart inte bli närmare
tyckeri nummer 6803

» Skandalöst?

Helsingborgs Dagblad berättade i går om vilka dom tyckte var de 100 mest inflytelserika personerna i Nordvästskåne. Det är en lång uppräkning av politikergubbar, företagare, lite tjänstemän, lite föreningsgubbar och faktiskt några kulturpersoner. För det är gubbar som dominerar. Första kvinna kom på 8:e plats och är företagare. 17 av de 51 på översta 50 platserna var kvinnor. Dubbelt så många, 34 var gubbar. Och detta är naturligtvis en direkt skandal. Jämställdhetsarbetet har inte nått så långt... Högst upp från mitt eget Åstorp var dock en kvinna. Den f.d. moderata riksdagsledamoten och numera landshövdingen i Skåne, Margareta Pålsson, placerar sig på 18:e plats på listan. Om detta gör mig glad eller inte avstår jag från att berätta på den här platsen!

En annan skandal är det faktum att er bloggare inte alls finns med på listan. Skulle allt mitt bloggande vara helt i onödan? Har alla de väl genomtänkta åsikter som jag tycker fram varit helt i onödan? Bryr sig folk inte om vad jag tycker? Påverkar jag inte de stora massorna i min egen riktning? Just det faktum att jag tillhandahåller helt färdiga åsikter utan något krav på ekonomisk kompensation till vem som helst, skulle det inte ge mig inflytande? Jag är besviken!

» Ack, dessa danskar!

Jag läser att trafiken över Öresundsbron sätter nya rekord. Aldrig någonsin har så många pendlat över Sundet mellan Danmark och Sverige. Detta alltså innan vår politiska Stockholmsmaffia helt okänsligt bestämt att nu ska vi visa ID-handlingar när vi reser mellan våra länder. Det har i princip inte behövts sedan jag föddes. Att stockholmare inget begriper är dock ingen nyhet.

Men, ibland läser man saker som gör att det kanske inte är så dumt att stoppa inflytandet från de danska rasisterna. Jag läser i bladet om Mohamad Al Jawerheri som är en dansk 17-åring (född i Danmark) som läste på gymnasiet men hade ett extrajobb i en affär som kassabiträde. När han i en rasistisk Facebook-grupp (Ja til frihed - Nej til islam) gick i svaromål mot de islamofobiska tankarna där tog andra medlemmar i Facebook-gruppen kontakt med hans arbetsgivare. Och resultatet blev att Mohamad Al Jawerheri fick sparken från jobbet på den lokala Bilka-affären. Ägarna till Bilka, Dansk Supermarked, vill inte kommentera det hela. Själv skulle jag inte komma på tanken att handla i en affär med den typen av tankar. Kanske är det dags att stödja tankarna på ett bygga en hög mur mitt i Öresund samtidigt som Öresundsbron sprängs i bitar. Jag vill inte ha med danskar att göra!


Rör inte min kompis

tisdag 2015-12-29
Nu är det nära
tyckeri nummer 6802

» Siffernisse

Norden
Världen har i år satt rekord. För första gången någonsin befinner sig i år mer än 20 miljoner människor på flykt. Och detta har naturligtvis satt sina spår över i stort sett hela världen. Antalet som söker asyl har ökat runt om i världen. För Sveriges del har det hela utpekats som en katastrof. Jag har roat mig med att titta på de nordiska ländernas siffror. Jämfört antalet asylsökande under 2014 med antalet för 2015 (jan-nov). Vi kan då se att antalet asylsökande har ökat, trots att året inte är slut än. I Sverige har antalet asylsökande ökat med 83%. Dom stackars danskarna har upplevt en ökning med 25%. Faktum är att det är våra grannar Norge (upp med 162%) och Finland (upp med 735%) som upplevt de största ökningarna. Island ingår inte i undersökningen eftersom antalet där är försumbart, av rent geografiska skäl. I siffror har antalet asylsökande i dessa fyra nordiska länder ökat från 111.224 personer 2014 till 228.130 personer 2015 (fortfarande nov-dec). 2014 stod Sverige för 73%, Danmark för 13%, Norge för 11% och Finland för 3%. 2015 står Sverige för 65%, Norge och Finland för 13% vardera medan Danmark nu bara står för 8%. Det är alltså intressant att se att det är Norge och Finland som ökat sitt mottagande mest och som ökat sin andel av de asylsökande. Sverige står för den överlägset största andelen, men andelen har minskat. Danmark slutligen har knappt upplevt någon ökning, och man har nu den överlägset lägsta andelen i Norden. Den mer eller mindre öppet rasistiska regeringen i Danmark som leds av Jan Björklunds Folkpa... f'låt Liberalernas danska systerparti Venstre har varit mycket framgångsrika i sin kamp för att hålla den danska rasen ren från inblandning av främmande gener. Samtidigt befinner sig fler människor än någonsin på flykt i världen. Det stora fredsprojektet EU, som ska bygga på solidaritet, är det största fiaskot i modern tid!

Men, det finns positiva nyheter. Organisationer som Unicef, Röda Korset, Läkare utan gränser osv sätter rekord när det gäller insamlade pengar. Svensken är en generös människa, innerst inne, trots allt.

» Dagens Sverigedumokratiska klavertramp

Sverigedumokrater
Låt oss börja med Jan Sjunnesson, som t.ex. en gång var ansvarig för mediesatsningen hos SD, har på sin hemsida publicerat lite tips på hur man trakasserar tiggare utan att vara oförskämd. Om man nu kan vara det? Men mycket enkelt går det ut på att man ställer sig tydligt framför den sittande tiggaren (på tillräckligt avstånd så att man inte kan bli spottad på), men tillräckligt nära så att passerande inte kan se eventuell skylt eller kopp. Sedan står man bara där och gör inget. Vem som är idioten överlåter jag till mina läsare att bedöma.

Sedan har jag förstått att man inom de kretsar som befolkas av den Sverigedumokratiska svansen blivit fruktansvärt upprörda över att något så hemskt som en muslim, vid namn Gina Dirawi, utsetts till julvärd i SVT! Jo, SVT hade mage att utse en muslimsk kvinna till att sitta framför TV-kameran mitt i den kommersiella Julhelgen! Man får verkligen panik - om man är Sverigedumokrat alltså. Vi andra, som främst ser till kompetens, blev glada att inte t.ex. Alexander Bard eller Ingvar Oldsberg fick jobbet. Men som Sverigedumokrat har sådant som kompetens inte någon betydelse. Det viktiga är att personen i fråga har levt i Sverige minst 5 generationer bakåt och helst har en liten svensk flagga i handen samt en liten fickbibel i fickan och är medlem av Sveriges Rojalistiska Sällskap. Själv tycker jag hela upprördheten verkar rejält idiotisk.

Årets lokala skämskudde vill jag tilldela Sverigedumokraten Gunilla Schmidt här i Åstorp. Vår lokala tidning Helsingborgs Dagblad har kommit fram till att artikeln i september som berättade om hennes fantasier om kulsprutebeväpnade patrioter som stod redo på Öresundsbron för att möta alla hemska människor som kommer från Danmark var den mest lästa artikeln om Åstorp. Om du skulle undra vad denna patriot skulle göra med kulsprutan stående på Öresundsbron så hade hon diagnosen "extremt dum i huvudet" redo för dig. Vi Åstorpare känner inte någon stolthet över Gunilla Schmidts insats för att sprida myten om svensken som en komplett idiot.

» Bedragare del 262

Dagens stora bluffare måste vara det här. Jag har fått samma förmånliga erbjudande från Robert Boucher, Antone Forrest, Denis Butts, Bryant Beard, Barbara Mcmanus, Federico Alfaro, Christa Castro, Kirsten Guevara och Joesph Ruffin än så länge. Observera att det inte är jag som slant på tangentbordet och skrev Joesph istället för Joseph. Hur som helst verkar alla dessa tro att jag drömmer om att få flytta till USA.

USA-karta
Participate in the Official American Greed Card Lottery

Diversity Immigrant Green Card Program

Find out more here

Live, work and study in the USA

The American Dream Within Reach

50,000 people and their families will get a green card

Simple registration within 5 minutes

Enter Here

Thank you

Som upplysning leder alla länkarna till samma sajt (www.topaccept.com) som dock dirigerar vidare på direkten. Nu vill jag inte flytta till USA, och tvivlar dessutom på att den här vägen är en lämplig väg att få ett "Green Card". Gör som jag, släng alla mejlen i papperskorgen. Jag ber om ursäkt om jag i ren ilska missat några namn bland avsändarna. Jag kan ha slängt mejl utan ens titta på skiten.


Rör inte min kompis

måndag 2015-12-28
Äntligen snart slut på året
tyckeri nummer 6801

» Sanktionerat uppifrån...

Moderaterna älskar Sverigedemokraterna
Sverigedumokraterna och den Sverigedumokratiska svansen jublar. I Gävle har Högeralliansen under Moderaternas ledning nu tagit makten. Och man gör detta öppet och medvetet med Sverigedumokraternas medvetna stöd. Och det är något som skett med stöd från den Moderata riksledningen under Anna "Stockholmare är smartare än lantisar" Kinberg Batra som gratulerat den Moderata ledningen i Gävle till genidraget. Själv tycker jag faktiskt att det låter lika intelligent som den mindre nyktra gävlebo som i går tuttade fyr på den klassiska Gävlebocken. Efter att ha fått sin svedda lekamen ompysslad fick han sova ruset av sig i arresten... Men det finns de moderater på riksplanet som tycker att det hela är en god idé även för riket. Den moderata riksdagsledamoten Anders Hansson tycker att det är en superb idé för Regeringsmakten i Sverige. Att man då får anpassa sin politik till Sverigedumokraterna är inget större problem. Det löser sig alltid för en äkta Moderat när nu Fredrik Reinfeldt slängts på sophögen som restavfall. Men, vad gör man inte för att göra Jimmie Åkesson lycklig.

» Under protest

Bevara kontanterna
- "Sverige är snart ett kontantlöst samhälle" verkar vissa kretsar glädjas åt. Det gör inte jag! Antagligen börjar jag bli gammal, men jag har allt mer börjat fundera i banorna att betala med kontanter så ofta som möjligt i ren protest. Utvecklingen mot det kontantlösa samhället leds och styrs från bankerna och kortföretagen. Dom tjänar ju en liten hacka varje gång du betalar med kortet. Det gör dom inte när du betalar med kontanter. Själv tycker jag att banker och andra former av kreditinstitut tjänar tillräckligt med slantar ändå. Jag vill inte hälla mer bensin på den brasan. Dom är tillräckligt giriga utan mitt stöd. Förutom att dom ju tar ut en avgift varje gång du betalar med kortet (som affären får betala för "servicen") så lockas vi att köpa mer om vi inte måste ha slantarna på oss.

Bojkotta det kontantfria samhället. Betala med kontanter så mycket som möjligt!

» Dagens konspirationsteori

Älska din nästa
Tjeckiens president Milos Zeman är övertygad om att den stora flyktingvågen från främst Syrien snarast är en organiserad invasion av islamister. Han tycker att dom skulle stanna hemma och slåss istället. Då skulle man ju slå två flugor i en smäll. Dels skulle ju Tjeckien slippa hemska utlänningar och samtidigt skulle ytterligare muslimska ungdomar dö. Antingen i flyganfall från USA eller Ryssland eller Turkiet eller Frankrike eller.... Eller i några raketer som skjuts iväg av syriska regeringsstyrkor, IS eller någon av alla de andra grupperna. Eller möjligen i någon självmordsbombares attack.

I Danmark har Venstres statsminister Lars Løkke Rasmussen liknande funderingar. Observera att "Venstre" inte är ett "vänsterparti" utan ett "liberalt parti" med starka kopplingar till Jan Björklunds Folkpa... f'låt Liberaler i Sverige. Lars Løkke Rasmussen tycker att hela FN:s flyktingkonvention borde omförhandlas. Bland annat tycker han att flyktingar som först vistats i flyktingläger i grannländer inte ska få rätt att senare söka asyl i andra länder (dvs Danmark...). Dom kan väl bo kvar i flyktinglägren tills kriget är över om 8 år. Jag väntar fortfarande på kommentarer från Jan Björklunds Folkpa... f'låt Liberalerna på deras systerpartis ytterst främlingsfientliga politik.


Rör inte min kompis

söndag 2015-12-27
Så är då julen över
tyckeri nummer 6800

» Ställ upp för miljön - men...

Stoppa flyget
När nu företagarnas höjdare och Knugahuset jublar sedan regeringen fått utredningsförbud när det gäller Bromma flygplats nedläggning finns det kanske anledning att påminna om att flygresandet är en av våra värsta miljöförstörare. Om du gör en semestertur till Thailand förorsakar du utsläpp av motsvarande 2,5 ton växthusgaser. Det motsvarar vad en normal bilist förorsakar under ett helt år. Att förflytta sig med flyg är det miljömässigt mest korkade sättet att förflytta sig som finns. Och detta överlägset, med bred marginal. Det är viktigt att tänka på detta när vissa kretsar jublar över att Bromma flygplats "räddats" ytterligare några årtionden. Men, det är viktigt att påpeka att det handlade inte om att utreda en nedläggning i förtid. Det handlade om att utreda en sedan mycket länge utlovad nedläggning. Jag minns fortfarande när jag, vad som måste ha varit i slutet av 60-talet eller möjligen början av 70-talet, satt vid köksfönstret hos min morfar Alix som bodde i Hallonbergen i Sundbyberg. Där hade man god utsikt över flyget som startade och landade på Bromma. Och vill jag påpeka, hörde det tydligt. - "Den ska snart läggas ner, det har dom lovat" sade morfar. Det löftet var inte ens värt papperet man antecknade det på. Bromma flygplats är viktig för näringslivets höjdare, kungahuset, regeringen och några få andra, att få ha en flygplats mitt inne i stan är bra tycker dom. De som bor runt om och de som kanske äntligen hade kunnat få en bostad om man lade ner och byggde bostäder istället, är inte lika lyckliga. Men det är ju vissa som bestämmer, och då gäller inte miljöhänsyn, löften eller vad som är bäst för de flesta.

Kopplingen till miljön förtjänar att påminnas om när vi samtidigt kan läsa om att 2015 verkar bli det globalt varmaste året som uppmätts sedan förindustriell tid. De senaste fem åren är den varmaste femårsperioden som någonsin uppmätts. Vad vi behöver är inte MER flygtrafik. Vad vi behöver är MYCKET mindre flygtrafik och många andra lösningar.

Vi vill gärna göra en insats för miljön - bara det inte går ut över vår egen bekvämlighet, vårt eget nöje och vår egen ekonomi!

