Djupa politiska och filosofiska tankar - helt gratis - på Sveriges äldsta dagliga blogg
  Sven tycker till. Färdiga åsikter - helt gratis   Sven Ohlsson
Till presumtiva arbetsgivare:
Jag har rakat mig sedan bilden togs!

 
Alla har vi åsikter. En del skriver insändare, andra dagbok eller dagens trend - en blogg. Här passar jag på att uttrycka mig fritt. Jag skriver om stort och smått, om allmänna frågor eller privata frågor. Jag hoppas att du tycker det är lika roligt att läsa, som jag har tyckt det är att skriva. Och ha överinseende med att trots att det är en av Sveriges äldsta "bloggar" så är detta nog också en av Sveriges fulaste "bloggar"!

Sjutton år i mänsklighetens tjänst
SVERIGES ÄLDSTA OCH FULASTE DAGLIGA "BLOGG"?

Glöm inte att bokmärka Sven Tycker så att du snabbt kan återvända

Rör inte min kompis

fredag 2014-10-31
Åstorp, EU och Israel
tyckeri nummer 6378

Moderaterna
» Såpan Pontus: Vår lokala politikerskandal här i Åstorp fortsätter. Jag har ju i onsdags och fredags nu senast skrivit om Moderaternas ledande politiker Pontus Pålsson som av personalen på Kommunkontoret här i Åstorp klassificerats som ett arbetsmiljöproblem. Han har uppenbarligen svårt för att uppföra sig på ett hyfsat sätt och många är de anställda som kunnat vittna om oförskämdheter och förföljelse. I veckan polisanmäldes han också för brott mot Grundlagen eftersom han försökt efterforska vilka anställda på kommunen som haft kontakt med SVT:s Sydnytt som höll på med ett reportage om honom. Meddelarfriheten är en grundläggande rättighet för att demokratin ska kunna fungera. Och det är absolut förbjudet att efterforska källorna. Det senaste kapitlet är att i dag har min tidigare arbetskollega, den moderata fullmäktigeledamoten Mats Kongstad, gått ut och krävt att Pontus Pålsson avgår. Tidigare har flera Moderater hoppat av. Kanske är det så att det äntligen på olika håll ska inses att något måste göras.

Frontex
» Vad är syftet: Från i morgon förändras ansvaret för räddningsarbetet för alla de flyktingar som försöker ta sig över Medelhavet i mer eller mindre sjödugliga båtar. Tidigare låg ansvaret på den italienska räddningsstyrkan Mare Nostrum. Det senaste året har dom tagit hand om 153.000 flyktingar. Sedan årsskiftet har trots detta också 3.000 flyktingar dött ute på Medelhavet. Från i morgon tas ansvaret över av EU:s gränsstyrka, Frontex. Budgeten är dock bara en tredjedel av vad Mare Nostrum förfogat över. Frontex har inte heller mandat att leta efter fartyg i sjönöd, som den italienska räddningsstyrkan hade. Dom ska bara patrullera innanför det italienska territorialgränsen. Dom har bara mandat att rädda flyktingar som befinner sig i nöd om dom skulle råka på dom. Frontex syfte är är inte att rädda flyktingar i sjönöd utan Frontex syfte att skydda EU:s yttre gränser. Festung Europa! Hjälporganisationer fruktar att resultatet nu blir att ännu fler flyktingar kommer att dö på sin väg till Europa. Men EU-Makten är väl nöjda, dom skyddar ju sina gränser!

Girighet
» Panik bland slipsnissarna: Jag läser på Veckans Affärer att Finansmarknadsminister Per Bolund funderar på att införa den s.k. Tobinskatten i Sverige. Närmare hälften (11 stycken) av EU:s medlemsländer är på väg att införa denna och Per Bolund funderar nu på att följa deras exempel. Tobinskatten är enkelt uttryckt en skatt på finansiella transaktioner. Tobinskatten har fått sitt namn efter den amerikanska ekonomen James Tobin som på 70-talet föreslog en skatt på finansiella transaktioner för att bromsa kortsiktiga spekulationsaffärer. 1981 fick han det s.k. Nobelpriset i Ekonomi för tankarna. Tanken är en mycket låg skatt (0,05% till 1%) på finansiella transaktioner. För enstaka transaktioner är den så låg att den inte har någon betydelse. Men för den som gör mängder av kortsiktiga spekulationsaffärer får den betydelse. Bland de länder som redan är på gång med en sådan skatt är Tyskland och Frankrike. För valutaspekulanter och andra slipsnissar som sysslar med kortsiktiga spekulationsaffärer är den naturligtvis inte populär, och en lätt panik är på väg att bryta ut. En skatt på finansiella transaktioner som sätts så låg att den inte påverkar vanliga transaktioner men påverkar kortsikta spekulationsaffärer är en alldeles utmärkt tanke. Gör slag i saken Per Bolund, du behöver inte grubbla så länge!

Karta över Palestina
» Palestinas framtid: Margot Wallströms och den svenska regeringens modiga beslut att äntligen erkänna Palestina, och därmed göra klart att Israel och Palestina är två jämbördiga parter med samma rättigheter och samma skyldigheter, fortsätter att engagera. Bland många Högerallianspolitiker har det naturligtvis varit en ren instinkt att vara kritisk. Men jag har inte lyckats hitta någon förklaring som inte slutar i en tolkning som innebär att det är Israel (och USA) som ska diktera villkoren. Krav ska inte ställas på Israel utan dom står i sin fulla rätt att vägra seriösa förhandlingar och att fortsätta handla på ett sätt som gör en möjlig fred allt mer svår att uppnå. OM Israel hade velat komma fram till en fredsöverenskommelse hade man naturligtvis inte fortsatt med att annektera mer mark, att bygga nya bosättningar osv på ockuperad mark. Men Israel styrs i dag av en grupp extremister. Israel har ju valt att som protest kalla hem sin ambassadör i Stockholm för konsultationer. Bakom det beslutet står Utrikesminister Avigdor Liberman. En man som själv skulle förlora personligen på en fredsöverenskommelse eftersom han själv bor i en av de bosättningar på ockuperad mark som enligt internationella lagar är illegal. Jag är stolt över det svenska beslutet där vi följer vad 134 stater i världen redan gjort. Och det är inte bara diktaturer och arabstater som en folkpartistisk israelsupporter uttryckte det. Bland de länder som tidigare erkänt Palestina finns t.ex. vår Nordiska granne Island. Vi hittar Sydafrika, Brasilien, Indien osv. Och det är min stora förhoppning att flera EU-länder nu följer efter. Läs t.ex. SVT, DN 1, DN 2, DN 3, DN 4, DN 5, AB 1, AB 2, SvD 1 och SvD 2.
Rör inte min kompis

torsdag 2014-10-30
Palestina äntligen
tyckeri nummer 6377

Arbeta för fred - erkänn Palestina
» Jag är stolt Margot Wallström: I dag kom beslutet, Sverige erkänner Palestina precis som man tidigare gjort med Israel. Genom det erkännande som Margot Wallström i dag offentliggör så gör Sverige klart att det måste göras allvar av en fredsöverenskommelse mellan de båda staterna Israel och Palestina. En överenskommelse som bygger på att båda staterna ska leva sida vid sida och respektera den andra statens rätt till existens. En fredsöverenskommelse där den israeliska ockupationen av palestinsk mark upphör och att man återgår till de gränser som fastställdes 1967. Det innebär också att Palestina måste respektera Israels rätt att existera, precis som Israel respekterar Palestinas rätt att existera. På båda sidor finns starka grupper som INTE vill nå en fredsöverenskommelse på dessa betingelser. Det finns starka grupper i Israel som inte kan acceptera en Palestinsk stat eftersom detta innebär att israeler som byggt upp bosättningar på palestinsk mark måste lämna dessa - eller acceptera att dom bor i Palestina. Och det finns också grupper i Palestina som inte vill acceptera att staten Israel existerar. Ett erkännande visar med tydlighet att Sverige står för en fredlig utveckling där de båda staterna ska leva sida vid sida och respektera varandra. 134 stater i världen har redan tidigare erkänt Palestina. Bland annat vår Nordiska granne Island. Och förhoppningsvis innebär det svenska erkännandet att fler länder väljer att ha en egen åsikt i frågan och inte väntar på ett godkännande från Washington. Kritiken är dock hård från många håll. Från grupper och personer som inte vill acceptera att det faktiskt finns två parter, Israel och Palestina, utan tror att det bara handlar om Israel och Israels rätt att för all framtid diktera villkoren. Tack Margot Wallström. Du gör mig stolt.

Äkta pölsa
» Dagens skratt eller Pizzainvasion: Jag läser i Dagens Nyheter att Frankrikes högerextremister i Sverigedumokraternas kollegor i Front National gått ut till storms mot utbredningen av kebabrestauranger i Frankrike. Dom ska vara ett bevis för islamiseringen av det franska samhället. Och jag håller med Front National! Det är en katastrof när vår egna matkultur förstörs av importerad smörja som med sin konstgjorda kultur förstör vår egen naturliga kultur. Var i Sverige kan man få serverat riktiga köttbullar i dag? En rejäl middag med en underbar grå sörja benämnd pölsa? Eller rabbemos? Nä, först invaderades vi av USA med sina vidriga hamburgare. Sedan kom dom där äckliga sydeuropéerna med sin ännu värre pizza. Och nu ska det vara thai- och kinamat. För att inte tala om drickat. Vart har äkta sockerdricka och mjölk tagit vägen? Nä, det ska vara sån't där franskinspirerat vinpimplande istället. Nä, tacka vet jag en underbar middag på pölsa! Sätt stopp för matkulturimperialismen! Bevara den svenska matkulturen!

Gör Sverige till en monarkifri zon
» Dagens citat: Till dagens citat har jag valt det här: - "Republikan både av princip och övertygelse vill jag till min dödsstund bekämpa alla rojalister". Det är ord och inga visor. Vem som sagt detta? Jo, det är Kung Carl XVI Gustafs anfader Jean Baptiste Bernadotte som sade så 1797 inspirerad av den Franska Revolutionen strax före som ju avsatte Frankrikes sista kung, Ludvig XVI, och gjorde Frankrike till republik. Men alla kan ju ändra sig. Jean Baptiste Bernadotte bytte namn till Karl XIV Johan och blev kung i Sverige. Och sedan har det fortsatt med att republikanen Jean Baptiste Bernadottes ättlingar fortsatt att sättas på den svenska kungatronen. Läs artikeln "En evig svindel" i magasinet Reform. Eller artikeln Kungahuset svindlar oss på pengar och gå sedan med i Republikanska Föreningen. Medlemskap i Republikanska Föreningen kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

» Bedragare del 35: Att få mejl på franska är ju alltid spännande. Det är inte mycket jag begriper. Jag har faktiskt läst franska i skolan ett par år. Men det var mitt tredje främmande språk, efter engelska och tyska, och samtidigt försökte jag lära mig spanska på fritiden. Det slutade illa - med båda språken. Hur som helst dök det här korta mejlet upp för någon dag sedan.

Mes compliments chez vous

Vous n'avez rien entendu sur la celebre femme?
C'est moi penser a elle a trouver le moyen une geniale et original voie, la mode de faire de l'argent facile, rapide et licite !!!

Si on vit sans but, on mourra pour rien.
Bon courage!

Jag begrep alltså inte så mycket. Det är några enstaka ord här och där jag förstår. Så jag roade mig med att uppsöka en översättningstjänst på nätet. Då fick jag den här förklaringen:

Mina komplimanger till dig
Du har inte hört något om den berömda kvinnan? Filmografi det är jag tänker på det att hitta ett sätt geniale och originellt sätt, sättet att tjäna pengar snabbt, enkelt och lagligt !!! Om du bor utan mål, kommer vi att dö för ingenting. Filmografi Lycka till!

Kan någon berätta för mig var "Filmografi" kommer från? För övrigt tycker jag att meningen: - "Om du bor utan mål, kommer vi att dö för ingenting" måste utnämnas till veckans mest poetiska mening.

Wikileaks
» Det är något vi inte får veta: Under ett besök av den australiensiska journalisten Julian Assange i Sverige i augusti 2010 uppger två kvinnor att han begick övergrepp på dom. Han anhölls efter anmälan omedelbart i sin frånvaro misstänkt för våldtäkt och sexuellt ofredande. Dagen efter hävdes anhållandet sedan misstanken ändrats till det mindre allvarliga ofredande. Så småningom fick överåklagare Marianne Ny hand om ärendet och hon ändrade åter misstanken till våldtäkt och en ny häktningsorder utfärdades så småningom. Men då var ju Julian Assange inte kvar i Sverige. Så småningom begärde Sverige Julian Assange utlämnad från Storbritannien där han då sökte politisk asyl på Ecuadors ambassad. Och där sitter han fortfarande. Julian Assange vägrar att åka till Sverige eftersom han hävdar att han då riskerar att utlämnas till USA för sina avslöjanden via Wikileaks. Däremot har han erbjudit sig att förhöras på ambassaden. För det är detta det handlar om, att förhöras. Längre är ärendet inte kommit. Men överåklagare Marianne Ny vägrar sedan många år att resa till London för att förhöra honom. Hon kräver att han reser till Sverige. Julian Assange vägrar resa till Sverige med motiveringen att han då riskerar att utvisas till USA, men ställer gärna upp på förhör där han är eller i Sverige om han får garantier att han inte lämnas ut till USA. Men några garantier får han inte, och överåklagare Marianne Ny vägrar resa. Inget händer. Nu läser jag att brittiska myndigheter erbjudit sig att assistera och hjälpa till så att Julian Assange kan förhöras i London. Och förutom hjälp från brittiska UD för att själv genomföra förhör skulle också brittisk polis kunna förhöra Julian Assange om dom fick veta vilka frågor som ska ställas. Men alla sådana erbjudanden avböjs av överåklagare Marianne Ny. Julian Assange ska åka till Sverige för förhör - Punkt! Denna envishet i ett misstänkt brott som eventuellt handlar om våldtäkt, men uppenbarligen på gränsen till "bara" ofredande, gör att det är något i ärendet som vi inte får veta. Det måste finnas något annat i ärendet. Annars hade frågan om förhör varit löst för länge sedan. För det är detta det handlar om, förhör. Inte rättegång eller liknande. Så långt har det inte kommit än. Pga envishet hos överåklagare Marianne Ny och journalisten Julian Assange. Något är skumt i det här ärendet!
Rör inte min kompis

onsdag 2014-10-29
Palestina, Pontus och personlig service
tyckeri nummer 6376

Arbeta för fred - erkänn Palestina
» Dagens citat, eller en uppmaning till Jan Björklund: Jag tror att jag väljer f.d. majoren Jan Björklunds reaktion på ett svenskt erkännande av Palestina som dagens citat: - "Det gör att Sverige nu kommer att framstå som ett land som ensidigt tar ställning för ena partnern i konflikten mellan Israel och Palestina". Jan Björklunds skolpolitik har ju inte präglats att förmåga att se båda sidor av något. Här är det samma fenomen. För att försöka förstå hur Jan Björklund tänker, så ska jag försöka dela upp det. Om Sverige erkänner Israel men inte Palestina så är vi neutrala? Det är ju så det är i dag. Om Sverige erkänner både Israel och Palestina så tar vi ställning för den ena parten - Palestina? Ursäkta mig Jan Björklund, men jag får inte ihop detta. Om vi bara erkänner den ena parten tycker jag det tyder på att vi tar ställning för just den parten. Om vi erkänner båda parterna så tar vi väl INTE ställning för den ena parten utan vill att dom behandlas på samma sätt. Snälla Jan Björklund tänk efter en gång till, och fundera då på om du ska ompröva dina ståndpunkter. Antingen konstaterar du att du i själva verket vill ta ställning för en part (Israel) och motarbeta den andra parten (Palestina). Det innebär att du då också tycker att den israeliska ockupationen av Västbanken och byggandet av bosättningar på exproprierad mark är ett korrekt handlande i enlighet med internationella lagar. Eller också byter du ståndpunkt och inser att ett erkännande av Palestina är ett sätt att ta ställning för en fredlig uppgörelse mellan två lika mycket värda parter. Jan Björklund - tänk innan du uttalar dig!

» Såpan Pontus: SVT:s Sydnytt sände i dag sitt reportage om vår lokala Moderattopp, Pontus Pålsson. Under många år har kommunens personal sett honom som ett arbetsmiljöproblem. Det handlar om trakasserier och förföljelse av personalen. Det har gått så långt att man vägrat att lämna ut nyckel till lokalerna till honom och möten hålls på andra ställen för att personalen ska slippa träffa honom. Pontus Pålsson förstår ingenting! Och Moderaterna regionalt har fullt förtroende för honom. Och detta trots att problemen även finns internt inom Moderaterna här i Åstorp. Där flera tidigare ledande Moderater har gett upp och lämnat politiken. Senaste kapitlet är att Pontus Pålsson polisanmälts för brott mot Grundlagen sedan han försökt forska efter vilka av kommunens personal som haft kontakt med media. Men som sagt, Moderaterna regionalt i Skåne har kvar sitt förtroende. Kan detta bero på att Pontus mamma är ledande moderat. Tidigare riksdagsledamot och numera landshövding i Skåne?

Åstorp - Söderåsstaden

Åstorp - Söderåsstaden

Arbetsförmedlingen
» Centraliseringen fortsätter: Det är tydligen dax för nästa led i att avveckla offentlig service i Hela landet. Arbetsförmedlingen ska centralisera sin verksamhet till större städer och ett 100-tal lokalkontor runt om i landet ska läggas ner. Arbetssökande ska tydligen hänvisas till kontakter via dator och telefon. Att få prata med en helt vanlig levande människa är inte aktuellt längre. Det är ett antal år sedan Försäkringskassan gjorde detta. Och att få träffa en levande Fk-anställd är inte många förunnat i dag. Fram tills nu har Försäkringskassan ofta hyrt in sig på Arbetsförmedlingen när dom har behövt göra personliga utredningar på mindre orter. Undrar var dom ska hyra in sig i fortsättningen? Det är uppenbart att vi som är så korkade att vi valt att bosätta oss i mindre kommuner vi får faktiskt skylla oss själva. Att inbilla oss att det ska finnas offentliga arbetsplatser på hemorten kan vi glömma. Det finns ju datorer... Jag får vara glad att jag har jobb och inte har så många år till pension. Jag hoppas slippa förnyad kontakt med Arbetsförmedlingen.

» Bedragare del 34: Tänk vilken tur jag har som använder mig av Google! Antagligen går Google så bra ekonomiskt att man vill lotta ut pengar till oss som är så snälla att vi använder oss av Googles tjänster.

Google

Dear Google User.

Attached to this email is your anniversary notification for being an active user of Google.

Sincerely.
Lawrence "Larry" Page
Co-founder and CEO of Google Inc™

Om jag ska vara uppriktig så undrar jag om det går att vara aktiv på Internet UTAN att tvingas komma i kontakt med Google regelbundet. Dvs att bli Google-användare. Det är inte lätt att slippa. Även om man t.ex. har gjort ett val att INTE använda Google Chrome så är den helt plötsligt installerad på datorn. Den slinker med när man installerar annat om man inte läser väldigt noga. Jag tvivlar på att jag får något för mitt användande av Google. Fast jag undrar vad dom är ute efter?


Rör inte min kompis

tisdag 2014-10-28
Värnplikt, Knugafamiljen och skurkar
tyckeri nummer 6375

Fred är målet
» Rätt tänkt Peter Hultqvist: Vår Socialdemokratiska Försvarsminister Peter Hultqvist tänker helt rätt när han vill utreda möjligheten att återinföra Värnplikten. I 110 år hade Sverige en allmän värnplikt, som dock avskaffades av Högeralliansregeringen 2010. Än så länge står alla partier förutom Vänsterpartiet och SD bakom Försvarsberedningen, men yttrandet är en öppning för en förändring. Jag anser att alla, både män och kvinnor, ska göra en värnplikt, eller kanske snarare en samhällsplikt. Om vi ska ha ett väpnat försvar ska detta vara bemannat av "folket", inte av sådana som ser en militär karriär som en dröm. Jag tycker att värnplikten (eller samhällsplikten) ska innehålla mycket mer. Det handlar om att ge ALLA en rejäl utbildning i allt från sjukvård, brandbekämpning eller vad som nu kan tänkas dyka upp vid naturkatastrofer, olyckor eller varför inte terrorattentat och naturligtvis den militära utbildningen. Vi skulle alla få ett mycket bättre samhälle om alla, ja verkligen alla, hade sådana rejäla kunskaper. Så det är bara att lyda svenska folket Peter Hultqvist, se till att värnplikten / samhällsplikten återinförs. I den enkät som Aftonbladet har i samband med artikeln har när detta skrivs ungefär 36.000 svenskar svarat. Av dessa anser mer än 82% att värnplikten ska återinföras. Tilläggas kan att det nog kan vara nyttigt för en hel del pojkar och flickor att komma hemifrån mamma och pappa och kanske arbetslöshet och istället göra något vettigt. Ni som inte får göra värnplikten missar något väsentligt i våra liv - att berätta lumparhistorier... Även Expressen och Svenska Dagbladet uppmärksammar det hela. Undrar om jag håller på att bli gammal?

