Djupa politiska och filosofiska tankar - helt gratis - på Sveriges äldsta dagliga blogg
  Sven tycker till. Färdiga åsikter - helt gratis   Sven Ohlsson
Till presumtiva arbetsgivare:
Jag har rakat mig sedan bilden togs!

 
Alla har vi åsikter. En del skriver insändare, andra dagbok eller gårdagens trend - en blogg. Här passar jag på att uttrycka mig fritt. Jag skriver om stort och smått, om allmänna frågor eller privata frågor. Jag hoppas att du tycker det är lika roligt att läsa, som jag har tyckt det är att skriva. Och ha överinseende med att trots att detta troligen är Sveriges äldsta aktiva "blogg" så är detta nog också en av Sveriges fulaste "bloggar"!

Mer än arton år i mänsklighetens tjänst
SVERIGES ÄLDSTA OCH FULASTE DAGLIGA "BLOGG"?

Glöm inte att bokmärka Sven Tycker så att du snabbt kan återvända

Rör inte min kompis

tisdag 2015-08-04
Rasismen i Sverige
tyckeri nummer 6655

» Sverigedumokraternas fortsatta klavertramp:

Sverigedemokraternas dumheter på Östermalmstorgs tunnelbanestation fortsätter att engagera. Om något, så bevisar ju reklamkampanjen att Sverigedemokraterna inte är ett seriöst politiskt parti. Jag börjar bli allt mer övertygad om att partiet kommer att bli ännu ett exempel på "upp som en sol, ner som en pannkaka". Det går inte lika fort som det gick med Ny Demokrati. Men jag kan inte tänka mig något annat än svenska folket en dag ska inse vad det är för vidriga drumlar som styr det här partiet. Men, som sagt. Reklambudskapet på Östermalmstorg har engagerat många.

Sverigedemokraterna

Några valde att ta lagen i egna händer, något som jag inte sympatiserar med. Men, däremot har jag förståelse för hur man tänker. Hur som helst var det en grupp som i går på kvällen rev ner skiten. Och dom har nu åtal att vänta för vandalisering. Som jag förstår var detta något som reklambyrån Clear Channel hade räknat med. Dom hade nämligen skrivit in i avtalet att dom inte står för ersättning om materialet blir förstört. Det får Sverigedemokraterna själva stå för. Dom har ju dock uppnått syftet, så jag tror inte att det hela kommer upp på nytt. Istället kommer troligtvis Sverigedemokraterna att spela martyrer och försöka få oss att tycka synd om dom. Glädjande är att de fredliga protesterna mot den lögnaktiga kampanjen har blivit utbredda.

Den skotska tidningen The Scotsman har också uppmärksammat SD:s annonskampanj, och dom noterar att det är fullt med stavfel, grammatikfel och andra språkfel i texten. Risken är kanske att brittiska turister som läser SD:s grodor mer skrattar än imponeras av Sverigedemokraterna. The Scotsman påpekar också att SD krävt språktest för invandrare. Men det har väl egentligen ingen betydelse eftersom det ju inte var på svenska utan på ett främmande språk (engelska) man skrev sina dumheter. Och ingen SD:are skulle väl komma på tanken att flytta till ett annat land. Tänk om han inte hade blivit välkomnad och det hade gjorts språktest...

Säg Nej till SD
Sedan finns det förstås de som kritiserar hela kampanjen på sakliga grunder. Det finns t.ex. de som påminner om att SD:s kampanj mot romska tiggare starkt påminner om de tyska nazisternas kampanj mot samma romska tiggare på 30-talet.
- ”Stoppa tiggarplågan”
- ”stoppa det organiserade tiggeriet”
- ”yrkestiggarna är en plåga”
- ”tiggare ägde 50.000 mark”
Detta är alltså "slagord" från tyska nazister på 30-talet. Då som nu handlade det om romska tiggare som upplevdes som det stora samhällsproblemet. I Tyskland slutade det med koncentrationsläger och massmord. Inte bara på judar utan alltså också på romer. Något som vi ofta verkar glömma bort.

Tiggeriet är ett problem. Men, problemet är inte att vi har romska tiggare. Problemet är att vi har en värld där människor lever i sådan misär att man väljer att förnedra sig och tigga som ett mindre vidrigt liv än att bo kvar i misär utan jobb, inkomst, skola och så vidare. Jag upplever mobiltelefonsäljare, Jehovas Vittnen, Greenpeace eller allt vad det är för folk som överfaller mig på gatan som ett mycket mer irriterande fenomen än en försynt tiggare som sitter på marken utanför en affär och säger "Hej". Däremot skäms jag när jag ser att människor väljer den förnedringen.

Sverigedemokratiska rötter
Hos Tillsammansskapet hittar jag följande mycket talande text.

Sorry about the mess here in Sweden.
We have a serious problem with the
Sweden Democrats.
They profit from people's desperation and get
their money from begging.
They won't do whats needed.
But we will!
And we're growing at record speed.
We are Tillsammansskapet and
we promise real change.
Welcome to e better Sweden!

Tyvärr biter ju inte sanning och verklighet när man ska argumentera med Sverigedemokraterna. I dag finns det ca 4.000 romska tiggare i Sverige, vilket naturligtvis är 4.000 för många. Men, att tro att man löser problemet med att romer diskrimineras och att romer lever i fattigdom genom att förbjuda tiggeri är verkligen naivt. Och att använda lögner i sin argumentation påminner, som jag skriver om här ovan, de tyska nazisternas kampanjer på 30-talet. Visst finns det organiserat tiggeri, men den vanligaste organisationen är man internt delar upp var man ska sitta och tigga. De fakta som Sverigedemokraterna hänvisar till är helt enkelt lögner. Och, rent praktiskt? Hur ska man utforma ett förbud mot att tigga? Vilken sorts tiggeri ska förbjudas? Ska Lutherhjälpens insamlingsbössor förbjudas? Ska gatumusikanter förbjudas? Ska försäljning av gatutidningar som Faktum förbjudas? Ska man kunna söka polistillstånd för att samla in pengar? Vilka ska då kunna få detta tillstånd? Hur har ni tänkt utforma ett förbud? Eller ni har helt enkelt inte tänkt utan bara instinktivt låtit era rasistiska innersta tankar fått utforma era ogenomtänkta krav?

» Ryanair:

Ryanair

För övrigt anser jag att Ryanair ska bojkottas.Rör inte min kompis

måndag 2015-08-03
Den nya högern är farlig
tyckeri nummer 6654

» Jag skäms:
Håll Sverige rent

Jag blev så förbannad, och kände samtidigt en skam över att svenskar uttrycker sig på det viset, när jag såg om Sverigedumokraternas senaste reklamkampanj. Under förevändning att man vänder sig till turister har man satt upp stora plakat i Östermalmstorgs tunnelbanestation där man i korthet ber om ursäkt för alla tiggare. Naturligtvis är tiggarna en del av en stor internationell gangsterliga som man lovar att man ska göra något åt när man kommer till makten. Självklart måste man erkänna en sak, kampanjen är skicklig. SD får ju precis den publicitet dom eftersträvar. För naturligtvis vänder man sig inte till turister. Hela kampanjen bygger på att den ska få ilsken publicitet från oss andra. Hade det blivit helt tyst hade kampanjen setts som totalt misslyckad. Att det hela är en vidrig och skamlig kampanj har ingen betydelse för Sverigedemokrater. Sådant struntar Sverigedemokraterna i. För dom är all publicitet god publicitet. Kritik och skandaler rinner av det partiet som om dom vore täckta av en hinna teflon. Genom att upprepa lögner tillräckligt ofta har man fått en allt för stor del av svenska folket att tro på deras vidriga lögner. Läs gärna Stockholms stadsmissions debattartikel i gårdagens Svenska Dagbladet: - "Studie slår hål på myter om tiggare". Tyvärr biter ju inte sådana fakta på rasisterna i Sverigedemokraterna. Jag skulle själv vilja be alla turister som kommer till Sverige om ursäkt för att vårt lands tredje största politiska parti är ett parti som domineras av gamla nynazister med en tro på den ariska rasens överlägsenhet. Jag skäms!

» Kom inte hit...

Dansk flagga
I vårt sydliga grannland Danmark har SD:s vänner släppts in till maktens köttgrytor. Effekten har naturligtvis blivit en klart främlingsfientlig officiell politik. Danmark får ungefär en femtedel så många asylsökande som Sverige, och det är på tok för mycket för den styrande högerkoalitionen i Danmark. Låt dom stanna i närområdet, så att vi slipper se den lilla rännil av alla flyktingar som tar sig till oss, verkar vara mottot. För att avskräcka flyktingar har man först halverat den ersättning som flyktingar får för att överleva i Danmark. Och nu har man beslutat att satsa ett antal miljoner på att annonsera i media i utlandet, främst tidningar i Turkiet, och berätta att turister... f'låt flyktingar är inte välkomna till Danmark. Nästa led är troligtvis annonser i de skånska tidningarna där man ska berätta att skånska ungdomar inte heller är välkomna till Danmark. Eller? Läst i Svenska Dagbladet, Sveriges Radio och i Dagens Media bland annat. Jag för min del tycker att vi börjar med att höja priserna på Öresundsbron till København och priserna på färjorna till Helsingør så att vi slipper danskjävlar här i Skåne!

» Hotet mot vår säkerhet:

Säg Nej till en Högersväng
Vad är det stora hotet mot vår säkerhet? Jag tror att det är våldsbenägna högerextremister med mer eller mindre nazistinfluerad syn på världen. Ett exempel på detta kunde vi läsa och höra om i dagarna. En demonstration i den finska staden Jyväskylä arrangerad av den nazistiska organisationen Finska Motståndsrörelsen urartade och ett varuhus stormades av nassarna. Flera personer misshandlades också av "demonstranterna". Som uppenbart hade förberett sig för en våldsam demonstration och upplopp. Bland de som anhölls var flera svenskar som uppenbarligen är medlemmar av den svenska nazistorganisationen Svenska Motståndsrörelsen och som rest till Finland för att delta i våldsamma upplopp och misshandel av andra medborgare. Nu väntar vi på krav från olika politiker på att våldsbenägna svenskar som kan misstänkas ha för avsikt att åka till Finland för att delta i upplopp ska avlyssnas och förbjudas att resa till Finland. En medlem av SD:s kompisar i Finland, Sannfinländarna (som också är del av den finska högerregeringen) dök för några månader sedan upp på bild tillsammans med medlemmar av Finska Motståndsrörelsen. Riksdagsledamoten har dock i dagarna tvingats ta avstånd från våld. Läst hos Aftonbladet, Aftonbladet, Expressen, Expressen, Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter, Dagens Nyheter och Dagens Nyheter. Det ÄR de våldsamma högerextremisterna som är det stora hotet mot vår säkerhet!

» Bedragare del 215:

Nästa sötnos som har blivit så imponerad av mig att hon måste ha kontakt. Kan undras hur mycket kläder hon har på sig, den goda Guenna, på de (13) privata bilder som hon erbjuder mig. Hur som helst, så här inbjudande är hennes mejl:

I am so cute
hi deary It's me, Guenna=)

I found your profile via facebook. I was excited! You're cute!
I want to share some hot photos with you, babe!
Got big boobs, and a big butt... and know how to use them :-P
Click bellow to view my (13) private photos:

Guenna82's shots

Men jag ska vara uppriktig. Något får mig att tvivla. Om hon har hittat mig på Facebook, varför kontaktar hon mig då inte på Facebook utan på en e-postadress som inte har någon som helst anknytning till Facebook? Och man kan säga mycket om mig som person, men på den bild som finns på Facebook (se här ovan) så inte är det beteckningen "cute" som är det första man kommer att tänka på. Men jag blir lite lockad ändå, en donna med stora tuttar och stor rumpa är ju trots allt inbjudande. Och hon kan använda det hela också! Amma och skita alltså? Nä, vi gör detsamma, skiter i det hela och kastar det i papperskorgen.

» Ryanair:

Ryanair

För övrigt anser jag att Ryanair ska bojkottas.Rör inte min kompis

söndag 2015-08-02
Skratt och argumentation
tyckeri nummer 6653

» Fler frågetecken än utropstecken:

I Expressen fortsätter man att granska turerna kring fyndet av den 100 år gamla ryska ubåt som hittades i Östersjön på svenska vatten. Enligt Svenska Dagbladet i dag så byggdes ubåten 1901 i USA på ren privat spekulation. Till slut tog Ryssland över ubåten 1904. Första uppdraget blev att åka tåg till Vladivostock för insatser i det Rysk-japanska kriget. 1915 fick den åka tillbaka till St Petersburg för att användas i Östersjön under 1:a världskriget. Och det blev alltså inte så länge eftersom den året efter, 1916, kolliderade med den svenska kustångaren Ångermanland och sjönk. Och där fick den alltså ligga på Östersjöns botten i nästan 100 år innan den hittades. Och det finns alltså anledning att ställa en hel del frågor om hur fyndet gick till och vilka mål som ligger bakom letandet.

En äkta ubåt
Men själv tycker jag fortfarande att de första timmarnas hysteri över att en förmodad rysk ubåt hittats på botten inne på svenskt vatten är det mest spännande. Och jag vill återigen upprepa de spekulationer som den förre befälhavaren för det svenska försvarets ubåtsjaktstyrka Göran Frisk kläckte ur sig. Jag tror inte han vill bli påmind om sina spekulationer innan verkligheten hade hunnit ikapp honom. Hur som helst här är tre citat:

- "Det är Ryssland, de har varit här förut och det är osannolikt att det skulle vara några andra".

- "Det är en mini ubåt, som går för egen maskin och flyttar sig för att lösa uppgifter på svenskt territorium".

- "Den kan mycket väl ha använts för att sabotera undervattensledningar och kan ha använts för att rekognosera vad som händer där, vad som händer på våra örlogsbaser".

Det är så komiskt att jag inte kan undvika att skratta varje gång jag läser citaten. Fast jag ser inte att man påminner om dom i media. Skäms tidningarna själva också över de snabba spekulationerna innan sanningen stod klar? Hur som helst är ju inte nämnda Göran Frisk känd för speciellt moderata reaktioner på eventuella nya ubåtar. Obs med "moderata" menar jag "sansade". Som Moderat (partibeteckningen alltså) är han ju inte känd för moderata (sansade alltså) reaktioner. Läs gärna den här skildringen i Proletären. Även om det är en partsinlaga så kan den vara läsvärd. Citaten där är ju äkta... Proletären ges ut av Kommunistiska Partiet i Sverige.

Sven Tycker firar hattens dag
» Om deras argumentationsförmåga:

I fredags hade jag ett ganska långt "Tyckeri" om Sverigedemokraten Kent Ekeroth. En fundering som tydligen var totalt inkompetent. Jag saknar nämligen både intelligens, bildning och utbildning. Jag är dessutom inget annat än ett vänsterslödder utan tankeförmåga. I varje fall är det den beskrivning av mig som någon i Kent Ekeroths stormtrupper lyckas prestera. Så här skriver signaturen "utrikeskorren" i varje fall i en kommentar:

- "Uppenbart skrivet av ett genuint vänsterslödder utan någon som helst förmåga till tankearbete. Bemöta i sak? Meningslöst och slöseri med tid då du saknar både intelligens och (ut)bildning för att ta till dig kunskap."

Fast det framgår ingenstans i kommentaren vad det är som är fel i mitt Tyckeri. Så jag kan ju inte göra annat än rekommendera er att läsa texten igen och fundera lite till. Hur som helst har jag aldrig fått min intelligens testad så jag kan inte argumentera emot påståendet att jag saknar intelligens. När det gäller utbildning så har jag bara 14 års studier (9-årig grundskola, 1-årig handelsskola, 3-årig gymnasieskola ekonomi och sedan ett år företagsekonomi och nationalekonomi på universitet). Jag antar att "utrikeskorren" har bättre utbildning. Epitetet Vänsterslödder tar jag som en komplimang! I korthet blir jag inte särskilt imponerad av "utrikeskorrens" argumentationsförmåga!

Bilden visar Sven Tycker firande "Hattens Dag" i går. I dag är det istället "Världsvänskapsdagen" så i dag ska jag vara vänlig och inte säger mer vad jag tycker om "utrikeskorrens" argumentationsförmåga.

» Bedragare del 214:

Om jag nu hade nappat på gårdagens erbjudande från Alisa York, Rena Hoffman och Concetta Wiggins och Cherie Rosales så finns det ju risk för att jag hade behövt nappa på dagens erbjudande också. Så här fantastiskt berättar reellebesparelser.net att produkten Viagris är:

Hej Sven

Äntligen är den här!
Viagris har erövrat USA och Europa med storm och används av över hundra tusen nöjda män. Kundundersökningar har visat att produkten är gillad av hela 94% av användarna.

Hårdare erektioner och längre prestationsförmåga, bli den man du alltid önskat!

Prova gratis här:

Min gissning är att det hela är något som påminner om Viagra, men antagligen är mer grisig att använda. Eller också är det bara så att affärsmetoderna är mer grisiga. Så om jag vore dum nog att nappa så blir jag lurad att antingen betala för ingenting eller bara sockerpiller. Men dom säger ju att tron kan rubba berg, så kanske kan man få rejäl fjong också bara man tror på pillret? Släng skiten i papperskorgen!

» Ryanair:

Ryanair

För övrigt anser jag att Ryanair ska bojkottas.Rör inte min kompis

lördag 2015-08-01
Grekland, Banker och Cannabis
tyckeri nummer 6652

» När är Greklands problem lösta?

Grexit
Ja, det är en bra fråga. Blir Greklands problem lösta av ytterligare nedskärningar för grekerna som ger dom ännu mindre pengar att handla för, ännu fler arbetslösa och en ännu mer inbromsad ekonomi? Hur som helst verkar en stor del av den europeiska högereliten vara lyckliga över att ytterligare kunnat förödmjuka grekerna. Nu ser jag att IMF, den Internationella Valutafonden, ställer sig tveksamma till ytterligare pengar om det inte samtidigt görs någon form av nedskrivning av skulderna. Något som t.ex. Tyskland inte kan tänka sig. Jag läste i dag i HD några rader från Mats Skogkärr under rubriken "Grekisk ekonomi är inte något svart hål" där han påpekar det uppenbara. Alla lånen till Grekland som beviljas, dom går inte till Grekland, dom går till att rädda de banker som lånat ut pengar till Grekland. Det handlar inte om att rädda Grekland, det handlar om att rädda bankerna. Sedan 2010 har länderna inom Eurozonen, IMF och ECB beviljat sammanlagt 360 miljarder i lån till Grekland. Av dom pengarna har allt utom 10 miljarder gått till att betala gamla lån och låneräntor. - "På så sätt har en hotande europeisk bankkollaps och en ny finanskris undvikits"! Återstående 10 miljarder har alltså gått till att stötta den grekiska budgeten och försök att få fart på den grekiska ekonomin. Dvs en piss i Medelhavet!

» Stanna hemma:

Säg Nej till Cannabis
För en vecka sedan stoppades en bil med den amerikanska Rap-artisten Snoop Dogg i en trafikkontroll utanför Uppsala. Tydligen uppträdde Snoop Dogg, som var passagerare, på ett sätt som gjorde polisen misstänksamma och han fördes till polisstationen för att lämna urinprov. Tydligen uppskattade inte Snoop Dogg detta, när han sedan lämnat Sverige meddelade han att han aldrig mer skulle återvända till Sverige. Nu har tydligen proverna analyserats, och som väntat var Snoop Dogg påverkad av droger när han stoppades. Det har också framkommit att det också hittades en del droger kvarlämnade på hans hotellrum när han reste. Hur som helst är det väl ingen som är förvånad. Snoop Dogg är välkänd för sin förkärlek till droger, främst cannabis. För några år sedan erkände han i en intervju att han nog rökte "80 cannabis blunts a day". Jag tycker det verkar vara överdrivet medicinerande mot den migrän han påstår att han röker för. Det är mycket möjligt att cannabis har effekt på migrän, men biverkningarna är sådana att man nog ska vara restriktiv med "medicinering". Det finns många mediciner som hjälper mot olika sjukdomar, men där biverkningarna är ännu värre så medicinerna används inte. Jag har också problem med migrän, men avstår nog från cannabis för självmedicinering. Snoop Dogg kan stanna utanför Sverige, vi tar hans hot som ett löfte.

Här behövs ingen Fjong
» Bedragare del 213:

Stackars Cherie som har blivit ensam och nu behöver Sex och "Instant Fuck". Fast det är klart, det var ju hon som lämnade pojkvännen och inte tvärtom. Så egentligen är det kanske mest synd om den stackars pojkvännen. Fast jag ska erkänna, jag lockas inte av flickor som inte kan skriva ordentligt. Sån't här SMS-språk i mejl är uteslutande irriterande. Att inte veta att ny mening inleds med versaler! Men däremot stoppa in versaler mitt i ord? Nä, det imponerar inte på mig. Hur som helst så här skriver Cherie:

InstaF*ck Request is Pending

Cherie Rosales Rosalese62@sheonabeach.com.au

Hi sweetie, where have u been? i've been trying to get a hold of u since i left my BF last week... do u want to c0me over? i have a special surpr1se for you ;) i need s*x so bad!!! i have some recent p1cs i want to show you
you can *see them here*

Kanske ska jag påpeka att exakt samma mejl, med exakt samma usla språkfel kom nästan exakt samtidigt från Alisa York, Rena Hoffman och Concetta Wiggins förutom Cherie Rosales. Och det finns säkert fler som inte ens nått fram eftersom dom har en form av numrering i titeln med nr 1, 2, 7 och 10. Hur som helst gissar jag att det hela handlar om att lockas att klicka på länken till bilderna i slutet. Och klickar man på den länken så kan nog vad som helst hända. Möjligen förutom att det börjar ryka ur skärmen! Troligen är det hela nog främst reklam får någon Dating-sajt. Länken tyder på något sådant. Släng skiten i papperskorgen!