» Gårdagens Sverigedumokrat

Gunilla Gomér, Sverigedumokraten som jag berättade om igår, som i protest under julen lämnade kyrkan och Julspelet sedan hon uppfattat att kyrkan tog ställning för något så hemskt och kontroversiellt som medmänsklighet har nu berättat vad som var det allra värsta. Det visar sig nämligen att kyrkan valt en färgad man till att spela Josef i julspelet! Ja, något så fruktansvärt måste ju vara en hemsk upplevelse för en Sverigedumokrat! Tänk att något så fint som Josef skulle visas upp som något så hemskt som en färgad man. Stackars Gunilla!


Rör inte min kompis

lördag 2015-12-26
Annandag Jul
tyckeri nummer 6799

» Dagens Sverigedumokrater

Vi gillar olika
Först läser vi om den f.d. Kristdemokraten men numera Sverigedumokraten Gunilla Gomér som i protest mot att prästen i sin julpredikan spred ett antirasistiskt budskap reste sig ur kyrkbänken och lämnade kyrkan. På Twitter protesterade hon mot att det spreds antirasistisk propaganda i julspelet. Hon tycker inte att politik och det kristna budskapet ska kopplas samman. Jag kan förstå att hon lämnade Kristdemokraterna om hon hade den synen på politik. Dessutom verkar hon ju ha helt missförstått det kristna budskapet. Men att missförstå är ju ingen unikt för Sverigedumokrater!

Sedan läser vi om en annan Sverigedumokrat vid namn Richard Lindqvist som också verkar ha missförstått det mesta. Hur som helst efterlyser han på Facebookgruppen Försvara Sverige personer med tillgång till vapen och ammunition (fast han kan inte stava svenska) och tillgång till en långtradare. Han tycker att för de som vill ha ett fritt Sverige så är det nu dags att göra något åt det och inte bara klaga på Facebook. Han söker personer med bred erfarenhet och gott psyke.... Facebookgruppen specialiserade sig tidigare på att tipsa om asylboenden men har nu byggts ut vidare... Det här är väl sån't som kallas "planering av terrorbrott"? Eller också bara ännu en idiot ur den Sverigedumokratiska svansen som svamlar dumheter.


Rör inte min kompis

fredag 2015-12-25
Juldagen
tyckeri nummer 6798

» Julen som fridens högtid

Ljus
För ett par dagar sedan tyckte jag till om Israels ambassadör i Sverige, Isaac Bachmans, skryt över hur duktiga Israel är på att integrera invandrare. Och jag konstaterade att det var en sanning med modifikation. Vad Isaac Bachman undanhöll läsarna var situationen för t.ex. palestinier på ockuperade områden. Själv har jag med tiden blivit allt mer pessimistisk inför möjligheterna för en fredlig lösning på denna konflikten inom en rimlig tid. Det finns allt för många som egentligen inte vill ha någon fredlig lösning. På den palestinska sidan finns det extrema grupper som inte vill ha någon lösning på konflikten om denna inte innebär ett totalt utplånande av den israeliska staten. Något som ju INTE är en lösning på konflikten. Inte heller dagens styrande i Israel under Likuds premiärminister Benjamin Netanyahu vill egentligen ha en fredlig lösning som kan accepteras av båda parter. Om man önskat en fredlig kompromiss hade man inte fortsatt med den bosättarpolitik som förs i brott mot alla internationella regler. En bosättarpolitik som innebär att det ständigt flyttar in fler och fler judiska bosättare på ockuperad mark samtidigt som man tränger bort den palestinska befolkningen. Om man fortsätter med denna politik är syftet naturligtvis att så småningom komma till en punkt där man totalt annekterar den ockuperade Västbanken. En politik som har stöd från stora delar av det israeliska samhället. Dock tveksamt om det gäller en majoritet? Bland palestinierna sprids därför allt mer en desperation eftersom det inte finns något hopp om en framtid. Det är så man ska tolka palestinska ungdomars våldsamma attacker mot israeler. Allt ifrån bara stenkastning till blodiga mord. Attacker som dock inte leder någonstans mer än till att ungdomarna mördas av israelisk militär och polis. Under det sista kvartalet har 20 israeler dödats av palestinier. Under samma period har 121 palestinier dödats av de israeliska säkerhetsstyrkorna. Drygt hälften av dessa beskrivs som våldsverkare, resten råkade tydligen bara hamna emellan. Den israeliska säkerhetsapparaten använder helt enkelt ett överdrivet våld som inte står i rimlig proportion till vad som egentligen är nödvändigt för att skydda människor från våld.

Att det gäller olika regler för judar och palestinier kan vi se när ett resultat av mordet i somras på den 18 månader gamla palestinska pojken Ali Dawabsheh och hans föräldrar som mördades av en judisk terrorgrupp blev att den israeliska polisen fick tillåtelse att använda "tortyrliknande" förhörsmetoder (som t.ex. våldsamma skakningar) även mot militanta judiska extremister. Den typen av tortyr var tidigare endast förbehållen palestinier. Delar av Israel är idag "chockade" av en film som visar hur man i samband med en judisk bröllopsfest hyllade morden och bland annat högg knivar i en bild på den mördade 18-månaders palestinska pojken. På bröllopsfesten delades det också ut militära vapen till bröllopsgästerna när dom kom och man sjöng hatsånger om palestinier. Det finns alltså på båda sidor extrema grupper som inte vill ha fred utan som vill ha fortsatt våld utan någon som helst kompromissvilja. Till och med de styrande med Likuds premiärminister Benjamin Netanyahu i spetsen uppger sig vara chockade.

Hur ska vi få en fred och samexistens som kan accepteras av alla? Jag är mycket pessimistisk! Bland annat eftersom västvärlden inte "vågar" ställa rejäla krav på Israel. Det finns en känsla av dåligt samvete för den behandling som judar utsatts för. Och samtidigt en rädsla för att bli beskyllda för antisemitism. Det är därför viktigt att poängtera att ställa krav på Israel är inte någon form av antisemitism. Lika lite som att ställa krav på Ryssland handlar om någon form av rysshat. Men vi kan utsätta Ryssland för blockad och sanktioner för ockupationen/annekteringen av Krim men inte ställa samma krav på Israel för ockupationen av Västbanken. Eller på Marocko för annekteringen av Västsahara. Det finns full anledning att kritisera Ryssland för annekteringen av Krim, men vi ska komma ihåg att åtgärden har ett mycket starkt stöd av en majoritet av befolkningen på Krim. Detta gäller inte Israels ockupation av Västbanken. Den har inget stöd av befolkningen på Västbanken, förutom de judiska bosättare som flyttats dit EFTER ockupationen. Det är ett tålmodigt arbete som står framför många politiker. Man MÅSTE vara optimist, men det är svårt! Här, här och här.


Rör inte min kompis

torsdag 2015-12-24
Julafton
tyckeri nummer 6797

God Jul

God Jul
önskar
Sven Tycker
Rör inte min kompis

onsdag 2015-12-23
Lille Julafton
tyckeri nummer 6796

» På flykt

Jag läser i bladet att renen Bjorn är på flykt i Storbritannien! Jo, det är tydligen så att en ren bosatt i Nottingham rymt. Hans namn var Bjorn. Största hotet var dock trafiken, den stackaren höll på att bli överkörd innan han kunde fångas in.

Att trafiken är farlig är dock ingen nyhet. För någon dag sedan kunde vi läsa om lastbilen fullastad med höns som körde av vägen och välte i Värnamotrakten. Att jaga tusentals yra höns på flykt på E4:an är nog ingen önskedröm - om man inte bara kan sitta och titta!

Älska alla
Själv skulle jag gärna vilja vara på flykt från alla pseudonyheter som fyller vår media.

Vår påstått RödGröna regerings skandalösa beslut att stoppa människor på flykt vid vår gräns får svåra konsekvenser för alla som vill resa mellan Sverige och Danmark. SJ har beslutat att inte köra direkttåg längre från Stockholm till København. Tågen kör i fortsättningen bara till Malmö, sedan får de som vill vidare till København byta tåg och fortsätta med de Öresundståg som fortsätter att gå. Fast det blir bara hälften mot tidigare! Och mycket bökigare att åka från København till Skåne. Det är en skandal att en påstått socialdemokratisk minister kan föreslå dessa skandalösa åtgärder för att förhindra människor på flykt från att söka asyl. Ni ska skämmas öronen av er! Själv skäms jag över mitt tidigare medlemskap och engagemang för detta parti. Hur kunde det gå så illa? Att tvingas konstatera att till och med den tidigare moderaten Blondinbella har mer insikt och mänsklighet än en Socialdemokratiskt ledd regering får mig att börja fundera över vart vår värld är på väg.

» Mer kungligt gullenutt

Vad är det som gör att påstått seriös media helt tappar sansen när det ska skrivas om kungligheter? Dom blir nästan värre än Svensk Gamtidning och Vänt i Häcken (eller vad blaskorna heter i dag) när man ska skriva om de blåblodiga. Nu får vi t.ex. veta hur Knugafamiljen firar sin jul. Vilket ju är precis vad vi vill veta. Låt dom fira jul i fred som vanliga människor. Låt dom bli vanliga människor. Om dom inte har vett att själva välja detta, hjälp dom på traven!

Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom lag, inte samlag

» Bedragare del 261

Så har dom då åter slagit till. Dom där idioterna i Wilmington i Delaware som tror att jag ska bli överlycklig över att ha blivit nominerad till att vara en möjlig mottagare av ett presentkort på det fantastiska beloppet 10.000 kronor. Så här skriver bluffmakarna:

sven@swl.nu, vi väntar på ditt svar

Till :

Gratulerar!
Du är nominerad som en möjlig mottagare av ett presentkort på 10.000 kr att shoppa för i din favorit butik. Välj mellan KICKS, MAC eller H&M!

Klicka sedan här för att delta i vår 30-sekunders undersökning, bekräfta sedan din adress och du kan vinna ett presentkort på 10 000 kr!
Tack för din medverkan!
Med vänliga hälsningar
Ditt Webbpanel Team

Klicka här för att delta

Detta är en annons.
Klicka här för att avregistrera dig från framtida utskick.
PO Box 1960 #22445 Wilmington, DE 19899

Jag tycker att du ska göra som jag gör, slänger skiten i papperskorgen. Är det verkligen tillräckligt många som fortfarande går på de här bluffarna? Kan man önska i julklapp någon som rensar bort alla dessa bluffmejl innan dom når mig?


Rör inte min kompis

tisdag 2015-12-22
Nu har det vänt
tyckeri nummer 6795

» Halva sanningen

Israels flagga
I ett långt debattinlägg i Dagens Industri skryter Israels ambassadör i Sverige, Isaac Bachman, om hur duktiga Israel har varit på att integrera invandrare som kommit till Israel. Och vi ska i varje fall ge honom ett halvt rätt. Israel har tagit emot stora invandrargrupper som mer eller mindre flytt från olika håll i världen. Grupper som oftast tagits emot på ett föredömligt sätt och snabbt integrerats i samhället. Fast, det ska poängteras att det gäller judar! Judar som invandrar till Israel har rätt att bli Israeliska medborgare direkt. Det handlar alltså inte om att söka uppehållstillstånd. Är du jude blir du omedelbart fullvärdig medborgare. Det är också en mycket stor skillnad mellan judar som kommer från Europa och judar som kommer från Asien och ännu mer från Afrika. Där är integrationen inte samma succé. Om detta skriver Isaac Bachman ingenting. Det finns mer än 100.000 afrikanska judar i Israel (oftast från Etiopien), och deras ställning i Israel är mycket dålig. Dessa judar med en mörk hy är mycket illa sedda i stora delar av Israel. Om detta skriver Isaac Bachman inget.

Palestinas flagga
Han skriver inte heller något om behandlingen av palestinier. Både de som bor inom Israel, men ännu mer de som bor på av Israel ockuperat område. Israel fortsätter i brott mot alla internationella lagar och regler att bygga ut sina bosättningar på ockuperad mark. I brott mot internationella konventioner fortsätter man att flytta in sin egen befolkning på ockuperad mark samtidigt som den ursprungliga befolkningen trängs undan. När Barack Obama tillträtt som president sade han: - "Amerikas förenta stater accepterar inte fortsatta israeliska bosättningar som legitima. Dessa byggen bryter mot tidigare avtal och underminerar ansträngningarna att nå fred. Det är dags för ett stopp för de bosättningarna." Då, 2009, fanns det drygt 500.000 judiska bosättare på ockuperad mark. I dag finns det nästan 800.000 bosättare. Snarast ses palestinier som fritt villebråd. Palestinska ungdomar som gett upp tanken på att ockupationen av deras land ska upphöra och som desperat t.ex. kastar sten på en bil skjuts utan någon tvekan ihjäl. Det finns ett våld från palestinska grupper som inte är acceptabelt, även om man får ha viss förståelse för att ett ockuperat lands befolkning har rätt att göra motstånd mot en ockupation. Däremot står det våld som utövas från ockupationsmakten inte i rimlig proportion i förhållande till ockupationsmotståndets kamp. När Israels ambassadör Isaac Bachman skryter om den goda integrationen i Israel och tycker att detta är ett föredöme så handlar det om västerländska judar. Inte om judar från Afrika och sannerligen inte om andra grupper som redan bor i Israel eller på av Israel ockuperad mark. Isaac Bachman berättar bara halva sanningen, resten tiger han om!

» Dom glömde mig

I en "Hurra vad vi är duktiga" artikel i Expressen berättar man om alla framgångsrika bloggare vi har i Sverige. Men man glömde Sven Tycker! Nä, jag skojar. Framgång enligt denna artikel är att tjäna så mycket pengar som möjligt. För att tjäna så mycket pengar som möjligt gäller det att locka till sig reklam på bloggen. För att locka till sig reklam som det går att tjäna pengar på måste man smörja reklamköparna. Och allra helst att sälja sina egna produkter som man kan berätta om på sin blogg. För att tjäna stora slantar på sin blogg måste innehållet på bloggen vara så utformat att själva texten kan sälja produkter eller tjänster. Det handlar helt enkelt om "Textreklam" i mer eller mindre utstuderad form. Dom här "framgångsrika bloggarna" är egentligen inte bloggare utan reklamsäljare. DET kan man bli rik på. Sedan är det säkert minst ett heltidsarbete som fordrar både fantasi, motivation, skicklighet, driv, initiativförmåga och anpassningsbar moral.