Importerad kung
» Dagens humor: Dagens skratt fick jag faktiskt redan i går. Och sedan på nytt i dag. Det handlar om en insändare i Metro i går och i Aftonbladet i dag från en "Henrik" som är upprörd över att David Hellenius i sitt Hellenius Hörna hade oförskämdheten att dua Carl Philip Edmund Bertil Bernadotte i programmet. Oförskämt att dua vår prins är rubriken i Aftonbladet. - "Jag kunde verkligen aldrig tro att det skulle gå så långt med duandet att vissa skulle få för sig att dua kungligheter. Det är helt obegripligt hur man kan sjunka så djupt i respektlöshet. Finns det inga gränser?! Prins Carl Philip ska självfallet tilltalas ”Prinsen” eller ”Ers Kungliga Höghet”. Att dua kungligheter borde definitivt vara helt otänkbart för alla." Ja, så skriver "Henrik".

Stackars Henrik! Det kan inte vara lätt att leva i vårt samhälle om man tror att vissa människor är lite mer gudomliga än andra. Stackars Henrik! Jag vill därför så här i all enkelhet berätta att Carl Philip Edmund Bertil Bernadotte på sin pappas sida härstammar från en av Napoleons marskalkar, Jean Baptist Bernadotte, som köpte sig den svenska kungakronan i början av 1800-talet och tog sig namnet Karl XIV Johan. På sin mammas sida härstammar han från en tysk/brasiliansk affärsman (med vissa nazistiska sympatier) vars dotter invandrat till Sverige för att gifta sig. Dvs Carl Philip härstammar från helt vanliga människor, även om dom kanske hade lite mer pengar än de flesta av oss andra. Men däremot finns det inget gudomligt över släkten. Det ska påpekas att texten på det här monumentet (som står i Helsingborgs norra hamn) är lite tveksam. - "Enhälligt vald av svenska folket" har nog en viss prägel av historieförvanskning. Det där med "svenska folket" ska verkligen tas med en nypa salt. Möjligtvis var det "enhälligt" bland den lilla grupp människor som valde att importera denna franska marskalk (och hans pengar...) för att ta över den svenska kungakronan. Dom blev väl imponerad av alla pengarna. Men "svenska folket" hade nog inte så mycket inflytande över det hela, och dom hade nog andra för dom viktigare bekymmer att lösa. Så kära "Henrik", det är dags att växa upp. För övrigt tycker jag det är dags att avskaffa monarkin. Gå med i Republikanska Föreningen. Medlemskap i Republikanska Föreningen kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Republikanska Föreningen

» Bedragare del 33: Det här är en ny variant. Jag är tydligen en "non-resident" i USA och måste bekräfta en massa uppgifter så att jag slipper skatta i USA. Som bilaga fanns en ytterst avancerad och komplicerad blankett som jag ska faxa eller e-posta. Det är mycket dom behöver veta som bankkonto, passnummer, min mammas efternamn och hundra andra uppgifter.

Bedragare
Sir/Madam,
Our records indicate that you are a Non-resident, and that you are exempted from the United States of America Tax reporting and withholdings on interest paid to you on your account and other financial benefits. To protect your exemption from tax on your account and other financial benefits, you need to re-certify your exempt status to enable us confirm your records with us.

Therefore, you are required to authenticate the following by completing form W-8BEN attached and return same to us as soon as possible with a valid copy of government issued Identification(eg, International Passport) through fax number or the email at the bottom of the form. When completing form W-8BEN, please follow the steps below;

1. We need you to provide your permanent address and US address if any. if different from the current mailing address. You must indicate as a Non-US resident, the country you are residing, to support your non-resident status and if your bank or other financial institutions you are dealing with has a US address for mailing purposes.

2. Please complete 1 through 11 and have all account holder(s) (if more than one account holder) sign and date the form separately and send to us through the fax number or email at the bottom of the W-8BEN form. Note that if your W-8BEN FORM together with a copy of your International passport is not received from you after 7days from the day of the receipt of this letter you will lose your Non-resident status and be listed as undocumented,resulting in the standard rate of 30% being applied on any dividend or interest income received on your investments/accounts.* List of required documents:

1.A copy of filled W-8BEN FORM.
2.A photocopy of the photo page of your international passport.

*If you should receive multiple notifications,it means previous filled out forms was not properly filled and as such,we need you to refill needed columns and re-fax or email to us using the details at the bottom of W-8BEN.

We appreciate your co-operation in helping us protect your exempt status and also confirm our records.

Sincerely,

Isabella Charlotte,
IRS Public Relations
Email: irs2014us34@transportesjgiron.com

Observera att dom även ska ha en fotokopia av passet. Jag har en stark misstanke att några dagar efter att jag skickat in uppgifter så finns det inga pengar kvar på mitt bankkonto?


Rör inte min kompis

måndag 2014-10-27
Kräv Dawit Isaak frigiven
tyckeri nummer 6374

Åstorp
» Pontus slår till igen: Åstorps två just nu mest kända politiker är inget som gör oss åstorpare stolta. Riksdagsledamoten Tony Wiklander, som för tillfället är Sverigedemokrat, är faktiskt ganska tystlåten av sig numera. När jag började bli politiskt intresserad var han Socialdemokrat. Efter oenighet med sina partivänner blev han Vänsterpartist. Där blev han också oense med partiet och valde att starta eget parti. Det har varit Löntagarpartiet, Framstegspartiet, Skånes Väl och Kommunens Framtid innan det blev Sverigedemokraterna. Om jag nu inte missat något? Faktum är att det nog är den ledande Moderaten i Åstorp som i dag dock får mest rubriker. Pontus Pålsson har en god förmåga att hamna i klammeri. Nu senast är han polisanmäld för att forskat i medias källor. SVT håller tydligen på med ett reportage om Pontus Pålsson och det har gjort att han försökt forska efter vilka kommuntjänstemän som uttalat sig för TV. Förhållandet mellan Pontus och kommunens anställda lär inte ha blivit bättre. Frågan är hur mycket sämre dom kan bli. Han är tidigare anmäld som ett arbetsmiljöproblem pga sin oförmåga att uppföra sig. Vill ni läsa mer så kan ni hitta här vad jag skrivit tidigare.

Free Dawit Isaak
» Dawit Isaak: I dag fyller den svenska journalisten Dawit Isaak 50 år. 13 av dessa åren har han suttit fängslad i diktaturens Eritrea utan rättegång för sin tro på yttrandefrihet. Under denna tid har svensk diplomati inte lyckats med något. Inte ens att få träffa honom. Det är en skam! Det är uppenbart att den "tysta diplomatin" inte är en framgångsrik väg. Nu är det dags för en mindre tyst diplomati. Det är helt enkelt dags att mobilisera EU och FN, att ställa krav och ultimatum. NU! Resumé. Aftonbladet.

Palestinas flagga
» Erkänn Palestina: Ett erkännande av Palestina närmar sig. Sedan Stefan Löfven i regeringsförklaringen deklarerade att Sverige tänkte erkänna Palestina har tankarna spritt sig. I bland annat Storbritannien och Irland har de folkvalda parlamenten med stor majoritet uppmanat respektive regering att det nu är dags för ett erkännande. Och nu ser jag hos Aftonbladet och Metro att tidpunkten närmar sig. Det är dags nu, oberoende av om ett antal Israelvänner inom Högeralliansen och storebror USA är kritiska. Det är ett beslut som kommer att sprida sig. Det gör mig stolt om Sverige går före.

Fotboll
» Porta alla 08-fans: Elfsborgs ordförande Bosse Johansson är trött på 08-orna. Vid senaste matchen, när Djurgården besökte Borås i går, fick matchstart skjutas upp 10 minuter sedan Djurgårdenfansen tänt illegala bengaler. Samma när andra halvlek skulle börja. Då skadades dessutom en brandman i ansikten sedan en Djurgårdensupporter slängt in en fyrverkipjäs på planen. När AIK besökte Borås senast protesterade AIK-supportrar mot förbudet mot bengaler - med att tända bengaler. Något som sedan upprepades under hela matchen. En supporter som greps tände en bengal inne i en polisbil så att hela bilen förstördes. Vid AIK:s besök förra året var det stökigt hela matchen, och på stan. Maskerade AIK-supportrar bråkade och tände pyroteknik. Nu tycker Elfsborgs ordförande Bosse Johansson att det är dags att stänga bortaläktaren när stockholmslagen hälsar på. Dom kan uppenbart inte uppföra sig. Den blivande Moderatledaren Anna Kinberg Batras: - "Stockholmaren är smartare än lantisar" är helt enkelt inte korrekt. Tyvärr hittar jag inte hela artikeln som finns i den tryckta Sportbladet.
Rör inte min kompis

söndag 2014-10-26
Calle, flyg och SJ
tyckeri nummer 6373

Uppsnoffsad Calle med hustru
» Vi vet inte om något skett, vi vet inte vem det var - men vi vet att det var Ryssland som kränkte vårt territorium: Ja ungefär på det viset kan vi tolka Calle Stropps uttalande till Expressen. Vi tror att någon främmande makt gjort intrång på svenskt territorium. Vi tror att det mest logiska är att det är Ryssland som är den skyldiga. Med detta som bakgrund vet vi med säkerhet att det är Ryssland som kränkt vårt territorium. Det är avancerad matematik. Inte 1+1=2. Inte ens 1+1=3 utan snarare 1+1=4,5. Carl Bildt vet ju allt och är, enligt DN:s Barbro Hedvall: - "Den ende politikern i Sverige med rockstjärnestatus". I varje fall skriver hon så i det idolporträtt som hon publicerar i Dagens Nyheter. Fast det framgår också att alla inte är eniga med den svenska tolkningen av det som skett i skärgården. Tydligen tycker den finske försvarsministern att vi borde vara lite mer försiktiga med självklara uttalanden utan att veta något med säkerhet. Fast det håller naturligtvis inte Försvarsmakten med om. Dom har ju till stor del uppnått syftet med den uppblåsta ubåtsjakten. Med hjälp av en journalistkår som sväljer allt utan att ifrågasätta så fick man ju upp försvarsanslagen till debatt, och i stort sett alla partier har ju lovat större ökningar i framtiden. Så visst var ubåtsjakten en framgång! Hur som helst kommer det nog en dag när den pigga pensionären Calle Str... f'låt Bildt verkligen tar pension. Mannen som införde att utrikespolitik förs på Twitter. - "Utrikesministerns tweets och blogginlägg som har beröring till utrikespolitik kan man säga förmedlar Sveriges officiella syn" var i varje fall det svar jag fick på mejl från Utrikesdepartementet när jag frågade hur det förhöll sig. Själv tycker jag att Utrikespolitik är lite viktigare än så. Men jag är väl gammalmodig? Och när vi är inne på ämnet så kan vi konstatera att NATO-älskarna fortsätter att vädra morgonluft. Ann-Sofia Dahl skriver under rubriken M och NATO: det är aldrig för sent en av dessa många NATO-entusiastiska inlägg som dykt upp i dagarna. Intressant nog nästan oftare skrivna från utlandet än från Sverige. Hur vi nu ska tolka detta?

Vänster för framtiden
» Sensation - Samarbetsregeringen fortsätter inte Högerallianspolitiken: Jag noterar att ledarredaktionen på Dagens Nyheter kommit underfund med att vår nya Samarbetsregering under Stefan Löfven inte för Högerpolitik utan istället försöker föra Vänsterpolitik. Många av förslagen i den nya budgeten är sensationellt nog präglade av vänsterpolitik. Bland annat är skattepolitiken och bidragspolitiken präglad av att försöka minska klyftorna i samhället istället för att öka klyftorna. Något som ju skett rekordsnabbt under de 8 år som Fredrik Reinfeldt och Anders Borg haft huvudansvar. De som har bättre råd får ta ett större ansvar medan samhällets ansvar för de som är mindre bemedlade ökar. Det är ju sensationellt att en ny regering försöker återställa en del av den politik som förts och som främst gynnat de som redan varit gynnade medan de som haft problem straffats ytterligare. Sensation! Även Svenska Dagbladet är i sin huvudledare i dag inne på samma tema. Ska 5,7% få styra Sverige? frågar Tove Lifvendahl och gör reklam för oss vänsterpartister. Vi har fått stort inflytande så vi ska väl känna oss stolta som fått S & Mp att föra en vänsterpolitik.

Flygutsläpp
» Låt dom betala: Flygentusiasterna har uppenbarligen upptäckt nya texter i den nyss framlagda budgeten. Det framgår där tydligen att det ska utredas möjligheterna för att införa en flygskatt så att även flyget får betala för sin miljöpåverkan. I dag är det ju så att flyget är befriat från att betala skatt på bränslet t.ex. Det är väl fullt rimligt att trafikslagen behandlas lika. Inte att det trafikslag som är miljömässigt sämst är det som skattemässigt är mest gynnat. Fast flygindustrin verkar inte vara lyckliga. Varför ska dom betala för sig bara för att andra gör det. Deras resenärer är ju mycket viktigare så det finns ju ingen anledning att plocka ut pengar från dom. Om flyget får betala för sig så blir det mycket dyrare att flyga. Fast det är ju just det som är syftet. Miljöskadlig verksamhet ska minskas och miljömässigt gynnsamma verksamheter ska gynnas. Punkt slut! Ta en titt på tabellerna här till vänster. Och berätta sedan för mig varför vi ska skattemässigt gynna flygtransporter. Jag kan i varje fall inte förstå detta. Samtidigt kan det vara dags att peka på att SJ går med allt större vinst. DN och SvD berättade för ett par dagar sedan att vinsten tredje kvartalet ökat från 175 till 183 miljoner kronor. Det är ju bra för statskassan eftersom det är där pengarna hamnar. SJ är inte ett serviceföretag i folkets tjänst, SJ är ett kommersiellt företag med uppgift att leverera in så mycket pengar som möjligt till ägarna. Ett exempel på detta hör vi om i dag. Det går inte att tjäna slantar på att sälja biljetter för tågresor till utlandet, så den servicen läggs nu ner.

» Bedragare del 32: Jag vet inte riktigt vad bilagan innehåller. Men Abdulla hänvisar till en sådan. Eftersom mejlet fastnade i skräppostfiltret så är bilagan dold. Så jag tror att jag struntar i denne Abdullas affärserbjudande.

Greeting,

I live and work in Abu Dhabi UAE. I have an urgent business which I believe will interest you. Find the enclose for details.

For any reason you cannot open that attachment, please let me know so that I can resend it in the body of the mail, thank you.

I wait for your response, Thank you.

Regards

A.M.Abdulla

Dessutom kan jag inte riktigt förstå varför Mr H.M.Abdulla som arbetar och bor i Abu Dhabi har sin epost hos en polsk (http://www.g.pl) eposttjänst. Det känns en aning skumt. Töm skräppostmappen är vad som gäller.


Rör inte min kompis

lördag 2014-10-25
Banker, EU och Jimmie
tyckeri nummer 6372

Banktjänsteman
» Låt bankerna betala tillbaka: Jag läser att Samarbetsregeringen och Vänsterpartiet nu äntligen kommit överens om en bankskatt. Sammanlagt beräknas denna ge ett bidrag till vår gemensamma kassa på 4 miljarder kronor. En enkel beräkning talar om att det tar bankerna 14 dagar att skrapa ihop dom pengarna från överskottet. Och det innebär alltså att vinsten för de övriga 50 veckorna om året kan fortsätta hamna på slipsnissar och andra lyckligt lottades bankkonton. Läs också vad ETC skrivit här och här. Fast jag förstår att bankerna inte är lika entusiastiska. SEB:s Annika Falkengren är i varje fall inte överförtjust. Fast det är klart, det är väl inte så ofta som hon och jag tycker det samma. Hon är nog intelligentast av oss två, för hon har ju mycket högre lön i varje fall! Lyckligtvis verkar det finnas dom som håller med mig också. Sedan kan man som Fredrik Virtanen i Aftonbladet säga: "Ta från bankerna - ge till försvaret". Fast på den punkten håller jag bara med till häften - gissa vilken halva?

Romernas flagga
» Separata bussar för italienare: Jag ser i en notis att en Claudio Gambino, som är borgmästare i den italienska staden Borgaro Torinese, tycker att det borde vara separata bussar för romer på ett par av stadens busslinjer. Detta så att de äkta italienarna kan få åka i fred antar jag. Själv tycker jag att Skånetrafiken borde införa speciella bussar för italienska turister så att vi äkta skåningar slipper deras tjattrande makaronispråk!

» Festung Europa: Visst visar denna bilden med önskvärd tydlighet vad Festung Europa handlar om. Att förhindra människor från resten av världen att ta sig till oss inom EU så att vi kan fortsätta leva vårt privilegierade liv. Bilden är tagen i Melilla, en liten spansk enklav i Marocko. Här har Spanien satsat mer än en miljard kronor för att förhindra flyktingar från resten av Afrika att ta sig in i Melilla (och därmed Spanien) på legal väg. Höga taggtrådsförsedda galler, långa murar långt ut i havet osv. Just nu pågår jakten på flyktingsmugglare runt om i Europa. Samtidigt som alltså användande av just flyktingsmugglare är det enda sättet att ta sig in i EU. Någon legal väg finns ju inte för flyktingar. Festung Europa i korthet.

Vi och dom i Melilla

Hur som helst verkar EU behöva mer pengar för att bevara sina gränser. Så mycket extra pengar att Storbritanniens premiärminister David Cameron blev förbannad. Britterna har fått en extraräkning på närmare 20 miljarder kronor från EU. - "Det här är inte acceptabelt. Det här är ett motbjudande sätt att agera på. Jag tänker inte betala den där räkningen den första december" var hans ilskna kommentar. Och slutresultatet blev väl ett ännu större stöd hos britterna för att helt enkelt lämna EU. Det kan tilläggas att vi svenskar var lyckligt lottade. Vi ska få omkring 1 miljard tillbaka...

Säg nej till SD
» Var är du Jimmie: Det verkar vara något skumt med Jimmie Åkessons sjukskrivning. Trots att det nu gått en vecka sedan han "sjukanmälde" sig, så har han tydligen inte formellt sjukanmält sig. Precis som alla vi andra dödliga så måste vi anmäla till vår arbetsgivare (i Jimmies fall Riksdagen) att vi är sjuka. Annars är vi inte sjuklediga, vi bara uteblir från jobbet - vi skolkar. För en vanlig anställd är väl risken stor att vi till slut förlorar vårt jobb om vi bara uteblir och skolkar. Jag tvivlar på att det räcker med att skriva det på Facebook. I varje fall hade det inte räckt för mig. Ta dig i kragen Jimmie och gör vad som förväntas av dig. Det ska visas läkarintyg nu när det gått en vecka...

» Bedragare del 31: Det här är väl också en klassiker. Vi har vunnit en massa pengar och nu vill vi dela ut en del av pengarna och just jag är en av de utvalda som kan få del av den stora förmögenheten. För visst lockar det att få 1,5 miljoner pund att ha kul för.

Grant Donation!!!

This is a personal email directed to you, My wife and i won a Lottery jackpot of 148.6 Million Euro on 14 August 2012. voluntarily We have Decided to donate 10% of our part of the prize won our own charity project to Alleviate poverty and improve the life of 10 unknown lucky individual all over the world.

we decided to make sure this is put on the Internet for the world to see in other to relinquish any doubts me and my family have compromise the sum of 1,500,000.00 GBP to you one of our lucky beneficiary.
http://www.guardian.co.uk/uk/2012/aug/14/british-euromillions-jackpot-winners-revealed
Provide the Following information to claim Email: grantdonation872@gmail.com
Name: * Telephone Number: * Age: * Country: * Email Address

Best Regards
Gillian and Adrian Bay ford

Fast jag tror att jag avstår. Något får mig att misstänka att något inte står riktigt rätt till här. Undrar varför? Kan det vara den ganska dåliga engelskan?


Rör inte min kompis

fredag 2014-10-24
Ryska ubåtar och ryska flickor
tyckeri nummer 6371

Upp till kamp för freden
» Ubåtsjakten avblåst: I går presenterade vår Socialdemokratiska finansminister Magdalena Andersson vår nya regerings nya budget. I dag blåste så militären av ubåtsjakten. Man förklarade då också att det inte hade varit frågan om någon konventionell ubåt man letat efter. Så uppenbarligen var det INTE den ryska ubåt som Aftonbladet och Expressen kunde berätta hade passerat genom Öresund under dagen eskorterad av en bogserbåt. Så jag undrar varför kvällsblaskorna gjorde affär av det? Om inte för att antyda att det kunde ha varit den man letat efter. Men, som militären förklarat, det rörde sig inte om en konventionell ubåt. Gissningsvis snarare en budgetubåt! Vi får hoppas att anslagen i varje fall steg med mer än vad ubåtsjakten kostade så att det inte gick med förlust i varje fall. Och för media är det dags att återvända till verkligheten.

Säg nej till NATO - bevara den svenska neutraliteten
» NATO nästa: Ett intressant fenomen som dykt upp i samband med Militärens senaste jakt på ubåtar, minkar, fiskstim eller övernaturliga väsen är debattartiklarna som dykt upp i olika tidningar skrivna av NATO-entusiaster eller Rysshatare från olika håll i världen. Ett exempel är debattartikeln i gårdagens Svenska Dagbladet skriven av Edward Lucas på tidningen The Economist med rubriken Estlands exempel sätter Sverige i skamvrån. Något förenklat så går det ut på att Sveriges vägran att gå med i NATO är en skam och hotar säkerheten i hela Europa. Som bevis anges alla ryska kränkningar från U-137 till dagens kränkningar. För alla dessa kränkningar är naturligtvis bevisade. Och till det kan läggas flera kränkningar av ryskt flyg. Vad Edward Lucas glömmer att nämna är polska och amerikanska kränkningar av det svenska luftrummet som också skett nyligen. Fast dom är ju misstag, och ryssar gör aldrig misstag så de ryska kränkningar är medvetna. Edward Lucas verkar till och med vara så okunnig och enögd att han på fullaste allvar tror att U-137 var ute på spionuppdrag. Inte ens jag tror att ryssar är så korkade att dom skickat ut gamla bamseubåtar, troligtvis med kärnvapen ombord, på spionuppdrag in på främmande territorium. Egentligen var det uppenbarligen ännu värre. Besättningen på kärnvapenbestyckade ubåtar var berusade i tjänsten och hade inte en aning om var dom befann sig.