» Ryanair:

Ryanair

För övrigt anser jag att Ryanair ska bojkottas.Rör inte min kompis

fredag 2015-07-31
Juridik är inte lätt
tyckeri nummer 6651

» Dagens Sverigedemokrat att trampa i klaveret:

Sverigedemokraternas rättspolitiska talesman, och även ledamot av Riksdagens justitieutskott, är Kent Ekeroth (mannen med järnröret ni vet). Som sådan kan man ju tro att han är extra insatt i de juridiska klurigheterna och har vett att tänka efter minst en gång innan han ger sig ut på eskapader med uttalanden inom juridiken och liknande frågor. Tyvärr är det inte så. Just nu har Kent Ekeroth passat på att sprida falska uppgifter om Hagamannens straff jämfört med de straff som mannen bakom piratsajten Swefilm riskerar. De lögner som sprids av bland annat Kent Ekeroth är just det - lögner. Enligt Kent Ekeroth: - "Skaparen av Swefilmer riskerar 15 år i fängelse samtidigt som Hagamannen släpps fri 6 år för tidigt. Väl prioriterat Sverige". Verkligheten är något helt annat. Kent Ekeroth är helt enkelt som vanligt ute och reser utan att veta vad han egentligen pratar om.

Sverigedemokratiska rötter

Egentligen är det intressant att Kent Ekeroth går ut och protesterar mot, som han tycker, att straffen för brott mot upphovsrätten är för hårda. Detta kort efter att han själv stämt Dagens Media för just brott mot upphovsrätten när det gällde att publicera bilder från hans välkända järnrörseskapader. Men konsekvens är ju inget som Sverigedemokrater blivit kända för.

Samme Kent Ekeroth har tillsammans med det Sverigedemokratiska kommunalrådet Magnus Olsson i Malmö med benäget bistånd av Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan fått hjälp att sprida mer av sina villfarelser i form av en debattartikel som dessa båda kopior av samma tidning publicerar i dag. Dom framför där fyra krav för att minska våldet. Och det blev ett rätt och tre fel! Första kravet är hårdare straff. Hade verkligen Kent Ekeroth den där beryktade kvällen hållit sig nykter och inte beväpnat sig med ett järnrör om han hade hotats av hårdare straff på den tiden? Icke! Han hade druckit sig lika redlöst berusad och tagit exakt samma järnstång och viftat med. Hårdare straff är nämligen mycket ineffektivt för att minska brottslighet. En mycket stor andel av brottsligheten (allra helst med våld inblandat) sker under påverkan av alkohol eller andra droger. Den som hittar på dumheterna funderar inte innan och avstår bara för att hen riskerar ett långt fängelsestraff. Glöm den tanken! Och mot den del av brottsligheten som är planerad är det lika ineffektivt. Där räknar man nämligen inte med att åka fast, och då kvittar ju det eventuella straffat. Skärpta straff är MYCKET ineffektivt för att minska brottslighet. Tyvärr är det så. Men det är alltid lätt att ställa krav på hårdare straff. Det handlar i allmänhet om ren populism. Det rätt som Kent Ekeroth får är för Fler Poliser. Så jag tycker vi enas om att höja skatterna lite så att vi får råd att anställa fler poliser så att polisen får resurser att utreda brottslighet, att vistas ute i samhället och att finnas tillgängliga för utryckningar när det behövs. Höj skatterna! Sedan är naturligtvis ett av kraven Minskad invandring. Det löser ju, enligt Sverigedemokraterna, alla problem - och lite till.

» Vadå inte lagt sig i?

I går hade jag vissa tankar sedan Knugen tydligen blivit sårad efter att Västtrafik gjort reklam för sin sightseeing-app genom att i reklamen hänvisa till var Kung Oscar II (1828-1907) hade sin älskarinna bosatt. Men uppenbarligen passade sådana historiska referenser inte Blåblodiga. Efter synpunkter från det Kungliga Hovet valde Västtrafik att ta ner affischerna. Fast från en del håll är man kritiska mot att Kungligheterna lagt sig i. Något sådant har man ju inte gjort hävdar Hovets presschef Margareta Thorgren: - "Hovet har juridiska rådgivare i de här frågorna. Vi har inte uppmanat Västtrafik till någonting utan vi har pratat med företaget som får agera". I korthet har man alltså inte alls uppmanat Västtrafik att dra in reklamkampanjen. Men, man har sagt vad man tycker och tydligen hänvisat till sina juridiska rådgivare. Och DET är ju något helt annat än att kräva eller uppmana till något. Är man offentlig person får man faktiskt tåla något. Allt som nämns om Knugahuset kan inte handla om gullenutt och underdånigt fjäskeri.

Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom lag, inte samlag

» Terrorister finns överallt:

Non violence
I måndags hade jag lite funderingar om vad som egentligen är terrorism. Och det är något som blir aktuellt att fundera över regelbundet. Jag ser t.ex. att Moderaterna lagt fram ett förslag som bland annat innehåller att man ska kunna få förbud att resa till vissa länder inskrivet i passet om man har vissa specifika åsikter. Jag kunde mellan raderna förstå att det handlade om att extrema islamister som kunde misstänkas att resa till t.ex. Syrien för att slåss för IS skulle få förbud att resa till området inskrivet i passet. Och visst låter det vid ett första påseende som ett rimligt förslag. Men var går gränsen? En nationalistisk kurd som vill åka till Irak för att slåss för PKK mot just IS? En nynazist som kan misstänkas vilja åka till Ukraina för att slåss mot "rysk aggression". Vad är "felaktig terrorism"? Jag har en känsla av att det hela låter lättare än vad det är att införa! Om lagen funnits på 30-talet skulle de "spanienfrivilliga" som åkte till Spanien för att slåss mot Franco ha omfattats? Som sagt, det låter lättare än vad det är!

På några dagar har vi nåtts av flera rapporter om terroristdåd i Israel. Först var det en högerextrem judisk aktivist som med kniv attackerade ett Pride-tåg. Minst sex personer hann knivhuggas innan han greps. Mannen hade precis frigivits efter att ha gjort en liknande attack för ett antal år sedan. Återfallsförbrytare! Sedan läser vi om en brandbombsattack mot två palestinska hus på Västbanken som tydligen också utfördes av ortodoxa judiska extremister. En 18-månaders palestinsk baby brändes inne. Läs mer hos SR, Aftonbladet, Expressen och Dagens Nyheter. Detta är också terrorism. Något som finns på många håll - tyvärr. Det ska till det officiella Israels heder påpekas att fördömandena var tydliga. Men ilskan bland palestinier är stor, och aktioner som den här har naturligtvis ett enda syfte - att skapa mer våld! För en vecka sedan trängde militanta bosättare (enligt vissa uppgifter med hjälp av israelisk polis) in i Al-Aqsa-moskén i Jerusalem. Extremister, terrorister och våldsmän finns på många håll - på båda sidor i konflikterna.

» Ryanair:

Ryanair

För övrigt anser jag att Ryanair ska bojkottas.Rör inte min kompis

torsdag 2015-07-30
Amerikaner, Moderater och förolämpade kungligheter
tyckeri nummer 6650

» Amerikaner med för mycket pengar del 1:

Lejonet Cecil när han levde
En del amerikaner har på tok för mycket pengar, och använder alla dessa för mycket pengarna till att vara vidrig. Ett i dagarna aktuellt exempel på detta är väl den amerikanska tandläkaren Walter J. Palmer som verkligen fått publicitet för sin tandläkarmottagning sedan han avslöjats som det svin han är. För några dagar sedan avslöjades ju att det kanske mest kända lejonet i Afrika, Cecil, hade dödats. Och det visar sig att det var denna tandläkare och "storviltjägare" som var den skyldige. För den modesta summan av 50.000$ hade han betalt två zimbabwier att locka ut lejonet ur det naturreservat där det befann sig så att han kunde skjuta det med armborst, som väl är ett extra spännande sätt att jaga för "storviltjägare". Nu misslyckades han tydligen med att döda lejonet så han blev tvungen att jaga det skadeskjutna lejonet i mer än ett dygn innan man kunde slutgiltigt slakta det. Och få sin trofé. Walter J. Palmer verkar vara urtypen av "troféjägare", som måste tjäna riktigt bra på sin tandläkarmottagning för att ha råd med detta. Fast det blev tydligen lite för bra den här gången. Ilskan mot hans sätt att jaga har blivit så stor att han tvingats stänga sin tandläkarmottagning pga alla protester. Så nu ångrar han sig tydligen bittert. - "Jag ångrar djupt att den aktivitet som jag älskar och utövar ansvarsfullt och lagenligt resulterade i lejonets död". Troféjakt har inget med ansvar att göra. Någon respekt förtjänar han i varje fall inte. Jag har full respekt för jakt, där syftet är att sedan använda det man skjutit. Seriös älg- och vildsvinsjakt är exempel på detta. Jag skulle inte kunna tänka mig att själv döda ett djur, förutom alla de hundratals och åter hundratals mördarsniglar som jag än så länge i sommar tagit livet av genom att trampa på dom, hacka dom på mitten eller cykla över dom. Men jag respekterar att människan är och har alltid varit ett rovdjur. Vi dödar djur för att äta dom, precis som lejon gör, som vargen gör, som räven gör och alla andra rovdjur - likt människan. Men vi dödar inte bara för nöjet!

» Stackars Knugen:

Jag läser att Knugen blivit sur och purken eftersom Västtrafik gjort reklam för sin sightseeing-app genom att påminna om var Kung Oscar II (1828-1907) köpte en lägenhet till sin älskarinna. Knugen tycker att det handlar om förtal. Och när Knugen gråter så lyder samhället. Ännu ett exempel på det rojalistiska svanseriet. Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom lag, inte samlag

» Upp till kamp för Bidragssamhället:

Skatteverket fyller en viktig funktion
En del driver verksamhet för att åstadkomma något. Andra verkar mest bedriva verksamhet för att plocka ut så mycket skattepengar som möjligt från oss andra skattebetalare. En av Högerregeringens projekt för att bygga ut "Bidragssamhället" var reformen där vi skattebetalare stod för arbetsgivaravgiften till företag som anställde ungdomar. Reformen infördes 2007, men vid en utvärdering som gjordes 2013 så visade det sig att det inte var så många nya jobb som tillkommit, men däremot kostade reformen mångmiljardbelopp eftersom den omfattade alla anställda ungdomar. Varje nytt jobb kostade multum. En av vår Rödgröna regerings första beslut är därför att avskaffa ungdomsbidragen och istället använda pengarna på ett effektivare sätt. Och det är naturligtvis inte populärt hos arbetsgivarorganisationer eftersom "subventionerna" är ett rejält bidrag till deras verksamhet. Svensk Näringsliv hotar med att 19.000 jobb ska försvinna fram till 2018. Vilket väl är mer än vad som skapats med bidraget? En som kommit på ett smart sätt att dra nytta av bidragssamhället så länge som möjligt är allas vår egen Blondinbella, eller Isabella Löwengrip som hon egentligen heter. I hennes företag Löwengrip care & color har hon därför valt att betala ut lönen för resten av året i förskott till de ungdomar hon har anställda. Allt för att smita åt sig så mycket av våra skattepengar som möjligt när bidragen tas bort i augusti.

Att berätta att Blondinbella är välkänd Moderat (fast hon blev tydligen utesluten ur MUF för ett antal år sedan) med sin egna personliga syn på världen behövs väl inte. Vi kan väl lite enkelt säga att Isabella och Sven Tycker har lite olika syn på världen. För drygt ett år sedan citerade jag på Sven Tycker Blondinbellas blogg med följande rader:
1. Jag är moderat och stolt kapitalist.
2. Jag är inte feminist, utan tycker att feminister är ett gäng kränkta vita medelklass-kvinnor sittandes med rödvin runt ett bord och hittar på frågor att strida för.
3. Jag skulle aldrig i mitt liv använda ordet hen.
4. Jag älskar kungafamiljen
Som ni förstår har jag inte så mycket till övers för min bloggkollega. Men hon får ha sin på världen och jag får ha min - det har jag respekt för. Däremot saknar jag totalt respekt för skattesmitande snyltare. Men så är det när Moderater försvarar Bidragssamhället. Ja inte bidrag och stöd till behövande utan bidrag och subventioner till de som inte har behoven. Upp till kamp för Bidragssamhället med Blondinbella!

» Ryanair:

Ryanair

För övrigt anser jag att Ryanair ska bojkottas.Rör inte min kompis

onsdag 2015-07-29
Att sparka på SD är att sparka på öppet mål
tyckeri nummer 6649

» Sverigedemokraterna!?!:

Sverigedemokrater
Avslöjanden av Sverigedemokrater som trampar i klaveret avlöser varandra. Den ena dagen är det en lokalpolitiker som avslöjas som inblandad i en bombhärva tillsammans med en nynazist. Nästa dag är det en annan lokalpolitiker som ger utlopp för sina innersta rasistiska känslor på Facebook. Och nästa dag är det en tredje knäppgök i partiet som trampar i något annat rasistiskt klaver. Antagligen har man på SD:s partikansli färdigtryckta blanketter för att avsäga sig sina uppdrag och begära utträde ur partiet. För några dagar sedan dök det upp bilder som visade hur Jimmie Åkesson festade runt med den "rasistiska" rockgruppen Ultima Thule, som ju ända sedan sin storhetstid på 80- och 90-talen kopplats samman med högerextremism och extrem nationalism. Fast enligt officiella uttalanden från Sverigedemokraterna så var det inget partiarrangemang utan bara en privat surströmmingsskiva. Nu brukar ju inte jag personligen ha surströmmingsskivor, men om jag nu haft det så inte hade jag haft någon rockgrupp som hälsat på. Ultima Thule är ingen vanlig rockgrupp. Deras första skiva finansierades av rasismgruppen Bevara Sverige Svenskt, BSS, och det var även där Jimmie Åkesson växte upp. Så vi förstår var kopplingen kommer från. Bland de första som berättade om Jimmies surströmmingsskiva med Ultima Thule var SVT Blekinge. Sådant gör man inte ostraffat. Den Sverigedemokratiska svansen var i sedvanlig ordning snabbt aktiv och redaktionen fick ta emot mängder av hot. Och när det dök upp ett mystiskt kuvert med vitt pulver blev Polisen tvingade att helt spärra av redaktionen. Nu visade det sig tydligen bara vara en vanlig knäppgök som skickat något ofarligt så avspärrningarna kunde släppas efter ett tag. Nu väntar vi med spänning på nästa sändning om nästa Sverigedemokrat till att trampa i klaveret. I morgon? Eller kanske först till helgen?

» Euro-framgången:

Euron
Det finns faktiskt fortfarande en handfull svenskar (främst folkpartister) som argumenterar för att Sverige ska ansluta sig till Euron. Fast när man läser de debattartiklar i ämnet som dyker upp lite då och då så inte känns det allt för engagerat. Jag har främst intrycket att Euro-förespråkare och EU-älskare i vårt fosterland just nu bidar sin tid och lite skäms för sina åsikter. Man kan lite förenklat säga att Euron inte ligger så särdeles bra till i opinionen. Skulle en folkomröstning ha hållits i Sverige i dag skulle förlusten för Ja-sidan har blivit monumental. Och det finns länder som redan anslutit sig där det bedrivs kampanj för att avskaffa Euron och återinföra den egna valutan. Aktuellt nyligen var "hotet / chansen" för en Grexit, dvs att Grekland skulle lämna Euron i högsta grad aktuell. Faktum är dock att det formellt inte är möjligt att lämna Euron. En gång införd sedan är det omöjligt att lämna enligt stadgarna. Nu läser jag att det bedrivs en kampanj i Finland för att kräva en folkomröstning om att Finland ska lämna Euron. Finland har i korthet förlorat på Euro-medlemskapet och det har varit till nackdel för den finska ekonomin. Just nu är helt enkelt läget för Euron i synnerhet och EU i allmänhet inte det bästa. I Storbritannien har ju premiärminister David Cameron utlovat en folkomröstning om britternas fortsatta medlemskap i EU. Ett valresultat i en sådan folkomröstning ska inte tas för självklart!

» Bedragare del 212:

Fast egentligen skulle jag kanske kalla det 211b. Hur som helst så fick jag faktiskt så småningom svar på mitt svar till gårdagens bluffare. Så här skriver i varje fall Mr Donald Wilson på uppdrag av UK AlJazeera Lottery:

DEAR WINNER

Claims Processed On Behalf Of WINNER

Congratulations on emerging as one of our lucky award winners! UK ALJAZEERA Lottery offers awards to Lucky owners of selected emails that came out in our Random Draws. You have therefore been approved to go ahead and claim your funds which amounts to 3,000,000GBP (Three million pounds sterling). This sum is gathered from our Sponsors consisting of over 100,000 websites and association.

To get your funds transfered to you, we have processed your claims and the winning amount has been transfered to our payment bank for immediate transfer to you .Your funds have been adequately insured by an Insurance Firm here in the UK. With the context of this insurance, your funds are RESTRICTED from been tampered with by any other person till they are remitted to you.

What this simply means is, if by chance the transfer of the said FUNDS require charges, you are to source for and settle these charges yourself WITHOUT requesting such amount to be deducted from your funds here with us as, they have been adequately insured with the very best Insurance Policy around.

Please, contact our payment bank responsible for the transfer of your funds to you. To contact them, please make use of the following contact details:

Bank Name: STERLING BANK UK PLC
Account Officer: MARTHIN BOTHA.
Email: sterbnkplc1@hotmail.com

Hot Line-For Emergencies call:
TEL: +44-203-318-2099
FAX: +44-871-242-8331
Mon-Sat 8am-6pm

Our records show that you are currently registerd as a prospective winner for the ALJAZEERA PROMOTION Issued by the UK ALJAZEERA DEPARTMENT. However after reviewing your record we have noticed that you have not subitted your financial information release form.

Our financial institution's privacy may not allow us to release the transfer of your winning funds to you. therefore we must have such informations on the file before we can move on with the transfer of your funds to you

NB:SEND ALONG SIDE YOUR EMAIL TO THE BANK YOUR VERIFICATION FORMS TO ENABLE THEM GET BACK TO YOU QUICKLY. With the ticket number 435062725 and ballot number AJWPC7050470902 you have won the total sum of Three Million Great British Pounds in this year QUEEN ELIZABETH 11 ALJAZEERA WORLD PROMOTION.

Al Jazeera

*Name of Beneficiary --------------
*Address: ---------
*City/State: -------------
*Nationality: -------
*Sex----------
*Email Address: ---------------
*Tel: -----------------
*Occupation: ------------------------
*Next of Kin: --------------
*Age: --------
*AMOUNT WON:
*In Figures: -----------
* Ticket number : -------------------
*Name of Fiduciary agent -----------------------

Thank You and once again, Congratulations!

Warm regards......,
Mr Donald Wilson

Vad tror ni? Tror ni att jag har någon chans att få 3 miljoner brittiska pund från Al Jazeeras lotteri? Jag fortsätter att vara fascinerad över att det tydligen fortfarande finns människor som tror att dom ska få en massa pengar. Jag ska fortsätta och studera och se om det fortsätter att dyka upp mejl med anledning av det hela till min Hotmail-adress. Hur som helst, fortsätt att fylla papperskorgen med skiten.

» Ryanair:

Ryanair

För övrigt anser jag att Ryanair ska bojkottas.Rör inte min kompis

tisdag 2015-07-28
PR-trick eller skandal
tyckeri nummer 6648

» Oj, så besvikna dom blev:

Tintin i sin ubåt
Jag hann se på SVT:s Rapport i går på kvällen som rapporterade att en grupp "vrakletare" hade hittat vraket av en ubåt några kilometer utanför den svenska ostkusten. Och spekulationerna satte fart. Det påpekades att man i området helt nyligen hade spanat efter främmande ubåtar. Flera experter hann uttala sig om hur allvarligt det hela var. Att U-båten med största sannolikhet var rysk. Någon expert uttalade sig om att den såg ny ut. Den kunde inte ha legat där länge. Luckorna var stängda, så besättningen fanns nog kvar ombord. En annan "expert" uttalade sig också om att ryssarna var ökända för att försåtsminera. Det stod ju med kyrilliska bokstäver på skrovet så ubåten var med 99% säkerhet rysk. Expressen var först med avslöjandet. I Aftonbladet spekulerade Göran Frisk som tidigare var chef för svenska försvarets ubåtsjaktstyrka: - "Det är Ryssland, de har varit här förut och det är osannolikt att det skulle vara några andra" hävdade han och fortsatte med: - "Det är en mini ubåt, som går för egen maskin och flyttar sig för att lösa uppgifter på svenskt territorium". Hans slutledningsförmåga ledde även till: - "Den kan mycket väl ha använts för att sabotera undervattensledningar och kan ha använts för att rekognosera vad som händer där, vad som händer på våra örlogsbaser" var några av många säkra uttalanden från Göran Frisk. Aftonbladet presenterade också dom olika ryska ubåtarna som finns. Men när den första hysterin lagt sig fick även lite mer sansade röster en chans. Och nu stod det snart klart att det faktiskt var en rysk ubåt, från 1:a världskriget, innan den ryska revolutionen. Det är tydligen den ryska ubåten Som som förliste 1916 efter en kollision med ett svenskt lastfartyg. Den var stationerad på Åland, som på den tiden var en del av det ryska Tsardömet. Se Aftonbladet, Expressen och SVT. Hysterin lade sig och Försvaret var inte ens speciellt intresserade av att titta på vraket. Som man visste fanns där någonstans eftersom olyckan var känd. Däremot finns det en hel del som har fått sig ett gott skratt. I Ryssland skrattar man gott åt de hysteriska spekulationerna, och även i Sverige är det många som tar chansen att göra sig lustiga - inklusive Sven Tycker. Jag ser att någon påpekade att det berörda vrakletarteamet har en TV-serie på gång som behöver publicitet. Fast det blev kanske lite felaktig publicitet. För deras TV-serie är väl inte en komedi? Jag ser dessutom att bakom vrakletarna ligger en ryss som ligger bakom ett ubåtsmuseum... Dom fick sin publicitet! Läs några bloggar: Ulf Bjereld och Skipper. Eller läs ETC:s sammanfattning.

