Djupa politiska och filosofiska tankar - helt gratis - på Sveriges äldsta dagliga blogg
  Sven tycker till. Färdiga åsikter - helt gratis   Sven Ohlsson
Till presumtiva arbetsgivare:
Jag har rakat mig sedan bilden togs!

 
Alla har vi åsikter. En del skriver insändare, andra dagbok eller gårdagens trend - en blogg. Här passar jag på att uttrycka mig fritt. Jag skriver om stort och smått, om allmänna frågor eller privata frågor. Jag hoppas att du tycker det är lika roligt att läsa, som jag har tyckt det är att skriva. Och ha överinseende med att trots att detta troligen är Sveriges äldsta aktiva "blogg" så är detta nog också en av Sveriges fulaste "bloggar"!

Mer än arton år i mänsklighetens tjänst
SVERIGES ÄLDSTA OCH FULASTE DAGLIGA "BLOGG"?

Glöm inte att bokmärka Sven Tycker så att du snabbt kan återvända

Rör inte min kompis

lördag 2015-08-29
En gammal Försäkringskasseanställd reagerar
tyckeri nummer 6680

» Mer jakt på sjuka

De gamla Moderaterna
I gårdagens Svenska Dagbladet presterar vad jag förmodar moderaten Jan Lidhard en helsida i kampen mot sjukskrivningarna. Han får till rubriken Att vila sig i form fungerar sällan och tankarna går i princip ut på det vanliga från detta högerhåll. Det vill säga att sjukskrivna egentligen inte är sjuka, dom är bara lata som vill ligga hemma på soffan. Det ska erkännas att för en del sjuka personer är inte vila den rätta behandlingen. Men för andra sjuka är vila just det rätta. Jan Lidhard avslutar sitt alster med 6 krav för att råda bot på den ökande sjukfrånvaron. "1/ Utveckla olika former av konkreta stöd till läkaren. 2/ Låta hälso- och sjukvården bli mer arbetsfokuserad. 3/ Tydliggöra patientens egentliga problem så att medikalisering kan undvikas. 4/ Låta Socialstyrelsen få en offensiv roll, men tona ned Försäkringskassans roll. 5/ Ge Försäkringskassans försäkringsmedicinare större inflytande. 6/ Satsa på informationsinsatser som skärper förhållningssättet till sjukfrånvaro." Fast jag tycker att det låter ganska mycket floskler. Det stora Jan kommer fram till handlar om att han tycker att de som påstår att dom är sjuka ska fortsätta gå till jobbet istället för att ligga hemma på soffan, när dom är sjuka. Och för en del sjuka är det nog så att den bästa behandlingen är just det, att vara aktiv så gott det går och kanske vara på jobbet. Om inte på heltid så i varje fall på deltid. Men för andra sjuka gäller att man absolut inte ska vara på jobbet. Antingen för att man själv då blir ännu sjukare, eller att man smittar andra. Och det är egentligen skandalöst att på en helsida inte lyckats fått plats med ett mycket viktigt krav i ett så komplicerat tänkande. Ett sådant tänkande kräver ju stora uppoffringar från arbetsgivaren! Och Jan Lidhard lyckas på en hel sida med svammel inte nämna arbetsgivarens ansvar. Ställer arbetsgivaren upp på att den sjuka kommer till jobbet varenda dag men kanske inte gör så mycket nytta? NÄ! För många arbetsgivare gäller filosofin att om du är på jobbet så jobbar du, kan du inte sköta jobbet kan du lika gärna stanna hemma. För andra arbetsgivare fungerar det däremot mycket bättre. Det är också dessa arbetsgivare som har lägre sjukfrånvaro. Men Moderaten Jan Lidhard kan uppenbarligen inte tänka sig att ställa krav på arbetsgivarna. Nä, allt är den sjukes fel och möjligen också Försäkringskassan och sjukvårdens fel. Läs gärna vad jag tyckte om Jan Lidhards sjukskrivningsmyter redan den 2 maj i år. Då hade han presterat ett annat debattinlägg i sitt språkrör Svenska Dagbladet med liknande tankar som denna gången. Jag förstår om det gick som det gick med den Moderata politiken med sjukskrivningarna med Jan Lidhard som sakkunnig i Finansdepartementet. För det är bara pengar det handlar om, inte människor.

» Ännu mer siffror

Stefan Löfven grubblar
Så har då Sveriges Radio publicerat sin sammanvägning av alla dom andra väljarundersökningarna. Och som dessa undersökningar visat så är Sverigedemokraterna en vinnare. Fast att som en hel del tidningarna valde som rubrik: - "SD ökar i ännu en mätning" är kanske att göra det lite lätt för sig. Om man väger samman ett antal mätningar, utan att göra någon egen mätning, så vore det väl f-n om inte en tendens som fanns i dessa också visade sig i sammanvägningen. Men ännu en undersökning är det ju inte. Och, som vi kunnat läsa oss till i de andra undersökningarna så ökar Sverigedemokraterna, dom får 18,6% i sammanvägningen. Detta sker främst på Moderaternas bekostnad som tappar till 23,8%. Även Socialdemokraterna tappar lite (25,8%) till Miljöpartiet (7,0%) och Vänsterpartiet (6,9%). Kristdemokraterna parkerar sig under spärren på 3,5% och inte heller Folkpartiet (5,1%) eller Centern (6,4%) har så mycket att glädjas över. Totalt leder de Rödgröna med 39,7% mot Högeralliansens 38,8% och i HA:s siffror ingår då Kristdemokraterna som skulle åkt ut. Däremot ingår inte Feministiskt Initiativ i de Rödgröna siffrorna, dom har långt kvar till att komma in i Riksdagen.

Och Jimmie Åkesson blir ännu mer styv i korken!


Rör inte min kompis

fredag 2015-08-28
Äntligen fredag
tyckeri nummer 6679

» Pangar på

Revolver
Det är väl inte så många som har missat händelsen i USA där två TV-anställda på en lokal TV-station sköts ihjäl i direktsändning av en f.d. anställd på TV-stationen som sedan lade ut en egen film av händelsen på nätet. Senare sköt han ihjäl sig själv. Det är ju en händelse i USA som i sig inte förvånar någon. Om det inte är poliser som skjuter ihjäl någon "av misstag" så är det någon "knäppgök" som med sitt eget automatvapen skjuter ihjäl en grupp människor i en kyrka eller i en skola. En vanlig reaktion utanför USA är väl att amerikanerna är tokiga med sin fixering vid att alla ska ha rätt att bära vapen. En inte ovanlig reaktion i USA är att dessa problem enklast löses genom att alla är beväpnade. NRA tyckte ju att det inte hade blivit så många dödade i kyrkan om även kyrkobesökarna varit beväpnade och kunnat skjuta tillbaka! Så troligtvis kommer vi snart att se amerikanska TV-reportrar som är beväpnade när dom sitter i TV-studion så att det kan bli en riktigt spännande eldstrid i direktsändning om någon annan knäppgök får för sig att upprepa händelsen. Men, jag ser att den enorma amerikanska lågpriskedjan Walmart ska sluta sälja automatvapen (inte vapen i sig som det hävdats). Fast dom hävdar att det är lönsamhetsskäl!

» De gamla nazistsympatisörerna tycker till

Den Europeiska muren

I gårdagens Svenska Dagbladet argumenterar ordföranden för Studentföreningen Heimdal, Balder Jonsson, för minskad invandring till Sverige. Och detta är inga nya åsikter från denna "Sveriges äldsta och största borgerliga studentförening". Det första jag tänker på när jag hör namnet Heimdal är väl det s.k. Bollhusmötet i Uppsala 1938 då studenterna i Uppsala protesterade mot att Sverige skulle ta emot 10 judiska studenter på flykt från Nazityskland. På den tiden dominerades Studentföreningen Heimdal av nazister. I dag tycker man att färre flyktingar ska få uppehållstillstånd, språktest för medborgarskap och färre anhöriginvandrare. Och läser man kommentarerna till debattinlägget är stödet för synpunkterna stort bland de Högeralliansare som släppts fram. Förutom kopplingarna till nazismen under slutet av 30-talet har väl Heimdal under långa perioder mest varit förknippade med Moderaterna.

Dock går man inte lika långt som Centerpartisten Adam Davidsson som på Twitter i dagarna argumenterar för: "1/ Låt kustbevakningen bogsera migrantbåtarna i Medelhavet tillbaka dit de kom ifrån och 2/ Medfinansiera Ungerns stängsel mot Serbien". Han borde kanske lyssna på sin partiordförande Annie Lööf. Det hade inte heller skadat med att lyssna på vår informella EU-boss Angela Merkel några minuter! Hon ska ju, trots allt, ha all heder av att ha sagt ifrån mot de illavarslande främlingsfientliga attacker mot flyktingar som skett i stor utsträckning i Tyskland på senare tid.

Fast jag ska inte vara allt för elak mot EU och dess murar mot flyktingar. Jag ser att EU-medlemmen Slovakien nu meddelat att dom ska ta sitt ansvar för flyktingmottagandet. Man har lovat att ta emot hela 200 syriska flyktingar - under förutsättning att dom är kristna! Det är ju ett litet steg. Fast djävligt litet...

» Sverigedumokraterna förvånar ingen

Slutligen för dagen så noterar jag att Expressen fortsätter att nysta i Sverigedemokraternas skandalartade
affärsverksamhet. I går skrev jag ju om SD:s bolag Blåsippan AB vars verksamhet ju inte direkt följt lagens bokstav. I dag berättas mer om hur man fortsätter att fiffla på inom Sverigedemokraterna. Man utnyttjar kriminella för att hjälpa till att dölja fifflandet. Fast i sedvanlig ordning får den här typen avslöjanden inga konsekvenser för Sverigedemokraterna. Antagligen eftersom ingen förväntar sig att det ska finnas någon moral där!


Rör inte min kompis

torsdag 2015-08-27
Höger eller vänster
tyckeri nummer 6678

» Vad snackar hon om?

SVT
Jag jobbade till 2100 i går och när jag var hemma cirka 2120 möttes jag i TV:n av Expressens Naomi Abramowicz som var ytterst upprörd över hur vänstervridet SVT var. Och som bevis hade hon bland annat en undersökning av ett litet antal av SVT:s anställda där det visat sig att en majoritet av dessa sympatiserade med de Rödgröna partierna. - "SVT är slentrianvänster" är denna borgerliga ledarmegafons argument. Och det är uppenbart att detta inslag i SVT:s Aktuellt bara är ett led i Naomi Abramowicz korståg mot det "vänstervridna SVT". SVTs blinda fläck är röd och Kom ur armhålan, public service är ett par av Naomis inlägg i korståget. Hon har ju tillgång till en egen megafon - Expressens ledarsida! Och om man utgår ifrån innehållet på den så är det klart att man upplever SVT:s utbud som "vänstervridet". Och att yttranden som: - "Kampen mot vänstervridningen inom public service fortsätter" känns naturligt för henne. Själv befinner jag mig ju på andra sidan den politiska skalan. Det innebär istället att jag väldigt ofta upplever Public Service som "högervridet", eller i varje fall "borgerligt". Jag tycker att man allt för sällan t.ex. ifrågasätter det "Marknadsekonomiska himmelriket" som Naomi och hennes vänner förespråkar. Kanske är det så att Public Service i allmänhet och SVT i synnerhet egentligen är ganska duktiga på att hålla en ganska "neutral" ton. Båda Naomi och jag reagerar på en tendens även om vi reagerar på olika tendenser. Hade vi båda varit nöjda hade det kanske varit så att SVT helt enkelt bara var fega. Vi kan ju avsluta med en av SVT:s mest "respekterade" politiska journalister, Lars Adaktusson. Han har ju slutat nu och fått nytt jobb. Han är EU-Parlamentariker för Kristdemokraterna. Han gick direkt från att vara "neutral politisk reporter" till att vara en inte lika neutral politiker - för ett borgerligt parti. Int' f-n var han partipolitisk neutral. Hans värld var präglad av ett borgerligt tänkande i sina analyser!

Sverigedemokraterna
» Sverigedumokraterna......

SD:s partiägda bolag Blåsippan AB fick för en tid sedan smärre problem med skattemyndigheten. Bolaget skulle syssla med att sälja partiets propagandamaterial. Men det gick som det gick. Enligt vissa uppgifter var det egentliga syftet med bolaget att "lyfta moms", dvs att partiet skulle slippa betala skatt. Hur som helst gick det som det gick och man åkte på en skattesmäll pga oegentligheter med momsbetalningen. Nu ska man i varje fall råda bot på problemen och har engagerat en jurist för att bringa reda i affärerna och tydligen även bilda ett nytt bolag som ska heta Cylinderhatt AB. För att bedriva tvivelaktiv verksamhet har man uppenbarligen vänt sig till rätt person. Juristen som engagerats har suttit 2½ år i fängelse för skalbolagsaffärer. Han vet precis hur man gör tydligen. SD:s partijurist Johan Larsson som håller i affärerna har uppenbarligen goda förbindelser. Han är ju själv dömd för bokföringsbrott... Läst i Expressen och Aftonbladet.


Rör inte min kompis

onsdag 2015-08-26
Rojalistiska tankar
tyckeri nummer 6677

» En mindre att försörja?

Vi kan konstatera att f.d. Madeleine Bernadotte nu tagit sitt förnuft till fånga och följt sin make Chris O'Neill och lämnat det kungliga livet bakom sig och flyttat till London. Chris konstaterade ju nyligen att han var affärsman och inte en del av något kungligt spektakel. Så han flyttade till London! Och nu har alltså hustrun Madeleine enligt Expressen och Aftonbladet följt efter med barnen. Ett beslut som hon ska all heder av. Det måste vara bättre att hålla sig borta från alla rojalistiska spektakel och försörjning av svenska folket när man istället kan leva ett någorlunda anonymt liv i en världsmetropol som London försörjd av en framgångsrik affärsman. Hon kanske till och med kan skaffa ett deltidsjobb någonstans när barnomsorgen är ordnad på ett tillfredsställande sätt. Jag vet inte vad hon skaffat för yrkesutbildning, men även om hon inte har så hög utbildning och så mycket erfarenhet ska det nog gå att ordna något i en så stor stad som London och med de förbindelser och kontakter hon och hennes make har.

För det är väl så det är tänkt, att hon lämnar landet och därmed hela monarkispektaklet och övergår till att vara en helt vanlig människa, om än tillhörande de mer privilegierade trots allt? För det är väl inte så tänkt att hon ska fortsätta med det kungliga spektaklet och försörjas av oss skattebetalare fast hon lämnat landet? Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom lag, inte samlag

» Även Lööf kan ha rätt!

Säg Nej till SD
Jag kan, till min stora förvåning men glädje, notera att Annie Lööf INTE följer efter sina Högerallianskollegor och anpassar Centerns flyktingpolitik till Sverigedemokraterna. Jag ger i allmänhet inte särskilt mycket för Annie Lööf och det moderna extremt marknadsliberala Centerparti som Maud Olofsson skapade och sedan Annie Lööf har fulländat. Men, jag ser att hon vägrar följa efter på den mer eller mindre flykting- och invandringsfientliga politik som hennes Högerallianskollegor börjat stappla in på. Och detta är något som Annie Lööf ska ha all heder av. Anna Kinberg Batra, Jan Björklund och Ebba Busch Thor har alla tre i allt större utsträckning kommit med förslag för att anpassa sina partiers politik till den främlingsfientlighet som Sverigedemokraterna haft sådan framgång med. Detta är en tendens som Högerallianspartiernas kollegor i våra nordiska grannländer varit inne på länge. Inom de borgerliga partierna finns det allt fler tyckare som argumenterar för att Högerallianspartierna ska inleda mer eller mindre intimt samarbete med SD. Också detta i enlighet med vad som hänt i våra Nordiska grannländer där ju SD:s kollegor i flera fall till och med släppts in i regeringssamarbeten. En politik som bara resulterat i att rasismen fått ännu starkare fästen. Alltså ska Annie Lööf ha all heder av att hon fortsätter att i den här frågan arbeta för en mänsklig politik. Tack Annie Lööf!