Hjärta
» Bedragare del 30: Visserligen är jag lyckligt gift, men tror ni inte att Viktoriya vore något för mig? Så'na här mejl gör mig alltid gråtfärdig av lycka.

Hi!

Perhaps somewhere, there is a man who will be an ideal match for me. By nature I am a loyal, optimistic and warm-hearted lady. and I would love to meet a smart and sociable man who wants to create a family. My heart is full of warm feelings and I want to give all of my care to my favorite man. I have a lot of friends, because I able how to listen the people. My name is Viktoriya, ID:5188188 - http://kayhgbpwg.loveslife.biz My friends think I'm very beautiful.

I need a honest partner with serious intentions who will appreciate me, who respects me but who is also telling me his own opinion. I?d like to start our acquaintance!Let's chat!
Regards, Viktoriya.

Visst blir ni lockade av att kontakta Viktoriya? Hon är ju så lojal, optimistisk och varmhjärtad! Dessutom tycker ju hennes vänner att hon är vacker. Oh Viktoriya, jag ska ha dig i åtanke.

» Intervju: Slutligen kan vi notera att er bloggare blivit intervjuad av mitt webbhotell, FS Data. Dom har uppmärksammat att dom hyser Sveriges äldsta dagliga blogg och har blivit lite nyfiken på vem jag är. Läs gärna intervjun på FS Data:s blogg.

Gammal Sven Tycker rubrik

Rör inte min kompis

torsdag 2014-10-23
Byråkrati och äkta höger
tyckeri nummer 6370

Försäkringskassan
» Försäkringskassans byråkrati: Jag har haft "förmånen" av att ha haft kontakt med min gamla arbetsgivare under mer än 30 år, Försäkringskassan - från andra sidan. Dvs som "kund" som det ju heter så vackert numera. Jag tvingades nämligen nyligen ta ut en halv dag med Tillfällig Föräldrapenning - Vård av sjukt barn. Eftersom jag inte är storkund så var ju naturligtvis min registrerade uppgift om inkomst, den s.k. Sjukpenninggrundande Inkomsten, inte aktuell. Det är inte så lätt att räkna fram denna exakt om man jobbar en hel del OB. Så i går fick jag brev från Försäkringskassan om att min uppgift om inkomst inte stämde överens med arbetsgivaren. Det skiljde 2.400 kronor per år eller 0,7% ungefär räknade jag fram. Och jag har nu tre val. Att skriva brev och betala porto för att berätta att det inte alls är omöjligt att arbetsgivarens framräknade uppgift är korrekt. Eller att ringa en automatisk kundtjänst och försöka få en dator att begripa vad jag vill ha sagt. Eller helt enkelt vänta några veckor på att Försäkringskassan tar arbetsgivarens uppgift eftersom jag inte hört av mig. Ett fjärde alternativ som jag trodde var möjligt, dvs att logga in på Mina Sidor med Bank-ID och meddela att jag accepterar arbetsgivarens uppgifter är tydligen inte möjligt. Det är inte helt säkert säger man. Hur det då kan vara helt säkert att fylla i blanketten från början den vägen begriper jag inte. Ett femte alternativ, att besöka ett lokalkontor och berätta det hela är ju sedan länge helt avskaffat. Och antagligen hade jag då tvingats legitimera mig av säkerhetsskäl om den möjligheten hade funnits. Ett sjätte alternativ hade ju varit att man godtog mina uppgifter om dom inte skiljde sig från arbetsgivarens med mer än några procent är tydligen också avskaffat. Undrar var gränsen går i dag. 100 kronor? Hur som helst måste det skickas ut en mängd mellanskillnadsbrev numera. Sunt förnuft som fanns på min tid har tydligen avskaffats.

Slantar
» Dagens skratt: I dag lämnade Magdalena Andersson över den nya budgeten. Och det var tydligen lite kaosartat förstod jag. Journalisterna fick inte komma fram som dom ville för polisen, och då kallas det kaos. Annars var man naturligtvis inte nöjda från oppositionspartierna. Någonstans långt innerst inne har dom inte velat förstå att svenska folket var så taskiga mot dom att dom fick sparken. För om valet visade något, så var det väl just det - att Högeralliansregeringen fick sparken. I dag gick det så fort att Gnäll-Fia, Centerpartiets Annie Lööf, försade sig. - "Alliansregeringen... nä förlåt mig, ta om det där, någon sådan har vi ju inte längre..." var hennes spontana första kommentar. På ett ungefär lät det så i varje fall i SVT:s Rapport på kvällen. Riktig humor. Fast egentligen var Svenska Dagbladets huvudledare i dag också komisk. - Rädda Sverige, avsätt regeringen är rubriken. Komik på högsta nivå.

Fjollträsk
» Stockholmskan som tar över: Konkurrensen om vem som ska ta över ledningen av Högeralliansen kommer att bli intensiv. Men så förespråkar dom ju också att en fri konkurrens ger ett bättre slutresultat. Gnäll-Fia, Centerns Annie Lööf, har ju ett litet försprång eftersom hon ju redan har sin plattform klar. Sedan har hon ju en nackdel av att komma från ett lilleputt-parti. Och det verkar inte heller finnas någon tendens för Centern att växa. Främsta konkurrenten kommer att bli kommande Moderatledaren Anna "Stockholmare är smartare än lantisar" Kinberg Batra som redan fungerar som Moderatledare även om hon inte valts än. Men inom Moderaterna verkar man ha bestämt sig. Och ett led i detta är detta idolporträtt som Svenska Dagbladet publicerade för några dagar sedan. En förhoppning från många traditionella Moderater är att Moderaterna nu ska återvända till sina rötter. Det ska vara slut på fjäskandet med mittenväljarna. Men som Svenska Dagbladet befarar så innebär detta att Moderaterna på sikt återvänder till att vara ett parti på cirka 15% istället. Men önskan om en återgång till äkta högerpolitik är stark. Ett exempel är detta inlägg i dagens Helsingborgs Dagblad från Naomi Abramowicz med rubriken "Efterlyses: ett nytt högerparti". Fast allra roligast är en av kommentatorernas beskrivning av oppositionspartierna. Läs och begrunda: - "Personligen skulle jag vilja se en konservativ sväng hos Kd så de kan ta över många såna frågor. Finns ett stor gap åt höger där inget parti finns idag. Samtliga slåss i mitten eller till vänster om mitten. Moderaterna är ett oröstbart vänsteralternativ idag, SD är främlingsfientliga(are) sossar, Fp är NATO/EU vurmande kommunister, Centerpartisterna verkar gå på droger. Politiken och landet har dragits långt åt socialism under borgerliga regeringar." Läs en gång till och njut...

» Bedragare del 29: Jag har fått mejl från en Helena Lindberg i Argentina som tycker att jag ska låna pengar av henne. Räntan ska visst vara 3%. Men jag måste säga att översättningen lämnar en hel del övrigt att önska. Det är till och med en dålig Google-översättning.

Kredit på noll kostnad avtal
Du behöver ett lån av pengar till reducerad: helena.lindberg@outlook.com
Du är registrerad, Bank förbjudna och du har inte stöd för banker eller bättre har du ett projekt och behöver för finansiering, dåliga krediter post eller pengar för att betala räkningar, fond för att investera i företag, jag är där för du hjälpa eftersom ingen har rätt att vara lycklig ensam. Jag är en individ i expertis och finansiering kunna göra dig ett lån som sträcker sig från €5000 €5.500.000 för en ränta på 3% till någon seriös och ärlig person kunna betala tillbaka och med villkor som gör livet lättare. Har någon i behov av ett lån gör inte tveka att kontakta mig om du vill veta mer om min bra villkor.Snabbt kontakta mig via mail: helena.lindberg@outlook.com

Visst är det komiskt? Om NÅGON nappar på det här så har jag totalt tappat tron på mänskligheten.


Rör inte min kompis

onsdag 2014-10-22
Lite blandat
tyckeri nummer 6369

Militär
» Mer om budgetubåtarna: Militärens jakt på en ubåt, eller vad det nu är, fortsätter. Fast jag såg att den nu gått in i en ny fas. I sedvanlig ordning sväljer svensk media allt som militären framför. Någon kritisk granskning förekommer i stort sett inte. Försvaret är nöjda med mediernas bevakning säger man, och det kan vi förstå. Annars är det ganska komiskt att följa medias bevakning. Fast det finns faktiskt några som tänker själva. I Aftonbladet läser jag Wolfgang Hansson som konstaterar att Försvaret inte längre tror att dom ska få upp någon rysk ubåt. Och det vettigaste jag läst under hela hysterin är vad Peter Kadhammar i dag skriver under rubriken: - "Journalisters språk blir parodiskt i ubåtstider." Du är min hjälte Peter!

Gammal hederlig lastbil
» Annie Lööf gnäller som vanligt: Löfvens regering har bestämt sig för att införa Kilometerskatt, eller Vägslitageskatt. Syftet är att godstrafiken på vägarna ska betala för sig och syftet är också att föra över mer trafik till miljövänligare järnvägs- eller sjötransporter. I dag är utvecklingen den motsatta. Och detta genom att främst utländska lastbilar kan köra mycket förmånligt på svenska vägar. En Vägslitageskatt skulle skapa en mer rättvis konkurrens. Och en motsvarande skatt finns redan i många länder i Europa, t.ex. Tyskland, Österrike och Polen. Där fungerar det mycket bra. Självklart är det dock så att den svenska politikens ledande "Gnäll-Fia" just nu, Annie Lööf är kritisk. Hennes strategi är att så fort den nya regeringen kommer med ett förslag så gäller det för henne att så snabbt som möjligt gå ut och berätta att förslaget innebär katastrof. När Samarbetsregeringen valde att lägga fram hennes eget förslag om ett maxbelopp för arbetsgivarna för sjuklöneperioden istället för Socialdemokraternas egna förslag om en förkortning av sjuklöneperioden höll hon först på att gå ut och förklara att regeringens förslag innebar katastrof innan hon insåg att det ju var hennes egna förslag som hon då kritiserade. Men det är inte lätt att vara oppositionens Gnäll-Fia. För övrigt tycker jag att Helsingborgs Dagblads Peter Fällmar Andersson har en mycket mer nyanserad syn på saken. Undrar hur det går med HD:s nyanserade ledarskribenter när ledarredaktionen snart tas över av Högerallianstrogna Sydsvenskans mer politisierade hållning?

Ukrainas flagga
» Var är kritiken: Jag läser på flera håll att bland annat Human Rights Watch avslöjat att den Ukrainska armén har använt sig av förbjudna klusterbomber i inbördeskriget kring staden Donetsk. Läst i bland annat Metro och Helsingborgs Dagblad. Vi har också kunnat läsa om att en tysk undersökningsgrupp kommit fram till att det var "proryska rebeller" i Ukraina som sköt ner det Malaysiska flygplanet. Men dom gjorde det med utrustning som "stulits" från den Ukrainska armén, inte alls med utrustning som dom fått från Ryssland. Och vittnesmålen om hur svenska nazister och fascister rest till Ukraina för att slåss i pro-ukrainska förband är många. Men i Sverige går det inte att framföra kritik mot Ukraina. Eftersom dom befinner sig i strid med det onda Ryssland så måste dom ju vara goda. Tanken att det finns två onda parter tycks inte vara tänkbar.

Swedbank
» Här hamnar våra pengar: Jag läser att Swedbank offentliggjort sin kvartalsrapport och enligt denna har banken på de första 9 månaderna i år gjort en vinst på 16,2 miljarder kronor. Och jag har roat mig med att försöka räkna ut hur stor vinsten är per timme och får detta till 2,5 miljoner kronor, med reservation för att jag verkligen fått rätt på alla nollor. Varje timme, dygnet runt gör alltså Swedbank en vinst på 2,5 miljoner. Och till detta kommer alltså ungefär lika mycket pengar hos Nordea och så lika mycket pengar hos SE-Banken och se'n har vi Handelsbanken. Det är en väldig massa miljarder som bankerna tjänar på oss. Detta samtidigt som vi diskuterar pengar till höjda barnbidrag, mer pengar till kulturanslag, några fler miljarder till militären att leka med, miljarder att investera i järnvägsinvesteringar osv. En hel del av dom pengar som behövs finns alltså - hos bankerna som just nu skördar guld med täljkniv. En beräkning visar att de fyra storbankerna under året kommer att göra en total vinst på över 12 miljoner kronor varje timme, dygnet runt, hela året. Totalt mer än 100 miljarder kronor. För 2014 beräknas hela svenska statens inkomster vara 824 miljarder och utgifter 869 miljarder. Dvs det saknas 45 miljarder, mindre än hälften av de fyra storbankernas överskott. Det finns dom som är nöjda - dvs bankernas ägare som får en hel del slantar. Vi skattebetalare och bankkunder...

» Bedragare del 28: I dag får det bli en klassiker. Det här mejlet dök upp under förmiddagen. Visst är det riktigt kul att läsa en klassiker av den här typen. Fast jag undrar om det fortfarande finns dom som går på bluffen. Lönar det här sig? Det måste ju trots allt kosta lite slantar att köpa upp epostadresser och skicka ut skiten. Och sedan kräver det ju lite jobb att lura de som nappar.

Hello my beloved in the lord!

I am Mrs. Melissa Muammar Gaddafi, from republic of Ireland, born in the state of Ohio (USA). I am legally married to Mr. Muttasin Muammar Gaddafi, a Libyan citizen born brought up in Switzerland, I live in Switzerland with my husband for 32 years before we move down to Libyan western Africa in 1985 after my husband retirement in 1974, I am 71 years old by the grace of God, I am a new Christian convert. I saw your email contact at ministries of commerce and foreign trade departments.

I am sure you are aware of Libya war, As a consequence, many assets and funds belonging to Col.Gaddafi's family are being frozen by western government.

I am writing this mail to you with heavy sorrow in my heart suffering from long time cancer of the breast.

All indication from my doctor that my conditions is really deteriorating and it is quite obvious that I wouldn’t live more than two months, according to my doctors and in all indication regards to medical analysis. This is because the cancer disease has gotten to a very bad stage that no hope for me to be a living person again. My dear husband was involved with the January 2000 Kenya airways plane crashed as you can see on the news.

Line web site.http://news.bbc.co.uk/2/hi/africa/6627485.stm

My 40 years period of marriage life, still we could not produce any child, my late husband was very wealthy and after his death, I inherited some part of his business and money in the bank. the doctors has advised me that I may not live for more than one months and 2 weeks and warn me to decease from thinking over who is going to inherit me, today I have decided to donate contribute to the less privileges, charity and orphanage homes. I made this decision after listing to the news line about 100 years old woman who secretly donate her fortune upon her death.

I choose you after viewing your profile and I have confident in you because I have prayed. I am willing to donate the sum of ($20.5million US dollars) to the less privileged. Please I want you to note that this fund is still in the bank where my husband deposited it. Lastly, I honestly pray that this money when transferred will be used for the said purpose even though I am late then or alive, because I have come to find out that wealth acquisition without god is vanity according to the wisest king in Israel king Solomon and I made the promise to god that the fund will be use to help the needy and the less privilege.

May the grace of our lord the love of god and the fellowship of god be with you and your family.
I await urgent reply!
Remain blessed,
Mrs. Melissa Muammar Gaddafi.

Släng skiten i spräppostmappen!


Rör inte min kompis

tisdag 2014-10-21
Mer pengar
tyckeri nummer 6368

Svenska Freds
» Fortsatt jakt på budgetubåtar: Den militära aktiviteten i Stockholms skärgård i jakten på ryska ubåtar fortsätter i oförminskad skala. Ja, så framställs det i varje fall. Vi vet för det första inte om det har funnits något. Vi vet inte vad detta har varit för något. Vi vet alltså inte om det varit en rysk ubåt. Så framställer media det också. Men sedan ska man kommentera det hela, och då plötsligt är det helt självklart att det har varit en rysk ubåt. Ibland blir det komiskt. Som när det berättades om att man jagade en mörkklädd man som ju naturligtvis var en rysk spion som från land bistod sin kollega. Fast den mörkklädda mannen var tydligen fritidsfiskaren Ove. Eller när Expressen berättade om "tungt beväpnade militär" men som visade sig vara journalister från kollegan Dagens Nyheter. Någon råkade berätta om en spännande likhet. Den tidigare mest intensiva ubåtsjakten var väl den i Hårsfjärden. Denna inträffade i början av oktober 1982. Vad hände just då? Jo, en socialdemokratisk regering under Olof Palme tillträdde och ersatte en borgerlig regering under Torbjörn Fälldin. Men det måste vara en ren tillfällighet att ryssarna skickar in ubåtar i Stockholms skärgård när Sossarna tar över efter borgerliga regeringar. Eller också vill dom att Sverige ökar sina försvarsanslag så att den svenska militären får bättre resurser? För övrigt hör jag att vår sydliga granne Danmark inte har någon som helst kapacitet till ubåtsjakt. Noll! En intressant faktor är det faktum att Sverige i dag saknar helikoptrar för ubåtsjakt. Sverige beställde nya sådana 2001 och leveransen av dessa måste ha satt nytt världsrekord i försening. Dom skulle varit levererade 2009, och det var också strax efter detta som den borgerliga regeringen beslutade att sälja de helikoptrar som fanns. Senaste budet om när helikoptrarna ska levereras är 2020! Det tar alltså 20 år - minst! Jag tror jag fortsätter att främst tro på budgetubåtar!

Sverigedemokraternas bakgrund
» Dagens Sverigedumokrat: Jag utser Björn Söder till dagens Sverigedumokrat. Titta på det här klippet som visar en debatt i norsk TV nyligen där Björn Söder från svenska Sverigedemokraterna debatterar med bland annat företrädare för norska Fremskrittspartiet och Høyre som ju bildat en koalitionsregering i Norge. Och vad dom tycker om svenska Sverigedumokraterna är det inte svårt att förstå. Inte ens Fremskrittspartiet verkar vilja ta i SD med tång. Det påpekas tydligt att SD har sin bakgrund i tydligt rasistiska och nazistiska kretsar. Och det var under denna period som Jimmie Åkesson och de andra i dagens ledning valde att ansluta sig till Sverigedumokraterna. Björn Söder har mycket svårt att försvara sig - och det förstår vi eftersom det inte finns så mycket försvar. SD:s bakgrund är uppenbart brun. Och dagens ledning valde att gå med i ett parti som var uppenbart brunt. Sedan kvittar det att man i dag utåt försöker sudda ut denna skugga. Det går dåligt eftersom allt för många aktiva medlemmar är kvar i denna bruna sörja.

Carl Bildt
» Calle Stropps nya karriär: Tydligen ska Calle Str... f'låt Bildt satsa på en ny karriär som TV-kändis. Expressen och Svenska Dagbladet med flera berättar att Calle ska ställa upp i SVT:s program Kändisbarnvakten. Tillsammans med t.ex. Anders Bagge, Tobbe Trollkarl, Christer Fuglesang och Sean Banan ska han passa barn för SVT:s Barnkanalen. Fast jag läser att han inte hade så mycket tid för det hela. Ofta fick hans personal på departementet hoppa in istället. T.ex pressekreteraren. Och det hela var tydligen inte så poppis bland barnen heller. - "Nu ligger han på betyg zero, alltså noll" kommenterade 11-åriga Oriana det hela. Skulle kanske inte återinfört betygen... Kanske dags att gå i pension nu. Förr eller senare måste du det Calle!

» Bedragare del 27: I dag har min epostlåda fyllts av mejl från någon som tydligen inte alls fått sova under natten. Minst sex likadana mejl har det kommit. Med rubriken "Re: Purchase#: 01929", fast med olika siffror. Och med olika avsändare med mer eller mindre tydliga kvinnliga namn. Tydligen har deras karl fått några verkliga kraftpiller så att dom inte fått sova.

Hello sven,

This night was THE NIGHT! I didn’t sleep at all; I couldn’t have enough of my hot April! The male power pills I ordered online really work – you do not have to doubt any more. Talk to you later in person for more detail.

Thanks again!

On Tue, 21 Oct 2014 09:40:59 +0200, sven@swl.nu wrote:

Purchase#: 01929

Pa was his manager and promoter. ABA to be the PBL's seventh team for the 2012 season. The auditory system of the fetus is fully functional about twenty weeks after conception. The coaster collided with another vessel and sank. The LTTE cadres including their leader V. Streets began to be paved as the city expanded north. There, a woman is poisoned from drinking wine, but her wine was given after someone else took a drink already. David Hasselhoff in 2009. Oh that this too, too solid flesh would melt. Original production was scheduled to be limited to 150 pieces world wide, but only 15 were ever built. They were not the first. His parents were an unmarried couple who had separated before he was born. 0982b3d3c301cc8cc1db4683ebe8 In these messages she reported that Jesus provided her with lessons about His love and mercy and preached humility.