I Frankrike har man inte Ubåtskränkningar. Där handlar det om helikopterkränkningar. Jag läser att upprördheten på vissa håll är stor över att schweiziska helikoptrar kränkt franskt luftrum och hämtat vatten i den franska sjön Rousses (det låter i varje fall nästan som Ryssland). Pga torka har schweiziska kossor behov av vatten och det har schweiziska armén hjälpt till med. Fast alla tillstånd var tydligen inte klara...

En kvinna
» Bedragare del 211:

Ett föredömlig kort mejl. Så kort att jag "tvingats" ta med texten i brevhuvud osv för att det ska bli något av det. Kul att det dessutom är brittiska pund man ska få och inte det vanliga dollar eller euro. Så här skriver i varje fall Anna Macharackova:

3,000,000.00 GBP

Macharackova, Anna Anna.Macharackova.TU17@Tuck.Dartmouth.EDU
ti 2015-07-28 01:05

YOUR EMAIL ID WITH 3,000,000.00 GBP. REPLY TO : aljazeedrw15@hotmail.com

Och, jag lydde i morse. Och svarade till aljazeera... f'låt aljazeedrw15 från en "skräpmejladress" som jag har tillgång till (kan man ha Hotmail-adresser till annat?). Fast dom har inte hört av sig som svar på mitt svar än så länge. Inget har hänt! Hur som helst tycker jag att ni slänger skiten i papperskorgen om ni skulle få det. Bilden jag valt som illustration är en av många bilder man får som svar om man söker på "Anna Macharackova". Vad den har med henne att göra begriper jag dock inte. Observera det spännande med att hennes "halsduk" är målad ända ut på ramen på tavlan.

» Ryanair:

Ryanair

För övrigt anser jag att Ryanair ska bojkottas.Rör inte min kompis

måndag 2015-07-27
Varför slåss vi?
tyckeri nummer 6647

» Det amerikanska dilemmat:

Pistol
Vad är det största hotet mot amerikanens säkerhet (och vår egen säkerhet)? Är det islamistiska terrorister eller är det inhemska våldsbenägna högerextremister? Här i Sverige återigen aktualiserat av sprängmedelsbeslagen i Halland med bland annat en känd nazist och en Sverigedemokrat inblandad. I USA återigen aktualiserat av den 59-åriga John R Houser som för några dagar sedan ställde sig upp och öppnade eld i en biografsalong i staden Lafayette i delstaten Louisiana och sköt ihjäl två personer och skottskadade ytterligare 9 personer. John R Houser var medlem av högerextrema Tea Party-rörelsen och ökänd för sin våldsbenägenhet. Uppenbart är att morden egentligen också borde kallas terroristdåd. Trots sin sjuka våldsbenägenhet hade han inga som helst problem att helt legalt köpa in sitt skjutvapen. Den här typen av attentat är inget ovanligt i USA. Det är istället så att det inte alltid ens når utanför den lokala nyhetsrapporteringen. När ska beslutsfattarna i USA våga inse att den "fria" tillgången till skjutvapen är ett mycket större hot mot amerikanens säkerhet än vad islamistiska terrorister är? Men istället är reaktionen från många att det vore bättre om fler hade vapen för då hade någon kunnat få stopp på mördandet snabbare!

I Aftonbladet ställer Jan Guillou frågan om vem som egentligen är terrorist eller bara vanliga massmördare? - "Muslimska mördare kommer vi aldrig att kalla serieskyttar" sätter han som rubrik. Varför kallade vi inte Lasermannen John Ausonius, Peter Mangs osv för terrorister men däremot självsprängaren Taimour Abdulwahab som ju misslyckades och de två skolpojkar som försökte bränna ner konstnären Lars Vilks hus för just terrorister. Jan Guillou påpekar att i USA har dubbelt så många under det här århundradet (sedan 2001) dött av högerextremistiskt våld än av islamistiska "terrorister". Men det är "kampen mot terrorismen" som är viktig. Och situationen är den samma hos oss, men som sagt, det är fanatiska islamister som är hotet. Verkligheten är ju snarare att det är fanatiker av alla sorter som är hotet. Högerextrema fanatiker är ett större hot, men alla extrema fanatiker är ett hot. Älska din nästa såsom dig själv vore att valspråk att försöka sälja in - till alla!

USA flagga
I SVT:s Rapport i dag sändes ett inslag från en amerikansk vapenmässa som visade hur amerikanerna i dag fortfarande, hur obegripligt det än låter, stödjer de korkade amerikanska vapenlagarna. Och i en kommentar från Barack Obama kan vi se att även han sitter fast i att "terrorism" är liktydigt med "muslimsk terrorism". Han påpekade att under samma tid som cirka 100 amerikaner dödats i terrordåd har 10.000 amerikaner skjutits ihjäl i andra skottlossningar. Är inte många av dessa massmord terrorism? Eller terrorism är liktydigt med islamskt våld?

» Vem är skurk och vem är hjälte?:

Varför krigar vi
Finns det krig där det finns en tydlig skurk och en tydlig hjälte? Jo, antagligen finns det sådana krig, men dom är inte vanliga! Däremot har vi mycket lätt för att genom en ensidig rapportering i media fås att tro att det är så. Kriget i Ukraina är ett tydligt sådant exempel. Ska vi tro svensk media och svenska politiker så finns det bara en ond sida (Ryssland) medan den Ukrainska regeringssidan är oskyldiga hjältar. Men, så enkelt är det inte. Läs de här båda artiklarna från Expressen där man besökt frivilliga både på den ryska sidan och på den ukrainska sidan. Tyvärr är kriget inte så enkelt som svensk media vill försöka göra det. En part som lockar till sig stora grupper nynazister från olika håll (även från Sverige) är inte en oskyldig hjälte i ett krig. De Turkiska bombningarna av IS-ställningar i Syrien, OCH kurdiska ställningar i Irak är ett annat exempel på detta. Det finns inte bara skurkar och hjältar i ett krig. De turkiska bombningarna av IS fick bli en förevändning för att ge sig på de kurdiska ställningarna. Jag noterar att till och med NATO känner oro för de turkiska insatserna. Kriget i Syrien har utvecklats till ett krig där alla slåss mot alla andra. Tyvärr är det inte så lätt att det bara finns skurkar och hjältar.

Konflikten mellan Israel och Palestinierna är ett annat exempel. Det finns inte bara hjältar och skurkar! Även om jag är starkt kritisk mot den Israeliska ockupationspolitiken så är det ju faktiskt också så att det på den palestinska sidan inte bara finns hjältar. Här finns grupper som bara förvärrar konflikten, och ger Israel nya förevändningar till mer våld (läs t.ex. Hamas...). För några dagar sedan läste jag ett debattinlägg från någon Folkpartist som beklagade att Sverige inte hade haft kapacitet att hjälpa USA/NATO att bomba Libyen och störta Muammar al-Gaddafi. Menade han verkligen att den amerikanska insatsen hade skapat något bättre? Från att ha varit något trots allt fungerande men en diktatur har det förvandlats till totalt kaos med våld från alla parter. Jag tror att de flesta libyer hellre hade kvar situationen för 5 år sedan. Det finns inte bara hjältar och skurkar!

» Bedragare del 210:

Jag fick mejl från Amanda som undrade om jag hade svårt för att träffa nya tjejer. Något som känns lite onödigt. Jag är lyckligt gift och är inte alls intresserad av att jaga några nya tjejer. Dessutom är jag ju kommen upp i åldern och är inte intresserad av "tjejer" längre. Hur som helst så skriver Amanda så här:

Träffa andra medlemmar och ha kul ikväll.

Registrera dig och skapa din barnförbjudna dejtingprofil i ett enda steg.

Gå Med Oss Redan Nu!

Get naughty
Hitta det du söker här! Vilt. Passionerat. Fullt med åtrå

Varning
Denna Webbplats Innehåller Nakenbilder På Någon Du Eventuellt Känner.
Respektera önskningar och preferenser hos dem du träffar på sajten.
Läs reglerna noga.

Gratis Registrering Specialerbjudande

Nästa Steg

+18
Vi ber om ursäkt om du tror att detta mail har skickats till dig av misstag.
Du kan när som helst avsluta prenumerationen på den här listan (använd länken nedan):

För att avregistrera dig från nyhetsbrevet, följ denna länk.

Alla länkarna leder till nå't spanskt webbhotell. Där lockar man med att jag tydligen kan råka på nakenbilder på någon jag redan känner. Men, om jag redan känner personen så behöver jag väl inte anmäla mig till någon oseriös kontaktsajt. Mitt sedvanliga råd är att slänga skiten i papperskorgen.

» Ryanair:

Ryanair

För övrigt anser jag att Ryanair ska bojkottas.Rör inte min kompis

söndag 2015-07-26
Fiaskot
tyckeri nummer 6646

» Det svenska rättssystemets fiasko:

Rättvisa
Utvecklingen när det gäller misstankarna mot Julian Assange är ett praktexempel på hur ett lands rättsväsende kan göra totalfiasko. Bakgrunden är att Wikileaks Julian Assange var i Sverige i augusti 2010 och höll bland annat föredrag. I samband med detta anmälde två kvinnor honom för sexuella övergrepp. Tydligen fanns det inget intresse för att förhöra Julian Assange medan han var kvar i Sverige. Men, sedan han lämnat Sverige och återvänt till London (där han bosatt sig eftersom han inte kan återvända till USA) efterlystes han av svensk polis som ville förhöra honom. För att förhindra att brittisk polis grep honom och förde honom till Sverige tog han sin tillflykt till Ecuadors ambassad. Julian Assanges motivering till att inte vilja återvända till Sverige är han hävdar att han då riskerar att överlämnas av svensk polis till USA där han riskerar långa fängelsestraff för att ha offentliggjort hemliga handlingar via Wikileaks. Julian Assange vill att svensk polis förhör honom på Ecuadors ambassad istället, och förnekar att han gjort något brottsligt. Men det har svensk polis vägrat. Och där sitter man nu sedan snart 5 år. Prestigen styr! Tydligen har den svenska åklagaren Elisabeth Ny nyligen förklarat att hon trots allt nu är villig att resa till London för förhör. Men än så länge har inget hänt, och inom kort preskriberas delar av de misstänkta brotten. Att inga förhör har hållits är helt Sveriges fel hävdar Ecuadors ambassadör. Även om jag hela tiden har poängterat att jag har ingen aning om hur allvarliga beskyllningarna mot Julian Assange är så är det ju självklart att om han begår brott av den här typen så ska han dömas för det. Men nu läser jag en som tydligen inte tycker att de anmälda "sexuella övergreppen" är så mycket att orda om. Det är Staffan Heimersson som i sin krönika i gårdagens Aftonbladet uppenbart tycker att hela frågan egentligen bara handlar om svartsjuka. "Åklagaren borde ha lagt ner målet för fem år sedan" skriver Staffan Heimersson. Av Staffan Heimerssons rader förstår jag att detta är ett rejält fiasko för svenskt rättssystem. Och detta oberoende av om Julian Assange har begått något kriminellt. Är han skyldig så kommer han ju inte att kunna dömas pga det svenska rättssystemets prestige. Och är han inte skyldig är skandalen den samma eftersom han fått sitta "inspärrad" i fem år som oskyldig. Skäms!

Det kostar pengar till banken
» Bankdirektörernas girighet:

Att bankerna och deras direktörer är girigheten personifierad är väl egentligen ingen nyhet. Jag tror att nästan alla som läser de här raderna är införstådda med denna naturlag. En banks syfte är att vara girig! Senast i torsdags när Handelsbanken hade offentliggjort sitt kvartalsbokslut och redovisat den högsta vinsten någonsin under ett kvartal kunde jag ju inte låta bli att kverulera lite över bankernas girighet. Jag är medveten om att detta inte leder till något annat än att jag som bloggskribent i varje fall känner en viss tillfredsställelse över att ha fått lov att gnälla lite. Och jag är inte ensam. Långt in i näringslivet känner man samma frustration över bankernas girighet. I dag läser jag hos Svenska Dagbladet hur Patricia Hedelius i sin näringslivskrönika konstaterar att: "Bankerna åker gratis i kundernas karuseller". Medan bankerna inte är sena i att beklaga sig över att dom får betala ränta på sina insatta pengar hos Riksbanken samtidigt som dom själva inte kan ta någon negativ ränta på våra sparpengar så är dom inte alls lika snabba att berätta hur dom kan låna upp pengar för ingenting som dom sedan lånar ut till oss med rejäl vinst. Vi lånar in våra pengar till bankerna för 0% i ränta men får sedan betala bra avgifter till banken för att kunna använda våra pengar att betala räkningar med osv. Sedan lånar banken ut våra pengar till oss med en ränta som ligger en bra bit högre än vad dom "betalat" i ränta för att kunna disponera pengarna för utlåning. Det finns helt enkelt skäl till att bankerna just nu gör rekordvinster. Bankerna gör miljardvinster, vinster som är ofattbara för vanligt folk. Detta medan man inte snålar med ersättningar och bonusar till de höga bossarna inom girighetens befästningar - Bankerna!

» Dagens citat:

Cuba + USA

Frågan är om han med sitt yttrande menade att det aldrig kommer att ske, eller om han faktiskt trodde att det skulle inträffa en dag långt fram i tiden:

"The US will come to talk to us when they have a black president and the world has a Latin American Pope"

Sagt av Fidel Castro för mer än 40 år sedan, 1973. Men nu har det i varje fall hänt. Och jag tyckte jag läste någonstans att Barack Obama också hade för avsikt att driva igenom en stängning av skammen Guantánamolägret.

» Ryanair:

Ryanair

För övrigt anser jag att Ryanair ska bojkottas.Rör inte min kompis

lördag 2015-07-25
Finns det skam?
tyckeri nummer 6645

» Släng ut Ungern:

Ungerns flagga
Jag har ett par gånger tidigare tyckt till om EU:s planer på att fördela flyktingar. Det handlar dels om 40.000 flyktingar som i dag finns i Italien och Grekland pga Dublinkonventionen. Och dessutom handlar det om 20.000 av FN:s kvotflyktingar som finns i flyktingläger i Afrika. Först gjordes det upp en fördelning bland EU:s medlemsländer baserat på storlek, resurser och andra faktorer. Men, så kom man fram till att "frivillighetsprincipen" skulle gälla. EU:s medlemsländer erbjöds därför att själva föreslå hur många man skulle ta emot. Sverige och flera andra länder använde EU:s ursprungligen framräknade tal, och Sverige erbjöd sig att ta emot de ca 1.800 som räknats fram i det första förslaget. Men, det finns de som är mindre intresserade. Ungern t.ex. erbjöd sig att ta emot 0 (noll) flyktingar. Just nu håller Ungern på att bygga upp en flera meter hög taggtrådsbarriär utmed gränsen mot Serbien. Allt för att förhindra flyktingar från att kunna ta sig in i Ungern. För en liten tid sedan meddelade Ungern att man inte längre tänkte följa Dublinkonventionen som säger att det är det första EU-landet en flykting kommer till som ansvarar för asylprövningen. Ungern vägrar numera helt enkelt "pga tekniska problem" att återta flyktingar från andra EU-länder som enligt Dublinkonventionen ska återsändas till Ungern. Det är från detta Ungern som övriga Europa, bland annat efter händelserna 1956, tog emot stora mängder flyktingar med öppna armar. Bland annat i Sverige finns en hel del ättlingar från denna flyktingvåg. Men i Ungern styr i dag ett högernationalistiskt parti med starkt främlingsfientlig profil som uppenbarligen inte tycker att EU:s regler passar. Detta har fått till resultat att t.ex. socialdemokraten Marita Ulvskog och folkpartiets Cecilia Wikström ifrågasätter Ungerns medlemskap i EU. - "Ungern har under en följd av år visat att man inte tar europeiska värden på allvar" säger Cecilia Wikström och drar slutsatsen att "kräva att Sverige driver frågan om att införa sanktioner mot landet." I Aftonbladet drar Somar Al Naher helt enkelt slutsatsen att: "Dra in Ungerns EU-medlemskap". Bra tankar!
Dagens EU

Jag är starkt kritisk till mycket inom EU, och anser att man från EU-byråkratin lägger sig i allt för mycket. EU är också i mångt och mycket ett marknadsliberalt experiment. Men, samtidigt inser jag att samarbete mellan de europeiska länderna är både nyttigt och nödvändigt. Medlemskapet (som jag var motståndare till) innebär både fördelar och nackdelar. Egentligen tyckte jag att tankarna bakom gamla EFTA var mycket mer acceptabla. Men, nu är vi medlemmar, och då får vi acceptera vad medlemskapet ger - både det positiva och negativa. Allt samarbete innebär att ge och ta. Vi kan inte välja och vraka utan får nu när vi trots allt är medlemmar arbeta på att förändra det som är fel. Och blir det för mycket "fel" i medlemskapet så får vi arbeta för ett utträde. Ett exempel på saker som är fel är just ovan nämnda Dublinkonventionen. Det finns många skäl att förändra denna överenskommelse. Som bland annat skapar svåra problem för "första-landet" typ Grekland, Italien och i viss mån Spanien just nu. Men, vi får arbeta för att få denna förändrad - och för att lära Ungern hyfs!

» En prinsessa av Sverige måste kunna leva och verka i riket utan att behöva svälta mellan banketterna:

Jo, så förklarar Chris O'Neill varför han måste flytta tillbaka till London och ta med sig sin familj med hustru Madeleine. Detta istället för att bosätta sig i det "lilla" slott på Djursholm som speciellt renoverats och moderniserats för våra skattepengar just med tanke på den lilla kungliga familjen. Men, jag ska inte vara elak. Naturligtvis gör Chris O'Neill helt rätt. Han är affärsman och ska naturligtvis syssla med just detta istället för att ställa sig framför kameror och le, klippa snören och annat som kungligheter har som sin livsuppgift. Chris O'Neill ska ha all heder, han gör helt rätt som sagt. Jag har full förståelse för hur han resonerar. Han är affärsman! Sedan kanske Madeleine kan partaja mer ifred i London också än i Stockholm så alla vinner på det hela. Kanske till och med vi skattebetalare, som tjänar på det och slipper betala. Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom lag, inte samlag

Sedan kan man ju också vara elak och lite misstänksam. Som anställd på Migrationsverket träffar jag lite då och då män som träffat svenska kvinnor och blivit förälskade. Och då är den regel som gäller att man ska söka uppehållstillstånd som anknytning till sin svenska hustru på svenska ambassaden i sitt hemland. Man måste alltså åka hem, söka uppehållstillstånd och sedan vänta kanske ett halvår på att få återvända till Sverige, sin hustru och kanske sina barn. Några undantag finns inte, inte ens om man har små barn och hustrun är gravid igen! Så antingen har alltså Chris sökt uppehållstillstånd i London för ett år sedan, eller också har han kanske inte gjort detta? Och att han därför nu återvänder till London är för att göra detta - söka uppehållstillstånd i Sverige. Han vill väl undvika att utvisas och kanske låsas in på Migrationsverkets Förvar i väntan på att en biljett och mottagning i hemlandet kan ordnas. För det gäller väl samma regler för Chris som för Stanley och Mohammed och Huong och...

» Bedragare del 209:

Troligtvis satsar man på att jag ska bli överlycklig över att kunna få lite billig soppa till min bil. Tyvärr har jag ingen bil så jag blir inte det minsta lockad. Så här skriver dom i varje fall:

Statoil

Bränsle Gåva

Hej sven,

Tycker du att bränsle är alltför dyrt?
Nu kan vi ge dig chansen att vinna ett Statoil presentkort!

Tveka inte, utan klicka på fortsätt och ta chansen att vinna bränsle för 2500 kronor!!

Fortsätt

Detta är en annons.
Klicka här för att avregistrera dig från framtida utskick.
PO Box 1960 #22445 Wilmington, DE 19899

Sedan kan jag ju undra varför jag ska höra av mig till någon i USA för att slippa få presentkort från Statoil, som alltså är den norska petroliumkrängaren. Klickar jag på "Fortsätt" dirigeras jag till en domän som heter "chegrullo.eu", där en sökning hos Yahoo hänför den till "greylisted hosts" som enda söksvar. För några dagar sedan kom samma mejl och då ledde länken till "schifopalle.eu". Jag avstår och slänger i sedvanlig ordning skiten i papperskorgen. Dessutom blir jag lite förolämpad när dom skriver mitt namn med liten begynnelsebokstav. Det är ett namn, och ska inledas med versal!

» Ryanair:

Ryanair

För övrigt anser jag att Ryanair ska bojkottas.Rör inte min kompis

fredag 2014-07-24
Verkligheten
tyckeri nummer 6644

En dollar
» En annan verklighet:

Tänk vad man kan bedra sig. Till och med jag har gått på myterna från landets enade kör av skattekverulanter som hävdar att vi i Sverige beskattar ihjäl de företagsamma. Att det inte går att bli förmögen i Sverige. Tjänar man pengar i Sverige så beskattas man antingen ihjäl eller också flyr man landet. Men, så läser jag i Svenska Dagbladets Näringslivsbilaga om en lista som Business Insider gjort och som visar vilka länder i världen som har flest miljardärer (dollarmiljardärer alltså) per capita. Totalt finns det enligt listan 1829 dollarmiljardärer i världen. Av dessa bor 23 stycken i Sverige. Det innebär att 1,25% av världens dollarmiljardärer bor i Sverige. Knappt 1,5 promille av jordens befolkning bor i Sverige. Den här tabellen toppas naturligtvis av ett antal skattesmitarparadis. Men sedan.... Hur som helst är de 12 länderna i topp: Monaco, Saint Kitts and Nevis, Guernsey, Hongkong, Cypern, Schweiz, Singapore, Island, Sverige, Israel, Norge och Libanon. 3 av de 12 länderna i topp-12 är alltså Nordiska högskatte- och välfärdsstater. Sverige ligger på 9:e plats med sina 23 dollarmiljardärer på knappa 10 miljoner innevånare. Nästa gång någon av högerns skattekverulanter klagar på hur vi beskattar ihjäl driftiga människor så tryck upp den här listan i nyllet på dom och be dom dra dit pepparn växer. Deras idolstat USA kommer inte ens upp på 15-i-topp.

