Djupa politiska och filosofiska tankar - helt gratis - på Sveriges äldsta dagliga blogg
  Sven tycker till. Färdiga åsikter - helt gratis   Sven Ohlsson
Om du blir skrämd av det orakade ansiktet
så kan jag lugna dig
Jag har rakat mig sedan bilden togs!


 
Alla har vi åsikter. En del skriver insändare, andra dagbok eller gårdagens trend - en blogg. Här passar jag på att uttrycka mig fritt. Jag skriver om stort och smått, om allmänna frågor eller privata frågor. Fast mest är det nog politik sett från vänsterkanten. Jag hoppas att du tycker det är lika roligt att läsa, som jag har tyckt det är att skriva. Och ha överinseende med att trots att detta troligen är Sveriges äldsta aktiva "blogg" så är detta nog också en av Sveriges fulaste "bloggar"! Sven finns också på Facebook. Jag har precis öppnat upp ett konto på Threads. Däremot har jag lämnat Elon Musks gödselspridare X, f.d. Twitter. Vill du läsa Sven Tycker mer som en traditionell blogg så finns texterna också på Wordpress och Blogger. Där kan du också lätt kommentera mina tyckerier. Observera att jag är ingen modern Influencer, bara en gammal hederlig Bloggare.

Snart 27 år i mänsklighetens tjänst
SVERIGES ÄLDSTA OCH FULASTE DAGLIGA "BLOGG"?
Men, en färgglad blogg!

Glöm inte att bokmärka Sven Tycker så att du snabbt kan återvända

Satsa på fred

tisdag 2024-02-27
Min tro på mänskligheten
tyckeri nummer 9784

» Dagens citat.

- "Vi vill att båda folken ska leva i fred, och att Israel ska förstå att palestinier är människor med rätt att leva i sitt hemland med samma rättigheter som andra."

Sagt av den jordanska ministern Muhannad Al Mubaidin i en intervju med anledning av att protesterna i Jordanien ökar mot att den jordanska regeringen upprätthåller de goda förbindelserna med Israel och bland annat stödjer det israeliska kriget genom att köpa stora mängder gas från Israel.

Det är dags för världen (och där inbegriper jag både Sverige och USA) att inse att staten Israel har INTE rätt att göra som dom vill mot det palestinska folket. Detta oberoende av antisemitism runt om i världen och militanta palestinska gruppers terrorattacker mot Israel. Staten Israel är en demokrati som är medlem av FN. Då är man också skyldiga att följa FN:s resolutioner. FN har fastslagit att staten Israel har rätt att existera. Men FN har också fastslagit att det ska skapas en palestinsk stat bestående av Västbanken, Gaza och östra Jerusalem. Det betyder att staten Israel ska dra sig tillbaka från dessa områdena och överlämna dem till ett palestinskt styre. NU!

Vi kan notera att den form av palestinsk regering som finns på Västbanken och som har visst självstyre på begränsade områden (påminner om en form av apartheid...) har avgått. Man gör detta i protest mot det israeliska agerandet på Gazaremsan och på Västbanken.

Jag upprepar än en gång citatet. Och uppmanar den svenska regeringen att instämma i yttrandet. Och att handla därefter och inte fortsätta att vara så förbaskat fega och rädda för att bli beskyllda för antisemitism. Det är INTE antisemitism att kritisera staten Israels agerande.

Färdiga åsikter - helt gratis
- "Vi vill att båda folken ska leva i fred, och att Israel ska förstå att palestinier är människor med rätt att leva i sitt hemland med samma rättigheter som andra."

Staten Israel bedriver folkmord i Gaza med syfte att i så stor utsträckning som möjligt tömma Gaza på palestinier. Det är en skam att världen låter det ske. FN: Israel blockerar hjälp till Gaza.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» En lyckad bevisning.

Jag läser att en 84-årig österrikare (med tydliga högerextrema kopplingar) nu släppts fri från fängelse i Afghanistan. Han har suttit där i nio månader anklagad för spioneri. Varför åker en 84-årig högerextremist till Afghanistan? Jo, han ville med sin resa bevisa att Afghanistan var ett säkert land att resa till. Han ville bevisa att det var bara att skicka hem alla flyktingar som kommer från Afghanistan. Dom hotas inte av något där, Afghanistan är helt säkert. Han hann skriva en artikel med rubriken "Semester med talibaner" för en högerextrem tidskrift innan han greps. Han har nu alltså tillbringat nio månader i ett afghanskt fängelse. Hoppas att det blev en trevlig upplevelse och att han lärde sig något!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Tror ni dom skäms?

Jag läser att TV4:s Kalla Fakta gjort en granskning av uppfödningen och marknadsföringen av s.k. kamphundar. Man har under falsk identitet ringt runt till uppfödare och säljare av kamphundar. Man har berättat att man har kriminella kopplingar och behöver en hund som kan avskräcka. Av de 30 olika försäljare som kontaktats hade 19 inga alls bekymmer med det. 8 av dessa var medlemmar i svenska Kennelklubben? Några citat från försäljarna:

- "Alltså är du flockledaren, de går i döden för dig."
- "Andra hundar biter ju i benen, den här hoppar ju upp i halsen och högt upp alltså."

Jag blir allt mer övertygad om att ett förbud är det riktiga! Och besviken på Svenska Kennelklubben!

Läs:
Så marknadsför säljare kamphund: Dödsmaskiner. - Aftonbladet
Kalla fakta: Kamphund säljes - TV4 Play.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Satsa på fred

måndag 2024-02-26
Generalerna firar snart
tyckeri nummer 9783

» Man ska vi verkligen göra det?

När jag skriver detta så har det ungerska parlamentet ännu inte haft sin omröstning om det svenska NATO-medlemskapet. Men vi är väl ganska så eniga om att Tobias Billströms guttaperkahoppande mungipor nu bör kunna få stanna i ett övre läge. I varje fall under en tid framåt.

Det är bara en fråga om tid för byråkratiska labyrinter innan de svenska uniformerna äntligen ska få leka med de stora pojkarna på lika villkor. Man kan nästan uttrycka det som så att frågan har diskuterats mer i Turkiet och Ungern än i Sverige. Här gick besluten på löpande band utan någon debatt medan det i Turkiet och Ungern verkligen har diskuterats.

Jag tror att regelbundna läsare av Sven Tycker är medvetna om min syn på saken. Det är inte Sverige som behöver NATO, det är NATO som behöver Sverige! Det svenska beslutet hastades igenom i ren panik sedan Ryssland attackerat Ukraina. Sedan verkade man tro att Sverige skulle vara nästa munsbit för de ryska stormaktsdrömmarna. Verkligheten är dock den att Ryssland inte har någon som helst anledning att attackera just Sverige. Vi har inga gränskonflikter med Ryssland. Vi har inga ryska minoriteter bosatta i de svenska gränsområdena som Ryssland anser sig behöva "skydda". Vi ingår inte i det Storryssland som det är tydligt att Putin och hans vänner i Kreml drömmer om. Vi är inte heller någon form av allierad, skyddsmur eller vad vi ska kalla det som Ryssland räknar med men som är på väg att lämna den rollen. Detta gjorde att gamla Sovjetunionen var villiga att attackera i Warszawapaktsländer som man kände var på väg att lämna den ryska intressesfären. Samma roll har nu de gamla sovjetrepublikerna som från Kreml inte kan tillåtas att kapa banden med Kreml.

Men, länder utanför dessa områden har inte Ryssland för vana att attackera. Och man har inte heller någon strategisk eller politisk anledning att göra detta - så länge vi är alliansfria. Jag tror alltså att de baltiska staternas snabba anslutning till NATO har varit till stor nytta för deras säkerhet. För dom gäller precis det jag sade. Med gränskonflikter, ryska minoriteter och att vara en del av det som Kreml ser som Storryssland.

Det är faktiskt en annan stormakt som har för vana att invadera länder runt om i världen för att skydda sina egna intressen. Om jag säger Irak och Libyen för att ta några exempel så förstår ni vilken stat jag menar. Att lägga sig i de inre angelägenheterna i länderna i Sydamerika, Centralamerika och Västindien hör till USA:s regelbundna aktiviteter.

Mina ytterligare tyckerier idag tänkte jag ha tre artiklar jag läst i dagarna som utgångspunkt.

Färdiga åsikter - helt gratis
Låt mig börja med den senaste jag såg. Det är uppenbart att Liberalerna är ett parti i panik. De få återstående medlemmarna letar i panik efter att få publicitet i hopp om att svenskarna ska bli påminda om att dom fortfarande finns. Det senaste förslaget är att den svenska riksdagen ska flagga med NATO-flaggan inne i plenisalen. Där finns idag den svenska flaggan och EU-flaggan. Det löjliga förslaget har tydligen inte ens stöd från Moderaterna eller Sverigedemokraterna. Om vi nu i den sal som representerar den svenska demokratin ska flagga med någon mer flagga så skulle det ju i så fall vara FN-flaggan. Väx upp kära liberaler!

Nästa artikel hittade jag i Helsingborgs Dagblad där lundaprofessorn Wilhelm Agrell konstaterar att Sverige kunde blivit medlemmar 1949 (men det valde vi i demokratisk ordning att inte bli). Och nu får han till det på något sätt att det nu skulle vara för sent. Jag kan dock inte riktigt förstå hur hr Agrell får det till att det skulle vara för sent? Jag har försökt hitta i artikeln en motivering. Under de här 75 åren har den svenska alliansfriheten inte inneburit att vi invaderats av någon grym fiende som passat på när vi inte kunnat få stöd. Istället har denna alliansfrihet inneburit att vi INTE blivit indragna i USA-styrda invasioner som t.ex. Irak. Ett USA (med hjälp från en hel del andra NATO-stater) invaderade ett land baserat på medvetet falska beskyllningar. En invasion som innebar döden för mängder av människor. Som skapat ett trauma för många eftersom det var något helt onödigt. Främsta anledningen var att trygga så att oljerikedomarna hölls inom USA:s kontroll. Vi har en invasion av Libyen vars enda resultat egentligen är ett land i totalt kaos. Där befinner man sig fortfarande efter att ha övergetts av USA (och NATO...). Nä, Wilhelm Agrell, jag hade faktiskt större förväntningar på dig. Den svenska alliansfriheten har tjänat oss väl. Och jag är övertygad om att den hade fortsatt att tjäna oss väl. Det som nu händer med ett svenskt NATO-medlemskap är att Sverige ansluter sig till den fiende och det hot som Ryssland känner från NATO. Det är inte ett berättigad hot, men verkligheten är den att det är så man känner i Kreml. Med medlemskapet ökar snarast risken för att vi blir indragna i krig om vi får en storkonflikt mellan NATO och Ryssland. Och frågan är om den risken ökar när NATO tränger sig ännu närmare Ryssland med svenskt och finskt medlemskap.

Slutligen läser jag Jan Guillous funderingar i Aftonbladet om det s.k. Försvarsavtalet med USA som klubbas igenom utan någon som helst debatt. Ett avtal som ger den amerikanska militären "obehindrad tillgång till och användning av överenskommna anläggningar och områden." Och det är alla svenska flygflottiljer och alla större arméförläggningar det handlar om. I princip innebär avtalet att Sverige överlåter till amerikanska militär att i princip göra som dom vill i Sverige. Detta utan att Sverige har någon rätt att vägra eller stoppa. I princip skriver vi på ett avtal där vi låter USA ockupera Sverige. Och inför detta får USA lagra vilka vapen dom vill på svenskt territorium - inklusive kärnvapen om dom vill det. Dom behöver inte berätta vad dom gör. Och amerikanska militärer får göra som dom vill i Sverige. Allt detta skriver vi under på utan någon egentlig debatt i frågan. Om ett år kan det vara Donald Trump som styr i USA, men det här avtalet finns kvar. Man kan få mardrömmar av mindre!

Läs:
Flaggbråk i riksdagen inför Natomedlemskapet: Märkligt. - Aftonbladet
Sverige kunde blivit Natomedlem redan 1949 – nu kan det vara för sent. - Helsingborgs Dagblad
Sverige har frivilligt underkastat sig USA. - Jan Guillou i Aftonbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Ebba fortsätter dyka.

Vi kan väl ägna lite tid åt ännu en väljarundersökning så här på slutet. Det är Novus undersökning för Göteborgs-Posten. Siffernissen Sven njuter av siffror:

Socialdemokraterna 35,4% (±0)
Sverigedemokraterna 20,5% (-0,6)
Moderaterna 18,7% (+0,2)
Vänsterpartiet 8,9% (+1,1)
Centerpartiet 4,8% (-0,3)
Miljöpartiet 3,8% (-0,6)
Liberalerna 3,3% (+0,2)
Kristdemokraterna 3,2 (-0,4)

Mest intressant är väl att enligt den här undersökningen är faktiskt Liberalerna större än Kristdemokraterna. Ebba Buschs cirkus verkar straffa sig. Hennes parti är nu det minsta av alla. Den Rödgröna oppositionen leder med 52,9% över den Brunblå sörjan som får 45,7%. Lägg till det att de Rödgrönas småpartier ligger klart bättre till än den Brunblå sörjans småpartier. Som ju båda löper ett direkt hot om att åka ut. Vilket ytterligare ökar de Rödgrönas försprång. Sedan förra månaden ökar faktiskt de Rödgrönas försprång. Dom ökar medan den Brunblå sörjan tappar.

Tyvärr är det ju gott om tid till nästa val, så vi får leva med sörjan ännu en tid.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Satsa på fred

söndag 2024-02-25
Ebba och Kärnkraften
tyckeri nummer 9782

» Spridda budskap.

Ebba Buschs fixering och förälskelse i kärnkraft är väl inget som någon har missat. Vi behöver inget trams som vindkraft. Bara vi kommer igång med att genomföra en rejäl utbyggnad av kärnkraften så är alla problem lösta. Billigt och utan problem med tillförlitligheten. Kärnkraften levererar ju billig och säker elenergi 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan och 365 dagar om året. I varje fall om inget oplanerat och oförutsett inträffar! Hur som helst lät det så för inte så länge sedan.

Så småningom har verkligheten börjat komma ifatt vår drömmande kristdemokratiska minister. Det tar tid har hon tvingats erkänna och hon har därför tvingats inse att det krävs nu en kraftig utbyggnad av t.ex. vindkraft innan vi ens kan ha någon kärnkraft klar. Hon beskyllde vår förra regering för att tvinga på våra motvilliga kommuner ”stålskogar av vindkraft”, som hon uttryckte det. Hon har på senare tid också tvingats inse att det inte alls är så där billigt som hon drömde hon. Hon har börjat inse att om det ska genomföras en utbyggnad med ny kärnkraft så måste skattebetalarna öppna plånböckerna vidöppna. Det krävs 100-tals miljarder i statliga garantier och subventioner.

Säg Nej till kärnkraften
Hon har också tvingats inse att en kärnkraftsutbyggnad är en mycket långsiktig plan. Den kan inte drivas igenom av en tillfällig regering som sedan riskerar att förlora makten året efter till någon som inte alls är lika entusiastisk till kärnkraften. Alltså har hon och resten av den Brunblå sörjan som påstås styra vårt land medgett att det krävs nog en blocköverskridande överenskommelse och förhandlingar mellan alla partier för att gemensamt komma fram till något.

- "Jag för som energiminister samtal med flera framträdande nuvarande och före detta socialdemokrater. Där lägger vi grunden för en hållbar energipolitik som inte sätter partipolitiska låsningar utan Sveriges bästa i centrum."

Så sade hon i en riksdagsdebatt nyligen. Dom andra partierna utanför den Brunblå sörjan verkar dock inte riktigt skriva under på den historiebeskrivningen.

- "Vi fick se ett färdigt papper som gick på remiss dagen efter." Så kommenterar Centerpartiet Ebba Buschs blocköverskridande förhandlingar.

- "Det som Fredrik Olovsson har fått är en möjlighet att titta på regeringens färdiga produkt precis innan den ska lämnas till riksdagen. Det är inga riktiga förhandlingar. Om man vill ha en överenskommelse behöver man ha riktiga politiska förhandlingar, där båda parter är beredda att ge och ta." Så kommenterar Socialdemokraterna Ebba Buschs blocköverskridande förhandlingar.

Vattenfall har ju fått i uppdrag av ägaren (alltså svenska staten) att bygga ny kärnkraft. Och detta håller man på att projektera. Men dom projekten kräver att staten gå in med enorma garantier om det ska gå ihop i slutkalkylen. I början av 2030-talet hoppas man ha en första reaktor igång. Då har man inte räknat med de enorma förseningar och fördyringar som präglat i stort sett allt byggande av kärnkraft i västvärlden. Glädjekalkyler som knäcker byggarna. Amerikanska Westinghouse gick i konkurs. Franska EDF fick räddas av att franska staten gick in och tog över ägandet - och skulderna!

För övrigt såg jag att Vattenfalls kärnkraft gick med förlust förra året. Det kunde man inte tro med de elpriser som gällde!

Det får väl bli så att man accepterar sydkoreanska KHNP:s erbjudande att bygga ny kärnkraft i Sverige. Sedan återstår bara att göra kärnkraften oberoende av kärnbränsle från Ryssland också...

Läs:
S: Busch bluffar om energiförhandlingar. - Aktuellt i Politiken
Vattenfall går vidare med kärnkraftsplaner – oklart hur många reaktorer det blir. - Ny Teknik
Förlust för kärnkraften – inget beslut om nybygge. - Svenska Dagbladet Näringsliv
Sydkorea: Vi kan bygga kärnkraft till bäst pris. - Svenska Dagbladet Näringsliv
Framtidens kärnkraft har ett ryskt problem – nu måste västvärlden ta fram sitt eget bränsle. - Ny Teknik
♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Satsa på fred

lördag 2024-02-24
Tyckerier med 10 månader kvar till Julafton
tyckeri nummer 9781

» Nu förstår jag.

För en tid sedan kunde jag konstatera att vår Brunblå regeringssörja kraftigt skurit ner anslaget till Stiftelsen Håll Sverige Rent. En organisation som arbetat i 40 år med att driva opinionsarbete mot nedskräpningen i naturen och som arrangerar olika aktiviteter för att städa upp vårt samhälle. Men, uppenbart är att vår Brunblå sörja med sin Heliga bok, Tidöbibeln, som inspiration inte anser att detta är något som är värt att stödja längre. Av de 15 miljoner kronor (växelpengar i Statens budget) som man fått tidigare beslutade den Brunblå sörjan att dra in 10 miljoner.