Sven Tycker
Reklam på Internet är svårt. Vad retar du dig mest på när du surfar runt på nätet? Reklamsidor som automatiskt lägger sig över det du vill läsa och som du måste klicka bort innan du kan läsa det du vill? Reklamfilmer som startas automatiskt så fort du öppnar en sida och som tränger ut alla andra ljud och som du får leta efter på sidan för att stänga av innan du kan läsa det du ville läsa? Om du sökt efter något på Google och sedan som en följd av detta möts av reklam för detta i flera veckor på alla möjliga sajter? Annonsörerna vet snart allt om dig, och söker hela tiden efter nya metoder för att tvinga på dig sitt reklambudskap utan att du har en chans att värja dig. Samtidigt måste vi acceptera att det mesta materialet på nätet är gratis för dig. Men "gratis" är faktiskt bara halva sanningen. Det ska finansieras på något sätt. Aftonbladet, Expressen, Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet osv skänker ju inte sin nyhetsrapportering till dig gratis som någon form av välgärning. På ett eller annat sätt ska det betalas. Det kan ske genom att sälja vissa delar av materialet, det kan ske genom att sälja reklam och det kan ske genom att någon eller några skänker pengar. Det kan vara läsare som skänker pengar för att finansiera. Det kan vara någon som är villig att betala för att sprida ett visst budskap. Men, på ett eller annat sätt ska det betalas. Själv tycker jag dock att allt för påträngande reklam är på tok för irriterande och kontraproduktivt. Företag som gör reklam genom att köpa en sida som lägger sig över den jag vill läsa och kräva att jag ska klicka bort den först blir jag INTE kund hos.

Slutligen, framgång för Sven Tycker är inte att jag tjänar pengar. Framgång för mig är om några läser det jag skriver och kanske kommenterar det någon gång. Eller kanske på annat sätt visar sin uppskattning. Jag kommer aldrig att bli miljonär på Sven Tycker, och jag vill inte bli miljonär på det heller.


Rör inte min kompis

måndag 2015-12-21
Nu vänder det
tyckeri nummer 6794

» En bortglömd nyhet

Våra nya sedlar
Jag kan inte låta bli att ytterligare berätta om nyheterna som helt försvinner i nyhetsflödet och den politiska debatten. Men verkligheten är att den svenska ekonomin tuffar på riktigt bra. Överskottet stiger, BNP-utvecklingen är bland den bästa i hela EU. Den svenska arbetslösheten sjunker och är lägre än på många år. Sverige är helt enkelt med expressfart på väg rakt in i en Högkonjunktur. Det är helt enkelt så att Konjunkturinstitutet är överraskade över hur bra det tuffar på. Kanske dags att sluta tro att vi står på avgrundens brant. Den goda ekonomin i Sverige ger resurser till mycket. Tänkt på det när det argumenteras för att vi inte har råd med att ta emot flyktingar. När arbetsgivarna i sedvanlig ordning hävdar att det inte finns pengar till löneökningar. Att ta emot flyktingar är inte bara en kostnad. Det skapar arbete, det skapar konsumtion vilket kräver produktion. En stor del av "kostnaden" återvänder till företagen och blir skatteinkomster. Samma sak med löneökningar. Löneökningar skapar ökad konsumtion, något som kräver ökad produktion, vilket skapar nya jobb. För det är väl inte tänkt att det bara är vd:ar, aktieägare, direktörer, styrelseledamöter och andra toppar som ska ta del av Högkonjunkturen?

» Några korta reflektioner

Nordea
I en intervju i Dagens Industri med rubriken Siktar på höjd utdelning berättar Nordeas nya vd Casper von Koskull om sina planer för banken. Att ägarna ska få ut mer slantar verkar alltså vara det viktigaste. På något ställe berättar Casper också att han vill ha mer nöjda kunder. Jag har därför ett par tips som i korthet går ut på att handla på ett sätt som gör bankens kunder viktigare än aktieutdelningen till ägarna och bonusarna till cheferna. Om man fortsätter på den inslagna vägen, dvs att bonusarna och aktieutdelningen är viktigare än servicen till kunderna, så kanske det inte finns så många kunder kvar en dag. Att som Nordeakund på ett stort Nordeakontor få beskedet att "kanske kan du gå till Handelsbanken istället" är inte God Service. Men det var det besked jag fick när jag för en tid sedan ville sätta in kontanta pengar på mitt eget konto i Nordea. En god tanke vore kanske att bli en föregångare när det gäller att ge spararna någon ränta på sina sparpengar. Det vill säga att sänka skillnaden mellan inlåningsränta och utlåningsränta. I dag är Nordea snarast en föregångare vad det gäller motsatsen. Det vill säga ingen ränta på sparpengar och rekordhögt räntenetto, skillnaden mellan inlåningsränta och utlåningsränta. Gör banken känd för att sätta kunderna främst. Inte som i dag där den vanligaste anledningen för media att skriva om Nordea är för att berätta om rekordbonusar till chefer, extrema löner till chefer, skandalöst höga avgångsvederlag till chefer och andra skandaler. Tyvärr tror jag inte att Casper har den här typen av tankar. När jag läser intervjun handlar det snarast om motsatsen. Men det finns nog några som kan glädjas i varje fall. Aktieägarna som får ännu högre utdelning (den är redan i dag rekordhög) och cheferna som kan räkna med ytterligare några miljoner extra på kontot i lön och bonus.

» Dagens citat

Det händer att man får höra sanningen från oväntat håll. Så här beskriver den f.d. Sverigedumokraten William Hahne sitt gamla parti:

Jimmie Åkesson brölar på
– "Det handlar om att vi i den nya generationen har en annan bakgrund. Vi i SDU vet hur man för sig, klär sig, beter sig. Vi har eller är på väg mot högre utbildning."

Och beskrivningen av Sverigedumokraterna fortsätter med ännu en bredsida mot partiets ledning:

– "Det gamla gardet kommer från landsbygden i Skåne eller södra Sverige. Har låg eller ingen utbildning, är arbetarklass. Partiet som Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson gick med i bestod av skinnskallar som brölade på leriga vit makt-konserter. Åk till ett stort SD-arrangemang, åk till landsdagarna, man får ta fram skämskudden."

Visst blir man glad åt att få höra sanningen? Vilket som nu är sanningen... Att William Hahne kommer från Stockholm kanske kan förstås!


Rör inte min kompis

söndag 2015-12-20
Mer om att skämmas
tyckeri nummer 6793

» En dansk som skäms

Danmark
Ibland kan man som bloggare faktiskt nästan tro att det man skriver har någon betydelse. Inte bara för min egen tillfredsställelse alltså. I fredags Tyckte jag till om att det var en hel del som borde skämmas, skämmas rejält. Bland annat de styrande i vårt södra grannland Danmark. Danmark styrs i dag av en minoritetsregering ledd av det högerliberala partiet Venstres Lars Lökke Rasmussen, men helt beroende av det öppet främlingsfientliga Dansk Folkeparti. Men alla i Venstre är inte nöjda med partiets utveckling till ett främlingsfientligt parti. Nu läser jag hos bland annat Danmarks Radio att partiets EU-parlamentariker Jens Rohde tycker att det gått för långt. Han har nu deklarerat att han lämnar partiet som han tycker har förvandlats till ett "DF light" för att istället gå till det mer vänsterliberala Radikale Venstre. Enligt en omröstning hos Ekstrabladet har en klar majoritet av danskarna förståelse för hans beslut. Det är uppenbart att min uppmaning till vårt sydliga grannland att skämmas inte bör gälla alla danskar. Det finns en hel del danskar som tycker att utvecklingen gått alldeles för långt. För de som inte begriper danska så kan ni läsa hos Helsingborgs Dagblad också. För övrigt väntar vi fortfarande på ett rejält avståndstagande från svenska Liberalerna och Centern som alltså tillhör samma Liberala grupp i EU-Parlamentet som danska Venstre.

» Lite siffror för en gångs skull

Vänsterpartiet
Det presenteras ständigt nya väljarundersökningar. Och siffrorna i dessa skiljer sig ofta en hel del. Precis som för alla andra så gäller det då att välja vilka siffror man ska tro mest på. Jag väljer själv oftast ut sådana som innehåller en del goda nyheter. Men, man ska vara väldigt försiktig med att ta enstaka siffror på allt för stort allvar. De olika undersökningarna görs med olika metoder (mer eller mindre tillförlitliga), och antalet som deltar i undersökningen varierar också. Rent principiellt kan man säga att ju fler som deltar, desto mer tillförlitligt är det. Nu har Svenska Dagbladet presenterat sin decemberundersökning som görs av Sifo. Eftersom denna har nästan dubbelt så många tillfrågade jämfört med de flesta andra så kan man kanske lägga lite större vikt vid resultatet. Eftersom det dessutom finns i varje fall en del trevliga siffror också så har jag bestämt mig för att tro lite på den också. Undersökningens två stora vinnare är Sverigedumokraterna som går upp 1,4 procentenheter till 19,0% och Vänsterpartiet som ökar 1,2 procentenheter till 7,8%. Detta gör Vänsterpartiet till det fjärde största partiet efter S, M och SD. Den stora förloraren är Moderaterna som rasar med 2,5 procentenheter till 22,1%. Miljöpartiet och Liberalerna har mindre uppgångar och Socialdemokraterna, Centern och Kristdemokraterna mindre nedgångar. Sammanlagt ökar de tre Rödgröna till 39,9% (+0,7) medan Högeralliansen tappar till 38,6% (-2,5).

Socialdemokraterna får 26,0%, Moderaterna 22,1%, Sverigedemokraterna 19,0%, Vänsterpartiet 7,8%, Liberalerna 6,6%, Centern 6,4%, Miljöpartiet 6,1% medan Kristdemokraterna med 3,5% och Feministiskt Initiativ på 1,6% inte skulle platsa i en ny Riksdag. Man kan också se en förenklad presentation hos Expressen. Den stora frågan man kan ställa sig är hur Stefan Löfven ska reda ut det här. Att gå från: - "Det finns ingen gräns" på frågan om flyktingmottagande till dagens politik på bara några veckor är en mycket pinsam utveckling för en politiker som vill ge sken av att vara seriös. Denna typ av populistiska svek gör inget annat än ger ytterligare stöd till de främlingsfientliga nasseinspirerade Sverigedumokraterna. Det är dags för Stefan Löfven att, om han vill uppfattas som en seriös politiker, ta upp kampen mot rasismen. Men jag tror att Stefan Löfven är för feg för det. Han tillhör de som ska skämmas!

» Bedragare del 260

Tänk att få en helt ny iPhone 7 helt gratis? Det är inte många som får ett sådant erbjudande. Va, vad säger ni? Är det många som får ett sådant erbjudande? Men dom har ju bara ett fåtal kvar att dela ut, och jag har blivit speciellt utvald! Skulle det vara en bluff? Nä! Hur som helst så skriver man så här:

Ätit äpple
Bekräfta leverans: iPhone 7 eller iPhone 7S?

älj den modell du föredrar - sven@swl.nu

sven@swl.nu, Välj vilken modell av iPhone 7 du vill få!
Du har blivit inbjuden att testa den splitternya iPhone 7 innan den kommer ut på marknaden.
Välj den modell du vill testa:
iPhone 7 – Klicka här för att välja denna modell
iPhone 7S – Klicka här för att välja denna modell
Vi kommer att belöna dig med en gratis, som en tackgest.

Endast ett fåtal kvar – klicka här

If you no longer wish to receive these emails, click here to unsubscribe
Report Spam

Det måste finnas miljontals nya iPhone tillgängliga långt innan telefonen är tillverkad. Hur som helst vill jag inte ha någon iPhone. I vanlig ordning har ju Apple sina egna lösningar på saker. Och det brukar inte innebära att det blir lättare att använda utan snarare mycket mer komplicerat. Just nu håller jag på att svära över att det ska vara så förbannat komplicerat att installera en egen ringsignal på telefonen. Varför kan inte Apple acceptera ett enkelt och logiskt filhanteringssystem. Jag vill inte ha någon iPhone. Ni kan dra dit pepparn växer med era bluffmejl. Släng skiten! Observera att det står "älg den modell..." i mejlet. Det är INTE jag som kopierat texten fel.


Rör inte min kompis

lördag 2015-12-19
Det unika Sverige
tyckeri nummer 6792

» Dagens Sverigedumokrat

Sverigedumokraterna
En Sverigedumokrat som redan har varit i trubbel för sin oförmåga att uttrycka sig anständigt är Joel Ankar. Tidigare i år avslöjades hur han spred hat mot judar och muslimer på nätet, bland annat via Flashback. Reaktionen från Sverigedumokraterna då var ett besked om att han skulle få sluta sitt jobb som assistent till Sverigedumokraternas EU-Parlamentariker Kristina Winberg. Så småningom visade det sig att han inte alls fått sparken utan bara omplacerats till ett annat välbetalt jobb på SD:s EU-kansli. Nu är han återigen i blåsväder pga sin oförmåga att hålla inne med sina från nazismen inspirerade tankar om andra människor. Nu är det britten Sarinder Joshua Duroch som bland annat hävdar att Joel Ankar kallat honom "Untermensch". Untermensch är tyska och betyder "undermänniska" och användes av Nazityskland om bland annat judar. Sarinder Joshua Duroch är författare men också knuten till det brittiska extremhögerpartiet UKIP. Han är född i Indien men katolik, och tror att Joel Ankar gjorde ett misstag och trodde att han var muslim. I sedvanlig ordning nekar Joel Ankar som de flesta Sverigedumokrater till att ens ha yttrat sig.

Men, det finns många som inget begriper utan bara svarar i ren protest. En amerikansk opinionsundersökning gjord av Public Policy Polling visar att 30% av republikanerna och 19% av demokraterna anser att USA borde bomba Agrabah. Vilket onekligen är spännande. För de som inte vet så är Agrabah den påhittade staden i Disney-filmen Aladdin från 1992. 41% av Donald Trumps väljare stödjer eventuella bombningar. Naturligtvis är det så att alla dessa amerikaner vill inte specifikt bomba Agrabah, dom vill bomba vad som helst i tron att bomber löser problem. Jag tror att det är ungefär samma fenomen som ger Sverigedumokraterna så höga opinionssiffror. Alla dessa som svarar SD när opinionsinstituten frågar svarar egentligen inte SD, utan "vad som helst i ren protest mot Makten". Jag vägrar att tro att var femte svensk verkligen sympatiserar med dessa inskränkta människofientliga Sverigedumokrater!

» Om klyftorna

Det finns dom som har. En sådan är Filip Tysander som precis köpt Sveriges dyraste lägenhet. För drygt 104 miljoner kronor har han blivit ägare till 418 kvadratmeter mitt emot Centralstationen i Stockholm. Den stora frågan är vad man ska med en så stor lägenhet till? Under förutsättning att man inte har 10 barn eller något sådant alltså. Lyckligtvis kan han ju i varje fall få städningen subventionerad av oss andra skattebetalare via RUT-bidrag. Annars hade han ju inte haft tid med annat än att städa. Så det är ju tur att alla vi andra kan hjälpa honom med det. Filip Tysander har blivit rik på att bland annat sälja dyra klockor till överpris. Hur som helst så ligger Filip långt efter internationellt. En del har ännu mycket mer. En anonym person från Mellanöstern har köpt Chateau Louis XIV utanför Paris för motsvarande ungefär 2,5 miljarder kronor. Vad han nu ska ha hela slottet till? Antagligen bara som sommarstuga och för att bräcka sina kompisar. Undrar om han också kan få städningen subventionerad av de franska skattebetalarna precis som i Sverige?