Rör inte min kompis

tisdag 2015-08-25
Idrottsfunderingar
tyckeri nummer 6676

» Vi som älskar statistik

En gång i min ljuva ungdom skulle jag ha läst ett år Statistik vid Lunds universitet. Men det tyckte inte den svenska militära myndigheten! Dom ansåg istället att både jag och vårt svenska samhälle skulle må bäst av att jag avbröt min universitetsutbildning och istället åkte till Karlsborgs fästning för att lära mig försvara vårt fosterland. Med tanke på utfallet av det året så tror jag att dom grönrockade ångrade sig... Hur som helst gillar jag trots detta statistik och siffror. Jag tycker t.ex. att väljarundersökningar är spännande. Inte för att jag har så stort förtroende för dom olika decimalerna. Men, det är så spännande att läsa experterna och kommentatorerna hålla långa utläggningar om förändrade siffror som egentligen inte betyder ett dyft. När det gäller väljarundersökningar så är det i dag dags för TV4 att presentera sin månatliga undersökning som görs av Novus. Som i alla de andra undersökningarna som presenterats i dagarna är den största rubriken framgångarna för Sverigedemokraterna. Men det är faktiskt inte SD:s uppgång som är den största förändringen. I stort sett alla de undersökningar som presenterats har visat på framgångar för Sverigedemokraterna, men också på små framgångar för de tre Rödgröna partierna och ett rejält ras för Högeralliansen. SD:s framgångar sker alltså på Högeralliansens bekostnad. De stora förlorarna är Moderaterna. Men det glömmer alla expertkommentatorerna. SD:s framgångar i Novus undersökning är inte så stora. 19,4% (+1,4) är mindre än i de andra. I övrigt är det Vänsterpartiet på 7,3% (+0,8) och Miljöpartiet på 6,7% (+0,7) som har några framgångar. Den stora förloraren är Moderaterna på 23,3% (-1,7), Socialdemokraterna på 25,1% (-1,3) och Kristdemokraterna som trillar ur Riksdagen på 3,3% (-0,7). I övrigt står det i princip stilla där Centern får 6,7% (+0,3), Folkpartiet får 5,2% (+0,3) och Feministiskt Initiativ får 2,1% (+0,3). Totalt tappar Högeralliansen till 38,5% (-1,8) medan de tre Rödgröna partierna står stilla med 39,1% (+0,2). Sverigedemokraternas framgångar här (som på de flesta andra håll) sker på bekostnad av Högeralliansen och då främst Moderaterna.

Om riktiga problem

Ulf Ivar Nilsson

» Sven Tycker funderar idrott

Sven Tycker som idrottare
Just nu pågår tydligen Friidrotts-VM i Beijing. En massa mer eller mindre dopade stjärnor som tävlar om vem som varit skickligast i att dölja sin dopning? Nä, så elak ska jag inte vara. Det finns säkert en hel del ärliga och duktiga idrottare som nu i ädel kamp kämpar om vem som just då är skickligast, snabbast, starkast eller mest motiverad. Men fusket, bland annat i form av dopning, är alldeles för utbrett. Och när man kanske inte upptäcker det hela förrän 5 år senare förlorar man lite av förtroendet. Mycket uppmärksammat var ju duellen häromdagen på 100 meter mellan "hjälten" Usain Bolt från Jamaica och "skurken" Justin Gatlin från USA. En löpare som flera gånger tidigare i karriären avslöjats för att fuska genom dopning och då blivit avstängd. Men som med hjälp av jurister och kontakter lyckats få återkomma alla gånger. Självklart är det så att den idrottare som ertappats med medvetet fusk med dopning ska stängas av för alltid. Samtidigt som man måste skilja på den som fastnar i kontroller pga nödvändiga mediciner som ger utslag. Men, om jag förstod det rätt så var Justin Gatlin inte ensam i sprintfinalen om att tidigare ha ertappats som fuskare. Dom var visst två till! Dvs nästan halva startfältet var gamla fuskare som borde varit avstängda. Och hur många som också var fuskare men inte åkt fast vet jag inte. Och det här är ju djupt orättvist mot de ärliga tävlande som inte fuskat och som inte fick vara med i finalen, för där var fuskarna.

Sedan läser jag om en otäck olycka inom Speedway. En sport som jag inte begriper ett dugg av. Det måste vara en av de tråkigaste som finns att titta på. Runt, runt, runt och sedan är det färdigt! Men det var inte det jag tänkte fundera över. Men speedway är ju en helt unik sport. Det finns väl inte någon annan idrott där utövarna på måndagen tävlar för ett lag, på onsdagen för ett annat lag och sedan på lördagen för ett tredje lag. På måndagen i polska ligan för ett polskt lag, på onsdagen i svenska ligan för ett svenskt lag och sedan på lördagen i den brittiska ligan för det brittiska laget. Kan ni tänka er Zlatan spela för PSG i franska ligan på måndagen, på torsdagen är han i Malmö och spelar för MFF i svenska ligan och sedan en match på lördagen för Barcelona i spanska ligan? Men speedway-förarna turnerar runt i olika länder och kör för olika lag. Helt unikt inom "idrottsvärlden".


Rör inte min kompis

måndag 2015-08-24
Smått och mindre gott
tyckeri nummer 6675

» Fel argument
Skrotbil

Jag läser att det förslag Transportstyrelsens utredning kommit fram till innebär att du i fortsättningen inte behöver besiktiga din nya bil förrän efter 4 år (det är 3 år numera) och sedan i fortsättningen vartannat år istället för varje år som nu. Men det förslaget har inte mottagits med glädje från Bilbesiktningssektionen på Swefic. - "Det skulle vara en katastrof för branschen" kommenterar deras ordförande Tord Fornander. Sedan Bilprovning AB förlorade sitt monopol för fyra år sedan har antalet bilbesiktningsstationer ökat från 190 till 400. Men, jag för min del trodde att vi besiktigade bilen av trafiksäkerhetsskäl, inte för att hålla den kommersiella bilbesiktningbranschen vid liv. Man kan ju tydligen bedra sig. Om förslaget är bra och inte får negativa konsekvenser för trafiksäkerheten har jag ingen aning. Kanske handlar det bara om att genomföra ett direktiv från EU? Men hur det går för branschen struntar jag totalt i.

» Vem är det som ska skämmas?

Sven Tycker
Jag läser på en del håll (Resumé, Dagens Media och Expressen) att Reklamombudsmannens opinionsnämnd nu fällt en bloggare för smygreklam. Det är bloggaren Misslisibell som i en Youtube-video berättar om bra smink och lottar ut produkter från samma företag och delar ut rabattkoder från samma företag. Fast hon "glömmer" att berätta att det faktiskt är reklam. Men det förnekas från Misslisibell, som hävdar att hon bara testat smink och sagt vad hon tycker. Antagligen var det en ren tillfällighet att hon samtidigt hade tillgång till produkter att lotta ut och rabattkoder att dela ut från samma företag. Jag har tidigare flera gånger sagt vad jag tycker om dold textreklam i bloggar och hur falskt detta är. Men det här är tydligen faktiskt första gången en blogg dömts. Sedan är en intressant fråga vem som är skurken i det här ärendet. Misslisibell (Lisa Jonsson) är nämligen bara 14 år gammal. Men, hon fick i år Resumés pris som Näringslivets Superkommunikatör. De som verkligen ska skämmas är föräldrarna som uppenbart är dom som styr, samt det företag, JFR.se, som utnyttjar en 14-åring på det här viset. Men där pengarna kommer in kryper moralen ut!

» Säg att det är satir

Aftonbladets Dante Thomsen skriver i dagens Aftonbladet på TV-sidan "Paradise hotel är en frisk fläkt"! På nätet är rubriken lite annorlunda. Jag hoppas verkligen att det Dante skriver är menat som en form av ironi eller satir och att han inte menar vad han skriver. Men, jag har faktiskt tyvärr en liten obehagskänsla som säger mig att han faktiskt menar allvar. Fast så djupt trodde jag inte ens att svensk kvällspress hade sjunkit. - "Vågar vi hoppas på en ny pungfest på bästa sändningstid?" Snälla Dante, det är väl satir?


Rör inte min kompis

söndag 2015-08-23
Ynkryggar
tyckeri nummer 6674

» Vi som smiter undan

Europa
Under rubriken Stängda gränser skriver Aftonbladet i dag om hur egoistiska europeiska länder stänger sina gränser för att smita undan sitt ansvar för att hjälpa till med alla de flyktingar som försöker undvika krig och död och istället bygga upp en ny framtid i ett annat land. Fler och fler länder gör allt dom kan för att smita undan. Inom EU är det Sverige och Tyskland som i varje fall försöker göra en insats. Jag är övertygad om att detta är en politik som lönar sig rent nationalekonomiskt på sikt. Men på kort sikt kostar det naturligtvis pengar och andra resurser. Men det är skamligt när rika länder sätter upp murar på ett omänskligt sätt. I gårdagens Aftonbladet skrev Staffan Heimersson i Aftonbladet under rubriken Här fixar vi vår fascism själva om det Tyskland han växte upp i som barn efter 2:a världskriget. Det Tyskland som återstod efter nazismens fall tog emot kanske så mycket som 12 miljoner flyktingar från tyska områden som förlorats (Ostpreussen, Pommern, Schlesien, Polen, Tjeckoslovakien och från Balkan osv). Flera miljoner dog på vägen till Tyskland men kanske så mycket som 10 miljoner hamnade som flyktingar i främst Västtyskland. DET var en våg av flyktingar. - "Jag vill inte påstå att jag som nioåring förstod allt. Men tillräckligt för att 69 år senare kunna säga: Det är en skam att stora vuxna svenskar skiter på sig av rädsla inför vågen av flyktingar som väller in i Europa. Flyktingarna nu är färre än då. Vi är rikare än tyskarna var 1945. Ändå rangordnar svenska väljare flyktingar och invandring som den viktigaste politiska utmaningen. Viktigare än försvaret. Viktigare än skolan. Viktigare än Facebook och feminism. Viktigare än sjukvårdsköerna." Det är kanske dags att fundera lite. Människor som är nya i ett samhälle (det kan vara flyktingar, men det gäller ju egentligen också nyfödda barn) kostar pengar. När vi säger att vi inte har råd med invandringen så gäller ju verkligen att vi i så fall inte har råd med att skaffa barn. Det tar kanske 20 år innan dom gör något annat än bara kostar pengar. Men dom behövs, för det är dom som ska ta över. Precis som de invandrare som kommer. Vi har fått "flyktingvågor" från Vietnam, från forna Jugoslavien, från Chile osv. Efter en tid blir dom en viktig del i det svenska samhället. En del som vi skulle ha svårt att vara utan. Och så gäller även de flyktingar som kommer i dag.
De klassiska Sverigedemokraterna

Men, när räddhararna, ynkryggarna och rasisterna i Sverigedemokraterna argumenterar för att flyktingarna ska stanna i närområdet så undrar jag hur dom egentligen tänker. Annat än att dom är just det, räddharar, ynkryggar och rasister. Låt oss istället ta som påhittat exempel att konflikten mellan väst och Ryssland fortsätter att blåsas under av krigshetsare på båda sidor. Till slut känner sig Ryssland så hotade att man bestämmer sig för att det är bättre att förekomma än förekommas. Ryska trupper invaderar Baltikum! Av de nästan 7 miljoner människor som bor i våra grannländer på andra sidan Östersjön, Estland, Lettland och Litauen, bestämmer sig en miljon för att fly över Östersjön i bristfälliga båtar och landstiger under en kort tid på svenska Ostkusten och på Gotland. Kommer de svenska Sverigedemokratiska politikerna fortsätta att argumentera för att flyktingarna ska stanna i närområdet? Sverige ska inte vädja till andra länder om att hjälpa till med att ta emot flyktingströmmen? Nä, jag tror inte det. Eller dom kanske kommer att stänga de svenska gränserna så att flyktingarna inte ens kan landstiga i Sverige? Den Sverigedemokratiska politiken handlar inte om något annat än att man är rasistiska ynkryggar och räddharar!


Rör inte min kompis

lördag 2015-08-22
Sverigedumokraterna
tyckeri nummer 6673

» Sverigedumokraterna

Alla partier har till och från problem med sina ungdomsförbund. Som ung är man lite otålig och tycker att moderpartiet ska sluta vara så fega. Det är ofta från ungdomsförbunden som dom nya fräscha idéerna kommer. Så det är regel med konflikter lite då och då mellan moderparti och ungdomsförbund. Skulle förhållandet vara helt problemfritt är det snarast detta som är ett problem! Och så har vi då Sverigedemokraterna! Sverigedemokraternas ungdomsförbund SDU:s förre ordförande Gustav Kasselstrand blev ju utesluten ur partiet. Utvisningsligan leder Sverigedemokraterna överlägset. Dom utesluter ensamma många fler medlemmar än alla dom andra riksdagspartierna gör tillsammans. Och trots detta så utesluter man bara en bråkdel av de som trampat tillräckligt i klaveret för att motivera en uteslutning. Snarast är det väl de som upplevs som ett hot mot ledningen som utesluts. Nu är tydligen SDU på väg att välja ny ordförande, och man föreslår att Jessica Ohlson ska väljas till ny ordförande. Och eftersom hon står nära de uteslutna Gustav Kasselstrand och William Hahne så är man inte så glada inom SD:s ledning. Bland annat stängdes den blivande ordföranden för ungdomsförbundet Jessica Ohlson nyligen av från sitt jobb på moderpartiets kansli. Hon har hotat att dra moderpartiet inför Arbetsdomstolen och kräver flera årslöner i ersättning. Det kan bli riktigt kul...

Sverigedemokraterna

Men, egentligen är det ju mycket tragiskt. Att ett av våra riksdagspartier, som kanske stöds av var femte svensk, består av så många knäppgökar och allmänna tokstollar är ett missförtroende mot hela den svenska demokratin. Att de etablerade demokratiska partierna inte kan presentera seriösa alternativ till varandra utan får människor att stödja ett gäng tokstollar är mycket beklagligt. Och naturligtvis får de etablerade partierna ta på sig en del skuld till den uppkommna situationen. Men även väljarna har ett ansvar att ta politiken på allvar. Kan vi hoppas att de seriösa partierna kan peka på skillnaderna och visa att dom har olika alternativ till hur vårt samhälle ska se ut. Och att svenska folket tar sitt förnuft till fånga. Läs här och tänk en tanke till.


Rör inte min kompis

fredag 2014-08-21
Vad är det för nytt med nynya moderaterna?
tyckeri nummer 6672

» Gissa vem som ska betala

De nya moderaterna
Moderaterna har kommit underfund med att statskassan saknar slantar så det måste göras besparingar. Gissa vilka det är som ska betala när Moderaterna har kommit med idéer? Förre Moderata Socialförsäkringsministern Ulf Kristersson gjorde sig ju inte direkt känd för att värna om sjuka, arbetslösa osv som minister. Deras främsta uppgift i samhället var att inte kosta pengar. Och så verkar det fortsätta för Ulf Kristersson som nu blivit Moderat ekonomiskpolitisk talesman. Ännu en karensdag och sänkt tak i ersättningen är tankar som de "nya" Moderaterna tycker är lämpliga tankar. Grundtanken är väl att den som varit så dum att hen blivit sjuk faktiskt får skylla sig själv. Moderata skattebetalare ska i varje fall inte försörja henne eller honom. - "Vi moderater kommer inte att släppa tyglarna" är partiledaren Anna Kinberg Batras kommentar. Det är väl bara att, likt Svenska Dagbladet och Expressen, hylla dom Ny Nya Moderaterna! Som Moderat politiker kan man ju inte tycka att sjuka människor ska kunna leva ett drägligt liv. Dom simulerar bara ändå. För att inte tala om arbetslösa. Dom är egentligen inte arbetslösa utan bara arbetsslöa! Drar man in pengarna så börjar både sjuka och arbetslösa att jobba dagen efter. Tänker i varje fall Moderata politiker!