Fast jag ska erkänna att det där långa sista stycket begriper jag inte syftet med. Men det är väl bara jag som är dum?


Rör inte min kompis

måndag 2014-10-20
Ubåtar och icke-ubåtar
tyckeri nummer 6367

Militär
» Jakten på militäranslag: I Stockholms skärgård fortsätter jakten på vad som kanske är en rysk ubåt. Eller kanske något annat. Eller kanske ingenting? Ett av de "bevis" som framförts för att det skulle röra sig om en (skadad) rysk miniubåt är Svenska Dagbladets uppgifter om att FRA avlyssnat krypterade nödsamtal. Fast i dag förnekar Försvarsmakten att det rör sig om något sådant. På SVT:s Sydnytt hörde jag en kort intervju med den svenska militär som var först ombord på U-137. Hans syn på saken är att det finns ingen ubåt! Vi har vidare faktiskt fått se ett "bildbevis". En suddig bild på något taget av en viss Erik. Teorierna är många, och när det är "militärexperter" som uttalar sig så handlar det nästan alltid om att det självklart rör sig om rysk aggression, och att vi måste satsa mer slantar på militären. Det är väl samma "experter" som senast det begav sig var övertygade om att det var ryska ubåtar, ända tills militären konstaterade att det var pruttande fiskstim och minkar. Min spontana teori är fortfarande att det finns ett klart samband mellan den uppblåsta jakten och tidpunkten att militärbudgeten håller på att fastställas. En intressant teori står Stefan Hedlund för i ett debattinlägg på Svenska Dagbladet där han tycker att "Värst är att vi har svikit våra grannar". Mycket enkelt uttryckt så handlar det om att nedskärningarna av den svenska militären främst har drabbat våra grannar eftersom dom tydligen inte själva kan försvara sig utan det ska göras av Sverige. Ja, något ditåt verkar han vilja komma till.

Försäkringskassan
» Tummen upp för Löfvens regering: Jag ser att nya Socialförsäkringsministern Annika Strandhäll offentliggjort att vansinnigheten med att förklara sjuka människor för friska bara för att dom gått sjukskrivna en viss fastställd tid ska avskaffas. Sjuka ska vara sjukskrivna när dom är arbetsoförmögna pga sjukdom - punkt. Dom ska inte längre kastas ut ur sjukförsäkringen bara för att ett av politiker fastställt antal dagar har gått. Som vanligt har Moderaterna helt somnat in i chock över att man förlorat valet och att Fredrik Reinfeldt övergett dom. Den som uttalar sig är istället Centerpartiets Solveig Zander, som uppenbarligen är lite trögtänkt. - "Jag förstår inte varför man tar bort den" är hennes kommentar. Och jag tycker att Annika Strandhälls förklaring är ett ganska bra svar: - "Som den bortre tidsgränsen är konstruerad i dag innebär den ett avsteg från hur vi tycker att en sjukförsäkring ska fungera, nämligen att den ska finnas där när du är sjuk". Fattar du bättre nu Solveig?

Håll Sverige rent - från Sverigedemokrater
» Återuppstånden från de döda: I lördags visade jag min skadeglädje över att Sverigedumokraternas partigrupp i EU-Parlamentet fallit ihop, sedan en ledamot lämnat gruppen. Men, nu har gruppen återuppstått från de döda sedan en polsk ledamot, Robert Jaroslaw Iwaszkiewicz, från extremhögerpartiet Nya högern anslutit sig. Det är onekligen ett parti som passar ihop med Sverigedumokraterna. Nya Högern är en sammanslagning av två extrema högerrörelser i Polen, Mlodziez Wszechpolska (All-polsk ungdom) och Oboz Narodowo-Radykalny (National-radikala lägret). Partiets ledare Janusz Korwin-Mikke är välkänd bland annat för sin åsikt att kvinnor inte borde ha rösträtt och hans ifrågasättande av våldtäkt: - "Våldtäkt, vad betyder det egentligen? Kvinnor låtsas alltid visa lite motstånd och det är helt normalt." Andra yttranden är att det är "äckligt att titta på funktionshindrade" och att "barn borde agas" och åsikten att Hitler inte kände till Förintelsen. Onekligen en passande samarbetspartner för Sverigedumokraterna. Här är lite andra sjuka åsikter från SD:s vänner ute i Europa - och SD själva. Trots detta önskar jag Jimmie Åkesson en god rehabilitering. Man ska vara rädd om sin hälsa, och du ska ha all heder för att du drar dig tillbaka och varvar ner. Ett litet råd bara, använd inte den nya fritiden till mer spelande. Passa på att söka vård för ditt spelmissbruk istället.

» Det där med det dukade bordet: Det har ju utbrutit en liten diskussion om hur väldukat bordet är för Samarbetsregeringen att ta över. Magdalena Andersson tycker ju att det är rejält uppätet, vilket företrädare för den förlorande Högeralliansen tycker är struntprat. Ett sätt att se på det hela är hur det egentligen ser ut med statsfinanserna. Den svenska statsbudgeten har visat på underskott alla 8 åren med Högeralliansen vid makten förutom det allra första året där man ärvde Göran Perssons "dukade bord". Men det är fel att räkna så tycker Anders Borg och andra företrädare för Högerpartierna. Ett annat sätt att mäta är att se på är det offentliga finansiella sparandet i procent av BNP. Och dom siffrorna hittar jag i Svenska Dagbladets Näringslivsbilaga. 2006 var det 2,2%, 2007 steg det till 3,6% för att 2008 återgå till 2,2%. Men sen gick det sämre. 2009 var det -1,0% och 2010 och 2011 låg det på 0 (noll). Och sedan började det gå utför. 2012 var det -0,7%, 2013 blev det -1,2% och i år visar prognosen på -2,2%. Tyvärr verkar prognoserna slå fel och det blir ännu sämre. Det krävs åtgärder för att få ordning på det här.

» Bedragare del 26: Vad tror ni? Kan det här vara ett erbjudande om att få hjälp med att skicka ut skitmejlen som jag retar mig på? Hur som helst har jag fått det här erbjudandet i dag:

target email marketing proposal
Tim [livenotecon@hotmail.com]
Skickat: den 20 oktober 2014 13:31
Till: sven@swl.nu

Bedragare
You are receiving this email because we wish you to use our email marketing services.

Do you want to increase your busienss sales 10-20 times than now? You might have interests to hear what we can offer you.

Whether you are selling products or services, we can boom your business by using our targeting email marketing. We have been in this area for over 8 years, we know how to bring lots of buyers to our clients.

Pls reply for proposal and details today.

Tim
Email: jonathanmain@sina.com

-------------------------------------------------

This e-mail message and its attachments (if any) are intended solely for the use of the addressee(s) hereof. In addition, this message and the attachments (if any) may contain information that is confidential, privileged and exempt from disclosure under applicable law. If you are not the intended recipient of this message, you are prohibited from reading, disclosing, reproducing, distributing, disseminating or otherwise using this transmission. Delivery of this message to any person other than the intended recipient is not intended to waive any right or privilege. If you have received this message in error, please promptly notify the sender and immediately delete this message from your system.

Unsubscribe me from this list

Tror ni att det fungerar att klicka på "unsubscribe" och verkligen slippa mer skit? Eller det innebär bara att dom får bekräftat att epostadressen fungerar och så får man ännu mer skit. Finns det någon annan metod att bli av med skiten än att byta epostadress en gång i månaden?


Rör inte min kompis

söndag 2014-10-19
En regnig dag
tyckeri nummer 6366

Opartisk näringslivsföreträdare
» Avskaffa den politiska demokratin: Ja, ungefär så skriver Moderata Svenska Dagbladets ledarskribent Tove Lifvendahl när hon i dag under rubriken "Prislappen avgör politiken" berättar om hur elaka våra politiker är mot Näringslivet - som ju alltid vet bäst. Hon börjar med det här stycket: - "Det stormar, blåser och pyser. Företagen rasar. Tagna på sängen. Besvikelsen från näringslivet är stor. Dråpslag. Efter den nya regeringens två första veckor på jobbet fälls på flera håll bittra och upprörda kommentarer från Sveriges stora och små jobbskapare. Man frestas att säga: Förlåt, men vad hade ni egentligen väntat er?" Allt för ofta är det konflikter mellan våra politiker och Näringslivet, där politikerna inte förstår Näringslivet (eller kanske inte vill förstå). Svenskt Näringsliv är inte alls ett särintresse som andra, som moderata företrädare kallade det. Fackliga organisationer, miljöorganisationer osv är särintressen. Svenskt Näringsliv inte ett särintresse. Dom vet nämligen alltid bäst och allt dom gör är för allas bästa, inte för deras eget bästa. Och det är alltså en grov skandal att politikerna inte inser detta utan bara pratar snällt med Näringslivet, och sedan har dom den stora oförskämdhetern att fatta beslut som går emot Näringslivets vilja. I Tove Lifvendahls idealsamhälle behövs inte några folkvalda politiker. Det räcker med några tjänstemän som utför beslut i enlighet med Näringslivets önskemål. Dessa önskemål är ju inget särintresse för kapitalägare eller företagare i allmänhet. Så egoistiska är inte företagare och företagsledare utan de önskemål dom har är för allas bästa. Och skulle någon drabbas negativt - ja då får dom banne mig skylla sig själva. Avskaffa den politiska demokratin och inför kapitalets diktatur!

Miljöpartiet
» Dagens väljarundersökning: I dag är det dags för Svenska Dagbladet att presentera sin väljarundersökning, som görs av Sifo. I denna kan vi se att de tre stora vinnarna är Miljöpartiet på 10,0 (+3,1 sedan valet), Vänsterpartiet på 7,1% (+1,4) och Moderaterna med 24,7% (+1,4). Uppenbart är dock att det är Socialdemokraterna som förlorat på kort sikt på den nya Samarbetsregeringen eftersom MP:s och V:s ökning kommer från Socialdemokraterna som får 26,6% (-4,4). För övrigt tappar även Folkpartiet med 4,9% (-0,6) och Sverigedumokraterna med 12,4% (-0,5). Stilla står Centerpartiet med 6,1% (0), Kristdemokraterna med 4,5% (-0,1) och Feministiskt Initiativ med 3,0% (-0,1). Enkelt uttryckt har de Rödgröna partierna oförändrat stöd medan Högeralliansen har en mindre uppgång - på Sverigedumokraternas bekostnad. Uppenbart är också att det tydligen var positivt för Moderaterna att Fredrik Reinfeldt och Anders Borg avgår. Att dessutom Filippa Reinfeldt blev sårad och också lämnade in när hon förlorade en partiomröstning kan inte ha påverkat eftersom undersökningen i princip gjordes innan detta skedde. Oh, vad jag älskar siffror!

Syriens flagga
» Dagens beröm: Det är svensk flyktingpolitik som får beröm. Den canadensiska välansedda nättidningen Huffington Post ger beröm till Sverige för mottagandet av flyktingar från Syrien och ser Sverige som ett föredöme. Medan de flesta länder gör vad dom kan för att hålla grindarna låsta och förhindra att flyktingar tar sig in så har Sverige accepterat en stor grupp flyktingar från Syrien. Enligt Huff Post står Sverige för 60% av mottagandet av syrier för hela EU. Och det är 10 gånger så många som Canada accepterat. Om alla länder tog lika stort ansvar skulle påfrestningen på några enskilda stater bli mycket mindre. När det gäller internt i Sverige så om alla kommuner tog sitt ansvar och bidrog efter sin egen förmåga så skulle inte heller den lilla skara kommuner som i dag tar ett stort ansvar få så stora problem. Men det är en stor grupp rika och välmående (ofta Moderatstyrda...) kommuner som gör allt dom kan för att slippa ta något ansvar. Och detta har fått fortsätta år efter år eftersom tidigare ansvarig minister, Moderaten Tobias Billström, inte velat / vågat säga ifrån på allvar. Jag har en stor förhoppning att maktskiftet innebär en förändring på den punkten. Vi ska sträcka på oss, vi får beröm! Sedan kan man ju läsa kommentarerna till artikeln och bli mörkrädd över vilka lögner som sprids från islamofober och rasister i allmänhet.

Google
» Bedragare del 25: Jodå, dom ger sig aldrig dessa bedragare. Dagens mejl kommer från Google Inc [p.wysmulski@pollub.pl]. Fast det känns lite mystiskt att Google skulle skicka ut mejl från någon privatperson på något polskt universitet.

Dear Google User,
Congratulations for emerging as one of our winners, view attached document for details.

Eric E. Schmidt

Bifogade filer: GOOGLE PLUS.doc? (246 kB?)

Jag tror att jag låter bli att klicka på det bifogade .doc? dokumentet som kanske är 246 kB stort. Pollub.pl leder tydligen till Lublin University of Technology. Kan dom vara sponsrade av Google? Hur som helst så struntar jag i att klicka på bilagan. Till skräplådan!

Anders Borg har smakat på ölen Anders
» En bitter svensk: Har ni testat ölen Anders? Det har inte jag gjort, jag tillhör den grupp i mänskligheten som inte har förstått mig på öl överhuvudtaget, det smakar ju bara beskt. Men trots denna syn på saken kan jag inte annat än skratta när jag läser om ölen Anders från bryggeriet Qvänum Mat och malt. - "Vi tänkte att det var en jädra gubbe och gjorde en öl som vi döpte till Anders - en bitter svensk" förklarar man namnet med. Den där "jädrans gubben" är ingen mindre än förre moderata finansministern Anders Borg. Och detta sedan han tidigare i år ifrågasatt de svenska reglerna för att bygga på jordbruksmark och konstaterat: - "Jag tror inte att svenskt jordbruk överlever som industri". Alltså valde Qvänum Mat och malt att döpa sin nya öl till Anders som "en hyllning till svenska bönder". Ursprungligen läst i tidningen Fokus. Själv tycker jag att Anders Borg snarare är "överskattad" än en "jädrans gubbe".
Rör inte min kompis

lördag 2014-10-18
Ryssar, Åkesson och Vilks
tyckeri nummer 6365

Rysk ubåt
» Ryssen kommer: Det är tydligen nya ryska U-båtar i Stockholms skärgård. Eller minkar? Eller pruttande fiskar? Eller kanske bara behov av mer pengar till militären? Hur som helst har det blåsts igång en rejäl jakt på "undervattensverksamhet" i dagarna. Om jag förstått det hela rätt är det "någon" som är "trovärdig" som sett något. Så då måste det ju vara en rysk ubåt som förirrat sig in ibland alla öarna. Jag har nämligen svårt för att tro att dom skulle ge sig in i skärgården medvetet för att spionera. Pinsamheten att riskera att åka fast är nog för stor för detta. För det kan ju naturligtvis inte vara någon ubåt från någon annan stat än Ryssland. Visserligen säger man det ju inte klart ut från militären, men vi begriper ju alla vad man kan läsa mellan raderna. Läs t.ex. vad Svenska Dagbladet skriver. Här handlar det inte om någon ifrågasättande och kritiskt granskande journalistik! Och Sveriges Radio är inte mer granskande. För som vi vet så är ju Ryssland redan i krig med väst. Den svenska rysskräcken finns alltid där. Och den handlar egentligen inte om hot från Kommunism, från Putin eller något liknande. Den handlar om hotet från Ryssland, ett hot som funnits i många hundratals år. De senaste krigen med Ryssland utkämpades 1808-1809, det s.k. Finska kriget och 1788-1790 då Gustav III attackerade Ryssland, men det slutade i fiasko. I år har faktiskt Sverige hållit sig utanför krig i 200 år. En unik prestation som faktiskt förbigåtts med ganska stor tystnad. Det skulle ju ha firats! Men det finns nog någon baktanke?

Jimmie Åkesson
» Sverigedumokrater i stort och smått: I onsdags funderade jag över vart Jimmie Åkesson tagit vägen. Jag funderade på ifall han kanske tagit sitt förnuft till fånga och sökt vård för sitt spelmissbruk. Men jag hade tydligen fel. Jimmie har helt enkelt gått in i väggen, han har blivit utbränd. Detta är inget att glädjas åt, inget att göra sig rolig över. Det är alltid tragiskt när någon blir sjuk och inte mår bra. Fast jag tycker det är fult att lägga hela skulden på medias granskning av Sverigedumokraterna. Istället borde Jimmie lagt skulden på alla de andra Sverigedumokraterna som inte har den kompetens som krävs. Medias intensiva granskning beror på den egoistiska och rasistiska politik som förs av SD. Granskningen beror på alla de inkompetenta rasister och allmänna klantar som bemannar Sverigedumokraterna under Jimmie Åkesson. Det är medias granskning av dessa idéer och dessa idioter som gjort livet hårt för Jimmie Åkesson. Vila upp dig och fundera över vad ditt parti står för Jimmie! Men detta var inte enda motgången för Sverigedumokraterna i dagarna. Helt plötsligt rasade SD:s grupp i EU-Parlamentet ihop sedan en av ledamöterna valt att lämna gruppen. Och då blev den för liten och är inte längre en partigrupp. Taskigt, men sant. Jag tycker inte synd om dom!

» Bedragare del 24: Dagens bedragare verkar tro att jag är kund hos Swedbank, vilket jag inte är.

Bästa kund.

Vi märkte ogiltiga inloggning till ditt konto online från en okänd IP-adress.
Därför har vi tillfälligt stängt ditt konto.
Vi behöver uppdatera din bankinformation.
SwedBank kommer att återaktiveras nu! Om du uppdaterar din faktureringsinformation idag av

verifiera ditt konto

Om man ska lyckas luras så kan man väl börja med att skriva korrekt svenska. Och dessutom skriver väl Swedbank aldrig som SwedBank? Och att skicka det hela från någon gratis eposttjänst (SwedBank@Mail.se) ökar ju inte trovärdigheten. Jag blir så trött...

Lars Vilks redo
» Vilks vilse i pannkakan: Lars Vilks är en omtalad "konstnär". En man med många idéer men med rejäl brist på omdöme. Ett exempel är hans byggnadsverk Nimis och Arx som han byggt inne i Kullabergs naturreservat på Kullahalvön här i Nordvästskåne. I ett naturreservat gäller naturligtvis totalstopp för byggande, men genom att bryta mot lagen blir ju konstverket ännu mer omtalat. Därav Lars Vilks berömmelse. Intressant är att det största "verket" Nimis uppges av Lars Vilks vara byggd av drivved. För några år sedan dömdes dock Lars Vilks för åverkan i naturreservatet. Han hade helt enkelt huggit ner träd inne i naturreservatet för att få ihop byggmaterial till sitt bygge. Anmälan gjordes av de poliser som var utkommenderade för att skydda Lars Vilks, men som uppenbarligen tyckte att han gick ett steg för långt när han började skövla skogen inne i naturreservatet. Det gör att vi kommer in på nästa berömmelse för Lars Vilks. Hans teckningar av profeten Mohammed som rondellhund som gjort att han mordhotats av islamister - och fått ännu mer publicitet. Lars Vilks har sedan dess dykt upp i ett antal sammanhang där det framgår klart att han i sin "konstnärsgärning" även drivs att en stark islamofobi. Vi kan läsa om hur Lars Vilks vid flera tillfällen dykt upp till försvar för en annan svensk "konstnär", Dan Parks, som flera gånger dömts för hets mot folkgrupp. Lars Vilks har också flera gånger dykt upp som föreläsare i islamofobiska och rasistiska sammanhang. Den stora sanningen är dock att Lars Vilks räknar framgången i publicitet, och då kvittar det vad det skrivs om honom. Alltså har även jag härmed hjälpt till i hans konstnärsgärning genom att skriva om honom. Jag tror att jag döper detta Lars Vilks-verk till BRÖL!
Rör inte min kompis

fredag 2014-10-17
Slut på jobbeveckan
tyckeri nummer 6364

» Avtackade: Jag ser att vår avgångna Högeralliansregering nu även har avtackats av H.M. Knugen. Knugen och Silvia har bjudit de avgångna ministrarna på lunch på det Kungliga Slottet och efteråt har dom alla avtackats med vardera en avskedspresent - ett signerat kungligt porträtt. Sådana lyckostar, jag är avundsjuk! Gå med i Republikanska Föreningen. Medlemskap i Republikanska Föreningen kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.
Republikanska Föreningen

» Ta vad du läser med en nypa salt: Ibland läser jag små korta notiser som får mig att skratta lite gott för mig själv. S.k. vinkännare som braverar med fina ord och expertutlåtanden är rejält komiska. När jag läser om "testet" där 54 sådana "vinkännare" fick smutta på och uttala sig om två olika viner, ett vitt och ett rött, pekade detta på en spännande sanning. De två vinerna, ett rött och ett vitt, var nämligen samma vin. Fast det vita hade fått ett rött färgämne tillsatt. Inte en enda av de 54 "experterna" upptäckte detta! Ett annat exempel är Tele2:s reklamkampanj på temat "Bäst täckning i hela världen". Siffrorna visade att Tele2 hade en nedladdningshastighet på 18,07 megabit per sekund mot Telenors 17.44. Fast det visade sig att Telia fanns inte med i jämförelsen. Lade man till dom så hade dom en nedladdningshastighet på 18.52 megabit per sekund! Själv vägrar jag att ha med Tele2 att göra så länge dom har dessa fårskallar i reklamen. Uslare reklamtema får man leta efter... Läs kritiskt!

» Bedragare del 23: Jag vet inte om Laura har fått för sig att jag är en ensam själ som behöver sällskap av en 25-åring som pratar usel svenska. Hur som helst dök det här mejlet upp helt nyligen under kvällen.