Nedskräpning - Håll Sverige Rent behövs
Först undrade jag vad f-n sysslar dom med? Men sedan har jag förstått lite mer. Vår Brunblå sörja drar in pengar från nästan alla civilsamhällets organisationer och föreningar. Det verkar som om man vill strypa civilsamhället. Det handlar om helt indragna anslag till olika fredsföreningar. Det handlar om sänkta anslag till studieförbund. Det handlar om indragna anslag till olika fristående media. Man kan uttrycka det som att kritiska röster ska strypas! Det nya s.k. Presstödet ska tydligen främst gå till de stora kommersiella tidningsföretagens lokala tidningar. Listan kan göras lång!

En organisation som fått behålla sina 10 miljoner i anslag från skattebetalarna är dock Jägarnas Riksförbund. Men det finns ju en del jägare i regeringen, så det kan ju förklara saken...

Nu ser jag att Ebba Busch i varje fall hittat ett hål att stoppa de insparade slantarna i som skulle gått till Stiftelsen Håll Sverige Rent. Tre miljoner ska satsas på att locka ut svenska folket i markerna och leta stenar och mineraler. Allt för att hitta spännande mineraler som kan vara värda sin egen lilla gruvbrytning. Ebba vill helt enkelt öppna många fler gruvor runt om i naturen i vårt land.

De tre miljonerna ska användas för att arrangera en ny upplaga av "mineraljakten". - "Ut med hunden, rasta själen" uppmanar Ebba Busch som hoppas att svenskarna ska vilja ha en gruva som närmsta granne. Själv hävdar hon att hon gärna skulle ha en gruva som granne. - "Man kommer aldrig att ha den precis i sin trädgård bredvid rododendron, men ja." Så säger hon själv på den frågan.

Låt mig hoppas att en av de urangruvor som Ebba Busch utlovat ska startas i Sverige för att förse den kommande massiva utbyggnaden av kärnkraft med uranbränsle hamnar precis som närmsta granne till Ebba Buschs trädgård. Jag undrar om du är lika kaxig då?

Illustrationen jag valt är en bild jag tog under morgonens löparrunda uppe på Söderåsen. Någon har alltså bemödat sig att ta bilen upp på Söderåsen och stannat mitt uppe på åsen och dumpat sin skit (bland annat tydligen rester av barnens leksaker). Vem f-n är så korkad? Hjärnans grå celler måste vara angripna av röta eller mögel! Man kan alltså helt gratis lämna sitt avfall på kommunens återvinningsstation. Det hela visar att Stiftelsen Håll Sverige Rent verkligen behövs. Du är totalt blåst Ebba Busch! Nu får kommunen lägga pengar och resurser på att köra upp och rensa upp skiten. Jag har alltså felanmält nedskräpningen till Bjuvs kommun. Det hela ligger nämligen i grannkommunen Bjuv. Min runda på 10 km går nämligen delvis in i grannkommunen Bjuv.

Läs:
Kommentar till regeringens minskade nedskräpningsbudget. - Håll Sverige Rent
Busch uppmanar svenskar att leta efter ädla mineraler. - Helsingborgs Dagblad
Uppdrag att uppmuntra enskilda privatpersoners sökande efter förekomster av värdefulla mineral i Sverige. - Klimat- och Näringslivsdepartementet
Klimat- och miljöministern beslutar om en utredning för att avskaffa förbudet mot uranutvinning. - Klimat- och Näringslivsdepartementet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Är vi konsekventa?

Idag är det exakt 2 år sedan Putins Ryssland gick till attack mot Ukraina. Troligtvis hade Putin räknat med en kort insats och så skulle Ukraina vara krossat. Diktatorns problem är att ingen vågar komma med negativa nyheter eller negativa råd. Alltså trodde han (vilket kanske inte de militära experterna trodde) att det skulle gå fort. Nu är det efter två år ett skyttegravskrig där i stort sett inget händer.

Men stödet från större delen av Europa (inklusive Sverige) är stort. Även om stödet från USA är blockerat av Donald Trumps Republikanerna. Det intressanta är hur vår s.k. bojkott mot Ryssland fungerar. Vi uppmanas sluta köpa Marabou choklad eftersom Marabous ägare inte helt dragit sig ur Ryssland. Samtidigt köper vi fortfarande mängder med gas från Ryssland. Flera gånger i månaden kommer ryska statliga båtar och levererar gas till Sverige. Många Europeiska länder har ÖKAT sin import av gas från Ryssland. Europeisk kärnkraft är till delar beroende av import av kärnbränsle från Ryssland. Vad är det man brukar kalla det? Hyckleri!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Gör helt om.

Vår Brunblå sörja satsar kanske så mycket som 20 miljarder kronor på att sänka skatten på bensin och diesel. Något som tillsammans med sänkt reduktionsplikt ökar konsumtionen och därmed utsläppen. Pga detta kommer troligtvis Sverige inte att klara kraven på utsläppsminskningar till 2030 och kan av EU dömas till böter för detta.

En satsning på att istället föra över många resor från bilen till kollektivtrafiken genom en radikal sänkning av biljettpriserna inom länstrafiken enligt tysk modell skulle kostat skattebetalarna hälften så mycket, 10 miljarder. En kollektivtrafikbiljett som kostar 500 kronor i månaden och ger rätt till resor i hela landets länstrafik skulle alltså kostat hälften så mycket som sänkt skatt på bensin och diesel.

Varför tror ni att vår Brunblå sörja väljer att öka utsläppen istället för att minska dom? Flera länder har redan följt det tyska exemplet, och fler är på väg. Men inte ett Sverige styrt av en Brunblå sörja!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Satsa på fred

fredag 2024-02-23
Mördande som fortsätter
tyckeri nummer 9780

» Palestina.

Jag ser att Netanyahu i Israel nu tydligen har förklarat hur Gaza ska styras i fortsättningen. Det är tydligen så att det är Israel som ska bestämma detta, inte palestinierna i Gaza. Gaza ska enligt Netanyahu styras av lokala palestinska ledare, och för att övervaka så att dom lyder Israels direktiv så ska Israelisk militär stanna kvar i Gaza. Påminner om situationen på Västbanken.

- "Efter krigsslutet ska den israeliska militären ha "full frihet" att verka i Gazaremsan."

Så föreslår Netanyahu.

Hamas har haft ett starkt stöd bland befolkningen i Gaza. Detta har inte varit pga att man är en terrororganisation. Det är därför att Hamas samtidigt har bedrivit ett mycket omfattande socialt arbete i Gaza. Sjukvård, infrastruktur osv har varit mycket beroende av arbete från Hamas. Samtidigt har det avslöjats att Israel i hemlighet har stöttat så att Hamas har kunnat hålla sig kvar vid kvar makten i Gaza. Detta har Israel gjort för att förhindra att det palestinska styret på ockuperade Västbanken ska få något inflytande på Gaza. Det har från Israels sida varit viktigt att hålla palestinierna splittrade så att det inte riskerar (som Israel ser det) att det skapas en Palestinsk stat på Västbanken, Gaza och Östra Jerusalem. Som ju FN:s resolution går ut på. Den stora risken är att om Israels folkmord på Gazaremsan får fortsätta och man lyckas slå ut Hamas så kommer de återstående palestinierna i ren frustration ge sitt stöd till någon som är ännu värre än Hamas.

Staten Palestina
För övrigt kan vi nu konstatera att de israeliska beskyllningarna mot UNWRA får allt mindre stöd. Bland annat uppger USA:s underrättelsetjänst att det är tveksamt om de israeliska "bevisen" räcker. Det blir allt mer uppenbart att de israeliska beskyllningarna snarast handlar om att i så hög omfattning som möjligt kollektivt bestraffa alla palestinier. Målet är att driva ut så många palestinier som möjligt ur Gaza som flyktingar till andra länder. Bland annat Sida kräver nu att det svenska stödet måste återupptas. Men den svenska regeringen domineras att fanatiska israelanhängare och muslimhatare och är oerhört rädda för att på något sätt kunna beskyllas för antisemitism. Det finns stora grupper som likställer kritik av staten Israel med antisemitism.

Därför förminskar man från den styrande Brunblå sörjan lidandet bland palestinierna efter staten Israels kollektiva hämnd på alla palestinier. Liberalernas utrikespolitiska talesperson Joar Forssell beklagar att "civila har gått bort". Andra liberaler krävde att Sverige skulle ge militärt bistånd till Israel. Från Kristdemokraterna har det krävts att den svenska ambassaden i Israel ska flyttas till Jerusalem. Ett beslut som innebär att man accepterar den israeliska ockupationen och annekterandet av Östra Jerusalem. Enligt FN:s resolution ska staden Jerusalem var tillgänglig för både judar, kristna och muslimer. Det är en "helig stad" för alla religionerna. Och staden ska delas, enligt FN:s resolution, mellan staten Israel och en palestinsk stat. Något som staten Israel struntar i!

Staten Israel är en ockupationsmakt som bedriver en form av apartheidpolitik på ockuperade Västbanken. Där det förra året inrättades rekordmånga bosättningar. Bosättningar som enligt internationella lagar är illegala och olagliga. Men det struntar staten Israel i. Och världen (inklusive Sverige) struntar i detta! Allt pga en rädsla för att riskera kunna bli beskyllda för antisemitism.

Det är dags att återuppta det humanitära biståndet till befolkningen på Gazaremsan. Det är dags att kräva ett omedelbart eld upphör. Att Israel drar tillbaka all militär från Gazaremsan. Att all gisslan omedelbart släpps fria. Att Israel drar sig tillbaka från ockuperade områden som Västbanken och Östra Jerusalem och att alla bosättningar på ockuperad mark dras bort. Att alla former av terrorhandlingar mot Israel och judar i allmänhet omedelbart upphör. Att Israel låter en palestinsk stat skapas och det är palestinierna som bestämmer över den statens utveckling.

Om nödvändigt får trupper från FN under en övergångsperiod övervaka gränsen för att kontrollera så att både Palestina och Israel respekterar sin granne.

Slutligen kanske vi ska uppmana SVT att behandla konflikten från båda sidor. Än så länge har SVT fällts en gång för att man skildrar konflikten pro-Israel. Det är ett bekymmer eftersom den israeliska sidan dominerar kraftigt i nyhetsflödet. Journalister hindras och stoppas helt enkelt från att skildra konflikten från Gazas sida. Håll ett öga på det högervridna SVT!

Läs.
Netanyahu: Gaza ska styras utan Hamas. - Helsingborgs Dagblad
Gantz löfte till muslimer pressar Netanyahu. - Dagens Nyheter
USA ifrågasätter Israels påståenden om Unwras Hamas-kopplingar. - Tidningen Global
Joar Forssell (L) beklagar att civila i Gaza «gått bort». - Tidningen Syre
Rekordmånga olagliga bosättningar 2023. - Aftonbladet
Regeringen krävs på svar om biståndet: Tråkigt att ministern fokuserar på bristerna. - Dagens Nyheter
WHO: Gaza har blivit en dödszon. - Expressen
GRN fäller SVT för partiskt Gaza-inslag. - Dagens Media
Osmakligt högerdrev mot radions nya korre. - Somar Al Naher i Dagens ETC
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Såpan Sölvesborg.

Jag ser att Sölvesborgssåpan fortsätter. Jag läser i Dagens Samhälle att man nu ska låta en oberoende granskning avgöra kommunrevisorernas framtid. Anklagelserna mellan kommunledningen och kommunrevisorerna har varit många. Ett mycket unikt förhållande.

Bland annat så polisanmälde tre av revisorerna flera politiker i ledningen för mutbrott eftersom de fick biljetter till musikfestivalen Sweden Rock - hävdade man. Polisutredningen visade senare att kommunen helt enligt regelboken hade köpt biljetterna, det var inte mutor från Sweden Rock. Polisutredningen lades ner!

I slutet på förra året anmälde kommunchefen till kommunfullmäktiges presidium att revisorerna inte följer god revisionssed.

Två av revisorerna har anmälts för förtal av kommunens ekonomichef.

En av revisorerna, som representerade Kristdemokraterna, har förvandlats till politisk vilde sedan Kristdemokraterna i Sölvesborg förklarat att man inte längre har något förtroende för honom.

- "Det är så allvarligt och har så stor systempåverkan att vi har tre femtedelar av kommunrevisionen som jobbar utanför boken så att säga."

Kommunchefen Lars Ericsson har sammanställt en lång lista med överträdelser som han anser att revisorerna har gjort. Bland annat handlar det om bristande dokumentation, sammanblandning av rollerna och att granskningar inte har följt regelverket. Om utredningen skulle visa att det finns brister i revisionen ska utredaren föreslå åtgärder. Men då kommer nästa problem eftersom revisorerna är valda för hela mandatperioden och inte kan avsättas.

Färdiga åsikter - helt gratis

Jag har väl berättat tidigare att en av revisorerna råkar vara Jimmie Åkessons svärfar... Vad det hela bottnar i är den besvikelse och frustration som Jimmies f.d. sambo Louise Erixon känner sedan hon dumpats av Moderaterna som tröttnade på att försöka samarbeta med henne och Sverigedemokraterna och istället ta upp samarbete med Socialdemokraterna.

Läs:
Sölvesborg: Oberoende granskning ska avgöra kommunrevisorernas framtid. - Dagens Samhälle
♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Satsa på fred

torsdag 2024-02-22
Ett stort tack
tyckeri nummer 9779

» Hyllning.

Idag vill jag passa på att inleda med att hylla både min mamma och min hustru. Idag skulle min mamma Alice ha fyllt 103 år. Men hon fick bara bli 101. Tack mamma för allt! Jag vill också tacka min hustru, idag är det 45 år sedan vi förlovade oss. Tack Ingela!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Men här är en som ska skämmas.

Den moderatstyrda kommunen Staffanstorps fientlighet mot flyktingar är ingen nyhet. Jag har haft tyckerier om detta flera gånger tidigare. Under ledning av kommunalrådet Christian Sonesson (M) har man vid flera tillfällen utmärkt sig. Det har handlat om hur man placerade anlända flyktingar i utdömda husvagnar på en leråker t.ex. Syftet var naturligtvis att göra det så ogästvänligt som möjligt så att dom så snabbt som möjligt försvann från det välmående villaghettot.

Nu har Christian Sonesson (och flera andra politiker i Staffanstorp) delgivits misstanke om grovt tjänstefel. Det handlar om det beslut som Kommunstyrelsen i Staffanstorp (på förslag från kommunstyrelsens ordförande, Christian Sonesson) fattade i mars 2022 om att man skulle sätta sig över lagen (Bosättningslagen). Den moderatdominerade kommunstyrelsen beslutade att man skulle strunta i den flyktingfamilj som utsedda av FN kommit till Sverige som kvotflyktingar och av Migrationsverket genom Bosättningslagen tilldelats Staffanstorp.

xxxxx
För att förhindra att familjen skulle bli sittande på Sturups flygplats fick till slut grannkommunen Vellinge (även denna moderatstyrd) hoppa in akut och ta hand om familjen. I kommunstyrelsen i Staffanstorp röstade de 6 ledamöterna från Moderaterna samt en ledamot från Sverigedemokraterna för att kommunen skulle sätta sig över lagen och vägra ta emot familjen. Tre socialdemokrater och en centerpartist röstade Nej. Nu har samtliga ledamöter i kommunstyrelsen delgivits misstanke om tjänstefel förutom Socialdemokraternas gruppledare som reserverade sig mot beslutet. De båda andra socialdemokraterna har protesterat och menat att när partiets gruppledare har reserverat sig så gäller den reservationen hela gruppen. Men så tolkar tydligen inte åklagaren det.

Hur som helst tycker inte Christian Sonesson att han ska ta en time-out under tiden som utredningen pågår. Han har nämligen en gång i tiden skrivit under en skrivelse där han intygar att han: - "Om jag kan anses befinna mig i en situation där förtroendet för mig kan ifrågasättas på grund av rättsprocess eller annan anledning ska jag ta timeout." Men Christian Sonesson inser naturligtvis att han har stöd för sin rasism bland sina väljare så förtroendet för honom är inte skadat. I varje fall inte bland de han representerar. Bland andra var nog förtroende skadat redan innan...

En av de socialdemokrater som visserligen röstade Nej men formellt inte står som reservant i protokollet har tills vidare tackat Nej till uppdrag som nämndeman.

Hur som helst så ser jag att risken för att något sådant ska hända i framtiden minskar. Vår Brunblå regeringssörja planerar tydligen att ändra Bosättningslagen så att Migrationsverket inte på samma sätt ska kunna "tvinga" kommuner styrda av rasister att ta emot flyktingar. Dom ska kunna fortsätta att vårda sitt ariska arv!

För övrigt ser jag också att Diskrimineringsombudsmannen kommit fram till att familjen INTE diskriminerats av Staffanstorps kommun när kommunen vägrade ta emot dom trots att man tilldelats familjen via Bosättningslagen. Staffanstorps kommun har hävdat att eftersom dom aldrig kom till kommunen så då har man inte heller kunnat diskriminera dom.

Läs:
Trots utredning om tjänstefel – inte aktuellt med timeout för Sonesson (M). - Dagens Samhälle
Så ska bosättningslagen göras om. - Dagens Samhälle
Flyktingar inte diskriminerade av Staffanstorp. - Dagens Samhälle
♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Satsa på fred

onsdag 2024-02-21
Fem små tankar och tyckerier
tyckeri nummer 9778

» Helt fel Andreas Carlson.

Jag ser att vår flygälskande infrastrukturminister Andreas Carlson utlovar ännu fler miljarder för att hålla priserna nere på flygbiljetterna och öka flygresandet. Som den kristdemokrat han är så är miljökonsekvenstänkande helt otänkbart. Till del handlar det om prestige. Det gäller att till varje pris skydda Arlanda i konkurrensen med övriga flygplatser i Norden. Kastrup i Danmark har sedan länge tagit över rollen som huvudnavet för det interkontinentala flygandet från Norden. Men då gäller det för flygentusiasten att i varje fall subventionera flygresandet så att det inte fortsätter att minska. Hemska tanke!

Jag tycker att du Andreas Carlson ska använda våra skattepengar till att FÖRBÄTTRA miljön, inte att försämra vårt klimat. Men som den kristdemokrat du är så struntar du naturligtvis totalt i klimatkonsekvenserna av dina beslut.