Tecknaren Lindströms syn på social rättvisa

Tecknaren Lindström är en av mina stora favoriter. Besök gärna hans hemsida på http://www.bonton.se. Jag lovar att du mår bättre efteråt.

Faktum är att det faktiskt finns en hel del som vill att klyftorna i vårt samhälle ska öka. I Helsingborgs Dagblad (och gissar jag Sydsvenskan) skriver i dagarna t.ex. Mats Skogkär att vi har "För små klyftor i Sverige"! Och det är ju onekligen en intressant syn på saken. De som befinner sig på den nedre delen av "klyfttabellen" lär inte hålla med. Men om man som Mats Skogkär troligen gör, befinner sig på den övre skalan, så tycker man nog att klyftorna kunde varit ännu bättre. Hur som helst så går på Dagens Industris debattsida 7 vd:ar för olika arbetsgivarorganisationer ut med "Tre krav inför löneavtalen". I korthet går det ut på att avtalen får bli högst 1% och lättare att sparka personal och att beordra övertid. Hade de sju vd:arna i en sista mening i sin debattartikel gjort ett löfte: - "Samtidigt lovar vi att löneökningarna för företagens ledningar och högsta tjänstemän också ska begränsas till maximalt 1%" så hade dom i varje fall varit trovärdiga. Nu gjorde man inte detta utan debattartikeln är bara en karbonkopia av tidigare års debattartiklar från samma håll inför tidigare avtalsrörelser.

Ibland trampar dock dessa lobbyfirmor sig själva på svansen. Jag kan inte tolka det på annat sätt när jag läser att ekonomen Lars Calmfors, som leder Svenskt Näringslivs nya arbetsmarknadsekonomiska råd, kommit fram till att löneökningarna INTE får bli för låga nästa år. - "Det är läge för lite högre löneökningar på kort sikt" skriver Lars Calmfors i sin första rapport. Något som måste ha gett ledningen hos uppdragsgivaren Svenskt Näringsliv blodstörtning. Vice VD:n Peter Jeppsson röt omedelbart fram med ett: - "Inte realistiskt"! Det här kan bli riktigt spännande!

Observera dessutom att under rubriken "Urstarkt jobbläge" skriver Dagens Industri: - "Arbetslösheten är den lägsta på sju år och ser ut att kunna fortsätta ned under 2016." Jo, så skriver den svenskt näringsliv närstående tidningen Dagens Industri, och det handlar faktiskt om Sverige. Det kan man inte tro. Jag tror inte journalisterna har frågat arbetsgivaren om lov heller. När man hör debatten i dag kan man inte tro att det är så. Sug på meningen en gång till: - Arbetslösheten är den lägsta på sju år och ser ut att kunna fortsätta ned under 2016.

» Sverige blir unika i världen

Att vara unik kan både tolkas som något positivt och som något negativt. Så det finns säkert de som tycker det är bra att Sverige är unika på det här området också. Tidigare har Sverige och Chile varit ensamma i världen om att tillåta att offentligt finansierade skolor betalar ut vinstpengar till sina ägare. Vid årsskiftet avskaffar Chile denna möjlighet. Man har kommit fram till att det hela inte var bra för skolan - precis som alla andra länder i världen. Så från 2016 är Sverige helt unika med att låta våra skattepengar som finansierar privata skolor sedan gå vidare som vinstuttag till ägarna. Personligen tycker jag att i det här fallet är det inte mycket att skryta med att vi är unika. Det hade varit bättre att våra skattepengar till skolan verkligen gick till skolan och inte till något annat. Man kan också uttrycka det som att det vore bättre om de som driver en skola gör detta för att dom vill driva en bra utbildning, inte för att dom vill tjäna en hacka på våra skattepengar!


Rör inte min kompis

fredag 2015-12-18
En kvartett som ska skämmas
tyckeri nummer 6791

» SKÄMS!

Det är många som ska skämmas i dag. Vi har vår svenska regering som fattat beslut om ID-kontroller av resande över Öresund. En tanke som hade varit helt otänkbar om det hade drabbat pendlare i Stockholm. Men nu är det "bara" skåningar och danskar som drabbas. Så det gör inget, verkar man resonera. Om kanske 20.000 pendlare i Stockholm hade varit tvungna att varje dag dom pendlade till jobbet hade varit tvingade att kliva av tunnelbanetåget vid T-Centralen för att visa upp sin legitimation hade man inte ens funderat på ett sådant här beslut. Om du varit tvungen att kliva av bussen vid Slussen för att visa legitimation innan du fick åka vidare varje gång du skulle åka på bio hade våra Stockholmsfixerade politiker inte ens tänkt tanken. Om du skulle tvingats stiga av Pendeltåget vid Stockholms Central för att visa legitimation varje gång du skulle åka och hälsa på moster Hilda hade du inte accepterat tanken. Men nu är det i sedvanlig ordning en Stockholmsmaffia som styr landet utan att tänka på att de flesta människorna i vårt land bor INTE i Stockholm. Dom verkar inte ha fattat att Öresundsregionen med Köpenhamn, Malmö, Lund, Helsingborg osv är en befolkningsmässigt större region än Storstockholm. Ni ska SKÄMMAS!

Dom ska skämmas
Andra som ska skämmas är de styrande i vårt södra grannland Danmark. Denna rasiststat styrs i dag av en bunt främlingsfientliga och fega politiker. Medan Sverige trots allt inför begränsningar i flyktingmottagandet motvilligt efter vånda är man i Danmark stolta över att Danmark ska ha den hårdaste och mest främlingsfientliga politiken inom hela EU. Att höra Danmarks Integrationsminister Inger Støjberg uttala sig är som att lyssna på en renlärig Sverigedumokrat. Inger representerar dock inte SD:s kompisar i Danmark utan istället det påstått liberala partiet Venstre. Jag skäms över Skånes koppling till Danmark. Och danska politiker borde SKÄMMAS!

Som jag sade så är det ett påstått liberalt parti, Venstre, som i Danmark har huvudansvaret för den danska flyktingpolitiken. Och det ansvaret förvaltar detta påstått liberala parti på ett sätt som gör att alla liberaler borde skämmas öronen av sig för att kopplas samman med dessa rasistiska svin. Jag har dock inte hört ett ord av kritik från t.ex. Svenska folkpar... f'låt liberaler som Jan Björklund eller Centerpartister som Annie Lööf, som båda faktiskt är medlemmar i samma liberala partigrupp i EU-parlamentet som danska Venstre. Men man är skamligt tysta. Ni ska SKÄMMAS!

Slutligen kan vi konstatera att hela den så kallade "flyktingkrisen" är ett enda stort bevis för att EU, den Europeiska Unionen, är ett enda stort fiasko. När det gäller är unionens medlemmar inte det minsta intresserade av att följa de regler man en gång i tiden kommit överens om och skrivit under på. Att t.ex. Danmark blivit så arga på Sverige för de svenska ID-kontrollerna vid gränsen mellan Sverige och Danmark beror på att då kan inte Danmark fortsätta att bara låta flyktingar passera genom Danmark (mot EU:s regler) och fortsätta till Sverige. Danmark slapp ta sitt ansvar. Om Sverige stoppar flyktingar vid gränsen tvingas ju Danmark ta sitt ansvar. Detta är man totalt ointresserade av. Att gå med i EU har bara handlat om att följa överenskommelser när det passar. Hela EU är ett enda stort fiasko! SKÄMS!


Rör inte min kompis

torsdag 2015-12-17
Krig och fimp
tyckeri nummer 6790

» Krigshetsande borgerliga politiker

Make peace - not war
Det visar sig att våra borgerliga partier är ena riktiga krigshetsare. På förslag från de äkta krigshetsarna, det kristna Kristdemokraterna, enades de fyra borgerliga partierna om att Sverige borde hjälpa Ryssland, Turkiet, Frankrike och USA med att bomba i Syrien. Våra borgerliga partier verkar tycka att svenska Gripen-plan som släpper bomber över Syrien är vår bästa insats för att sätta stopp för IS och skapa en fredlig utveckling i Mellersta Östern. När vår Rödgröna regering inte tycker att just flygbombningar är bästa lösningen blir man ytterst besvikna. Det kristna Kristdemokraterna är till och med så besvikna att man anmält Sverige till EU-Kommissionen. Att det är just bomber över Irak och Afghanistan som en gång skapat IS har ingen betydelse när bombhögern vädrar ny krutrök. Senast svenska Gripen-plan var ute i världen och bombade så gjorde man detta på uppdrag av USA i Libyen. En insats som skapat en land i totalt sönderfall. Bomber löser inte konflikter även om det kan hända att dom är nödvändiga för att försvara sig. Låt inte bombhögern styra, skapa fred - utöka inte konflikten!

» Rökarnas förbannelse

Fimpa
Vår danska granne, Danmarks København, hade satsat stort på att i år utses till Europas renaste huvudstad. Men, det sket sig. København fick istället dela tredjeplatsen med Stockholm. Vann gjorde däremot Wien i Österrike. Vad var det då som gjorde att köpenhamnarna trillade på mållinjen? Jo, på tok för mycket cigarettfimpar på marken. En genomgång av soporna på marken visade att 85% av dessa var just cigarettfimpar. Och detta är verkligen inte ett danskt fenomen. Det är i princip likadant överallt. Rökare är de mest hänsynslösa och egoistiska medborgarna. Står man och röker och är färdig är det bara att släppa fimpen på marken. Studera marken på platser där människor står och väntar. T.ex. på järnvägsperronger, vid busshållplatser eller bara vid rödljus. Det dräller av dessa fimpar som rökare bara släpper på marken när dom är färdiga. Ni är inget annat än hänsynslösa svin!

Jag tror att jag tidigare berättat om när jag nyligen cyklande på väg till jobbet och blev omkörd av en bil. Där passageraren tydligen rökte i bilen, och när dom passerade mig var cigarretten uppenbarligen slut. Så det var bara att slänga ut den genom fönstret. Varvid blåsten gjorde att jag fick den i ansiktet. Ni är hänsynslösa svin!

I går var det en något överoptimistisk 15-16 årig yngling som trodde att han skulle få mig att köpa ut cigaretter till honom. Han försökte till och med erbjuda mig betalning för att köpa ut stinkpinnarna till honom. Men där fick han tji! Tyvärr kom det nog snart någon annan som var villig att köpa ut.


Rör inte min kompis

onsdag 2015-12-16
Goda och dåliga nyheter
tyckeri nummer 6789

» Den vidriga Sverigedumokratiska svansen

Den Sverigedumokratiska svansen
Så har då även grannkommunen Bjuv drabbats av dessa vidriga svin som tänder eld på kommande flyktingboenden. Ett planerat boende i Ekeby i Bjuvs kommun tändes eld på tidigt i morse. Bjuvs kommunalråd Anders Månsson är förbannad och säger att han är förvånad. Förbannade är vi nästan alla för dessa fega svin som inte ens vågar stå för det dom gör. Däremot är jag tyvärr inte förvånad. Bjuv var vid förra valet Sverigedemokraternas starkaste fäste i hela Sverige. Och Ekeby har tyvärr gjort sig känt för en stor grupp rasister. Nu gjorde Sverigedemokraterna fiasko vid senaste valet eftersom i stort sett alla hoppat av och startat eget. Det här inte den enda branden. Under hösten har det brunnit på 10 asylboenden / planerade asylboenden bara i Skåne. Jag skäms!

För övrigt ser jag att MUF i Danderyd i en debattartikel i Metro försöker få oss att tro att Danderydsborna är ett generöst folk som inte alls har några flyktingfientliga tankar. Troligtvis är det den elaka pressen som är elaka mot (avundsjuka?) Danderydsborna när man berättar om hur ovilliga man är i moderatghettot Danderyd att ta något ansvar för mottagandet av flyktingar. - " I själva verket vill de flesta Danderydsbor inget hellre än att hjälpa till" skriver MUF. Det är väl antagligen därför som man i motsats till de flesta kommuner inte tagit emot några flyktingar. Den lilla grupp ensamkommande barn man skrev avtal om köpte man från Danderyds sida upp platser för - i andra kommuner. Och Danderyd har väl inte heller utmärkt sig för att ha protesterat mot planerna på att tvinga kommunerna att ställa upp? Allt är bara elakt förtal - enligt MUF i Danderyd. Som uppenbarligen inte hänger med riktigt!

» Dagens beställningsutredning

På krav från den gamla Rödgröna oppositionen fick den gamla Högeralliansregeringen i uppdrag att utreda konsekvenserna av den omfattande avregleringen av den svenska järnvägen. Sverige utmärker sig för att ha avreglerat och privatiserat järnvägen mer än i stort sett alla andra länder. Högeralliansregeringen tvingades tillsätta utredningen och bestämde att en viss Gunnar Alexandersson skulle göra utredningen. Denna Gunnar Alexandersson har tidigare varit vice VD för branschföreningen för de privata järnvägsbolagen, Tågoperatörerna. Gissa vad han kommit fram till är bäst för järnvägen? Rätt gissat - mer privatisering! Det kan väl kallas beställningsuppdrag?

» Donald Trump gick på pumpen

Det sprids faktiskt positiva nyheter också. Nyheter som man kan glädjas åt. I Skottland har den amerikanska pajaspolitikern Donald Trump förlorat i Storbritanniens högsta domstol mot svenska Vattenfall. Vattenfall ville bygga vindkraftverk i Skottland. Men Donald Trump har protesterat eftersom dom befarades förstöra utsikten för Donald Trump från sin golfbana. Nu har utslaget kommit från Högsta domstolen och Vattenfall får rätt att bygga sin vindkraftpark? - "Du kommer att på egen hand åsamka Skottland mer skada än någon händelse i hela den skotska historien" skrev Donald Trump en gång till den tidigare ministern Alex Salmond. Tänk på att det finns positiva nyheter också bland allt annat elände.


Rör inte min kompis

tisdag 2015-12-15
Korta tyckerier från Sven
tyckeri nummer 6788

» Det var inte jag...

Rättegången mot moderatpolitikern härifrån Åstorp, Pontus Pålsson, har nu inletts. Pontus står anklagad för att ha efterforskat SVT Sydnytts källa när man sände ett inslag om honom. Pontus hävdar dock att han inte alls efterforskat någon källa, och om han gjort detta har han gjort det som privatperson, inte som kommunpolitiker. De kommunala tjänstemän som känt sig hotade av honom pratar bara strunt, och är bara ute efter att förtala honom. Hur som helst börjar jag bli lite trött på att skriva om Pontus Pålssons eskapader. Om du vill läsa mer är det bara att söka på namnet.