Kärlek

Hej Kära,

Mitt namn är laura, jag är 25 år gammal, jag är en fri sinnad, öppna hjärtan flicka, jag vilja ta livet så lätt som jag kunde, jag är en av de få som fortfarande tror på vänskap, kärlek, tillit och skyltar , är mycket enkel och redo att mingla. surfade via internet och kom över din kontakt, blir det min uppriktiga nöje att vara din vän, om du inte gör något, jag hoppas att du inte kommer att ta min begäran för givet, du kan kontakta mig (ralaur@hotmail.com) jag ser fram emot att höra från dig snart.

Kärlek från mig.

Laura

Egentligen ganska komiskt som vanligt. Jag har fått redigera lite eftersom Lauras programvara uppenbarligen inte klarade av å, ä och ö utan det blev bara en massa frågetecken. Men det där med att vara en de få som fortfarande tror på "vänskap, kärlek, tillit och skyltar"!!! Det begriper jag inte riktigt. Vem går på sådant här?


Rör inte min kompis

torsdag 2014-10-16
Skandaler, rökning och Palestina
tyckeri nummer 6363

Avskaffa monarkin
» Avskaffa monarkin: Jan Scherman berättar i Aftonbladet i dag med anledning av en nyutgåva av Johan Åsards bok om Walter Sommerlaths nazistiska bakgrund om det fula spelet från rojalismens vänner för att smutskasta de som inte bugade för Silvia Sommerlaths försök att tysta ner verkligheten. Boken berättar om Silvias pappas bakgrund som nazist under Hitlers tid vid makten i Tyskland. En sanning som vår drottning Silvia gjort allt för att dölja och sudda ut. Boken berättar nu om hur rojalismens vänner som Advokatsamfundets ordförande Anne Ramberg (tillika aktiv i Kungliga patriotiska sällskapet) och professorn i straffrätt Madeleine Leijonhufvud (då ordförande för Silvias stiftelse Childhood) arbetade aktivt för att smutskasta de som avslöjade sanningen. Det framgår tydligt hur Drottningens vänner använt mer eller mindre acceptabla metoder för att tysta ner sanningen och smutskasta de som vill sprida sanningen. Det ska påpekas att Silvia Sommerlath inte har något som helst ansvar för vad hennes pappa gjorde på 40-talet. Han var inte den enda som lockades av de nazistiska idéerna. Och Silvia är inte den enda som har släktingar med ett tvivelaktigt förflutet - och som helt saknar ansvar för detta. Däremot har hon ansvar för att försöka tysta ner sanningen och medvetet försöka förneka verkligheten. DET är skandalen, inte Walter Sommerlaths bakgrund. Gå med i Republikanska Föreningen. Medlemskap i Republikanska Föreningen kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Fimpa - NU
» Visita på krigsstigen igen: Folkhälsomyndigheten vill hjälpa oss icke-rökare att bättre slippa stanken från hänsynslösa rökare. Man föreslår därför att införa ytterligare områden med rökförbud. Man förslår nu bland annat ett förbud mot rökning i busskurer, på lekplatser, i entréer till t.ex. Vårdcentraler och på uteserveringar. Ett alldeles utmärkt förslag! Vi som är icke-rökare ska inte behöva utsättas för stanken och få våra kläder förpestade när vi vistas på offentliga platser. Fast alla är inte nöjda. I Metro skriver Lisa Magnusson och verkar inte ha fattat ett dugg. Hon tycker att man då kan förbjuda biltrafik också. Visst kan vi göra inskränkningar i biltrafiken pga alla de hundratals som dör årligen pga den, men biltrafiken tillför ju faktiskt något gott också så ett förbud vore ju fel väg. Jag tror nu inte att Lisa Magnusson menar allvar heller. Det gäller ju att komma med något rubriksättande så att hon får läsare. En annan grupp som åter är på krigsstigen verkar vara Krognäringen. Dom är rädda för ordningen. Fast om det är problem med ordningen är nog ett förbud mot all form av alkoholförtäring en bättre metod. Vi får väl se om Visita (som Krognäringen valt som intetsägande namn) drar igång en ny kampanj om det kommer ett politiskt förslag. Trippelstöten kan dom ju kalla det. Det finns kanske några miljoner kvar i kassorna efter alla miljoner som satsades på att rädda kvar Högeralliansregeringen genom kampanjen Dubbelstöten. Som ju handlade om att rädda kvar skattesubventionerna av Krog- och Restaurangbranschen. Gamla Centerledaren Maud Olofsson blåste mer än 10 miljoner kronor av Krog- och Restaurangnäringens pengar på att rädda kvar subventionerna och Högeralliansregeringen. Om arbetsgivaravgiften blev lika för ungdomar som för vuxna skulle ju Restaurangnäringen gå under och alla ungdomar förlora sina jobb. Fast det mesta tyder på att de mesta av skattesubventionerna användes för att öka vinsterna. En granskning som gjordes visade att de stjärnkockar som gick ut kraftigt inte alls hade anställt fler, snarare tvärtom. Däremot hade deras vinster ökat! Begränsa rökningen! Bra tänkt Folkhälsomyndigheten! Det är bara att lyda nu Stefan Löfven!

Palestina flagga
» Erkänna Palestina: Stefan Löfvens våldsamt kritiserade besked om att Sverige nu har för avsikt att erkänna Palestina verkar sprida sig. När de värsta kritikerna blåste på som mest kunde man tro att Sverige var först i världen att erkänna Palestina. Faktum är att mer än hälften av världens stater redan erkänt Palestina. I Norden har t.ex. Island redan tidigare gjort det. Och nu verkar det alltså sprida sig. Det brittiska parlamentet har med överväldigande majoritet (274 - 12), över alla partigränser, beslutat att vädja till den brittiska regeringen att erkänna Palestina. Utrikesutskottets konservative ordförande, tidigare stark Israelvän, har bytt åsikt. Den senaste annekteringen av palestinsk mark fick honom att byta åsikt. - "Om Israel förlorar sådana som mig kommer dom att förlora många andra" kommenterade han varför han röstade för att det nu är dags att erkänna Palestina. Den tidigare konservativa ministern Alan Duncan sade: - "Att vägra erkännande av Palestina är detsamma som att ge Israel vetorätt över vår utrikespolitik". Den våldsamma upprördheten bland Högerallianspolitiker i Sverige handlar nog mest om vägran att acceptera att man förlorat valet och en önskan att gnälla på allt som kommer från Stefan Löfven.
Rör inte min kompis

onsdag 2014-10-15
Rojalism och Sverigedumokrater
tyckeri nummer 6362

» Rojalistiskt svansvifteri: Jag ser att Hellenius hörna i TV4 lyckats få sin drömgäst. Lill-Tjabo! Hans Majestät Carl Philip Edmund Bertil Bernadotte ska intervjuas i fredagens program i TV4. Men det var tydligen inte lätt att locka honom till detta. Man har tvingats till mängder av eftergifter till Hovet, eftergifter som vanliga rödblodiga inte kan förvänta sig. Men det är ju skillnad på blå- och rödblodiga. För att förhindra att det blir allt för alldagligt och inte riskera att eventuella klavertramp får spridning har TV4 tvingats överlämna de mesta rättigheterna till programmet till Hovet. Skönt att man slipper titta! Och på tal om Blåblodiga så ser jag att Madde och Chris enligt Svensk Gamtidning ska flytta närmare Sverige. Dom ska flytta från New York och till London. Fast så långt som att flytta "hem" till Sverige handlar det naturligtvis inte om. Fast jag tycker att Madeleine Thérèse Amelie Josephine får bestämma sig. Antingen är hon svensk och arvinge till ätten och får del av våra skattepengar och då bor hon också i Sverige. Eller också har hon flyttat utomlands och gift sig med en rik knösus som kan finansiera hennes liv helt och hållet - och också gör detta - och avsäger sig sin rätt till tronen. Antingen är hon svensk eller inte. Eller också avskaffar vi Monarkin helt och hållet och slipper den typen av funderingar. Gå med i Republikanska Föreningen. Medlemskap i Republikanska Föreningen kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Inför republik

Inför republik

De sanna Sverigedumokraterna
» Sverigedumokraterna: Att fylla en blogg med berättelser om hur många inkompetenta Sverigedumokrater som svenska folket valt in på olika ställen är inget problem. Sajten Inte rasist, men... är ett bra exempel på detta. Det här är ett parti så totalt utan breddkompetens att det är osannolikt att man kan få ett stöd från 13% av svenska folket. Troligtvis vet en mycket stor del av folket inte ens vad man röstat på. Hur som helst kan exempel från mina båda grannkommuner Klippan och Bjuv vara bra exempel. I Klippan meddelade ordförande för Sverigedumokraterna Therese Borg att hon valde att avgå som ordförande pga alla inre stridigheter. Däremot tänkte hon kvarstanna som gruppledare för partigruppen i fullmäktige. Men en grupp i fullmäktigegruppen tyckte annorlunda och avsatte henne. Men det accepterade hon inte själv. Hon hade: - "fått nog av intriger, klagomål och personer som inte sköter sina uppdrag" tyckte hon. Men hon blev inte kallad till det möte som avsatte henne. Fast nu har hon meddelat att hon avgår som gruppledare också: - "efter 2,5 års bråk och intriger och inte en enda dags avslappning". I Klippan fick SD förra valet 5 mandat och hade en lista på 22 namn. 21 av dessa hann hoppa av fram till senaste valet. Då fick man 9 mandat, men hade nu bara en lista på 7 namn. Två stolar kommer att förbli tomma. Nu kanske 3... Hur det ser ut om några år kan verkligen undras. Min andra grannkommun Bjuv var ju Sverigedumokraternas starkaste fäste vid förra valet. Men oenigheten i partiet fick partiets lokala starke man att återvända till sitt eget lokala parti Framstegspartiet, och han tog i stort sett hela SD med sig till dom. Slutresultatet blev att till årets val fanns det ingen valsedel för Sverigedumokraterna. Trots detta fick man 4 mandat i fullmäktige. Eftersom väljare skrivit namn på tomma listor och listan inte var låst har man fått ihop namn som fyller alla fyra platserna. Fast om dom är Sverigedumokrater alla förtäljer inte historien. Fascinerande är hur svenska folket röstar fram helt okunniga och inkompetenta folk till mandaten. För övrigt läser vi om Sverigedumokraten i Härjedalen som råkade trycka på fel knapp när han pantade flaskor så att han råkade skänka bort pengarna till välgörenhet. - "Fan, ska man behöva göda dom där jävla svartingarna här också" blev hans ilskna kommentar. Tydligen är det inte den aktuella Sverigedumokratens första klavertramp och han är nu på väg att kastas ut. Skulle man kasta ut alla med den typen av "spontana" kommentarer så skulle det inte bli många kvar i partiet. Har förresten funderat på vart Jimmie Åkesson tagit vägen? Han har knappt synts till sedan valet. Har han lytt mitt råd och sökt vård för sitt spelmissbruk? Om så är fallet har han stigit i aktning hos mig.
Rör inte min kompis

tisdag 2014-10-14
Två M
tyckeri nummer 6361

Gör dig oberoende av mobilen
» Irritationsmoment: Vad är det mest irriterande att råka ut för när man går på affärsgatan, på köpcentrat eller bara är på väg in i en affär? En del verkar tycka att tiggare som sitter i en hörna med en kopp framför sig är värst. Med jämna mellanrum kan vi läsa och höra hur idioter attackerat tiggare på både det ena och det andra sättet. Det har på många håll framförts krav på att tiggeri skulle helt förbjudas. Själv tycker jag att det allra mest irriterande är dessa mobiltelefonsäljare som kan sätta upp sitt stånd var som helst i ett köpcenter eller som överfaller dig på affärsgatan. Du får aldrig vara ifred från dessa riktiga "fulsäljare". Om det är något som är irriterande så är det dom. Om det är något som borde förbjudas så är det försäljare som attackerar passerande utan att jag på något sätt visat att jag är intresserad av att bli kund. Nu läser jag att ett av dessa irriterande företagen har problem. Det börsnoterade företaget Phone Family, som står för en hel del av dessa irritationsmoment, har blivit av med sina kunder. Telia, Tele2 och Telenor har sagt upp avtalen. Och nu återstår bara 3. Kan man hoppas på att det blir lite lugnare? Senast jag nyligen var på köpcentrat Familia i Hyllinge (jag är där cirka 1 gång per år...) blev jag vid ingången attackerad av 2 (två) olika dylika vidrigheter. Förbjud dom och förbjud sedan samhällen som skapar tiggare!

De nya Moderaterna
» Moderaterna vilse i etern: Manegen verkar bli allt mer krattad för Anna Kinberg Batras val till ny ordförande för Moderaterna. I varje fall har främsta "konkurrenten", Catharina Elmsäter-Svärd, deklarerat att hon verkligen inte vill bli ordförande. Anna "Stockholmare är smartare än lantisar" Kinberg Batra verkar alltså kunna se fram emot en asfalterad autostrada fram till valet. Vi korkade lantisar får väl inse att det är viktigt med en 08:a vid rodret i vad som än så länge är Sveriges näst största parti. Låt oss se hur länge dom förblir detta? Uppenbart är i varje fall att Annie Lööf satsar hårt på att få Centerpartiet att återta den positionen. Än så länge har hon ju milt sagt inte varit direkt framgångsrik, men det kanske kommer. Framgång beror ju inte bara på de egna kvalifikationerna utan också på vilken konkurrens som finns. Läs även här.
Rör inte min kompis

måndag 2014-10-13
Allmänt Högeralliansgnäll
tyckeri nummer 6360

Det är vi alla som till slut får betala
» Anders Borgs dukade bord: Vår nya finansminister Magdalena Andersson har berättat vad hon tror om framtiden. Och hon gör klart att något dukat bord har hon inte ärvt av Anders Borg - tvärtom. Verkligheten är ju tyvärr den att de svenska statsfinanserna visat på underskott sju av de åtta år som Anders Borg varit finansminister. Han ärvde ett överskott men har sedan dess prioriterat skattesänkningar och skapat ett rejält budgetunderskott och en allt mer växande statsskuld. Eftersom Magdalena Andersson inte har några planer på att avskaffa straffbeskattningen av sjuka och arbetslösa genom Jobbskatteavdraget så kommer underskotten att fortsätta. Och det står ganska klart att det överskottsmål som Anders Borg och Högeralliansen aldrig lyckades uppnå inte heller kommer att prioriteras av Magdalena Andersson. Fast att bli så upprörd som Annie Lööf blir säger mer om Annie Lööfs brist på kontakt med verkligheten än någonting annat. Verkligheten är faktiskt den att den nya Rödgröna regeringen ärver ett budgetunderskott som skapats av Högeralliansen och dom lyckades själva aldrig uppnå överskottsmålet utan har skjutit detta framför sig under två mandatperioder. Att Annie Lööf inte skäms för den här typen av utbrott tyder på att hon kanske skulle söka vård. Jag hittar en gammal artikel i Svenska Dagbladet där Konjunkturinstitutet gör klart att det behövs skattehöjningar på mer än 100 miljarder de kommande åren bara för att bibehålla den välfärd vi har. Anders Borgs skattesänkningar HAR varit ansvarslösa. Och dom måste betalas någon dag. Oberoende av vad Annie Lööf skriker om. Se'n är det väl klart att den här lilla uppräkningen av Anders Borgs misslyckanden är en partsinlaga. Men den kan ju vara sann för det...

Vänsterpartiet
» Väljarundersökningarna är igång igen: Expressen blev först ut av tidningarna att presentera sin första väljarundersökning (som görs av Demoskop) efter valet. Och denna visar faktiskt inte på några stora förändringar från valresultatet. De två stora vinnarna är Miljöpartiet på 8,1% (+1,2) och Moderaterna på 24,1% (+0,8). De båda stora förlorarna av riksdagspartierna är Kristdemokraterna som skulle trillat ur riksdagen på 3,9% (-0,7) och Socialdemokraterna med 30,3% (-0,7). Störst förlust har Feministiskt Initiativ som får 2,1% (-1,0). De andra vinnarna är Vänsterpartiet på 6,0% (+0,3) och Sverigedemokraterna på 13,3% (+0,4) medan Centern på 5,8% (-0,3) och Folkpartiet på 5,5% (-0,1) båda förlorat. Vi kan alltså se att de Rödgröna partierna ökar sitt försprång (+0,8) över Högeralliansen (-0,3). Vi kan också notera att Vänsterpartiet nu är större än alla Moderaternas tidigare röstboskap, Centern, Folkpartiet och Kristdemokraterna, och alltså nu är Sveriges femte största parti. Och Kristdemokraterna skulle alltså åkt ur riksdagen utan stödröster. Och det är väl troligtvis dessa stödröster som nu återvänt som förklarar Moderaterna ökning och de forna röstboskapens tapp. I det stora hela, inga egentliga förändringar!

» Dom dåliga förlorarna: Det börjar dock inom Högeralliansens väggar på en del håll inses att det nu är dags att fundera över verkligheten och inte bara gnälla över allt och alla, som om man inte förstått att vad väljarna sade var: Nej tack till Högeralliansen! Jag tror att vi kommer att fortsätta höra Annie Lööf gnälla på allt och alla. Jag håller inte med Mona Sahlin som tror att Annie Lööf är den enda av Högeralliansledarna som är kvar vid nästa val. Så korkade kan inte Centerpartisterna vara? I stort sett alla undersökningar som görs visar att förtroendet för Annie Lööf är mycket lågt. Hon ligger helt enkelt sämst till av alla de seriösa partiledarna. Jag såg en del av dagens SVT Forum på SVT där SCB redovisade undersökningar gjorda. Och om jag hann med rätt så var hon till och med den partiledare som hade sämst förtroendesiffror bland de egna väljarna. Inte låter väl Centern henne fortsätta att vara ett sänke för partiet?

» Calle Stropp känner Henry Kissinger: Nedanstående dialog har jag stulit från dialogen i seriestrippen Sverige i söndagens Svenska Dagbladet. Den utspelar sig mellan en intervjuande journalist och Carl Bildt. Jag hoppas att inte Svenska Dagbladet stämmer mig - eller Carl Bildt:

Calle och Fredrik
- "Carl Bildt, många menar att ni i Alliansen varit lite dåliga förlorare sen Löfven vann valet."
CB: - "Mnja, vi kanske förlorade men Löfven vann inte heller.
- "Mnjo, S kanske inte gick fram rent procentuellt - men dom vann ju makten."
CB: - "Mnja, dom förlorade eh ... oppositionsställningen."
- "Nämen allvarligt, det är klart att dom vann, Löfven är ju statsminister."
CB: - "Mnja, du vet vad man säger - First place is second loser."
- "Mnja, så säger man inte."
CB: - "Jag känner Henry Kissinger."

Fast vi ska inte vara för elaka mot Carl Bildt. Han tillhör väl inte de som haft svårast för att förstå att Högeralliansen har förlorat. Den egenskapen kan vi nog främst tillerkänna Folkpartiet och Centern och deras ledare.


Rör inte min kompis

söndag 2014-10-12
Socialdemokratins skam
tyckeri nummer 6359

» Skicklig marknadsföring: En Daniel Suhonen har tydligen skrivit en bok om Håkan Juholt. En bok som verkar vara full med riktigt snaskigt skvaller av mer eller mindre tillförlitlig grad. Och han har (eller förlaget...) mycket skickligt läckt diverse snaskigt urval till media för att få rejält med förhandspublicitet. Expressen berättar t.ex. att Håkan Juholt berättat anekdoter om hur Knugen klantat till sig på Utrikesnämndens sammanträde. Tydligen ska den stackars karlen gjort bort sig rejält så att både Håkan Juholt och Carl Bildt haft svårt för att hålla sig från skratt. Fast det kan väl inte vara någon statshemlighet att Knugen inte är rikets största ljushuvud. Vilket Expressen tydligen försöker få det till att vara - en statshemlighet alltså.

Till andra tidningar har Suhonen läckt snaskiga detaljer om hur Socialdemokratins högerflygel konspirerade för att avsätta Håkan Juholt. Aftonbladet ägnar på lördagen en hel del utrymme åt att berätta hur det gick till när Högerflygeln med Mona Sahlin, Mikael Damberg och Carin Jämtin bland annat konspirerade för att avsätta Håkan Juholt. Konspirationer som på många sätt var vidriga och en skam för det Socialdemokratiska partiet. En av de som INTE deltog i motarbetandet var, enligt boken, Stefan Löfven. I en intervju i Aftonbladet med Håkan Juholt kan vi utläsa en hel del:

- "Hur ser du på Stefan Löfven som partiledare?"
- "Vi har en väldigt bra partiledare. Jag är mycket angelägen om att vara lojal med min efterträdare. Om företrädaren är illojal blir det väldigt svårt."
- "Tycker du att din egen företrädare Mona Sahlin var lojal mot dig?"
- "Det får jag återkomma till..."

Som sagt, - "Det får jag återkomma till" är ett uteblivet svar som säger mycket mer än ett fullständigt svar kunnat säga.

