Djupa politiska och filosofiska tankar - helt gratis - på Sveriges äldsta dagliga blogg
  Sven tycker till. Färdiga åsikter - helt gratis   Sven Ohlsson
Till presumtiva arbetsgivare:
Jag har rakat mig sedan bilden togs!

 
Alla har vi åsikter. En del skriver insändare, andra dagbok eller gårdagens trend - en blogg. Här passar jag på att uttrycka mig fritt. Jag skriver om stort och smått, om allmänna frågor eller privata frågor. Jag hoppas att du tycker det är lika roligt att läsa, som jag har tyckt det är att skriva. Och ha överinseende med att trots att detta troligen är Sveriges äldsta aktiva "blogg" så är detta nog också en av Sveriges fulaste "bloggar"!

Mer än arton år i mänsklighetens tjänst
SVERIGES ÄLDSTA OCH FULASTE DAGLIGA "BLOGG"?

Glöm inte att bokmärka Sven Tycker så att du snabbt kan återvända

Rör inte min kompis

fredag 2015-10-09
Slutet på arbetsveckan
tyckeri nummer 6721

» Man döms efter sina kompisar - eller vet dom vad dom gör

I dag är det alltså dags för Kristdemokraterna att för en gångs skull hamna i medias rampljus. Det är inte lätt att vara minst och färglösast och driva frågor som alla andra är totalt ointresserade av. Det finns helt enkelt skäl till varför Kristdemokraterna är minst - och bara blir mindre. Men, nu har man alltså hittat en metod att bli omskrivna i media. All publicitet är god publicitet verkar vara mottot. Jag ser att Ebba Busch Thor lovat att följa rikstingets beslut om Decemberöverenskommelsen. Något annat hade naturligtvis varit otänkbart i ett kristDemokratiskt parti. Men om man betonar att man ska följa beslutet så får det ju ännu mer publicitet! Allra lyckligast över ett nej till DÖ från Kd av de politiska partierna i svenska riksdagen blir nog Sverigedemokraterna som lovar: - "Om KD fäller uppgörelsen så lovar vi att deklarera misstroende mot finansministern nästa vecka." Kanske inte en helt fel tanke trots allt. Vi kan ju hoppas att ett nyval som detta kan resultera i, innebär att väljarna inser att Kristdemokraterna behövs inte. Chansen för att ett nyval resulterar i att Kristdemokraterna åker ur Riksdagen är inte helt obefintlig. Frågan är om allmänna Högeralliansväljare är villiga att återigen stödrösta på Kd för att rädda dom kvar. Eller man inser att Riksdagen mår bättre utan dom?

» En för sen pudel

Att göra en pudel kan vara nyttigt. Tyvärr brukar pudlar komma på tok för sent. Men jag ser att flera företrädare för den Högerfemklöver som styrde Skåne de senaste 8 åren insett att man var helt ute och reste när man omorganiserade den skånska sjukvården. - "Vi borde ha lyssnat bättre på personalen innan vi gjorde stora förändringar inom sjukvården" säger nu moderaten respektive folkpartisten Carl Johan Sonesson och Gilbert Tribo. Kolossorganisationen som skapades har främst skapat bekymmer. Synd att insikten kom för sent. För övrigt har Skåne ungefär samma problem som hela riket. Vi skulle kanske behövt en Decemberöverenskommelse här också? Just nu har den styrande Rödgröna minoritetens budget fällts av en majoritet bestående av Högeralliansen + Sverigedemokraterna, som sade nej till den 30-öres skattehöjning som de Rödgröna anser behövs för att få ordning på den skånska sjukvården. Pengarna var öronmärkta för att beta av långa sjukvårdsköer och förbättra kapaciteten på de mindre sjukhusen. Så kan det gå när man fjäskar för Sverigedemokrater.

» En inblick bakom kulisserna

I Dagens Industri läser jag en artikel om skandalen med avlyssning av Industrivärdens styrelserum. Efter några månaders misstankar i början av året avslöjades det i mars i år att styrelserummet på Industrivärden hade varit avlyssnad med hjälp av en s.k. GSM-bugg. Man hade helt enkelt hittat avlyssningsutrustning placerat under ett element bestående av en GSM-bugg som kunde ringas upp och avlyssnas vid behov. Det verkar stå klart att det hela handlat om maktkampen inom företaget. När dom fina gubbarna med pengar slåss om makten och pengarna är uppenbarligen alla medel tillåtna. Ska vi gissa att många styrelserum runt om i landet efter avslöjandet gicks igenom av experter på jakt efter mer avlyssningsutrustning. En intressant fråga är om man avslöjat vad som hittats eller om man hållit tyst?

» En falsk bild?