» SD-svansen slår till igen

Jag läser att Kärrtorps gymnasium återigen vandaliserats av nazistiska Svenska Motståndsrörelsen. På andra ställen läser jag om fler planerade flyktingboenden som bränts ner eller vandaliserats. På annat håll har idioter från den Sverigedumokratiska svansen skändat en tomt som eventuellt skulle användas för att bygga en moské genom att slänga slakteriavfall på tomten. Det här är samma grupper som samtidigt hävdar att det är just invandrare och främst muslimer som är kriminella. Verkligheten är den att det förekommer att jag skäms över att vara svensk. För övrigt ser jag att umgänge med Sverigedumokrater kan straffa sig. Det moderata lobbyföretaget Kreabs ägare Peje Emilsson tycker att Sverigechefen Markus Uvells umgänge med SD:s Linus Bylund har blivit lite för intimt. Nu har han fått sparken!

» Missförstå mig inte

Enligt SVT har den politiska pajasen långt ut på högerkanten i USA, Donald Trump, ytterligare utökat sin ledning inför de republikanska primärvalen där man ska utse vem som ska företräda Republikanerna i USA:s kommande presidentval. Enligt en mätning är nu Trump uppe i 38% i stöd från de republikanska medlemmarna. Den s.k. experten på USA:s politik, Roland Poirier Martinsson, är dock övertygad om att Donald Trump inte kommer att vinna de republikanska primärvalen. Han är så säker på detta att han lovar äta upp sin hatt om Donald Trump skulle vinna. Roland Poirier Martinsson undantar dock sin Stetson från löftet. Själv är jag dock inte längre lika säker. Jag skulle inte lova att äta upp någon hatt, varken någon av mina båda Stetson eller någon annan hatt. Men egentligen så hoppas jag nästan att Donald Trump vinner bara för nöjet att få se högerdebattören Roland Poirier Martinsson tugga på en hatt. Tänk vilket nöje det skulle vara!


Rör inte min kompis

måndag 2015-12-14
Är vi naiva, eller?
tyckeri nummer 6787

» Privatiseringens baksida

Statens Järnvägar
I dagarna blev det klart att det statligt ägda SJ:s dotterbolag Stockholmståg förlorat upphandlingen för att köra Pendeltågen i Stockholm. Statliga SJ konkurrerade med NSB (ägd av norska staten), NS (ägd av holländska staten), SNCF (ägd av franska staten) samt MTR från Hongkong (huvudägare är den lokala regeringen i Hongkong). Vann gjorde MTR. Den gamla moderatledaren Ulf Adelsohn (som varit SJ:s ordförande) tycker inte att det är riktigt rättvist. För SJ släpps inte in för att konkurrera i Norge, Nederländerna, Frankrike eller Hongkong (eller någon annanstans). Sverige har nämligen extremavreglerat och privatiserat järnvägsnätet. I princip inget annat land i världen är det så fritt fram för vem som helst att köra tåg. Har det blivit bättre av detta? Det ska påpekas att SJ är inte ett statligt företag med uppdrag att öka järnvägsresandet och ge svenska folket service. SJ är ett statligt ägt företag med uppdrag att göra så stor vinst som möjligt så att staten kan få så stor utdelning som möjligt till skattkistan.

SVT:s Rapport berättar om hur de privata Assistansbolagen mjölkar oss skattebetalare på miljardbelopp. Även inom det här området är Sverige extrema när det gäller möjligheten för privata företag att tjäna mångmiljardbelopp på skattebetalarnas pengar. Men branschen (alltså de privata bolag som tjänar miljarderna) håller inte alls med om kritiken. Dom här bolagen jobbar ju nästan helt ideellt!

Den svenska avregleringen och privatiseringsfanatismen kostar oss skattebetalare många miljarder. Utan att vi får bättre service. Men driftiga företagare kan tjäna slantar på vår naivitet.

» Bedragare del 261

Dom verkar tro att om man upprepar en lögn tillräckligt många gånger så blir det en sanning. Hur som helst så har jag i varje fall fått minst ett 10-tal exakt likalydande mejl som utlovar att min försäljning ska växa med 1-2 gånger dagens försäljning. Så här skriver Jimmy:

leads for your business

Jimmy Allison yaosjien@mail.com

E-post
Hey,

Do you need new business?
Do you need new sales?
Do you need new customers?
Do you need new customer leads?

We can help you to generate new buyer leads and increase your sales by our mailing service.
It will grow your business sales 1-2 times than what it is now.

Please reply for pricing and proposal.

Thanks,
Jimmy Allison
Email: vivrlover@sina.com

Men det är ju inte direkt förtroendeingivande att deras e-postregister inte kan låta bli att skicka ut samma mejl på det här viset. Om jag blir utlovad 1 miljon mejl så räknar jag ju med att dom skickas till 1 miljon OLIKA mottagare, inte att 100.000 mottagare får 10 mejl var. Dessutom räknar jag ju med att mottagarna är intresserade av att få informationen. Inte att man skickar mejl ämnade för företag till privatpersoner. Släng skiten!


Rör inte min kompis

söndag 2015-12-13
Jag har tappat tron på framtiden
tyckeri nummer 6786

» Den civiliserade världen?

Dagens citat kommer från Donald Trump som ju just nu leder kampen om att bli det Republikanska partiets kandidat i USA:s kommande presidentval. Han säger så mycket dumheter att det nästan skulle räcka till ett skratt varje dag. Apropå miljökonferensen i Paris hävdade knäppgöken så här:

- "The concept of global warming was created by och for the Chinese in order to make U.S. manufacturing non-competitive."

Jo, han hävdade faktiskt att hotet om den globala uppvärmningen hade skapats av kineserna för att ge amerikansk industri problem på den internationella marknaden! Egentligen är det fel att säga att man skulle kunna skratta varje dag. Jag gråter...

Skapa fred - skrota militären
Detta och mycket annat inom politiken i vår värld gör mig pessimistisk om mänskligheten. Tar vi inte vår värld på allvar? I USA har knäppgökar som Donald Trump framgångar. Vanliga utbildade och fritt tänkande människor stödjer en så'n här knäppgök. I Frankrike har liknande knäppgökar i form av Nationella Fronten och Marine Le Pen stora framgångar. I Sverige säger sig var femte svensk stödja rasister och halvnazister som Sverigedemokraterna. I Ungern och Polen har motsvarande idioter faktiskt fått makten. Att välutbildade ungdomar i västvärlden åker till Syrien för att slåss för mördare som IS/ISIS/ISIL/Daish är samma fenomen. Tar folk inte politiken på allvar? Har man tappat förmågan att tänka kritiskt? Jag vill snart inte leva mer på den här jorden!

Fast om man ska tro Svenska Dagbladets krönikör Mauricio Rojas så är det tydligen det aggressiva Ryssland som är vårt stora hot. Han har satt som rubrik: - "Kommer vår självgodhet att döma oss?" Än så länge har det "fredsälskande" USA skyddat oss från krig, men det vet vi ju inte hur länge dom kan göra det. Ungefär så resonerar Mauricio Rojas i varje fall. Själv håller jag i det här fallet mer med Aftonbladets Jan Guillou som satt som rubrik på sin krönika i dagens AB: - "Kriget mot terrorn är ett större hot mot oss än själva terrorismen", och han påminner om att det med största sannolikhet är just USA och dess allierades krig mot terrorn (invasionen av Irak t.ex. som byggde på en lögn) som har skapat terroristerna.

» Bedragare del 259

Det är snart jul, och det utnyttjas naturligtvis även av alla dessa Bedragare / Spammare. Här har jag t.ex. fått mejl från Jultomten, vilket väl alltid är trevligt. Att han tydligen numera jobbar på Atlantis Deals är väl inte heller någon förvåning. Money talks! Så här skriver Jultomten:

Jultomten på gång
Jul är kul, speciellt med dessa.

Jultomten info@atlantis-deals.com

God Jul

Nu är de snart jul så se till att ha lite kul!
Med 50 sådana här kan du bli miljonär.

Klicka här för att öppna din julklapp

God Jul önskar Tomten

Jag tror jag avstår. Att ta emot en julklapp från "Jultomten" kommer nog i slutändan att bli dyrt för mig. Uppenbarligen handlar det om att lura mig att spela bort mina slantar. Gör som jag om du får mejlet, släng det i papperskorgen.


Rör inte min kompis

lördag 2015-12-12
Klimatavtal klart
tyckeri nummer 6785

» Nyheterna som försvann - undrar varför?

Revolver
Jag läste i går en krönika i Aftonbladet av Oisín Cantwell med rubriken: "Rapporten är ett slag i ansiktet på alla konspiratoriska stollar". Det handlar om BRÅ (Brottsförebyggande Rådet) som släppt en rapport om det dödliga våldet i Sverige. Rapporten har rapporterats av media i form av små korta TT-meddelanden. Antagligen eftersom slutsatserna i rapporten inte stämmer överens med den allmänna uppfattningen om läget. Rapporten visar nämligen att antalet mord i Sverige stadigt minskar. När man läser medias rapportering kan man tro att vi har ett ständigt ökat våld i samhället. Statistiken visar att i början av 1990-talet dödades i snitt 105 personer per år i dödligt våld. Under åren 2000-2004 har genomsnittet sjunkit till 95 personer. Under de senaste 5 åren ligger snittet på 80 personer. Och, det hela beror INTE på att sjukvården blivit bättre så att fler räddas till livet. Även antalet personer som kommer till sjukvården för vård pga våld minskar. Vi lever alltså i ett samhälle som blir allt tryggare. Risken för överfall och våld MINSKAR! Det kan man inte tro om man läser tidningar eller lyssnar på vissa politiker.

I en annan artikel läser jag att den svenska ekonomin går som tåget. Sveriges BNP ökar rejält. Överskottet i statens finanser är flera miljarder kronor bättre än budgeterat månad efter månad. Den svenska ekonomin går överlägset bäst bland de Nordiska länderna. Arbetslösheten fortsätter att sjunka. De ständigt ökade statliga skatteinkomsterna betalar utan större problem de ökade kostnaderna för flyktingmottagandet. Men, det är i stort sett INGEN som berättar detta. Man får läsa ekonomisidorna i media för att få informationen. Varför skryter inte den "rödgröna" regeringen om den goda utvecklingen? Är det för att det går emot dagens skräckskildringar av hur vi drunknar i flyktingar? Att den "blå" oppositionen inte berättar det kan vi ju förstå. Inte kan det gå för sig att den politiska oppositionen berättar om hur bra regeringen lyckats med ekonomin! Och ännu bättre kan vi förstå att den "svarta" oppositionen håller tyst. Det går ju emot alla deras beskrivningar av deras egna påhittade verklighet. Men, verkligheten är uppenbarligen den att svenska företag och svensk ekonomi går som tåget.

Julian Assange
Sedan läser jag att det tydligen äntligen kan vara dags för svensk åklagare att förhöra Julian Assange på Ecuadors ambassad i London. Det handlar om utredning av eventuella sexuella övergrepp och våldtäkt som ska ha gjorts 2010 här i Sverige. Julian Assange har vägrat att komma till Sverige för förhör om han inte får garantier att inte utlämnas vidare till USA. Vilket han inte får. Istället har han fått asyl på Ecuadors ambassad i London för att inte Storbritannien ska utlämna honom till Sverige. Samtidigt har den svenska åklagaren vägrat att åka till London för att förhöra Julian Assange där, vilket han har erbjudit. Som resultat av åklagarens envishet har nu de flesta brotten som Julian Assange anklagas för hunnit preskriberas. Man kan undra varför media inte berättat varför Julian Assange inte vill åka till Sverige. Man kan också fundera över varför media inte berättar att åklagaren vägrat åka till London för förhör, vilket hade varit möjligt för många år sedan. Men det finns väl något skäl.

» Nya vetenskapliga rön från Sverigedumokraterna

Att Sverigedumokrater kan skylla precis allt (och lite till...) på invandringen är egentligen ingen nyhet. Så har det varit i hela partiets historia från nazistisk kamporganisation till rasistisk missnöjesmegafon. Men frågan är om inte partiets speciella klavertrampare Kent Ekeroth i varje fall har tangerat partiets rekord i dumheter. Enligt senaste rön så kan vi tydligen få cancer av invandringen. Riktigt hur han får ihop det förstår jag inte. Men han brukar inte riktigt få ihop sin argumentation i vanliga fall heller. Kan det vara så att människor som inte vuxit upp i det fantastiska Sverige bär på några speciella gener som är mer mottagliga för cancer? Eller är det så att det är det faktum att dom inte alltid talar svenska så bra som gör att dom riskerar få cancer i munhålan? Eller kan det vara så att den lite mörkare hyn är mer mottaglig för hudcancer än vår vackra ljusa hy? Nä, Kent Ekeroth har nog främst ytterligare bevisat att som Sverigedumokrat är han i sedvanlig ordning helt virrig i päran!

Sverigedumokraterna

Förresten verkar det inte ens vara en nyhet för Kent Ekeroth. Han måste alltid ha vetat detta eftersom han undertecknar med VadVarDetViSa. Jag tänkte skriva att Kent Ekeroth kan återvända till den gödselstack där han hör hemma. Men, dels ska man inte vara hur oförskämd som helst när man skriver bloggar. Dels så tycker jag det vore synd att förorena en gödselstack på det viset!

» Låt någon annan betala

Girigbukar
Jag ser att Skatteverket har gjort en granskning av 115 privata företag inom vårdsektorn. Det handlar om privata hyrläkare, privata vårdcentraler och bemanningsföretag inom branschen. Dvs privata företag som lever på våra skattepengar. Av dessa 115 företag visade det sig att ungefär 75 av dom inte redovisat inkomster eller avdrag på korrekt sätt. Det kunde röra sig om miljonbelopp som snillats bort från beskattning. Dom vill gärna ha inkomster från oss skattebetalare, men dom är inte lika villiga till att bidra till att skattkistan får sitt tillskott. En del är ärliga, en del har gjort misstag och en hel del har medvetet försökt lura Skatteverket för att stjäla pengar från oss andra hederliga skattebetalare. Dom vill gärna ha våra pengar, men att bidra är inte lika populärt. Marknaden för privata hyrläkare och bemanningsföretag har växt kraftigt på senare år. Vi kan förstå ett av skälen till detta. Man kan tjäna mer slantar - på alla andras bekostnad. Girigbukar!