Håkan Juholt och min mamma

Håkan Juholt och min mamma i samspråk

Palestinas flagga
» En verklig sanningssägare: I ett debattinlägg "exklusivt" skrivet för Dagens Nyheter går Israels utrikesminister Avigdor Liberman till storms mot Stefan Löfvens löfte att Sverige nu ska göra det som de flesta länder i världen redan gjort, dvs erkänna Palestina. Enligt Avigdor Liberman är uppenbarligen alla som inte till 100% stödjer Israel att beteckna som Israels fiender. Om man vill skapa en fredlig utveckling i området så ska man inte behandla båda parter lika utan Israel ska stöttas och Palestinierna motarbetas. Nu är Avigdor Liberman verkligen ingen neutral sanningssägare. Han har bland annat hävdat att israeliska parlamentsledamöter som samtalar med Hamas bör avrättas, att Israel borde bekämpa Hamas på samma sätt som USA bekämpade Japan under andra världskriget (det vill säga med kärnvapen) och att Gaza borde behandlas "som Tjetjenien". Han tycker också att araber som bor i Israel ska avge en lojalitetsförklaring till den judiska staten Israel. Just det faktum att Israel har en utrikesminister som är så extremnationalistisk som Avigdor Liberman gör att jag är pessimistiskt inför förutsättningar för en fredlig lösning inom den närmaste tiden. Men jag är övertygad om att möjligheterna ökar om vi behandlar båda parter lika. Och ett sätt att behandla båda parter lika är att erkänna Palestina och det borde också vara att avbryta det militära samarbete som finns med Israel.

» Kreativ ax-till-limpa-lobbyist: En av de intresseorganisationer som har sämst anslutningsgrad måste vara Villaägarnas Riksförbund. 294.000 av villaägarhushållen är medlemmar i Villaägarna. Hur många villor finns det i Sverige? Anslutningsgraden är helt enkelt usel! En facklig organisation med lika dålig anslutningsgrad skulle anses befinna sig i kris. Och det beror naturligtvis på att väldigt många villaägare (som jag själv) helt enkelt tycker att man bedriver fel politik. Jag, och många med mig, sympatiserar helt enkelt inte med de åsikter som organisationen driver. Rubriken i början är stulen från en platsannons. - "Vill du bygga din egen plattform som talesperson i politiska frågor kopplat till ett tryggt boende?" frågar man. Jag tror inte att jag vill söka jobbet, och jag hade nog inte fått det heller om jag sökt. För övrigt tycker jag att Fastighetsskatten borde återinföras! Inte bara den orättvisa Fastighetsavgift som vi betalar i dag. Vi med mindre, lägre taxerade villor på "landsbygden" betalar lika mycket som mångmiljonärerna betalar för sina lyxvillor i Danderyd osv.


Rör inte min kompis

lördag 2014-10-11
Annie Lööf på jakt
tyckeri nummer 6358

Jag vill bestämma
» Annie Lööf på jakt efter Makten: Som jag konstaterat tidigare så är ju Centern det Högeralliansparti som klarade sig minst dåligt. Jag tror detta var främst tack vare gott om slantar och det faktum att dom andra klarade sig ännu sämre. Annie Lööf och Centern verkar dock tro att det berodde på att Annie Lööf har så stor dragningskraft på väljarna. Annars så visar de flesta undersökningar att den enda partiledare som ligger ännu sämre till när det gäller väljarnas förtroende är Jimmie Åkesson. Och att vinna i den konkurrensen är ju ingen större prestation. Hur som helst så berättar under fredagen Aftonbladet att Annie Lööf och Centern har som målsättning att ta över ledningen i den just nu redlösa Högeralliansen. Fredrik Reinfeldt gav upp och övergav skutan och Moderaterna seglar just nu redlöst omkring på ett stormigt hav. Men som Lena Mellin i Aftonbladet konstaterar så vore hon ju dum om hon inte försökte i varje fall. Även tidningen Fokus har kommit fram till samma slutsats. Men som jag sagt, jag tror det är dömt att misslyckas. De svenska väljarnas förtroende för Annie Lööfs extrema och skrikiga nyliberalism är inte hög. Den chans hon har är att Moderaterna rämnar inifrån och att Jan Björklund sitter kvar. Skulle Moderaterna överleva en ny partiledare eller Folkpartiet byta ut Jan Björklund mot t.ex. Birgitta Ohlsson så har hon nog här två övermäktiga konkurrenter. Men väljer Moderaterna Anna "Stockholmare är smartare än lantisar" Kinberg Batra och Jan Björklund sitter kvar så varför inte. Försöka duger ju...

Kärnkraft Nej tack
» Stäng ner den urgamla kärnkraften: Som jag sagt tidigare så är Strålsäkerhetsmyndigheten på väg att ställa höjda krav på den svenska kärnkraften. Man kräver, efter erfarenheter från Fukushima, att det införs oberoende härdkylning på kärnkraftsreaktorerna. En investering som kostar slantar, men som minskar risken för olyckor som de i Fukushima. Som i korthet blev så allvarliga eftersom strömmen gick och därmed fungerade inte kylningen av reaktorn. Alltså måste säkerheten ökas på de svenska kärnkraftsaggregaten. Kraven är ett resultat av krav från EU. Men det är inte populärt. Så därför tänker man undanta de äldsta reaktorerna från kraven. Att öka säkerheten till de krav som ställs blir helt enkelt så dyrt att då lönar sig inte reaktorerna längre. Alltså slipper de äldsta kraven så att dom kan fortsätta att användas utan risk för stängning. Själv tycker jag att det är upprörande att man ställer mindre krav på vissa reaktorer av rent ekonomiska skäl - inte av säkerhetsskäl. Sätt igång med nedsläckningen - NU! Och berätta var ni ska göra av allt det farliga avfallet. Inte bara gräva ner det i tusentals år? Jag vill påpeka att jag inte håller med illustrationens budskap. Men den är så gullig att jag kan inte låta bli. Och det vore ju synd att sätta ett stort kryss över.

Stockholm
» Stockholmifieringen: Enligt en studie gjord av Södertörns högskola blir svensk media allt mer Stockholmifierad. Under de senaste 10 åren har de svenska tidningarna lagt ner mer än var tredje lokalredaktion. I dag saknar ett 70-tal kommuner helt en lokalredaktion. Den redaktionella personalen har minskat med 25%. De ledande tidningarna i landet har allt mer koncentrerat sin bevakning till just Stockholm. Sveriges största dagstidning Dagens Nyheter har t.ex. halverat innehållet i tidningen som handlar om det som Stockholmarna kallar Landsorten, dvs resten av Sverige. Granskningen har gjorts på uppdrag av Jordbruksverket. När man läser eller på annat sätt följer det som kallas "Riksmedia" verkar Sverige främst bestå av den Kungliga Huvudstaden där allt viktigt sker och lite pittoresk landsbygd eller något avlägset ställe där folk mördas.

Den vackra svenska fanan
» Spännande skattefunderingar: I ett debattinlägg på Brännpunkt i Svenska Dagbladet på fredagen skriver några nationalekonomer på Handelshögskolan i Stockholm och Stockholms Universitet några spännande funderingar om en kommande skattereform. Under rubriken Hög tid för skattereform menar de fem att det är hög tid för en ny skattereform. Det svenska skattesystemet har med tiden blivit allt mer komplicerat och ett "halvfärdigt pussel av avdrag och subventioner". Och de fem är helt rätt ute. Förslagen är indelade i 6 delar. 1/ Konsumtionsskatter. Det är dags för en enhetlig moms istället för dagens sammelsurium av olika momssatser för olika typer av varor. 2/ RUT och ROT. Det är dags att avskaffa dessa subventioner. Varför ska boende i villor subventioneras men inte hyresboende. Varför ska de som har råd att köpa en tjänst få denna subventionerad av de som inte har råd att köpa den? 3/ Bolagsskatt. Det är dags att slopa dubbelbeskattning i form av först Bolagsskatt och sedan Kapitalskatt. Därför bör Bolagsskatten avskaffas och ersättas av en höjd Kapitalskatt. 4/ Skatt på arbete. Jobbskatteavdrag bör avskaffas/förenklas och ersättas av ökade grundavdrag och den sänkta arbetsgivaravgiften för just ungdomar avskaffas. Den är dyr utan att ge någon större effekt. 5/ Fastighetsskatt. Fastighetsskatten bör återinföras och vara progressiv. Egentligen har ju Fastighetsskatten inte avskaffats utan bara sänkts kraftigt för de med dyra hus. Vi med billigare hus har inte fått någon sänkning eftersom det fortfarande finns en fastighetsavgift som vi får fortsätta betala. 6/ Skatteväxla inkomst- och kapitalskatter mot höjd moms. Sänk skatterna på inkomster och höj dom på konsumtionen. Bra och intelligenta tankar allt ihop. Men så är de som skrivit ner det hela inte bara doktorander i Nationalekonomi utan också medlemmar i Socialdemokratiska Ekonomiklubben!
Rör inte min kompis

fredag 2014-10-10
Ekonomiska funderingar
tyckeri nummer 6357

Var rädd om dina pengar
» En bubbla: I gårdagens Svenska Dagbladet kunde vi läsa om hur vi skulle drabbas om bankerna skärper bolånekraven. I korthet innebär det att man i ökad utsträckning kräver att den som har ett bostadslån också amorterar på lånet. Jag för min del har svårt för att se att detta skulle vara ett problem. Den som i dag har ett bostadslån och med dagens rekordlåga räntor inte har råd med att även amortera på lånet skulle nog aldrig ha tagit det där lånet. I dag har vi extremt låga räntor, vilket lockar folk till att ta lån. Men om vi vet något, så är det att en dag så stiger räntorna. Och den som i dag precis klarar räntorna men inte amorteringar kommer att hamna i rejäla bekymmer den dag hen ska betala en högre ränta om hen i dag inte har råd med att amortera på lånet. Det är i dag när räntan är låg vi ska passa på att amortera ner skulden så att skuldbeloppet är lägre den dag räntan stiger. Det finns faktiskt en farlig baktanke med dagens filosofi. Det bygger på att våra bostäder bara ökar och ökar i värde. Och när vi säljer så gör vi detta med en garanterad vinst, alltså gör det inget att vi har en bamseskuld. I dagens Metro kan vi läsa att den som köpt en centralt belägen bostadsrätt i våra större städer "tack vare" värdeökningen har bott i stort sett gratis. Men detta är en utveckling som inte kommer att fortsätta i all evighet. Den dag räntan stiger, och det gör den garanterat en dag, kommer troligtvis priserna att gå ner. Bubblan spricker! Och alla de som gått in och köpt för dyra pengar och tagit stora lån, lån som plötsligt är större än värdet på den bostad man belånat, sitter verkligen på pottkanten. Alltså är ökade krav på amortering helt riktiga krav. Har du inte råd att amortera på lånet i dagens låga ränta - ta inte lånet! Räkna inte med att fastighetspriserna kommer att fortsätta stiga i en aldrig avstannande utveckling - bubblan brister en dag! Även Privata Affärer kommenterar amorteringskraven (inte amorering som dom skriver i rubriken) och konstaterar att det har lönat sig att bo för en del.

» Det är dyrt att lova vingar: Det kan bli dyrt att lova för mycket i reklamen. Den sliskiga läskedrycken Red Bull har ju lovat vingar, snabbare reaktionsförmåga och förbättrad prestationsförmåga. Men det är ju naturligtvis rena lögnerna. Nu har några som lurats av reklamen i USA stämt Red Bull för sin lögnaktiga reklam. Och en förlikning har nu tecknats som kommer att kosta Red Bull närmare 100 miljoner kronor. Förlikningen innebär att alla som köpt Red Bull sedan 2002 kan begära att få ersättning med 10 dollar för att de blivit lurade (alternativt att hämta ut Red Bull-produkter för 15 dollar). Observera att överenskommelsen bara gäller i USA, men kvitto behövs inte.

Girigheten sprider sig
» Vad ska man tro?: Svenska Dagbladet hade som huvudrubrik på framsidan till gårdagens Näringslivsbilaga rubriken: "Vinst blir ofta kvar i välfärdsbolagen". Det handlar om att man granskat fyra privata jättar inom välfärden, som förra året gjorde en sammanlagt vinst på närmare 600 miljoner kronor. Och syftet var väl att visa att de kommande begränsningarna som Löfven-ministären vill införa inte är nödvändiga. Det visar sig nämligen att tre av dom fyra inte delat ut någon vinst till ägarna utan vinsten har stannat i företaget. Artikeln är naturligtvis skriven med anledning av de Rödgrönas överenskommelse om begränsningar i de privata företagen inom välfärdens möjligheter att dela ut vinsten. Skattepengarna ska i korthet användas just vill vår välfärd, inte till att berika diverse riskkapitalägare placerade i olika skatteparadis. Och om nu 3 av de 4 låter vinsten stanna inom bolaget så är det ju ingen fara. Är det så är ju företagens verksamhet inte hotade av de kommande begränsningarna. Men artikeln visar att överenskommelsen verkligen är berättigad. För det visar sig att det fjärde bolaget som granskats, Attendo, förra året delade ut 950 miljoner kronor till ägarna, riskkapitalbolaget IK. Dom 950 miljonerna som betalades ut gjordes på en vinst på 363 miljoner, något förenklat så lånade man pengar för att kunna betala ut alla miljonerna till ägarna. Det är helt klart att de begränsningar som föreslås av de tre Rödgröna partierna är klart berättigade. Den svenska, med internationella mått mätt, unika privatiseringen och kommersialiseringen av den skattefinansierade välfärden behöver begränsas. Skattepengar ska användas till att ge oss välstånd och välfärd, inte till att berika gubbar med redan för mycket pengar som dessutom ofta placerat sina postlådor i skatteparadis så att dom slipper betala skatter och därmed hjälpa till att finansiera den verksamhet dom tjänar miljonerna på.
Rör inte min kompis

torsdag 2014-10-09
Palestina, Folkpartiet och Sverigedemokraterna
tyckeri nummer 6356

Israels flagga
Palestina flagga
» En applåd till Stefan Löfven: De svenska Israelvänner som vill fortsätta stödja den israeliska ockupationspolitiken är i chocktillstånd. Löftet i Regeringsförklaringen att Sverige nu hade för avsikt att erkänna Palestina sprider chockvågor i den israeliska fan-klubben. Jag läser att Göran Hägglund i Riksdagen pratat om "hitte på-principer". Och han fortsatte med: - "Det är jättekonstigt att man lämnar ett sådant viktigt besked till riksdagen utan att höra utrikesnämnden". Själv är jag, som jag sagt tidigare, lite förundrad över vad Regeringsförklaringen egentligen ska användas till om man måste ta allt i utskott osv först. Då blir ju Regeringsdeklaration ganska kortfattad. Sedan får naturligtvis frågor tas upp i utskott, utredningar, riksdag osv innan beslut kan göras. Göran Hägglund fortsatte med: - "Sverige placerar sig i ett mycket, mycket tvivelaktigt sällskap av länder och lämnar det sällskap som vi faktiskt hör hemma till värderingsmässigt". Själv undrar jag vad Göran Hägglund har mot vår Nordiska kollega Island t.ex. som är ett av de över 100-talet länder i världen som redan erkänt Palestina. Bra Stefan Löfven! Det här var verkligen på tiden att markera att nu är det dags att få igång förhandlingar mellan två jämbördiga parter som måste respektera den andra parten. Det är dags för Israel att acceptera att det palestinska folket har rätt till sin egen stat och att Israel måste lämna ockuperad och stulen mark. Och det är dags för Palestina att acceptera att man måste i framtiden leva i fred och granne med ett Israel. Sverige erkänner båda parters rätt och båda parters skyldigheter.

» Stäng ner de gamla kärnkraftsreaktorerna: Lönsamheten för de äldsta kärnkraftsreaktorerna är mycket tveksam. Utan subventioner från skattebetalarna skulle förlusterna bli för stora. Skärpta krav på säkerheten efter olyckan i Japan försämrar lönsamheten ännu mer. Men för att rädda de äldsta reaktorerna verkar ansvariga myndigheter vara inne på att mildra kraven på de äldsta reaktorerna. Detta för att förhindra att kraftbolagen ska välja att stänga reaktorerna av lönsamhetsskäl. Men just nu är det Ringhals 2 som har störst problem. Reaktorn har hållits stängd en tid för service och uppgradering. Men provtryckning visar att reaktorn läcker så det blir till att fortsätta hålla reaktorn stängd. Stäng ner skiten helt!

» Bedragare del 22: I dagens skörd hittade jag det här trevliga mejlet från Gateway Church som jag får till skall vara en kyrka i Austin, Texas, USA. Man dom har verkligen inte fått några slantar från mej. Varför pengarna kommit fram men inte behandlats begriper jag inte. Kanske står det förklarat i den bilaga som bifogats. Man jag tror jag avstår från att öppna denna.

Bedragare

Your payment #234278
Giovana [bettie.hilbert@gatewaychurch.net]
Skickat: den 9 oktober 2014 16:35
Till: sven@swl.nu
Bifogade filer: Malware Alert Text.txt? (216 B?)

The submission for reference 810/823568 was successfully received and was not processed.

Check attached copy for more information.

This is an automatically generated email. Please do not reply as the email address is not monitored for received mail.

Skulle ni få samma mejl - släng skiten!

Kanske dags att återvända till militären
» Folkpartistisk självkritik: Den har ännu inte nått fram till Jan Björklund, men det förekommer faktiskt intern kritik i Folkpartiet. Om Jan Björklunds dagliga raseriutbrott beror på att han fortfarande inte fattat att det gick åt skogen för Folkpartiet, eller om det kanske beror på att han fattat att det gick åt skogen, det vet jag inte. Hur som helst var ju Folkpartiet det parti som tappade mest jämfört med förra valet. Partiet gjorde det näst sämsta resultatet någonsin i partiets historia och är nu det näst minsta partiet i Riksdagen. Att Vänsterpartiet är större än Folkpartiet torde vara ganska unikt. Och nu börjar den interna kritiken puffa upp. - "Hoppas att valanalysgruppen är modig och kritisk. För det är högre upp i näringskedjan som beslut om politik och kampanj fattats" skriver Jenny Sonesson som är styrelseledamot i Liberala Kvinnor. Kanske är det så att Jan Björklunds dagliga utbrott beror på att han börjar känna att marken under honom håller på att rämna. Jag har kanske haft fel när jag trott att det beror på att han inte förstått att valet gick åt he-vete!

» Om SD:s svans: Sverigedemokraterna skiljer sig från alla de övriga partierna i Riksdagen. Partiet har en mycket mörk bakgrund och historia, partiet innehåller en mycket stor grupp personer utan någon som helst moral och partiet har en svans som ofta är mycket vidrig. Efter ett inlägg på Facebook om SD:s Björn Söder vällde vidrigheterna in till Håkan Juholt via Facebook och E-post. - "Nästa gång du vandrar till riksdagen, akta dig inte för flygande tårtor efter vad du skrev om Björn Söder. Du borde hålla huvudet lågt innan du blir nästa Olof Palme" skrev någon.

- "I dag var en svart dag i Sveriges riksdag. För första gången i demokratins historia leddes riksdagens arbete av en ledande homofob och rasist med starka kopplingar till nazism och fascism. Min värsta dag under 20 år som riksdagsledamot" skrev Håkan Juholt. Jag instämmer!

xxxxx

Sverigedemokraternas skugga

Rör inte min kompis

onsdag 2014-10-08
Om samarbete
tyckeri nummer 6355

Anders Borg
» Sanningen om Anders "Superman" Borg: Jag läser en liten kort notis i Svenska Dagbladets Näringslivsbilaga. Denna får mig att fundera över hur välförtjänt den helgongloria är som Anders Borg fått. Han har ju varit så fruktansvärt duktig på att sköta den svenska ekonomin. Det är nästan så att man kan tro att han varit övermänsklig och använt övernaturliga egenskaper. Hur som helst berättar notisen att underskottet i Statens finanser under september var 8 miljarder kronor. Riksgäldens prognos var ett underskott på 1,9 miljarder. Under de senaste 12 månaderna, fram till och med september 2014 var det totala underskottet i Statens budget 66,6 miljarder kronor. Detta kan jämföras med den svenska Försvarsbudgeten som ligger på drygt 47 miljarder. Utbildning och Forskning ligger på 60 miljarder. Rättsväsendet kostar 42 miljarder. Det totala underskottet är alltså större än dessa poster. Den totala statsskulden ligger på 1.284 miljarder. Det är alltså 9 nollor i det talet. Det motsvarar nästan 1,5 års statsinkomster. Enligt oberoende bedömningar så krävs det ungefär 100 miljarder i ökade inkomster till samhället bara för att behålla den samhällsstandard vi har i dag. Underskottet ligger alltså på 66,6 miljarder trots den målsättning som finns om ett överskott. Anders Borg som hjälte? Nja?