Vi har väl alla av media fått intrycket att Ungerns premiärminister Viktor Orban inte vill ha några invandrare i landet. Ungerns motstånd mot strömmen av flyktingar från främst Syrien har väl ingen missat. Men det är tydligen en falskt bild. I en artikel i Fria Tidningen läser jag om vad som kallas Residency bond program. Något som pågått sedan 2013. I korthet går det ut på att den som köper en femårig ungersk statsobligation för 300.000 Euro får "livstids uppehållstillstånd" i Ungern. Man behöver inte ens bo där, bara man har en adress (t.ex. en postbox) så får man detta uppehållstillstånd. Och det fina i kråksången är att det automatiskt ger rätt till att vistas inom övriga EU. Ett system som är ganska populärt bland rejält förmögna kineser, saudiarabier, ryssar osv som kommer in i Europa. Liknande program finns också i t.ex. baltiska stater, som rika ryssar ser som en väg in i Europa. Bara dom har slantar att betala med alltså! Flyktingar som flyr för sina liv är inte välkomna däremot. Vad gör man inte för slantar?

» Vi är bäst

Egentligen är jag inte speciellt sportintresserad. Men det finns tillfällen när även Intresseklass 0,4 spetsar öronen och med glädje mottager uppgifter om idrottsresultat. På SVT:s regionala TV-nyheter i går på kvällen hörde jag precis när jag kommit hem från jobbet att Skåne ensamma är bättre än hela övriga Sverige i fotboll. Det visar sig nämligen att i samband med det svenska fotbollslandslagets uppladdning i dagarna så spelades en informell match mellan Skåne - Resten av Sverige. Gissa vilka som vann? Skåne rules!


Rör inte min kompis

torsdag 2015-10-08
Tänk först - handla sedan
tyckeri nummer 6720

» Missriktad omtanke

Cykla mera
Jag ser att socialdemokraten Catharina Bråkenhielm i Riksdagen motionerat om att det ska införas en lag som tvingar även vuxna att ha cykelhjälm på när dom cyklar. En motion, som i all sin välmening, kommer att få helt fel effekt. Det är möjligt att andelen cyklande vuxna som har hjälm på huvudet ökar. Men samtidigt är jag helt övertygad om att antalet cyklister rent allmänt kommer att minska. Dessutom måste jag säga att jag tycker att polisen har viktigare saker att göra än att jaga hjälmlösa cyklister. Alltså kommer många att fortsätta cykla utan hjälm medan andra helt enkelt inte kommer att cykla alls eftersom det blir för besvärligt. I så fall har vi faktiskt inte uppnått någonting. Snarast har det hela fått en negativ effekt.

Vi kan helt enkelt inte gardera oss mot allt. Kanske ska vi kräva hjälm även när man är ute och går? Att bilister och passagerare är fastspända räcker egentligen inte, även bilister och dess passagerare borde ha hjälm på huvudet? Det går helt enkelt inte att gardera sig för allt!

Jag cyklar mycket. Jag tillhör den här minoriteten som inte har någon bil. Alltså är det att gå, cykla eller kollektivtrafiken som gäller. Jag cyklar när jag ska iväg och handla. Jag cyklar till och från jobbet. Jag kan göra rena nöjesturer på cykeln. Om jag använder hjälm? Ja, ibland. Ska jag mitt i sommaren cykla 500 meter för att handla "mjölk och havregryn" så har jag nog oftast en hatt på huvudet. Ska jag mitt i vintern i snö och halka cykla mina 4 km till jobbet så har jag hjälm på huvudet. Det är helt enkelt en avvägning mellan väder, årstid, väglag och sträcka. Det är ingen fara för halka än här i Sydsverige, men jag har numera hjälmen på när jag cyklar till och från jobbet. Men inte för en kortare tur inom samhället. Snälla Catharina låt det vara så! Sakta men säkert kommer hjälmanvändningen att öka. Men, vi kommer inte ifrån att det finns cykelturer där nackdelarna med hjälm överväger framför fördelarna. Vi kan inte lagstifta om allt här i samhället.

» Panik i Kristdemokraterna

Ebba i kris
Jag ser på många håll (t.ex. Aftonbladet) att det börjar bli panik i Kristdemokraterna inför framtiden. Stödet för Kristdemokraterna ligger på krissiffror och uppenbart är att man inte ser nya partiledaren Ebba Busch Thor som något som ska höja stödet. Alltså är krafterna inom just Kristdemokraterna högst för att riva upp den s.k. Decemberöverenskommelsen. En överenskommelse som mycket förenklat innebär att man bland de etablerade partierna är överens om att det block som är störst ska ha möjlighet att få igenom sin statsbudget och driva landet. Tanken bakom överenskommelsen är den att en någorlunda konsekvent politik är bättre för samhället än kaos. För Kristdemokraterna har effekten blivit att man som minsta parti, och med en ny färglös partiledare utan något större stöd, helt försvunnit i debatten. Men, tror verkligen alla dessa "upproriska" kristdemokrater att väljarna kommer att belöna dom ifall den svenska rikspolitiken återvänder till kaos och oförutsägbarhet och sedan nyval? Det är nästan så att jag önskar att Lars Adaktusson stannat kvar på SVT och kommenterat svensk politik i en fingerad opartiskhet.