Lägg miljarderna på järnvägen så att kapaciteten och kvaliteten kan öka och priserna sänkas. De som tvunget måste flyga kan betala sina kostnader själva. Det ska inte vi andra skattebetalare subventionera.

På tal om vår Brunblå sörjas klimatpolitik så ser jag att den plan för att uppnå nollutsläpp till 2045 som den Brunblå sörjan hänvisar till, till stor del bygger på att man fullföljer den förra S-regeringens plan för reduktionsplikten. Detta alltså i motsats till vad den Brunblå sörjans regering sittande i SD:s knä gjort - minskat reduktionsplikten. Och ökar flygandet...

Läs:
Regeringen satsar drygt 1 miljard kronor på flyget. - Dagens Juridik
Det har byggts upp en miljardskuld – flyget får miljardtillskott av regeringen. - Ny Teknik
Regeringen aviserar miljardsatsning på flyget. - Dagens Industri
Klimatkalkylen som regeringen inte visade. - Dagens Nyheter
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Gunnar Strömmer drömmer.

- "Polen ligger ett par decennier före Sverige i kampen mot den organiserade brottsligheten."

Just så sade vår justitieminister Gunnar Strömmer innan han åkte till Polen. Ett Polen som just gjort en tvärvändning i sitt styre efter senaste valet. Ett av den nya premiärministern Donald Tusks stora vallöften var en reformering av det polska rättsväsendet. Ett rättsväsende som under tidigare styrande Lag och Rättvisa utvecklat det polska rättsväsendet i en riktning som fått bland annat EU att protestera och hota med repressalier mot Polen. Nä, Gunnar Dömme.. f'låt Strömmer, det polska rättsväsendet är ingenting att sträva efter - tvärtom. Kan det faktum att det tidigare styrande Lag och Rättvisa är ett systerparti till Gunnar Strömmers fanclub Sverigedemokraterna spela in i Gunnar Strömmers hyllning av det Polen som precis gjort en tvärvändning. En tvärvändning som i princip hyllats av alla EU-länder. Tydligen med undantag av den Brunblå sörja under styrning av Sverigedemokraterna som Gunnar Strömmer representerar.

Läs:
Strömmer inspireras av ett land där rättvisan är under återuppbyggnad. - Oisín Cantwell i Aftonbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Färdiga åsikter - helt gratis
» Krisen för Liberalerna.

Runt om i landet är det i många kommuner en rejäl kris inom Liberalerna. I många kommuner tappar partiet medlemmar på löpande band. Ett medlemstapp som kan ge katastrofala följder för ett litet parti. Bland sant liberala medlemmar är Liberalernas samarbete och underkastelse mot Sverigedemokraterna en helt omöjlig situation. Johan Pehrsons val att ansluta sig till en högerregering som är helt beroende av ett direkt antiliberalt parti är en omöjlighet för en sann liberal. Vi kan se det på Liberalernas situation i väljaropinionen. Stödet ligger långt mer än felmarginalen under 4%-spärren. Risken för att partiet vid nästa val inte kommer att vara representerade i Riksdagen är verklig. Kommer partiet, som vill utmåla sig som det mest EU-vänliga, att vid EU-valet till hösten åka ur EU-Parlamentet? Att stora grupper aktiva liberaler lämnar partiet runt om i kommunerna pekar på en allvarlig kris.

Men det finns även liberaler som försvarar Sverigedemokraterna. I ett försök att försvara visitationszonerna berättade den liberala riksdagsledamoten (och fd polisen) Martin Melin om ett tillfälle under 90-talet när man stoppade en liten grupp ungdomar som var på väg att attackera Vänsterpartiets dåvarande partiledare Gudrun Schyman på 1 Maj. Dom var klädda på ett utmanade sätt och stoppades av polisen pga detta. Men kanske var det av omtanke om hans samarbetskompisar inom Sverigedemokraterna som Martin Melin hävdade att ungdomarna var medlemmar av VAM (Vitt ariskt motstånd). Vilket inte var med sanningen överenstämmande. Vid den här tidpunkten var VAM mer eller mindre upplösta. Istället var ungdomarna som var på väg att attackerad Gudrun Schyman på 1 Maj sverigedemokrater! Det är dock sant att på den här tiden var gränsdragningen mellan den högerextrema och rasistiska gruppen Vitt ariskt motstånd och Sverigedemokraterna mycket svår. En av ungdomarna (som alltså var medlem av Sverigedemokraterna) var iklädd VAM-symboler.

Det är alltså detta parti med dessa rötter som Martin Melin och hans parti Liberalerna idag gjort sig helt beroende av.

Behövs Liberalerna?

Läs:
Stark kritik mot Martin Melin (L) – efter felaktiga uttalandet i SvD. - Dagens ETC
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Dom ljugande ministrarna.

SVT:s Uppdrag granskning har tittat på våra ministrars CV som dom publicerar på Regeringens hemsida. Och sedan har man kontrollerat med de uppgivna universiteten osv. I flera fall så stämde det inte riktigt! Civilminister Erik Slottners (KD), äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje (M) och infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson (KD) har helt enkelt varit lite slarviga när dom skrutit över sin utbildning. - "Du skall icke ljuga!"

Var vi ska bokföra det faktum att vår statsministern Ulf Kristerssons hustru Birgitta Ed (hon presenteras som svensk präst, entreprenör och PR-konsult) följde med på makens flygresa till USA på skattebetalarnas bekostnad utan att ha haft några officiella uppdrag vet jag inte. Det var först sedan SVT:s Uppdrag Granskning börjat granska det hela som det hela reglerades.

Man kan tycka att man borde vara extra noga med att granska hur man handlar och vad man skriver när man har en så pass utsatt position. Fast vi ska vara ärliga, det flesta ljög inte!

Läs:
Felaktigheter uppgavs i ministrarnas cv: Upprörande. - Aftonbladet
Statsministerns fru flög med regeringsplanet – utan att betala. - Dagens Nyheter
Kristerssons fru följde med på USA-resa – avdrag gjordes först efter UG-frågor. - Aftonbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Skryt, men vi är sämst.

Igår offentliggjordes ett nytt stödpaket till Ukraina. Ytterligare 7,5 miljarder till en totalsumma av 30 miljarder. Nya stridsfordon, stridsbåtar osv. Det är bra! Ett stöd till Ukraina är klart viktigare för den svenska säkerheten än NATO-medlemskap eller avtalet som ger amerikansk militär rätt att göra som dom vill på svenska militära anläggningar.

Men, man ska kanske inte skryta allt för mycket. Vi ligger fortfarande sämst till bland de skandinaviska länderna...

Läs:
Stridsbåtar och toppmoderna stridsfordon till Ukraina. - Dagens Nyheter
Sverige ger minst i Skandinavien till Ukraina – trots rekordpaketet. - Dagens Nyheter
♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Satsa på fred

tisdag 2024-02-20
Uffe, Donald och Gunilla
tyckeri nummer 9777

» Uffe åker utomlands.

Jag har ju lite då och då haft roligt åt vår utrikesminister Tobias Billströms guttaperkahoppande mungipor. Det är nästan så att det varannan dag kommer något besked i den svenska NATO-processen som får Tobias att känna positiva vibrationer. Sedan någon dag senare så sprids det något rykte som kan innebära ännu en försening. Och stackars Tobias Billströms mungipor trillar ner igen!

Det är nästan så att man börjar bli uttråkad över alla rykten och besked och motsägande besked. Nu har i varje fall Mr Erdogan of Turkey tvingats krypa till korset till slut. Så nu återstår bara den där Orbán i Budapest för NATO-ledningen och USA att göra klart för att nu får det vara slut med trilskande och dumheter. Senaste budet är att Ulf Kristersson nu ska åka till Budapest och krypa lite på knäna inför Orbán och lova ännu fler Gripenplan att låna billigt. Sedan kan nog Tobias Billströms guttaperkahoppande mungipor till slut få sluta i ett övre läge.

Faktum är att NATO behöver Sverige! Mycket mer än Sverige behöver NATO. För det gör vi inte alls. Men, NATO behöver Sverige!

Lycka till Uffe. Det kan bli trevligt i Budapest. Sätt på knäskydden så du inte skadar dom när du kryper inför Orbán!

Läs:
Ungersk media erfar: Sverige och Ungern överens om försvarspaket. - SVT
Ulf Kristersson reser till Ungern på fredag. - SVT
Kristersson till Budapest på fredag. - Aftonbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Bidragsmissbruk.

Det finns goda nyheter
Tittar ni på uttagningen till Eurovisionsschlagerfestivalen? Jag gör det inte! Det känns som om det mest har blivit ett utdraget långt spektakeljippo. Jag tycker inte att det känns seriöst helt enkelt!

Men, man kan ju inte undvika rapporteringen i tidningar osv. Hur som helst känner jag glädje över att man i ökad omfattning gör utmätning av brottslingars lyxprylar för att betala deras skulder. Skulder som dom håller sig undan från att betala. I det här fallet var det den s.k. artisten Gunilla Persson som är skyldig oss skattebetalare 630.000 från bidrag hon lyckats lura till sig genom folkbokföringsfiffel. Hon har helt enkelt stuckit utomlands men fuskat och fortsatt att få bidrag från Försäkringskassan. Genom att sedan hålla sig undan i utlandet så har Kronofogden inte kunnat komma åt och driva in slantarna.

Men nu har hon dykt upp i Sverige och visat upp värdesaker för 100.000-tals kronor. Alltså gjorde Kronofogdemyndigheten ett litet besök! Bra gjort! Har du skulder ska du betala dom och inte smita utomlands för att komma undan.

Läs:
Kronofogden slog till mot Gunilla Persson. - Aftonbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Veckans citat.

Jag ser att Donald Trump uttalat sig med anledning av den ryska oppositionspolitikern Aleksej Navalnyjs död. Och detta utan att ens nämna sin kompis Vladimir Putins namn. Istället gjorde tydligen Donald Trump en jämförelse och gjorde liknelser mellan hur Aleksej Navalnyjs behandlats i Ryssland och hur han själv behandlas i USA av rättsväsendet där. Så här sade han:

- "Radikala vänsterpolitiker, åklagare och domare som leder in oss på förödelsens väg."

Visst känner vi alla en stark längtan fram till den dag då vårt avtal med amerikansk militär som ger fritt fram i Sverige för dessa och att Donald Trump väljs till president i USA och högsta befäl över dessa militärer.

Själv känner jag en viss oro i magen när jag tänker på detta!

Läs:
Trump bryter tystnaden om Navalnyj – nämner inte Putin. - Dagens Nyheter
♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Satsa på fred

måndag 2024-02-19
Knäckebrödets dag
tyckeri nummer 9776

» Ett avslöjande avhopp.

Under den gångna veckan avslöjades att finansmannen Roger Akelius skulle köpa en stor andel av aktierna i friskolekoncernen Academedia. Ganska snabbt fick Roger Akelius syn på skolan stor publicitet. Roger Akelius deklarerade snabbt att han vill avskaffa aktieutdelningen från Academedia. I stället skulle eventuellt överskott investeras i skolan. Han ville ha mindre klasser och högre personaltäthet. Han gav också utlopp för ett starkt motstånd mot betyg i skolan.

Resultat? Aktiekursen i Academedia sjönk som en sten. Roger Akelius inhopp i friskolevärlden var ju ett direkt hot mot hela affärsidén. Det svenska friskolexperimentet med skattefinansierade vinstmaximerande aktiebolag som driver skolor är helt unikt i hela världen.

Nu har säljaren, Mellby Gård, dragit sig ur. Det kan man ju inte tillåta att det kommer sådana hemska tankar in i den kommersiella friskoleverksamheten!

Resultat? Aktiekursen i Academedia skjuter i höjden igen.

Håll med om att det är ganska avslöjande!

Läs:
Akelius efter skolköpet: Har aldrig gillat betyg. - Svenska Dagbladet Näringsliv
Vill att skolpengarna ska stanna kvar i koncernen. - Svenska Dagbladet Näringsliv
Stora skolaffären avblåst – efter helgsamtal. - Svenska Dagbladet Näringsliv
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Allas vår Maria Malmer Stenergard.

Maria Malmert Stenergard (SD)
Jag ser att Näringslivet fortsätter att servera kängor till allas vår Migrationsminister Maria Malmer Stenergard. Denna medlem av Moderaterna som känner sig mer hemma i Sverigedemokraterna än hos Moderaterna. Jag såg att hon uttalat att det enda parti hon känner förtroende för var Sverigedemokraterna. Ett uttalande som förklarar en hel del. Det handlade naturligtvis om hennes eget gebit, alltså invandring.

Nu är det Almega, Visita och Gröna arbetsgivare som i en gemensam debattartikel i Aftonbladet konstaterar: - "Vi klarar oss inte utan invandrad arbetskraft!" De tre vd:arna för dessa tre arbetsgivarorganisationer, Ann Öberg, Jonas Siljhammar och Lena-Liisa Tengblad är ytterst kritiska till regeringens förslag om minimilöner (som motsvarar en medianlön i Sverige) för att kunna få arbetstillstånd i Sverige. Dom försöker få Maria Malmer Stenergard att förstå att det svenska näringslivet är beroende av import av arbetskraft. Jag tycker att regeringen gör som näringslivet vill i den här frågan: - "Skrota utredningen!"

Men, Maria Malmer Stenergard är så förblindad i sitt hat mot invandrare att hon inte kan se detta. I hennes sinnesbild är invandrare bara till besvär. Hon har aldrig sagt något positivt om den stora majoriteten av invandrare som jobbar och sliter för att göra livet för sig själva och familjen bättre, för att göra det svenska samhället ett bättre samhälle. Det är min granne, mina gamla arbetskollegor, min tandläkare, kassörskan i affären, tjejerna och killarna från hemtjänsten som hjälper min syster, tågvärden på tåget, busschauffören och alla dom andra vi möter i samhället.

Men Maria Malmer Stenergard är så förblindad av sin SD-inspirerade rasism att hon ser inte alla dessa. Hon ser bara bekymmer med invandrare. Det är nu drygt 3½ månad sedan jag skriv till Maria Malmer Stenergard om detta. Tror ni jag har fått något svar från henne eller någon av hennes sekreterare?

Nä!

Det är en skam för Sverige att vi fått en minister med den människosynen som ansvarig för dessa frågor.

Läs:
Vi klarar oss inte utan invandrad arbetskraft. - Aftonbladet debatt
♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Satsa på fred

söndag 2024-02-18
Bilen som leksak
tyckeri nummer 9775

» Väx upp!

Tydligen pågår Svenska rallyt i skogarna uppe i Västerbotten runt Umeå. Ett eldorado för alla som ser bilen som den ultimata leksaken. Men, jag ser att en hel del förare haft lite svårt för att skilja på tävlingssträckor (som är avlysta för vanlig trafik och där vanliga trafikregler inte gäller) och på transportsträckorna däremellan (där man kör bland andra trafikanter och vanliga trafikregler gäller).

Efter klagomål från allmänheten över bilar som körde som idioter så satte polisen upp trafikkontroller. Resultat? 17 rallyförare fick trafikböter och tre förare fick sina körkort indragna! Låt mig säga att det tyder på ytterst dåligt omdöme! Bilen är INTE en leksak!

Det är dags för en del bilister att växa upp
Det kan ge anledning att fundera mer över alla dessa idioter som tror att bilen är en leksak och inte något man förflyttar sig med. Hur som helst så verkar i varje fall inte bensinpriset var för högt när man ser (och hör...) hur en del kör. För en viss grupp bilister verkar det bara finnas ett läge för gaspedalen - i botten. Jag kan studera dessa idioter regelbundet när jag är i Helsingborg och kan se hur en del kör mellan trafikljusen på Järnvägsgatan / Drottninggatan. Så fort trafikljusen visar grönt är det gasen i botten som gäller så att de stackare som går eller cyklar utefter gatorna får hörselskador. Tyvärr kommer dom ju inte fortare fram för detta eftersom det ju är rött vid nästa trafikljus också. Och så upprepas det hela med gasen i botten när det visar grönt igen.

Det verkar vissa dagar som om det finns en grupp bilister som njuter av att bara köra fram och tillbaka för att visa upp sina fina bilar och låta uttråkade åskådare se (och höra...) deras leksak. Om man lägger till MC-knuttarna som monterat bort ljuddämparen och som har samma körbeteende så undrar man över mänsklighetens intelligens.

Jag har samma bekymmer här i Åstorp där jag bor. Även här är det Järnvägsgatan som går där jag bor. När bilisterna har passerat det fartgupp som är placerat vid kyrkan så är det gasen i botten som gäller. Man kan nästan höra hur det säger slurp i bensintanken. Men det ljudet överröstas naturligtvis av motorvrålet. Att väckas klockan 03.17 av att någon idiot med specialpreparerad ljuddämpare trycker gasen i botten får mig som sagt att undra över mänsklighetens intelligens.

Det är faktiskt dags för dessa barnrumpor i sina BMW och Audi med tonade rutor att växa upp! Bilen är ingen leksak! Det finns verkligen anledning att höja priset på drivmedlet!

Läs:
Polisen tog körkort av tre rallyförare. - SVT Norrbotten
♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Satsa på fred

lördag 2024-02-17
Sven Tycker har lösningen
tyckeri nummer 9774

» Men mördandet fortsätter.

Det ryska angreppet på Ukraina fortsätter. Civila och utkommenderade soldater dödas på löpande band. Samhällets infrastruktur förstörs. När det en gång är över kommer det att kräva enorma summor att bygga upp allt igen. Men vapenfabrikerna jobbar treskift för att tillverka nya vapen och mer ammunition. Det internationella stödet till Ukraina är kompakt och även svenska vapenfabriker jobbar treskift för att förse Ukraina med vapen att försvara sig med. Stödet för Ukraina är mer eller mindre totalt. Den ryska attacken var faktiskt helt oprovocerad.

I Palestina fortsätter det israeliska mördandet som närmat sig folkmord. Det har redan dött fler i Gazakriget än i Ukrainakriget. Och när det gäller civila offer är skillnaden enorm. Den israeliska attacken var helt klart framprovocerad. Men, man kan också säga att Hamas attack var framprovocerad av ett Israel som utsatt Gaza för en mer eller mindre total blockad samtidigt som det från Israels sida förts en klart apartheidinfluerad politik på ockuperade Västbanken. Hamas attack var ett vidrigt dåd och att ta civila som gisslan är aldrig acceptabelt. Men, samtidigt sitter i Israel tusentals palestinier internerade utan rättegång. Dom är också en form av oskyldig gisslan.