Bya Bya Reinfeldt
» Dagens Moderata klavertrampare: Som jag påpekat tidigare så har våra Högeralliansare svårt för att acceptera att man faktiskt förlorade valet. De fyra Högerpartierna tappade faktiskt var 5:e väljare. Stödet för Högeralliansen rasade! Men detta är något som man verkar ha svårt för att acceptera. Dagens utmärkelse går hur som helst till den Moderata riksdagsmannen Hanif Bali. På Twitter lyckades Hanif få ihop den här texten: - "Regeringen höjer skatten för inkomster mellan 50.000 - 123.300 kr. De som tjänar mer slipper. Vilken slump att ministerlönen är 124.000." Fast sedan till och med Skatteverket reagerat på att denna moderata riksdagsledamot inte vet vad han pratar om fick han dra till korset. Vad Hanif Bali hänvisar till är att det finns förslag om att trappa ner Jobbskatteavdraget på inkomster över 50.000. Redan i dag har man inget Jobbskatteavdrag när man tjänar så mycket som 1,5 miljoner (dvs ungefär 124.000). Hanif Bali har tvingats erkänna att han twittrade först och tänkte se'n. Vilket inte är första gången. För en tid sedan twittrade han: - "Lärarna är den bortskämda arbetskår i Sverige där det inte finns några som helst konsekvenser för om de missköter sig." Och det finns fler exempel på hur det twittrats först och tänkts sedan. Men för oss andra kan det vara kul... Man kunde ju också ge titeln till Fredrik Reinfeldt. Nu när han ska sluta och i dag haft sin avskedsföreställning i Riksdagen så ska vi vara snälla. Jag ser att tidningen Veckans Affärer spekulerar i Bossens framtid. Det dyker återigen upp tankarna på att han tänker satsa på en internationell karriär som ny Generalsekreterare för Förenta Nationerna. Fast först ska han tydligen skriva en bok. En bok som verkar ska handla om vad han har åstadkommit under sin politiska karriär. Det kan ju då bli en spännande fortsättning på hans tidigare bok, Det sovande folket, som handlade om vad han skulle åstadkomma i politiken. Bland annat hade han då visionen att samhällets service inte skulle innehålla något annat än att förhindra att människor svalt ihjäl. Något annat ansvar hade inte samhället. Och han var ju i varje fall på väg dit. Spännande!

» Jobbfabriken i konken: Sveriges största arrangör av FAS 3-sysselsättning har gått i konkurs. Jobbfabriken / Blatteförmedlingen har blivit välkända för rejäla miljonbelopp till ägarna av de om kring 125 miljoner man plockat in från oss skattebetalare för att sysselsätta arbetslösa i FAS 3. Men man ville inte betala moms på verksamheten som Skatteverket ville så sedan man nu förlorat momstvisten är konkurs tydligen alternativet. Nu får någon annan tjäna slantarna på att sysselsätta arbetslösa i FAS 3 i avvaktan på att hela systemet avskaffas. Läst i bland annat Helsingborgs Dagblad och hos Dagens Arena.

» Dagens Medieklavertramp: Expressens krönikör Ulf Nilsson har väl inte blivit känd för att tänka innan han skriver och hålla sig till rimliga slutsatser. Snarare är det väl en medveten politik för att få läsare (och alltså tidningsköpare), att blåsa på rejält. Men ibland blir det lite väl omdömeslöst. Det är inte ofta som han tänker först - eller snarare kanske är totalt okunnig. För en tid skrev han för den högerextrema och islamofobiska Dispatch International. Fast han förklarade efteråt att han inte visste vad den stod för. Jag tycker det är ganska omdömeslöst att överhuvudtaget skriva för en publikation man inte vet något om, och undrar om Ulf Nilsson verkligen är SÅ omdömeslös. Nu har Ulf Nilsson i sin senaste krönika i Expressen konstaterat: - "att kolonialismen trots allt var bra på många sätt. Ja, jag skriver b r a. Den fick bära hundhuvudet för mycket, men den spred civilisationen. Inte på ett perfekt sätt - ingenting i människolivet är perfekt - men ändå. Hade "den vite mannen" inte vågat sig ut (med bössan till hands) skulle världen med säkerhet ha varit mycket sämre". Inte så välbetänkt, tydligen har Ulf fått göra avbön. Läs vad Resumé och Dagens Media skriver.

Flygbild över Åstorp
» Lokalt kan det fungera med samarbete: Stefan Löfven har ju gjort seriösa försök att bjuda in Mittenpartierna till samarbete. Men det har gjorts klart och tydligt från Annie Lööf och Jan Björklund att det är krig som ska gälla. Konflikt är mycket roligare. Som jag konstaterat på andra håll så har man från Högerallianspartierna inte riktigt förstått att om det var något som valet visade så är det att förtroendet för Högeralliansen var borta. Men samarbete? Nej Tack! Det är klara besked från Annie Lööf och Jan Björklund. Men lokalt och regionalt ute i landet ser det annorlunda ut. I mitt Åstorp har nu deklarerats att det blir ett samarbete mellan Socialdemokraterna, Centern, Miljöpartiet och Kristdemokraterna. S + C samarbetade redan förra mandatperioden och har även denna perioden majoritet. Men nu har det offentliggjorts att även Mp och Kd kommer att ingå i samarbetet. Jag grämer mig ännu mer över att jag inte ville ställa upp på en kommunlista för Vänsterpartiet. Jag är nämligen övertygad om att om det funnits en V-lista så hade också Vänsterpartiet får en plats i kommunfullmäktige. Och det hade ju kunnat varit spännande. Men, det är lätt att vara efterklok. Se vad Helsingborgs Dagblad skriver här och här. Jag såg en karta någonstans över kommunerna i Skåne. Och det var bara en handfull kommuner som har ett block som har egen majoritet. Det är samarbete som styr i stort sett alla kommuner. Men på riksnivå sätter Annie Lööf och Jan Björklund tvärstopp.
Rör inte min kompis

tisdag 2014-10-07
Valets förlorare vill inte fatta
tyckeri nummer 6354

Moderaterna
» Dåliga förlorare: Det verkar som om chocken inom Högeralliansen är mycket stor. Man verkar bland Högerallianspolitiker inte riktigt ha förstått att valet gick åt skogen. Varje gång det offentliggörs att man från vår nya Rödgröna regering ska driva en annan politik än vad Högeralliansen drev så blir upprördheten våldsam. - "Hur vågar ni ändra vår fantastiska politik" verkar vara den spontana reaktionen från Borgerliga politiker och Borgerliga tidningsledare. Jag vill därför berätta en hemlighet för er Högeralliansare. Ni förlorade valet! Jo, jag vet att sanningen är smärtsam, men det var faktiskt så, ni förlorade valet. Folkpartiet förlorade 23% av sitt röststöd från valet 2010. Moderaterna förlorade 22%. Kristdemokraterna tappade 18%. Det var bara Centern som klarade sig med någon form av ära i behåll. Centern tappade "bara" 7% av sina väljare sedan 2010. Totalt förlorade Högeralliansen var femte väljare från förra valet. Det var 9,89 procentenheter eller 20% av väljarna som försvann. Nästan en halv miljon svenskar övergav Högeralliansen. Närmare bestämt var det 479.757 färre röster jämfört med förra valet. Och då var det ändå cirka 200.000 fler som röstade. Ni måste faktiskt acceptera att ni förlorade. Det går inte att gå omkring och sura och tända på alla sex cylindrarna så fort det framkommer att en ny regering har för avsikt att föra en något annorlunda politik än den ni förde. VÄX UPP! Ett exempel på detta är Moderata riksdagsledamoten Annicka Engblom som KU-anmält Stefan Löfvens regering för att man i Regeringsförklaringen meddelat att man har för avsikt att erkänna Palestina. Enligt Annickas sätt att se på verkligheten ska tydligen en nytillträdande regering alltid fråga den förlorande regeringen om lov innan man i sin Regeringsförklaring berättar vad man har för avsikt att göra under de kommande åren. Det blir ju väldigt tomma Regeringsförklaringar eftersom de som förlorade valet kanske tycker annorlunda i en hel del frågor. Det kan ju finnas anledningar till att man förlorat? Undrar vilka kompetenskrav dom har inom Moderaterna för att bli utsedd till Riksdagskandidat?

Skånes vackra fana
» Skåne rules: För övrigt noterar jag att det nu står klart att Skåne i år lägger beslag på Fotbollsguldet, både på herrsidan och damsidan. Stockholmare må vara "smartare än lantisar" som blivande Moderatledaren Anna Kinberg Batra uttryckte det. Men i fotboll är vi lantisar nere från halvdanmark (dvs Skåne) mycket duktigare. Nu är jag inte speciellt idrottsintresserad, men man får ju glädjas när man kan. Rosengård och MFF ska alla ha heder. Båda lagen är dessutom viktiga exempel på att det finns plats för alla, och att integration kan fungera alldeles utmärkt. Ni må alltså vara smartare där uppe i Fjollträsk, men i fotboll är vi bäst!

» Om att trampa i klaveret: Ibland trampar man rejält i klaveren. Centerpartisten Jöran Hägglund blev i början av året ny landshövding i Jämtland. Och i samband med det kritiserade har skarpt sin företrädare Socialdemokraten Lena Sommestad för att hon varit medlem i en Högerallianskritisk Facebook-grupp "Kan jag finna 100 000 människor som vill bli av med Maud Olofsson?" Som Landshövding ska man ju vara opolitisk. Nu visar det sig att Jöran Hägglund själv var medlem i gruppen "Rödgrön röra". Kanske bäst att sopa rent framför sin egen dörr innan man börjar kritisera grannens röra framför dörren - eller?


Rör inte min kompis

måndag 2014-10-06
Palestina dominerar fortfarande
tyckeri nummer 6353

Palestinas flagga
» Palestinafrågan igen: Det svenska beslutet att erkänna Palestina fortsätter att skapa debatt. Yttranden som sägs komma från den israeliska ambassadören i Stockholm tillhör de grövre. - "Den nya svenska regeringens beslut att erkänna Palestina var influerat av den högljudda och växande muslimska minoriteten i Sverige" sägs han bland annat ha sagt enligt israelisk radio. - "Den arabiska minoriteten växt osannolikt i år, och att det tillsammans med regeringsskiftet är orsakerna till beslutet" fortsätter han med. Och sedan: - "Allt detta mot en socialdemokratisk bakgrund, som är pro-arabisk, pro-islam och anti-Israel". Fast detta visar sig så småningom inte alls komma från Israels ambassadör i Stockholm utan från en tidigare ambassadör, Zvi Mazel som fick lämna Sverige 2004. Han är kanske mest känd för att ha vandaliserat ett konstverk på Moderna Muséet i Stockholm av Dror Feiler. Sedan fick han åka hem! Men ilskan i Israel är stor. I den Israeliska världen ska nämligen inte Israel och Palestina behandlas lika. Utan Israel ska fortsätta att vara dom som bestämmer och palestinier ska snällt sitta tysta och acceptera den Israeliska "apartheidpolitiken". Läs Expressen och Aftonbladet. Och sedan kan man ju tycka som Moderata riksdagsledamöter. Utrikespolitiska beslut i Sverige ska inte fattas utan att först få godkännande från USA! Men enligt Göran Pettersson är det kanske bäst om Sverige blev USA:s 51:a delstat så vore ju alla problem lösta.

Skatteverket
» Jakten på skattefifflare trappas ner - eller hela Sverige ska (inte) leva: Skatteverket ska lägga ner ett antal kontor för jakten på skattefifflare. Det är kontoren i Halmstad, Kalmar, Jönköping, Karlstad, Västerås, Falun och Gävle som hotas av nedläggning när verksamheten ska koncentreras till ett mindre antal större städer, samtidigt som personalen ska skäras ner från ca 250 till 200. Man får väl inte vara allt för elak mot de fria entreprenörerna. Då finns det ju risk för att dom blir putta. Att det här är en verksamhet som faktiskt lönar sig har ingen betydelse. I dagens samhälle är det Centralisering som är det ledord som gäller vid alla tillfällen. Det är bäst om alla jobbar i storstäderna - och också bor där. Varför ska det finnas service på mindre orter?

Och på tal om Centraliseringen. Jag såg en liten karta över var ledamöterna i den nya S + Mp regeringen kom från. Det visar sig att hälften i regeringen är Stockholmare. I sedvanlig ordning är alltså 08:orna överrepresenterade medan resten av Sverige är underrepresenterade. Någon som är förvånad? Jag hade faktiskt förväntat mig mer av en regering utsedd av Stefan Löfven och med ett Miljöpartistiskt inslag.

Vår framtid
» Mig icke begripa: Det finns politiska beslut som man förstår tanken bakom även om man personligen tycker annorlunda. Och sedan finns det politiska beslut som man egentligen inte förstår tanken bakom heller. En sådan fråga är avdragsrätten för pensionssparandet. Det finns ju en vilja från Maktens män (och kvinnor) att vi själva ska ta så stort ansvar som möjligt för vår framtid. Och ett led i denna önskan har varit det faktum att den som sparar i ett egen pensionssparande kan dra av sparandet i deklarationen. Man skattar helt enkelt inte för de pengar man sparar förrän man tar ut pensionen en gång i ålderdomen. Upp till 12.000 kronor per år (dvs 1.000 kronor i månadssparande) är "skattefritt". Men av för mig okänt motiv så ska detta avskaffas. Från årsskiftet sänks maxbeloppet till 2.400 kronor (dvs 200 kronor i månaden) för att sedan helt avskaffas från 2016. Det här är beslut som fattats av den avpolletterade Högeralliansregeringen, men det finns inget som tyder på att den nya Rödgröna regeringen inte tänker fullfölja beslutsgången. Som sagt, jag begriper inte riktigt motiveringen. Är det inte positivt om människor sparar lite extra till sin pension? Med största sannolikhet kommer denna typ av sparande att helt försvinna. Förutom bland den grupp som inte uppmärksammar att det inte längre är förmånligt utan snarare tvärtom. Mig icke begripa något!

Jan Björklund är ilsken
» Dagens Björklund-utfall: Skoltalibanen Jan Björklund mår uppenbarligen fortfarande inte riktigt bra. Dagens utfall från honom handlar om överenskommelsen mellan de Rödgröna partierna som begränsar möjligheterna till att plocka ut vinsterna ur verksamheter inom välfärden som finansieras med skattepengar. Det handlar till stor del om det för Sverige helt världsunika systemet där skattefinansierade skolor kan dela ut överskottet till ägarna - ofta placerade i diverse skatteparadis. I Jan Björklunds värld innebär detta katastrof och man kunde riktigt se hur det rök av ilska ur öronen på honom när jag såg honom i Aktuellt. Och att Gustav Fridolin kunde visa att man hela tiden varit oense i den frågan hjälpte inte. Jan Björklund mår helt enkelt inte bra just nu. SVT 1, SVT 2, SVT 3 och VA. Är det inte dags för Jan Björklund att inse att Folkpartiet faktiskt var det parti som förlorade allra mest i valet. Han är helt enkelt den verkligt stora förloraren. Fast det är kanske just det han insett och att det är därför han mår så dåligt?
Rör inte min kompis

söndag 2014-10-05
Palestina och annat
tyckeri nummer 6352

Försämringskassan
» Om sjuka människor: Jag har faktiskt lyckats hitta en skribent som går ut till storms till försvar för den Moderata Utförsäkringspolitiken av sjuka människor. Denna utförsäkring som slängt ut närmare 100.000 sjuka människor ur Sjukförsäkringssystemet. Inte för att dom är friska utan för att Fredrik Reinfeldt enligt sina nya medicinska rön kommit fram till att sjuka människor kan bara vara sjuka en viss tid sedan är dom plötsligt friska. Det är Expressens Anna Dahlberg som oroas över att man från den nya Rödgröna regeringen ska återvända till något fruktansvärt samhälle där sjuka människor som inte kan arbeta pga sjukdom får ersättning i form av sjukpenning. Naturligtvis är detta helt orimligt och det svenska samhället kommer att gå under om man återinför något sådant hemskt. Så kan man ju inte göra!

Palestina
» Erkänn Palestina: Tydligen har Jan Björklund fortfarande problem med humörsvängningar. Kanske pga migrän som en effekt av att en mycket stressande period nu är över. I dag har mannen fått ännu ett smärre raseriutbrott med anledning av vår nya regerings löfte att göra som de flesta länder i världen, alltså erkänna den Palestinska staten. Jan Björklund tycker att beslutet är förhastat. Jag vet inte riktigt hur länge han tycker att man ska vänta. Själv tycker jag att Jan Björklund kunde visat lite av sin ilska nu senast när den Israeliska ockupationsmakten valde att expropriera ännu mer mark från de palestinier som redan bodde där. Men då var han ganska tyst! Hur som helst är nu den judiska högtiden Jom kippur slut så Israel har börjat fungera på nytt. Och den officiella reaktionen är ilsk, Vår ambassadör i Jerusalem har därför kallats upp för att få en protest. Något som jag tycker Sverige ska ta ganska lätt på. Det finns bara ett sätt att lösa konflikten, och det är att det finns två självständiga, demokratiska stater bredvid varandra som respekterar den andra statens rätt att existera. Tyvärr vill det nuvarande styret i Israel inte acceptera en självständig palestinsk stat utan fortsätter att ockupera och stjäla mark. Och, ska det påpekas, på den palestinska sidan finns också starka grupper som inte vill låta en israelisk stat existera. Och så länge det inte finns någon vilja från Israel så att något händer så får också de extrema grupperna på den palestinska sidan ökat stöd. Därför att det viktigt att ge stöd åt de grupper som vill skapa en fredlig existens sida vid sida, och visa att den vägen leder mot något och att inte utvecklingen står stilla. Det svenska erkännandet av den Palestinska staten är ett viktigt steg i rätt riktning. Sedan finns det dom som inte vill ha två fredliga stater sida vid sida. Från extremhögern är det alltså fortsatt den vanliga visan där det nu är judehatande extremister som tagit över. Här är några exempel: Ett, Två och Tre. Alla muslimer är hemska, och allra hemskast är de som vill försvara sitt land mot en Israelisk ockupation.

EU:s flagga
» EU-Byråkrati: Två ord som är bra för att beskriva EU:s verksamhet är "Bidrag" och "Byråkrati". Och kombinerar man dessa båda företeelser så kan man få ett rejält gott skratt på den Europeiska Unionens bekostnad. Jag läser i bladet om politikerna i Västerbotten som genomförde ett regionalt projekt med bidrag från EU. Projektet avslutades med en tidningsbilaga som publicerades i ett antal tidningar i både Sverige och Finland. Men, det var nu som det stora misstaget gjordes. När man genomför projekt med bidrag från EU så ska det också berättas att det är just EU som bidragit med slantar. Och detta är mycket väl reglerat. Regionalprojektet är nämligen inte bara ett regionalprojekt, det är också ett propagandaprojekt för just den Europeiska Unionen. Om det framgår att EU bidragit med slantar så blir ju också EU populärare - tror man. Men den som layoutade tidningsbilagan gjorde ett misstag. Den EU-flagga som prydde informationen om att EU hostat upp slantar blev för liten. Den blev jätteliten! Hela 0,3 mm för liten! Inte 3 cm, inte 3 mm, men 0,3 mm. Hur som helst tog det fyr hos EU-byråkraterna. Som straff drog man in 300.000 kronor av stödpengarna. Förhoppningsvis sparade man i varje fall in lite trycksvärta... Jag vill poängtera att bloggen Sven Tycker görs helt utan bidrag från EU, alltså kan jag publicera EU-flaggan i vilket format jag vill och i vilket utförande jag vill utan att man drar in några stödpengar. Fast jag kanske stäms istället för vanhedrande av statssymbol? Läs i Helsingborgs Dagblad eller i massor av andra tidningar.

» Bedragare del 21: Så är dom då igång igen, bedragarna. Finns det verkligen någon som tror på att någon lottar ut 1 miljon dollar till Facebook-användare? Hur som helst fick jag ett gott skratt i går på kvällen när det här mejlet trillade in i lådan:

Kära Facebook user,

Facebook-teamet vill informera er och gratulera er för att utvecklas till vår 2014 Facebook Rewards vinnare.

Den Facebook Rewards-programmet görs vartannat år. Du har valts ut slumpmässigt av Facebook-internet oavgjort administratör. Dragningen Administratören är ett automatiserat program, som väljer Facebook-användare slumpmässigt.

Du har blivit godkänd för att göra anspråk på en total prissumma på $ 1.000.000 (en miljon dollar) Se nedan för dina vinnande detaljer:

Facebook
Vinnande belopp: $ 1.000.000 USD (en miljon dollar)
Sats: TFB 12329317635197437-februari / 2012
Ref Nummer: TFB 29501870209289 / ES 877

Den Facebook Rewards-programmet är stolt sponsrad av Facebook-ledningen. Din kontantpris skall överföras till dig i ditt land, där ditt Facebook-konto registrerades.

För att få din kontantpris, vänligen kontakta Facebook Rewards programansvarig på följande e-post: todd_jackson123@hotmail.com
Du måste fylla i nedanstående formulär:

Ditt namn:
Din nationalitet:
Din nuvarande hemland:
Din ålder:
Ditt Telefonnummer:
Ditt yrke:
Hur länge har du använt facebook ?:

Vänligen fyll i formuläret ovan, och skicka det till programansvarig med nedanstående uppgifter
E-post: todd_jackson123@hotmail.com

Namn på Facebook belöningar programansvarig: Todd Jackson
Avdelning: Kontant Release Department.
Position: DIRECTOR, Facebook Rewards-programmet.

När dina uppgifter tas emot i e-post anges ovan, kommer programansvarig kontakta dig med information om hur du kan göra anspråk på prissumma var du än är. Den sammanlagda summan av en miljon dollar ska betalas ut till dig utan några förpliktelser eller förhör.

För din säkerhet, rekommenderas du att hålla din vinnande information konfidentiell, tills du har fått den vinnande pengar. Lämna inte ut ditt vinnande uppgifter till en tredje part. Detta är en säkerhetsåtgärd för att skydda dig, och för att undvika omotiverade missbruk av Facebook bonusprogram.

Än en gång, säger vi grattis från alla medlemmar och anställda i Facebook Team. Se till att skicka dina synpunkter eller frågor till Mr Todd Jackson, på sin e-post: todd_jackson123@hotmail.com

Tack för att du använder Facebook.

Hälsningar,

Peter Andreas,
Programansvarig,
Facebook Rewards Program,
2014. ensamrätt.