Rör inte min kompis

onsdag 2015-10-07
Tankar innan jobbet
tyckeri nummer 6719

» Kris på gång och fega politiker

Allt fler varnar för att vi är på väg in i en bostadskrasch. Vi har en växande bostadsbubbla som vi inte har råd med i längden. Samtidigt som vi har "problem" med en deflation, dvs att priserna sjunker, så stiger bostadspriserna med cirka 10-15% varje år. Alla andra produkter man köper (som ny bil, en bok, en cykel, kläder osv) sjunker i pris så fort man köpt dom nya. "Värdet" rasar så fort tagit ut det nyköpta och betalt det. Men detta gäller inte bostäder. Begagnade hus är i princip dyrare än nya hus. Vi räknar helt enkelt med att kunna sälja våra bostäder med vinst. Detta är naturligtvis en utveckling som inte kan pågå i all oändlighet. En dag kommer en krasch, och den kraschen får svåra efterverkningar på hela samhället. Nu senast har Konjunkturinstitutet varnat för att något måste göras. Problemen är att det byggs för lite samtidigt som samhället på olika sätt stöttar spekulationen. Att det amorteringskrav som nu är på väg inte har kommit långt tidigare är skandalöst. Har du inte råd att amortera lånet på den nya bostaden med de låga räntor som gäller just nu blir krisen total den dag räntan stiger. Du skulle helt enkelt inte köpt så dyrt! Hela kalkylen bygger på att man kan sälja bostaden med vinst. Jag läser om 450 nya bostadsrätter som just nu byggs på en plats i Stockholm. Byggbolaget har sagt nej till ungefär 10% av de som velat köpa en bostadsrätt. Inte för att dom inte skulle ha råd, men därför att dom helt enkelt bara haft för avsikt att köpa bostadsrätten för att sedan sälja den med vinst när den är inflyttningsklar.

Men, våra ansvariga politiker är fega! Det som måste göras är t.ex. först och främst att se till att det byggs mer - och då inte bara lyxiga villor och bostadsrätter. Men främst måste det inledas en begränsning av ränteavdragen. I dag står ju alla andra svenskar (arbetslösa, hyresgäster och pensionärer osv) för en del av räntekostnaden som villaägare har. En gång i tiden infördes denna reform för att underlätta för ALLA att skaffa en bostad. I dag hamnar de största summorna i rika moderatghetton. Totalt kostar ränteavdragen de svenska skattebetalarna 20 miljarder på ett år. Detta är med dagens låga räntor. Det kan jämföras med Försvaret som kostar drygt dubbelt, 48 miljarder. Det är dags att på allvar börja begränsa ränteavdragen. Något som får ske successivt med en ny minskning varje år på kanske en 10-15 års period. Och detta ska naturligtvis INTE kompenseras med sänkta kapitalskatter som Svenska Dagbladet tycker. Varför ska man betala mindre skatt på kapitalvinster än arbetsinkomster? Sätt fart Magdalena Andersson!

» Bedragare del 233

Visa kärlek
Dagens bluffmejl / spam / skitmejl är i varje fall föredömligt kort. Så här skriver man i varje fall:

Hej min kära!

Vill du ha en bra kväll?

Bara klicka!

Och vem vill inte ha en bra kväll? Fast det är klart, god kväll för mig innebär att jag jobbar i kväll. Det kan ju trots allt för vissa betecknas som en god kväll. Jag tvivlar på att det är den typen av "goda kvällar" som den här mindre seriösa kontaktsajten vill locka med. Det handlar nog inte om att skaffa jobb till arbetslösa utan snarare om att lura pengar av kontaktsökande. Släng skiten!


Rör inte min kompis

tisdag 2015-10-06
Tystnad och monarki
tyckeri nummer 6718

» Håller tyst om rekordet

Vänsterpartiet
I dagens Dagens Industri tycker krönikören Maria Borelius att det inte är någon skillnad på Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet. Något som hon kommer fram till genom att förminska Sverigedemokraternas historia och glömma av vad man faktiskt står för i dag. Samtidigt överdriver hon Vänsterpartiets historia och verkar inte tycka att partiet har förändrats alls. - "Ska man hantera ett parti med tvivelaktigt förflutet med hjälp av dialog – eller pestflagg?" Detta är ett av många citat i hennes krönika i Dagens Industri. Man börjar nästan få en känsla av att hon föredrar Sverigedemokraterna framför Vänsterpartiet? Egentligen är det upp till alla boende i en demokrati att själva välja sina åsikter. Hon ska vara glad att hon bor i en demokrati. Men, kanske ska vi ta en liten titt på vem Maria Borelius är. Som krönikör i Dagens Industri presenteras hon på det här viset: - "MARIA BORELIUS. Bor i England och arbetar som rådgivare till globala företag, institutioner och akademier. Hon är också ordförande för Stiftelsen Ester som hjälper invandrarkvinnor in på arbetsmarknaden genom egenföretagande." Och detta kanske stämmer. Men, Maria Borelius har också satt svenskt rekord år 2006. Maria Borelius är nämligen en f.d. svensk moderat riksdagskvinna, invald i Riksdagen vid valet 2006. Något hon håller tyst om i sin presentation. Den 6 oktober utsågs hon till Handelsminister av Fredrik Reinfeldt. Jag citerar därefter Wikipedia: - "Hennes åtta dagar i regeringen dominerades av avslöjande affärer och hon berättade att hon hade haft svart arbetskraft i hemmet, att hon inte hade betalat TV-licens samt att hennes mans sommarvilla ägdes av ett företag på Jersey." Efter 8 dagar i den svenska regeringen valde hon till slut att ge upp och avgick från både Fredrik Reinfeldts regering och från sin post i Riksdagen. 8 dagar i en svensk regering är fortfarande ett svenskt rekord. Inte heller om detta berättar Maria Borelius som sin bakgrund när hon i sin krönika förminskar Sverigedemokraternas bakgrund och nästan hyllar dagens SD-parti samtidigt som hon tar totalt avstånd från Vänsterpartiet. Hade hon berättat om sin bakgrund som moderat hade vi troligtvis förstått det hela mycket bättre!