Själv tycker jag att en hel del av de här jepparna gott kan beskattas lite mer. Att dom genom sin användning av slantarna visar att dom har på tok för mycket står klart. Alla dom här slantarna (som vi blivit lurade på) skulle kunna göra stor nytta på en hel del andra håll.

» Tror f-n de':

Nej till Spam
Min presentation av skitmejl som trillar in i mina epostlådor har pågått länge, och lär väl inte ta slut heller den närmaste tiden. Jag blir därför lite tveksam när jag ser hos SVT att säkerhetsföretaget Symantec hävdar att nu för första gången på tolv år så är mindre än hälften av all e-post skräppost. Enligt Symantec var i juni 49,7% av all e-post skräppost, dvs mindre än hälften. Och trenden är att andelen sjunker. Den 14 juli skickades totalt 25 miljarder mejl, av vilka 46,4% var skräppost. Att andelen minskar beror bland annat på intensivt arbete från polisorganisationer som FBI, Interpol och andra. Att man vill ha bort "skiten" beror inte bara på risken för virus och annat elakartat, eller på vår irritation utan även på alla resurser som går åt. Men Symantec blir ju arbetslösa...

Hur som helst tänkte jag i dag inte heller ta något nytt exempel i min serie. Men jag kan väl berätta att jag skrattade lite i varje fall i dag. För en dryg månad sedan, den 21 juni presenterade jag som Bedragare del 187 ett Spam som trillar in som kommentar till bloggen i en 7-8 exemplar varje dag. Det är ett nytt blogginlägg som får kommentaren varje gång, och man försöker tydligen sälja olika mindre lämpliga läkemedelsprodukter. Hur som helst, det som gav mig skrattet var att "kommentarerna" denna gången kom till ett mycket gammalt blogginlägg som fortfarande är mycket populärt och ständigt ligger högt i topp bland besökarna. Och det är nog många besvikna Google-användare som inte får den sida dom hade hoppats på. Rubriken på blogginlägget är Carola Häggkvist naken. Och det handlar naturligtvis inte alls om att Carola Häggkvist är naken. Det handlar bara om hur många som söker efter "Carola Häggkvist naken" och som hamnar på Sven Tycker eftersom jag skrivit dom orden på bloggen. Och nu försökte man alltså sälja läkemedel via en "spam-kommentar" till ett gammalt blogginlägg från 2006! Komik på hög nivå. Kan man hoppas på att utvecklingen i varje fall fortsätter, att skräpmejlen minskar!

» Ryanair:

Ryanair

För övrigt anser jag att Ryanair ska bojkottas.Rör inte min kompis

torsdag 2015-07-23
Var våra pengar hamnar
tyckeri nummer 6643

Girighet
» Vinstrekord för giriga banker:

I fredags hade jag lite tankar med anledning av våra storbankers ganska bra överskott. I fredags hade tre av de fyra storbankerna (Nordea, Swedbank och SEB) publicerat sina kvartalsresultat för andra kvartalet. Den sammanlagda vinsten för de tre bankerna under de senaste 3 månaderna var 22 miljarder kronor (22.000.000.000)! Återstod gjorde då Handelsbanken. Dom presenterade sitt resultat i går. Och för dom gäller uppenbarligen inte heller några dåliga tider. Snarare verkar det vara lönsamt med usla räntor. SHB gjorde hur som helst 2:a kvartalet en vinst på nästan 5,3 miljarder kronor - den högsta vinsten banken någonsin gjort på ett kvartal! Totalt gjorde alltså de fyra storbankerna en vinst på 27 miljarder kronor på tre månader. Det är upp med 12,5% sedan förra året. Fördelat på varje svensk (pensionär till dagisbarn) och fördelat på varje dag (inklusive lördag-söndag) så gör de fyra bankerna en vinst på 30 kronor. Det är alltså mer än en krona på varje svensk, varje timme dygnet runt. Hör ni hur taxametrarna tickar, hela tiden, för varje svensk. Tror ni att bankerna är nöjda? Uppenbart är att Nordeas ordförande Björn Wahlroo$ hade helt rätt när han sade att 80% av människorna är idioter, och att det är bankernas uppgift att se till att pengarna förs över till de andra 20% som begriper sig på pengar.

» Mina egna fördomar:

Jag har ett medgivande att göra. Jag har fördomar! Jag har förutfattade meningar! Ja, så är det faktiskt, och jag erkänner det. Vad det handlar om? Under de senaste dagarna har jag ju berättat flera gångar (vältrat mig i det skulle kanske vissa säga) om polisärendet i Halland där polisen hittat mer än ett halv ton sprängmedel. Där en av de inblandade är en ökänd nazist. Av helt förklarliga skäl är bland annat SÄPO inkopplade. De hemska associationer man får när det samtidigt är exakt fyra år sedan norrmannan Anders Behring Breivik med bland annat sprängmedel mördade 77 personer i Norge är hemska. Samtidigt läser man att den ökända nazist som finns bland de misstänkta sagt att han skulle kunna övertrumfa Anders Behring Breivik. Men hur kommer jag till mina fördomar? Jo, en av de som greps som inblandad (med bland annat tändhattar i bilen) var en aktiv Sverigedemokratisk lokalpolitiker. Som sedan dess nu efter uppmaningar först lämnat sina uppdrag och sedan tydligen helt lämnat partiet. Vad har det med förutfattade meningar och fördomar att göra? Att jag i sedvanlig ordning hackar på Sverigedemokrater? Nä, där har jag inte fördomar, jag bara inser verkligheten. Men, jag har hela tiden förutsatt att det var någon korkad medelålders gubbe bland alla de andra korkade SD-gubbarna. Och så visar det sig att det rör sig om en 70-årig kvinna (mamma till den unga nassen). Tänk vad man kan bedra sig. Jag utgick i mina fördomar från att det naturligtvis var en karl - och så är det en gammal tant! Tänk vad man kan bedra sig när man har fördomar.

» Ryanair:

Ryanair

För övrigt anser jag att Ryanair ska bojkottas.Rör inte min kompis

onsdag 2015-07-22
Det verkliga hotet
tyckeri nummer 6642

Typisk nasse
» En skrämmande minnesdag:

I dag är det 4 år sedan den norske högerextremisten Anders Behring Breivik i en terrorattack i Oslo och på ön Utøya mördade sammanlagt 77 personer varav 69 ungdomar som sköts ihjäl på den norska socialdemokratins ungdomsförbunds sommarläger på ön Utøya. Det värsta terrordåd som de nordiska länderna drabbats av under modern tid. Läs vad t.ex. SVT och Aftonbladet skriver. Eller läs vad Norges tidigare statsminister Jens Stoltenberg minns.

Det ger därför hemska vibrationer när man läser om det nya avslöjandet om den svenska nazisten som avslöjats med tillgång till mer än ett halvt ton sprängmedel. En extremist som deklarerat att han skulle kunna överträffa Anders Behring Breivik som han tyckte var en tönt. Det är skrämmande fakta som avslöjats. Vi kan också konstatera att den SD-politiker som avslöjats som en del av skandalen nu gått ur Sverigedemokraterna. Dom kan inte ha det lätt med alla medlemmar som gör sig olämpliga. Men jag tycker inte synd om dom. Bedriver man en politik som lockar till sig alla dessa dårar så får man faktiskt skylla sig själva.

» Bedragare del 208:

Jag hotade ju i går med att återkomma i dag med ett ännu värre mejl än det jag berättade om i går. Efter lite funderande så har jag bestämt mig för att trots allt ta även detta. Så här skriver alltså Addi:

Goo?d evening sexfrien?d
i'm lo?oking for a f#ckbuddy.. what do u look like? i'm 5'3 with bi?g natur?a?l b00bs and a ti?ght lil p?u$$y th?at just crav?e?s c@ck . what r u lo?ok?ing for in a g1rl? u can ch?e?ck m?e out he?re ..?. *I hope yo?u like my p?ict?ure?s* :-O
M?y screen?n?a?me is Addi82
My profile is here:
Sexy Addi Talk soon!

Jag kan berätta att den ursprungliga texten är ännu värre med konstiga små krumelurer ovanför olika bokstäver osv. Saker som tydligen inte går att kopiera ens. Kanske hade man kunnat redigera texten lite och letat, men jag gitter inte. Jag upprepar min undring från i går. Finns det verkligen NÅGON som går på sån't här? Läs det en gång till och släng det sedan i papperskorgen om det dyker upp i din mejllåda.

» Ryanair:

Ryanair

För övrigt anser jag att Ryanair ska bojkottas.Rör inte min kompis

tisdag 2015-07-21
Tyckande en tisdag
tyckeri nummer 6641

» Egoismens seger:

Jag berättade för några dagar sedan att man inom EU träffats för att försöka fördela flyktingar mellan EU:s medlemsländer. Och precis som befarat så finns det ett antal egoistiska och ofta främlingsfientliga länder inom EU som inte alls är intresserade av att ta något ansvar. Tanken var att först och främst fördela 40.000 flyktingar som finns i stora överfyllda flyktingläger i Italien och Grekland utan att ens ha fått sina ansökningar behandlade. Avsikten var även att fördela 20.000 flyktingar som finns i flyktingläger i t.ex. Jordanien och Libanon och som redan fått sin asylansökan behandlad. Till slut lyckades man fördela de 20.000 men av de övriga 40.000 lyckades man bara fördela drygt 30.000. Sam vanligt smiter t.ex. Spanien, Ungern, Irland, Storbritannien osv undan. Egoismen är väl utbredd. Läs mer hos Svenska Dagbladet och hos Sveriges Radio. Jag skäms över människan!

SD-koppling
» Nazister, Sverigedemokraterna och Säpo:

Jag har funderat länge på vilken rubrik jag skulle välja. Är jag mycket elak om jag kopplar ihop polisens fynd av mer än ett halvt ton dynamit med kopplingar till bland annat en ökänd nazist med Sverigedemokraterna? En ökänd nazist som vid flera tillfällen redan tidigare är fälld för en rad brott, med bland annat rasistiska inslag och våldsinslag, är en av de som gripits. Medan polisen håller på med sin utredning på platsen, vem dyker då upp på platsen om inte en lokal Sverigedemokratisk kommunpolitiker. Han försöker lämna platsen men stoppas och i hans bil hittar man ännu fler tändhattar. Hans kommentar är: - "Jag har inga kommentarer". Så mycket mer har inte hans länsordförande att berätta: - "Jag vill inte gå in närmare på det". Men sedan även SÄPO kopplats in i ärendet så har SD-politikern i varje fall valt att tillfälligt lämna sina politiska uppdrag. Läs vad t.ex. Expressen, Expressen, Aftonbladet, Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Aftonbladet rapporterar.

Fast egentligen är det taskigt att koppla ihop det som hänt med Sverigedemokraterna. Det är bara en av alla dessa förföljelser av Sverigedemokrater som publiceras. - "Jaha, nu får man inte ens vara politiker, ha 550 kilo dynamit och umgås med nazister längre. Jäkla PK-maffia." Fortsätt att läsa vad Inte rasist, men... har att berätta.

» Bedragare del 207:

Det här mejlet, som jag fick för några dagar sedan, har jag funderat en tid på om jag verkligen ska publicera skiten. Jag vill poängtera att alla konstiga tecken och stavningar INTE är min egen konstruktion. Dom är original från mejlet. Även om en kontroll visar att "klipp och klistra" funktionen inte riktigt överallt översätter tecknen rätt. Troligtvis skriver Dolores c$ck istället för cock och liknande för att undvika spamfilter. Vilket dock misslyckades! För det var just i skräppostmappen som jag hittade mejlet. Hur som helst, så här skriver Dolores:

Kärlek är något helt annat

READ PRIVATE MESSAGE of Delores M. Susa
F#ckbuddyText

Gro?ovy my b¯od?y exp?l´orer :-*
i n?eed you?r c$ck and nothing else!! se?nd me a h?0?0kup req?uest :-}
M?y us?ern?a?me is Delores1976
My accoun?t is here:
Lovely Dolores
TALK S00N!

Finns det verkligen någon som lockas av sån't här skit? Finns det verkligen någon som klickar på länken av ren nyfikenhet? Jag hoppas att alla gör som jag, slänger det hela i papperskorgen! Samtidigt ska jag fundera på om jag ska ta ett liknande, men ännu grövre, mejl som kom ett par dagar tidigare i morgon.

» Ryanair:

Ryanair

För övrigt anser jag att Ryanair ska bojkottas.

Om någon undrar varför jag just nu bedriver en liten "hatkampanj" mot Ryanair, så beror detta på att jag har en personlig konflikt med skurkbolaget. Fram tills dess att jag fått en "positiv" reaktion på mitt krav så kommer jag att fortsätta och berätta vad jag tycker om företagets affärsmoral. Eftersom jag dessutom inte har några större förhoppningar på en acceptabel lösning på mitt krav så får jag samtidigt deklarera att jag med största sannolikhet så småningom kommer att tröttna. Det är nämligen det som är en del av Ryanairs affärsidé, kritiker tröttnar förr eller senare om man håller ut tillräckligt länge.


Rör inte min kompis

måndag 2015-07-20
Maggie och andra skurkar
tyckeri nummer 6640

Margaret Thatcher har mer att göra
» Margaret Thatcher - hjälte eller skurk?:

Svaret på den frågan är nog helt beroende på vilken politisk syn på världen vi har. En som vi verkligen kan förstå vilken utgångspunkt hon har är Siri Steijer. Vem f-n är det, gissar jag att de flesta undrar? Jo, Siri Steijer är pressekreterare hos organisationen Företagarna. Men har sommarledigt från Företagarna för att istället skriva ledarartiklar i Svenska Dagbladet. Gissningsvis får hon behålla en del av lönen från Företagarna under tiden eftersom hon fortsätter att jobba för dom under sitt sommaruppdrag att skriva ledare i Svenska Dagbladet. I dagens Svenska Dagbladet har hon fått ihop rubriken: Cameron som en ny Thatcher? Det är alltså en hyllning till britternas nuvarande premiärminister David Cameron för hans fortsatta kamp mot Facket. I Storbritannien är det på gång nya lagar som ska begränsa möjligheten att strejka. Att strejka är ju det enda starka påtryckningsmedel anställda har mot sin arbetsgivare om man inte kan komma överens. Dvs att vägra jobba! Men sån't kan man naturligtvis inte acceptera. Det är arbetsgivaren, "Företagarna", som bestämmer, personalen ska hålla käft. Gissningsvis har Siri Steijer redan skrivit på Ryanairs namninsamling mot strejker som jag berättade om för några dagar sedan. Innan jobbet för Företagarna jobbade tydligen Siri som politiskt sakkunnig för Fredrik Reinfeldts regering. Även då verkar hon ha varit sommartjänstledig för att sköta sitt uppdrag genom att skriva ledarartiklar i Svenska Dagbladet istället. Vi lever i ett demokratiskt samhälle. Alla har rätt att uttrycka sin åsikt, och kan man få betalt för att göra det ska man inte tacka nej.

För några dagar sedan (i torsdags) fick Siri Steijer en annan av sina komiska alster publicerad i Svenska Dagbladet. Äntligen en skattefri dag, gick ut på att då inföll "äntligen" Skattefridagen (framräknad av Skattekverulanternas Förening). Det är då man räknat fram att en "medelinkomsttagare" äntligen får behålla sina pengar, istället för att som hon uttrycker det: - "Staten sväljer allt du tjänar, krona för krona." Skatter är ju bara av ondo. Sån't slöseri med alla våra pengar som staten stulit från oss som militärutgifter, reparation av vägar, poliser, stöd till tidningar (som SvD) och byggande av badbryggor på Gotland kan vi ju klara oss utan. Skatter är bara av ondo. Eller kanske skulle "Skattefridagen" helst ha infallit någon vecka senare så att det kunde finnas fler poliser, några fler JAS-plan och ny asfalt på Essingeleden? Näh!

» Bedragare del 206:

E-post
Det här mejlet trillar just nu in i ny upplaga ett stort antal gånger varje dag. Det måste ju kännas taskigt för Joe att ha behövt skicka en massa mejl till mig som jag sedan inte svarar på. Jag får nästan lite dåligt samvete när jag läser hans beklagande mejl. Jag kan se framför mig hur Joe får tårar i ögonen när han tänker på att jag kanske missat hans tidigare mejl. Hur som helst, så här skriver Joe:

Hello,

I have mailed you a couple of times already but it seems there's a problem because I haven't heard back from you.
We offer email marketing and we can generate you more business sales and leads.

Please reply today so we can go over options for you.

Best regards,
Joe
Contact: mrviron@sina.com

Men, jag ska erkänna. Skulle jag träffa på Joe i verkliga livet så finns det risk för att jag frångår min principiellt rent pacifistiska livsåskådning. Det är Joe och hans gelikar som är skulden till all denna skit som väller in i våra mejllådor. Det är mot mina principer, men jag tycker att Joe ska hängas upp naken i ett träd indränkt i honung och sedan ska det släppas ut mördarmåsar, kråkor och alla möjliga andra fåglar och insekter som kan tänkas vilja ha kul med Joe:s kropp. Jag ber om ursäkt för denna vedervärdiga tanke, det är som sagt emot mina principer. Men även en principfast man som er bloggare, har rätt att frångå mina principer - någon gång. Tanken på en sönderhackad och nerskiten Joe-kropp ger mig ett lyckorus! Men jag tror att jag nöjer mig med att slänga alla mejlen i papperskorgen.

» Ryanair:

Ryanair

För övrigt anser jag att Ryanair ska bojkottas.Rör inte min kompis

söndag 2015-07-19
Hipp hipp hurra för Skåne
tyckeri nummer 6639

» Skåneländska flaggans dag:
Hissa den skånska flaggan

I dag är det Skåneländska flaggans dag. En chans för skåningar att känna stolthet över Skåne. Stolthet över det vackra skånska landskapet, över en vacker flagga och över allt annat vackert och trevligt som vi skåningar har anledning att vara stolta över. Skåneländska flaggans dag och skånsk patriotism ska inte förväxlas med knäppgökar som Skånepartiet och liknande. Skåneländska flaggans dag firas varje år den tredje söndagen i juli. De skånska färgerna rött och gult är ju också det som präglar Sven Tycker-bloggen. Det ska påpekas att den röda och den gula färgen i skånska flaggan är INTE en kombination av den danska röd/vita och den svenska blå/gula. Det är tvärtom. Svenskarna snodde den gula färgen från Skånes flagga medan danskarna snodde den röda färgen! Arrangemanget Skåneländska flaggans dag har arrangerats sedan 1967. För er som inte är så insatta ska jag kanske påpeka att Skåne och Skåneland inte är samma sak. Skåneland består av Skåne, Halland, Blekinge och den danska ön Bornholm.

» Kritik mot kungligheter - helt omöjligt:

Jag läser att den brittiska drottningen Elizabeth II är rasande över att den brittiska tidningen The Sun publicerat gamla bilder från 1933 där hon och hennes mamma av Edward VIII lär sig göra hitlerhälsningar och uppenbarligen tycker att det är jättekul. Naturligtvis är det så att en i dag snart 90-årig gammal dam inte kan kritiseras för vad hon lockades att göra som sjuåring. Hon uppges vara ytterst rasande över att filmen läckt, och kräver en utredning av hur det gått till. Själv undrar jag om hon varit lika rasande om filmen istället varit av sedvanlig rojalistisk "gullenutt" snitt? Gullig sjuåring gör något gullenuttigt så att hon i sedvanlig rojalistisk ordning kan hyllas som hjälte? Filmen är dock en tydlig illustration till den tyskvänlighet som fanns i stora grupper på den här tiden. Överallt inom Makten, och även längre ner i folklagren. Prins Edward var tydligt mycket tyskvänlig och hade starka nazistsympatier långt efter att de flesta insett nazismens illdåd. Och detta var alltså sympatier som fanns långt upp i Maktens boningar, både i Storbritannien och i t.ex. Sverige.

Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom lag, inte samlag

» Bedragare del 205:

Tanken är naturligtvis att jag ska känna mig smickrad när Jacqueline skriver till mig. Och inte ska väl min begeistring bli mindre när hon berättar att hon är bra på Thai-massage. Men, ska jag erkänna, jag är inte intresserad av någon Thai-massage från någon okänd 25-årig kinesiska. Jag tror det gäller de flesta snart 63-åriga gubbar. Skulle min hustru komma med samma erbjudande skulle jag kanske fundera på att tänka om... Att hon gillar att äta fisk är i och för sig en intressant upplysning. Men varför hon berättar detta vet jag inte. Men det är ju kul att hon gillar min sajt i varje fall. Chongqing (eller Chungking som väl vi svenskar främst säger) är en trevlig stad. Jag besökte själv stan några dagar 1989 (här bor fler människor än i hela Sverige). Kanske var det precis då som Jacquelines mamma (som kanske också var bra på Thai-massage) gav sin man massage. Något som sedan fortsatte i lite mer avancerade övningar och som resulterade i Jacquelines födelse nio månader senare. Det blir ju 25 år nu. Hur som helst, så här skriver Jacqueline:

Hjärtan

Hi snubben

How are you?