Jag har roat mig med att svara på mejlet - från min slask-e-post. Men än så länge har inget svar kommit. Som vanligt är de här Google-översatta mejlen komiska. - "Du har valts ut slumpmässigt av Facebook-internet oavgjort administratör"? Haha!


Rör inte min kompis

lördag 2014-10-04
Funderingar en lördag med ny regering
tyckeri nummer 6351

Migrän
» Skoltalibanen Jan Björklund mår dåligt: En av de politiker som gick ut värst i går efter att Stefan Löfvens regering presenterats var just Folkpartiets Jan Björklund. Han fick nämligen ett fullständigt raseriutbrott sedan det framgår av regeringsförklaringen att man vill "ge kommunerna ett avgörande inflytande över nya skoletableringar som hindrar arbetet för att motverka segregation." Det ska alltså inte vara helt fritt för privata friskoleprojekt att öppna nya skolor och sedan förvänta sig att skattebetalarna i kommunen ska tvingas finansiera det hela. Enligt Jan Björklund är "överenskommelser med S inte är värda pappren de är skrivna på" och hänvisar till överenskommelsen i friskolekommittén. Vad Jan Björklund glömt, men Stefan Löfven tvingats påminna honom om, är att just på den här punkten reserverade sig Socialdemokraterna. Det är faktiskt fullt rimligt att den som ska stå för fiolerna också har inflytande över nya etableringar. Men jag förstår Jan Björklund. Ibland har man dagar då man mår dåligt, allt är fel och i stort sett vad som helst kan få dig till att få ett utbrott. Jag känner själv så ibland när jag har migrän efter att ha stressat en period. Helst av allt vill man dra sig bort från mänskligheten och det är väl så som Jan Björklund känner det nu. Valrörelsen och sedan Folkpartiets och Jan Björklunds katastrofala valresultat är naturligtvis en stor påfrestning för honom. Jag brukar försöka dra mig undan så att jag inte säger saker som jag sedan får ångra vid sådana här tillfällen. Så jag vet att det är jobbigt Jan. Men försök att behärska dig!

Girig direktör
» Börsdirektörernas löner har rusat iväg: Citatet är ett citat från Pehr G Gyllenhammar som i en ny bok inte är nådig mot överbetalda direktörer. - "Alltför många storbolag saknar mod och handlingskraft och att talet om risk mest är för högtidstalen. I själva verket undviker de allt som sticker ut från mängden. Att topparna för det belönas med otaliga miljoner i ersättningar provocerar" är Pehr G Gyllenhammars syn på sina forna kollegor. - "Jag tycker löneskillnaderna mellan cheferna och de som är på golvet har blivit orimligt stora. Lönerna har rusat iväg" är ett annat citat. Det är nästan så att det känns som om Sven Tycker och Pehr Tycker kanske är tvillingar.

Sverige stolta fana
» Arvet efter Tobias Billström: När nu moderatkollegan Tobias Billström är avpolletterad kan Svenska Dagbladet äntligen kritisera asylreglerna. Johanne Hildebrandt konstaterar i dag att den svenska behandlingen av de tolkar som arbetat för den svenska militären i Afghanistan har varit usel. Tobias Billström fastslog först att tolkarna inte skulle förvänta sig någon speciell behandling, men efter hård kritik meddelade den dåvarande Högerregeringen att dom trots allt skulle få en speciell behandling. Men när besluten var gjorda visade det sig att bedömningen varit mycket hård och många av tolkarna vägrades asyl i Sverige trots att dom hotades till livet för att dom arbetat för Sverige. Nu har Förvaltningsdomstolen efter ett överklagande meddelat att Migrationsverket måste ta upp ansökningarna på nytt. Det som skapar problemen är att Sverige kräver att den som söker asyl i Sverige måste göra detta från Sverige. Man måste alltså på olika illegala vägar ta sig till Sverige för att söka asyl. Och det gäller att passera andra länder illegalt utan att bli registrerade där. För i så fall skickar Sverige omedelbart tillbaka de asylsökande till dessa länder. T.ex. Italien och Spanien. Samtidigt kräver Sverige att den som söker uppehållstillstånd i Sverige som anknytning (t.ex. barn, hustru osv) så måste denna ansökan göras från hemlandet. Den får inte göras från Sverige. En överenskommelse gjordes mellan Högeralliansen och Miljöpartiet som skulle göra denna regel lite mer flexibel. Men tolkningen kan inte ha blivit särdeles flexibel eftersom Sverige fortfarande utvisar blivande pappor där hustrun kanske väntar barn vilken vecka som helst. Eller nyblivna pappor med barn som är mindre än 1 år. Det är direkt skandalöst! Det finns mycket att ta tag i för en ny ansvarig för svenska migration när nu Tobias Billström äntligen är avpolletterad.

» Oj, så förvånad jag blev: Högeralliansmegafonen Dagens Nyheter har en hel del kritiska synpunkter på vår nya Rödgröna regering. Tänk så förvånad jag blev. Gungflyet är bemannat blev rubriken på ledarsidans kommentar. Och Oj, så förvånad jag blev över att i stort sett alla utnämningar var helt felaktiga. Eller ska man tolka det som att de utnämningar som inte tas upp är riktigt bra? Alice Bah är till exempel inte med? Jag tror att jag väljer att tolka det välvilligt!

Palestinas flagga
» Sverige bestämmer själva: Tydligen är det så att det svenska beslutet att erkänna Palestina inte blev populärt i USA. Men som vår nya Utrikesminister Margot Wallström säger: - "Det är inte USA som bestämmer vår politik". Kan man kanske tänka sig att detta konstaterande även gäller i andra frågor under de närmaste åren? Hur som helst blev erkännandet populärt i Palestina i varje fall. Faktum är att Sverige ligger ganska sent i den här utvecklingen. Det är långt över 100 stater som redan erkänt Palestina, bland annat många av Latinamerikas stater. Egentligen har det varit skandalöst att det inte skett tidigare. Bra Margot Wallström!
Rör inte min kompis

fredag 2014-10-03
Team Löfven
tyckeri nummer 6350

Vår nya statsminister
» Vår nya regering: Så har då Stefan Löfven presenterat sin nya regering. I en del fall överraskningar, i andra fall ganska väntat. Vid en första titt på det hela tycker jag att det känns relativt bra - med tanke på de förutsättningar som finns. Det jag, som anställd på Migrationsverket, noterar direkt är att Moderata klavertrampet Tobias Billström (som ju fick en spark snett uppåt till talman) inte fått någon ersättare som Migrationsminister. Men bland de namn som presenterats är det väl ingen som jag direkt känner motvilja mot. Magdalena Andersson (s) som Finansminister är väl inte min drömkandidat, men det var inget annat att vänta. En del namn har jag ingen aning om vem dom är, men det behöver ju inte innebära något negativt. Det är en ganska ung regering, och det kan vara både bra och dåligt. Det är lämpligt med en god blandning. Riktigt positivt är Alice Bah som Kultur- och Demokratiminister. Jag ser att man lovat erkänna Palestina. Det är på tiden. Synd att det inte gällde Västsahara också. Ett annat bra löfte är att kriminalisera sexköp utomlands. En rejäl översyn av Sjukförsäkringen är lämpligt. En anpassning av Arbetslöshetsförsäkringen till dagens verklighet något annat. Sätt fart!

» Bedragare del 20: Fifflarna fortsätter att terrorisera oss stackars Internet-idioter. Det är inte många dagar som min e-post INTE innehåller något försök att lura mig. I dagens mejlskörd har jag valt ut nedanstående mejl:

Bedragare
Bäste kund,

Vi märkte ogiltiga inloggning till ditt konto online från en okänd IP-adress..
Därför har vi tillfälligt stängt ditt Apple-konto.
Vi behöver information från din Apple-konto
Av denna anledning, så att tjänsten inte avbryts, inbjuder vi dig att bekräfta och uppdatera din faktureringsinformation idag.

Klicka här för att aktivera ditt konto

Man blir ju lite misstänksam när man får ett besked om att någon hittat på dumheter så att man måste bekräfta något. Om detta mejl kommer från en anonym adress (Apple@Mail.se) så ökar misstänksamheten. Och sedan bör ju faktiskt dom som vill något ge en exakt korrekt uppgift om vad mitt konto heter. När allt detta inte stämmer överens så finns det anledning att vara misstänksam. Och vad dom ska med min faktureringsinformation begriper jag inte eftersom jag inte betalar något. Och så heter det "ditt konto" som man skriver på en rad, och inte "din konto" som det står på nästa rad. Släng det i papperskorgen!


Rör inte min kompis

torsdag 2014-10-02
Stefan Löfven igång - på gott och ont
tyckeri nummer 6349

Säg Nej till Kärnkraften
» Både bra och dåligt: Det börjar komma ut en hel del överenskommelser mellan Socialdemokraterna och Miljöpartiet. En del verkar ganska bra medan andra tycker jag är helt absurda och usla. Men kanske ska man inte förvänta sig något annat om två partier som man själv inte röstar på gör överenskommelser. S och Mp har ju en hel del att ta hänsyn till. Dels sina egna och motpartens ursprungliga åsikt, som ju inte alltid är samma verklighet. Sedan måste man ju också ta hänsyn till att överenskommelsen ska vara någorlunda realistiskt att få igenom i Riksdagen. Som Vänsterpartist tycker jag ju att en hel del av det som offentliggörs eller som läcker ut är helt fel. Men jag måste ju också inse att om V + S + Mp blir överens men alla de andra fem tycker annorlunda så blir det inget. De tre Rödgröna har ju tyvärr inte egen majoritet. Alltså måste de överenskommelser som görs ha en chans att komma igenom en granskning i Riksdagen. Och en sådan kräver att antingen M eller Sd stödjer förslaget, eller att två av V, C, Fp eller Kd stödjer det hela. Annars blir det ju stopp och helt orimligt att få igenom. T.ex. ser jag att man kommit överens om att RUT och de sänkta arbetsgivaravgifterna för ungdomar blir kvar. Trots att det är ganska meningslösa eller felaktiga "reformer". Men det finns inte Riksdagsmajoritet för att ta bort dom, så enkelt är det. Tyvärr har vi röstat på det viset. En fråga som jag däremot tycker att man löst mycket intelligent är frågan om Kärnkraftens framtid. Genom att helt enkelt besluta att kärnkraften får betala sina kostnader så kommer den att självdö. Miljöpartiets tolkning av förslaget, dvs att det kommer att innebära att ett par kärnkraftsaggregat kommer att stängas under den kommande mandatperioden, är helt enkelt en korrekt slutsats. Sverige har i dag ett överskott på elproduktion. Till detta kommer att sådant som sol- och vindproduktion dels blir allt billigare att bygga samtidigt som den produktionen ökar vilket gör att ett redan lågt elpris kommer troligtvis att sjunka ytterligare. Och då hänger inte kärnkraften med. Redan i dag går de äldsta och minsta reaktorerna inte ihop. Och om ägarna ska göra de investeringar som krävs i dessa gamla reaktorer så kommer förlusterna att öka ännu mer. Slutresultatet kommer att bli att man helt enkelt bestämmer sig för att stänga reaktorerna. Dom lönar sig inte! Och att bygga nytt är på tok för dyrt. De få länder som fortfarande bygger nya reaktorer gör detta med statliga subventioner. Kraftbolagen behöver helt enkelt inte stå för alla risker och kostnader. Och trots detta är en hel del av de projekt som just nu pågår rena mardrömmar för kraftbolagen och byggarna. Verkligheten är den att Kärnkraften har spelat ut sin roll om inte skattebetalarna ska ta alla risker och subventionera verksamheten. Sedan får kärnkraftskramarna i Folkpartiet säga vad dom vill. Dom har numera inte ens stöd av ekonomerna! Läs Dagens Nyheter, Aftonbladet och SVT som visar att det hela kan tolkas på det sätt man själv vill. Fast om Dagens Nyheters spekulationer går igenom så finns det verkligen an ledning att prata om att överge principer. Om Annie Lööf så totalt vänt på Centerns syn på kärnkraft så är det riktigt illa - för Centerns väljare. Men jag tror faktiskt att för Annie Lööf är Högeralliansens principer viktigare än Centerns principer!

» Prutta på: Jag läser i bladet att bordsgrannens pruttande faktiskt är nyttigt för dig. Om bordsgrannen, eller arbetskamraten, eller livskompanjonen envisas med att släppa loss lite då och då så gör hen det faktiskt för just dig. Svavelväte, som prutten består ganska mycket av, är nämligen bra mot cancer och motverkar hjärtattacker bland annat. Lagom mängder svavelväte stärker kroppens celler och bidrar till ett förbättrat immunförsvar. Så nästa gång, dra in doften med glädje. För några år sedan visade annan forskning att gaserna i magen även var bra för dig själv. Dom var bra för blodtrycket. Så kanske är det så att jag ska dra tillbaka mitt råd för hur vi borde demonstrera mot nazister och rasister. Dvs inte våldsamma demonstrationer, för det är precis det som dom vill ha för att få den publicitet dom eftersträvar. Istället har jag föreslagit att man borde träffas för en gemensam måltid med bruna bönor och köttbullar med mycket lök före. Och sedan ställer man sig helt enkelt och vänder ryggen åt idioterna och låter naturen ha sin gång. Men om det är nyttigt så är det ju ingen bra metod! Vi vill väl inte gynna dessa nazistiska svin? Ät de bruna bönorna för ditt eget bästa, men bjud inte nassarna på väldoften. För övrigt kommer vi väl alla ihåg att de förmodade ryska ubåtarna som vi letade efter i själva verket var just pruttar, dvs pruttande fiskstim. Men där var ju pruttarna bra för att få upp militäranslagen! Pruttar är bra!

» Dagens hot: Calle Stropp tänker inte pensionera sig! Nähä!


Rör inte min kompis

onsdag 2014-10-01
M + Fp + Sd
tyckeri nummer 6348

Moderaterna
» Moderaten som blev fel: Jag har flera gånger tidigare på Sven Tycker berättat om min hemkommun Åstorps ledande moderata oppositionspolitiker. Under en följd av år har personal på kommunen känt sig hotade och förföljda av honom. Det har gått så långt att det gjorts ett antal anmälningar om arbetsmiljöbrott. Och det har beslutats att ingen tjänsteman behöver vara ensam med den aktuella moderatpolitikern. Och han har inte någon egen nyckel till kommunkontor, som hans företrädare hade. Men, ingen vill ta i frågan! I senaste numret av Fackförbundet Visions tidning ägnas sju sidor åt problemet, sidan 28-34. Alla försök att få en kommentar från den aktuella politikern, Pontus Pålsson, är lönlösa. Moderaterna lokalt vågar inte kommentera det hela. Regionalt i Skåne hänvisar man till att det är en lokal fråga. På Riksnivå vägrar man också att kommentera utan hänvisar till Moderaterna lokalt. Som alltså inte vill kommentera. Varför är det på detta viset? Faktum är att flera ledande Moderaterna i kommunen har lagt av. Men ingen "vågar" ta i frågan. Och frågan är om detta har en mycket enkel förklaring? Moderatpolitikern heter Pontus Pålsson. Skånes Länshövding heter Margareta Pålsson. Hon var tidigare under många år Moderat riksdagsledamot och kommer alltså från Åstorp. Är det så enkelt att man inte vågar ta tag i en fråga som berör Länshövdingen son? Skandal är det!

Jan Björklund festar
» Högeralliansen pausar: Ja, det var ju just det som Jan Björklund sade i TV under gårdagen. - "Partierna kommer utveckla sin egna politik" och "Partierna kommer att ha ett lösare samarbete i alliansformatet i riksdagen" sade han bland annat. Detta kan tolkas på olika sätt. Jag tolkar det som att Jan Björklund insett att han inte kan låta Folkpartiet dras ner mer i dyn av det Moderata fallet. Det gäller att frigöra sig från Högeralliansen och få en möjlighet att arbeta för Folkpartistisk politik och inte bara det som Moderaterna godkänt som Högerallianspolitik. Nu "lovar" man visserligen att Högeralliansen uppstår på nytt till nästa val. Och det är nog möjligt. Men det Jan Björklund hoppas på är naturligtvis att Folkpartiet i denna nya Högerallians ska ha en mycket starkare ställning. Egentligen är det ju så att Folkpartiet är det parti som förlorat störst andel även om det Moderata raset i siffror är större. Jag tror att Jan Björklund har förstått att de riktigt nya Moderaterna utan Fredrik Reinfeldt och Anders Borg som draglok är ett mycket mindre och svagare Moderaterna. Och det gäller för Folkpartiet att hålla sig framme och plocka åt sig de allmänborgerliga väljare som nu blir husvilla. Till Jan Björklunds ledsnad vill jag berätta för honom att det nog inte blir så med just Jan Björklund i partitoppen. Ska Folkpartiet sno åt sig husvilla borgerliga sympatisörer så får det nog ske med en ny partiledare. Birgitta Ohlsson?

Valurna
» Var kom dom Sverigedemokraterna från: Jag har tjänstgjort som Valförrättare under många år. Och jag har de senaste åren varit ordförande för ett av valdistrikten här i Åstorp. Detta är ett hedersuppdrag som är både kul och spännande även om det blir en lång kväll innan allt är sprättat, räknat och redovisat. Det börjar klockan 0700 på söndag morgon med att kvittera ut allt material. Vallokalen har öppet 0800-2000 då det ju handlar om att pricka för röstande, kontrollera röstkuvert och stoppa dessa i valurnan. Men det finns mycket andra jobb att göra. Bland annat att städa runt. Och hålla kontroll så att det är ordning och fullt i de ställ som finns där valsedlarna ska finnas. Och där förekommer det lite då och då att vissa partiers alla röstsedlar helt plötsligt bara är borta. Bland annat drabbades Socialdemokraterna flera gånger av detta vid senaste valet. Det fanns t.ex. flera exempel på att det plötsligt legat valsedlar från Svenskarnas Parti över många andra partiers valsedlar. Under dagen måste också alla s.k. "Poströster" kontrolleras. Och när vallokalen stängt 2000 ska alla dessa röster också stoppas i valurnan. Sedan börjar ett intensivt räknande, sprättande av kuvert, räknande och kontrollerande. Antalet prickade röster i vallängden ska ju stämma med antalet valkuvert i urnan. Och sedan ska ju antalet röster när dessa är fördelade och räknade också stämma med samma siffra. Allt detta stoppas sedan i säkerhetspåsar som förseglas och skrivs under av två personer. Allt detta för tre val alltså. Det ska påpekas att allt detta är en offentlig verksamhet. Det är alltså fullt möjligt att sitta och titta på hela tiden så att inget fiffel sker. Efter att allt blivit färdigt ska detta sedan redovisas till kommunens Valnämnd innan det är klart. Troligtvis någon gång efter midnatt! Man sover gott efter detta. Dessutom är vi ofta de sista som vet hur valet gick.

Båstad
Det är eftersom jag vet hur många säkerhetskontroller det finns som jag blir förvånad när jag läser om vad hände i ett valdistrikt i Båstad. Där har det nämligen, helt plötsligt efter det att räkningen gjorts i valdistriktet och siffrorna där stämt, så har det helt plötsligt på vägen till Länsstyrelsen (som gör den slutliga räkningen) dykt upp ytterligare 27 röster - på Sverigedemokraterna i Kommunfullmäktigevalet. Röster som kommit att påverka mandatfördelningen i Bjuvs kommunfullmäktige. Spännande, men ytterst pinsamt. Det är pinsamt för Båstad, och det är egentligen också pinsamt för Sverigedemokraterna eftersom det är uppenbart att något fiffel gjorts av någon med sympatier åt det hållet. Som insatt i hur det SKA gå till är det oförklarligt hur det KUNNAT gå till så här.
Det fullständiga arkivet över Svens tyckerier sedan 1997

Besök gärna Sven Tycker på Wordpress

Besök görna Sven Tycker på Blogger
Dagens Måne




















Anmäl dig till Efterarbetet
Läs Dagens ETC
Byt till ETC-el
Skånes Fria
Fria Tidningen
Expo
Stöd Arbetarrörelsens Internationella arbete
Autism & Asperger Förbundet
Sveriges DX-Förbund, om du vill veta mer om kortvågsradio
Netroots - Socialdemokraterna
Infoo.se-Svenska webbkatalogen

bloggtopplista
BloggRegistret.se
Blogglista.se
Bloggparaden
Politik
Politik bloggar
Reggad på Commo.se
Hör gärna av dig till:
tycker@swl.nu.
eXTReMe Tracker

Lokala länkar:

Åstorps kommun

Åstorps Hembygdsförening

Nyvångs Gruvmuseum

Kvidinge Sockens Hembygdsförening

Åstorps Fotoklubb

Söderåsens Natur

IS Skanne

Åstorpsortens Ryttarförening

Åstorps Cykelklubb

Björnekulla Brottarklubb

Smaker från Söderåsen

Spettkaksbageriet i Åstorp

Skånehill Gård

Dymöllans Ålrökeri

Söderåsens Forsgård

Tomarps Kungsgård

Sånnagården

Tingvalla

Galleri Hultman

Hotell & Restaurang Rosenberg

Skåneleden

Björnekulla Fruktindustri

Godbiten Konditori

Kroglyckans

-


Fåglarna kvittrar

Vill du läsa gamla återanvända åsikter?

Sven tycker juli-september 2014 Sven tycker - Arkivet    

Sven Ohlsson den 21 april 2007
Och dom fortsätter att kvittra