» Avskaffa monarkin

Det tas inte så många steg i rätt riktning, men det tas hela tiden steg i varje fall. För första gången har en blocköverskridande motion lämnats in till Riksdagen om att avskaffa den otidsenliga monarkin. - "Demokratisera statsskicket och avskaffa monarkin" skriver Yasmine Larsson (Socialdemokrat), Maria Weimer (Folkpartist), Niclas Malmberg (Miljöpartist) och Mia Sydow Mölleby (Vänsterpartist) i en motion till Riksdagen. Alla dom här blåblodiga immigranterna behöver inte ens bli arbetslösa. Det finns säkert många som är villiga att betala för deras tjänster. Men det är helt orimligt att dom ska ärva en officiell befattning över svenska folket och få sitt lyxliv finansierat av folket. Låt dom sälja sina tjänster till dom som är villiga att köpa dom. Det är ingen risk för Svensk Gamtidnings kungafjäsk heller. Dom kan fortsätta fylla en tidning varje vecka med dravel. Det är dags att fundera över vad vi ska ha istället.

Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom lag, inte samlagRör inte min kompis

måndag 2015-10-05
Skattefunderingar
tyckeri nummer 6717

» Det orättvisa med skatter

Skatteverket
Skatter är djupt orättvisa! I varje fall tycker borgerliga politiker och borgerliga skribenter att det är djupt orättvist att man måste betala skatt. Allra mest orättvist är det faktum att den som har gott om slantar ska betala mer i skatt än den som inte har så mycket slantar. Det är denna filosofi som ligger bakom alla olika krav på skattesänkningar från olika högeralliansare. Fast det är klart, kanske ska man sluta prata om Högeralliansen och återgå till att rent allmänt prata om Borgerliga partier till höger. Enigheten just nu är ganska liten inom Högeralliansen medan man positionerar sig inför kommande kamp om makten inom en nystartad Högerallians inför nästa val. Vad däremot dessa borgerliga tänkare brukar ha svårt för att förklara är hur ökade anslag till krigsmakten ska betalas om samtidigt skatteinkomsterna ska sänkas rejält. Samma med olika bidrag till Näringslivet som RUT, ROT osv. Vi kan ju som exempel ta den våldsamma upprördheten över begränsningen av RUT-avdraget. Denna begränsing "drabbar" någon procent av de som använder RUT-avdraget. Dom bor främst i moderatghetton som Danderyd, Lidingö, Täby, Vaxholm, Vellinge, Lomma och Kungsbacka. Nu ser jag att några kristdemokrater åter aktualiserat tankarna på att återinföra någon form av Frivillig Sambeskattning. Tankar, som om man söker på nätet, tydligen dyker upp lite då och då från främst Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna. Enkelt uttryckt innebär det hela att om det är förmånligare rent skattemässigt för ett par att sambeskattas så ska dom kunna få göra detta. Fördelaktigt är det om den ena parten har mycket hög inkomst och den andra parten inte tjänar något alls eller har mycket låg inkomst.

Jag kan framför mig se de nya annonserna i tidningarna och på kontaktsajter:

- "Välbärgad man i medelåldern med fördelaktigt yttre boende i stor villa i Djursholm söker ung, trevlig kvinna för sambeskattning. Gratis boende med viss ersättning erbjuds mot vissa tjänster. Kontakta Miljonär Kalle snarast."

Vad tror ni? Kan det vara en ny affärsidé att para ihop välbärgade män med höga inkomster med villiga kvinnor i desperat behov av boende för sambeskattning mot gentjänster?

» Bedragare del 232

Apple
Dagens mejl kommer från en Mia Andersson på något som heter Internet Tävlingar. Visst låter det lockande att kunna vinna en Apple iPad bara genom någon tävling som tar några minuter. Så här skriver i varje fall Mia:

Hej SVEN!