Rör inte min kompis

fredag 2015-12-11
Funderingar en fredag
tyckeri nummer 6784

» Dom verkar inte begripa ett dugg

Skånekarta
Våra politikers panikåtgärder när det handlar om att "få stopp" på människor som vill söka asyl visar hur lite många toppolitiker egentligen begriper. Ibland har jag försökt försvara politiker med att dom är kunniga och kompetenta, men ibland måste fatta beslut som är nödvändiga - men mindre populära. Men alla panikåtgärder mot "flyktingvågen" har fått mig att undra. Migrationsminister Morgan Johansson har ingen förståelse för trafikbolagens protester mot att dom ska tvingas kontrollera alla resenärers id-handlingar med hot om 50.000 kronor i böter om man missar detta. - "Kan man kontrollera biljetter kan man kontrollera id" tycker han. Tar man ett tåg i Skåne kommer det oftast en tågvärd under resan som med en läsare på 1 sekund läser av mitt Jojo-kort. Det sker inte alltid, men oftast. Åker jag Åstorp - Helsingborg kanske han kommer redan efter avgång mot Bjuv, han kanske kommer under ett senare skede av resan. Ibland kommer han inte alls. Det är helt OK för mig. Men, ska dom kontrollera id-handlingar vid gränsen måste dom göra detta INNAN jag kliver på tåget. Det ska läsas på handlingar. Och dom MÅSTE göra detta. Begriper inte Morgan Johansson att det är en helt annan sak så ska han inte vara minister. Då kan han återgå till att göra något annat. Sedan ser jag att moderatledaren Anna Kinberg "Stockholmare är smartare än lantisar" Batra bevisat just motsatsen. Apropå Öresundsbron säger hon: - "Det här är vägen till Sverige för alla som kommer söderifrån som inte flyger." Vad stockholmaren Anna Kinberg Batra tydligen inte har begripit är att för sydsvenskar så är det faktiskt Kastrups flygplats i København som är vår flygplats. Vi struntar totalt i stockholmarnas regionflygplats i Arlanda. Det är Kastrup som är den ledande flygplatsen i Skandinavien. Det är härifrån de flyger som ska flyga. Öresundsbron används alltså av skåningar som ska flyga utomlands. En stängning är ett totalt hjärnsläpp med förödande konsekvenser för pendlare, utlandsresenärer, företag, kultur osv. För skåningar finns det ingen nationsgräns mellan Skåne och Danmark. Att en stockholmare som Anna Kinberg "Stockholmare är smartare än lantisar" Batra inte begriper detta är i och för sig inte förvånande. Men att en skåning som Morgan Johansson inte begriper detta är en skandal. Den mannen måste ha drabbats av en panik som fått hans tankeverksamhet att kapitulera.

» Stackars Madde

Jag noterar att Skavlan läckt ut lite reklam för sina, enligt mig, inställsamma intervjuer i TV. Nästa "offer" är tydligen Madeleine O'Neill som ska prata ut om sin blygsel och hur jobbigt hon alltid har tyckte att det varit med mediebevakningen. I motsats till de flesta har hon ju dock ett rejält alternativ till detta. Hon kan ju göra sin flytt till Storbritannien permanent. Hon skulle då helt automatiskt förlora sin plats i tronföljden. För att påskynda utvecklingen kan hon till och med avsäga sig sin prinsesstitel och deklarera att i fortsättningen finns det ingen anledning för Svensk Gamtidning och all annan monarkisladder att skriva om henne. Utan hon ber om att få vara ifred. Bara gör så Madeleine! Hos mig skulle du då få rejäl respekt. Men att som nu bara fuskbo i Storbritannien för att kunna behålla prinsesstiteln tycker jag bara är ett förnedrande handlande. Kanske slipper man då sådana sensationell avslöjanden som att den älskade hunden Zorro lämnat henne med saknad. Ett verkligt Scoop av Svensk Gamtidning!

Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom lag, inte samlag

» Dansken är ett generöst folk

Danmark
Att dansken alltid varit en generös medmänniska är egentligen ingen nyhet. Dansk och givmild är väl två ord som vi ofta förknippar med varandra. Nu är det klarlagt att dansken är en mycket generös medmänniska i en orolig tid. Jag läser nämligen att Danmark nu beslutat att asylsökande som kommer till Danmark ska få behålla sin vigselring, sin klocka och sin mobil utan att den danska staten beslagtar dessa, Tänk så generösa man är, dom ska få behålla vigselringen utan att den beslagtas av Staten och säljs på auktion. Dom ska också få behålla klockan så att dom kan passa tider. Ja, till och med mobiltelefonen så att dom kan kommunicera med andra ska få behållas. För att dom inte ska leva ett allt för iögonfallande lyxliv får dom dock bara behålla motsvarande 3.000 kronor. Resten tar Onkel Fredrik hand om. - "Förslaget kommer bara gälla dem som kommer bärande på en väska full av diamanter" har Svenska Folkpa... f'låt Liberalernas syskonparti i Danmark Venstre låtit sin justitieminister förklara det med.


Rör inte min kompis

torsdag 2015-12-10
Tankar en torsdag
tyckeri nummer 6783

» En välkommen men bortglömd nyhet
Svensk sjukvård
I går avskaffade den svenska riksdagen en av Högeralliansens mer hårresande dumheter. Det handlar om det faktum att Fredrik Reinfeldt, Anders Borg och Cristina Husmark Pehrsson trodde att sjuka människor blev friska och arbetsföra när dom varit sjukskrivna i 2½ år. Egentligen en spännande vetenskaplig framgång om det varit sant, men istället handlade det om att spara pengar på sjuka människor så att andras skatter kunde sänkas. Nu har i varje fall Riksdagen i går äntligen beslutat om att avskaffa det som kallades Bortre Tidsgränsen i sjukpenningen. Denna infördes 2008 av Högeralliansen för att straffa sjuka som inte blev friska snabbt nog. Men har alltså nu avskaffats! Sjuka medmänniskor kallas i fortsättningen för just sjuka och inte för arbetslösa. Nyheten om detta har dock försvunnit i nyhetsförmedlingen. Den har handlat om annat som väl media har ansett vara viktigare, som t.ex. vem som ska sitta var vid Nobelmiddagen.

» Vita girigbukar

Kossan Mu
Girigbukar är ett ständigt återkommande tema på Sven Tycker. I dag tänkte jag ägna några rader åt bonuskåta chefer inom mjölkkooperativet Arla. Arla var ju ursprungligen ett bondekooperativ där bönderna gemensamt ägde och styrde företaget. Sedan dess har Arla vuxit och är i dag ett multinationellt företag som uppenbart styrs av en grupp bonuskåta direktörer - inte av medlemsbönderna. Samtidigt som det pris bönderna får betalt för sin mjölk sjunker allt mer (i dag betalar visst Arla sämst, sämre än konkurrenterna) så har lönerna och bonusarna till cheferna inom koncernen stigit rejält. I fjol steg bonusarna till chefer med 50 procent. Sammanlagt 115 miljoner kronor betalades ut till över 1.000 olika chefer. Antalet chefer som blivit berättigade till bonus har ökat, och beloppen dom får har ökat medan ersättningen till de bönder som levererar mjölken till bolaget har krympt. Antagligen har de pengakåta cheferna fått höjd bonus för att man lyckats minska kostnaderna för råvaran samtidigt som man lyckats behålla inkomsterna. Mellanskillnaden måste ju gå någonstans, så varför inte i bonus till slipsnissar. Ryktesvis är medlemsbönderna mindre lyckliga. Dom har tydligen inte heller varit bjudna på alla de golfresor, lyxmiddagar och annat som Arla bjudit sina chefer på. Men dom har väl jobbat så hårt att dom varit förtjänta av bonusar och andra förmåner? Cheferna alltså - inte bönderna. Dom sitter ju bara där på sin traktor och njuter av naturen, eller?

» Oj då

Den gamla vanliga moderaterna
Jag såg på TV i går att det nu är dags för rättegång mot moderaten Pontus Pålsson här i Åstorp. Han står åtalad för att ha efterforskat medias källor. Detta efter ett inslag i SVT om en långvarig konflikt mellan moderaten Pontus Pålsson och en stor grupp kommunala tjänstemän som anser sig vara trakasserade av Pontus Pålsson. En konflikt som gick så långt att det blev ett stort arbetsmiljöproblem på kommunkontoret. Inslaget i SVT passade dock inte Pontus Pålsson så han försökte efterforska vilka tjänstemän som blivit intervjuade. - "De upplevde att de blivit kränkta, de hade en obehaglig känsla av att det var hot. Det var mejl, telefonsamtal och till och med tjänstemän som fick påhälsningar på rummet. Det kändes väldigt obehagligt när det kom så nära" är ett talande uttalande från en representant för Facket. Jag har vid flera tillfällen tidigare skrivit om den här konflikten som ytterst beror på Pontus Pålssons bristande sociala förmåga. Ett citat i SVT:s artikel ställer jag mig dock tveksam till. - "Moderaterna har hela tiden uttalat sitt stöd för sin partikamrat". Det är verkligen en sanning med modifikation. Under ett tidigare skede i den här konflikten hölls en förtroendeomröstning i Moderaternas fullmäktigegrupp. Denna slutade 2-2. En ledamot samt Pontus Pålsson själv röstade för förtroende medan två röstade mot förtroende. Eftersom Pontus var ordförande och hade utslagsröst slutade omröstningen med slutsatsen att det fanns förtroende. Sedan dess har flera moderater hoppat av. Men pga familjeförhållandena vågar uppenbarligen inte Moderaterna regionalt ta tag frågan. Mamma är nämligen ledande moderat, f.d. riksdagsledamot och numera landshövding...


Rör inte min kompis

onsdag 2015-12-09
Pepparkakans dag
tyckeri nummer 6782

» Dagens skratt

Skatteverket
Ett av mina stora läsnöjen är att läsa Maria Borelius krönikor i Dagens Industri. Hon presenteras där som "rådgivare till globala företag". Vad hon alltid glömmer att berätta är att hon faktiskt innehar ett svenskt rekord. Hon är den kortvarigaste (heter det så?) minister vi haft i en svensk regering. 2006 utsåg Fredrik Reinfeldt sin moderata partivän Maria Borelius till Handelsminister. Efter 8 dagar tvingades hon avgå efter ett antal skandaler med svart arbetskraft, skattefiffel och annat. Det är ett svenskt rekord som kommer att bli svårt att slå. Så kanske jag förstår att hon håller tyst om det! Hur som helst i sin krönika i dag, skriven i Storbritannien dit hon dragit sig tillbaka, med rubriken: "Kunskapslandet som försvann" går hon hårt åt den svenska skolan. - "När den svenska pluggskolan försvann slängdes barnet ut med badvattnet" kanske ger en liten föraning om vad det hela går ut på. Det hela är en våldsam vidräkning med folkpa... f'låt liberalen Jan "Skoltalibanen" Björklunds 8 år med ansvar för svensk utbildning. Fast, det skriver hon naturligtvis inte ett knyst om - Jan Björklund alltså. Dessutom naturligtvis klagomål på höga skatter. Jag kan förstå varför hon själv inte ville betala skatt för sin hemhjälp, ägde hus via skattesmitarparadiset Jersey och smet från TV-licensen. Varför ska hon betala för sig när det finns andra som kan göra det? Jag ser med spänning fram emot nästa alster från svenske mästarinnan i ministerfiasko - Maria Borelius!

» Bedragare del 258

Jag gissar att det kan ha med det faktum att Hallandsåstunneln nu har invigts. Men faktum är att under ett par dagar har det trillat in flera mejl som tror att jag är norrman. Som järnvägsentusiast kanske det hade varit kul med ett "gavekort" på NSB för 3.500 kronor. Hur som helst så skriver Jessica så här:

Norsk järnväg
Gavekort til NSB på 3500 kroner
NSB jessica@sendebook.com

3500 kr gavekort til NSB!

Vi har lansert en ny KONKURRANSE hvor vi gir bort muligheten til å vinne et gavekort til NSB på 3500 kroner .

Vinn et 3500 kr NSB gavekort!

VÆR RASK, DELTAKELSESPERIODEN ER NESTEN OVER

Denne ukens trekning:

Vennligst klikk på knappen under, følg instruksjonene på nettsiden og bli med i konkurransen.

Vinn et 3500 kr NSB gavekort!

KLIKK FOR Å DELTA »

Men i sedvanlig ordning blir jag misstänksam. Jag börjar nästan bli så infekterad att jag är misstänksam även mot seriösa mejl som trillar in. Det här är jag dock övertygad om är en bluff. Så om du får samma mejl, släng skiten i papperskorgen.


Rör inte min kompis

tisdag 2015-12-08
Broar och tunnlar
tyckeri nummer 6781

» Ta chansen Stefan

Öresundsregionen
Den svenska regeringen under ledning av Stefan Löfven har drabbats av panik som följd av den stora grupp flyktingar som sökt sig till Sverige samtidigt som i stort sett hela EU gömmer sig i en gödselhög för att slippa ta något ansvar (inklusive i synnerhet Danmark). Vad som har hänt är ju att den Europeiska Unionen visat sig vara ett enda stort fiasko där överenskommelser och EU-regler visat sig inte ens vara värda det papper dom var skrivna på. Det kommer att ta många årtionden att återupprätta något förtroende för EU-apparaten. Om EU ens överlever i sin nuvarande form eller det går att upprätta något förtroende.

Situationen har fått Stefan Löfvens gäng att ta till rena panikåtgärder. Det senaste infallet handlar om att införa ID-kontroller vid bland annat Öresundsbron och göra det möjligt att helt stänga av Öresundsbron. Det här är tankar som inte ens hade kommit upp om det hade handlat om att stänga av stockholmarnas pendlingsmöjligheter till jobb och annat. Vad man uppenbarligen inte har förstått uppe i den Kungliga Huvudstaden är att Sjælland med København och Skåne med Malmö är helt integrerade områden. Här bor nästan fyra miljoner människor (många fler än i Storstockholm) som pendlar över Öresund lika naturligt som stockholmare tar tunnelbanan. Tanken på att man ska behöva visa pass/id-kort när man tar sig över Öresund är lika hårresande som en stockholmare skulle tycka det var att behöva visa detta när han passerar Slussen. Tanken att stänga förbindelsen är lika främmande som det vore för stockholmare att stänga av möjligheten att åka till Uppsala. För skåningar är det Kastrup i København som är vår flygplats. En flygplats som dessutom är större än stockholmarnas lilla Arlanda.

Snälla Stefan, ta chansen när nu Lagrådet sågat tankarna som förhastade och olämpliga. Släng förslaget där det hör hemma - i papperskorgen. För en gångs skull håller jag med Lena Mellin. Läs också gärna Ronnie Sandahl även i Aftonbladet. I den tryckte upplagan har den fått rubriken: - "Stockholmsfixeringen kan ha nått sin kulmen när regeringsbeslutet om Öresundsbron kom".