De nynya moderaterna
Fast det finns de Moderater som inte tycker att högervridningen, sedan Fredrik Reinfeldt gav upp, är tillräcklig. I en insändare i Expressen berättar en Madeleine Eriksson om hur och varför hon lämnade sitt jobb som politisk sekreterare för Moderaterna i Riksdagen för att istället bli politisk sekreterare för Sverigedemokraterna i Riksdagen. Hon berättar att hon kommit underfund med att politiker måste göra prioriteringar och därför väljer hon välfärd och trygghet! Jo, hon skriver så. Att man väljer bort Moderaterna om man väljer Välfärd och Trygghet, det kan jag förstå. Men att då gå till Sverigedemokraterna? Jag tycker det känns som om dom har ungefär samma syn på dom frågorna som Moderaterna - med undantag då naturligtvis att välfärd och trygghet bara gäller de med vit hudfärg. Men hon är inte ensam, SD:s uppgång på senare tid stämmer ganska bra överens med Moderaternas tapp!

» Bedragare del 221:

Finn kärleken
Dom här jepparna verkar tro att jag har behov av mer kärlek än min Ingela. Men det har jag inte! Jag skulle inte kunna tänka mig att nappa på ett sådant här erbjudande. Allra helst sedan jag läst att en så'n här kontaktsajt fått sitt medlemsregister "stulet". Undrar om det är många runt om i världen som känner en viss oro för vad som ska hända? Hur som helst så skriver dom här på detta viset:

Hitta kärleken online

sven@xxx.nu
Letar du efter den stora kärleken eller kanske bara någon oskyldig flört?

Är det kärleken du letar efter och är trött på att vara singel?
Klicka på, länken nedan och träffa din kärlek redan idag!

Fast det är klart det låter som om dom vänder sig till de som är singel. Så jag fattar inte varför dom skickar till mig. Släng skiten! Behöver du skapa kontakter? Använd lite mer seriösa (och gammalmodiga) metoder!


Rör inte min kompis

torsdag 2015-08-20
Udda nyheter
tyckeri nummer 6671

Stoppa Sverigedemokraterna
» Jag tror jag emigrerar

Metro publicerar i dag, med stolthet, sin nya väljarundersökning som görs av YouGov. Och resultatet i denna ger mig vissa funderingar på att emigrera till någon trevligare nation (om nu detta finns). Men invandrare är väl inte välkomna på andra håll heller? Hur som helst visar undersökningen på ett fortsatt flöde från dom borgerliga Högerallianspartierna till Sverigedemokraterna. Så till den milda grad att enligt YouGovs undersökning så är Sverigedemokraterna största partiet just nu. Nu tar jag dock det hela med en liten nypa salt, men oroväckande är det! Om man jämför med förra månadens undersökning från YouGov för Metro så har alla de fyra Högerallianspartierna tappat stöd. Moderaterna får 21,0% (-2,1), Centern 5,6% (-1,1), Folkpartiet 4,4% (-0,5) och slutligen Kristdemokraterna 3,7% (-0,5), som alltså då skulle åkt ur riksdagen. Totalt får de fyra Högerallianspartierna 34,7% (-4,2) vilket ger 31,0% utan Kd som alltså skulle åkt ut. De tre partierna på andra sidan blockgränsen skulle fått totalt 36,6% (+0,9). Socialdemokraterna får 23,4% (+0,2), Vänsterpartiet 6,8% (+-0) och Miljöpartiet får 6,4% (+0,7). Feministiskt Initiativ får 2,8% (+0,2). Slutligen har vi alltså Sverigedemokraterna som skulle fått 25,2% (+3,3) enligt den här undersökningen. Om man läste gårdagens funderingar om vilka representanter detta parti har så blir man mörkrädd när man ser tecken som tyder på att kanske så mycket som var fjärde svensk har sympatier för denna blandning av f.d. nazister, rasister och allmänna pellejönsar. Det är bara att hoppas att YouGovs något udda mätmetod visar lite fel och att svenska folket en dag kommer till insikt om SD och dess svans sjuka syn på människor och vårt samhälle.

Aftonbladet presenterar sin Sverige Tycker undersökning i dag, och den är lite annorlunda. Här får Socialdemokraterna 25,5%, Moderaterna 21,4%, Sverigedemokraterna 20,8%, Centern 8,6%, Vänsterpartiet 6,8%, Miljöpartiet 5,7%, Kristdemokraterna 4,5% och Folkpartiet 4,2%. Som synes, lite annorlunda siffror så man kanske inte ska hetsa upp sig allt för mycket.

» Money talks

Göran funderar
Jag läser att Göran Hägglund nu bestämt sig för att sätta sig i styrelsen för den privata vårdjätten Aleris. Som tidigare Socialminister tycker nog Investor (som äger Aleris) att Göran Hägglund blir en värdefull tillgång. Det är ju mindre än ett år sedan han hade ansvar för dom som köpte upp tjänsterna och därmed betalade slantarna till Aleris. Han är kanske till och med ännu värdefullare för den privata vårdkoncernen Aleris än vad det förra sjukvårdslandstingsrådet i Stockholm, moderaten Filippa Reinfeldt var när hon började jobba för Aleris för ett tag sedan. Hon hade ju bara ansvar i Stockholm, kristdemokraten Göran Hägglund hade ju ansvar för hela Sverige! Fast Göran Hägglund tycker inte att det är något problem. Det har ju framförts en hel del tveksamheter när politiker lämnar sin politiska maktposition som köpare och direkt går över till dom som säljer tjänsterna. Kunskaperna och kontakterna är mycket värda. Men, kanske inte alltid så bra för oss skattebetalare! Det har framförts krav på en karenstid på minst ett år innan man "får byta sida". - "Jag har svårt att se skäl för en sådan kritik. Det är nästan ett år sedan jag var minister och det är inga statshemligheter jag bär med mig", är Göran Hägglunds kommentar. Fast samtidigt "tror han att han kan bidra med sina kunskaper och erfarenheter från tiden som Socialminister". Jaha!

Hur som helst är det ingen lätt fråga, om man nu ska vara lite seriös. Samtidigt som vi ställer krav på avgångna höga politiker att skaffa ett jobb omedelbart så ställer andra krav på någon form av karenstid innan dom får "gå över till andra sidan". Det ska alltså erkännas att det inte alltid är så lätt. Till exempel, den riksdagspolitiker som lämnar riksdagen och efter en tid fortfarande "lever på pensionen" blir ganska väl uthängd i media. Och samtidigt hänger media (och bloggare som jag) ut politiker som väljer att INTE leva på pensionen utan skaffar ett jobb. Jag tror faktiskt att vi ska acceptera att t.ex. f.d. riksdagsledamöter och regeringsledamöter har en omställningsperiod / karenstid under vilken vi är lite försiktiga med kritik för att dom inte omedelbart skaffat ett nytt jobb.

» Han ljuger!

Donald Trump pratar allvar
Det amerikanska presidentvalet har ju en ganska lång uppstart. Just nu pågår kampanjen om att få bli sitt partis representant. Och på den republikanska sidan leder ju till mångas förvåning den något udda mångmiljardären Donald Trump. En man som har lite svårt för att hålla sig till ämnet, vara realistisk och tydligen att berätta sanningen. Nu senast berättas det att Donald Trump påstår sig vara av svenskt ursprung. Jag förstår inte varför han skulle vara stolt över att vara svensk och inte tysk (som han tydligen är). Men vi svenskar har ju onekligen inget att vara stolta över. Enligt Donald Trump invandrade hans farfar från Sverige medan folkbokföringen berättar om en tysk man. Den mest troliga anledningen till lögnen verkar vara att han inte ville reta sina hyresgäster av judiskt ursprung med tyskt ursprung. Alltså blev det lämpligare med svenskt ursprung. Hur som helst så skäms jag. Ganska komiskt är att samma dag hade Wolfgang Hansson i sin krönika i Aftonbladet valt som rubrik Förr eller senare trampar Donald Trump i klaveret! Kan man hoppas på att detta var ett av de klavertramp som får konsekvenser?


Rör inte min kompis

onsdag 2015-08-19
Djupa funderingar
tyckeri nummer 6670

» Jippii:
Folkpartiet

Jag ser på nyheterna att Birgitta Ohlsson deklarerat att hon inte är intresserad av att ställa upp som motkandidat till Skoltalibanen Jan Björklund inför valet av fortsatt ordförande för Folkpartiet. Flera länsförbund har nominerat Birgitta Ohlsson för att ersätta Jan Björklund, men nu har hon tydligen deklarerat att hon för tillfället inte är intreserad av att ställa upp som motkandidat. Kan man hoppas på att detta innebär det slutliga slutet för Folkpartiet? Partiet behövs inte mer och nedgången har varit konstant under många val. Bye bye!

Säg Nej till Sverigedemokraterna
» Om att bli mörkrädd:

När man läser det här och betänker att dessa människor representerar vad som är Sveriges tredje största politiska parti blir man mörkrädd. Det finns knäppgökar inom alla politiska partier, men Sverigedumokraterna utmärker sig med att vara översållade med den här typen av helt vettlösa tokstollar. Seriös politik är svårt, och det krävs alltid olika former av kompromisser och anpassningar. Sedan krävs det inom alla partier ideologer som försöker styra partiet i dess tydliga riktning så att inte kompromisserna helt urlakar partiets ideologi. Men det här....? Jag blir mörkrädd när jag läser den här sammanställningen. Som ju ändå inte är komplett.

» Bedragare del 220:

Larry har skickat det här mejlet och undrar om jag fick hans förra mejl. Och jag kan berätta att jag fick förra mejlet, och förra, och förra och förra och... Hur som helst kan jag berätta att jag än så länge i dag fått det här mejlet i sex exemplar och i går försökte en John i 5 mejl sälja vad som uppenbarligen är samma produkt. Hur som helst skriver Larry så här i sin version:

Trillar för Larry
Hi,

Not sure if you received my last email?

One 30 minute application with our Anti-Slip Floor Treatment will make your floors slip-resistant and safe - Guaranteed!

One Treatment lasts for a minimum of 4 years - Indoors or Outdoors Use on ceramic, porcelain and quarry tiles, marble, granite, concrete, etc. Typical Applications - Restaurant Kitchen Floors, Hotels, Hospitals, Office buildings, etc.

Typical Applications:
Restaurant Kitchen Floors, Hotels, Hospitals, Office Buildings, etc.

Some of our satisfied customers:
Kroger, Holiday Inn, McDonald's, Miami Children's Hospital Pfizer, etc.

Please contact us for more information. We ship worldwide.
Larry
Contact: frudins@sina.com

If you are located outside the U.S., there may be a Distributorship available in your country. Send for details.

Kan det vara en så stor vara att det lönar sig att skicka Spam för att sälja gegga att lägga på golvet så att man inte halkar? Hur som helst så hoppas jag att det tar slut nu och att inte en Barry skickar en bunt mejl i morgon!


Rör inte min kompis

tisdag 2015-08-18
Skattefunderingar
tyckeri nummer 6669

» Fastighetsskatten:

Lyxvilla med låg Fastighetsavgift
Ett av de beslut som vår äntligen sparkade Högeralliansregering var mest stolta över var nog det man kallade att avskaffa Fastighetsskatten. Nu är ju detta inte en riktigt korrekt beskrivning. Vad man gjorde var INTE att avskaffa Fastighetsskatten! Vad man gjorde var att sänka den kraftigt för de som bodde i stora fina villor och de som bodde i attraktiva områden samt att man bytte namn på den till Fastighetsavgift. Själv betalade jag i senaste deklarationen lite drygt 4.300 kronor i Fastighetsavgift. Så avskaffad, det har den inte blivit. Men maxbeloppet är 6.000 så alla som har en villa som har ett taxeringsvärde över 800.000, dom behöver inte betala mer. Lite förenklat så slipper dom som har lite större villor, som har lite finare villor eller som bor i storstäder eller andra attraktiva områden att betala mer än oss som bor i gamla småvillor på landet. Allt eftersom tiden har gått har de flesta ekonomer insett att Högeralliansens beslut var korkat, ekonomiskt felaktigt och dessutom ju hade en omvänd fördelningsprofil. Samtidigt blir stoltheten över beslutet allt mindre. Allt fler ekonomer anser i dag att det vore en lämplig tidpunkt just nu att återinföra den gamla Fastighetsskatten medan räntorna är så låga som dom är. Frågan kopplas också allt mer till frågan om ett amorteringskrav på bolånen. Allt fler ställer sig frågan hur de som i dag har stora fastighetslån ska klara sin ekonomi den dag räntan stiger om dom inte i dag medan räntan är låg passar på att amortera ner sina lån. I en debattartikel i Dagens Nyheter kräver Riksbanken, Riksgälden och Finansinspektionen att ett Amorteringskrav införs. Finansinspektionen gjorde ju ett försök, men det misslyckades. Men det kommer nog snart ett Amorteringskrav. Det ska påpekas att många redan i dag amorterar ändå. Men alla är inte övertygade. I den allt mer högervridna Helsingborgs Dagblads huvudledare i dag (som i sedvanlig ordning är gemensam med redan tidigare högervridna ägaren Sydsvenskan) konstaterar man om ett Amorteringskrav: "Dessvärre blir nog den omedelbara följden att lånefesten får förnyad fart"! Och det handlar om att många skyndar på med sina lån innan ett Amorteringskrav kan införas. Men det som gjorde att jag tog upp hela ämnet är egentligen det här stycket i denna Högerledare: - "Till de politiska missgreppen får räknas avskaffandet av Fastighetsskatten som sänkt boendekostnaderna och därmed gett ökat utrymme för prisökningar." Till och med de som tidigare argumenterade starkt för "avskaffandet" av Fastighetsskatten har bytt åsikt. Kanske skulle man tänkt tidigare på praktiska resultat och inte bare varit intresserade av populistiska åtgärder. HD/SDS skulle kanske också tänkt på att "avskaffandet" också plockade bort miljarder i statskassan. Slantar som kunde använts till sjukvård, skolan eller annat nödvändigt som i dag inte får pengar så det räcker.

» Ett gott skratt:

I bland får man ett gott skratt. I ett långt debattinlägg i dagens Metro framför MUF:s andre vice ordförande Bodil Sidén sin förtvivlan över att: "Är det ingen som vill sänka skatten längre?" Hennes förtvivlan är ganska komisk. Kanske är det så att till och med Högerpolitiker insett att skolan, sjukvården, militären, åldringsvård och samhället i stort faktiskt behöver slantar. Men kan inte sänka inkomsterna och höja utgifterna utan vissa mindre trevliga effekter.

» Ryanair:

Ryanair

För övrigt anser jag att Ryanair ska bojkottas.Rör inte min kompis

måndag 2015-08-17
Funderingar om bankernas girighet
tyckeri nummer 6668

» Mer på temat giriga banker:

Girighet
Sveriges fyra största företag, räknat på omsättning (Volvo, Ericsson, Vattenfall och Skanska), gjorde en sammanlagd vinst på 27,2 miljarder, varav Ericsson stod för 11,6 miljarder kronor. Våra fyra storbanker (Nordea, SEB, Swedbank och Handelsbanken) gjorde under samma tid en vinst på 82,4 miljarder kronor. Dessa fyra största företagen hade en sammanlagd omsättning på 810 miljarder kronor medan de fyra storbankerna hade en sammanlagd omsättning på 221 miljarder kronor. De fyra största företagen gjorde alltså en vinst på 27,2 miljarder kronor på en omsättning på 810 miljarder kronor medan de fyra storbankerna gjorde en vinst på 82,4 miljarder kronor (tre gånger så mycket som de fyra största företagen) på en omsättning på 221 miljarder kronor (en dryg fjärdedel av de fyra största företagens omsättning). Både Volvo och Ericsson har ensamma en omsättning som är större än de fyra storbankerna tillsammans. Nordea gör ensamma en vinst som är större än de fyra storföretagens gemensamma vinst. Alla storbankerna har var för sig en vinst som är större än det av de fyra storföretagen (Ericsson) som har störst vinst. Alla fyra storbanker har ensamma var för sig en vinst som är större än den sammanlagda vinsten för resterande 3 av de 4 största företagen i Sverige. Är det NÅGON som vill säga emot mig när jag tycker att våra storbanker präglas av girighet. Kanske är det dags att kräva service och ärlighet och inte bara girighet! Studera bilden hos Dagens ETC och fundera över vad Stefan Koch skriver (och vad Sven tycker).