My name is Jacqueline. I am 25 years old. I am from Chongqing. I like your page. How often do you visit the site? I really want to communicate with you. I am good at Thai massage and really like to eat fish. What about you? I guess that we will have many topics to talk about.

Do you have some social networks? I will be waiting for your letter.

Best wishes,
Jacqueline

Inom några timmar fick jag också samma mejl från 25-åriga Summer adresserade till "Listen" och från likaså 25-åriga Suzette till "Tycker". Alla lika duktiga på Thai-massage och alla fiskälskare. Som sagt, det är kul att ni gillar min sajt. Men ni glömmer att berätta om era kunskaper i svenska så jag tror faktiskt inte på er. Ni får alla tre, Jacqueline, Summer och Suzette satsa på någon annan istället. Jag blir inte lurad! Släng skiten i papperskorgen! Min dotter har förresten fått samma mejl från en Rachelle kanske jag ska berätta. Hon är ännu mindre intresserad av Thai-massage från en fiskälskande kinesiska! Det är dessutom få kinesiskor som heter Jacqueline, Summer, Rachelle eller Suzette.

» Ryanair:

Vill ni få ett gott skratt? Besök då den här sidan på Internet. Den uppger att det är ett initiativ från Ryanair för att få stopp på fackliga protester mot Ryanair. Uppenbarligen är det en namninsamling med målet att stoppa strejkrätt och göra det möjligt att utnyttja strejkbrytare. Antingen är Ryanair ännu mer korkade och vidriga än vad jag trodde. Eller också är det hela en form av satir för att peka på Ryanairs vidriga moral. Jag känner mig faktiskt inte riktigt säker på varken det ena eller det andra. Tack LasseVbG för tipset.

Ryanair

För övrigt anser jag att Ryanair ska bojkottas.Rör inte min kompis

lördag 2015-07-18
Förtroende och inte förtroende
tyckeri nummer 6638

» Ockupera Texas:

Don't mess with Texas
Jag har några gånger för inte så länge sedan tyckt till lite av reaktionerna i Texas på den stora amerikanska militärövning som just nu inletts. Övningen som heter Jade Helm 15 pågår i sju amerikanska delstater i sydvästra USA. Och främst i Texas finns det faktiskt en stor grupp "dårar" som tror att militärövningen är en skenmanöver för att den amerikanska federala regeringen ska "ockupera" Texas och där driva igenom t.ex. mer restriktiva vapenlagar. Jag har som sagt tyckt till om dessa "sydstatsdårar" flera gånger tidigare på Sven Tycker (läs t.ex. vad jag skrivit den 9 maj, 18 maj och 15 juni). Allt från fanatiska radiopratare, knäppa kändisar och till och med Texas guvernör Greg Abbott har i mer eller mindre vilda uttalanden framfört sin skräck för Barack Obamas federala styre av USA. Men, om man tänker efter, så kanske vore det inte helt fel med lite annat styre i en del av den amerikanska södern. Det här är ett av många exempel på vad som verkar vara rena övergreppen från amerikansk polis mot svarta. Sandra Bland var en 28-årig svart kvinna från Chicago, som fått arbete i Texas. Där greps hon av polisen för en trafikförseelse. Hon hade bytt fil utan att blinka med blinkersen. Det slutade i en cell, och när hon tre dagar senare skulle släppas fri mot borgen hittades hon död i cellen. Jag tycker också ibland att man borde ta i med hårdhandskarna mot vettvillingar i trafiken, men det här är kanske lite överdrivet. Tyvärr är det inte det enda exemplet på amerikanska polis övergrepp mot svarta. Kanske skulle en ockupation med införande av nya rutiner trots allt vara ett steg framåt?

Heja Sverige
» Dom litar på oss:

Några som kallar sig Reputation Institute (det är en amerikansk konsultfirma) offentliggör varje år en lista över vilka länder världen har mest förtroende för. Vi kan konstatera att vi svenskar ligger bra till. Årets lista toppas av Kanada följt av Norge och med Sverige på tredje plats. Övriga på 10-i-topp är Schweiz, Australien, Finland, Nya Zeeland, Danmark, Nederländerna och Belgien. USA själva ligger på 22:a plats av de 55 länder som ingår i undersökningen. I botten hittar vi Irak, Iran, Ryssland, Pakistan och Nigeria. Vi kan också konstatera att länder som ligger högt på listor över låg korruption (Sverige ligger 4:a), fredlighet och lyckligaste innevånare (Sverige ligger 8:a), alla ligger högt också på förtroendelistan. 2010 låg Sverige i topp på den här listan, 2011 hade vi trillat till 2:a plats, 2012 var vi nere som 3:a, 2013 åter 2:a och 2014 och 2015 ligger vi på 3:e plats. I år är första gången vi får stryk av en Nordisk granne, Norge. Annars har det varit Schweiz, Kanada och Australien vi fått stryk av under tidigare år. Reputation Institute konstaterar också att USA stigit på förtroendeligan under Barack Obama. Delar man upp förtroendet i olika faktorer hamnar Sverige på 5:e plats när det handlar om "Appealing environment", 4:e plats för "Advanced economy" och 1:a plats när det gäller "Effective government". Den nordiska välfärdsmodellen är uppenbarligen en fungerande modell för att skapa förtroende. Fast man kan alltså inte säga om Sverige som USA där alltså Barack Obama fått USA att stiga. Fredrik Reinfeldt verkar snarare ha fått oss att trilla ner lite pinnar. Vi får se vad som händer under kommande år. Vi ska känna oss stolta över att världen litar på oss svenskar.

» Bedragare del 204:

I dag har vi chans att tjäna en liten hacka och handla extra billigt på Lidl - om ni nu har en Lidl-butik på orten. Men om man får 2.500 kronor för att shoppa för kan man ju gärna åka en liten bit också. Fast kanske ska man vara lite misstänksam trots allt. Hur som helst, så här skriver Lidl - eller i varje fall de som påstår att dom är Lidl:

Lidl-presentkort

Vinn ett Lidl presentkort

Kära Sven,

Din e-postadress har blivit utvald!
Du har en fantastisk chans att vinna detta LIDL-presentkort värt 2500kr!

Ring numret, ange den unika PIN-koden och delta i frågetävlingen för att VINNA!

Få en unik PIN-kod

Ring idag!
Du får en unik PIN-kod
Ange koden och spela för att vinna!

VINN detta presentkort till en stormarknad värt 2500kr!

Lidl
Om du blev lockad kanske ett besök på Lidls hemsida förtar din entusiasm. Dom skriver så här:

Falska mail om Lidl-presentkort

Vi har fått information från kunder att de fått mail där det står att de kan vinna Lidl-presentkort på 2.500:- Avsändardomänen är prosourceday.com

Det är INTE vi på Lidl som har skickat mailen, och det finns inga presentkort att vinna. Vi rekommenderar kunder att INTE klicka på länken eller ringa numret. Sprid gärna informationen vidare!

OBS! När Lidl anordnar tävlingar informerar vi om dessa i våra reklamblad, på vår hemsida, i våra officiella sociala mediekanaler eller i vårt digitala nyhetsbrev.

Vi skickar aldrig mail om vinster om du inte själv deltagit i någon av våra tävlingar.

I korthet, släng skiten!

» Ryanair:

Ryanair

För övrigt anser jag att Ryanair ska bojkottas.

Däremot ska jag kanske vara lite snällare mot Ryanair i fortsättningen, för min egen säkerhets skull. Jag läser att ett antal kritiker mot Ryanair hotats med stämning från Ryanair om dom inte blir snällare mot Ryanair. Snart kanske jag också får en stämning på halsen? Å andra sidan så väntar jag på ett besked från Ryanair, och innan jag fått ett positivt svar från dom så ändrar jag inte åsikt.


Rör inte min kompis

fredag 2015-07-17
Vems pengar?
tyckeri nummer 6637

» Tänk vad dom pengarna kunde använts till:
Girigheten

Jag noterar att våra svenska storbanker nu håller på att presentera sina kvartalsbokslut, så det kan vara spännande att fundera lite över siffrorna som presenteras. Vi kan notera att Nordea gjorde en vinst på 11,5 miljarder under 2:a kvartalet, Swedbank tjänade 5,2 miljarder och SEB gjorde ett överskott på 5,3 miljarder. Dessa tre banker gjorde alltså en sammanlagd vinst på 22 miljarder kronor på 3 månader. Återstår gör för Handelsbanken att presentera sina siffror för 2:a kvartalet. För att förenkla det hela så kan vi alltså gissa att våra fyra storbanker gör en sammanlagd vinst på minst 100 miljarder kronor på ett år! Det är inga småsummor. Det är mycket förenklat mer än 10.000 kronor på varje svensk! Den svenska försvarsbudgeten ligger på strax under 50 miljarder, dvs storbankernas vinst skulle kunna betala två års försvarsbudget. Budgeten för internationellt bistånd ligger på under 30 miljarder, dvs storbankernas vinst skulle kunna betala 3 års internationellt bistånd. Budgeten för det som kallas "Ekonomisk trygghet vid sjukdom och funktionsnedsättning" ligger på precis över 100 miljarder, dvs bankernas vinst skulle kunna betala denna i ett år. De fyra storbankernas överskott är som vi kan se inga småsummor. Men, troligtvis tycker inte bankdirektörerna att överskottet är tillräckligt högt. Själv tycker jag precis tvärtom. Kanske skulle lite service inte skada?

» En gemensam fördelning:

Den Europeiska Unionen

Två länder inom EU som får ta ett stort ansvar för flyktingmottagande är Grekland och Italien. Dvs två länder dit flyktingarna kommer allra först. Enligt den överenskommelse som EU träffat är det sedan första land som ansvarar för asylprövningen. Sverige skickar t.ex. tillbaka många asylsökande till bland annat Italien eftersom dom visar sig ha blivit registrerade där först. I Grekland är situationen sedan flera år så odräglig att vi inte skickar tillbaka flyktingar till Grekland. Nu har EU insett att situationen i Italien och Grekland har blivit ohållbar och man har därför enats om att föreslå att 40.000 flyktingar i dessa båda länder ska fördelas på övriga EU-länder under en tvåårsperiod. För Sveriges del skulle det då handla om 1.500 personer. Vi får väl hoppas att det inte bland dessa finns några som vi redan tidigare hunnit skicka tillbaka till Italien. Eller kanske vore det bra om dom fick komma tillbaka till Sverige? Hur som helst tror jag inte att det är Sverige eller t.ex. Tyskland, som redan i dag tar ett stort ansvar, som kommer att bli problemen i det här projektet. Istället är det nog snarare bland annat våra grannar Danmark och Finland som i sedvanlig ordning låter sin rasistiska egoism prägla handlandet i EU. Att svenska Sverigedemokrater protesterar är väl inget att förundra sig över. Tyvärr har ju däremot deras främlingsfientliga kollegor i Danmark (Danskt Folkeparti) och i Finland (Sannfinländarna) släppts in till Maktens grytor. Där dom då får lov att prägla ländernas politik. Läs mer hos Sveriges Radio. Det är ju inte så att jag alltid känner stolthet över våra Nordiska grannar. Snarare är det så att det ofta händer att jag känner en skam över den egoism som präglar dessa grannar.

» Bedragare del 203:

Så är dom då igång igen PayPal bedragarna. Detta är väl i varje fall den fjärde versionen av bedrägerimejl som försöker komma över mina inloggningsuppgifter till mitt PayPal-konto. Den här gången är mejlet till stor del utformat som grafik istället för ren text.

PayPal
You Are Almost Finish Confirm Your Account ...
PayPal
Your account will be closed

Dear customer, Your account will be closed from you until we hear from you, to update your information simply click on the web address below

Confirm my account now

Once you add a payment method, shop easier at millions of great retailers like the ones below.

Men så här löd i varje fall texten som dom tyckte att jag skulle klicka på. Hur som helst var mejlet ganska proffsigt utformat. Men, förutom den allmänna misstanken man får av alla "konfirmera"-mejl som dyker upp, så när man tittar vart länken leder och ser att webbadressen är något totalt anonymt så blir man helt övertygad. Släng skiten i papperskorgen!

» Ryanair:

Ryanair

För övrigt anser jag att Ryanair ska bojkottas.Rör inte min kompis

torsdag 2015-07-16
Vårt älskade EU
tyckeri nummer 6636

» EU-Parlamentet som lekstuga:
Den Europeiska Unionen

Våra valda EU-Parlamentariker är ett urval av våra medborgare. Speciellt utvalda kan man tänka sig. Men det förekommer att man funderar över hur detta urval sker. För några dagar sedan kunde vi t.ex. läsa om den polska EU-Parlamentarikern Janusz Korwin-Mikke som tyckte att en "Hitler-hälsning" var en lämplig illustration till en debatt om att tågbiljetter ska gälla inom hela EU. - "Ein Reich, Ein Volk, Ein Ticket" var hans kommentar. Till och med Polens Utrikesminister Grzegorz Schetyna kände sig till slut tvingad att be om ursäkt. Det ska påpekas att Janusz Korwin-Mikke redan tidigare låg ganska lågt i anseende. - "Som monarkist är jag för att alla förlorar sin rätt att rösta. Kungen skulle sedan styra genom guds nåd" är ett sådant citat som kanske inte tyder på allt för stor insikt om hur världen ser ut. - "Kvinnor är dummare än män och borde inte få rösta" är ett annat av hans yttranden. Så visst är EU-Parlamentet ett urval av EU:s medborgare. Men urvalet bygger inte på kompetens...

Atombomb
» Irans kärnteknik:

Ett avtal har nu äntligen tecknats med Iran om landets kärnteknikprogram. Syftet bakom avtalet har varit att säkra att det iranska kärnteknikprogrammet uteslutande har en civil användning och att förhindra att Iran skaffar sig kärnvapen. Iran har hela tiden hävdat att deras kärnteknikforskning uteslutande har civila mål. Något som har misstrotts av en mycket stor del av övriga omvärlden. Iran har därför utsatts för en omfattande handelsblockad för att tvinga landet till ett avtal som innehåller garantier mot att Iran skaffar kärnvapen. Och nu verkar Iran och världens stormakter (USA, Frankrike, Storbritannien, Ryssland, Kina och Tyskland) ha gjort en överenskommelse. Något som väl i stort sett hela världen är lättade över - förutom ledningen i Israel. De israeliska invändningarna handlar officiellt om att man inte litar på Iran. Sedan kan man undra om Israel är rädda för att samma stormakter ska kräva samma typ av avtal med Israel? Kanske är det nu dags för världens stormakter att ställa samma krav på Israel. Dvs en överenskommelse som bygger på att övriga världen får garantier för att Israel inte har kärnvapen. Eller det kan inte Benjamin Netanyahu tänka sig? Och sedan ska vi inte tala om de aktuella "stormakternas" egna kärnvapen!

» Bedragare del 202:

Ett numera ganska vanligt sätt att lura oss lättlurade Internetanvändare är att skicka smickrande kommentarer till bloggar. Men, man har som syfte att lura läsaren att klicka på en länk som leder till något helt annat. I söndags skrev jag med rubriken: EU som trasigt lokomotiv. Och det tog inte så lång tid innan det dök upp flera insmickrande kommentarer. Här är en av dessa:

Thanks for finally talking about > "EU som trasigt lokomotiv"

Liked it!

Feel free to surf to my web-site :: Jacob Hiller Jump Manual Review Techniques Exposed

Naturligtvis bygger systemet på att man inte modererar kommentarerna. Vilket jag alltså gör. Kommentarer som denna publiceras alltså inte utan slängs enbart i papperskorgen.

» Ryanair:

Ryanair

För övrigt anser jag att Ryanair ska bojkottas.Rör inte min kompis

onsdag 2015-07-15
Egoismen och rädslan styr
tyckeri nummer 6635

» EU:s greklandsskandal:

Kapten Euro
Hur ska den grekiska sjukan botas? Vems är skulden? Det är två frågor som diskuteras av alla... Nåja, väldigt många i varje fall. Och vad Sven Tycker tycker har nog framgått redan tidigare. Hur som helst är det uppenbart att den Höger som styr Europa i dag vill markera tydligt mot alla former av Vänstertankar. Det utpressningsavtal som Grekland påtvingas är ett tydligt exempel på detta. Det är en fortsättning på de åtstramningar som Grekland ålagts under fem år, och som uteslutande försämrat läget ytterligare. Bland annat kommer troligtvis den grekiska staten att tvingas sälja ut ett antal öar. Ett utmärkt tillfälle för diverse penningstarka spekulanter från runt om i världen att köpa sig en egen ö. En försäljning som sedan den en gång är gjord inte går att göra om. En gång utsåld, för alltid förlorad. Kanske skulle Grekland istället vända sig till Kina som tydligen erbjudit sig att låna pengar till Grekland mot att grekiska hamnar lämnas i pant. Verkligheten är den att Greklands usla ekonomi (som egentligen innebar att Grekland aldrig skulle accepterats som Euro-medlem) blev ytterligare försämrad av Euro-medlemskapet eftersom den valutapolitik som förts inom Euro-området (t.ex. räntepolitik) anpassats till att passa Tyskland. Men eftersom Grekland befunnit sig i en annorlunda fas i ekonomin har den politik som förts istället försämrat situationen ytterligare i Grekland. Åtstramningarna som Greklands tidigare högerregering accepterat och genomfört har sedan ytterligare försämrat det ekonomiska läget i Grekland. Nu har en ny vänsterregering valts av det grekiska folket, och denna vill prova en annan väg än den som misslyckats i fem år. Och något sådant kan naturligtvis inte accepteras av det Högerstyrda Euro. Till och med de flesta ekonomer (som Internationella Valutafonden) inser att någon form av skuldavskrivning är nödvändig. Men något sådant kan inte accepteras av Tyskland t.ex. Ett land som under 1900-talet fick sin ekonomi räddad vid flera tillfällen genom just skuldnedskrivningar. Följ gärna diskussionen mellan Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt och Högerns representant Calle Str... f'låt Bildt på Twitter.

» Håll flyktingarna borta:

UNHCR

Enligt en rapport från FN:s flyktingorgan UNHCR befinner sig i det närmaste 12 miljoner av innevånarna i Syrien på flykt (det är nästan hälften av landets innevånare). 4 miljoner av dessa befinner sig utomlands, och antalet växer snabbt. Så vad gör vi då i Europa? Jo, allt vi kan för att förhindra dom från att ta sig till vår skyddade värld. Turkiet har redan ungefär 1,8 miljoner syriska flyktingar, Libanon har tagit emot 1,2 miljoner flyktingar från Syrien. Libanon har redan drygt 4 miljoner innevånare på en yta motsvarande Skåne. I hela Europa finns totalt cirka 270.000 flyktingar från Syrien. Och vi gör allt vi kan för att förhindra fler från att ta sig hit. Ungern ska bygga en hög mur vid gränsen mot Serbien för att förhindra flyktingar från att ta sig över gränsen till EU. Jag läser att Israel ska bygga en tre meters högteknologisk mur vid gränsen mot Jordanien för att förhindra människor från att ta sig över gränsen. Övriga gränser är redan välbevakade. Och, alla EU:s medlemsländer gör allt dom kan för att förhindra att flyktingar kan ta sig till dom. - "Låt flyktingarna stanna i närområdet" är slagordet. Jag undrar om slagordet hade varit det samma om EU översvämmats av flyktingar från någonstans i närområdet? Samtidigt läser jag att UNHCR saknar pengar. Man har helt enkelt inte slantar nog att hjälpa till att ta emot flyktingarna i närområdet. Den syriska flyktingkatastrofen är den värsta på årtionden, och i Europa blundar vi. Enligt en annan FN-rapport befinner sig i dag 60 miljoner människor på flykt från krig i Asien och Afrika. Och det är bara en bråkdel av dessa som når Europa. Men vi gör vad vi kan för att stoppa rännilen. Att vi inte skäms!

» Bedragare del 201:

Tänk att få en helt ny och fin lyxig mobilleksak? I varje fall är det så det är tänkt att vi ska tänka.

Testa den nya läckra Samsung S6 Edge och behåll den efteråt

Anja Møller anja@morgenmailen.se

Hej Sven

Skulle du vilja ha en ny läcker mobiltelefon, helt utan att ge något för den? Då har du möjligheten för att få en nu. Vi söker nämligen testpersoner till att testa den nya läckra Samsung S6 Edge mobiltelefon. Det enda du ska göra är att använda den, berätta för oss om din upplevelse av den och så får du behålla den efteråt som tack för din hjälp!

- Ansök nu, och se om du blir vår lyckliga testperson -
Med venlig hilsen / Best regards
Anja Møller
Nyhedsportalen/ NewsletterService
Unsubscribe me from this mailing list

______________________________________
As a reciever of our services, you will get one email once a day with attractive offers and competitions from our sponsors. The sender in this mail is from an external partner. You are receiving this email because you have previously given Nyhedsportalen permission. This newsletter is advertising and therefore commercial content. Our mission is to provide you with relevant offers and inspiration. If you do not want to receive emails, you may unsubscribe via the link at the bottom, marked in blue colour.

Company:
NyhedsPortalen ApS
Amaliegade 3
1256 Copenhagen
Denmark

Men jag tror faktiskt inte på erbjudandet. Det finns nog minst en hake, om inte ett stort antal hakar. Jag tror att jag i sedvanlig ordning struntar i det hela och slänger skiten i papperskorgen.