Det har framkommit klara bevis för att det israeliska styret under Netanyahu medvetet gett stöd till Hamas så att dom kunde behålla makten i Gaza. Syftet med detta har varit att hålla den palestinska rörelsen splittrad och på sätt minska möjligheterna för en palestinsk stat.

Det står nu allt mer klart att målet för den israeliska attacken mot Gaza är att fördriva så många som möjligt av de mer än 2 miljoner palestinier som bor på det begränsade utrymmet ut ur Gaza. I Egypten håller man på att förbereda sig på en enorm flyktingvåg ut ur Gaza och in i Egypten.

Men Israel kommer med sin kollektiva bestraffning av 2 miljoner palestinier för en terrorattack inte att lyckas eliminera Hamas. Om man lyckas döda så många aktiva Hamasmedlemmar som möjligt kommer det bara att växa upp en ny ännu våldsammare grupp som vill hämnas.

- "Israel måste vinna kriget mot Hamas, men det går inte att uppnå på enbart militär väg."

Det finns ingen lösning utan en tvåstatslösning

Så säger den tidigare chefen för den israeliska säkerhetstjänsten Shin Bet, Ami Ayalon. Israel kommer aldrig att få en varaktig fred med säkra gränser förrän det finns en demokratisk palestinsk stat vid sidan om. Men något sådant vill de extrema nationalister som styr i Israel idag genom Benjamin Netanyahu aldrig acceptera. Deras mål är att fördriva palestinierna från Gaza och Västbanken så att ett Storisrael kan bildas. Alla miljoner flyktingar anser man att övriga arabländer ska ta hand om.

Medan vi jobbar på högvarv för att förse den ukrainska militären med vapen och ammunition drar vi in det humanitära biståndet till palestinierna i Gaza. Medan vi kritiserar den ryska aggressionen håller vi tyst med kritik av den israeliska aggressionen. Däremot har vi inga förbehålla att kritisera palestinsk terrorism. Ryssland bojkottas och blockeras (helt rätt). Men några sådana funderingar finns inte för Israel. Den nu aktuella Eurovisionsfestivalen var det inga problem att utestänga Ryssland från. Men när motsvarande krav kommer när det gäller Israel så påpekar man att Eurovisionsfestivalen inte är något politisk. Man ska inte blanda in politik i jippot! När det gäller Israel alltså, men gärna när det gäller Ryssland.

Intressant är att det israeliska bidraget är en ryska som bland annat uppträtt i det av Ryssland annekterade Krim!

Helt klart är att vi använder olika glasögon! Det går inte att fortsätta styras av rädsla för att bli beskylld för antisemitism samtidigt som vi låter islamofobin blomstra.

Det finns bara en varaktig lösning och det är att det skapas en palestinsk stat bestående av Västbanken, östra Jerusalem och Gaza. Helt enligt FN:s resolution. Att Israel drar tillbaka alla bosättningar på ockuperad mark. Att den palestinska staten accepterar den israeliska staten. Att alla palestinska flyktingar från dagens Israel accepterar att dom inte kan återvända. Att FN garanterar både Israels och Palestinas säkerhet under en övergångsperiod.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Satsa på fred

fredag 2024-02-16
Funderingar över juridik
tyckeri nummer 9773

» Vi har inte alltid samma syn.

Bland de nya lagarna som ska sätta åt dessa jädrans utlänningar är tydligen ett lagförslag om att det ska vara förbjudet att tvinga på barn slöja när dom går till skolan. Ja, det är hemskt när föräldrar lägger sig i hur deras barn klär sig! Tydligen ska lagen utformas så att det inte står specifikt slöja utan religiös klädsel. Dvs även t.ex. en judisk kippa ska förbjudas i skolan (om föräldrarna tvingar alltså). Eller ska det bli förbjudet för föräldrar att överhuvudtaget lägga sig i hur barnen klär sig på väg till skolan? Jag ser fram emot diskussionen där hemma i hallen när våra telningar ska gå till skolan och föräldrarna har synpunkter på kort kjol, genomskinlig blus, trasiga jeans, kippa, halsduk, skinnjacka eller vad vi nu kan tänka oss att diskussionen handlar om. För att inte tala om polisutredningen som ska bevisa att föräldrarna tvingat.....

xxxxx
Lägg ner projektet! Hur barn klär sig är INTE en fråga för Staten!

Jag såg för övrigt att vår moderata kulturminister Parisa Liljestrand och hennes parti- och regeringskollega Gunnar Strömmer har en annan lag på gång som ska förbjuda att man förnekar eller förminskar Förintelsen. Det ska bli straffbart med en straffskala på upp till två års fängelse. Om dom nu kan få plats i något fängelse...

Kan man förbjuda åsikter? Var går gränsen för vilka vidriga åsikter som ska vara förbjudna? Kanske är vi snart där att det blir straffbart att förneka Guds existens?

xxxxx
För övrigt så undrar jag om inte Parisa Liljestrand när hon ska förklara skälen till den kommande lagen och säger att det handlar om att skydda judar som grupp själv bryter mot lagen. Att hävda att Förintelsen bara handlar om massmord på judar är ju att just förminska Förintelsen. Nazitysklands massmord i syfte att utrota en grupp människor handlade ju inte bara om judar. Det handlade t.ex. lika mycket om massmord i syfte att utrota romer. Den 2 augusti är det Minnesdagen för folkmordet av romer. Jag undrar om Parisa Liljestrand överhuvudtaget uppmärksammade den dagen? Datumet är valt för att det var den 2 augusti 1944 som de sista 4.300 romerna i den romska avdelningen i koncentrations- och förintelselägret Auschwitz-Birkenau mördades och avdelningen stängdes. Men romerna är kvar nederst på samhällsstegen så dom bryr vi oss inte om.

En annan ny lag som ännu inte kommit så mycket längre än i Sverigedemokraternas drömmar är den som ska göra det möjligt att låsa in "Kriminella utan misstanke". Det är Jimmie Åkesson (SD) och Richard Jomshof (SD) som i en debattartikel argumenterar för att man ska kunna låsa in vad man kallar "gängkriminella" utan att det finns någon misstanke om brott. Uppenbarligen som någon form av förebyggande åtgärd?

- "Kriminella ska kunna låsas in utan misstanke."

Så har de båda korkade sverigedumokraterna satt som rubrik. Men, om man är kriminell så har man väl begått ett brott? Man kan vara misstänkt men ännu inte dömd. Men hur f-n kan man komma på något så korkat som att polisen ska få rätt att låsa in personer utan att dom ens är misstänkta för att ha begått brott utan tydligen bara för att man tycker att dom är misshagliga eller har fel klädsel?

Jag gissar att man är inspirerade av det amerikanska fånglägret på Guantánamobasen på Cuba. Här internerade USA för mer än 20 år sedan mer än 700 misstänkta terrorister. Idag sitter här fortfarande efter mer än 20 år 37 internerade kvar som är fängslade utan rättegång. 9 av de som internerades dog där utan rättegång. Att dom sattes just här beror på att amerikansk lag förbjuder agerandet så dom kunde ju inte placeras i USA.

Jag tycker faktiskt att Jimmie Åkesson och Richard Jomshof ska fundera en vända till. I en demokrati kan man faktiskt inte låsa in människor utan anledning. Och Richard Jomshof ska alltså vara vår högsta demokratiska institutions högsta ansvarige för juridiken. Han är ordförande för riksdagens justitieutskott. Han borde faktiskt begripa vad demokratins spelregler säger. En demokrati kan inte låsa in människor utan misstanke bara för att polisen finner dom misshagliga!

Punkt!

Läs:
Det ska bli straffbart att förneka Förintelsen. - Aftonbladet
Kriminella ska kunna låsas in utan misstanke. - Expressen debatt
♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Satsa på fred

torsdag 2024-02-15
Torsdag men ingen ärtsoppa
tyckeri nummer 9772

» Tur vi bor i lugna Sverige.

Jag vet faktiskt inte varför just masskjutningen i Kansas City efter Super Bowl fått så stor publicitet i Sverige. Masskjutningar förekommer regelbundet i USA och i det här fallet var det om jag förstått det rätt "bara" en död, men ganska många skadade. Men hur som helst så ska vi vara tacksamma för att vi bor i ett trots allt ganska lugnt land som Sverige. Där den här typen av händelser i stort sett aldrig händer

Sätt dom bakom galler - men det löser inte problemet
Det verkar snarast vara paniken efter skjutandet som förorsakat mest skador. Ett 20-tal skadade, bland annat flera småbarn. Förra året mördades 182 personer i Kansas City vilket kanske ska jämföras med Sverige där antalet mord sedan 2000 pendlat mellan 80 och 120 med ett rekord 2020 då det kröp upp precis över 120.

Men, vi lever faktiskt i ett trots allt lugnt land. Jag undrar verkligen varför den här händelsen egentligen överhuvudtaget nådde Sverige? Masskjutningar (som det kallas när flera personer blir drabbade) hör till vanligheterna i USA. Vilket naturligtvis hör samman med den stora tillgången till skjutvapen. Medan vi diskuterar att människor överhuvudtaget har tillgång till vapen diskuterar man i USA om man ska få bära skjutvapen i skolan, om man ska få bära skjutvapen fullt synligt i affären osv.

Att hårda straff inte löser några problem med kriminalitet är väl USA ett talande exempel på. USA är väl den västerländska demokrati som har störst andel av sina innevånare inlåsta i fängelser. Det löser inte problemet med kriminalitet! Det skapar bara ännu mer våldsamma kriminella. Men så långt tänker inte vår justitieminister Gunnar Dömme.. f'låt Strömmer. Som nu håller på att fylla våra fängelser till bristningsgränsen. Medan dom sitter inlåsta begår dom inte brott, men när dom kommer ut är dom en ännu värre brottsling.

Jag tror att anledningen till att denna händelse överhuvudtaget nått Sverige är att den skedde i samband med Super Bowl. Något som jag egentligen inte begriper det svenska intresset för. Det är ju för fasiken en sport vi knappt sysslar med! På tal om Super Bowl så såg jag att fotbollsspelaren Lionel Messi fått motsvarande 145 miljoner kronor för att under en 60 sekunders TV-reklam göra reklam för en öl! Det ölbryggeriet måste verkligen räkna med en kolossal försäljningsökning för att dom visat 60 sekunders reklam mitt i Super Bowl finalen! Lionel Messi skrattar väl hela vägen till banken! Det är ju verkligen vad man förknippar ett fotbollsproffs med - öl!

Läs:
Vapen, polis, spring – panikscener vid parad. - Aftonbladet
Vi får inte färre brottslingar för att fängelsetiden ökar. - Tidningen Syre
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» KD-såpan fortsätter.

Sedan Socialdemokraterna tydligen precis fått sin första politiska vilde i Sveriges riksdag i Jamal El-Haj som uppenbarligen ansåg att hans ansvar gentemot sina väljare och det palestinska folket var viktigare än att lyda direktiv från partiet har han nu fått flytta sitt arbetsrum. Han hamnar ihop med den f.d. sverigedemokraten och f.d. Mod:aren Elsa Widding i "Vildarnas korridor". Tydligen har Jamal El-Haj fått erbjudande från partiet Nyans men tackat Nej.

Hur som helst så har tydligen Kristdemokraterna nu också fått sin politiska vilde i EU-Parlamentet. KD-såpan fortsätter helt enkelt. Sara Skyttedal har meddelat att hon lämnar Kristdemokraterna! Men hon sitter kvar i EU-Parlamentet mandatperioden ut.

Jag ska erkänna att jag har lite svårt för att ha en klar åsikt när det gäller politiska vildar. Det som kallas politisk vilde är den som lämnar sitt parti (eller utesluts) men väljer att sitta kvar på det mandat man valts in på men utan anslutning till det parti man valdes in för. De politiska partierna tycker det är självklart att man ska lämna sin stol så fort man inte längre representerar partiet.

Sara Skyttedal som politisk vilde
Men är det så självklart? Man kan ju lämna sitt parti (uteslutas ur sitt parti) av olika anledningar. Låt oss å ena sidan ta f.d. kristdemokraten Sara Skyttedal. Hon lämnar KD sedan hon blivit putt över att hon inte nomineras på listan till det kommande EU-valet. Hon har hoppat av och på listan i lite olika omgångar och av Ebba Busch bland annat beskyllts för att medan hon var utanför listan haft kontakt med SD istället. Är man sur på partiledningen för en sådan sak så tycker jag uppriktigt sagt att då lämnar man också sin post.

När det gäller Jamal El-Haj är läget lite annorlunda. Han har uteslutits ur partiet för att inte ha följt partipiskan. Han ansåg uppenbarligen att hans ansvar gentemot hans väljare var viktigare än partidisciplinen. Grundorsaken är uppenbarligen att han valde att gå på ett palestinskt möte som partiet avrådde honom från eftersom det vid mötet även deltog representanter för tvivelaktiga grupper. Jamal El-Haj, som är palestinier, tyckte istället att hans ansvar gentemot hans palestinska väljare var viktigare än partipiskan. I ett sådant här fall så handlar ju det faktum att han blir politisk vilde att han (om man ska hårdra det) bara fullföljer den politik som han valdes för att föra. Och i sådana fall har jag en mycket större förståelse för att man väljer att fortsätta som politisk vilde.

När det gäller f.d. SD:aren Elsa Widding är det ju faktiskt ungefär samma situation som för Jamal El-Haj. Hon har inte ändrat åsikt sedan hon en gång valdes in. Hon driver korkade konspirationsteorier, idiotiskt vaccinationsmotstånd och liknande korkade dumheter. Det gjorde hon redan när hon valdes in i Riksdagen och hon har inte kommit på mer vettiga tankar sedan dess. Däremot försöker ju Sverigedemokraterna tvätta ytan medan Elsa Widding håller fast vid sina dumheter. Alltså har jag viss förståelse för att hon väljer att sitta kvar som partilös politisk vilde.

Men som sagt, Sara Skyttedal är sur på sin gamla partiledning och putt över att ha blivit petad. DEN såpan ska bli fortsatt kul att följa!

Läs:
Skyttedal lämnar KD – blir vilde. - Aftonbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Siffernörden slår till.

Slutligen kan jag inte låta bli att frossa i den senaste väljarundersökningen som jag hittar i Svenska Dagbladet. Det är Demoskop som gör undersökningarna för Svenskan. Så här ser siffrorna för februari ut med en jämförelse med förra månaden inom parentes:

Sven Tycker något varje dag
Socialdemokraterna 36,6% (-1,1)
Sverigedemokraterna 21,2% (-0,7)
Moderaterna 18,6% (+0,3)
Vänsterpartiet 6,6% (-0,5)
Miljöpartiet 4,2% (±0)
Centerpartiet 4,0% (+0,3)
Kristdemokraterna 3,4% (-0,1)
Liberalerna 2,8% (+0,7)

Det är andra månaden i rad som SD nu tappar stöd. Men fortfarande har man ett rejält försprång över Moderaterna. De Rödgröna har ett fortsatt försprång över den Brunblå sörjan även om det krymper. Fast det är tydligen "övriga partier" som har störst ökning! Vad det nu är för stollar? Som andra undersökningar så har vi fyra partier i botten som kretsar kring 4%-spärren och dom har alla det gemensamma att det är Mp och C som ligger mer eller mindre över medan L och Kd ligger mer eller mindre stadigt placerade under strecket.

Det ska bli spännande att se hur Uffe ska lösa det här. Fortsätter KD-såpan så finns det väl ingen som kan ha förtroende för det partiet? Och åker både L och KD ut så lär Uffe få stora problem. Samtidigt kanske Magdalena Andersson och Socialdemokraterna ska fundera på om det kanske inte är dags att föra Sossepolitik istället för att bara leka följa John med högern?

Läs:
Kanar nedåt i opinionen – rätt tydligt trendbrott. - Svenska Dagbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Satsa på fred

onsdag 2024-02-14
Alla Hjärtans Dag
tyckeri nummer 9771

» En framgång för Maria Malmer Stenergard.

Jag ser att utvandringen från Sverige satte nytt rekord förra året. Under förra året utvandrade mer än 66.000 personer från Sverige. Så hög har utvandringen aldrig tidigare varit i modern tid. Som resultat av detta var den svenska folkökningen förra året den lägsta sedan 2001.

Maria Malmer Stenergard (SD)
Det ska påpekas att den höga siffran beror INTE på att så extremt många svenskar valde att flytta utomlands. Nä, siffran beror på att tusentals utlänningar lämnat Sverige. Till Maria Malmer Stenergards stora glädje är det så'na där hemska utlänningar som saknat uppehållstillstånd som nu återvänt till sina hemländer. Det fanns ju 100.000 sådana i Sverige enligt Maria Malmer Stenergard, som ville sätta fart på utvisningarna och avvisningarna av hemska utlänningar som inte hade rätt att vistas i Sverige utan vistades här illegalt.

Fast om vi ska vara ärliga så är det hela kanske inte den där stora framgången för Maria Malmer Stenergard som man kan tro vid ett första påseende. Ungefär hälften av dessa utvandrare visar sig vara Migrationsverket och Skatteverket som städat. 34.355 personer visar sig vara utlänningar som fortfarande var folkbokförda i Sverige, men dom var inte kvar i Sverige. Dom hade åkt hem precis som dom skulle, men dom hade inte meddelat Skatteverket och ändrat sin folkbokföring. Nu har Migrationsverket och Skatteverket städat och en tredjedel av alla dom här hemska utlänningarna som Maria Malmer Stenergard hävdade att dom vistades illegalt i Sverige som papperslösa i själva verket till stor del var t.ex. utländska studenter som efter avslutade studier hade åkt hem igen.

Sedan kan vi lägga till att siffran för 2024 kommer att bli lika hög. För Migrationsverket och Skatteverket hann bara med hälften på listan under förra året. Så lika många kommer att gallras ut i år. Även i år kommer alltså siffran över utvandrade att bli rekordstor. Vi kan väl låta Maria Malmer Stenergard glädjas åt att antalet papperslösa kraftigt minskar. Att det sedan bara handlar om statistik och inte om verkligheten behöver vi ju inte bry oss om.