» Vad är liberalism?

Centerpartiet
Är det någon som kan berätta det för mig? Vad innebär egentligen "Liberal"? I dag har min "favoritledarskribent" Siri Steijer skrivet en ledare i Svenska Dagbladet med rubriken: - Är Centern ett liberalt parti? Det är tydligen hennes sista ledare under hennes sommarvikariat. Normalt jobbar hon på Timbro, som är en "marknadsliberal tankesmedja" startad av Svenskt Näringsliv med syfte att "verka för marknadsekonomi, individuell frihet, fri företagsamhet och ett öppet samhälle". Troligen har Timbro fortsatt att betala Siri Steijers lön under hennes sommarvik på Svenska Dagbladet. I dag konstaterar Siri att Centern faktiskt inte är ett liberalt parti. Grunden till detta är att Centern vill att "Staten" vidtar åtgärder så att svenska bönder får mer betalt för mjölkproduktionen. Svenskt lantbruk har svåra problem eftersom priset på mjölk har sjunkit sedan Ryssland stoppat importen av mjölkprodukter som "hämnd" för att EU vidtagit åtgärder för att straffa Ryssland för det som sker i Ukraina och på Krim. Enligt Siri Steijer borde istället samhället ta bort olika regleringar av mjölkproduktionen för att få ner kostnaden. En mycket stor del av regleringarna av den svenska mjölkproduktionen handlar om åtgärder för att förbättra miljön och djurrätten. Och naturligtvis ska vi i ett liberalt samhälle inte lägga sig i sån´t. Varför ska korna gå utomhus när det är billigare att ha dom stående inomhus 24 timmar om dygnet och 365 dagar per år! Bara för att ta ett exempel. Vi ska vara glada för att svenska bönder trots allt sköter det här bättre än de flesta andra bönder. Och JAG betalar gärna lite mer för mjölken då.

» Ryanair:

Ryanair

För övrigt anser jag att Ryanair ska bojkottas.Rör inte min kompis

söndag 2015-08-16
Handgranater
tyckeri nummer 6667

» Glömde det i åtta år:

Jan Björklund
I åtta år hade Högeralliansen makten i Sverige. Och nu när man förlorat makten kommer kraven på vad som borde göras (men inte blev gjort...)! Bara i dag läser jag att Folkpartiet kräver att handgranater ska klassas som vapen och att man vill förbättra de svenska ID-korten. Och det är väl i och för sig rimliga krav. Sverige och övriga Europa översvämmas just nu av "överblivna" handgranater från gamla Jugoslavien. När konflikten / krigen pågick där vällde det in handgranater (och andra vapen) från alla möjliga håll. Ingen missade chansen att tjäna en hacka. När kriget tog slut var inte handgranaterna slut. Och alla dessa överblivna handgranater väller nu in där kriminella och andra ser en chans att bli ännu tuffare. När det gäller ID-korten är ju ett av de rimligare kraven att färre ska få utfärda ID-kort. Borde det inte vara Samhällets uppgift att utfärda ID-kort? Det finns väl ingen anledning att "privatisera" en så viktig del av samhällets säkerhetssystem?

Sedan ser jag att de folkpartistiska distrikten börjar bli klara med sina nomineringar för ny Folkpartiledare. Jan Björklund sitter gärna kvar, men det finns folkpartidistrikt som tycker annorlunda. Bland annat vill Västerbotten att Jan Björklund får sparken och ersätts av Birgitta Ohlsson. Själv hoppas jag att Jan Björklund sitter kvar. Det är bäst - för alla andra eftersom Folkpartiets nedgång då fortsätter.

Wikileaks
» Vems skuld?:

Jag läser i Aftonbladet att man på den Ecuadorianska ambassaden i London börjar tröttna på kostnaderna och besväret med att ha Julian Assange boende på ambassaden. Man skriver också att den brittiska polisens kostnad för att övervaka ambassaden i dag kostar 130.000 kronor om dagen. Polisen bevakar ju så att Julian Assange inte lämnar ambassaden. Själv tycker jag att Londonpolisen borde skicka den räkningen till det svenska åklagarämbetet som inte haft vett att åka till London och förhöra Julian Assange. Julian Assange å sin sida borde betala Ecuador för deras vänlighet att ställa upp och husera honom. Jag vill poängtera att jag har inte den blekaste aning om ifall Julian Assange gjort sig skyldig till det han har anmälts för. Om det, som t.ex. Staffan Heimersson skrev för en tid sedan, bara handlade om ren svartsjuka så är det en skandal att det fått pågå så här länge. Om det, å andra sidan, verkligen rör sig om våldtäkt så är det en skandal att åklagaren inte tar ett sådant brott på allvar utan låter prestigen styra. Om en kvinna utsatts för ett så pass grovt brott ska naturligtvis utredningen göras skyndsamt och seriöst. Inte göras av en uppenbarligen prestigebunden och flygrädd åklagare.

» SD-svansen i Malung:

Den Sverigedemokratiska svansen fortsätter att visa sig från den vidriga sidan. Under natten satte, vad som uppenbarligen var en grupp spolingar, upp ett brinnande kors utanför ett asylboende i Malung. Vad är det som gått fel i vårt land när en så stor grupp i vårt land inte har förstått vad demokrati och medmänsklighet är för något? Men lite förstår man om man går in och läser på de olika obskyra sajter som finns på nätet och som står Sverigedemokraterna nära. Jag blir mörkrädd när jag läser alla hur alla myter sprids vidare och den människosyn som härskar här!

» Ryanair:

Ryanair

För övrigt anser jag att Ryanair ska bojkottas.Rör inte min kompis

lördag 2015-08-15
En vidrig dag
tyckeri nummer 6666

» Upp till kamp mot den Sverigedemokratiska svansen:

Sverigedemokraterna
Den Sverigedemokratiska svansen har på någon dag slagit till på flera ställen i vårt land. Den här vidriga gruppen av svin som inte insett att vi bor i en demokrati genomförde för någon dag sedan en demonstration utanför det flyktingboende där den 36-åriga eritrean som dödade två på IKEA bodde. Enligt dessa vidriga svin är tydligen alla "icke-svenskar" kollektivt ansvariga för vad som hände. Enligt samma resonemang är därför alla dessa rasistiska svin kollektivt ansvariga för de två säckar med brandfarlig vätska som sedan hittades utanför flyktingboendet. För att använda Sverigedemokraternas egna ord, så skäms jag som svensk för detta beteende och ber verkligen alla som tvingas se vidrigheterna om ursäkt för detta. Men, vi har ju i Sverige problem med ett öppet rasistiskt och främlingsfientligt politisk parti. Jag lovar dock att fortsätta motarbeta dessa svin så länge det är nödvändigt. Under natten har dessutom ett annat flyktingboende i Värnamo för ensamkommande barn utsatts för att brandattentat där lyckligtvis andra som passerade lyckades släcka elden. Upp till kamp mot den Sverigedemokratiska svansen!

» Upp till kamp för bankgirigheten:

Ja, ungefär så kan man tolka vad Nordeas nya chef Casper von Koskull uttalar i en intervju med Svenska Dagbladet. - "Det krävs för att rekrytera rätt" är hans kommentar till alla nollor i lönekuvertet för VD:ar och liknande. Den avgående VD:n Christian Clausen fick förra året närmare 23 miljoner i lön och bonus. Bonusen fick han väl för att han varit så duktig som VD att de böter Nordea fick betala i år "för stora brister i sitt arbete mot penningtvätt" bara blev 50 miljoner kronor. Det beloppet är ju en piss i Atlanten med tanke på att Nordea bara under förra kvartalet gjorde en vinst på 11,5 miljarder kronor. Då har man råd med 50 miljoner i böter. Det har lönat sig ändå! Och det är också en piss i Atlanten att ge sparkade VD:n 140 miljoner i pension. Den nya VD:n vill dock inte prata om vad han ska få i lön och bonus. Men, min gissning är att där är lika många nollor i hans lönekuvert.

xxxxx

» Ryanair:

Ryanair

För övrigt anser jag att Ryanair ska bojkottas.Rör inte min kompis

fredag 2015-08-14
Bland annat om de giriga
tyckeri nummer 6665

» Om den där girigheten:

Girighetens mål - en massa slantar
I måndags berättade jag om att man i USA beslutat att börsbolagen måste publicera VD:ns lön i förhållande till genomsnittslönen för övriga anställda. Även om snittet bara ligger på drygt 200 gånger så mycket till VD:n så har ett antal VD:ar löner på mer än 1000 gånger så mycket som en normal anställd och rekordet har Discovery Communications VD David Zaslav vars årsersättning på 1,3 miljarder kronor motsvarar vad 2828 anställda tjänar! I Sverige ligger siffrorna lägre även om det inte finns liknande lagstiftning. Men det finns en del som plockar ut bra med slantar ändå. I Svenska Dagbladet läser jag i dag om Postkodlotteriet vars syfte ju är att samla in pengar till "välgörenhet". Och i varje fall idkar man välgörenhet till de anställda. Den totala lönekostnaden ökade förra året med 6 miljoner till 46 miljoner och en genomsnittslön på 43.000 kronor i månaden. Trots att överskottet sjönk från 100 miljoner till 75 miljoner steg ersättningen till VD:n Niclas Kjellström-Matseke. Han får nu 2,7 miljoner i ersättning på ett år. Inklusive en bonus på 616.000 kronor, en bonus som intressant nog ska vara 4 månadslöner. Dvs bonusen beräknas på lönen, inte på resultatet. Och det är ju ett intressant sätt att räkna bonus!

En bransch som verkligen förknippas med girighet är bankerna. Den tidigare statliga banken Nordea ska byta VD. Under 8 år har Christian Clausen varit VD för Nordea. När han nu går (i princip får han sparken) har han med sig en pension värd 140 miljoner kronor. Under dessa 8 år har det alltså avsatts mer än 650.000 kronor till Christian Clausens pension varje arbetsdag förutom hans lön, bonus osv. Det har alltså avsatts ett par av mina årslöner varje arbetsdag till pensionen. Jag utgår ifrån att även tidigare arbetsgivare betalt in "tjänstepension" och sedan finns ju den pension han får precis som alla andra. Är det NÅGON som behöver en ytterligare förklaring till vad "girighet" innebär? Själv undrar jag om det inte är dags att byta bank. Jag vill inte fortsätta göda den här girigheten. Fast vart ska man flytta? Det hela är direkt vidrigt!

Sveriges flagga
Danmarks flagga
» Hurra för 1658:

- "Är ännu en gång glad för att jag inte bor i Sverige..." tyckte Danmarks utrikesminister Kristian Jensen från partiet Venstre, som alltså inte är ett vänsterparti utan ett högerparti som just nu regerar i Danmark ihop med det ännu mer öppet rasistiska Danskt Folkeparti. Själv känner jag mig nu ännu mer överlycklig över att Sverige i kriget 1658 erövrade Skåne från Danmark så att jag slapp att bo i samma land som Kristian Jensen. Det gläder mig att hans svenska kollega Margot Wallström förlåter övertrampet och konstaterar att han är ganska ny som minister. - "Han lär sig säkert". Ett annat citat att lägga på minnet är från statsvetarprofessorn Drude Dahlerup, danska men verksam vid Stockholms universitet: - "Han har kanske inte förstått sin nya roll. Men det här strider mot diplomatisk etikett mellan länder och utrikesminister".

» Det är synd om mig:

Moderaterna

Ja, det inte mig det är synd om. Det är vår lokala moderatledare här i Åstorp som tycker att det är synd om honom. Bakgrunden är att förhållandet mellan honom och personal på kommunkontoret har varit så dåligt att Arbetsmiljöverket ålagt kommunen att vidta åtgärder eftersom Pontus Pålssons dokumenterade förföljelser och trakasserier gjort situationen ohållbar. I ett debattinlägg i Helsingborgs Dagblad i dag tycker han att de åtgärder som kommunen vidtagit mot honom har varit en inskränkning av demokratin. Vad Pontus glömmer att berätta i sina rader är det faktum att Åstorps kommun faktiskt ålagts att göra något och det faktum att ett antal partikamrater i Moderaterna i Åstorp också hoppat av i protest mot hans uppträdande. Det är faktiskt INTE synd om dig Pontus Pålsson. Du har själv försatt dig i den situation som råder.

» Ryanair:

Ryanair

För övrigt anser jag att Ryanair ska bojkottas.Rör inte min kompis

torsdag 2015-08-13
Samvetet vet varken ut eller in
tyckeri nummer 6664

» Hur ska jag göra med mitt Amnesty-medlemskap?

Amnesty
Internationella Amnesty har efter lång diskussion fattat ett direkt skamligt beslut när det gäller prostitution och sexköp. Det beslut som en majoritet till slut ställde sig bakom innebär lite förenklat att Amnesty ska arbeta för en avkriminalisering av prostitution OCH sexköp. Ett helt obegripligt beslut! Till all lycka tillhörde Svenska Amnesty och några andra länder de som hade ett alternativt förslag som följer den svenska lagen som gör köpen av sex kriminell medan den svaga parten som säljer sex inte kriminaliseras. Det finns i dag flera länder som följt efter Sverige och infört liknande lagstiftning. Men, nu har alltså Internationella Amnesty beslutat att arbeta för en avkriminalisering av hela verksamheten. FY FAN! Som Amnestymedlem hamnar man ju nu i ett dilemma. Kan man fortsätta att vara medlem av en organisation som arbetar för något så skamligt? Och svenska Amnesty har på bara några dagar förlorat många hundra medlemmar som bestämt sig för att lämna organisationen. Jag har själv dock efter modigt övervägande och funderande bestämt mig för att INTE lämna Amnesty i dag. Mitt motiv för detta är att Amnesty arbetar för så många andra viktiga frågor som har mitt fulla stöd. Och, det känns dessutom fel att "straffa" den svenska sektionen av Amnesty för något som dom varit motståndare till och röstat emot. Alltså har jag fattat beslutet att för tillfället inte lämna Amnesty. Men jag har också bestämt mig för att ompröva mitt beslut i samband med årsskiftet. Hur tänker människor som vill arbeta för de viktiga frågor som Amnesty arbetar för när man vill arbeta för att legalisera en form av människohandel?

» Små notiser kan innehålla mycket:

Under rubriken "Kort sagt" konstaterar Helsingborgs Dagblads ledarredaktion (dvs det som egentligen är Sydsvenskans ledarredaktion): - "Moderaterna verkar ha fått en partiledare av klassiskt snitt som inte bara sjunger med änglarna." Det är verkligen en rejäl avhyvling av Fredrik Reinfeldts testamente om att Öppna era hjärtan! Det är en tydlig markering från två tidningar som verkligen tagit stegen ut på högerkanten och som fjäskar med den Sverigedemokratiska svansen. En intressant fråga är hur Fredrik Reinfeldt känner sig när hans tankar nu kastas på soptippen. Allra helst för Helsingborgs Dagblad, som många gånger kunde inta en mycket socialliberal och radikal linje, har förvandlingen blivit monumental. Men man är inte ensamma. I Göteborg har t.ex. flera skribenter på Göteborgs-Posten valt att lämna tidningen i protest mot den nya inriktning som en ny ledning av ledarsidan infört. Exemplen på hur borgerliga tidningar (och borgerliga politiker) börjat svansa för den Sverigedemokratiska svansen är många.