Internet Tävlingar är tävlingsarrangören för dig som älskar att tävla och vill vinna riktiga priser! Vi organiserar de bästa tävlingarna på nätet med fina priser från Apple.

Nu har du också chansen att bli en av våra lyckliga vinnare genom att delta i tävlingen som tar inte mer än 3 minuter.

Vinnaren får nya MacBook Air, iPhone 6 eller iPad Air 2.

Lycka till!

Men, som vanligt är det nog så att om det låter ofattbart förmånligt, så är det inte alls förmånligt. Låter det för bra för att vara sant så är det inte heller sant. Skulle du också få mejl från Mia Andersson eller vad hon nu kan kalla sig i nästa mejl så släng skiten i papperskorgen. Syftet är troligtvis att samla ihop e-postadresser för att sedan dränka dessa i ännu mer skitmejl.


Rör inte min kompis

söndag 2015-10-04
Mördande
tyckeri nummer 6716

» Om amerikanskt dödande här och där

National Rifle Association
Var det någon som såg president Barack Obamas kommentar till massmorden / terrordådet på Umpqua Community College för några dagar sedan? Obama tillhör de vettiga personer som inser att vapenlagarna i USA måste förändras. Men i USA finns en mycket stark och inflytelserik vapenlobby, med gott om slantar, som på fullt allvar menar att det vore bättre om fler människor var beväpnade så att dom kunde besvara skjutande och på så sätt få stopp på det fortare. Att det är just det faktum att så många redan har tillgång till vapen som gör att det händer så ofta begriper dom inte. I år har det inträffat 294 masskjutningar, på 274 dagar. Masskjutningar är när minst 4 personer träffats, dom behöver alltså inte ha dött. Det är så vanligt att det knappt nämns i en notis i lokaltidningen. Pappan till den 26-åring som begick massmorden tillhör de som vill ändra vapenlagarna. - "Det hade aldrig hänt om Chris inte hade kunnat få tag på 13 vapen". Men, som Obama säger, den amerikanska Kongressen tillåter inte ens att man utreder frågan! Det är obegripligt.

Men, det är inte bara i USA som amerikaner mördar. Precis som t.ex. Ryssland, Turkiet och Saudiarabien så tar man sig friheten att släppa mördande bomber över folk i andra länder. Senast uppmärksammat när amerikanska bomber i dagarna föll över ett sjukhus som Läkare utan gränser drev i Afghanistan. Det är skamligt hur de militära stormakterna anser sig ha rätt att fritt mörda i andra länder. USA är värst på vår planet inom det här området. Men man är inte ensamma. Det är obegripligt!

» I helvete heller

På Aftonbladets Sportbladets framsida skriver i dag sportjournalisten Robert Laul: - "I dag är vi alla gnagare"! I helvete heller! Möjligen håller de flesta på Norrköping eller Göteborg. Men AIK? I helvete heller! Ni kan sitta där uppe i Fjollträsk och hålla på era ligister, men vi i resten av Sverige tycker annorlunda. Och vi är många gånger flera. Men det kanske inte Robert Laul vet om, att de flesta svenskarna bor inte i Stockholm. Jag trodde faktiskt att Aftonbladet med sin Sportbladet var en rikstidning och inte en Stockholmsblaska.


Rör inte min kompis

lördag 2015-10-03
Klavertrampar-SM
tyckeri nummer 6715

Gamla hederliga Sverigedemokrater
» Dagens Sverigedemokrater

Helsingborgs Dagblad berättar i dag om Sverigedemokraten Lars Nilsson i Helsingborg som förutom att vara nämndeman för Sverigedemokraterna (och tidigare också kommunfullmäktigeledamot) var medlem i en nazistisk Facebook-grupp. - "Jag är nog jädrigt dum i skallen" är hans förklaring. Han har nog missat det där med "nolltolerans" mot nazism och rasism! Men, det är han ju inte ensam om!

En annan Sverigedemokratisk politiker är Christian Olsson som sitter i kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna i Klippan. Han har nog också missat den där Sverigedemokratiska "nolltoleransen". Jag börjar dessutom tvivla på att Sverigedemokrater ska vara aktiva på Facebook eftersom dom har en så stor benägenhet att trampa i klaveret där. I Ljungbyhed (som ligger i Klippans kommun) håller Migrationsverket i dagarna på att öppna en stor anläggning som ska ta emot dryga 1.000 asylsökande. Det blev följande kommentar på Facebook från Christian Olsson: - "På safari i Ljungbyhed med XX men vi såg inga nytillkomna djur, dom verkar vara skygga". För en månad sedan var han lite mer rättfram: - "Folk borde demonstrera i Malmö mot alla nya isis medlemmar som dyker upp i dagarna men istället välkomnar folket dessa mördare, pedofiler och våldtäkten". Fast han är feg och vågar inte stå för det hela utan raderar det från Facebook så fort media vill ha en förklaring.

Ska vi se om vi har ett par nya avhopp på gång?