PS. Jag noterar att kritiken varit för hård. Jag nås precis av beskedet att delen om att kunna stänga Öresundsbron har dragits tillbaka. Nu återstår bara ID-kontrollerna att dra tillbaka.

» Nödvändigt eller fiasko?

Annons anno 1917
I dag invigs, efter år av bekymmer, järnvägstunneln genom Hallandsås. Ett projekt som av många vill framställas som ett onödigt fiasko. Något som jag verkligen inte håller med om. Däremot har det präglats av flera skandaler där uppenbart inkompetenta människor fått ansvar för saker som dom inte har begripit. Det är ett bygge som tagit onödigt lång tid och kostat onödigt mycket pengar. Jag vill dock dementera att annonsen här är insatt av de som skulle börja bygga tunneln. Den hittade min mamma i ett gammalt garnnystan och är uppenbarligen utrivet från en stockholmstidning från 1917. Undrar vad det kostade att köpa ett begagnat lokomotiv och 25 tippvagnar? Hur som helst, projektet inleddes INTE 1917.

Hur som helst. Västkustbanan är transportnavet mellan Danmark och Norge och deras huvudstäder. Det är transportnavet mellan Sveriges andra och tredje största städer. Att ta sig över Hallandsås är en svår flaskhals på Västkustbanan. Det är brant, det är kurvigt och det är känsligt. Det har varit vanligt att tåg fastnat, det går sakta och det går inte att mötas. Alltså ansågs det att något måste göras. De alternativ som fanns var att låta det vara som det var och inte kunnat förbättra järnvägstransporterna. Man kunde gjort som med motorvägen E6, dra en ful naturförstörande bred linjal rakt över åsen. Eller som man valde, bygga en tunnel genom åsen. Sedan fanns det uppenbarligen beslutsfattare och tekniskt kunniga människor som inget begrep. Den metod som först valdes skulle naturligtvis aldrig ha valts. En fabrik här i Åstorp har nu tillverkat de tunnelväggar som satts in i den borrade tunneln, och allt tyder på att det kommer att fungera. Även om det tagit längre tid och blivit dyrare än beräknat. Tyvärr finns det fortfarande några sträckor som inte är dubbelspåriga. Och en av dessa sträckor finns det inte ens planer på hur man ska göra för att få den dubbelspårig. Det handlar om den sista biten genom Pålsjöskog och ner till Helsingborgs Centralstation. Men, man ser nu också att det finns en hel del som uttalar sig utan att veta något. Så går t.ex. inte Västkustbanans godstrafik via Helsingborg utan en annan väg, Söderåsbanan via Åstorp, just för att slippa dra den rakt genom Helsingborg.

Det är bra att Hallandsåstunneln är klar. Vi behöver mindre personbilar och lastbilar på E6:an, inte ännu fler.


Rör inte min kompis

måndag 2015-12-07
Om tankeverksamhet
tyckeri nummer 6780

» Dagens Sverigedumokrat

Sverigedumokraternas lösning på alla problem
En av de pellejönsar som representerar Sverigedemokraterna i olika politiska församlingar heter Thoralf Alfsson. Han satt i Riksdagen för SD fram till förra året. Men då petades han som jag förstår det från listan, uppenbarligen ansågs han inte tillräckligt kompetent! Men han fortsätter att sprida sin Sverigedumokratiska smörja, numera som lokalpolitiker. Ibland skrattar man och ibland gråter man. Hans senaste snilleblixt handlar om att begära skatteavdrag för de kostnader som en svensk immigration förorsakar. Hans förslag är "inbrottslarm, andra resvägar eller färdmedel, extra sjukvårdsförsäkring och högre försäkringspremier för bil och bostad, beroende på alla bränder". Som den rasist Thoralf är så tror han ju att alla inbrott görs av invandrare, att det är just invandrare som förstör bilar och bostäder och tänder eld på alla byggnader. Så om jag försöker så förstår jag hur han får ihop att detta förorsakar högre kostnader för honom. Men "andra resvägar"? Tror han att dom smittar så han kan inte trängas med en mörkhyad på bussen? Hur som helst tackar jag Inte rasist, men för tipset om Thoralf Alfssons hjärnsläpp.

Men egentligen är det en intressant tanke. När jag betalar min skatt så betalar jag bara för det jag själv vill. På skattsedeln kan jag kryssa för det jag vill betala och det jag inte vill betala. Själv skulle jag gärna låta bli att betala för en speciell invandrargrupp, hela Knugahuset. Kanske skulle jag också kunna slippa betala för partibidraget till Sverigedemokraterna som ju bland annat används för att publicera annonser i utlandet för att smutskasta Sverige. Och det finns annat jag inte vill betala för. T.ex. subventionerna av flygtrafiken, investeringar i ännu fler motorvägar, RUT- och ROT-bidrag, sjukvårdskostnaden för alla rökare och en hel del annat. Däremot deltar jag gärna i att betala den investering för framtiden som kostnaderna för invandring och ökad befolkning är. Men snälla, jag kan väl i varje fall få slippa betala för partibidraget till Sverigedumokraterna!

» Paranoian slår till

En 20-årig kille från Marocko som varit i København för att tävla i Parkour var flygrädd. Så när han skulle flyga hem från Kastrup tittade han bland annat på sin laptop på en film med parkour och för att få styrka bad han en bön. Slutresultatet blev att medpassagerare uppgav att han tittat på en video av "fundamentalistisk karaktär" och dessutom bett muslimska böner och var arab - alltså måste han vara en terrorist. Han slängdes helt enkelt av från flygplanet.

I Hofors blev en 15-årig kille osams i skolan så han blev ledsen och gick hem. Sedan försvann han från hemmet. Naturligtvis blev man oroliga och polisen började leta efter grabben. Det tog inte lång tid innan media rapporterade om en knivbeväpnad man vid skolan, elever som var instängda och stort polispådrag.

Börjar vi inte få lite paranoia?

» Bedragare del 257

Jag tyckte jag läste på annat håll i dagarna att Spotify (som ju brukar kallas ett svenskt bolag) nu vuxit och blivit störst i världen på strömmande musik. Jag får väl gratulera herrarna bakom det hela som väl därvidlag kan tjäna ännu en liten slant till bankkontot. Jag ser att ägarbolaget har sitt säte i Luxemburg, jag antar att detta beror på att det finns god tillgång på billiga och bra kontorsfastigheter i staden samtidigt som det från det centralt belägna Luxemburg finns goda förbindelser med miljövänliga transportmedel, alltså tåg, till Europas andra stora städer. Däremot noterar jag att ekonomiavdelningen uppenbarligen sökt sig till lägre löner och billiga hyror. Mitt mejl med en vänlig påminnelse om att jag tydligen missat att betala leder nämligen till en adress i Ryssland. Så här skriver Spotify i dag:

Spotify
Din Spotify Premium avbryts! #6792876

Spotify Ticket-ID #7878 service8634@mystery-spot.com

Hej,

Tyvärr har vår ekonomiavdelning upptäckt att det inte gick att debitera ert konto.

För att du ska kunna fortsätta använda våra tjänster utan avbrott måste du uppdatera dina faktureringsuppgifter.

* Vänligen besök denna sida för att fortsätta använda Spotify!

Message id: 1011538

En koll på mitt bankkonto visar dock att man faktiskt har dragit betalning. Jag tolkar detta i så fall felaktiga mejl som att den ryska ekonomiavdelningen pga de ekonomiska sanktionerna mot Ryssland kanske haft problem från början med att dra slantarna och sedan har mejlet fördröjts i någon form av säkerhetskontroll vid gränsen. Hur som helst slänger jag skiten i papperskorgen! För att vara på den säkra sidan har man skickat minst två identiska mejl, dock med olika siffror på. Jag vet inte om jag ska tolka det som att man tror att jag har flera abonnemang eller det bara handlar om ett rent förbiseende. Som sagt, släng skiten!


Rör inte min kompis

söndag 2015-12-06
En djupsinnig fundering
tyckeri nummer 6779

» Dom är komiska

Jag fick besked om min löneökning för det här året i dagarna. Jag fick väl vad som är ganska normalt, alltså 2% ökning av lönen. Och med tanke på att inflationen här i Sverige ju i princip är Noll så ska man kanske inte vara allt för orolig eller tycka att man är orättvist behandlad. Men, det finns dom som blivit lite mer lyckligt lottade. Knugahuset bedöms uppenbarligen ha större kostnadsökningar än de flesta andra. Det kungliga apanaget ökas nämligen med dryga 6%, dvs med 7,8 miljoner till 135 miljoner kronor. När nu inte statens slantar räcker till allt så får man ju prioritera. Knugen med barn och dom andra är prioriterade och viktigast!

Fast det var egentligen inte riktigt det faktum att det finns slantar till vissa men inte andra jag skulle kommentera. Utan det handlar om en hel del av de kommentarer som finns till artikeln ovan. Den sedvanliga sverigedumokratiska svansen lyckas nämligen få in sin rasistiska smörja och klaga på invandringen och utlänningar även när det handlar om det kungliga apanaget. Dom betalar naturligtvis hellre pengar till Knugahuset än dom betalar pengar till invandrare, går argumentationen i princip ut på. Men, glömmer dom då inte en sak? Knugen själv härstammar ju från invandrare (från Frankrike) och han har gift sig med en annan invandrare (från Tyskland). Nu har en av döttrarna dessutom gift sig med ännu en annan utlänning (från USA) och har själv sedan utvandrat (till Storbritannien). Fast det sista är ju inte helt officiellt eftersom hon då inte längre får kalla sig prinsessa och ingå i successionsordningen! Sverigedumokrater och andra rasister får helt enkelt inte ihop hela sitt resonemang utan korkskruvar. Men, det är väl inget som förvånar normalt funtade?

Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom lag, inte samlagRör inte min kompis

lördag 2015-12-05
I dag har Sven namnsdag
tyckeri nummer 6778

» Nya Sverigedumokratiska klavertramp

SD:s förfäder
Det här med Sverigedumokrater som pratar strunt utan att veta vad dom pratar om är något som man nästan blir trött på. Det är en liga som SD leder överlägset. Vad sägs om den här grodan:

- "Jag accepterar inte evolutionsteorins påstående att människor härstammar från aporna. Man kan ifrågasätta det vetenskapliga i det eftersom det ligger så långt tillbaka i tiden."

Det där misstroendet mot evolutionsläran brukar främst komma från religiösa fanatiker. Människor som inte tror på vetenskapen i de fall den motsägs av deras egen heliga bok (den kan kallas Bibeln eller Koranen t.ex.) eftersom denna, i deras sätt att se det, står för den enda sanningen i deras egen tolkning. Ovanstående citat kommer från Julia Kronlid som i dagarna, pga sina höga kompetens, valdes in i Sverigedumokraternas verkställande utskott. Där hon alltså ersätter andra som avpolletterades eftersom dom antagligen inte i tillräcklig omfattning gick i Jimmie Åkessons ledband. Men det är möjligt att Julia trots allt ökar den genomsnittliga intelligensen i SD:s VU. Fast, det är å andra sidan inte så svårt heller.

» Dagens dumma citat

Faktum är att det inte BARA är Sverigedumokrater som gör rejäla klavertramp när dom uttrycker sig. Det här är ett sådant exempel.

- "Alla människor som skaffar familj och barn blir konservativa av naturen. De slutar tänka kritiskt, de vill inte förnya sig."

Bakom den här inte fullt genomtänkta tanken ligger pajasen och den före detta satanisten, folkpartisten, centerpartisten och en massa annat, Alexander Bard. En av de personer jag stänger av TV:n om han dyker upp i den. Själv tycker jag att skaffa barn är bland det bästa man kan göra för att utvecklas som människa.

» Reklamarnas lögner

Utsikt över sundet
För någon dag sedan fick jag en 28-sidig reklambilaga med en morgontidning som hade namnet Vårt Nya Öresund. I den hittade jag rubriken: "3 mest intressanta framtidsbyggen". En av reklamartiklarna handlade om vad som kallas "Ångfärjan", ett byggprojekt i Helsingborg. Ett byggprojekt som är mycket kontroversiellt i Helsingborg. Det har varit namninsamlingar, krav på folkomröstning och andra demonstrationer. Protesterna handlar om att bebygga den sista öppningen ut mot Sundet mitt i centrum med en enorm kongressanläggning. Men reklamarna har trots alla dessa protester fått ihop meningen: - "Det är väldigt skönt att vi har kommit fram till en lösning som alla är nöjda med och att vi nu kan komma igång med utvecklingen av området." Jag undrar vad alla helsingborgare som fortfarande är stora motståndare till kolossbygget anser om formuleringen: - "... alla är nöjda med..."! Haha! Men reklamare kan få till precis vad som helst. Det är ju just detta som utmärker en reklamskrivare - att kunna ljuga!


Rör inte min kompis

fredag 2015-12-04
Hellre slantar än moral
tyckeri nummer 6777

» Om moralens högborg

Den sanna McDonald
Det fria näringslivet anses ju på många håll vara en moralens högborg. I själva verket är det här som det verkliga fifflet och bedrägeriet frodas. Tjuvar och banditer flockas kring köttgrytorna när det finns en chans att tjäna en extra slant. Det handlar inte bara om små skurkar i obskyra små bedrägeribolag. Dom finns överallt inom det fria Näringslivet. I dagarna kunde vi läsa om att EU-kommissionen granskar hur multinationella McDonalds egentligen lurar de europeiska staterna på skattepengar genom att fiffla över vinsterna till Luxemburg, där man i stort sett inte behöver betala någon skatt alls på slantarna. Att med de Luxemburgska skattemyndigheternas goda vilja föra över vinsterna till Luxemburg och sedan nästan inte alls skatta för dom där är ju inte direkt ett nytt fenomen för just McDonalds. Ett stort antal andra multinationella bolag har redan tidigare avslöjats för samma transaktioner.

McDonalds tillhörde en av de stora vinnarna på Högeralliansens bidragspolitik gentemot det svenska näringslivet. Den sänkta arbetsgivaravgiften tackade och bugade McDonalds för. Den sänkta krogmomsen likaså. Det blir ju bara ännu mer slantar över - som kan föras över till Luxemburg...

En lite äldre skildring av det här fenomenet är den här artikeln från Svenska Dagbladet om den avreglerade apoteksverksamheten i Sverige. Flera av den svenska privatiserade apoteksmarknadens bolag har moderbolag placerade i skattesmitarparadiset Jersey. Av dessa ägarbolag på Jersey har man lånat stora summor pengar som man sedan betalar ockerräntor på lånen för. På så sätt förs ett eventuellt överskott ut ur Sverige och istället till Jersey där man i stort sett slipper betala skatt för pengarna. För att något förenkla det kan man säga att dina skattepengar förs över till skattesmitarparadiset Jersey.