» Ryanair:

Ryanair

För övrigt anser jag att Ryanair ska bojkottas.Rör inte min kompis

onsdag 2015-08-12
Om våld och polisen
tyckeri nummer 6663

» Mer om det meningslösa våldet:

Älska din nästa
Det tragiska som hände på IKEA i Västerås aktualiserar återigen frågan om det meningslösa våldet. Vad får människor till att ta till så drastiska saker som att ta livet av andra okända människor? Även om vi fortfarande egentligen inte har förstått vad som hände så är det i varje fall uppenbart att det tydligen handlar om en människa som befunnit sig i panik. Nu skulle mannen avvisas från Sverige. Och detta besked tar han så hårt att han uppenbarligen försatte sig i en situation som han såg som en mindre katastrof än att behöva lämna Sverige. Vad försiggår då i huvudet? Jag begriper inte! Jag träffar ju i jobbet hela tiden människor som inte får stanna i Sverige. Och, det finns ingen huvudregel. Alla fall är i sig unika. Men jag träffar ju då och då människor som är övertygade om att deras liv är hotade om dom "skickas hem". Jag är inte den att jag kan bedöma om deras skräck är befogad. De som är mer insatta i ärendet har uppenbarligen konstaterat att det inte finns något hot. Men själva är dom övertygade om att detta hot finns - rätt eller fel. Och känslan och skräcken dom känner är omöjlig för oss att sätta oss in i.

Men, när vi pratar om allt meningslöst våld, så är det kanske av vikt att påpeka att antalet mord, dråp osv i Sverige inte är rekordstort. Man kan tro det när man följer media och den allmänna debatten. Men verkligheten är att antalet mord och dråp är färre nu än när det var som högst, under 90-talet. Sedan dess har det alltså sjunkit. Och det har i stort sett stått stilla de senaste 10 åren. När vi känner skräck för olika saker så ska vi komma ihåg att riskerna är försumbara. Och dom ökar INTE! Den enda form av mord som ökar är de som är förknippade med interna kriminella uppgörelser. Dvs det är kriminella som löper ökad risk. Vi andra fredliga svenskar borde känna en minskad rädsla. Varför gör vi inte det? Finns det någon medveten strategi från någon/några för att vi ska känna annorlunda? Eller handlar det bara om medias jakt på lösnummerköpare? Men vår skräck utnyttjas av olika grupper, t.ex. den Sverigedemokratiska svansen.

Svensk polis
» Bra polisen:

I en krönika i Aftonbladet går Kerstin Weigl till storms mot att polisen visar känslor. Under rubriken: - "Vi behöver inte polisens känslor" visar hon sitt missnöje med att polisen Per Ågren på en presskonferens om morden på IKEA i Västerås kallade det hela för "en galen händelse". Kerstin Weigl är upprörd över det hon kallar för polisens "känslopjunk". Själv tycker jag att Kerstin ska dra något gammalt över sig, krypa in under sitt vadmalstäcke och fundera över vilken typ av värld hon vill leva i. Jag för min del föredrar att leva i en värld där poliser är människor och inte bara batong- och pistolförsedda uniformerade robotar. Bra Per Ågren, det du sade var ju just det som det var, dvs "en galen händelse". Tack Per. Kerstin kan som sagt dra något gammalt över sig!

» Bedragare del 219:

Så har jag då vunnit pengar igen. Närmare bestämt 450.000 brittiska pund. Och eftersom jag fått två mejl (jag är alltså 2 av de fyra utvalda) så blir det ju nästan en miljon! Lägg sedan till att jag fick ett nästan identiskt mejl i går som bara hade lite variation i epostadresserna. Bilagorna hette också lite annorlunda. Hur som helst så skriver "Microsoft" så här:

CONGRATULATIONS!!!YOUR EMAIL ADDRESS HAS WON GBP £450,000.00 READ THE ATTACHED DOCUMENT FOR COMPLETE INFORMATION

MICROSOFT CORPORATIONS penelope@mummediagroup.com.au

Micro§oft

MICROSOFT W~.pdf
MICROSOFT W~.pdf
MICROSOFT W~.pdf

Dear Microsoft User/Winner,

We wish to congratulate you for being among the four (4) selected winners in the ongoing Microsoft E-mail Electronic Online Sweepstakes; we believe with your prize, you will continue to be an active user in patronizing Microsoft Products and email.

Kindly go though the attached official letter from Microsoft Corporations.

E-mail: validation_windows@163.com
regards,
Owen Sagness
Microsoft Foreign Transfer Manager
Microsoft Corporations, United Kingdom.

Mum Media verkar vara någon australiskt som vänder sig till kvinnor och 163.com något asiatiskt som jag inte begriper ett skvatt av. Alltså gäller det att göra som vanligt, slänga skiten i papperskorgen!

» Ryanair:

Ryanair

För övrigt anser jag att Ryanair ska bojkottas.Rör inte min kompis

tisdag 2015-08-11
Dagens citat
tyckeri nummer 6662

Sverigedemokraterna och dess skugga
» SD och dess rötter:

Läs de här båda citaten

- "Tiggare tvingar ofta sin fattigdom på människor på det mest motbjudande sätt för sina egna själviska syften. Om denna syn försvinner så kommer resultatet att bli en bestämd känsla av lättnad och befrielse."

- "Tiggare förstör gatubilden och utgör dessutom ett direkt störande moment för många hederliga medborgare som vistas ute på gator och torg."

Det första citatet från 2011 är från Sverigedemokraternas rättspolitiske talesman Kent Ekeroth. Jämför detta med det andra citatet från 1933 och Joseph Goebbels i Tyskland. Joseph Goebbels var nazisternas propagandaminister och ansvarade för Folkupplysningen i Tyskland 1933-1945. 1938 satte Goebbels igång det som kallas "Kristallnatten" som var startpunkten för Förintelsens koncentrationsläger och förintelseläger med syftet att utrota den judiska och romska befolkningen.

Men, jag ber om ursäkt. Jag ljuger här ovan, och gör det medvetet. Det första citatet är inte från Sverigedemokraternas Kent Ekeroth och det andra citatet är inte från de tyska nazisternas Joseph Goebbels. Det är tvärtom!

Världens bästa sjukvård
» Höj skatterna:

Den här texten är stulen från dagens Svenska Dagbladet. Bara en liten notis bland alla andra:

"När vattnet gick den 31 juli för en kvinna som var gravid med tvillingar hämtades hon med ambulans. Det var åtta veckor för tidigt – men varken Hudiksvall, Sundsvall, Gävle, Falun, Uppsala eller Västerås kunde erbjuda en förlossningsplats.

Till slut körde den frustrerade ambulanspersonalen ner i garaget vid akuten i Gävle för att invänta direktiv. Då var det två minuter mellan värkarna men ingen barnmorska kunde skickas ner – men till slut gav sjukhuset ändå besked om att kvinnan kunde förlösa sina tvillingar i Gävle."

Är det någon som säger emot mig när jag säger att jakten på skattesänkningar har prioriterats framför jakten på en fungerande vård? Åtminstone jag tycker att rädslan för att ta ut skatt från medborgarna har prioriterats framför allt annat. Men, vi har ingen nytta av den där 100-lappen extra i plånboken den dag vi inte får den vård vi behöver. Svenska landsting lider nästan undantagslöst av brist på sjukvårdsplatser och brist på personal. Jag betalar gärna lite mer pengar i skatt bara jag vet att jag kan förvänta mig att få den vård jag behöver när jag till slut behöver den. Det är inte värdigt ett välfärdsland att läsa eller höra om liknande händelser. Det är dags att säga ifrån nu - på allvar!

» Bedragare del 218:

Den här typen av Spam växer i omfattning tycker jag det känns som. Dvs kinesiska företag som är ute och jagar kunder. Jag är dock lite osäker på om det är dom som lurats att köpa min adress, eller om det är jag som kommer att bli lurad om jag kontaktar dom. Hur som helst så skriver Cathy Quan så här:

ISO/UL certified PCB facility

Kretskort
Agile Circuit sales3@circuitboard.asia

Dear Sir,

I am Cathy Quan from Agile Circuit Co., Ltd. We are specialize in manufacturing PCB circuits around 10 years in China, with the strength of the cost of rigid PCB prototype and middle run.

For any PCB need, we will be glad to provide you our offer for reference.

Sincerely,

Cathy Quan
Sales Manager
AGILE CIRCUIT CO., LIMITED
0316#, The Fist Nanyou Industrial Park, Nanshan Dist, Shenzhen, 518054 China
Tel: +86-755-86050627
Fax: +86-755-26531592
Email: cathy@agipcb.com
Http://www.agipcb.com
Http://www.custompcbboards.com
Skype: cathy02613

Note: Please ingore it if we got a wrong info. We are sorry to distrub you!

Säga vad man vill, men visst är det vänligt att i varje fall be om ursäkt om dom "distrub me"! Tyvärr är uppenbarligen engelskan inte den allra bästa. Jag tar för givet att det ska vara "disturb" och inte något som har med att skrubba (rub) någon. Oberoende av vilket så hamnar det hela i papperskorgen.

» Ryanair:

Ryanair

För övrigt anser jag att Ryanair ska bojkottas.Rör inte min kompis

måndag 2015-08-10
Vårt samhälles elit
tyckeri nummer 6661

» Det kan man förstå:

Girig VD
En ny lag i USA tvingar börsbolag att redovisa lönegapet mellan VD:n och de anställda i företaget. Och det är inte populärt inom det amerikanska näringslivet. Den officiella förklaringen till detta motstånd är att det kostar pengar att räkna fram det hela. Hur mycket råder det delade meningar om. Allt från 73 miljoner dollar till 700 miljoner dollar. Lönegapet bland de 425 största börsbolagen ligger i snitt på 216. Dvs VD:n tjänar ensam lika mycket som 216 av företagets anställda i snitt tjänar. Nio VD:ar har en ersättning som ligger på mer än 800 gånger vad en anställd tjänar. T.ex. Howard Schultz som är VD för cafékedjan Starbucks. Hans inkomst på motsvarande 187 miljoner kronor motsvarar ungefär 1.000 anställdas snittlön som ligger på 188.000 kronor/år. "Leder" ligan gör dock VD:n för Discovery Communications, David Zaslav, vars årsersättning på 1,3 miljarder kronor motsvarar vad 2828 anställda tjänar. Andra exempel är CBS på 817, Time Warner på 807 och Walmart på 804. Men det finns också ett antal företag där löneskillnaden ligger på över 1.000. Jag förstår att företagen inte vill redovisa siffrorna. Kampen om vem som har flest nollor på lappen i lönekuvertet vill nog strutsarna hålla för sig själva och inte se redovisat för allmänheten. Det ska påpekas att motsvarande siffror i Sverige ligger lägre, men dom har ökat rejält på senare år.

Björn Wahlroos, ordförande Nordea
» Vi litar tydligen inte på bankerna:

Det här året har det beslutats att begränsa våra möjligheter att göra avdrag i deklarationen för ett privat pensionssparande. I år får vi bara göra avdrag för 1800 kronor och nästa år antagligen inget avdrag alls. Effekten av detta blir att den som sparar mer än dessa 1800 i denna form av pensionssparande dels får betala inkomstskatt i år även för de pengar som pensionssparas. Och sedan när vi tar ut pensionen får vi betala skatt på pengarna en gång till. Och det är ju en dålig affär. Nu hävdas det att väldigt många inte har anpassat sitt sparande till dessa nya regler. Och från många håll krävs att "vi" därför ska få en ny chans att rätta till detta. Än så länge har regeringen varit kallsinnig till dessa krav. Den intressanta frågan är varför så många uppenbarligen inte anpassat sparandet. Varför har så många inte ändrat? I varje fall jag har översköljts av information om detta från min bank. Det har varit omöjligt att missa informationen! Vad är det som gör att i så fall så många trots detta inte reagerat? Kan det vara så att vi har så lågt förtroende för bankerna att vi inte tar deras information på allvar. - "Dom vill nog ändå bara lura mig på ännu mer pengar - jag bryr mig inte om att läsa vad dom skriver!" Jag tror att det är så. Vi litar inte på bankerna, förtroendet för dom är så lågt att vi förutsätter att informationen dom lämnar bara har till syfte att lura oss på mer pengar. Det är kanske så att bankerna ska ta sig en funderare på vad dom ska göra för att återfå vårt förtroende? Jag tror tyvärr att dom struntar i det! Om vi ska få en "ny chans" är jag tveksam till. Men jag är osäker. Min slogan: "Färdiga åsikter - helt gratis" stämmer för en gångs skull inte. Jag har ingen färdig åsikt i den frågan att erbjuda. Schysst mot spararna? Eller Spararna får skylla sig själva! Det blir nog så att vi får se.

» Bedragare del 217:

Dagens exempel på bluff-mejl får hänföras till typ 3A, dvs jag har ärvt en massa pengar som du kan få. Fast det står inte ens att jag ska få några pengar. Det hela är faktiskt mycket märkligt. Det finns faktiskt ingen text i själva mejlet utan den text jag anger här under är istället det som står i ämnesraden.

Japans flagga
aduki_aya@yahoo.co.jp genom Mariam Rawan mariamrawan13@gmail.com

Deares i Herren, med all respekt och mänsklighet, var jag tvungen att skriva på ett humanitärt område. Jag är änka fru Mariam Rawan åldrande långtidssjukskrivna (cancer) och för närvarande upptagna till ett privat sjukhus. Jag har några pengar jag ärvt...

Som så ofta handlar det om en usel "Google-översättning" där det på vissa ställen är lite svårt att förstå. Min gissning är att det var meningen att "berättelsen" skulle fortsatt i själva mejlet. Men där är tomt. Jag tar till det sedvanliga rådet - släng skiten i papperskorgen.

» Ryanair:

Ryanair

För övrigt anser jag att Ryanair ska bojkottas.Rör inte min kompis

söndag 2015-08-09
Om våld och Maud Olofsson
tyckeri nummer 6660

» Det meningslösa våldet:

Fredsduva
Attacken mot det romska tältlägret i Göteborg får mig att fundera över det meningslösa våld som existerar - överallt. Det finns inte en grupp som är skyldig till våld. Och i många konflikter finns det också flera som är skyldiga till att det uppstår våld. I dag vet vi inte vem eller vilka som är skyldiga till attacken i Göteborg. Läste man kommentarer och inlägg från den Sverigedemokratiska svansen så var dom redan en timme efter händelsen övertygade om att det var antingen påhittat, en grill som tänt eld eller en intern uppgörelse. Det vet man ju hur zigenare är! Ty enligt dessa grupper existerar det inget annat våld än det våld som utövas av "invandrare". Jag såg någon som i sin kommentar konstaterade att mer än 98% av all brottslighet i Sverige står just invandrare, flyktingar och andra främlingar för. För att få ihop den siffran får man nog gå många generationer tillbaka, för då är vi nästan alla ättlingar till invandrare. Men, i dag vet vi alltså inte vem som bär skulden.

Kärlek - inte våld
Men det ska handla om allt våld. Bara de senaste dagarna har vi nåtts av rapporter från alla möjliga håll i världen om helt meningslöst våld. Från USA rapporteras om en man som i går på kvällen sköt ihjäl fem barn och tre vuxna i en lägenhet i Texas. Ju större tillgång du har till dödliga vapen, desto större är risken att du också använder dessa. Det kan gälla alla skjutvapen som översvämmar USA pga liberala lagar. Men, det kan också gälla illegala handgranater och skjutvapen som översvämmar Europa (inklusive Sverige) från överfulla mer eller mindre övergivna lager på Balkan efter krigen i forna Jugoslavien. Vi läser om nya bomber i Afghanistan. Ett område som är översvämmat av dödliga vapen som stormakter försett olika grupper med för att bekämpa andra grupper. Vi hör om att beväpnade män skjutit ihjäl minst tio civila i Mali. Vi kunde också läsa i dagarna att ännu en man dött efter den mordbrand som skedde i Israel nyligen då medlemmar i extrema ortodoxa judiska grupper anfallit palestinska hem. Allt våld utfört av extrema grupper som tror att just deras religion har gett dom en rätt att ge sig på andra.