Rör inte min kompis

fredag 2015-10-02
Fem nya korta tyckerier
tyckeri nummer 6714

» Hjälp, vi drunknar

Jag ser att det under september var rekordmånga 24.306 personer som sökte asyl i Sverige. Det är nästan hela 2,5 promille av Sveriges befolkning. Med den utvecklingen är ju dessa muslimska terrorister i majoritet i Sverige om sisådär 40 år. Vi måste få ett stopp på denna störtflod av araber som kommer hit bara för att leva på våra bidrag - och som dessutom tar jobben ifrån oss. Mitt förslag är att vi sätter en stoppbom vid gränsen och stoppar allt inflöde av allt från utlänningar till billigt öl.

» Immigrationen lönar sig

Ja, i varje fall för de som kan göra business av det hela. Att Bert Karlssons flyktingboenden är en lönsam affär, för den tidigare motståndaren till invandring, är det väl ingen som har missat. Runt om i landet avslöjas hur mer eller mindre stora bolag skär guld med tälgkniv genom att starta upp flyktingboenden, HVB-hem för ensamkommande barn osv. Vi skattebetalare har inte så mycket att säga emot när moralen låsts in i bankfacket medan slantarna trillar in på bankkontot.

» Att slå två flugor i en smäll

Jag ser att Kristdemokraternas Ebba Busch Thor har fått en snilleblixt. Att ungdomar och nyanlända till Sverige ska slippa betala skatt på de första 500.000 kronorna dom tjänar. Finessen med det hela är att då kan ju de s.k. "instegslönerna" sänkas. Ungdomarna och de nya svenskarna kan ju då få ut lika mycket som innan även lönerna sänks rejält. På det här viset slår man två flugor i en smäll. Arbetsgivarna spara lönepengar och Kommunerna får in mindre skattepengar för att finansiera skolan, vården och omsorgen. Tänk så praktiskt! För det var väl så du tänkte Ebba?

» Mördande här och där

Stor publicitet fick den senaste skolskjutningen i USA. Upp till 15 personer kan ha skjutits ihjäl när en välbeväpnad terrorist gick och metodiskt sköt ihjäl elever på Umpqua Community College i Roseburg, Oregon, USA. Totalt har 300.000 människor skjutits ihjäl i USA på 10 år! Stor publicitet har också ryska bombningar i Syrien fått med gott om filmbilder på exploderande hus och människor som flyr i panik för att överleva. Lite mindre publicitet får Turkiska bombningar av kurdiska ställningar i Syrien. Likaså blir det inte så mycket publicitet om amerikanska och franska bombningar i Syrien. Och Saudiarabiska bombningar i Jemen får inte heller plats i media. För några dagar sedan så jag dock på något ställe en liten notis som berättade att 150 personer dödats när ett stort bröllop av misstag hade bombats. Visste ni att den Saudiarabiska militärbudgeten är större än den ryska? Från Egypten rapporterades det nästan som kuriosa när en grupp mexikanska turister dödats av egyptisk militär "av misstag" i tron att dom var terrorister. Alla övriga mördande runt om i världen får inte alls någon publicitet. Journalisters urval är alltid lika fascinerande.

» Siffror är kul

Jag läser att den västinfluerade stiftelsen Demokratitjni initsiativi i Ukraina gjort en opinionsundersökning om ukrainarnas syn på olika saker. Och den visar att nästan varannan ukrainare (49%) tycker att det är Ryssland som bär huvudansvaret för konflikten. Det ska påpekas att de som bor på Krim eller i "rysskontrollerade" områden i Donbas inte deltog. Bland de ukrainare som bodde i de av Ukraina dominerade delarna av Donbas så var det nästan var fjärde (24%) som lade huvudansvaret på Ryssland. Uppenbarligen är det färre ukrainare som lägger hela skulden på Ryssland än bland journalister och politiker i Västeuropa. Undersökningen visade också att stödet för ett EU-närmande hade sjunkit från 80% till 59%. Då är stödet för NATO större, 64%. Fast bland de som bor i de ukrainskdominerade områden i Donbas säger en klar majoritet Nej till Nato. Spännande siffror!


Rör inte min kompis

torsdag 2015-10-01
Inte en dag utan SD-skandaler
tyckeri nummer 6713

» Dagens SD-klavertrampare

Den sanna Sverigedemokraten
Den Sverigedemokratiska "nolltoleransen" mot rasism är egentligen inte mycket värd. Det är ett parti där liknande övertramp och klavertramp snarast hör till normalfallet. Senaste skandalen är en följd av den tidigare skandalen med övervakning av förtroendevalda och personal inom SD som jag berättade om i går. Uppenbart är ju att någon inom partiet läckt till media. Nu visar det sig att när man fått se SD:s IT-ansvariges mejl så använder han som symbol i dessa mejl den gamla apartheidregimen i Sydafrikas flagga. En flagga som är en symbol för just apartheid och rasism. Edward Plainview måste ju mena något speciellt med att använda denna som symbol i sina mejl. Rasismen inom Sverigedemokraterna sitter impregnerad i väggarna. Sedan kvittar det hur man från "tupparna i toppen" snackar om "nolltolerans". Sverigedemokraterna är ett politiskt parti som byggts upp av nazistiska och rasistiska ideologier. Det tvättar man inte bort med lite tvål. Läs Aftonbladet, Expressen och Dagens Nyheter.