Det är bra att våra myndigheter får ordning på statistiken. Människor ska vara folkbokförda där dom bor och inte stå kvar som folkbokförda på adresser där dom inte bor. Det är alldeles för många som är felaktigt folkbokförda och kan riskera att kunna plocka ut bidrag och liknande genom sådant fusk. Fråga finansminister Elisabeth Svantesson som ju har erfarenhet av sådant! Fifflet med felaktiga folkbokföringar och fusk med bidrag är ett stort problem. Som sagt prata med Elisabeth Svantesson om dom erfarenheterna. Fast lite taskigt för studentorter som Lund och Uppsala som tappar hundratals innevånare...

Läs:
Skatteverkets storstädning ger rekordstor utvandring. - Helsingborgs Dagblad

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Det handlar om prioriteringar.

Det är väl ingen som har lyckats missa mediebevakningen av Marcus Wandts rymdfärd. Vi har fått dagliga rapporter från hans nästan 3 veckor uppe i rymden. Vi fick till och med några extra dagar för samma pris eftersom hemresan blev försenad pga vädret. Det där med försenade resor är vi ju vana vid!

Fast gratis var det inte. De svenska skattebetalarna har pungat ut med mellan 400 och 450 miljoner kronor för att Marcus Wandt skulle få följa med upp i rymden.

Det handlar om prioriteringar
- "Det är billigt."

Så kommenterar Rymdstyrelsens generaldirektör Anna Rathsman rymdbiljetten. Det handlar om prioriteringar vad man ska använda våra skattepengar till. Under 2024 satsar den svenska Brunblå regeringen 90 miljoner på klimatanpassning och som sagt mer än 400 miljoner på att en svensk skulle få följa med upp i rymden. Så vad som är billigt och vad man ska prioritera kan vi fortsätta att diskutera.

För att fortsätta på temat prioriteringar så bad Naturvårdsverket om att få sitt anslag höjt med nästan 100 miljoner till 718 miljoner till 2025. Detta pga ökade krav från EU på olika åtgärder. Men, vår Brunblå sörja gjorde en annan prioritering. Naturvårdsverket får sitt anslag sänkt till 582 miljoner nästa år. Nu tvingas man varsla 10% av personalen, dvs 65 personer.

Samtidigt kan vi notera att man helt dragit in bidraget till Stiftelsen Håll Sverige Rent.

Det handlar om prioriteringar!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Satsa på fred

tisdag 2024-02-13
Små notiser precis före Alla Hjärtans Dag
tyckeri nummer 9770

» Svenska mästare?

Grannkommunen Bjuv verkar nästan vara svenska mästare i att köpa ut personal. Den SD-styrda kommunen Bjuv måste vara svenska mästare i att säga upp chefer och andra som inte passar styret. Under förra året köpte man ut 17 anställda som alltså lämnade jobbet men fick behålla lön en tid. Det handlar alltså om personal som köpts ut av kommunledningen. Chefer som inte passat den politiska ledningen osv.

Bjuvs kommun har 16.020 innevånare, detta medan mitt eget Åstorp har 16.440 innevånare och alltså är marginellt större. Totalt har Bjuvs kommun 1.200 medarbetare. Under förra året har alltså 17 av dessa köpts ut av den politiska ledningen (Sverigedemokraterna och...) till en total kostnad av 3,6 miljoner kronor. Slantar som alltså skattebetalarna i Bjuv fått betala ut i lön till anställda som inte jobbat utan som fått lämna jobbet på order från de styrande. Oftast lite högre chefer som tydligen inte passat in i den SD-styrda kommunen.

- "Det är en för stor summa, det är inte så vi ska ha det. Vi ska börja titta på andra sätt att jobba."

Så säger Mikael Henrysson, sverigedemokraten som är kommunstyrelsens ordförande i Bjuvs kommun. Låt mig säga som så att det är ett av de mest intelligenta yttrandena som jag hört från honom!

- "Det är ett beklagligt sätt att hantera skattemedel. Man riskerar att få en organisation som arbetar i rädslan att man är den som är näst på listan."

Sagt av det socialdemokratiska oppositionsrådet Ulrika Thulin. Så sant!

Läs:
Politiker om utköpen: Det är en för stor summa. - Helsingborgs Dagblad
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Det går.

I går kunde jag ju inte låta bli att konstatera att vår kristdemokratiska infrastrukturminister var orolig över att vårt flygande minskar och att det innebär att Arlanda i Stockholm förlorar ännu mer i kampen om Nordens ledande flygplats. Faktum är att Arlanda idag ligger först på tredje plats efter Kastrup i København och Gardemoen i Oslo. För sydsvenskar är Kastrup det naturliga valet medan västsvenskar inte väjer för Gardemoen. Arlanda får nöja sig med 08:or...

Ett annat problem för stackars Andreas Carlson är att flygandet totalt faktiskt minskar. Medan Andreas verkar vilja öka flygandet så gläds snarast många experter över att vi flyger mindre. Toppen för svenskt flygande nåddes 2017, sedan dess har flygandet från svenska flygplatser minskat med 23,5%. En glädjande utveckling för miljö och klimat! Visst har Coronapandemin haft betydelse. Men minskningen började faktiskt tidigare. Allt fler inser att vi kan inte fortsätta som vi gör. Flygskam är en viktig och positiv ingrediens. Andra vanor med digitala möten istället har också en stor betydelse.

Låt oss glädjas! Strunta i vad flygsupportern Andreas Carlson (KD) tycker! Byt istället ut honom till en infrastrukturminister som vill satsa på klimatneutrala transporter. Bygg ut järnvägen och satsa på attraktiva priser i kollektivtrafiken. Sätt fart med att fasa ut avgasspridande diesel- och bensinbilar! Byt ut den Brunblå sörjan mot politiker som tar klimathotet på allvar!

Läs:
Det funkar – svenska folket flyger mindre. - Maria Wolrath Söderberg Aftonbladet debatt
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Den överlägsna vita ariska rasen.

Att Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti håller nog de flesta med om. Jag är övertygad om att i stort sett alla inom de Rödgröna partier som tillhör oppositionen i vårt en gång så stolta fosterland tycker så. Jag tror faktiskt att även de flesta inom våra tre regeringspartier håller med om definitionen. Det finns väl några, som Migrationsminister Maria Malmer Stenergard som ju själva är det, som inte håller med. Men de flesta gör det nog men vågar inte säga något eftersom man sitter i SD:s knä och ju riskerar att trilla av och slå sig om man säger sanningen. Bäst att hålla tyst!

Färdiga åsikter - helt gratis
Faktum är att jag tror att en stor del inom Sverigedemokraterna också håller med om definitionen - och känner stolthet över det!

Jag ser nu att SD i Blekinge i ett försök att förfölja personer som inte är ariskt vita svenskar nu som första region vill införa en avgift inom sjukvården för att kunna använda en tolk när man har kontakt med sjukvården. 300 kronor tycker man det ska kosta.

Enligt den SD-styrda regionstyrelsen så kostar tolkarna alldeles för mycket. Dom pengarna kan man använda till viktigare saker hävdar dom. Men på frågan om hur mycket det kostar kan man inte svarar på det.

Sätt åt dom där jävla utlänningarna, skulle man också kunna säga.

Läs:
SD i Blekinge: Svårt att se att tolkavgiften strider mot lagen. - Dagens Samhälle
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Regeringen måste backa om lönegolvet.

Det är alltid spännande att läsa när näringslivets ledande lobbyorgan Timbro uttalar sig. Rubriken ovan är ett citat från en debattartikel i Svenska Dagbladet från Timbros chefsekonom Fredrik Kopsch och det handlar alltså om den Brunblå sörjans förtvivlade försök att minska antalet hemska utlänningar i Sverige. Migrationsminister Maria Malmer Stenergard kan ju aldrig se något positivt i att det befinner sig en icke-ariskt vit i vårt land. Dom där hemska mörka typerna är ju inget annat är problem. Till och med Timbro inser att vi är beroende av att människor som kommer från andra länder jobbar och sliter i Sverige.

Timbros invändningar handlar om de regler om minimiinkomster som ska krävas för att någon ska kunna få arbetstillstånd i Sverige. Det beslut som kommer innebär att man måste tjäna minst 80 procent av medianlönen, dvs 27.360 kronor per månad. Men det är bara början, avsikten är att höja till 100%, dvs 34.200 idag. Det innebär att hälften av vi svenskar skulle riskera att utvisas eftersom vi har för låg inkomst. Nu är vi ju renrasigt vita och fina så vi har inte den risken.

Men Timbro inser att ett stopp för arbetskraftsinvandring kommer att innebära ett oöverstigligt problem för det svenska näringslivet. Man kommer helt enkelt inte att kunna få tag i arbetskraft. Men sådana problem kan inte vår SD-influerade migrationsminister se. I hennes värld är ALLA utlänningar bara ett bekymmer, dom kan inte tillföra något positivt menar hon.

Maria Malmer Stenergard är en rasist!

Lita på Timbro! Usch, det kändes konstigt att skriva så.

Jag vill när vi har ämnet uppe passa på att hylla innevånarna i Vilhelmina. När Vilhelminafrisören Mouslem Fahker Aboud efter 16 år i Sverige skulle utvisas till Irak och placerades på Migrationsverkets Förvar så slutade man med att klippa sig. Efter 5 månaders inlåsning har det visat sig att det går inte att utvisa Mouslem Fahker Aboud så nu är han tillbaka i Vilhelmina. Och Vilhelminaborna kan åter gå och klippa sig.

Ett tips till Migrationsminister Maria Malmer Stenergard! De flesta av de där hemska utlänningarna jobbar och sliter och gör Sverige till ett bättre land. Det gör tyvärr inte du! Erkänn deras betydelse för vårt land, och handla därefter!

Läs:
Regeringen måste backa om lönegolvet. - Timbros Fredrik Kopsch på Svenska Dagbladet debatt
Frisören Musse i Vilhelmina hotas av utvisning – ortsborna vägrar klippa sig i protest. - SVT Västerbotten
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Stabsläge.

Vår Brunblå sörjas kriminalpolitik fyller våra fängelser till bristningsgränsen. Gunnar Dömme... f'låt Strömmers fanatiska tro att inlåsning löser alla problem visar sig skapa mängder av problem. Kriminalvården har nu beslutat att gå upp i stabsläge. Det finns inte plats på fängelserna. Överbeläggningar med gymnastiksalar fyllda med våningssängar skapar enorma problem för Kriminalvården. Det är ett enormt säkerhetsproblem! Gunnar Dömme... f'låt Strömmer har glömt att bygga ut när han skärpt straffen. Vi får helt enkelt dömda som när dom kommer ut är ännu mer kriminella än dom var när dom låstes in. Det är inte längre KriminalVÅRD. Det handlar bara om inlåsning, och det löser inte problemen.

Läs:
Kriminalvården går upp i stabsläge kring platser. - SVT
♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Satsa på fred

måndag 2024-02-12
Idag är det Clean out your computer day
tyckeri nummer 9769

» Upp till kamp för flyget.

Att det går åt helvete med den svenska infrastrukturen är kanske inte så konstigt när man läser hur högste ansvarige politikern, dvs infrastrukturminister Andreas Carlson (KD), främst oroas över att Arlanda förlorar flygtrafik till Kastrup i København.

I princip alla är eniga om att det mest miljö- och klimatskadliga sättet att resa är med flyg. Att vår infrastrukturminister går upp till kamp för att minska kostnaderna för flyget för att kunna öka flygandet säger en hel del. Vi har en regering som satsar skattemiljarder på att hålla flygbränslet skattefritt. Detta samtidigt som man sänker skatten på bensin och diesel för att kunna öka konsumtionen av detta. Samtidigt görs utsläppen från bensin- och dieselbilar mer miljöskadligt.

Samma regering stryker järnvägssatsningar och sänker anslagen för att investera i järnvägen och förbättra underhållet. Är det någon som är förundrad när man läser en sammanställning av regeringsmedlemmarnas bilar och ser att den vanligaste varianten är en dieselbil. Antalet elbilar eller elhybrider kan räknas på ena handens fingrar.

Förvånar det någon att det går ut skogen?

Läs:
Ministern: Flygskatten har spelat ut sin roll. - Svenska Dagbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Dagens Sverigedumokrat.

Färdiga åsikter - helt gratis
Dagens utmärkelse vill jag ge till den sverigedemokratiska kommunfullmäktigeledamoten i Vänersborg som upptäckte att han hade en liten fläck på kroppen i nacken som inte redan var tatuerad. Så han gick till sin tatuerare för att få något intatuerat där också. Lämpligen något i runskrift tyckte han var spännande att ha i nacken. Vikingar är ju så coolt. Och tatueraren gjorde som han ville.

Jag vet inte vad Jimmy Lindqvist trodde att tatueraren skrev in i hans nacke. "Mamma" kanske? Hur som helst så står det nu "Adolf" i nacken med runskrift på Jimmy Lindqvist. Kan det vara kul att visa upp på kommunfullmäktigemötena? Kanske passar det bättre att visa vem som är idolen på SD:s mer interna möten?

Hur som helst så ska tydligen Jimmy Lindqvist nu lämna sina uppdrag och lämna sitt parti.

- "Bara tog någon runskrift och tatuerade in."

- "Jag ska prata med min tatuerare."

Hur som helst är Jimmy Lindqvist en värdig kandidat till utmärkelsen Dagens Sverigedumokrat!

Läs:
Politiker hade tatuerat in «Adolf» i nacken – avgår. - Svenska Dagbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Dagens f.d. Sverigedumokrat.

Den före detta sverigedemokraten Elsa Widding skrev jag om senast den 19 januari. Hon valde ju att lämna Sverigedemokraterna sedan hon inte tyckte att han fick tillräckligt stöd från partiets ledning när han fick hård kritik för sitt engagemang i olika konspirationsteorier och antivaccinationskampanjer och liknande korkade idéer. Hon lämnade SD men valde att sitta kvar i Riksdagen som politisk vilde, som man ju brukar kalla det. Den 19 januari berättade jag att hon gått med i ett parti som heter MoD, och som sysslar just med diverse korkade konspirationsteorier och vaccinationsmotstånd.

Nu läser jag att hon redan gått ur MoD igen. Efter mindre än 14 dagars medlemskap konstaterade hon tydligen att hon inte läst på tillräckligt bra och går ur igen. Hon berättar att man får tillbaka medlemsavgiften om man går ut inom 30 dagar.

- "Efter bara några dagar stod det dock klart att jag inte hade gjort min hemläxa ordentligt vad gäller partiet. Jag har idag därför valt att lämna MoD."

Läs gärna hennes långa svamlande. Behöver ni få ett gott skratt så rekommenderar jag detta.

Jag tänkte först även passa på att ge Elsa Widding titeln Dagens Sverigedumokrat. Men hon har tydligen redan tidigare en gång fått utmärkelsen så jag hoppar över. Hon får bli Dagens politiska hoppjerka istället. Jag undrar förresten om integrationsminister Johan Pehrson känner sig hedrad när jag läser att han är i stort sett den enda regeringsledamoten som Elsa Widding känner förtroende för? Stackars Johan Pehrson!

Läs:
Konspirationistiskt parti får riksdagsrepresentant. - Tidningen Syre
Elsa Widding lämnar sitt nya parti – efter elva dagar. - Tidningen Syre
Jag gjorde inte hemläxan ordentligt! - Elsa Widding
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Grattis Finland.

Till slut vill jag passa på att gratulera vår demokratiska granne Finland. I ett demokratiskt val har man nu utsett landets statsöverhuvud. Presidentvalet i Finland slutade med att Alexander Stubb fick 51,6% medan Pekka Haavisto fick 48,4%. Grattis Finland ni har i ett demokratiskt val utsett er president, ert statsöverhuvud. I Sverige utsågs vår kung, dvs vårt statsöverhuvud, i samband med att vissa spermier simmade snabbast 9 månader innan den 30 april 1946. Så går det till i länder med ett otidsenligt styrelseskick!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Satsa på fred

söndag 2024-02-11
Den ljuva framtiden är vår
tyckeri nummer 9768

» Fast Donald Trump bestämmer snart.

Om jag har förstått det hela rätt så ska den svenska Riksdagen snart rösta om det avtal som tecknats med USA om att amerikansk militär ska få tillgång till hela 17 svenska militärbaser och ha rätt att placera amerikansk militär och amerikanska militär utrustning i Sverige - utan att fråga först. Formellt kallas det hela för DCO, Defence Cooperation Agreement. Samarbete kallas det alltså. Men det innebär inte att svensk militär få åka till USA som dom vill och få tillgång till amerikanska baser. Det innebär bara att amerikansk militär får åka till Sverige och göra i princip som dom vill. Något undantag som säger att USA till exempel inte får föra in kärnvapen till Sverige finns inte. Sådana förbehåll har andra länder skrivit in. Men inte Sverige!

Vill man vara riktigt elak och konspiratorisk så innebär avtalet att Sverige accepterar att amerikansk militär ockuperar Sverige och tar över svenska militärbaser. Någon möjlighet för Sverige att ingripa mot amerikansk militär som uppför sig på ett sätt som inte var tänkt finns inte. Amerikansk militär får rätt att göra som dom vill!

Nu ska alltså den svenska Riksdagen godkänna avtalet (den amerikanska ockupationen...) inom kort. Låter väl demokratiskt och bra? Den politiska debatten i frågan har varit intensiv...

Donald Trump
Det låter väl intressant med det avtalet och sedan väljs Donald Trump till president i USA. Som det ser ut nu så leder Donald Trump nomineringskampanjen för att bli Republikanernas kandidat. Och faktum är att Donald Trump även leder opinionsundersökningar till att väljas som president i USA efter valet som hålls i november i år.

Så här svarade Donald Trump i dagarna på en fråga om vad som gäller för de NATO-länder som inte har en försvarsbudget på minst 2% (det har inte Sverige än...).

- "Nej, jag skulle inte skydda dig. Faktum är att jag skulle uppmuntra dem att göra vad fan de vill. Du måste betala dina räkningar."

Donald Trump (USA:s blivande president?) skulle alltså uppmana NATO:s fiender att attackera NATO-länder och USA skulle inte göra något. Så mycket är de där ömsesidiga förpliktelserna värda. Dom där förpliktelserna som gör att Sverige lovar att hjälpa Ungern och Turkiet - och USA....

Är det mer än jag som tycker att Sveriges Riksdag och dess riksdagsledamöter ska fundera en extra gång innan man skriver på något DCO, Defence Cooperation Agreement, med USA enligt det avtal som den svenska Brunblå sörjan och den svenska militären förhandlat fram med USA:s militär?