Inne på ämnet rasister och högerextremister och andra extremister så läser jag att den norska fotografen Espen Winther är förbannad på alla rasister och andra inom den Sverigedemokratiska svansen som stjäl hans vikingabilder och använder dom för sina syften. Han, och dom han fotograferar, har ingen som helst förståelse eller sympati för rasister. Men sån't struntar SD-svansen i.

» Grattis Maud:

Maud Olofsson
I dag fyller ingen annan än Maud(eraten) Olofsson 60 år. Och man ska vara generös, så jag gratulerar på bemärkelsedagen. Det är frågan om inte Maud Olofsson är den kvinnliga politiker i vårt land som betytt mest för den svenska ekonomin. Dels för det hon är stolt över, för att ha tagit initiativet till bildandet av Högeralliansen. Som fick makten i vårt land under 8 år och på den tiden hann försämra svenskarnas socialförsäkringar och Arbetslöshetsförsäkring samtidigt som man sänkte skatter och skapade ett budgetunderskott och istället gjorde det svenska näringslivet till våra nya stora bidragsmottagare. Något som på sikt har samma betydelse för vår ekonomi är hennes insats som Näringsminister att förvandla kassakon Vattenfall till något som hon helst håller tyst om. I den "hyllningsartikel" inför bemärkelsedagen som jag läser i Helsingborgs Dagblad är det mycket hon är stolt över. Där avfärdas Nuon-skandalen med följande citat från Maud: - "I sådana lägen är det viktigt att inte ta saker personligt, utan att se vad det hela handlar om. Det var mitt i en valrörelse där jag var verktyget för att komma åt Anders Borg och Fredrik Reinfeldt. Det är klart att jag inte var oberörd, men om man inte klarar av sådana påhopp ska man inte vistas i den politiska hetluften". Det var alltså påhopp för att komma åt Fredrik Reinfeldt och Anders Borg? Den ansvarstagande politikern Maud Olofsson vägrade ju att komma till Konstitutionsutskottet för att utfrågas om hur det egentligen gick till med Nuon-affären. Om hon vägrade för att skydda sig själv eller för att skydda Fredrik Reinfeldt blev väl aldrig riktigt klarlagt. Sanningen är den att Vattenfalls affärer ute i Europa kostat oss skattebetalare multum. Nuon-affären har kostat de svenska skattebetalarna 50 miljarder kronor än så länge medan affärer i tysk kolkraft än så länge "bara" är uppe i 20 miljarder. Dom där 70 miljarderna blir mycket förenklat 7.000 kronor för varje svensk, från nyfödd bebis till pensionär. Tyvärr är det inte slut där. Men på den punkten är Maud Olofsson inte lika intresserad av att prata. Hur som helst, grattis på födelsedagen! Någon present blir det inte, men du kunde ju skicka dom där 35.000 kronor som du försnillat för min familj så ska jag fundera på att skicka en ros till dig, en riktig vacker RÖD ros!

» Ryanair:

Ryanair

För övrigt anser jag att Ryanair ska bojkottas.Rör inte min kompis

lördag 2015-08-08
Skuld och oskyldig
tyckeri nummer 6659

» Lånebubblan:

Bankernas motto
Ingen kan väl ha missat diskussionen om ifall det ska införas någon form av amorteringskrav på våra banklån. De flesta verkar ganska eniga om att vi (dvs vi svenskar) har lånat upp för mycket pengar och att det är oroväckande att vi i så liten utsträckning amorterar på dessa lån. I våras kom Finansinspektionen med ett förslag som innebar att bostadslånen skulle amorteras ner till 50% av fastighetens värde. Men förslaget drogs tillbaka eftersom det bedömdes som osäkert om man hade de juridiska möjligheterna att ställa dom kraven. Men det ligger mycket i förslagen på amorteringskrav. Att vi i dag med de låga räntor som gäller i många fall inte "har råd" att amortera på lånen varslar ju om en rejäl krasch den dag räntorna stiger rejält. Har vi inte råd att amortera när räntorna är så låga som dom är i dag, hur ska vi klara höjda räntor? Ur många synpunkter vore det alltså lämpligt att passa på att amortera rejält på våra lån nu, när så lite går till räntor så att skulden är lägre den dag räntorna stiger. I dagarna såg jag en tabell över vilka det är som är högst belånade. Och, det visar sig att det är inte låginkomsttagare som tvingats ta lån för att ordna boende. De stora skulderna har människor med höga inkomster som kan tyckas ha större möjligheter att finansiera sina investeringar utan skuldsättning. Avdragsmöjligheten på skatten för våra skuldräntor ifrågasätts dessutom allt mer av ekonomer. Skulle denna avdragsmöjlighet begränsas eller helt tas bort blir situationen ännu svårare vid höjda räntor. Det är alltså nu när räntorna är låga som vi kan förvänta oss eventuella förändringar på det området. Hur som helst såg jag en tabell över i vilka kommuner innevånarna är högst skuldsatta, räknat som skuld i förhållande till inkomst. De tio kommunerna i ordning är Vaxholm, Lidingö, Värmdö, Danderyd, Vellinge, Nacka, Sundbyberg, Solna, Ekerö och Stockholm. Här ligger skuldkvoten på mellan 517% till 455%. Dvs genomsnittsinnevånaren i Vaxholm har drygt 5 gånger så hög skuld som årsinkomsten. Det kostar på att bo kring Stockholm (9 av de 10 kommunerna ligger ju i och omkring Stockholm). Enda undantaget är moderatghettot i Skåne - Vellinge. Kan man göra en enkel generalisering, Moderater är mer skuldsatta än andra? Hur som helst tjänar bankerna slantar ändå.

Man kan undra
» Kemikalier kan inte vara farliga:

Det är väl inte så många regelbundna läsare av Sven Tycker som missat att jag inte har så mycket till övers för en sådan som "Blondinbella", eller Isabella Löwengrip som hon egentligen heter. Att vi har olika syn på vår omvärld får vi väl båda leva med (ja, om jag ska vara uppriktig så struntar nog Blondinbella i mig - vi vistas liksom i olika världar). Hennes högermoderata syn på vår värld är ju inte riktigt överensstämmande med min syn. Sedan har jag också mycket lite till övers för hennes överkommersialiserade blogg som uppenbarligen är överlusad med textreklam. En företeelse som jag har mycket lite till övers för. Att i texten mot betalning göra reklam för det ena och det andra utan att berätta för läsaren att hon är betald för att skriva så är djupt omoraliskt. Nu läser jag att hon trampat lite i klaveret med påståendet: - "Det finns inte några farliga kemikalier. Inte en enda. Det finns bara farliga doser. Ingen kemikalie är farlig av sig själv." Och det handlar naturligtvis om hennes egna försäljning av skönhetsmedel som ju innehåller en hel del kemikalier. Sedan är det naturligtvis så att olika kemikalier är olika farliga. En del är mer eller mindre ofarliga i outspädd form, medan andra blir ofarliga först när dom spätts ut så mycket att det i stort sett inte finns något kvar. Så på den punkten har hon i och för sig rätt. Men hennes yttrande tyder på att hon har missförstått en hel del. Och det har hon uppenbarligen själv insett också. Blogginlägget med det remarkabla påståendet är uppenbarligen bortplockat och istället har hon känt sig tvingad att komma med ett klarläggande - ett försök att prata bort klavertrampet.

» Bedragare del 216:

Ibland misslyckas även spammarna. Jag fick två mejl inom ett par minuter med den här texten. Det intressanta är att båda mejlen innehöll exakt samma meddelande (se nedan) i säkert tusentals exemplar. Jag räknade till 100 men gav sedan upp, och det var bara en bråkdel av texten jag då kollat. Texten upprepas alltså om och om igen i mejlet i all evighet. Mejlet blev så stort att det tar märkbar tid att överhuvudtaget ladda ner det. Syftet med detta förstår jag inte alls. Hur som helst skriver Lori J. Robertson så här:

Personal invitation from
genlorirobinsonn@gmail.com

Good Day I'M LIEUTENANT GENERAL Lt, Gen Lori J.Robinson,I am a UNITED STATE ARMY GENERAL.From united state of America,am supportive and caring,looking forward to get a nice friend with you,I read your profile and pick interest on you,reply with (genlorirobinsonn@gmail.com)bye Lt Gen Lori J Robinson

Glad smiley
I have created a dating profile with Yepnep in order to meet new people.

Yepnep works differently from all other dating sites and does not contain any of the usual psychological jumble. You decide quickly and intuitively via Yep or Nep if a person appeals to you or not.

Try it now without registering? Click here!

Regards

Att hon skulle vara Generallöjtnant i den amerikanska armén med denna usla engelska finner jag mycket osannolikt. Men det hela är ju uppenbarligen egentligen bara reklam för någon sorts kontaktsajt. Däremot förstår jag inte riktigt varför jag skulle nappa extra villigt på erbjudandet om det kommer från en hög militär. Nä, jag slänger båda mejlen snabbt så att jag slipper riskera att få mejllådans maxgräns överskriden. Det blev extremt stora mejl av den enorma texten. Helt osannolikt!

» Ryanair:

Ryanair

För övrigt anser jag att Ryanair ska bojkottas.Rör inte min kompis

fredag 2015-08-07
Svinpiss och annat
tyckeri nummer 6658

» Måste man älska tropisk hetta?

Solen
När man lyssnar på väderrapporter, läser väderrapporter eller på andra sätt får information om vädret så förutsätts man älska 30 graders värme. Och, om det inte är så varmt så är hela sommaren förstörd. Måste man älska tropisk hetta? Jag tycker inte alls att det är skönt med 30 grader. Det är olidligt. Svetten rinner, det kliar, man får huvudvärk och det är i korthet olidligt. Runt 20 grader eller ett par grader över är helt perfekt. När det passerat 25 grader börjar det inte alls vara skönt längre. Man kan ju inte göra något. Var har denna fixering vid att det ska vara så "himla hitt" för att det ska vara en bra sommar kommit ifrån? Är det jag som är onormal? Det har inte varit några större fel på den här sommaren. Kanske lite för mycket regn på dagarna. Men det måste ju regna för att växtligheten ska överleva. Men temperaturen har varit ganska lagom. Några dagar har varit lite för kalla, men å andra sidan är det en hel del dagar som har varit på tok för varma. Det blir inte alls skönt. Skruva ner termostaten!

Gris
» Senaste nytt från gödselkurran:

Som uppvuxen på landet med flera bondgårdar bara några hundra meter från mitt hem brukar jag säga att det är skillnad på gödsel och gödsel. I ett stall där det stått kor och uträttat sina naturbehov luktar det egentligen inte så illa. Inte jämfört med vad svinpiss luktar. DET luktar vidrigt. När bönderna spridde ut den sörjan på åkrarna gällde det att hålla sig borta. Det är den stanken jag kommer att tänka på när jag gjorde ett besök på den Sverigedemokraterna närstående sajten Avpixlat. Som ju får hjälp med finansieringen av SD:s egen rättspolitiske talesman Kent Ekeroth, som också länkar till nämnda Avpixlat på sin hemsida. Hur som helst är detta ett exempel på Internets gödselspridare, och det handlar alltså om svinpiss, inte kogödsel.

Från framsidans huvudnyheter har jag valt ut två. Den ena berättar om det oroväckande i att en del tiggare kanske fått jobb! Och det är ju illavarslande, eller? Nu är det inte det faktum att en del tiggare kanske fått jobb som är det värsta. Nä, det allra värsta är att dom kanske fått jobb med att dela ut reklam. Och det innebär att dom skulle fått nycklar så att dom kunde ta sig in i trappuppgångarna (för att dela ut reklamen). Men det vet vi ju alla vad dessa vidriga romska tiggare är för ena kriminella. Inte kan man ge nycklar till trapphuset till zigenartjuvar? Visst är det illavarslande? Att företaget Svensk Direktreklam har svårt för att få personal för reklamutdelning är ingen förmildrande omständighet. - "innebär att tiggarna måste ges nycklar, passerkort, portkoder med mera, och med tanke på hur det sett ut på andra ställen där dessa uppehållit sig – med avföring, stölder, bränder, övernattning lite varstans – för att inte tala om åldringsbrott och tiggeri direkt vid lägenhetsdörren – bäddar detta onekligen för en intressant situation" avslutar denna SD närstående sajt sin rapportering. Att läsa kommentarerna från de som stödjer det hela är ännu värre.

Sedan läser jag att Avpixlat löst Jan Björklunds problem. Varför har Sverige fallit i de s.k. Pisa-undersökningarna? Dvs varför har skolresultaten försämrats i Sverige. Den enda säkra faktorn bakom försämringarna i Pisa är enligt Avpixlat "massinvandringen". Tänk så praktiskt. Bara vi sätter stopp för möjligheten för människor att flytta till Sverige så kommer omedelbart svenska elever att prestera mycket bättre i skolan. Fast det framgick inte av artikeln om problemen gällde även danskar, norrmän och finnar. Men antagligen gäller det människor med annan hudfärg och annan religion som ju är väldigt farliga. Precis som med resten av nyhetsrapporteringen så är den värsta gödselspridaren kommentarerna från den Sverigedemokratiska svansen...

» Ta Nordkorea på allvar:

Nordkoreas flagga
Ett vanligt fenomen inom svensk media är att göra sig lustiga över nyhetsrapporteringen från Nordkorea. Har ni hört att Nordkorea gjort ditt och gjort datt? Hahahaha! Dom är ju för löjliga! Men, Nordkorea är inget man ska skratta åt, det är allvar. Demokratiska Folkrepubliken Korea är en av världens få kärnvapenmakter. Med sina 24 miljoner innevånare är man den minsta staten näst efter Israel bland världens nio kärnvapenmakter. Den Nordkoreanska diktaturen är i allra högsta grad på allvar. Senaste exemplet på det här att inte ta Nordkorea på allvar läser jag i Expressen som berättar att Nordkorea ska införa sin egen Pyongyangtid som innebär att Nordkoreanerna nu ska flytta tillbaka sina klockor en halvtimme så att man istället för dagens "Tokyotid" på 9 timmar före GMT flyttar till "Pyongyangtid" som är 8½ timme före GMT. I det här fallet inget speciellt med det egentligen. Nordkorea återgår helt enkelt till den tid som gällde i Korea innan Japan som ockuperade halvön ändrade tiden till "Tokyotid" 1912. Men Nordkorea är inte att skratta åt, det är i allra högsta grad allvar!

» Ryanair:

Ryanair

För övrigt anser jag att Ryanair ska bojkottas.Rör inte min kompis

torsdag 2015-08-06
Tankar en torsdag
tyckeri nummer 6657

» Skatter är en förutsättning:

Skatteverket
Jag har redan tidigare kommenterat Svenska Dagbladets sommarvikarie på ledarsidan, Siri Steijer. Hon är formellt sommarledig från sitt jobb som pressekreterare hos Företagarna för att skriva ledarartiklar i Svenska Dagbladet, och jag utgår ifrån att detta är en ekonomisk överenskommelse mellan SvD och Företagarna där Företagarna fortsätter att betala lönen eftersom hon fortsätter att arbeta för dom. I veckan gick hon till attack mot höjningen av arbetsgivaravgiften för ungdomar under rubriken "Den bedrägliga avgiften". Det är naturligtvis grovt orättvist att arbetsgivarna ska betala samma arbetsgivaravgift om man anställer en 24-åring som om man anställer en 26-åring. Reformen om sänkt arbetsgivaravgift för att anställa ungdomar infördes av den gamla Högeralliansregeringen. En utvärdering som gjordes efter ett antal år visade att reformen kostat stora summor pengar men gett väldigt få nya jobb. I stort sett alla "ungdomar" som hade jobb och som arbetsgivarna fick anställningen subventionerad av skattebetalarna för hade haft jobbet annars också. Arbetsgivarna anställde helt enkelt den lämpligaste, inte en yngre människa bara för att det blev lite billigare. De få nya jobben kostade helt enkelt enorma summor pengar. Men, Siri Steijers alster handlar egentligen om det bedrägliga med att man får betala skatter, arbetsgivaravgifter och andra former av avgifter. Att detta är ett sätt att finansiera vår offentliga service verkar inte Siri Steijer ha förstått. Att driva sjukhus, att ha en sjuk- och föräldraförsäkring, att ha poliser, att ha ett försvar, att ha en skola, att ha barnomsorg, att asfaltera vägar och så vidare kostar faktiskt pengar. Och det är detta som skatter, arbetsgivaravgifter osv ska betala. De flesta av oss vill egentligen ha en bättre sjukvård, bättre skolor, fler poliser osv. Men detta måste betalas av någon. Men sån't begriper inte Siri Steijer som företrädare för Företagarna som börjar utvecklas till de nya bidragsberoende.