På tal om Sverigedemokraterna så står det tydligen nu klart att SD:s nya ungdomsförbund, sedan gamla SDU uteslutits efter att man inte lytt order från "tupparna i toppen", ska få namnet "Ungsvenskarna SDU" och ska fortsätta använda den s.k. Engelbrektsbågen som symbol. Fast jag tolkar reaktionerna som att Moderaternas MUF inte är så förtjusta. Ungsvenskarna är nämligen vad MUF kallade sig under 30- och 40-talen och Engelbrektsbågen är även stulen därifrån. Men "nya" SDU är inte oroliga: - "Precis som Ungsvenskarna under 30-talet kämpade mot sin tids totalitära krafter, så kämpar vi ungsvenskar inom SDU idag emot vår tids drakar i form av Europeiska superstater, svenskfientlig samhällsordning och mångkulturalism". Jaha!

» Kampen om flest skattesänkningar

Alliansfritt Sverige
Dom är inte helt eniga inom Högeralliansen. Folkpartiet har t.ex. insett att alla miljarderna för sänkt arbetsgivaravgift för ungdomar var ganska bortkastade. Dom vill istället avskaffa det hela för ungdomar över 20 (dvs för de flesta) och använda de inbesparade slantarna till att sänka skatten för medel- och höginkomsttagare. Centern vill nu precis som Folkpartiet tidigare ville avskaffa Kristdemokraternas profilfråga, Vårdnadsbidraget. Dom inser att det är en kvinnofälla. Kristdemokraterna själva vill istället göra Vårdnadsbidraget obligatoriskt för alla kommuner. Moderaterna satsar naturligtvis på att bygga ut bidragssamhället. RUT- och ROT-bidragen ska byggas ut. Branscher som uppenbarligen är helt bidragsberoende ska göras ännu mer bidragsberoende. Sverigedemokraterna satsar naturligtvis på minskad invandring! Detta ska lösa alla problem. Någon som hade väntat något annat?

» Som man frågar får man svar

Public Service
Vår kommersiella media (läs kommersiell TV) är inte nöjda med den utredning om Public Service som gjordes nyligen. Svaret på frågan blev fel! Man startar därför en egen utredning och engagerar en PR-byrå som heter Paues Åberg för att garantera att svaret blir rätt på frågan. För att garantera att svaret blir rätt så gäller det ju att välja rätt personer till utredningen. Joakim Jardenberg i Helsingborg var en av de som tillfrågades om han ville delta i utredningen. Men han hade tydligen fel problemställning: - "Ok, vi hade fått intrycket av att du någorlunda delade vår problembeskrivning. Men då får vi nog helt enkelt gå vidare med andra presumtiva ledamöter" blev kommentaren från PR-Byrån när han tydligen riskerade att komma fram till fel svar på frågan. Egentligen ganska komiskt. Jag kan gissa att när PR-byrån kommit fram till "rätt" svar på frågan om Public Service så kommer detta svar att presenteras som sanningen i media tillhörande uppdragsgivarna, som är Bonnier, Schibsted Sverige, Mittmedia, Bauer Media Group och TU (Tidningsutgivarna). Vill man ha rätt svar så gäller det att ställa rätt fråga!

» Bedragare del 231

Jag har fått mejl från Ella Svensson som försöker få mig att tro att jag ska få en bärbar dator helt gratis bara jag ställer upp och testar denna "revolutionerande och banbrytande" bärbara dator. Uppenbarligen ska "en vän" ha anmält mig och jag har blivit utvald. Så här skriver Ella:

Hej sven@swl.nu

Din vän har anmält sven@swl.nu som produkttestare och i detta sammanhang har du blivit utvald.
Det handlar om den revolutionerande och banbrytande Asus Zenbook bärbara-dator.
Kom ihåg att efter test perioden får du tillåtelse att behålla datorn, helt gratis!

Hämta din dator här

Jag tvivlar dock på att jag har någon vän som anmält mig till detta lurendrejeri. Och om jag hade någon vän som anmält mig till detta så har jag inte längre någon vän som anmält mig. Möjligen hade jag en vän! Om du har fått mejlet, släng det i papperskorgen! Erbjudanden som låter för bra för att vara sanna, är just detta. Dom är för bra.