» Ryanair:

Ryanair

För övrigt anser jag att Ryanair ska bojkottas.Rör inte min kompis

tisdag 2015-07-14
Dom som styr och moralen
tyckeri nummer 6634

» Berlusconi slipper undan igen:
Silvio och Silvia i samspråk

Som jag skrev för några dagar sedan så var den italienska fiffelpolitikern Silvio Berlusconi ordförande i den Europeiska Unionen just i samband med att Sverige 2003 höll folkomröstning om vi skulle avskaffa våra kronor och gå över till Euro-valutan. Resultatet av omröstning för 12 år sedan blev att vi sade Nej till Euron. 10 år senare, 2013 dömdes Silvio Berlusconi till 7 års fängelse för bland annat skattefiffel. 2 år av domen benådades automatiskt och resten slapp han sitta av i fängelset pga sin ålder, över 70 år. Nu har han på nytt dömts till fängelse, denna gången i tre år, för bland annat mutor som utfördes 2006. Men, även denna gången slipper den stackaren sitta av sin dom i fängelset. Anledningen är tydligen att preskriptionstiden snart går ut så domen hinner inte överklagas. Har man resurser och förbindelser så lyckas man allt som oftast smita undan. Silvio Berlusconi är inte den första EU-ordföranden med begränsad moral. Just nu är det Luxemburgs f.d. premiärminister och finansminister Jean-Claude Juncker som är ordförande. Under åren 1998-2009 var han som sagt finansminister i lilla Luxemburg. Under samma period har Luxemburg varit ett skattefifflarnas paradis.

» Bedragare del 200:

Ett jubileum får vi väl fira med ett speciellt erbjudande om att i princip få en Apple Watch. För det är väl något som vi alla går och drömmer om.

Applewatch info@starburstmedia.se

Vi behöver din hjälp!

Apple lanserar deras nyaste produkt - Apple Watch. Därför behöver vi din hjälp. Du kan hjälpa oss med att testa den nya Apple Watch, berätta för oss om din upplevelse av produkten och efteråt får du helt enkelt lov att behålla den nya Apple Watch som tack för hjälpen!

Ansök nu och se om du blir vår lyckliga testperson!

Fast om jag ska vara uppriktig så har jag inte riktigt fattat finessen med en Apple Watch. Jag har redan en armbandsklocka, och har inga önskemål om att den ska utföra några andra tjänster till mig än att tala om tiden om jag tittar på den. Så även om detta hade varit seriöst (vilket det naturligtvis inte är) så hade jag inte nappat. Släng skiten i papperskorgen - även om det är ett jubileum. Och detta trots att man skickat flera mejl till mig.

» Ryanair:

Ryanair

För övrigt anser jag att Ryanair ska bojkottas.Rör inte min kompis

måndag 2015-07-13
Nu börjar semestern
tyckeri nummer 6633

» Skandalen med Ship to Gaza:
Stater som erkänt Palestina

Det blev lite debatt från vissa håll när Sverige för inte så länge sedan beslutade att erkänna den Palestinska staten. Förhoppningen var därför hög när Ship to Gaza gjorde ett nytt försök att bryta den illegala israeliska blockaden mot Gaza. Ett svenskflaggat fartyg med en stor grupp svenskar ombord begav sig helt öppet iväg mot Gaza lastade med sjukvårdsutrustning och solpaneler som skulle överlämnas till ett sjukhus. Båten skulle överlämnas till fiskare som fått sina båtar förstörda. Men, i sedvanlig ordning, tillät inte den israeliska makten leveransen att komma fram. Det svenskflaggade fartyget bordades ute på internationellt vatten av beväpnad och maskerad israelisk militär. Fartyget kapades och besättning och passagerare fördes till Israel och fängslades. Båt och last stals och konfiskerades. Läs gärna författarinnan Kajsa Ekis Ekman ledarartikel i tidningen Dagens ETC för några dagar sedan. Hon var en av de svenskar som befann sig ombord och som kidnappades och fängslades i Israel. Hur har då den svenska officiella reaktionen varit när svenska medborgare kidnappas på internationellt vatten och sedan fängslas av en främmande makt ute på internationellt vatten på sin väg från Sverige till en annan av Sverige erkänd stat? Låt mig säga att jag saknar en modig svensk politiker som vågar öppna mun! Stefan Löfven och Margot Wallström har gjort mig besvikna. Jag hade faktiskt väntat mig mer från Margot Wallström. Du har sjunkit rejält i mitt anseende, jag har haft stor respekt för dig - tidigare.

» Girigheten tar över:

Girighet
Det kan vara lönande att vara politiker. Eller kanske vi ska säga, med tanke på detta exempel, det kan vara lönande att ha varit politiker. USA:s förre president George W. Bush får hård kritik för sina arvoden. Nyligen höll nämnda George W. Bush (f.d. republikansk president i USA) ett tal på en välgörenhetsgala för amerikanska krigsveteraner. Och han håller inte tal gratis. Arvodet för att hålla talet var motsvarande 845.000 kronor. Till detta betalade välgörenhetsorganisationen motsvarande 170.000 kronor för att flyga George W. Bush till och från välgörenhetsgalan i privatplan. Och tydligen är inflationen våldsam i USA. Förra året ville George W. Bush med makan Laura Bush "bara" ha motsvarande 420.000 kronor för sitt tal! Som sagt, det är uppenbarligen lönande att vara f.d. politiker. Fast veteranföreningen tycker visst att det var väl använda slantar. Jaha! George W. Bush kanske skänkte arvodet till föreningen...

Fast jag förstår att de slantar George W. Bush plockade in för de här samtalen egentligen inte är så mycket pengar. För inte så länge sedan såg jag i Veckans Affärer en lista över USA:s 10 bästa betalda VD:ar. Högst på den listan låg Michael T. Fries på tele- och kabel-TV operatören Liberty Global. Hans lön förra året var 112 miljoner dollar. Detta är nästan 2,5 miljoner kronor per dag i 365 dagar per år. De dryga 11 miljoner dollar per år som George W. Bush skulle tjänat om han höll ett tal med det arvodet varje dag under ett helt år skulle knappast placerat honom på topp-100 listan. Men det är lite svårt att greppa för oss vanliga dödliga som inte ens begriper vad det handlar om för belopp. Siffrorna har så många nollor att vi inte kan greppa det. Men slantarna skulle kunna göra rejäl nytta på en del håll i vår värld.


Rör inte min kompis

söndag 2015-07-12
EU som trasigt lokomotiv
tyckeri nummer 6632

» Finansminister Magdalena Andersson inser att Sven Tycker hade rätt:

Euro Nej
Söndagen den 14 september 2003 röstade det svenska folket i en folkomröstning ifall Sverige skulle ansluta sig till Euro-valutan. Slutresultatet blev att en klar majoritet sade Nej Tack! Och sedan dess har allt fler insett att vi som sade Nej hade rätt, och att den övervägande delen av Makten som sade Ja hade fel.

Inför folkomröstningen skrev jag på Sven Tycker på fredagen den 12 september: - "Slutligen konstaterar vi att EU:s ordförande (Berlusconi ni vet) i en tidningsintervju hyllat Benito Mussolini, Italiens fascistledare under 40-talet och Adolf Hitlers gode vän. Det är samma EU vi på söndag ska fatta beslut om att knyta oss ännu fastare till!" Den i dag flera gånger brottsdömde Silvio Berlusconi var alltså just då ordförande i den Europeiska Unionen - EU.

Dagen efter på lördagen den 13 september skrev jag: - "I morgon är det folkomröstning. Vår rätt att utnyttja en demokratisk rättighet som många offrat sitt liv för att få tillgång till, och som fortfarande människor får offra sina liv för att kämpa för. Visa dom din uppskattning och tacksamhet. Ta tillvara din framkämpade rättighet - Gå och rösta. Och du, rösta helst Nej!"

På valsöndagen den 14 september avslutade jag dagen med följande tanke: - "Tack för det svenska folk! Ett relativt högt valdeltagande på över 80% tycker jag är tillfredsställande. Och ett klart utslag på 56% Nej och 42% Ja gör att det inte finns någon anledning att diskutera valresultatet. Nu går vi vidare!"

Slutligen dagen efter när jag hade lite mer tid över tyckte jag till följande: - "Jag kan inte undanhålla mig en lite mer uttömmande kommentar till folkomröstningsresultatet. Efter närmare 14 timmars arbetsdag som valförrättare var jag i går allt för trött för någon mer uttömmande tankeverksamhet. Jag tyckte att ett antal borgerliga politiker och näringslivsföreträdare var lite dåliga förlorare igår. Skyllde valförlusten på andra, och konstaterade att man inte lyckats förklara riktigt fördelarna. Ingen eftertanke om att det kanske hade varit fel på den maträtt som erbjöds. Ingen eftertanke om att man kanske ska börja fundera på hur man vill att EU ska se ut för att få folket med sig. Protesterna handlade inte bara om att svenska folket inget begriper, vi begriper mycket väl. Och här hittar vi nog även en del av förklaringen till de nästan nedvärderande yttranden som kunde höras från diverse Ja-förespråkare vid diskussioner utanför vallokalen. Jag blev beklämd flera gånger, men kunde ju som neutral valförrättare inte ge mig in i diskussionen. Jag tror inte att Socialdemokratin får några problem att ena sig efter detta. Om bara inte Göran Persson gör som vissa näringslivsföreträdare verkar tycka, dvs. sparkar Nej-företrädarna i regeringen med Pagrotsky i spetsen. Hur skulle det se ut om de som vann får sparken och de som förlorade får sitta kvar. Nä, så illa kan det väl inte gå? Ett parti som verkligen borde få problem är KD som fick en stor majoritet av sina egna väljare att rösta mot partiets ståndpunkt (inom S var det visst ganska lika). Men det är ju Affe som bestämmer som vanligt så det löser sig nog."

Euro Nej
Och nu hör jag i dag att vår socialdemokratiska finansminister Magdalena Andersson inser att jag faktiskt hade rätt och att hon hade fel. I en intervju med Sveriges Radio säger hon bland annat: - "Jag själv argumenterade för att vi skulle vara med i euron, jag tyckte då att fördelarna vägde över. Men det måste man säga, flera av dem som argumenterade för att det fanns nackdelar med euron, ja, det har visat sig att en del av de nackdelarna har ju infunnit sig". Jag vill inte säga att jag känner skadeglädje över att jag uppenbarligen var mer intelligent än vad Magdalena Andersson medger att hon var. Egentligen är det underligt att så få inom Makten insåg att det faktiskt var problem med att så många olika ekonomier befann sig inom samma valutaområde. Som Magdelana Andersson (i dag) säger: - " Att det kunde skapa problem att det var ett ganska stort valutaområde och att ekonomierna såg väldigt olika ut. Det har visat sig att det har skapats en del problem", och hon fortsätter med: - "Det var absolut någonting man såg, men det kanske fick större konsekvenser än vad en del på ja-sidan, inklusive mig själv, trodde då". JAG HADE RÄTT! Hahaha!

Avsluta gärna dagen med att läsa vad Katrine Marçal skriver på ledarsidan i Aftonbladet i dag under rubriken: EU är som ett trasigt lokomotiv! Det är fult att känna skadeglädje, men jag kan inte låta bli - lite...

» Bedragare del 199:

Tänk så underbart att det väntar en hemlig gåva på mig. Jag blir så glad när någon vill ge mig en gåva. Och till råga på allt så står det tydligen mitt namn på den här gåvan. Men det gäller att skynda. Jag har inte så många dagar kvar för att nappa. Vi får skylla det på att det hela hamnade i "Spamlådan" så jag hittade det inte omedelbart. Så här skriver man:

Apple

Hej ,

En Hemlig Gåva väntar på dig - och mycket mer!

Du läste rätt. Det är en hemlig gåva med ditt namn på den.
Du kan snart få höra ljuden av vinster.
Bara gör en insättning före midnatt måndagen den 13 Juli 2015 och den är din.

Vänta - Det kommer mer!

Du får också en 150% bonus upp till 6000 kr när du gör din insättning.

Spela Nu!

PlayMillion Promotions

Fast det är klart. Det handlar uppenbarligen om att spela bort sina pengar. På det området har jag en princip. Jag spelar aldrig bort pengar... Jag kan ibland tänka mig att köpa lotter eller motsvarande om överskottet går till något som jag gärna skänker pengar till. Men icke sade Nicke till att spela bort pengar hos någon som arrangerar det hela för att tjäna slantar. Kommersiella spel kan spola ner sig i toaletten utan att passera Gå. Släng skiten, det var i "Junk E-Mail" skiten hörde hemma.


Rör inte min kompis

lördag 2015-07-11
Tyckerier en lördag
tyckeri nummer 6631

Svenska polisen
» Skrämmande människosyn:

Ibland händer det att man blir förundrad över hur människor tänker. Men, ibland blir man egentligen inte förvånad utan konstaterar bara att man inte kunde vänta sig något annat. I det här fallet som jag tänkte tycka till om vet jag faktiskt inte vart jag skall hänföra mina reaktioner. Jag råkade i dag på jobbet sitta och bläddra i en gammal Kvällsposten (gårdagens) i en paus. Och passade på att läsa bland annat ledarsidan. Och läser då den här ledaren, som alltså är gemensam mellan Expressen och den sedan tidigare uppköpta Malmötidningen Kvällsposten (även kallad Kvällspesten...) som förvandlats till en regional upplaga av Expressen. Bland annat är alltså ledarsidan gemensam. I en lång utläggning beklagar sig Expressens anonyma ledarskribent över att svenska poliser har känslor, och att man visar detta. Denna anonyma ledarskribent har tydligen varit inne och läst på polisens officiella Facebooksida och upptäckt att det där finns poliser som "gråts det och hulkas, kramas och stirras hålögt ut i tomma intet vid mord- och olycksplatser". Och hen är uppenbarligen mycket upprörd över det faktum att en polis skulle falla så djupt att han eller hon visar känslor. Denna anonyma ledarskribent tycker uppenbarligen att svenska poliser ska vara okänsliga stenstoder som inte har något annat än lagens bokstav framför ögonen. Känslor är tabu! Så här skrivs det:

- "Men poliser bär uniform av ett skäl. Den understryker att polismannen är en myndighetsperson, att alla poliser följer samma reglemente. När poliser är i tjänst är de inte Kalle eller Samira, de är sitt yrke och sitt uppdrag. Och de förväntas behandla medborgare jämlikt, oavsett om dessa heter Kalle eller Samira. I uniformen sitter likheten inför lagen."

Jag tycker att denna anonyma ledarskribent ska fundera lite till. Vi ska vara glada för att vi har poliser som inte bara är stenstoder utan även har känslor och därmed visar mänsklighet. Man kan behandla medborgarna jämlikt även om man har mänskliga känslor. Dra något gammalt över er på Expressens ledarredaktion!

» Bedragare del 198:

Visst vill vi alla låna pengar? Fast vi kanske inte ska låna av vem som helst! First Trust Bank Loan Firm, eller vad dom nu kallar sig, verkar inte allt för seriösa. Hur som helst skriver dom så här:

first trust bank loan firm firsttrustbankloanfirm1@gmail.com

God dag till dig, jag har goda nyheter för er alla i dag, en ära som du håller med erforderlig första förtroende banklån företag som specialiserat sig på att hjälpa människor ekonomiskt, erbjuder vi lån på 1000 till 10.000.000 euro, dollar Pound, USD, etc . vi erbjuder lån till en ränta på 2% för högst 30 år, används för närvarande, kontakta mig nu lånas via e-post: firsttrustbankloanfirm1@gmail.com, jag ser jag väntar på dina brev.

Mitt råd är dock att inte låna pengarna. Mitt allmänna råd när det gäller att låna pengar är - att inte låna pengar. Skulle man däremot behöva låna slantar så ska man göra detta hos något välkänt "institut". Säger dom Nej till lån så ska man nog helt avstå från lån. Släng detta och alla andra liknande erbjudande i papperskorgen. Dåliga "Google-översättningar" kommer inte från seriösa företag.


Rör inte min kompis

fredag 2015-07-10
Bluff och bluff
tyckeri nummer 6630

» Den grekiska tragedin:

Grexit
Varför har den grekiska tragedin tillåtits att gå så långt som den gjort? För om ni nu trodde något annat så har den grekiska ekonomin varit på fallrepet i minst fem år. Grekland har under hela tiden beviljats nya lån för att kunna betala av gamla lån och hela tiden har det krävts kraftiga nedskärningar av ekonomin. Skatter har höjts (men inte speciellt för höginkomsttagare) och enorma nedskärningar i statsbudgeten har gjorts (förutom för militärbudgeten). Allt enligt krav från Europa som lånat ut pengarna, och nedskärningarna har accepterats av Greklands tidigare högerregering. Men, läget har inte blivit bättre! Åratal av nedskärningar har totalbromsat ekonomin så skatteinkomsterna har rasat medan arbetslösheten har skenat. De enorma nedskärningar som krävts från grekerna har inte hjälpt upp situationen, istället har läget försämrats ytterligare. Denna utveckling resulterade i att grekerna slängde ut högern och i år valde en vänsterregering under vänsterledaren Alexis Tsipras, som insett att de våldsamma nedskärningarna inte har hjälpt, utan vill prova en annan väg. Men detta accepteras naturligtvis inte av högerstyrda Tyskland och kapitalet som styr. Alltså har läget blivit ännu mer akut. Sanningen är att grekerna inte går i pension vid 50. Den genomsnittliga pensionsåldern i Grekland är högre än snittet inom EU! Sanningen är att grekerna inte jobbar mindre än andra. Den genomsnittliga årsarbetstiden i Grekland är högre än snittet inom EU! Siffrorna avser INNAN krisen! Sanningen är den att det grekiska skattesystemet inte fungerar. Rika och högavlönade smiter undan sin skatt. Sanningen är att korruptionen är svår i Grekland. Sanningen är att Greklands medlemskap i Euron försämrat läget i Grekland eftersom den ekonomiska politik som förts inom Euro-länderna har anpassats till Tyskland och liknande länder i centrum. Medlemsländer som inte befunnit sig i takt med Tyskland osv har istället tvingats på en politik som försämrat läget ytterligare. Jag tror att enda lösningen för Grekland (och Euron) är att låta Grekland lämna och att skriva ner skulderna. Tyskland som är de livligaste motståndarna till detta kanske vi ska påpeka är det europeiska land som i modern tid fått mest statsskulder nedskrivna. Grexit är enda lösningen. Grekland skulle aldrig gått med i Euron (skulle aldrig ha släppts in). Vi ska i Sverige vara tacksamma för att vi som väljare sade Nej. Sedan får de få kvarvarande Euro-förespråkarna (som folkpartisten Carl B Hamilton) gärna tycka annorlunda. Vi lever i en demokrati!

» Bedragare del 197:

Dagens bluffmejl är föredömligt kort. Jag ska ha 5 miljoner dollar från någon Liliane Bettencourt, som jag inte har en aning om vem det är. Det är bara att mejla så får jag nog reda på allt.

Tachiveyi Tamuka Tamuka.Tachiveyi@bartshealth.nhs.uk
fr 2015-07-10 00:35

Hello.....$5,000,000.00 made to you by Mrs.Liliane Bettencourt Reply now: mrslilianeb@hotmail.com For more info

Fast efter en lika föredömligt kort fundering har jag bestämt mig för att inte mejla. Några pengar lär jag inte se till, och risken är stor att någon kommer att försöka lura av mig de få pengar jag trots allt redan har. Släng alltså skiten i papperskorgen.


Rör inte min kompis

torsdag 2015-07-09
Tankar en torsdag
tyckeri nummer 6629

» Anna Kinberg Batras succé:

Arbete ger frihet
Det är några dagar sedan jag roade mig med att kommentera en av dessa väljarundersökningar som väller över oss. I dag är det Expressen som presenterar sin undersökning - som görs av Demoskop. Och denna innehåller egentligen bara två förändringar sedan förra månaden. Och uppenbarligen är inte ens dessa större än felmarginalen. Hur som helst rasar Moderaterna till 23,1% (-3,0) medan däremot Sverigedemokraterna ökar i motsvarande grad till 18,7% (+3,0). Ska vi tolka detta som att Moderaternas (under Anna Kinberg Batra) allt större acceptans av SD:s syn på omvärlden gör att väljarna tycker att då kan dom ju lika gärna stödja originalet - alltså Sverigedemokraterna. Övriga partiers ändringar rör sig om decimaler av procentenheter:
Socialdemokraterna 25,5% (-0,4)
Moderaterna 23,1% (-3,0)
Sverigedemokraterna 18,7% (+3,0)
Miljöpartiet 7,1% (+0,3)
Vänsterpartiet 6,8% (+-0)
Centern 6,6% (-0,7)
Folkpartiet 4,7% (+-0)
Kristdemokraterna 4,2% (+0,7)
Vi kan alltså konstatera att Kristdemokraterna kryper över strecket. Att Socialdemokraterna fortfarande är störst. Att Miljöpartiet och Vänsterpartiet kommer på 4:e och 5:e plats och är större än Moderaternas stödpartier inom Högeralliansen. Vi kan också konstatera att de tre Rödgröna partierna är större än de fyra Högerallianspartierna. Till slut kan vi väl säga att Anna Kinberg Batra inte gjort så stor succé.

Älska din nästa
» Hatet:

Hatet mot muslimer, romer, judar och så vidare på nätet ökar. Detta får i sin tur som effekt att de direkta hatattackerna mot muslimer, romer och judar mm ökar ute i samhället. Enligt en rapport från Europarådets kommission mot rasism och intolerans som jag läser om hos SVT och Svenska Dagbladet ökar hatet på nätet, där det sprids allt mer rasism och intolerans. Effekten av hatet på nätet är att människor blir inspirerade att göra aktioner i verkligheten. Man kan mycket väl vara kritisk mot vad IS eller islamska terrorister gör utan att för den skull döma alla muslimer för detta. Man kan vara kritisk mot den Israeliska politiken mot palestinierna eller tro på myten om hur judiska affärsmän dominerar affärsvärlden utan att för den skull döma alla judar för detta. Och, man kan vara kritisk mot vad vissa romer gör utan att för den skull sprida hat mot alla romer. För att inte tala om att man kan vara kritisk mot vad svenska pedofiler hittar på i Thailand utan att för den skull döma alla svenskar för detta. Jag hoppas att jag på min blogg inte hänförs till denna kategori. Jag försöker t.ex. när jag regelbundet kritiserar den Israeliska politiken att noggrant poängtera att kritiken ska gälla den israeliska politiken, inte judar som grupp. Samma sak gäller när man t.ex. kritiserar terrorgruppen Islamska Staten. Det innebär inte att jämställa dessa med muslimer som grupp. Och det är en skam hur detta hat mot grupper, pga religion, pga ursprung, pga hudfärg osv, får människor att behandla våra medmänniskor på ett vidrigt sätt. Det enda område där detta är befogat är väl egentligen "stockholmare"...