Läs:
Avtal om försvarssamarbete med USA undertecknat. - Regeringskansliet
Avtalet med USA stärker samarbetet. - Försvarsmakten
Avtal signerat – USA ska få tillgång till 17 militärbaser i Sverige. - Världen idag
MILITÄRAVTALET MED USA – utan förbehåll mot kärnvapen. - Svenska Freds
Hotade Natoländer med Ryssland. - Svenska Dagbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Satsa på fred

lördag 2024-02-10
Funderingar
tyckeri nummer 9767

» Krafttag mot brottsligheten.

Jag ser att vår moderata justitieminister Gunnar Dömmer, enligt elaka rykten, fått inspiration av förslaget om att ta ut en avgift för anmälningar till Allmänna Reklamationsnämnden. Man förbereder därför på justitiedepartementet att ta i med krafttag för att få ner antalet anmälda brott. Genom att kräva en avgift på 500 kronor för varje polisanmälan räknar man med att kraftigt minska alla okynnesanmälningar och radikalt förbättra statistiken.

Tanken är att 250 kronor av avgiften ska gå till Polisen för deras administrationskostnader. Resterande 250 kronor tillfaller statskassan efter krav från finansminister Elisabeth Svantesson. När det är Polisen själva som gör upp en polisanmälan så är avgiften bara 250 kronor som tillfaller Polisen för deras administrationskostnader. Den som döms för brott efter en sådan polisanmälan ska betala en avgift på 1000 kronor. 500 kronor betalas då tillbaka till den som gjort en anmälan som kompensation, 250 kronor ska gå till Polisen för deras administrativa omkostnader medan statskassan efter krav från finansminister Elisabeth Svantesson även nu får 250 kronor för deras administrativa kostnader att administrera avgifterna.

Justitieminister Gunnar Dömmer räknar på det här sättet med att få ner antalet anmälda brott från allmänheten med 50% och detta skulle innebära en radikal sänkning av brottsligheten i landet - i varje fall enligt statistiken. Bland annat räknar man med att antalet anmälda bedrägerier och t.ex. cykelstölder kommer att radikalt minska eftersom det ofta är svårt att hitta den skyldige och då kommer den som utsatts att tänka sig för innan man gör en formell anmälan.

Läs:
Bjuv är inbrottstätast i Skåne – eller? - Helsingborgs Dagblad
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Är SD:s Richard Jomshof en SD-nazist?

Så där apropå okynnespolisanmälningar så ser jag att det socialdemokratiska kommunalrådet Birgit Birgersson Brot i Sölvesborg blivit polisanmäld av sverigedemokraten Richard Jomshof (ni vet han som gjort till sin livsuppgift att sprida att han hatar muslimer).

- "Återigen står SD-nazisten bland regeringsföreträdare och ser nöjd ut. Tro tusan det, de är nöjda med att Sverige går mot ett ännu mer rasistiskt samhälle."

Så skrev Birgit Birgersson Brot på Facebook när hon kommenterade ännu en av dessa presskonferenser som den Brunblå regeringssörjan håller tillsammans med representanter för deras överordnade inom Sverigedemokraterna. I det här fallet handlade det om de s.k. visitationszonerna. Det där som ska ge polisen rätt att visitera vem som helst (inklusive barn) baserat på hur dom är klädda, ursprung eller hur fort dom går osv. Inte för att dom är misstänkta för brott (då får dom redan visitera dom) utan bara för att man tycker det kan vara givande baserat på hur dom ser ut.

Hur som helst tyckte tydligen inte Richard Jomshof att det var kul att bli kallad SD-nazist (jag som trodde han tog det som en komplimang) så han har tydligen polisanmält Birgit Birgersson Brot. Nu tänker jag inte upprepa Birgit Birgersson Brots intelligenta beskrivning eftersom jag inte tycker det är kul att själv bli polisanmäld. Men vi kan väl uttrycka det på så sätt att jag inte tänker söka upp Birgit Birgersson Brot och be henne ändra sin så talande beskrivning!

Läs:
Kallar Jomshof för «SD-nazisten» – nu blir S-toppen polisanmäld: Inte oväntat. -
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Kung Charles.

Jag höll på att skriva Prins Charles, men det är ju numera Kung Charles. Hur som helst så får vi ju nu regelbundna rapporter om hälsotillståndet för Prin... f'låt Kung Charles som ju drabbats av cancer. En vidrig sjukdom som kräver alldeles för många liv. När nu en så viktig person som Prin... f'låt Kung Charles drabbats så måste det ju naturligtvis bli stora tidningsrubriker. Vi får hoppas att det går bra.

Grenadas flagga
Hur som helst så ser jag att han gjort ett första uttalande efter att hans cancerdiagnos offentliggjorts. Den handlade om den gamla brittiska kolonin Grenada. En ö i Västindien som upptäcktes av Christofer Columbus 1498. Dvs det var "vi" som fick veta att den fanns då. Det bodde redan människor där, karibindianer. Dom kallade ön för Camahogne och kämpade mot kolonialmakterna i mer än 100 år innan fransmännen i mitten av 1600-talet koloniserade ön. Senare blev den en brittisk kronkoloni. Öns självständighet erkändes av Storbritannien den 7 februari 1974 - alltså för 50 år sedan. Vilket alltså fick Prin... f'låt Kung Charles att göra följande uttalande.

- "De senaste fem decennierna har jag följt med den största beundran hur ni har byggt er nation och inpräntat Grenadas distinkta plats i världen, och som en grundläggande medlem av vår Samväldesfamilj."

Grenada är för övrigt en av alla de stater runt om i världen där USA anser sig ha rätt att med sin krigsmakt lägga sig i landets inre angelägenheter. I oktober 1983 invaderade den amerikanska krigsmakten Grenada för att se till att styret byttes ut. Fast det berättade inte Prin... f'låt Kung Charles något om.

Läs:
Kung Charles första uttalande – ett grattis till Grenada. - Expressen
♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Satsa på fred

fredag 2024-02-09
Vintercyklingens dag
tyckeri nummer 9766

» V upp och SD ner.

Dags för lite frossande i väljarundersökningar igen. Idag tar vi SVT:s undersökning som Verian gjort för februari 2024. Det är egentligen bara två partier som har någon egentlig förändring. Det handlar om en uppgång för Vänsterpartiet och ett tapp för Sverigedemokraterna. Så visst finns det anledning att känna ett visst mått av tillfredsställelse. Så här ser det ut med en jämförelse med förra månaden inom parentesen:

Socialdemokraterna 35,7% (-0,2)
Sverigedemokraterna 21,4% (-1,1)
Moderaterna 17,5% (+0,3)
Vänsterpartiet 7,8% (+0,8)
Miljöpartiet 4,5% (-0,2)
Centerpartiet 4,3% (+0,3)
Kristdemokraterna 3,6% (-0,2)
Liberalerna 3,4% (+0,1)

Vad kan vi då utläsa för trevligheter av dessa siffror? De fyra Rödgröna partierna i opposition skrapar tillsammans ihop 52,3% medan de fyra partierna i den Brunblå sörja som säger sig styra vårt land skrapar ihop 45,9%. Lägg till att Miljöpartiet och Centerpartiet i varje fall ligger över 4%-spärren medan Liberalerna och Kristdemokraterna fortsätter att parkera under samma 4%-spärr.

De fyra traditionella gamla Borgerliga partierna samlar ihop sammanlagd 28,8%. Den svenska högern är alltså totalberoende av att extremhögerparti med nasserötter. Sverigedemokraternas försprång över Moderaterna är större än ett helt Liberalerna eller ett helt Kristdemokraterna.

Uffe lilla, hur ska du reda ut det här?
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Stoppa okynnet.

Näringslivet har tydligen klagat på att man utsätts för en uppsjö av okynnesanmälningar till Allmänna Reklamationsnämnden. Det är uppenbarligen så att seriösa företagare får sin affärsverksamhet försvårad eftersom kunder anmäler dom till ARN i tid och otid. Kunderna bara klagar och gnäller och är aldrig nöjda. Så kan vi ju verkligen inte ha det!

Regeringen (ni vet den där Brunblå sörjan som styr vårt land) har därför ställt upp till företagens skydd. Nu ska det införas en avgift på 150 kronor som den kund som är missnöjd ska betala till Allmänna Reklamationsnämnden för att dom ska ta upp vårt klagomål. I korthet, om du köper en vara för 148 kronor som visar sig vara helt värdelös och en ren bluff men företaget vägrar göra en rättelse så ska du betala 150 kronor till Allmänna Reklamationsnämnden för att dom ska ta upp ditt klagomål.

Bra tänkt Uffe med vänner. Det är skönt med en regering som har handlingskraft och tar i med hårdhandskarna mot kverulerande konsumenter och skyddar företagen!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Satsa på fred

torsdag 2024-02-08
*Älska din granne
tyckeri nummer 9765

» Det gäller att vinna propagandakriget.

Gazakriget, eller ska vi kalla det kriget mellan Israel och Palestina, eller ska vi kalla det något annat? Hur som helst så visar utvecklingen hur viktigt det är att vinna propagandakriget. Utspelen från båda parter handlar i mångt och mycket om att utpeka motståndaren som så grym och hemsk som möjligt. Vi kan se detta hela tiden på utspel och spridande av nyheter om hur hemsk motståndaren är.

För några dagar pekade Israel ut FN:s biståndsorganisation UNRWA som mer eller mindre infiltrerat av Hamassympatisörer och Hamasterrorister. Omedelbart reagerade ett antal länder (däribland Sverige) på detta och drog in biståndet till UNRWA. Den organisation som står för det mesta biståndet i Gaza. En hungerkatastrof på gång som ytterligare förvärrades! Nu ser jag att den brittiska TV-kanalen Channel 4 har granskat de "bevis" som Israel lagt fram och kommit fram till att dessa s.k. "bevis" inte bevisar någonting! Det ska bli spännande att se hur länge Sverige (och andra länder) kommer att lyda Israel i dess kampanj för att svälta ut palestinierna så att dom lämnar Gaza - de som överlever alltså.

Är det fler än jag som är förundrad över "skandalen" med paret från Iran (som påstod sig vara från Afghanistan) som avslöjades ha haft planer på att mörda några judar i Sverige på uppdrag av regimen i Iran? Hur kommer det sig att "skandalen" briserat just nu? Om jag förstått det rätt så avslöjades deras planer redan 2021 och båda utvisades till Iran 2022. Det är alltså en två år gammal händelse. Visst är det underligt att "skandalen" briserar just nu? Det känns nästan som en genomtänkt läcka?

Antisemitism och hat mot judar är ett stort problem. Det finns i samhället glödande hela tiden. Och det har blossat upp rejält nu där stora grupper lägger skulden på judar som grupp för den terror mot palestinier som staten Israel just nu utför. Ett skuldbeläggande som är lika felaktigt och vidrigt som de som lägger skulden för Hamas (och andra terroristgrupper) på alla palestinier och muslimer som grupp. Båda delar är lika vidrigt och lika fel.

När Jimmie Åkesson reser till Israel för att visa stöd för staten Israel så handlar det inte till fem öre om något avståndstagande från den antisemitism som gror i hela SD:s rotsystem. Det handlar bara om ännu ett exempel på den islamofobi och allmänt hat mot muslimer som grupp som gror helt öppet inom Sverigedemokraterna.

Det finns en enorm rädsla bland stora grupper (och inom styrande grupper) i västvärlden för att bli beskyllda för antisemitism. Detta får till effekt att man är livrädda för att kritisera vad staten Israel gör. Det handlar också om ett dåligt samvete (helt berättigat) för den antisemitism som funnits i vårt samhälle under århundraden. Ett hat mot judar som troligtvis bottnar i att kyrkan en gång i tiden lagt skulden för vad som hände med Jesus på judar som grupp. Denna antisemitism har funnits i vårt samhälle sedan dess. Mer eller mindre öppet och mer eller mindre aktivt.

Nazismens metodiska försök att utrota judar handlade inte specifikt om judar. Det handlade om allt som inte var renrasigt ariskt. Precis som det fanns förintelseläger för judar i Tyskland så fanns det sådana för romer. Eller speciella avdelningar för romer i andra förintelseläger. Det tog dock många årtionden innan Tyskland erkände de systematiska morden på romer. Den 2 augusti är det den officiell minnesdagen i EU för folkmordet på romer under Förintelsen. Denna går förbi med ganska mycket tystnad. Att man valt den 2 augusti beror på att den 2 augusti 1944 hade SS-ledningen i koncentrations- och förintelselägret Auschwitz-Birkenau bestämt att den romska avdelningen skulle likvideras. Natten mellan den 2 och 3 augusti fördes de sista cirka 4.300 romerna till gaskammare nummer 5 och mördades. Den romska avdelningen hade därmed upphört att existera. Antiziganismen lever också vidare i vårt samhälle - tyvärr. Det handlade om Folkmord.

Amnesty kräver att den Internationella Brottmålsdomstolen ska ta upp frågan om krigsbrott från Israels sida på Västbanken. Antalet döda palestinier på ockuperade Västbanken efter våld från israeliska soldater eller militanta bosättare har ökat kraftigt sedan det senaste Gazakriget bröt ut.

När vi talar om den gisslan som Hamas tog vid sin terrorattack mot Israel så ska vi inte glömma alla de palestinier som sitter fängslade i Israel utan varken rättegång eller att det framförts några åtal. Flera palestinska journalister som gripits av Israel i Gaza har bara försvunnit. Ingen vet var dom befinner sig. Alla dessa är också en form av "gisslan" som hålls frihetsberövade utan giltig anledning.

I USA har man blivit allt mer kritiska mot den israeliska taktiken. Man tycker helt enkelt att Israel går alldeles för långt i sin "hämnd" mot palestinierna. Om syftet är att "utrota" Hamas så är taktiken totalt fel. Ju fler övergrepp, ju mer palestinier i Gaza lider pga de israeliska angreppen, desto större blir stödet för våldsamma terrorgrupper som Hamas bland befolkningen. USA har infört sanktioner mot bosättare på Västbanken. Bosättningarna är enligt internationella lagar illegala. USA har insett att de extrema bosättarna gör en fredlig lösning helt omöjlig. Man har därför infört sanktioner mot dessa. Men några sådana beslut har inte fattats i Sverige som annars oftast lyder vad USA gör. I EU har man diskuterat liknande sanktioner, men man kan inte komma överens. Rädsla för att bli beskyllda för antisemitism?

Att journalister försvinner eller dödas i Gaza handlar om just det som jag började med. Det gäller att vinna propagandakriget och visa upp motståndaren som så grym och hemsk som möjligt. Det är därför journalister visas runt i Israel för att visa upp hur hemska Hamas är samtidigt som man försöker förhindra all form av nyhetsförmedling från Gaza. När vi läser och ser nyhetsrapporter från krig gäller det att vara mycket kritisk. Båda parter ljuger friskt.

Älska din granne

Läs:
Granskare fann inga belägg för anklagelser mot Unrwa. - Tidningen Syre
Granskning: Saknas bevis för Israels FN-anklagelser. - Aftonbladet
Amnestys krav: Utred krigsbrott på Västbanken. - Expressen
Övervåld i Gaza är inte folkmord. - Per Wästberg i Svenska Dagbladet
Åkesson: Inte vanliga svenskar som demonstrerar mot Israel. - Dagens ETC
EU-strid om sanktioner mot bosättare. - Aftonbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Äntligen.

Visst kan vi kalla det hela för väl använda pengar, eller hur? Jag ser att Marabou har ägnat två år att komma fram till en ny design på sina chokladkakor.

- "Designen är trogen Marabous svenska arv och historia samtidigt som den blir mer färgglad och distinkt."

Det är ju tråkigt för Marabou att ägaren sedan 1993, amerikanska Mondelez International, tillhör de mer giriga som bland annat behållit sin verksamhet i Ryssland. Den bojkotten drabbas ju även Marabou av.

Min mamma växte under en del av sitt liv upp i Sundbyberg där Maraboufabriken tidigare fanns. Hon brukade berätta att det luktade gott från choklad i Sundbyberg. Sedan hamnade hon en period i Helsingborg och där var det doften från Zoégas kafferosteri som präglade doften. Det luktade också gott. Jag håller med om detta. Jag tycker inte om att dricka kaffe, men doften från Zoégas när man passerar och det doftar är ljuvlig. Men, berättade mamma, sedan hamnade hon här i Åstorp. Och den mest karakteristiska doften här var den från svingödsel. Jag kan berätta att det luktar INTE gott när bönderna spred ut svingödsel på åkrarna. Idag är det lyckligtvis inget större problem. Dels är det nog mindre svingödsel som sprids ut och dels måste dom numera plöja ner det hela omedelbart.

Men vi kan väl ta en chokladkaka? Oberoende av om man ändrar designen på förpackningen! Min favorit är Frukt och mandel!

Läs:
Marabous chokladkakor får ny design efter två års arbete. - Resumé
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Dagens Sverigedumokrat.

Sölvesborg är lite av ett sverigedemokratiskt fäste. Kanske handlar det om något form av stolthet över bygdens ättling - Jimmie Åkesson. Inte för att jag kan förstå det, men kanske är det så? Situationen i Sölvesborg tyckte jag till lite om i söndags. Jag berättade då om Jimmies gamla sambo Louise Erixon's förtvivlan när hon förlorade Makten och Kommunalrådsposten efter valet 2022 när Moderaterna valde att dumpa SD och inleda samarbete med Socialdemokraterna istället. Det gick så långt att SD i Sölvesborg startade en namninsamling för att kräva en folkomröstning. En folkomröstning som blev ett misslyckande för SD i Sölvesborg. Deras stöd var tydligen inte så stort som Louise Erixon trodde. När kommunen hade gått igenom namnlistorna så fanns det helt enkelt inte tillräckligt många godkända namn kvar. Louise Erixon hade själv skrivit på tre gånger för att få ihop tillräckligt med namn. Då blev det istället bråk mellan SD (och deras marionetter i KD) och tjänstemännen som granskat listorna som beskylldes för att ha varit för nitiska. Senast har en kommunrevisor (som råkar vara Jimmie Åkessons svärfar...) blivit polisanmäld för förtal av kommunens ekonomichef.

Färdiga åsikter - helt gratis
Nu vill jag dock utse en annan av SD:s kommunpolitiker i Sölvesborg till Dagens Sverigedumokrat. På Facebook tycker han tydligen att "Löfvenregeringarna borde arkebuseras på närmaste torg" och han tycker att "betraktas dessa regeringar som landsförrädare, vilket i krigstid = dödsstraff". Och han fortsätter med "politiker, som har bedrivit en annan politik än den som SD företräder borde avrättas!"