Ofta klagar man på att skatterna är för höga för bolagen. Ett faktum är att de svenska företagsskatterna är INTE exceptionellt höga. Inom EU har t.ex. nio länder högre skattetryck för företag än Sverige. T.ex. Italien, Frankrike, Belgien, Österrike och Spanien. I botten ligger stater som Kroatien, Luxemburg och Cypern.

» Bedragare del 256

Här gör dom ett rejält misstag. Tror dom verkligen att jag ska bli lockad av att vinna en bil? Jag har ingen bil i dag, har aldrig haft någon och har inte ens körkort. Ni kan glömma det! Hur som helst skriver dom så här:

För många bilar
Grattis, du kan vinna en bil

Utvald Vinnare Minicar5219684@zwartheuvels.eu

Som utvald mottagare kan du bli vinnare av en läcker Mini av senaste modell

Hej!
Din emailadress sven@swl.nu har blivit utvald bland 50.000 prenumeranter av detta nyhetsbrev. Grattis!
Som utvald mottagare kan du bli vinnare av en läcker Mini av senaste modell! Välj själv din favoritfärg, interiör och fälgar!
Detta erbjudande är begränsat och gäller bara för de prenumeranter som valts ut denna vecka att delta i vår exklusiva tävling.

Lycka till!
Ditt Vinnarteam

KLICKA HÄR

Detta är en annons. Klicka här för att avregistrera dig från framtida utskick.

PO Box 1960 #22445 Wilmington, DE 19899

Den där adressen i USA är ganska vanlig i foten på en mängd olika former av Spam och annan skit. I dag lockas jag även med presentkort på 10.000 kronor hos ByggMax, Bauhaus eller Beijer och ett annat hos Hemköp och Willys från samma avsändare om jag svarar på en enkät. Kanske ska man prova med att klicka på avregistreringen? Det lär inte fungera, men kan inte bli värre heller...


Rör inte min kompis

torsdag 2015-12-03
Bidrag, död och fjäsk
tyckeri nummer 6776

» Högeralliansens bidragssamhälle

Högeralliansare på jakt
Reinfeldt, Borg och Lööfs bidragssamhälle riktat till det svenska Näringslivet finns det många hårresande exempel på. Tidigare har vi bland annat kunnat läsa om den införda sänkta arbetsgivaravgiften för ungdomar. Så många nya jobb gav den inte, de flesta miljarderna gick till ungdomar som redan hade jobb, men det förbättrade lönsamheten i krogbranschen - för våra skattepengar. Varje nytt jobb uppskattas därför ha kostat ett antal miljoner. Nu läser jag om en ny utvärdering av en annan av Högeralliansens subventioner av svenskt näringsliv. 2012 sänktes restaurangmomsen, med det påstådda syftet att skapa fler jobb. Målet var att det skulle skapas 6.000 ny jobb. En utvärdering visar nu att reformen första året kostade skattebetalarna 5,4 miljarder kronor. För dom slantarna fick vi 1.000-3.000 nya jobb, Det innebär att varje nytt jobb kostade oss andra mellan 1,8 - 5,4 miljoner kronor. Men det finns väl i varje fall alltid ytterligare någon krogägare som fått förbättrad lönsamhet. Det hade kanske varit smartare att använda alla miljarderna till att t.ex. öka personaltäthet inom vården? Dom nya jobben hade kostat mindre. Men, det är klart, det hade ju inte ökat lönsamheten hos ett allt mer bidragsberoende näringsliv.

» Skjutglada amerikaner

National Rifle Association
Det är inte bara genom att skapa krig runt om i världen som amerikaner visar sig skjutglada. Den amerikanska "skjut först - fråga sedan" mentaliteten kombinerad med mer eller mindre fri tillgång till skjutvapen skapar ett skrämmande samhälle. I princip dagligen inträffar någon form av vad som benämns som "Masskjutning". Begreppet innebär att minst 4 personer samtidigt blir skjutna. Senaste exemplet är när två beväpnade personer i går sköt ihjäl 14 personer i en samlingssal i Kalifornien. Om det är senaste exemplet vet jag inte eftersom det händer dagligen. Men det hade lite fler offer än vanligt i varje fall. På årets första 336 dagar har det inträffar 355 s.k. masskjutningar. I USA skjuts årligen omkring 11.000 människor ihjäl och 80.000 blir skottskadade. Att inte tillräckligt många amerikaner inser det dåraktiga i detta samhälle är egentligen förvånande. Det skapar ett samhälle där t.ex. polisen förutsätter att människor är beväpnade. Det får sådana resultat som att t.ex. 30 färgade amerikaner i år skjutits ihjäl av polisen - trots att dom varit obeväpnade. Siffran är naturligtvis en kombination av denna vapenfixering och en rasism hos många poliser. Ser man på amerikanska dokumentärer som Cops osv så ser man hur polisen hela tiden utgår ifrån att människor är beväpnade. Även om det filmade naturligtvis är överdrivet så handlar det ju om att om polisen stoppar någon för fortkörning, glömt blinkers eller för körkortskontroll så är det ut och bredbent liggande mot bilen medan polisen letar vapen. En grupp som gillar läget är lobbyorganisationen NRA, National Rifle Association. Deras lösning på problemet med att för många skjuts ihjäl i masskjutningar är att ännu fler är beväpnade. Då finns det ju fler som kan få stopp på skjutandet genom att skjuta ihjäl skytten! Att president Barack Obama försöker få kongressen att skärpa vapenlagarna är helt utsiktslöst. NRA har mer pengar! Amerikaner är skjutgalna. Både hemma och ute i världen.

» En fråga om prioritering

Jag läser hos GT hur personalen på ett boende i Värmland nyligen prioriterade att få titta på fru Victoria Ingrid Alice Désirée Bernadotte Westling istället för att jobba. Fast jag förstår inte riktigt upprördheten. Fru Victoria Ingrid Alice Désirée Bernadotte Westling har ju egentligen bara ett syfte här i livet och det är ju att folk glor på henne. Om ingen kommer och tittar så fyller hon ju ingen funktion och blir totalt meningslös.

Snälla, förvandla Sverige till ett modernt samhälle. Skydda dessa stackars små barn som kallas prinsar och prinsessor från att tvingas leva upp i ett onormalt liv. Inför republik. Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom lag, inte samlagRör inte min kompis

onsdag 2015-12-02
Mitt i veckan
tyckeri nummer 6775

» Svenska mästerskapen i klavertrampande

Ibland finns det dom som (i motsats till er bloggare...), som inte tänker innan dom pratar eller skriver. Ibland blir klavertrampen så rejäla att man undrar vilken grundinställning människor har för att överhuvudtaget komma på så korkade tankar.

Bekämpa rasismen
- "En mall för alla invandrare i regler gällande dödande och knullande behövs. Eftersom de har absolut noll koll på vad som gäller i väst. Annars är de inte välkomna här. Punkt."

Det var landslagsryttarinnan Anna Hassös reaktion på Facebook efter att ha läst om någon våldtäkt någonstans. Och helt självklart är det så att alla invandrare "dödar och knullar" som svin eftersom några gör det. Är man rasist så gör man den typen av generaliseringar. Själv är jag också rasist. Svenska män är pedofiler. En svensk man har ju nyligen dömts för att ha åkt till Thailand och där beställt ett barn för att begå grymma övergrepp på. Och om en svensk man gör det så gör väl alla andra svenska män det! Det vet vi ju alla vad svenska män som åker till Thailand är ute efter! Eller? Anna Hassös koppling till rasisterna i Sverigedumokraterna är helt uppenbar i varje fall. Där generaliserar jag inte. Sverigedumokrater och liknande rasister kan inte tänka.

På nyhetssajten Nyheter24 kunde man nyligen se en film som visade hur en lastbilschaufför försökte köra över en grupp flyktingar. En sådan händelse kan man sedan reagera på olika sätt på. Nyheter24:s journalists första tanke var:

- "Gör mannen rätt eller ska han åtalas?"

Och det är klart. Visst kan man få en sådan tanke, om man nu själv kanske tycker att ett sådant handlande möjligen kan vara rätt. I varje fall satte han det som rubrik. Normalt funtade människor tycker naturligtvis att det aldrig är rätt att medvetet köra på människor i trafiken. Men, för att citera Anna Hassö här ovan, vissa lastbilschaufförer behöver en mall eftersom dom har noll koll på vad som gäller i väs... f'låt trafiken! Utan att på något sätt ge utlopp för några fördomar så ställer jag frågan hur stor andel av Sverigedumokraternas sympatisörer som faktiskt tycker att det vore rätt att medvetet köra ihjäl människor - om dom var flyktingar?

Kanske är det här en bra metod för att i varje fall få stopp på de rasister som sprider vidrigheter på nätet i skydd av anonymitet?

» Bedragare del 255

Uppenbarligen håller kära goda Apple på att sluttesta nästa generation av iPhone. Det är spännande att man den här gången uppenbarligen vill skapa en användarvänlig mobiltelefon. Man har tydligen också bestämt sig för att bli av med överblivna exemplar av den gamla modellen. Så här skriver man till mig där jag har den stora förmånen att bli utvald. Och till råga på allt som nummer 1. Så här låter detta förmånliga erbjudande:

Meddelande från Apple

Viktigt info@konsumentgatan.com

För att avregistrera dig från nyhetsbrevet, följ denna länk.

Apple
Gratulerar

Du har blivit utvald, vi behöver fler testpersoner för den nya iPhone 7.

Följande personer har blivit utvalda för ett gratis test:
1) sven@swl.nu
2) anne1987@godmail.se
3) familjenandersson@gmail.com

Delta nu och få iPhone 6 gratis som tack för hjälpen - klicka här

Vi hoppas att vi tillsammans kan göra vår produkt bättre.
Detta är inte möjligt utan din hjälp.

Tack på förhand.
För att avregistrera dig från nyhetsbrevet, följ denna länk.

Fast konkurrensen är hård bland testfirmorna. Eller också har jag en enorm tur. Den senaste veckan har jag fått en mängd erbjudande om att bli testare. I varje fall 4 olika mejl, och många av mejlen i flera exemplar. Andra lyckostar i andra mejl är michaelh87@me.com, familienandersson1105@hotmail.com, metro1@funktion13.com och a.guthanson_89@microsoft.dk. Familjen Andersson verkar ha stor tur. Fast i en variant av mejlet var det hela 20 (icke namngivna) som var lyckligt utvalda. Blir folk verkligen lurade av sån't här? Släng skiten!


Rör inte min kompis

tisdag 2015-12-01
Internationella pizzadagen
tyckeri nummer 6774

» Mobil-fån

Mobilberoende
Jag såg i bladet om en undersökning som gjorts och som visade att 28% av föräldrarna var oroliga över att deras barn tillbringade alldeles för mycket tid framför dator / tv-spel / mobil. En majoritet av föräldrarna hade alltså inte sådana bekymmer? Min tolkning är den att de resterande 72% av föräldrarna är de som själva tillbringar alldeles för mycket tid bakom en s.k. "smart" mobil eller annan form av skärm. Dom kan ju inte så gärna själva då vara oroliga över hur mycket barnen tillbringar på samma sätt. Själv är jag orolig över hur beroende väldigt många har blivit av denna s.k. "smarta" mobil. Den har förvandlat i vanliga fall mycket smarta människor till beroende mobil-fån. Alla dessa som fastnat i ett beroende att de varje gång dom sätter sig ner måste kolla upp om något nytt hänt sedan dom kollade upp senast för tio minuter sedan! Alla dessa idioter som prioriterar att titta på mobilskärmen framför att titta på vägen när dom kör bil! Alla dess nötter som inte kan se var dom går eftersom dom är fullt upptagna av något på sin mobil! Alla dessa tråkmånsar som sitter och glor på en mobilskärm istället för att fysiskt umgås med sina medmänniskor. Det sägs att det finns en app att installera för de som fastnat i beroendet och som man kan ställa in på att istället med lämpliga intervaller påminna om att det kanske är dags att kolla om något hänt istället för beroendet att kolla jämt och ständigt. Enligt ryktet kan man ställa in appen på att påminna upp till var 15:e minut...

» Grodor

Barack Obama
Jag läser att den republikanska presidentkandidaten Donald Trump inte lyssnar på vad han själv säger. Han har nämligen uttalat sig om Barack Obamas tankar i samband med att han (Barack Obama alltså) anlände till Paris för toppmötet Cop21. Så här sade USA:s president:

- "Klimatförändringarna utgör ett av de största hoten mot USA och världen."

Ett mycket insiktsfullt påpekande. Kan vi inte stoppa miljöförstöringen så kommer bara krig och flyktingkatastrofer att öka och öka. Men så tyckte inte republikanen Donald Trump som kontrade med:

- "Jag tror att det är ett av de dummaste politiska uttalanden jag någonsin har hört, det dummaste i hela den politiska historien."

Uppenbart är att Donald Trump aldrig lyssnar på vad han själv säger eftersom det väl är just detta han är expert på, dvs att komma med dumma politiska uttalanden. Han kan väl i stort sett inte öppna munnen förrän det rasar ut grodor. Detta uttalande är ett mycket tydligt bevis på detta. Frågan är om inte Donald Trump som president i USA är ett av de största hoten mot vår civilisations överlevnad?

Det fullständiga arkivet över Svens tyckerier sedan 1997

Besök gärna Sven Tycker på Wordpress

Besök görna Sven Tycker på Blogger
Dagens Måne


Läs Dagens ETC
Byt till ETC-el
Fria Tidningen
Expo
Expo
Stöd Arbetarrörelsens Internationella arbete
Autism & Asperger Förbundet
Sveriges DX-Förbund, om du vill veta mer om kortvågsradio
politikbloggar.nu
Blogglista.se
Infoo.se-Svenska webbkatalogen

bloggtopplista
BloggRegistret.se
Politik
Reggad på Commo.se
Hör gärna av dig till:
tycker@swl.nu.
eXTReMe Tracker

Lokala länkar:

Åstorps kommun

Åstorps Hembygdsförening

Nyvångs Gruvmuseum

Kvidinge Sockens Hembygdsförening

Åstorps Fotoklubb

Söderåsens Natur

IS Skanne

Åstorpsortens Ryttarförening

Åstorps Cykelklubb

Björnekulla Brottarklubb

Smaker från Söderåsen

Spettkaksbageriet i Åstorp

Skånehill Gård

Söderåsens Forsgård

Tomarps Kungsgård

Sånnagården

Tingvalla

Galleri Hultman

Hotell & Restaurang Rosenberg

Skåneleden

Björnekulla Fruktindustri

Godbiten Konditori

Kroglyckans

-


Fåglarna kvittrar

Vill du läsa gamla återanvända åsikter?

Sven tycker oktober-november 2015 Sven tycker - Arkivet    

Sven Ohlsson den 21 april 2007
Och dom fortsätter att kvittra