Republikanska partiet
» Amerikaner med för mycket pengar del 2:

I dag är det tydligen dags för den första stora TV-debatten mellan de republikanska presidentkandidaterna. Och dom är i år så många att Fox TV som arrangerar debatten har tvingats begränsa antalet till 10. Och det är då de 10 som har störst stöd. Och allra största stöd i de flesta undersökningarna har mångmiljardären Donald Trump. USA:s svar på Jimmie Åkesson som Aftonbladets Eva Franchell uttrycker det. Han har gjort sig (ö)känd för det ena mer spektakulära yttrandet efter det andra. Han har kallat motkandidater för idioter. Han inledde sin presidentkandidatur med att attackera mexikanska invandrare som han hävdade var våldtäktsmän och förde med sig kriminalitet in i USA. - "Jag menar, någon gör ju det! Vem begår alla våldtäkter?" Det hela löses enligt Donald Trump med att det byggs en mur utefter hela gränsen. Samtidigt har han själv anklagats för våldtäkt av sin f.d. hustru Ivana. Något som hans advokat avfärdat med: - "Du snackar om republikanernas frontman, en presidentkandidat såväl som en privat individ som aldrig våldtagit någon. Och, givetvis, fatta att man per definition inte kan våldta sin fru." Med mycket pengar kommer man långt, inte bara i USA. Och Eva Franchells jämförelser med Jimmie Åkesson ligger det en hel del i. Kan man bara hoppas att väljarna (både i USA och i Sverige) en dag ska avslöja bluffen?

» Hatbrott:

I Boden har en bil där två tiggare låg och sov attackerats och beskjutits. Frågan är om detta är ännu en av en följd av attacker mot tiggare eller om det bara var en tillfällighet. Antalet attacker mot tiggare ökar annars i Sverige. Förra året gjordes det 6.200 polisanmälningar gällande olika former av hatbrott. 4.300 av dessa hänförs enligt Brå till rasistiska/främlingsfientliga. Dom andra har en religiös prägel. Islamofobiska, antisemitiska eller mot kyrkor som bland annat utsatts för skadegörelse med sprejade hakkors. Antalet antiromska attacker var förra året ca 300, men ökar kraftigt.

» Ryanair:

Ryanair

För övrigt anser jag att Ryanair ska bojkottas.Rör inte min kompis

onsdag 2015-08-05
Mer mobbning av SD
tyckeri nummer 6656

Sd som demokrater
» Skäms dom inte?

Tre Sverigedemokrater har kommit på det ganska självklara. I ett debattinlägg på Svenska Dagbladet skriver dom: - "Sverige kan inte ta emot alla som flyr". Vilket naturligtvis är ett mycket intelligent yttrande för att komma från Sverigedemokratiska politiker. De tre, Paula Bieler, Kent Ekeroth och Markus Wiechel, måste ha funderat väldigt länge på den rubriken innan dom slutligen bestämde sig för att det nog är så. För så är det ju, Sverige kan inte ensamma ta emot alla flyktingar från hela världen. Bara från Syrien finns det i dag mer än 4 miljoner flyktingar i andra länder (dubbelt så många är på flykt inom Syrien). Utav dessa 4 miljoner befinner sig 3 miljoner i grannländerna Turkiet och Libanon. 270.000 (eller drygt 3% av flyktingarna från Syrien) befinner sig i Europa. Och en liten del av dessa kom alltså till Sverige. Totalt kom det förra året 81.000 asylsökande till Sverige (det är mindre än en promille av Sveriges befolkning). Det kan jämföras med att det till exempel finns 1,2 miljoner flyktingar från Syrien i Libanon. Ett land som är stort som Skåne och där det bor mindre än hälften så många människor som i Sverige. Dessa tre Sverigedemokraters intelligenta slutsats, - "Sverige kan inte ta emot alla som flyr", är alltså helt korrekt. Den intressanta frågan är varför man överhuvudtaget påpekar detta? Är dom dumma, eller?

Låt oss skapa ett fingerat scenario. Konflikten mellan västvärlden och Ryssland eskalerar och våldet i delar av Ukraina sprider sig. Ryska trupper försöker "för att skydda sina intressen" invadera Finland och de Baltiska staterna och det utbryter inbördeskrig i dessa länder. Mängder av människor i våra grannländer tvingas lämna sina hem och flyr. Om vi jämför med Syrien i dag så befinner sig där, mycket förenklat, halva befolkningen i dag på flykt. 2/3 inom Syrien och 1/3 i andra länder. I de fyra grannländerna Finland, Estland, Lettland och Litauen bor cirka 12 miljoner människor. Låt oss anta att precis som i Syrien halva befolkningen tvingas fly, det är 6 miljoner. En tredjedel av dessa flyr till andra länder, det är 2 miljoner. Det närmaste grannlandet till Syrien är Turkiet, som tagit emot nästan hälften av de syrier som flytt landet. Det närmaste grannlandet för finska och baltiska flyktingar är Sverige. Skulle Sverige tagit emot hälften av de flyktingar som lämnar Finland och Baltikum skulle det då bli närmare 1 miljon flyktingar. Det är annat än de 81.000 som kom förra året! Om detta skulle inträffa så ser jag fram emot de Sverigedemokratiska debattinläggen om att: - "Sverige kan inte ta emot alla som flyr" och "Det bästa är om flyktingarna stannar i närområdet". Kommer SD då att verka för att flyktingarna INTE lämnar Sverige och tar sig vidare till andra länder? Jag tycker att Paula Bieler, Kent Ekeroth och Markus Wiechel (och alla andra SD-svin) ska dra något gammalt över sig. Den "piss i Medelhavet" av alla världens flyktingar som tar sig till Sverige är ingenting som hotar vår framtid.

Säg Nej till SD
» Mer generaliseringar:

Den nuvarande debatten om romska tiggare handlar ju om att man från Sverigedemokraterna, och andra rasistiska håll, hävdar att en stor del av tiggeriet är organiserat av människohandlare där tiggarna i själva verket är "tvingade" att tigga. Egentligen det som juridisk kallas "Människohandel". Några belägg för dessa påståenden har man inte lyckats visa upp, och de flesta som begriper något har tillbakavisat påståendena och publicerat bevis för att det inte är så. Visst är det dock så att det kan förekomma. Men man kan inte förfölja en hel grupp människor och införa förbud bara för att en liten grupp "missköter sig". Den typen av generaliseringar har vi i vårt moderna och civiliserade samhälle lämnat bakom oss. Fast, det har alltså inte Sverigedemokraterna gjort! Hur som helst har jag ett par andra förslag att ge Sverigedemokraterna. Jag tycker att dom ska förbjuda turistresor till Thailand och dom ska förbjuda besök till Sverige från konservativa politiker från Storbritannien. Varför? Jo, det är ju pedofiler! Och sådant kan vi naturligtvis inte acceptera. Vad baserar jag detta på. Jo, när det gäller politiker från de Konservativa partiet i Storbritannien finns det upprepade bevis för att det består av pedofiler. I dagens Svenska Dagbladet berättar man t.ex. om nya bevis för att den förre brittiska premiärministern Edward Heath gjort sig skyldig till flera fall av våldtäkt mot småpojkar. Det har även avslöjats flera andra fall av pedofilövergrepp bland konservativa politiker i London. Så inte kan vi acceptera att konservativa politiker reser till Sverige? Och när det gäller turistresor så vet vi väl alla vad dom som reser dit är ute efter. Sexövergrepp mot småpojkar och ett gott utbud av andra prostituerade. Men, jag ber om ursäkt. Naturligtvis är det så att vi inte kan generalisera på detta viset. Vi kan inte döma konservativa politiker bara för att någon begått brott. Vi kan inte döma alla som turistar i Thailand bara för att några missköter sig. Vi kan inte döma alla romer bara för att det finns dom som missköter sig. Vi kan inte döma alla invandrare bara för att det finns dom som missköter sig. Vi kan inte döma alla svenskar bara för att det finns svenskar som är brottslingar. Men så långt tänker inte inskränkta Sverigedemokrater.

» Ryanair:

Ryanair

För övrigt anser jag att Ryanair ska bojkottas.Rör inte min kompis

tisdag 2015-08-04
Rasismen i Sverige
tyckeri nummer 6655

» Sverigedumokraternas fortsatta klavertramp:

Sverigedemokraternas dumheter på Östermalmstorgs tunnelbanestation fortsätter att engagera. Om något, så bevisar ju reklamkampanjen att Sverigedemokraterna inte är ett seriöst politiskt parti. Jag börjar bli allt mer övertygad om att partiet kommer att bli ännu ett exempel på "upp som en sol, ner som en pannkaka". Det går inte lika fort som det gick med Ny Demokrati. Men jag kan inte tänka mig något annat än att svenska folket en dag ska inse vad det är för vidriga drumlar som styr det här partiet. Men, som sagt. Reklambudskapet på Östermalmstorg har engagerat många.

Sverigedemokraterna

Några valde att ta lagen i egna händer, något som jag inte sympatiserar med. Men, däremot har jag förståelse för hur man tänker. Hur som helst var det en grupp som i går på kvällen rev ner skiten. Och dom har nu åtal att vänta för vandalisering. Som jag förstår var detta något som reklambyrån Clear Channel hade räknat med. Dom hade nämligen skrivit in i avtalet att dom inte står för ersättning om materialet blir förstört. Det får Sverigedemokraterna själva stå för. Dom har ju dock uppnått syftet, så jag tror inte att det hela kommer upp på nytt. Istället kommer troligtvis Sverigedemokraterna att spela martyrer och försöka få oss att tycka synd om dom. Glädjande är att de fredliga protesterna mot den lögnaktiga kampanjen har blivit utbredda.

Den skotska tidningen The Scotsman har också uppmärksammat SD:s annonskampanj, och dom noterar att det är fullt med stavfel, grammatikfel och andra språkfel i texten. Risken är kanske att brittiska turister som läser SD:s grodor mer skrattar än imponeras av Sverigedemokraterna. The Scotsman påpekar också att SD krävt språktest för invandrare. Men det har väl egentligen ingen betydelse eftersom det ju inte var på svenska utan på ett främmande språk (engelska) man skrev sina dumheter. Och ingen SD:are skulle väl komma på tanken att flytta till ett annat land. Tänk om han inte hade blivit välkomnad och det hade gjorts språktest...

Säg Nej till SD
Sedan finns det förstås de som kritiserar hela kampanjen på sakliga grunder. Det finns t.ex. de som påminner om att SD:s kampanj mot romska tiggare starkt påminner om de tyska nazisternas kampanj mot samma romska tiggare på 30-talet.
- ”Stoppa tiggarplågan”
- ”stoppa det organiserade tiggeriet”
- ”yrkestiggarna är en plåga”
- ”tiggare ägde 50.000 mark”
Detta är alltså "slagord" från tyska nazister på 30-talet. Då som nu handlade det om romska tiggare som upplevdes som det stora samhällsproblemet. I Tyskland slutade det med koncentrationsläger och massmord. Inte bara på judar utan alltså också på romer. Något som vi ofta verkar glömma bort.

Tiggeriet är ett problem. Men, problemet är inte att vi har romska tiggare. Problemet är att vi har en värld där människor lever i sådan misär att man väljer att förnedra sig och tigga som ett mindre vidrigt liv än att bo kvar i misär utan jobb, inkomst, skola och så vidare. Jag upplever mobiltelefonsäljare, Jehovas Vittnen, Greenpeace eller allt vad det är för folk som överfaller mig på gatan som ett mycket mer irriterande fenomen än en försynt tiggare som sitter på marken utanför en affär och säger "Hej". Däremot skäms jag när jag ser att människor väljer den förnedringen.

Sverigedemokratiska rötter
Hos Tillsammansskapet hittar jag följande mycket talande text.

Sorry about the mess here in Sweden.
We have a serious problem with the
Sweden Democrats.
They profit from people's desperation and get
their money from begging.
They won't do whats needed.
But we will!
And we're growing at record speed.
We are Tillsammansskapet and
we promise real change.
Welcome to e better Sweden!

Tyvärr biter ju inte sanning och verklighet när man ska argumentera med Sverigedemokraterna. I dag finns det ca 4.000 romska tiggare i Sverige, vilket naturligtvis är 4.000 för många. Men, att tro att man löser problemet med att romer diskrimineras och att romer lever i fattigdom genom att förbjuda tiggeri är verkligen naivt. Och att använda lögner i sin argumentation påminner, som jag skriver om här ovan, de tyska nazisternas kampanjer på 30-talet. Visst finns det organiserat tiggeri, men den vanligaste organisationen är man internt delar upp var man ska sitta och tigga. De fakta som Sverigedemokraterna hänvisar till är helt enkelt lögner. Och, rent praktiskt? Hur ska man utforma ett förbud mot att tigga? Vilken sorts tiggeri ska förbjudas? Ska Lutherhjälpens insamlingsbössor förbjudas? Ska gatumusikanter förbjudas? Ska försäljning av gatutidningar som Faktum förbjudas? Ska man kunna söka polistillstånd för att samla in pengar? Vilka ska då kunna få detta tillstånd? Hur har ni tänkt utforma ett förbud? Eller ni har helt enkelt inte tänkt utan bara instinktivt låtit era rasistiska innersta tankar fått utforma era ogenomtänkta krav?

» Ryanair:

Ryanair

För övrigt anser jag att Ryanair ska bojkottas.Rör inte min kompis

måndag 2015-08-03
Den nya högern är farlig
tyckeri nummer 6654

» Jag skäms:
Håll Sverige rent

Jag blev så förbannad, och kände samtidigt en skam över att svenskar uttrycker sig på det viset, när jag såg om Sverigedumokraternas senaste reklamkampanj. Under förevändning att man vänder sig till turister har man satt upp stora plakat i Östermalmstorgs tunnelbanestation där man i korthet ber om ursäkt för alla tiggare. Naturligtvis är tiggarna en del av en stor internationell gangsterliga som man lovar att man ska göra något åt när man kommer till makten. Självklart måste man erkänna en sak, kampanjen är skicklig. SD får ju precis den publicitet dom eftersträvar. För naturligtvis vänder man sig inte till turister. Hela kampanjen bygger på att den ska få ilsken publicitet från oss andra. Hade det blivit helt tyst hade kampanjen setts som totalt misslyckad. Att det hela är en vidrig och skamlig kampanj har ingen betydelse för Sverigedemokrater. Sådant struntar Sverigedemokraterna i. För dom är all publicitet god publicitet. Kritik och skandaler rinner av det partiet som om dom vore täckta av en hinna teflon. Genom att upprepa lögner tillräckligt ofta har man fått en allt för stor del av svenska folket att tro på deras vidriga lögner. Läs gärna Stockholms stadsmissions debattartikel i gårdagens Svenska Dagbladet: - "Studie slår hål på myter om tiggare". Tyvärr biter ju inte sådana fakta på rasisterna i Sverigedemokraterna. Jag skulle själv vilja be alla turister som kommer till Sverige om ursäkt för att vårt lands tredje största politiska parti är ett parti som domineras av gamla nynazister med en tro på den ariska rasens överlägsenhet. Jag skäms!