» Bedragare del 196:

Man gör mycket som man inte är medveten om. I går hade jag ett rejält migränanfall under dagen så jag kan inte riktigt minnas vad som pågick på dagen. Men, jag tvivlar på att det hade med Netflix att göra. Vad jag vet har jag inte något konto hos Netflix. Ett försök att kontrollera detta på hemsidan visade också att det inte fanns något registrerat. Så här skrev dom i varje fall:

Netflix
ID83982: Vi har ett problem med ditt konto

Netflix Sverige accounts-net@server.se
to 2015-07-09 13:25
Till: sven@swl.nu;

Tyvärr har vår ekonomiavdelning upptäckt att det inte gick att debitera ert konto.
För att du ska kunna fortsätta använda våra tjänster utan avbrott måste du uppdatera dina faktureringsuppgifter.
>> Vänligen besök denna sida för att fortsätta använda Netflix.

Hela processen tar 2-3 minuter.
Tack för din tid.
Det är tråkigt att du lämnar oss.

-----------------------------------------------
Detta meddelande skickades till [ sven@swl.nu ] av Netflix.
SRC: 4773.1.olye.sv-SE
Netflix Luxembourg S.à r.l., 26, Boulevard Royal, #205, L-2449 Luxembourg

Alltså är det bara att konstatera att det här mejlet, som så många andra mejl varje dag i mejllådan, bara är bluff och fiffel. Försök att lura mig att lämna uppgifter som jag inte vill lämna - eller som jag tar skada av att lämna. Det är alltså bara att slänga den här skiten i papperskorgen som så mycket annat.


Rör inte min kompis

onsdag 2015-07-08
Bidragssamhälle och Sverigedumokraterna
tyckeri nummer 6628

Avskaffa ROT och RUT
» ROT:

Bidragssamhället är något som vi inte blir av med. Och en intressant fråga är om bidragssamhället är något positivt eller negativt. Det är liksom skillnad på "bidrag" och bidrag". Under de senaste 8 åren har ju Högeralliansen styrt vårt land. Och dom har med jämna mellanrum velat "begränsa bidragssamhället". Dom som behöver bidrag ska inte ha bidrag, men de som klarar sig utan bidrag ska tydligen istället ha bidrag! Exempel på detta är ROT- och RUT-bidragen. Det mesta av dessa bidrag hamnar hos villaägare med dyra villor. Personer som egentligen har råd att betala själva. Men dom tackar inte Nej tack om vi andra skattebetalare subventionerar deras ombyggnad av villan eller städningen och putsningen av fönstren. På senare år har till och med ROT-bidragen som hamnar i utlandet mer än fördubblats. Jag kan inte förstå varför jag som hyresgäst i en lägenhet med mina skattepengar ska subventionera villaägarnas tillbyggnader i Vellinge eller Danderyd. Nu läser jag att man från Regeringen faktiskt ska göra en förändring till det bättre. Samtidigt som ROT-avdraget ska begränsas ska de pengar som sparas användas för att hjälpa till att bygga nya, mindre lägenheter för t.ex. studenter och ungdomar. Istället för att vi andra svenskar ska subventionera 50% av villaägarnas kostnader så sänks bidraget till 30%. Bra tänkt. Fortsätt att begränsa det hela!

Sverigedemokratisk sandlåda
» Sverigedemokrater.....

Vet ni vem Michael Öhman är? Han är tydligen Sverigedemokratisk ledamot i kommunfullmäktige i Heby kommun där han också är ordförande för den lokala SD-avdelningen. Heby ligger i Uppland om ni inte var medvetna om detta. Hur som helst har Michael Öhman kommit fram till att halalslaktat kött är rent magiskt. Michael Öhman har nämligen kommit fram till att om man serverar halalslaktat kött i skolan så förvandlas de som äter detta kött till muslimer. Själv har jag alltid tyckt att muslimer som kräver att köttet ska slaktas på ett visst sätt (halal alltså) egentligen är lite tramsiga. Men uppenbarligen är det rent magiskt. Fast att använda ordet "lunatic" är väl trots allt att överdriva det hela. Eller ordet "ridiculed"! Jag tycker det är lite väl elaka ord att använda om någon som helt enkelt inte begriper bättre. Nu var det tydligen så att det var bara ett par skolelever som ville ha halalkött som fick det, så Michael Öhman är bara ute och reser helt enkelt. Att Sverigedemokrater är ute och reser och inte begriper bättre är ju ingen direkt nyhet! Men å andra sidan så om man äter en linjal så blir man mätt. Åt en nöt - blev SD-politiker är kanske också lite elakt.

» Bedragare del 195:

Om jag förstår det hela rätt så är det tydligen någon som betalt pengar till mig. Däremot begriper jag faktiskt inte varför eller vem. Men det är uppenbarligen bara att öppna de båda kopiorna som är komprimerade. Intressant är att det är mindre än en vecka sedan som en annan bank i Förenade Arabemiraten också hade pengar till mig (se Bedragare 192). Och dom hade också komprimerat bilagor med komprimeringsprogrammet 7-Zip.

Standard Chartered Bank info2@scbank.com

2 bilagor
IMG-649873.7z
SCB-ADVICE.7z

Attention:

Förenade Arabemiraten
We are pleased to attach your beneficiary payment purchase advice with this email, based on the payment instruction from our customer.

Should you require any assistance, contact your payer (our customer) at the contact number stated in the attached advice. Please note that you will need current version of Adobe Acrobat Reader to view your advice. If you do not have the required software, you can download it from the Adobe website at www.adobe.com.

Best Regards,

Standard Chartered Bank
P.O. Box 777 Deira,
Dubai United Arab Emirates
Phone: +971 600 540040
Fax: +971 4 327 2996

The Information contained and transmitted by this E-MAIL is proprietary to Emirates NBD Bank and/or its Customer andis intended for use only by the individual or entity to which it is addressed, and may contain information that is privileged, confidential or exempt from a disclosure under applicable law.

Men det är faktiskt något som säger mig att det inte är allt för lämpligt att dubbelklicka på de här bilagorna. Någonstans har jag en misstanke att det är något skumt med det hela. Efter att ha funderat en tid så har jag bestämt mig för att trots allt slänga skiten i papperskorgen istället.


Rör inte min kompis

tisdag 2015-07-07
Bluffmakare finns överallt
tyckeri nummer 6627

» Rasism och populism:

Veckans mest komiska insändare hittar jag i gårdagens Aftonbladet. Det är Sverigedemokraternas kulturpolitiska talesperson Aron Emilsson som protesterar mot att Kulturminister Alice Bah Khunke vill höja anslagen till Forum för levande historia. Redan i sitt första stycke i insändaren får han till följande grovt komiska mening:

Sverigedemokraterna
- "SD är ett parti som vilar på demokratisk grund och i partiet arbetar vi aktivt med att bekämpa intoleranta och rasistiska åsikter"!

Jag får nästan intrycket att Aron Emilsson faktiskt tror på vad han säger. Han hänvisar till att Sverigedemokraterna har uteslutit en hel del medlemmar som framfört extremt främlingsfientliga åsikter offentligt. SD leder nog med råge svenska mästerskapen i att utesluta medlemmar. Vad Aron Emilsson däremot glömmer är alla de andra medlemmarna som är kvar i partiet med samma vidriga åsikter. Uteslutningarna sker när media uppmärksammar extra klantiga uttalanden eller när partiledningen vill bli av med misshagliga personer för att behålla makten i partiet. Sitter man däremot nära makten och är "godkänd" av ledningen sitter man ganska säkert. Sverigedemokraterna är ett extremt centralstyrt parti. Skulle SD börja utesluta alla medlemmar med rasistiska och intoleranta åsikter så skulle det knappast bli någon kvar. Partiets nuvarande ledning valde dessutom en gång i tiden att ansluta sig till ett parti som öppet drev en rasistiskt, främlingsfientlig och i stort nynazistisk linje. Man valde att gå med i det partiet! Aron Emilsson förtjänar inte att tas på allvar.

» Bedragare del 194:

Jag fick i går ett mejl från Karriär Magasin SE med rubriken: "Ensamstående mamma från Stockholm tjänar 71 130 kronor i månaden hemifrån". Och det låter väl riktigt lockande? Tänk att sitta hemma och tjäna 71.130 kronor. Allra helst om man är ensamstående mamma. Nu är jag ju varken ensamstående eller mamma, men jag hade nöjt mig med 71.120 kronor!

Hej Sven,
Exposé: Ensamstående mamma från Stockholm tjänar 71 130 kronor i månaden hemifrån
Ge dig själv två minuter att läsa dessa få rader : de kan förändra ditt liv Detta är berättelsen om Marta, någon som vi. Hon förlorade sitt jobb för några månader sedan, ochmed två barn att ta hand om, ett lån att betala och en svår familjesituation, hade hon en riktigt svår tid. Hon trodde att det aldrig skulle bli bättre.
Men Marta gav inte upp, och hon lyckades hitta en lösning på nätet. Nu jobbar hon hemifrån och berättar sin historia på hennes blogg.
Inte alla inser det, men ibland är lösningen på våra problem närmare än vi tror. Det finns ett sätt att lyckas, och du kan hitta det här.
Av Eric Svensson, Karriär Magasin SE

Visst låter det spännande? Men alla länkar leder till en sajt som heter "heteluchtapparaten.nl". Alltså någonting i Nederländerna som sysslar med "hetluftsmaskiner". Och DET låter ju en aning suspekt. Även denna "ensamstående mamma" har sin blogg hos detta holländska hetluftsföretag. Efter en tids övervägande har jag kommit fram till att jag inte nappar på erbjudandet att tjäna en massa pengar på att blogga om hetluft. Har man inte hamnat i hetluften tidigare så gör man det väl sedan? Och min syn på saken har inte med att göra att jag varken är ensamstående eller mamma. Men jag är inte allt för lättlurad! Släng skiten i papperskorgen.


Rör inte min kompis

måndag 2015-07-06
Jan Björklund och rakhyveln
tyckeri nummer 6626

» Jan, skägg och Grekland:
Varför Janne

Jag såg Jan Björklund på TV:n i går på kvällen. Den mannen kan man säga mycket om, men jag har ett tips till honom. Byt ut rådgivaren! Du passar inte alls i 3-dagars skäggstubb och rosa tröja över axlarna. Det första jag gjorde på kvällen efter att ha sett "skoltalibanen" Jan Björklund på TV:n var att omedelbart gå och raka bort min egen skäggstubb. För allt i världen vill jag inte riskera att förknippas med den mannen. Han hade placerats i TV-studion för att tillsammans med Jonas Sjöstedt försöka förklara varför grekerna inte lydde ordern från Tyskland att svälta sig till döds. Ett annat tips jag har till Jan Björklund är att läsa på lite bättre innan han ställer sig framför TV-kameran. Av hans kommentar till det ganska överraskande resultatet av den grekiska folkomröstningen kunde man få intrycket att vänsterledaren Alexis Tsipras styrt Grekland de senaste 5 åren. Det lät ungefär som att det var hans fel att den grekiska ekonomin har problem. I själva verket vann han valet den 25 januari i år eftersom grekerna var trötta på den svältkost som ordinerats av EU under fem år och som lydigt genomförts av tidigare högerregering, och som egentligen bara förvärrat läget för den grekiska ekonomin. Vad Alexis Tsipras och uppenbarligen en majoritet av grekiska folket vill är att prova en annan metod som inte innebär att svälta sig till döds för att rädda tyska banker utan istället arbeta sig ur krisen. Men sådant begriper uppenbarligen inte Jan Björklund som tydligen har helt fastnat i den marknadsliberala fållan. Tack Jonas Sjöstedt för att du i varje fall så gott det gick försökte förklara för Jan Björklund vad som hänt de senaste 15 åren sedan Grekland anslöt sig till Euron. Ett ödesdigert misstag!

Man kan lita på Folkpartiet
Hur som helst ska kanske Jan Björklund vara glad för att han dragit nitlotten i årets Almedalen. Han fick ju sista dagen i spektaklet, när de flesta redan åkt hem. Hans politiska utspel fick ju därför ingen större uppmärksamhet, så kanske ska han vara tacksam för att han trots allt fick kommentera Greklands folkomröstning i TV. Hans utspel i sitt Almedalstal handlade dels om att sänka "flyttskatten" och dels om att bekämpa "curlingsamhället". "Flyttskatten", som Jan Björklund själv var med om att införa 2008 när man som det heter avskaffade Fastighetsskatten, innebär i korthet att den som säljer sitt hus med en rejäl vinst ska betala skatt på den förtjänsten. Nu tycker Jan Björklund att den typen av "arbetsfri" inkomst ska beskattas lägre. Hur det ska betalas återstår att se. Påståendet om att avskaffa Fastighetsskatten är dessutom en ren lögn. Vad man gjorde var att byta namn på Fastighetsskatten och sänka den kraftigt för de som hade stora, dyra villor i främst storstäderna. För många villaägare ute på landet blev det ingen större förändring. "Curlingsamhället" handlar antagligen om det gosande och fjäskande med företagen och arbetsgivarna som de övriga Högerallianspartierna satsat stort på. Eller vad tror ni?

För övrigt ser jag att Greklands finansminister Yanis Varoufakis överraskande bestämt sig för att avgå. Som jag förstår det har han inte känt sig välkommen bland EU:s övriga finansministrar när dom träffats. Han har tydligen mobbats och behandlats som paria av de andra fina herrarna (och några damer) i finansministerkollektivet inom EU. Yanis Varoufakis tror att det blir lättare för Grekland att förhandla med EU om någon annan tar över och som hans nu f.d. kollegor vill prata med! Mobbing finns i alla samhällslager. Läs vad Yanis Varoufakis själv skriver på sin blogg.


Rör inte min kompis

söndag 2015-07-05
Grekland och ekonomisk teori
tyckeri nummer 6625

» Det grekiska dilemmat:

Greklands flagga
I dag är det dags för den folkomröstning som Greklands premiärminister Alexis Tsipras har utlyst. När jag skriver det här har jag ingen aning om hur det går. Det troliga är att när ni läser det så vet ni hur det gick. Vad grekerna formellt ska rösta om är ifall Grekland ska acceptera de krav på åtstramningar i ekonomin som EU ställt för att bevilja ytterligare lån eller om man ska säga Nej (som premiärminister Tsipras vill) för att försöka få bättre villkor. Stödet för Ja-sidan från den etablerade världen är enormt. Och det gäller både utanför Grekland och i Grekland. I stort sett samtliga tidningar i Grekland stödjer Ja-sidan - men i stort sett alla tidningar i Grekland är "höger", precis som i Sverige och andra länder. I en kommentar på kultursidorna i Sydsvenskan läser jag att även den statliga public service TV:n i Grekland är starkt vinklad till att stötta Ja-sidan. Den vanliga politiska kommentaren i Sverige och övriga Europa är som den här. Grekland måste acceptera åtstramningarna annars är man ansvarslösa - punkt slut! Inga ord om att Grekland accepterat åtstramningarna i en följd av år, åtstramningar som bara haft en enda effekt - läget har blivit ännu sämre. Som jag skrev i går så är det ett antal (helt felaktiga) myter som styr den allmänna debatten om Grekland. Men, det finns faktiskt röster som har en annorlunda syn på saken. Bland annat flera välkända ekonomer som den välkända franska ekonomen Thomas Piketty för att ta ett exempel. På kultursidan i Helsingborgs Dagblad skriver Kent Werne om en annan välkänd ekonom, Anthony B Atkinson. En artikel som jag tycker ni ska ta er tid att läsa. Han påpekar att sedan ungefär 1980 har den ekonomiska utvecklingen gått mot ökade klyftor, och att detta haft en negativ verkan på ekonomi och välstånd. Ett exempel. 1980 tjänade en toppdirektör inom näringslivet 9 gånger så mycket som en arbetare. 2013 hade den siffran vuxit till 50 gånger så mycket som en arbetarlön. Det ökade "välstånd" som en växande ekonomi har skapat har bara tillfallit en liten grupp. Den grupp som redan hade det väl förspänt och inte behövde det. Atkinson har ett 15-punktsprogram som förtjänar att upprepas:

Pengasedlar
1. Statliga investeringar med bra fördelningsprofil i forskning och utbildning.
2. En politik som bidrar till en bättre maktbalans i näringslivet - institutionaliserat i ett socialt och ekonomiskt råd.
3. Ett officiellt arbetslöshetsmål på max 2 procent och statliga garantijobb.
4. En nationell lönepolitik med en höjning av lägstalönerna på agendan.
5. Statliga sparobligationer med garanterad positiv ränta.
6. Ett startkapital till alla som fyller 18, finansierat genom kapitalskatt.
7. En statlig investeringsfond för ökad styrning av ekonomin.
8. Progressivare inkomstskatt med 65 procents marginalskatt för höga inkomster.
9. Sänkt skatt för låginkomsttagare genom ett höjt grundavdrag.
10. Arv och gåvor ska beskattas som inkomst över en livstid.
11. Proportionell eller progressiv fastighetsskatt och en årlig förmögenhetsskatt.
12. Höjt barnbidrag, beskattat som inkomst, garanteras av EU.
13. Deltagarinkomst (en form av basinkomst) ersätter socialbidraget.
14. Uppgraderade och breddade socialförsäkringar med höjd ersättningsnivå.
15. Minst 1 procent av BNP i bistånd till utvecklingsländer.

Men som sagt. Istället dikteras villkoren för grekerna (skulder SKA ALLTID betalas) av ett Tyskland som flera gånger i historien fått sina skulder mer eller mindre helt avskrivna. Och av ett EU som nu drivs av Luxemburgs förre finansminister och premiärminister Jean-Claude Juncker. En man som var finansminister i Luxemburg samtidigt som Luxemburg aktivt hjälpte skattesmitare att smita undan skatten i andra länder. Det är många som borde fundera över moralen.


Rör inte min kompis

lördag 2015-07-04
Om moral
tyckeri nummer 6624

» Pengar framför allt:
Sven Tycker

Jag läser att Carolina Gynning stämt ett bloggföretag på 100.000 kronor. Det handlar uppenbarligen om slantar för reklam på hennes blogg som hon inte anser sig ha fått betalt för. Vad bevisar då detta? Att det uppenbarligen är lönsamt att skriva en blogg? Att det finns en massa lurendrejare i bloggosfären? Att jag själv har missförstått en hel del? Låt oss ta det sista. Int' f-n tjänar jag några slantar på att skriva en blogg. Men troligtvis har jag valt fel ämne för bloggen. Kanske skulle jag istället skrivit om mina nya byxor (och krävt betalt av företaget bakom brallorna för att jag nämner deras namn när jag skriver om dom) och sedan berättat om hur skönt det är att cykla till jobbet (och noga berättat vilket märke det är på cykeln och krävt ersättning från cykeltillverkaren för att jag gör detta). Sedan kunde jag ju berättat att jag tagit fram sommarhatten och ersatt den lite varmare skinnhatten (och krävt ersättning....). Ja, ni förstår hur jag menar. DEN typen av blogg verkar vara ganska lönsam. Men, jag har ju faktiskt också reklam på min blogg på http://swl.nu/tycker. Om någon klickar på reklambannern och sedan gör ett köp så får jag en viss procent av köpesumman. Problemet är hur ofta brukar du själv klicka på en reklambanner och handla? Just det! Inte så ofta precis. Jag har fortfarande efter alla de år reklamen varit där inte fått ihop tillräckligt mycket pengar för att det ska genereras en utbetalning av slantarna. Jag tror att i stort sett alla pengarna som trots allt flutit in står jag för själv med egna köp via bannern på min blogg. Man kan ju se det som att jag får några procents rabatt på mitt köp. Jag har alltså valt fel område för bloggandet, och har kanske för mycket moral för att ägna mig åt textreklam som inte är utmärkt som reklam utan istället är ren smygreklam. Carolina Gynning får klara sig utan slantarna. Köpta bloggar med textreklam ligger lågt på förtroendelistan hos mig.

» Rasismen och fördomar sitter djupt:

Ica
Rasismen sitter djupt hos många. Ett bråk i en liten ICA-butik i Mörarp utanför Helsingborg gjorde att butiken fick stänga ett litet tag. En 20-åring och hans lillebror i "nedre tonåren" hamnade i bråk med personalen. Enligt ungdomarna pga av att den yngre brodern av personalen beskylldes för att ha snattat tidigare i butiken och 20-åringen vägrades sedan att köpa cigaretter. Hur allvarligt bråket var råder det dock delade meningar om. Men det är inte detta som det egentligen handlar om. När butiken stängde sedan en av personalen blivit skadad sattes en lapp upp med texten: - "Stängt på grund av våld mot personalen av blattar". Oberoende av var skulden till bråket ligger (jag har inte en aning om ungdomarna uppförde sig som svin eller personalen i butiken har ett rasistiskt sätt att behandla sina kunder), så handlar det ju om hur man tänker när man sätter upp en lapp på det sättet. - "Lappen skrevs i vredesmod" är förklaringen från ICA-butiken. Om det varit svenska ungdomar hade man då skrivit "våld mot personalen av svenskar"? Om det varit två pensionärer, hade det då stått "våld mot personalen av pensionärer"? Om det varit kvinnor hade det stått "våld mot personalen av kvinnor"? Om det varit två danskar hade det stått "våld mot personalen av danskar"? Nä, uppenbarligen har en eller flera i personalen på ICA Mörarp starkt rasistiska fördomar, fördomar som uppenbarligen sanktioneras av affärens ledning eftersom skylten naturligtvis inte satts upp av vem som helst utan godkännande, fått uppdrag eller motsvarande. Nu bor jag inte i Mörarp, men om jag hade gjort det hade jag gått och handlat i en annan affär i fortsättningen. Affären har polisanmält ungdomarna för misshandel. Ungdomarna har polisanmält personalen för misshandel. Och ett antal andra mörarpsbor har polisanmält affären för skylten.