Visst är det spännande partikamrater Jimmie Åkesson har hemma i Sölvesborg. Jag tycker att Peter Thyrén förtjänar titeln Dagens Sverigedumokrat.

Läs:
Insändare: SD-politiker gillade inlägg om arkebusering. - Sydöstran insändare
Insändare: De raserar Sölvesborgs varumärke. - Sydöstran insändare
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Dagens Moderutt.

Jag kan inte annat än att passa på att även utse en Dagens Moderutt idag. Den som föräras hederstiteln får bli Moderaternas ordförande i Västra Götaland Johan Abrahamsson som tydligen inte kan hålla fingrarna i styr när han är ute på sociala medier. Han har där delat vidare material och bilder som troligen de flesta skulle benämna rasistiskt, homofobt och allmänt sexistiskt. Först tyckte han att det bara var "vanlig buskishumor". Men nu låter det istället: - "Jag förstår att skämten är olämpliga."

DET är en insikt man ska komma fram till själv och inte sprida vidare! Det ska inte krävas att man få order uppifrån!

Läs:
Toppmoderat delade sexistiska bilder: Står för det. - Expressen
M-toppens chatthån: Mina springpojkar. - Expressen
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Dagens Sosse.

När jag nu ändå är igång med hederstitlar så kan jag inte annat än passa på att utse Dagens Sosse också. Fast det är tveksamt hur mycket sosse Jan Emanuel är egentligen. Jag tycker mig ha sett att han inte ens röstade på socialdemokraterna. Men, att kalla sig "Sosse" är en perfekt metod för honom att få publicitet. Media älskar ju att skriva om hans olika utspel mest eftersom dom kommer från någon som kallar sig "Sosse". Hade han varit någon vem som helst så hade han inte alls fått samma publicitet för sin korkade utspel. På så sätt kan han t.ex. sälja fler böcker.

Att jag tänker på honom just idag beror på att jag råkade läsa om honom i Kvällpesten där han kan skryta med sin nya fina specialutrustade Audi som han precis köpt. Och då lyckas han göra ett av sina "politiska utspel". Han gillar inte att Socialdemokraterna är på väg att eventuellt kunna börja driva ett krav på arbetstidsförkortning. Det gillar inte Jan Emanuel som snarast tror att svenska folket vill jobba fler timmar. Han verkar tro att vi vill jobba tio timmar om dagen istället.

Det är dags att växa upp Jan Emanuel! Men du kan väl glädja dig åt utmärkelsen Dagens Sosse i varje fall.

Här visar Jan Emanuel upp sin nya «rånarbil». - Expressen
♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Satsa på fred

onsdag 2024-02-07
Om att handskas med skattepengar
tyckeri nummer 9764

» Korruption.

Korruption är ett ökat problem i det svenska samhället. I en internationell jämförelse ligger vi fortfarande trots allt bra till. Men vi tappar i ligan! Organisationen Transparency International sammanställer varje år en lista över världens minst / mest korrupta länder. Med 100 poäng är man vad man kallar "ett mycket rent land". I den senaste sammanställningen har Sverige tappat från 85 poäng till 83 poäng. Och det är den sämsta siffran på 10 år.

De sju länderna i toppen är de fyra Nordiska länderna; Danmark (90), Finland (87), Norge (84) och Sverige (83) samt Nya Zeeland (87), Singapore (83) och Schweiz (82). Sverige är alltså i en internationell jämförelse ett land som är långt ifrån korrupt. Vi klarar oss mycket bra.

Jag vill ju bara tjäna en hacka
Vad är det då som gör att vi sjunker? Mycket enkelt kan det förklaras med "Upphandlingsraseri"! Kommuner, Regioner, Staten, ja vårt gemensamma samhälle i stort kan inte utföra sina tjänster själva utan allt (nåja, nästan allt...) ska upphandlas från privata företag. Tanken är att det ska spara pengar. Frågan är hur mycket det sparar? Någonstans ska detta privata bolag göra besparingar för att det ska kunna göras billigare än om man utför tjänsten själva. Det kan ske genom "minskad byråkrati", men det sker också genom lägre löner, sämre service eller sämre arbetsmiljö. Ibland handlar "besparingen" inte om något annat är skatteplanering. Kommunerna upphandlar kommunal service från privata företag. Det innebär att det privata företaget får lägre utgifter för skatter till staten (dvs lägre skatteinkomster för staten) genom att man kan göra avdrag för betald moms.

Men, upphandlingsraserier skapar också nya kostnader. Upphandlingarna ska genomföras. Tjänstemän ska begära in anbud, utvärdera anbud osv. Har man sedan otur överklagas beslutet och kostnaden för att göra själva upphandlingen ökar ytterligare. Eftersom privata entreprenörer oftast betalar lägre löner än t.ex. kommunala löner så blir skatteinkomsterna lägre. Det är alltså inte alls säkert att det där anbudet som låg lite lägre än vad det skulle kostat att utföra tjänsten själva i slutändan kanske inte alls blir billigare.

Lägg sedan till risken för korruption i samband med upphandlingarna. En risk som alltså gör att vi tappar i korruptionsligan.

Läs:
Sverige halkar efter på korruptionslista – upphandling största riskområdet. - Dagens Samhälle
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Våra skattepengar.

Mer än 3 miljarder av de svenska skattebetalarnas pengar går upp i rök. Prestigeprojektet SAS har ju inte blivit någon god affär för skattebetalarna. När nu SAS ombildas med nya ägare så får vi väl bokföra de dryga 3 miljarder kronor som går förlorade på kontot för subventioner av flygresor.

Till stor sorg för Stockholm och Arlanda så är det i fortsättningen danska staten, en dansk investerare, AirFrance-KLM och Castlegate (kapitalförvaltare som tydligen satsar på flyget) som är de nya ägarna av SAS. Detta innebär med största sannolikhet att Kastrup i København ytterligare befäster sin roll som den klart ledande flygplatsen i Norden. Arlandas betydelse kommer att ytterligare minska.

Den stora nackdelen är väl att pengarullningen med skattepengar för att hålla flyget under armarna kommer att öka ytterligare.

Läs:
Miljarder upp i rök när SAS ska räddas. - SvD Näringsliv
♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Satsa på fred

tisdag 2024-02-06
Samiska Nationaldagen
tyckeri nummer 9763

» Ska vi straffa EU?

När det var folkomröstning om det svenska medlemskapet i EU tillhörde jag de som röstade Nej. Det är inte ett beslut som jag ångrar idag. Däremot stödjer jag inte kraven på en Swexit! Och det kanske en del har lite svårt för att förstå hur jag får ihop det. Kanske om jag säger så här: - "Det är lättare att gå in än att gå ut" så förklarar det en hel del. Britterna har lärt sig att det var inte så lätt att lämna. Det skapar enorma problem att lämna en organisation som EU. Har vi gått med så är det nog enklast att stanna kvar.

Rösta i EU-valet
Ska vi verkligen sabotera EU inifrån undrar jag däremot? När jag läser Henrik Torehammars rader i gårdagens Svenska Dagbladet börjar dock tro att man inom Moderaterna funderar på att sabotera EU från insidan. Det förekommer tydligen spekulation om att man ska erbjuda sverigedemokr... f'låt moderaten Maria Malmer Stenergard posten som svensk EU-kommissionär. - "Frågan är för tidigt ställd" kommenterar tydligen Maria uppgiften. Hur som helst så kan det ju inte bli sämre för Sverige...

Läs:
Skapade krisen – var maximalt Buschig. - Henrik Torehammar i Svenska Dagbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Gunnar Strömmers drömmar.

Jag hade ju lite funderingar igår över vår moderata justitieminister Gunnar Strömmers drömmar om en enorm utbyggnad av den svenska kriminalvården. Nä, förlåt, när Gunnar Strömmer drömmer så handlar det inte om kriminalvård. Det handlar om ren och skär inlåsning och bestraffning. Gunnar Strömmer tror faktiskt att människor blir bättre människor av att sitta inlåsta. Har "kräket" bara suttit inspärrad i 10 år så är han när han släpps ut en mycket bättre människa som inte längre kommer att begå brott. Han tror nog också att långa fängelsestraff fungerar avskräckande. Och alla vi andra kommer att känna en riktig tillfredsställelse när vi vet att "kräket" som begått brottet verkligen får sona sina handlingar.

Om Gunnar Strömmers drömmar går i uppfyllelse så är det i princip bara Turkiet i Europa som har fler inlåsta än Sverige. USA leder väl världsligan tillsammans med en del diktaturer. Och USA har ju verkligen lyckats bekämpa brottsligheten. Där behöver man inte vara rädd för att gå ut? Eller hur det nu är?

Läs:
Personalen på fängelser och häkten måste fördubblas. - Dagens Nyheter
Strömmer mot Europatoppen i inlåsning. - Tomas Ramberg i Dagens Nyheter
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Vår egen inhemska rasism.

Idag är det som jag har satt som huvudrubrik den samiska nationaldagen. Det kan vara nyttigt att påminna om detta när vi diskuterar rasism i Sverige och runt om i världen. Det svenska samhällets behandling av samerna är inget vi har anledning att vara stolta över - tvärtom.

Läs och Titta:
Forskare: Sverige har en kolonial relation till Sápmi. - Tidningen Syre
Fira samernas nationaldag med SVT Sápmi. - SVT
♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Satsa på fred

måndag 2024-02-05
Man kan glädjas åt mycket
tyckeri nummer 9762

» En oroande utveckling.

Jag ser att vår Justitieminister, moderaten Gunnar Strömmer, riktigt gnuggar händerna av förtjusning. Han håller på att bygga ut de svenska fängelserna i rekordtakt. Om 10 år sitter 35.000 svenskar inspärrade i fängelser beräknar han. Jämfört med 6.000 idag i totalt överfulla fängelser. Det är alltså en nästan sexdubbling på tio år som han drömmer om. Hur han ska få personal dit har han ännu inte berättat. Men med den takten börjar vi närma oss att vi alla svenskar sitter i fängelse om 40 år. Vilka som ska bemanna fängelserna då vet jag inte. Dom som återstår är för unga, för gamla eller också sitter dom ju redan inlåsta i fängelse. Vi kan alla se fram emot 5 år på bröd och vatten (det lär inte finnas något annat eftersom alla som ska göra maten redan sitter i fängelse) för att gå mot röd gubbe eller spotta på trottoaren.

Kanske är det enklast att bygga en enorm mur runt hela landet så är vi alla inspärrade? Vi löser ju vårt förvar mot den elaka ryssen samtidigt med en enorm mur. Sedan kan vi väl importera fångvaktare från länder i Afrika och Mellanöstern så att det finns personal som kan bemanna fängelserna medan alla svenskar sitter inspärrade.

Läs:
Rekordstor utbyggnad av landets fängelser: Vår politik får avsedd effekt. - Dagens Nyheter
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Fortsatta israeliska attacker.

Kräv fred från alla
FN-organet UNRWA, som bland annat driver skolor och distribuerar mat osv i de palestinska områdena, är en nagel i ögat för den israeliska ockupationsmakten. Man har nyligen lyckats få flera länder (däribland Sverige) att dra in finansieringen av FN-organet. Något som kommer att ytterligare försvåra livsmedelsförsörjningen i Gaza. FN, WHO, Röda korset osv varnar alla för ren hungersnöd i Gaza. Målet från Israel är att döda så många palestinier som möjligt som en kollektiv bestraffning av det palestinska folket för Hamas senaste terrorattack. Antalet döda palestinier börjar närma sig 30.000. Med hjälp av bomber, granater, bulldozrar och vanlig beskjutning från skjutgalna soldater, tillsammans med att se till så att det inte finns läkarvård eller livsmedel är målet att fördriva palestinierna från Gazaområdet. Dom kan, enligt staten Israels syn, fortsätta som flyktingar någon annanstans. Israel tar över Gazaremsan och helst också Västbanken. Vart palestinierna tar vägen struntar man i. Bara dom försvinner så att det inte kan skapas någon palestinsk stat.

Senaste nytt är att den israeliska flottan beskjutit en av UNRWA:s livsmedelskonvojer inne i Gaza. Så agerar en stat som sysslar med folkmord!

Unrwa: Matkonvoj beskjuten av Israel. - Aftonbladet
Unrwa: Matkonvoj beskjuten av Israel. - Expressen
Spanien går emot strömmen – ökar stöd till Unrwa. - Aftonbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Stackars Tobias.

Tobias Billströms guttaperkahoppande mungipor har befunnit sig i ett övre läge en tid nu sedan Turkiet och Mr Erdogan of Turkey slutligen fick igenom köp av nya bombplan så att man kan bomba det kurdiska folket effektivare, både i Turkiet och i grannländerna. Då blev Mr Erdogan of Turkey nämligen till slut så illa tvingad att krypa till korset och godkänna det svenska NATO-medlemskapet.

Men så är det då den där Orbán i Ungern! Senaste budet är att Orbáns parti Fidesz nobbat oppositionens krav på ett extrainkallat parlament så att man kan godkänna den svenska NATO-ansökan. Där åkte mungiporna ner igen för den stackars Tobias Billström. Jag personligen tycker bara det är kul med de guttaperkahoppande mungiporna. Nu återstår bara för USA och EU att göra klart för hr Orbán i Budapest att det är dags att sluta trilskas. Kanske är det så att Ulf Kristersson trots allt tvingas åka ner till Budapest för krypa lite knä och buga och bocka. Han kan ta det som lite fysisk träning för jag gissar att alla de nya fina träningsredskapen som vi skattebetalare ska ge till Ulf Kristersson inte har hunnit installeras än i det Sagerska palatset.

Hur som helst tycker jag inte att Tobias Billström och Ulf Kristersson ska oroa sig för mycket eller bli stressade. Resten av NATO kommer att se till så att Mr Orbán i Budapest till slut kryper till korset. Det är NATO som behöver Sverige, inte Sverige som behöver NATO!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Satsa på fred

söndag 2024-02-04
Dagens kommunrapport
tyckeri nummer 9761

» Är det för bra betalt?

På onsdag har jag sammanträde med Kommunstyrelsen här i Åstorp. Då måste vi bland annat ta om beslutet om arvoden till kommunalråd och ledamöter osv. Det beslut som ursprungligen fattades inför den här mandatperioden blev överklagat eftersom man inte vid det ursprungliga beslutet skötte frågan om jäv på ett formellt korrekt sätt. Egentligen handlade överklagan om det faktum att den nya majoriteten (SD+M+KD) drev igenom ett beslut som innebar att det skulle finnas två heltidsanställda kommunalråd istället för ett som tidigare. Hur som helst har hela beslutet överklagats, och den överklagan har gått igenom så nu får vi ta om hela beslutsgången igen.

Som det är nu så är ju i princip alla de arvoden som betalts ut olagliga och ska betalas tillbaka. Allt från arvodet till Kommunstyrelsen ordförande till arvodet till en närvarande ersättare från den politiska oppositionen i Kultur- och fritidsnämnden. Men, på onsdag får vi göra om allt i Kommunstyrelsen. Sedan får väl Kommunfullmäktige också ta om beslutet. Fast deras beslut var detsamma. Men det sköttes väl helt enligt paragraferna där. Det är beredningen av beslutet i Kommunstyrelsen som är överklagat och nu får göras om.

Beslutet kommer att bli detsamma. Sverigedemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna har majoritet och lär väl driva igenom exakt samma beslut som innan. Oppositionen, som består av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Centerpartiet och Liberalerna, lär inte ha möjlighet att göra någon förändring av beslutet. Det lär bli exakt detsamma. Fast det har kostat en hel del pengar att göra om beslutet - rätt!

Flygfoto över Åstorp
Det som är kontroversiellt är just det faktum att Sverigedemokraterna och Moderaterna inte kunde komma överens om VEM som skulle få tillsätta kommunalrådsposten. Så det fick bli en kompromiss, båda partierna fick vardera ett kommunalråd. En form av kompromiss som skedde i ett antal kommuner efter förra valet. Åstorp var inte ensamma om att plötsligt ha behov av två heltidsanställda kommunalråd. En annan kommun var det gamla SD-fästet Sölvesborg. En kommun som är lite större än Åstorp. Här tröttnade Moderaterna på att stödja ett ganska kaxigt och självsvåldigt Sverigedemokraterna under kommunalrådet Louise Erixon (Jimmie Åkessons gamla sambo...). Efter valet 2022 valde Moderaterna att liera sig med Socialdemokraterna istället och man tillsatte vardera ett kommunalråd på heltid. Men då tog det fyr rejält i Sverigedemokraterna och Louise Erixon som blev av med sin heltidstjänst och makten. Det var ju ren skandal att tillsätta två heltidskommunalråd tyckte Sverigedemokraterna (i Sölvesborg alltså, men inte i lite mindre Åstorp). Partiet drog igång en namninsamling för att kräva en folkomröstning i frågan. När kommunen fick in namnlistorna gick man i sedvanlig ordning, som man alltid gör vid dylika tillfällen, igenom listorna för att kontrollera så att de som skrivit under hade rätt att göra det (boende i kommunen, rätt ålder osv). Eller så att man inte skrev under flera gånger. Vilket det visade sig att Louise Erixon själv hade gjort - tre gånger till och med. Efter kontrollen visade det sig att namnlistorna inte var tillräckligt långa. Så det blev ingen folkomröstning. Däremot ännu mer bråk. Senaste nytt är att två av kommunrevisorerna polisanmälts för förtal av ekonomichefen i kommunen sedan han fått bära hundhuvudet för att man granskat namninsamlingen FÖR nitiskt. Den sverigedemokratiska ordföranden för revisionen som polisanmälts för förtal är visst släkt med...

Nåja, det var om Åstorp det skulle handla. Förra mandatperioden styrdes Åstorp av en minoritet bestående av S+C+V som tillsatte ett kommunalråd på heltid, Ronny Sandberg (S). Sedan fanns det ett oppositionsråd på halvtid, Roger Nielsen (M). Oppositionsråd finns för att även oppositionen ska ha en möjlighet till insyn i vad som händer. Efter valet kunde alltså SD och M inte komma överens om vem som skulle tillsätta ett kommunalråd. Roger Nielsen (M) kunde ju inte bara sparkas ut och Sverigedemokraterna var ju störst så dom kunde ju inte vika sig. Alltså blev det två, Peter Lindberg (SD) och Roger Nielsen (M) medan Socialdemokraterna har ett oppositionsråd på halvtid i Bitten Mårtensson. Vi i oppositionen stödde inte majoritetens prestigekompromiss om två kommunalråd. Men SD+M+KD har majoritet och kan driva igenom vilka beslut dom vill. Arvodena i övrigt är inget kontroversiellt.