» Kom inte hit...

Dansk flagga
I vårt sydliga grannland Danmark har SD:s vänner släppts in till maktens köttgrytor. Effekten har naturligtvis blivit en klart främlingsfientlig officiell politik. Danmark får ungefär en femtedel så många asylsökande som Sverige, och det är på tok för mycket för den styrande högerkoalitionen i Danmark. Låt dom stanna i närområdet, så att vi slipper se den lilla rännil av alla flyktingar som tar sig till oss, verkar vara mottot. För att avskräcka flyktingar har man först halverat den ersättning som flyktingar får för att överleva i Danmark. Och nu har man beslutat att satsa ett antal miljoner på att annonsera i media i utlandet, främst tidningar i Turkiet, och berätta att turister... f'låt flyktingar är inte välkomna till Danmark. Nästa led är troligtvis annonser i de skånska tidningarna där man ska berätta att skånska ungdomar inte heller är välkomna till Danmark. Eller? Läst i Svenska Dagbladet, Sveriges Radio och i Dagens Media bland annat. Jag för min del tycker att vi börjar med att höja priserna på Öresundsbron till København och priserna på färjorna till Helsingør så att vi slipper danskjävlar här i Skåne!

» Hotet mot vår säkerhet:

Säg Nej till en Högersväng
Vad är det stora hotet mot vår säkerhet? Jag tror att det är våldsbenägna högerextremister med mer eller mindre nazistinfluerad syn på världen. Ett exempel på detta kunde vi läsa och höra om i dagarna. En demonstration i den finska staden Jyväskylä arrangerad av den nazistiska organisationen Finska Motståndsrörelsen urartade och ett varuhus stormades av nassarna. Flera personer misshandlades också av "demonstranterna". Som uppenbart hade förberett sig för en våldsam demonstration och upplopp. Bland de som anhölls var flera svenskar som uppenbarligen är medlemmar av den svenska nazistorganisationen Svenska Motståndsrörelsen och som rest till Finland för att delta i våldsamma upplopp och misshandel av andra medborgare. Nu väntar vi på krav från olika politiker på att våldsbenägna svenskar som kan misstänkas ha för avsikt att åka till Finland för att delta i upplopp ska avlyssnas och förbjudas att resa till Finland. En medlem av SD:s kompisar i Finland, Sannfinländarna (som också är del av den finska högerregeringen) dök för några månader sedan upp på bild tillsammans med medlemmar av Finska Motståndsrörelsen. Riksdagsledamoten har dock i dagarna tvingats ta avstånd från våld. Läst hos Aftonbladet, Aftonbladet, Expressen, Expressen, Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter, Dagens Nyheter och Dagens Nyheter. Det ÄR de våldsamma högerextremisterna som är det stora hotet mot vår säkerhet!

» Bedragare del 215:

Nästa sötnos som har blivit så imponerad av mig att hon måste ha kontakt. Kan undras hur mycket kläder hon har på sig, den goda Guenna, på de (13) privata bilder som hon erbjuder mig. Hur som helst, så här inbjudande är hennes mejl:

I am so cute
hi deary It's me, Guenna=)

I found your profile via facebook. I was excited! You're cute!
I want to share some hot photos with you, babe!
Got big boobs, and a big butt... and know how to use them :-P
Click bellow to view my (13) private photos:

Guenna82's shots

Men jag ska vara uppriktig. Något får mig att tvivla. Om hon har hittat mig på Facebook, varför kontaktar hon mig då inte på Facebook utan på en e-postadress som inte har någon som helst anknytning till Facebook? Och man kan säga mycket om mig som person, men på den bild som finns på Facebook (se här ovan) så inte är det beteckningen "cute" som är det första man kommer att tänka på. Men jag blir lite lockad ändå, en donna med stora tuttar och stor rumpa är ju trots allt inbjudande. Och hon kan använda det hela också! Amma och skita alltså? Nä, vi gör detsamma, skiter i det hela och kastar det i papperskorgen.

» Ryanair:

Ryanair

För övrigt anser jag att Ryanair ska bojkottas.Rör inte min kompis

söndag 2015-08-02
Skratt och argumentation
tyckeri nummer 6653

» Fler frågetecken än utropstecken:

I Expressen fortsätter man att granska turerna kring fyndet av den 100 år gamla ryska ubåt som hittades i Östersjön på svenska vatten. Enligt Svenska Dagbladet i dag så byggdes ubåten 1901 i USA på ren privat spekulation. Till slut tog Ryssland över ubåten 1904. Första uppdraget blev att åka tåg till Vladivostock för insatser i det Rysk-japanska kriget. 1915 fick den åka tillbaka till St Petersburg för att användas i Östersjön under 1:a världskriget. Och det blev alltså inte så länge eftersom den året efter, 1916, kolliderade med den svenska kustångaren Ångermanland och sjönk. Och där fick den alltså ligga på Östersjöns botten i nästan 100 år innan den hittades. Och det finns alltså anledning att ställa en hel del frågor om hur fyndet gick till och vilka mål som ligger bakom letandet.

En äkta ubåt
Men själv tycker jag fortfarande att de första timmarnas hysteri över att en förmodad rysk ubåt hittats på botten inne på svenskt vatten är det mest spännande. Och jag vill återigen upprepa de spekulationer som den förre befälhavaren för det svenska försvarets ubåtsjaktstyrka Göran Frisk kläckte ur sig. Jag tror inte han vill bli påmind om sina spekulationer innan verkligheten hade hunnit ikapp honom. Hur som helst här är tre citat:

- "Det är Ryssland, de har varit här förut och det är osannolikt att det skulle vara några andra".

- "Det är en mini ubåt, som går för egen maskin och flyttar sig för att lösa uppgifter på svenskt territorium".

- "Den kan mycket väl ha använts för att sabotera undervattensledningar och kan ha använts för att rekognosera vad som händer där, vad som händer på våra örlogsbaser".

Det är så komiskt att jag inte kan undvika att skratta varje gång jag läser citaten. Fast jag ser inte att man påminner om dom i media. Skäms tidningarna själva också över de snabba spekulationerna innan sanningen stod klar? Hur som helst är ju inte nämnda Göran Frisk känd för speciellt moderata reaktioner på eventuella nya ubåtar. Obs med "moderata" menar jag "sansade". Som Moderat (partibeteckningen alltså) är han ju inte känd för moderata (sansade alltså) reaktioner. Läs gärna den här skildringen i Proletären. Även om det är en partsinlaga så kan den vara läsvärd. Citaten där är ju äkta... Proletären ges ut av Kommunistiska Partiet i Sverige.

Sven Tycker firar hattens dag
» Om deras argumentationsförmåga:

I fredags hade jag ett ganska långt "Tyckeri" om Sverigedemokraten Kent Ekeroth. En fundering som tydligen var totalt inkompetent. Jag saknar nämligen både intelligens, bildning och utbildning. Jag är dessutom inget annat än ett vänsterslödder utan tankeförmåga. I varje fall är det den beskrivning av mig som någon i Kent Ekeroths stormtrupper lyckas prestera. Så här skriver signaturen "utrikeskorren" i varje fall i en kommentar:

- "Uppenbart skrivet av ett genuint vänsterslödder utan någon som helst förmåga till tankearbete. Bemöta i sak? Meningslöst och slöseri med tid då du saknar både intelligens och (ut)bildning för att ta till dig kunskap."

Fast det framgår ingenstans i kommentaren vad det är som är fel i mitt Tyckeri. Så jag kan ju inte göra annat än rekommendera er att läsa texten igen och fundera lite till. Hur som helst har jag aldrig fått min intelligens testad så jag kan inte argumentera emot påståendet att jag saknar intelligens. När det gäller utbildning så har jag bara 14 års studier (9-årig grundskola, 1-årig handelsskola, 3-årig gymnasieskola ekonomi och sedan ett år företagsekonomi och nationalekonomi på universitet). Jag antar att "utrikeskorren" har bättre utbildning. Epitetet Vänsterslödder tar jag som en komplimang! I korthet blir jag inte särskilt imponerad av "utrikeskorrens" argumentationsförmåga!

Bilden visar Sven Tycker firande "Hattens Dag" i går. I dag är det istället "Världsvänskapsdagen" så i dag ska jag vara vänlig och inte säger mer vad jag tycker om "utrikeskorrens" argumentationsförmåga.

» Bedragare del 214:

Om jag nu hade nappat på gårdagens erbjudande från Alisa York, Rena Hoffman och Concetta Wiggins och Cherie Rosales så finns det ju risk för att jag hade behövt nappa på dagens erbjudande också. Så här fantastiskt berättar reellebesparelser.net att produkten Viagris är:

Hej Sven

Äntligen är den här!
Viagris har erövrat USA och Europa med storm och används av över hundra tusen nöjda män. Kundundersökningar har visat att produkten är gillad av hela 94% av användarna.

Hårdare erektioner och längre prestationsförmåga, bli den man du alltid önskat!

Prova gratis här:

Min gissning är att det hela är något som påminner om Viagra, men antagligen är mer grisig att använda. Eller också är det bara så att affärsmetoderna är mer grisiga. Så om jag vore dum nog att nappa så blir jag lurad att antingen betala för ingenting eller bara sockerpiller. Men dom säger ju att tron kan rubba berg, så kanske kan man få rejäl fjong också bara man tror på pillret? Släng skiten i papperskorgen!

» Ryanair:

Ryanair

För övrigt anser jag att Ryanair ska bojkottas.Rör inte min kompis

lördag 2015-08-01
Grekland, Banker och Cannabis
tyckeri nummer 6652

» När är Greklands problem lösta?

Grexit
Ja, det är en bra fråga. Blir Greklands problem lösta av ytterligare nedskärningar för grekerna som ger dom ännu mindre pengar att handla för, ännu fler arbetslösa och en ännu mer inbromsad ekonomi? Hur som helst verkar en stor del av den europeiska högereliten vara lyckliga över att ytterligare kunnat förödmjuka grekerna. Nu ser jag att IMF, den Internationella Valutafonden, ställer sig tveksamma till ytterligare pengar om det inte samtidigt görs någon form av nedskrivning av skulderna. Något som t.ex. Tyskland inte kan tänka sig. Jag läste i dag i HD några rader från Mats Skogkärr under rubriken "Grekisk ekonomi är inte något svart hål" där han påpekar det uppenbara. Alla lånen till Grekland som beviljas, dom går inte till Grekland, dom går till att rädda de banker som lånat ut pengar till Grekland. Det handlar inte om att rädda Grekland, det handlar om att rädda bankerna. Sedan 2010 har länderna inom Eurozonen, IMF och ECB beviljat sammanlagt 360 miljarder i lån till Grekland. Av dom pengarna har allt utom 10 miljarder gått till att betala gamla lån och låneräntor. - "På så sätt har en hotande europeisk bankkollaps och en ny finanskris undvikits"! Återstående 10 miljarder har alltså gått till att stötta den grekiska budgeten och försök att få fart på den grekiska ekonomin. Dvs en piss i Medelhavet!

» Stanna hemma:

Säg Nej till Cannabis
För en vecka sedan stoppades en bil med den amerikanska Rap-artisten Snoop Dogg i en trafikkontroll utanför Uppsala. Tydligen uppträdde Snoop Dogg, som var passagerare, på ett sätt som gjorde polisen misstänksamma och han fördes till polisstationen för att lämna urinprov. Tydligen uppskattade inte Snoop Dogg detta, när han sedan lämnat Sverige meddelade han att han aldrig mer skulle återvända till Sverige. Nu har tydligen proverna analyserats, och som väntat var Snoop Dogg påverkad av droger när han stoppades. Det har också framkommit att det också hittades en del droger kvarlämnade på hans hotellrum när han reste. Hur som helst är det väl ingen som är förvånad. Snoop Dogg är välkänd för sin förkärlek till droger, främst cannabis. För några år sedan erkände han i en intervju att han nog rökte "80 cannabis blunts a day". Jag tycker det verkar vara överdrivet medicinerande mot den migrän han påstår att han röker för. Det är mycket möjligt att cannabis har effekt på migrän, men biverkningarna är sådana att man nog ska vara restriktiv med "medicinering". Det finns många mediciner som hjälper mot olika sjukdomar, men där biverkningarna är ännu värre så medicinerna används inte. Jag har också problem med migrän, men avstår nog från cannabis för självmedicinering. Snoop Dogg kan stanna utanför Sverige, vi tar hans hot som ett löfte.

Här behövs ingen Fjong
» Bedragare del 213:

Stackars Cherie som har blivit ensam och nu behöver Sex och "Instant Fuck". Fast det är klart, det var ju hon som lämnade pojkvännen och inte tvärtom. Så egentligen är det kanske mest synd om den stackars pojkvännen. Fast jag ska erkänna, jag lockas inte av flickor som inte kan skriva ordentligt. Sån't här SMS-språk i mejl är uteslutande irriterande. Att inte veta att ny mening inleds med versaler! Men däremot stoppa in versaler mitt i ord? Nä, det imponerar inte på mig. Hur som helst så här skriver Cherie:

InstaF*ck Request is Pending

Cherie Rosales Rosalese62@sheonabeach.com.au

Hi sweetie, where have u been? i've been trying to get a hold of u since i left my BF last week... do u want to c0me over? i have a special surpr1se for you ;) i need s*x so bad!!! i have some recent p1cs i want to show you
you can *see them here*

Kanske ska jag påpeka att exakt samma mejl, med exakt samma usla språkfel kom nästan exakt samtidigt från Alisa York, Rena Hoffman och Concetta Wiggins förutom Cherie Rosales. Och det finns säkert fler som inte ens nått fram eftersom dom har en form av numrering i titeln med nr 1, 2, 7 och 10. Hur som helst gissar jag att det hela handlar om att lockas att klicka på länken till bilderna i slutet. Och klickar man på den länken så kan nog vad som helst hända. Möjligen förutom att det börjar ryka ur skärmen! Troligen är det hela nog främst reklam får någon Dating-sajt. Länken tyder på något sådant. Släng skiten i papperskorgen!

» Ryanair:

Ryanair

För övrigt anser jag att Ryanair ska bojkottas.


Det fullständiga arkivet över Svens tyckerier sedan 1997

Besök gärna Sven Tycker på Wordpress

Besök görna Sven Tycker på Blogger
Dagens Måne
Läs Dagens ETC
Byt till ETC-el
Skånes Fria
Fria Tidningen
Expo
Stöd Arbetarrörelsens Internationella arbete
Autism & Asperger Förbundet
Sveriges DX-Förbund, om du vill veta mer om kortvågsradio
politikbloggar.nu
Netroots - Socialdemokraterna
Infoo.se-Svenska webbkatalogen

bloggtopplista
BloggRegistret.se
Blogglista.se
Politik
Reggad på Commo.se
Hör gärna av dig till:
tycker@swl.nu.
eXTReMe Tracker

Lokala länkar:

Åstorps kommun

Åstorps Hembygdsförening

Nyvångs Gruvmuseum

Kvidinge Sockens Hembygdsförening

Åstorps Fotoklubb

Söderåsens Natur

IS Skanne

Åstorpsortens Ryttarförening

Åstorps Cykelklubb

Björnekulla Brottarklubb

Smaker från Söderåsen

Spettkaksbageriet i Åstorp

Skånehill Gård

Söderåsens Forsgård

Tomarps Kungsgård

Sånnagården

Tingvalla

Galleri Hultman

Hotell & Restaurang Rosenberg

Skåneleden

Björnekulla Fruktindustri

Godbiten Konditori

Kroglyckans

-


Fåglarna kvittrar

Vill du läsa gamla återanvända åsikter?

Sven tycker juli 2015 Sven tycker - Arkivet    

Sven Ohlsson den 21 april 2007
Och dom fortsätter att kvittra