Solen gassar
» Gammal gubbe gnäller:

Jag känner mig som en gammal gnällig gubbe. Jag gjorde under dagen ett kortare besök i "storstaden" Helsingborg för en del ärenden. Och i hettan som vi drabbats av så är det gott om "bar hud" hos väldigt många. Och jag reagerar på hur populärt det tydligen blivit med stora, riktigt fula, tatueringar. Det är ingen skillnad mellan könen, utan istället gäller tydligen att fylla så stor del av huden på ben och armar (och...) med så mycket fula tatueringar som möjligt. Var har detta mode kommit ifrån? Varför gör ni det? Det är ju så fruktansvärt fult. Det rör sig ju inte om någon diskret ros, ett namn eller något annat litet "konstverk". Nä det ska ju vara stora, fula, heltäckande mönster. Det är så erbarmligt FULT! Det är tur att jag börjar bli gammal så att jag har rätt att gnälla. Men, varför gör ni det? Det är så fult!

» Bedragare del 193:

I natt dök det upp ett mejl från några som kallar sig do-it-easy.com med rubriken "Registreringsfel". Och sådant måste man naturligtvis rätta till, eller... Jag har tydligen inte fullföljt min registrering av ett konto och kommer att riskera att inte få mitt välkomstpaket för 30.000 kronor.

Hej,

Detta är ett automatiskt meddelande.

Vi vill göra dig uppmärksam på att det konto som registrerades med följande e-post: "tycker@swl.nu" inte har loggats in på under de senaste 7 dagarna.
Observera att om du inte slutför registreringen senast den 4 juli kommer ditt konto blockeras och du kommer att förlora ditt 30000 KR välkomstpaket.

Klicka här för att slutföra din registrering

Supportteamet

Hur kan jag ha varit så slarvig att jag inte fullföljt? Alla dom pengarna! Tyvärr verkar det som om hela sajten nu plockats ner, så det är ingen idé att fullfölja registreringen. Dessutom måste jag erkänna att jag är mycket tveksam till att jag skulle kunna få så mycket pengar bara för att registrera ett konto. Finns det verkligen någon som är så infantilt dum att hen tror detta? Hur som helst bygger hela bluffen kanske främst på att några ska vara tillräckligt nyfikna för att klicka på länken. Vad som händer då kan man undra? Jag slänger skiten i papperskorgen i sedvanlig ordning.


Rör inte min kompis

fredag 2015-07-03
Äntligen slut på veckan
tyckeri nummer 6623

» De grekiska myterna:

Greklands flagga
Om ett par dagar ska det grekiska folket få rösta om dom vill helt kapitulera för Tyskland, de stora bankerna och andra EU-älskande marknadsliberala entusiasters utpressning. Media mm har ju lyckats riktigt bra med att utpeka det grekiska folket som ensamt skyldiga till landets kris. Alla andra inblandade är helt oskyldiga. Det är ju bara lata greker som faktiskt får skylla sig själva. En av myterna är ett grekerna går i pension strax efter att man gått ut skolan. - "Grekerna går i pension vid 50" är en av myterna. Verkligheten är den att den genomsnittliga pensionsåldern i Grekland 2009 var 61,5 år. Genomsnittet i Europa var 61,1! Observera att grekerna alltså jobbade längre i snitt än vad européerna gjorde i snitt. En annan myt var att grekerna var lata och jobbade mycket färre timmar än vad vi andra gör, som nu skulle få betala för deras lathet. Verkligheten är att innan krisen var den genomsnittliga arbetstiden per år i Grekland 2100 timmar om året. Inom OECD-länderna låg samtidigt snittet på 1800 timmar. Grekerna jobbar alltså MER än snittet. En annan myt var att den offentliga sektorn var på tok för hög. Verkligheten var att den offentliga sektorns andel av BNP 2005 var 44,6%, vilket är lägre än genomsnittet inom Euro-zonen. Ett annat påstående är att vi nu med våra pengar ska finansiera grekernas slöseri. Sanningen är den att de lån som Grekland får används för att betala tillbaka gamla lån till olika banker för att rädda dessa banker. I själva verket visar den grekiska statsbudgeten plus.

Det toppstyrda Euron
Verkligheten däremot är den att eftersom Grekland inte befunnit sig i fas med övriga Euro-länder har den finanspolitik (räntor osv) som förts istället försämrat läget i Grekland. Politiken som förts har anpassats till de stora Euro-länderna (läs Tyskland...). Medan Grekland som ett litet land i utkanten snarare alltså fått sitt konjunkturläge ytterligare försämrat. Verkligheten är den att alla de år av åtstramningar som tvingats på Grekland inte har förbättrat läget, det har ytterligare försämrat läget för Grekland. Kraftigt ökad arbetslöshet och försämrade statsinkomster. De enda områden där Grekland inte har fått lov att vidta åtgärder för att rädda ekonomin är att man har inte fått lov att höja skatterna för höginkomsttagare och man har inte fått minska militärutgifterna utan har fortsatt att köpa in militär utrustning från Tyskland som man inte har haft behov av. Sanningen är den att Grekland aldrig skulle fått bli medlem av Euro-zonen om reglerna för detta hade följts. Kanske hade Greklands läge i dag varit mycket bättre om man inte "lurats" att avskaffa sin egen valuta och införa Euron?

» Anna Kinberg Batra:

Anna Kinberg Batra

I dag var det Anna "Stockholmare är smartare än lantisar" Kinberg Batras stora dag under Almedalenspektaklet. Och enligt sedvanlig Moderat agenda så är lösningen på alla problem att sänka skatter och öka bidragen till företagen och de som redan har det väl förspänt. Fast jag läste att Skattekverulanternas Förening var oroliga över att inget av riksdagspartierna egentligen numera förespråkar ett sänkt skattetryck. Hur som helst tror uppenbarligen Moderaterna under Anna "Stockholmare är smartare än lantisar" Kinberg Batra att bästa lösningen på problemen i samhället är minskade skatteinkomster. Samtidigt demonstrerade en mängd missnöjda moderater under Almedalsjippot i dag mot DÖ, December Överenskommelsen. Dom tycker antagligen att Moderaterna istället ska samarbeta med Sverigedumokraterna för att på så sätt ta makten i Sverige och styra landet i deras gemensamma riktning. Min enda kommentar till detta är: Lycka till Anna! För övrigt har jag haft stort nöje av att läsa medietidningen Resumés ganska välskrivna sammanfattning av Anna "Stockholmare är smartare än lantisar" Kinberg Batras politiska liv. Uttrycket "Stockholmare är smartare än lantisar" är ju ett av hennes mer kända uttalanden. - "Hon ska fundera på om hon över huvud taget ska syssla med politik" var då kommentaren från en lokalt ledande moderat i Skåne. Det var en ganska intressant läsning. Läs den!

» Kent Ekeroth.....

Kent Ekeroth med järnrör

Många menar att Sverigedemokraterna är ett teflonparti. Dvs att skandaler bara rinner av utan att få någon som helst negativ effekt för partiet. För varje skandal som inträffar så är det ännu fler som tycker synd om partiet som ju bara "förföljs" av media. Den av SD:s politiker som verkligen gör skäl för uttrycket "teflonpolitiker" är Kent Ekeroth. För de flesta är han väl mest känd för den s.k. "järnrörsnatten" då en film visar hur han tillsammans med en partikamrat beväpnar sig med järnrör och går till attack mot en vilt främmande man. En annan film visar hur han attackerar en ung kvinna. Hans engagemang för att finansiera de grovt rasistiska sajterna Avpixlat och Politiskt Inkorrekt har skapat bekymmer med Skatteverket för honom. Ett antal grovt rasistiska och islamofobiska yttranden finns också i handbagaget. Men inget av detta skapar några problem för den Sverigedemokratiska riksdagsmannen Kent Ekeroth. På senare tid har han stämt t.ex. Göteborgs-Posten, Dagens Media och nu senast SVT för att dom publicerat bilder från den s.k. "järnrörsfilmen". Om jag fattar det hela rätt så stämmer Kent Ekeroth de olika tidningarna osv för att dom publicerat stillbilder ur filmen och därmed - "i strid med upphovsrätten ändrat filmens verkskategori". Kent Ekeroth anser helt enkelt att filmen är ett konstnärligt verk som skadas om man publicerar stillbilder från den. Troligtvis kommer även Sven Tycker efter att ha publicerat denna bild att stämmas på skadestånd. Men vad gör man inte för publicitet. Ju mer publicitet desto mer väljare / läsare!


Rör inte min kompis

torsdag 2015-07-02
Hur tänker en Sverigedemokrat?
tyckeri nummer 6622

» Högmod går före fall
Annie Lööf är populär

Jag ser en liten länk till att Centerledaren Annie Lööf är överlycklig över att hon är den partiledare som har högst förtroende - bland de egna väljarna. Åtminstone enligt en undersökning som Ipsos gjort på uppdrag av Dagens Nyheter. I hastigheten hittar jag inte den ursprungliga DN-artikeln att länka till. Men, det är några veckor sedan har jag för mig. Hur som helst verkar den goda Annie överlycklig. Hon slåss i toppen med Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt (83%) och Miljöpartiets Gustav Fridolin (81%). Själv får Annie Lööf ihop 87%. I den absoluta botten hittar vi alla hennes Högerallianskollegor med Kristdemokraternas Ebba Busch Thor i den absoluta botten med 46%. Moderaternas Anna Kinberg Batra (65%) och Folkpartiets Jan Björklund (74%) får alla stryk av Socialdemokraternas Stefan Löfven med 75%. Men dom kan glädjas över att dom i varje fall klår Miljöpartiets Åsa Romson på 53%. Jimmie Åkesson ligger förvånansvärt lågt trots allt med 79%. Jag trodde alla Sverigedemokrater älskade Jimmie Åkesson. Tänk vad man kan bedra sig!

Apropå Sverigedemokraterna och gårdagens firande av fotbollsgrabbarna i U21-landslaget som blev Europamästare så hade jag en liten fundering i förmiddags på jobbet hur Sverigedemokraterna egentligen känner för ett svenskt landslag som innehåller ett antal sådana där hemska invandrare. Håller dom ändå på Sverige och firar när dom vinner? Gladdes även Sverigedemokrater när ett landslag som representerar Sverige innehåller en massa invandrare går och vinner? Diskussionen på bänkarna i solskenet på jobbet fortsatte sedan med att jag frågade några av mina arbetskamrater (som nästan alla är födda i andra länder) om dom gladdes över den svenska vinsten. Och det var självklart att dom gjorde sade dom, dom kände sig ju alla som svenskar numera. Men när jag sedan frågade hur dom hade känt om det var mot deras forna hemland som Albanien, Montenegro osv som Sverige spelat finalen, då erkände dom att dom hade fått problem med sina känslor. Undrar hur en spaniensvensk känner om Sverige spelat final mot Spanien? Hade dom fått samma problem med känslorna?

» Bedragare del 192:

Vad spännande! Någon har tydligen skickat pengar till mig enligt nå'n bank i Abu Dhabi. Fast dom berättar inte hur mycket, så jag får väl fortsätta att sväva i osäkerhet. Om jag vill veta, så är det faktiskt bara att klicka på en bilaga berättar dom.

Fwd: PI Advice Transaction Alert from EmiratesNBD Bank/Its Subsidiary

EmiratesNBD Smart Banking smartBUSINESonline@emiratesnbd.com

1 bilaga DOC emirates advice.7z

Attention:

Dear Sir/Madam,

We wish to inform you that a payment instruction has been submitted in your favour as shown on the attached PI advice. A Third Party Transfer transaction(s) totaling (see the advice) have been submitted by your customer with Transaction reference as shown requiring your approval. Should you require any assistance, contact customer care number stated in the attached advice.

Emirates bank

Kindly confirm is required to this email.

Thank you and Best Regards,
SmartBUSINESS Customer Service.
Emirates NBD Bank
P.O. Box 777 Deira,
Dubai United Arab Emirates
Phone: +971 600 540040
Fax: +971 4 327 2996

DISCLAIMER:
"This e-mail message including any of its attachments is intended solely for the addressee(s) and may contain privileged information. If you are not the addressee or you have received this email message in error, please notify the sender who will remove your details from its database. You are not authorized to read, copy, disseminate, distribute or use this e-mail message or any attachment to it in any manner and must delete the email and destroy any hard copies of it.This e-mail message does not contain financial instructions or commitments of any kind. Any views expressed in this message are those of the individual sender and do not necessarily reflect the views of Emirates NBD PJSC, or any other related subsidiaries, entities or persons."

Men, jag har efter en tids funderande bestämt mig för att inte klicka på den där bilagan trots min nyfikenhet. Det troliga är att om jag klickat hade mitt anti-virus program fått totalfnatt. Det hade säkert både plingat och dykt upp fönster på skärmen. ".7z" är en komprimerad fil genom komprimeringsprogammet 7-Zip. Det är alltså ingen .doc fil om ni nu trodde det. Det är alltså bara att slänga skiten i papperskorgen som så mycket annat.


Rör inte min kompis

onsdag 2015-07-01
En blandad skörd från en nationalist
tyckeri nummer 6621

» Protestera mot den israeliska blockaden:

Palestinas flagga
Som man kunde befara har den israeliska militären bordat, stoppat och kidnappat det svenska Ship to Gaza fartyget Marianne. Fartyget var lastat med medicinsk utrustning och solpaneler för att användas av ett sjukhus i Gaza. Men den illegala israeliska blockaden mot befolkningen på Gaza tillät som väntat inte att denna utrustning nådde Gaza. 100 sjömil (det är nästan 200 kilometer) utanför Gazas kust, på internationellt vatten, stoppades fartyget av den israeliska militären och besättningen (och båten med last) fördes till Israel där besättningen (som bland annat består av sex svenskar) fängslades. Så här skriver t.ex. den svenska författaren Kajsa Ekis Ekman: - "Jag mår dåligt. Jag är tillfångatagen och kidnappad under pistolhot på internationellt vatten. Utsatt för förhör och hot under förhör där också min son används som ett medel i hoten. Utfrågas om personliga och privata saker. Jag blir fotograferad i olika sammanhang och anklagad för att gömma saker på min kropp. Jag ruttnar i en fängelsehåla." Så här gör en "demokrati" (Israel) för att straffa befolkningen i en "diktatur". Inte ens sjukvårdsutrustning får föras in i landet, allt för att straffa befolkningen och tvinga dom till underkastelse.

Israels flagga
Fast Israelvännerna i vårt land tycker naturligtvis annorlunda. Vi kan samtidigt se hur ett borgerligt mediemonopol sakta tar över. För inte så länge sedan var "min" lokala tidning Helsingborgs Dagblad en oberoende röst. Med en ledarsida utan allt för tydlig politisk styrning, som mycket förenklat, kunde sparka åt alla håll. Men för inte så länge sedan köpte borgerliga Bonnierkoncernen, genom Sydsvenskan, upp Helsingborgs Dagblad. Och nu har ledarsidan förvandlats till en sedvanlig borgerlig megafon, precis som en majoritet av den svenska pressen. Så här skriver t.ex. Erik Svenning på dagens ledarsida i HD. Det är "konfrontation", "närmar sig Israels kust" och "Ship to Gazas insats är att öka motsättningarna och låsa positionerna". Allt är naturligtvis palestiniernas och Ship to Gazas fel medan den israeliska militären är hjältar. Läs som motvikt även vad Dagens ETC skriver. Senaste nytt är att samma borgerliga monopol, dvs Bonnier, är på väg att köpa upp Aftonbladet. Som ju konkurrerar med Bonniers egen Expressen (som tidigare köpt upp Kvällsposten i Sydsverige och Göteborgs Tidningen i Västsverige). Bara nämnt så där apropå ordet monopol...

Håll Sverige rent
» Sverigedemokraternas sida:

I dag var det SD:s dag i Almedalen. Egentligen borde man förbigå det hela med tystnad. Men, det kan man ju egentligen inte heller göra. Jimmie Åkessons strategi för dagen var tydligen ett försök att visa att man har andra åsikter än inom invandring. Så man fjäskar lite med Kristdemokraternas väljare inom familjepolitiken och gjorde en del andra mer eller mindre populistiska utspel. Och allt ska naturligtvis betalas genom minskad invandring. Vad SD ju inte riktigt har förstått är ju att invandring inte BARA kostar pengar utan även ger pengar på några års sikt. Med SD:s sätt att räkna ska vi inte heller skaffa barn. Dom kostar ju bara pengar de första 20 åren. Men sedan betalar dom tillbaka till samhället. Samma sak med invandrare. Dom kostar pengar några år innan dom börjar betala tillbaka. T.ex. genom att hjälpa oss att vinna U21-EM i fotbollen i går.

Men jag tänkte istället berätta om Sverigedemokraternas ledande teflonpolitiker, Kent Ekeroth. Mannen som är för god vän med Jimmie Åkesson för att kunna offras för alla sina klavertramp. Aftonbladet berättar i dag om hur Kent Ekeroth, (för delvis våra skattepengar) firar semester hos sin goda kompis, porrkungen och skattesmitaren Berth Milton i hans lyxboende på ön Mauritius ute i Indiska Oceanen. Att ledamoten i Riksdagens Skatteutskott är bästa kompis med en av Sveriges ledande skattesmitare är inget som media ska bry sig om enligt Kent Ekeroth. Att han delvis plockar ut skattepengar för sin resa dit är inget han ens vill prata om. Hur som helst är det uppenbart att Kent Ekeroth i sedvanlig ordning kommer undan. Mannen är indränkt i teflon!

» Sverige är bäst:

Heja Sverige

Det kan man väl få säga en så'n här dag när det svenska U21-landslaget i fotboll vunnit EM-pucklan. Alla är vi en sådan här dag lite nationalister och stolta svenskar. Att sedan spelarna heter allt från Guidetti till Carlgren, från Khalili till Larsson, från Milosevic till Helander, från Baffo till Lewicki, från Thelin till Quaison, från Ishak till Hrgota, från Hiljemark till Nilsson osv gör väl det hela tydligt att Sverige är en lyckad mix av allt. Men där vi alla när det gäller är svenskar. Heja Sverige!

» Bedragare del 191:

Att strö pengar

Som sagt många gånger tidigare. Dom här Google-översättningarna som inte korrekturläses är ofta mycket komiska. Det här är ett av dessa mindre lyckade datoröversatta brev. Det här kom alltså i min mejllåda i dag.

Charles Lån Firm jittree@mua.go.th
on 2015-07-01 14:16

Behöver du en ekonomiskt stöd? CHARLES WILLS Lån kemikaliemyndigheten ut kredit på 3% ränta, behöver du lån för att betala dina räkningar, din skulder eller i affärssyfte? Om ja, sedan kontakta oss idag via e-post:
charlesfinance60@yahoo.com
Vänligen alla svar eller svar ska skickas till. charlesfinance60@yahoo.com

Läs igenom ett antal gånger. Försök sedan att undvika att skratta så att du gör på dig. Finns det verkligen någon som blir lockad av att ta ett lån från någon som skickar ut ett sådant här mejl? Ibland förstår man hur det kan ha blivit som det blev. Men jag kan inte, hur jag än funderar, komma fram till hur översättningsprogrammet lyckats få in "kemikaliemyndigheten" i det här. Men jag har roat mig med att översätta tillbaka det här stycket: - "CHARLES WILLS Lån kemikaliemyndigheten ut kredit på 3% ränta" tillbaka till engelska, och får då: - "CHARLES WILLS Grant Agency of credit at 3 % interest rate". Så det kanske förklarar en del.

Det fullständiga arkivet över Svens tyckerier sedan 1997

Besök gärna Sven Tycker på Wordpress

Besök görna Sven Tycker på Blogger
Dagens Måne
Läs Dagens ETC
Byt till ETC-el
Skånes Fria
Fria Tidningen
Expo
Stöd Arbetarrörelsens Internationella arbete
Autism & Asperger Förbundet
Sveriges DX-Förbund, om du vill veta mer om kortvågsradio
Netroots - Socialdemokraterna
Infoo.se-Svenska webbkatalogen

bloggtopplista
BloggRegistret.se
Blogglista.se
Politik
Reggad på Commo.se
Hör gärna av dig till:
tycker@swl.nu.
eXTReMe Tracker

Lokala länkar:

Åstorps kommun

Åstorps Hembygdsförening

Nyvångs Gruvmuseum

Kvidinge Sockens Hembygdsförening

Åstorps Fotoklubb

Söderåsens Natur

IS Skanne

Åstorpsortens Ryttarförening

Åstorps Cykelklubb

Björnekulla Brottarklubb

Smaker från Söderåsen

Spettkaksbageriet i Åstorp

Skånehill Gård

Söderåsens Forsgård

Tomarps Kungsgård

Sånnagården

Tingvalla

Galleri Hultman

Hotell & Restaurang Rosenberg

Skåneleden

Björnekulla Fruktindustri

Godbiten Konditori

Kroglyckans

-


Fåglarna kvittrar

Vill du läsa gamla återanvända åsikter?

Sven tycker april-juni 2015 Sven tycker - Arkivet    

Sven Ohlsson den 21 april 2007
Och dom fortsätter att kvittra