Alltså kommer på onsdag samma beslut som förra gången att klubbas för att skickas till Kommunfullmäktige för slutligt beslut. På ett formellt korrekt sätt får vi hoppas. Ingen ändring, men lite kostnader alltså.

Kanske ska jag lägga till att Roger Nielsen (M) nu har avgått som heltidskommunalråd. Sedan den moderata ordföranden för Bildningsnämnden tvingats avgå har Roger Nielsen valts till ordförande i Bildningsnämnden. Ett uppdrag som har ett fast arvode, dock inte på heltid. Till detta har han en del andra uppdrag lite här och var som han nu får ersättning för när han inte längre redan har ett heltidsarvode. Lägg till att om allt detta inte kommer upp i en heltid så lär han tvingas få en hel del ersättning för förlorad arbetsinkomst också. Min gissning är att han kommer upp i en heltid ändå...

Kanske kan det finnas anledning att fortsätta titta på arvodena till kommunalråden rent allmänt i Sverige. Lite följer ersättningen storleken på kommunen. Högst ligger Stockholm där Karin Wanngård (S) har 148.995 i månaden. Lägst ligger Roland Boman (Framtid i Jokkmokk) som får 33.580 kronor för att vara kommunstyrelsens ordförande i Jokkmokk. Jag tror dock inte att det ens är en heltid i den lilla kommunen. Intressant är däremot att varken Göteborg (plats 19) eller Malmö (plats 23) finns med på tio-i-topp. På platserna 2-5 kommer istället 4 mycket mindre men moderatstyrda kommuner, Kävlinge, Nacka, Vellinge och Lomma.

Jag läser listan i tidningen Dagens Samhälle som följer upp med en artikel som har rubriken: - "Statsvetaren om arvodestoppen: M mer generösa mot sig själva än S." Låt oss fortsätta med ett citat som inleder artikeln:

- "Mindre storstadskommuner med långvarigt M-styre dominerar listan över kommuntoppar som har bäst betalt. Moderata politiker är bäst på att ge sig själva höga arvoden i förhållande till folkmängd."

Undrar vad det beror på?

Åstorp - Söderåssstaden

Hur som helst på onsdag så får vi samlas och göra om alltihop. Det får väl bli så att vi som inte tycker att prestigen är ett tillräckligt motiv för två kommunalråd helt enkelt inte deltar i beslutet när den Brunblå sörjan i kommunen driver igenom beslutet igen.

Läs:
Så mycket tjänar toppolitikerna i svenska kommuner – hela listan. - Dagens Samhälle
Statsvetaren om arvodestoppen: M mer generösa mot sig själva än S. - Dagens Samhälle
Ordföranden för revisorerna polisanmäls – anklagas för förtal av hög kommunal tjänsteman. - Blekinge Läns Tidning
♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Satsa på fred

lördag 2024-02-03
Löpandets dag
tyckeri nummer 9760

» Njut.

Idag är det löpandets dag. Instiftat för att få oss att röra på oss mer. Jag firade det hela med att ta en nästan 9 km lång löparrunda uppe i skogen på Söderåsen, på skogsvägarna där. Strålande skönt väder som nästan gav vårkänslor. En hel del var ute och promenerade, joggade eller bara rastade sina hundar och njöt i solskenet. Det enda irritationsmomentet hörde jag på långt avstånd. Ett gäng var ute och vädrade sina fyrhjulingar/motorcyklar! Dom hördes på flera kilometers avstånd. Visst är det fascinerande att trots den enorma tekniska utvecklingen så har man inte lyckats konstruera en ljuddämpare som fungerar på en motorcykel!

Hur som helst, ut och rör på er mer! Man behöver inte springa, det räcker med att promenera eller kanske cykla. Skrota elsparkcykeln! Ut och rör på er och njut av den friska luften - och tystnaden (för det mesta...)
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Förbered er på krig.

Ja, i varje fall var det detta som militärer och politiker försökte lura i oss i samband med konferensen Folk och Försvar. Nu blev det hela ju lite bad timing över det hela. Samtidigt som man hotade med att en rysk invasion låg för dörren så visade det sig att den svaga länken var snarast vårt IT-samhälle. Det är kanske viktigast att skapa ett samhälle som fungerar för allmänheten även när vårt digitaliserade samhälle lägger av.

Satsa på fred istället
Vi har ju till och med fått en civilförsvarsminister i moderaten Carl-Oskar Bohlin som har ansvar för det här. Hur fungerar det då? Vi rekommenderas att lägga upp ett förråd av basvaror så att vi klarar oss. Finns det basvaror att få tag på om något händer när vårt eget lager tagit slut? Att vårt "just in time" samhälle var sårbart lärde vi oss under Coronapandemin när all förbrukning var beroende av att det kom nya leveranser mer eller mindre dagligen. Har det blivit bättre?

Numera kan vi läsa om att allt fler mediciner är restnoterade. Många, mer eller mindre, livsviktiga mediciner finns helt enkelt inte att få tag på. Anledning? Har våra avreglerade apotek en skuld? Kan det faktum att tillverkningen av mediciner i allt större utsträckning flyttar till låglöneländer ha en betydelse? Finns det någon medicintillverkning kvar i Sverige? Är det läkemedelsbolagens girighet där det lönar sig mer med nya och dyra mediciner än de gamla beprövade som har betydelse? Finns det andra anledningar till att allt fler mediciner inte går att få tag på?

Min dotter har IBS och den medicin som är bäst för henne har varit restnoterad i mer än ett år. Nyligen lyckades jag få tag på ett par små förpackningar, men nu är den restnoterad ett antal månader igen. En restnotering som skjuts fram med 3 månader var tredje månad! Vad pågår?

Ett sätt att göra oss förberedda om kriget kommer är ju att se till så att det finns skyddsrum tillgängliga. Och skyddsrum som kan göras användbara och fungerande med kort varsel. Jag såg en artikel i Helsingborgs Dagblad som tittade på tillgången på skyddsrum i de skånska kommunerna. Överlägset bäst tillgång är det i lilla Perstorp som faktiskt har fler platser än innevånare. Sedan tittar vi på kommuner med extremt dålig tillgång till skyddsrum. En intressant insikt när man tittar på detta är att det är specifikt traditionellt moderatstyrda kommuner som ligger riktigt illa till. Båstad har platser till 0,99% av innevånarna. Vellinge ligger på 19,76%, Staffanstorp på 22,91% och Lomma på 28,07%. Kanske något för vår moderata civilförsvarsminister att fundera över?

Läs.
Perstorp har Skånes bästa tillgång på skyddsrum. - Helsingborgs Dagblad
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Terrorister här och där.

Miljöaktivister har i vårt land jämställts med terrorister från en del håll. Regeringsledamöter har ställt in arrangemang i rädsla för att miljöaktivister ska göra en kupp. Krav på straffskärpningar på miljöaktivism genom att jämställa med terrorism hör vi med jämna mellanrum.

Jag har själv svårt för att förstå meningen med att i protest mot dålig miljöpolitik attackera konstverk osv. När man gör den här typen av aktioner så måste väl ändå syftet vara att öka förståelsen för det man gör, inte att väcka avsky.

Jag läser om en annan form av aktivister/terrorister som tydligen härjar i Italien. Fleximan kallas han (eller dom...). Det handlar helt enkelt om att såga ner fartkameror utefter vägarna. Italien har i jämförelse med andra länder många fartkameror installerade. Kanske behövs dom? Trafikdöden i Italien är stor. Under 2022 dog 54 personer/miljoner innevånare i Italien. I Tyskland ligger den på 33, i Storbritannien på 26 och här i Sverige på 22 trafikdöda per miljoner innevånare. Som sagt, det skulle kanske behövas ännu fler fartkameror?

Läs:
Fartkamerornas fiende ”Fleximan” delar Italien. - Svenska Dagbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Den där kärnkraften.

Jag såg att i januari månad producerade den svenska vindkraften rekordmycket el. Elproduktionen från vindkraft var större än elproduktionen från kärnkraften.

Just nu blåser det bra och elpriset ligger rekordlågt. De senaste 5 dagarna har priset på Nord Pool legat under 25 öre/kWh i hela landet.

Samtidigt sjunker den svenska elkonsumtionen. Den svenska konsumtionen av el var under 2023 den lägsta på 30 år. Vi snålar, sparar och installerar olika åtgärder för att minska konsumtionen.

Som en effekt av detta var den svensk elexporten under förra året rekordhög. Vi har ett enormt elöverskott i Sverige som kan exporteras med ganska bra vinst för de svenska elproducenterna. Det är nästan så att kärnkraften går ihop...

Men, vi måste naturligtvis göra en enorm satsning på kärnkraft! Skattepengarna kommer att rulla för att få råd med de byggena.

Läs:
Rekordstor vindproduktion i Sverige – större än kärnkraften. - Ny Teknik
Blåsvädret pressar elpriset rejält. - SVT
♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Satsa på fred

fredag 2024-02-02
Lite spännande notiser
tyckeri nummer 9759

» Bra tänkt.

Jag såg att Polisen, Tullen och Postnord börjat samarbeta. Tusentals personer som beställt knark, anabola stereoider och liknande har efter tips från Postnord fått innehållet i sina försändelser omhändertaget av polisen och istället för knark hittat en polisanmälan i brevet när dom öppnade det.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Paniken finns överallt.

Rädslan för krig och spioner får ibland ganska komiska effekter runt om i världen. I Indien har nu en duva frigivits efter att ha suttit omhändertagen i 8 månader. När den fångades in hade den ringar på benen med kinesisk text. Kinesiska spionduvor blev den omedelbara slutsatsen! Nu har det visat sig att duvan var en förrymd tävlingsduva från Taiwan! Nu får den flyga hem, om den hittar?
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Så här känner man ibland
» Oklara besked från den Brunblå sörjan.

Ministrar från ett antal EU-länder (bland annat Frankrike, Tyskland, Finland och Norge) har skrivit ett brev till EU-kommissionen och krävt att det fastställs skarpa klimatmål fram till 2040. Behoven av åtgärder för att minska klimatpåverkan har aldrig varit större än nu menar man.

Några svenska ministrar från den Brunblå sörjan hittar vi inte bland undertecknarna! Dom är fullt upptagna av att inte trilla av från SD:s knän där dom sitter!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Det låter ju bra.

Användningen av kondom ökar kraftigt bland svenskar. Detta framställs som något positivt. Runt 40% av svenskarna har använt kondom under det senaste året läser jag. Eftersom 50% av svenskarna är kvinnor så verkar det inte vara många som INTE använder kondom. Kanske inte så konstigt att barnafödandet minskar kraftigt? Oron för att det inte ska finnas några att ta hand om oss när vi blir gamla ökar kraftigt. Och eftersom vi inte ska ha några medborgare av utländsk härkomst här så blir ju problemet ännu större. För dom där utlänningarna skaffar ju fler barn än vi infödda svenskar. Kanske är det inte bara bra att kondomanvändningen ökar?
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Uffe ska bli vältränad.

Jag läser att Ulf Kristersson ska få en alldeles egen rejäl träningslokal i sin tjänstebostad i Sagerska palatset. En träningslokal har utrustats med träningsredskap för ca 200.000 kronor. Våra skattepengar! I fortsättningen kan vi räkna med att se en mycket mer vältränad statsminister ta emot utländska presidenter osv. Tyvärr kommer resten av personalen att må lite sämre eftersom två träningslokaler som kunnat användas av personalen har stängts istället.

En väl genomtänkt prioritering!

Fast egentligen vore det ju bra med en statsminister med bättre ryggrad! Han kanske till och med vågar stå upp mot Sverigedemokraterna?
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Lyssna på experterna.

Jag läser att närmare 1.000 högt uppsatta tjänstemän i USA, inom EU och i Europeiska länder har skrivit under ett upprop där man protesterar mot att styrande politiker, regeringsledamöter osv inte lyssnar på varningarna från experterna när det gäller förhållandet till de israeliska attackerna i Gaza. De närmare tusen högt uppsatta experterna med många års erfarenhet är oroliga över att USA och EU och medlemsländerna bedriver en politik som bara leder till nya problem som är ännu värre istället för att lyssna till experterna som vill att länderna den officiella vägen ska påverka Israel att ändra sin politik.

Men, politikerna lyssnar inte på experternas varningar och experterna är oroliga och varnar nu för följderna!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Satsa på fred

torsdag 2024-02-01
En helt ny fräsch månad
tyckeri nummer 9758

» Rapport från Finland.

Om 10 dagar vet vi vem som blir vårt grannland Finlands nya president, den trettonde i landets historia. Vårt broderland Finland och Island är i motsats till Sverige, Danmark och Norge fullvärdiga demokratier i Norden. Finland (och Island) är republiker och väljer i demokratiska val sitt statsöverhuvud. Och, det finns ingen som helst önskan i dessa länder att övergå till något så otidsenligt som en monarki.

Nu ska finska folket få välja mellan de båda finalisterna Alexander Stubb och Pekka Haavisto. Grattis Finland!

Faktum är att Finland faktiskt i sin ungdom hade planer på att göra Finland till en monarki. I oktober 1918 valde beslutsfattarna i Finland den tyske prinsen Friedrich Karl Ludwig Konstantin von Hessen-Kassel-Rumpenheim till kung. Innan han hann resa till Finland tog 1:a världskriget slut med Tyskland som förlorare. Kung Friedrich Karl Ludwig Konstantin von Hessen-Kassel-Rumpenheim kom på bättre tankar och valde att avgå och Finland blev en republik.

Kanske något att tänka för en del andra?
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Konsekvent?

Vi kan till vår glädje konstatera att EU-länderna trots allt lyckades enas om ett rejält biståndspaket till Ukraina. Även Putinlakejen Orbán i Ungern blev "övertalad" att ställa upp. Det är bra att Europa (och Sverige...) ställer upp för våra ukrainska vänner.

Jag var ett tag orolig för att man skulle använda korruptionen i Ukraina som argument för att vara mer restriktiv med bistånd. Bistånd får ju inte hamna i fel händer. Sverige, och en del andra europeiska länder, har ju dragit in biståndet till UNRWA för akut hjälp i Gaza med argumentet att Israel hävdar att flera av de omkring 13.000 anställda har kopplingar till Hamas. Med det som argument ska alltså fler palestinier dö svältdöden tycker ansvariga. Det är tur att korruptionen i Ukraina inte har använts mot bistånd till ett annat land som utsätts för invasion från en militärt överlägsen granne.

Vi kan också notera att EBU inte anser att Melodifestivalen är något politiskt så man säger Nej till att stoppa deltagandet från ockupationsmakten Israel som idag bedriver vad många anser vara folkmord i Gaza. Däremot var det tydligen inte en politisk åtgärd när man stoppade deltagandet från Ryssland pga det ryska angreppet på Ukraina. Låt mig säga att beslutet att stoppa Ryssland var helt korrekt. Vad jag tycker om beslutet angående Israel kanske ni förstår.

Det råder en enorm rädsla för att kunna bli beskylld för antisemitism så kritik mot Israel hålls inne. Troligtvis också på grund av dåligt samvete för den antisemitism som funnits - och finns.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Brunblåas naturintresse.

Naturvårdsverket varslat 65 anställda om uppsägning. Det är 10% av personalen som ska sägas upp. Anledning? Vår miljöfientliga Brunblå sörja som styr vårt land drar ner på anslagen.

Tänker man överhuvudtaget på regeringskansliet?
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» KD-såpan fortsätter.

Jag läser att Ebba Busch är missnöjd med de frågor hon fick av Anders Holmberg i SVT:s 30 minuter. Hon tyckte tydligen inte att det var relevant att få frågor om petningen av Sara Skyttedal. Snarare hade SVT blivit kontaktade av KD flera gånger innan programmet för att påverka så att det inte skulle bli så mycket frågor om såpan Sara Skyttedal - Ebba Busch - Alice Teodorescu Måwe.

Tyvärr missade jag programmet, och det var ju just frågor i det ämnet som hade varit intressanta.

Känner du att det börjar brinna under fötterna Ebba?

Läs:
Ebba Buschs kritik mot Holmbergs frågor i SVT. - Expressen

Helt färdiga och vettiga idéer helt gratis

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Det fullständiga arkivet över Svens tyckerier sedan 1997

Besök gärna Sven Tycker på Wordpress
Besök görna Sven Tycker på Blogger
Skåne
Sådan är skåningen

The Scanian people
In english


Tjäna en slant på att säga vad du tycker - Kundpanel
Kundpanel


Sök bland fler än 10 000 produkter

24.se
Läs Dagens ETC
Byt till ETC-el
Expo
Expo
Stöd Arbetarrörelsens Internationella arbete
Autism & Asperger Förbundet
Sveriges DX-Förbund, om du vill veta mer om kortvågsradio
politikbloggar.nu

Blogglista.se

Reggad på Commo.se


Hör gärna av dig till:
sven@swl.nu.
eXTReMe Tracker

Bloggande vänner

Min vän Per Erik Tell
Kosmopolitbloggen


Lokala länkar:

Åstorps kommun

Vänsterpartiet Åstorp

Åstorps Turistförening

Upplev Åstorp

Åstorps Hembygdsförening

Nyvångs Gruvmuseum

Kvidinge Sockens Hembygdsförening

Kvidinge Föreläsningsförening

Tillträde förbjudet

Åstorps Fotoklubb

Söderåsens Natur

IS Skanne

Rockfront

Åstorpsortens Ryttarförening

Åstorps Cykelklubb

Björnekulla Brottarklubb

Åstorps Björnboulare

Factory of fear Åstorp

Conditori Continental

Smaker från Söderåsen

Skånehill Gård

Söderåsens Forsgård

Tomarps Kungsgård

Sånnagården

Tingvalla

Hotell & Restaurang Rosenberg

Björnekulla Fruktindustri

Kroglyckans

Wrams Gunnarstorp

Skåneleden - Ås till ås

Milab / Pearl Microphones

-


Fåglarna kvittrar

Vill du läsa gamla återanvända åsikter?

Sven tycker januari 2024 Sven tycker - Arkivet    

Sven Ohlsson den 21 april 2007
Och dom fortsätter att kvittra