Rör inte min kompis

onsdag 2015-09-30
En dag ägnad åt Sverigedemokraterna
tyckeri nummer 6712

» Senaste nytt på den Sverigedemokratiska skandalfronten

Sverigedumokraterna
Sverigedemokraterna är ett politiskt parti som får mycket publicitet. Varje dag är det i stort sett någon ny skandal. Senaste nytt i dag är att Riksdagsledamoten Margareta Larsson bestämt sig för att lämna partiet. Dvs dagens avhopp! SD jobbar hårt på att ligga i topp när det gäller avhopp. Det som gör det hela lite extra pikant är att Margareta Larsson råkar vara partiledaren Jimmie Åkessons svärmor. För att inte förstöra familjefriden ännu mer handlar hennes kritik "bara" om toppstyrningen inom partiet från främst partisekreteraren Richard Jomshof och gruppledaren Mattias Karlsson (som ju var vikarie för Jimmie Åkesson under hans sjukskrivning). Vi kan i sedvanlig ordning notera att Mattias Karlsson lägger all skuld på Margareta Larsson. Hur som helst ger pajkastningen en god inblick i hur det interna arbetet inom Sverigedemokraterna fungerar. Eller snarare hur den interna partidemokratin inte alls fungerar. Istället är avhoppet ännu ett exempel på hur Sverigedemokraterna är ett extremt toppstyrt parti. Och även om Jimmie Åkesson inte nämns i svärmoderns avhopp så stänker det en hel del på honom. Vi får ännu ett exempel på att SD är ett icke-seriöst pajasparti som inte hör hemma i den svenska politiken. Det är bara att hoppas att svenska folket ska inse detta en dag.

En annan av de skandaler som just nu "plågar" Sverigedemokraterna är partiledningens spionage på partiets förtroendevalda och anställda. Nu kräver bland annat den förre partisekreteraren Björn Söder att personalchefen Martin Kirchberg och den IT-ansvarige Edward Plainview ska få sparken. Fast i sedvanlig ordning har det naturligtvis inte gjorts några som helst fel. - "Detta är så pass allvarligt att jag förutsätter att de inblandade entledigas" säger Björn Söder vars ställning i partiet numera kan ifrågasättas...

Sedan har vi ju frågan om ekonomiskt fiffel i det av Sverigedemokraterna helägda bolaget Samtid och Framtid. Den Sverigedemokratiska riksdagsledamoten Martin Kinnunen hotas nu av fängelse för skattefiffel sedan Ekobrottsmyndigheten beslutat sig för att väcka åtal för skattebrott och grovt bokföringsbrott. Fast det är klart, enligt SD:s sätt att se på saken, är det hela bara ett sätt för Samhället och Media att jäklas med partiet. Lite förfalskade fakturor och liknande är väl inget att bry sig om, om man vill förhindra att partiets bolag går i konkurs!

Jimmie Åkesson som tupp

Hos Aftonbladet hittar jag en mycket inkomplett lista över Sverigedemokratiska skandaler. Men man måste ha förståelse för sådant eftersom en komplett lista hade blivit på tok för stor. ALLA partier drabbas lite då och då av skandaler när enskilda ledamöter eller representanter trampar i klaveret. Skillnaden mellan övriga partier och Sverigedemokraterna är mängden. Om vi mycket enkelt säger att SD har 20% av svenska folket bakom sig, så står man för mer än 80% av alla skandaler. Detta medan de övriga partierna som står för 80% av stödet står för mindre än 20% av klavertrampen. En annan stor skillnad är om den här typen av skandaler / klavertramp drabbat ledande personer i partiet hade ledningen suttit löst och det hade utbrutit revolution inom partiet. Men icke sade Nicke om Sverigedemokraterna. Tupparna i toppen fortsätter att styra och resten vågar inte säga emot.


Rör inte min kompis

tisdag 2015-09-29
Lobbyister, Vandaler och Rojalister
tyckeri nummer 6711

» Lobbyisternas tidevarv

Vadå moral?
Den förre moderata ministern Sten Tolgfors är i dag chef och delägare i PR-byrån Rud Pedersen. Det är ju en vanlig karriär bland avsatta politiker. Men, när Sten Tolgfors yttrar sig i debatten presenterar han sig inte som lobbyist utan bara som f.d. minister. I Dagens Industri skriver han om svensk politik och presenteras ursprungligen bara som f.d. politiker. Men efter att debatten dykt upp har man på nätet kompletterat uppgiften om Sten Tolgfors uppdragsgivare. För en tid sedan skrev Sten Tolgfors i Dagens Nyheter och hotade med Ryssland. Vad som ursprungligen inte heller där framgick var hans nya jobb som lobbyist med bland annat försvarsindustrin Saab som kund. Även här har DN kompletterat det hela i efterhand. Dagens politiker och dagens debatt styrs i stor utsträckning av just välbetalda lobbyister (ofta f.d. politiker) som på dolda och hemliga uppdrag styr debatten och utredningar och därmed även de slutliga besluten. Ju mer pengar desto större utsikt att kunna påverka besluten. Man kan också kalla det korruption!

» Idrottens vandaler

Här får du en slant
När jag kom hem från jobbet i går på kvällen stod TV:n på och just när jag satte mig framför TV:n satt en representant för AIK:s Black Army och försökte försvara och förminska de ligister som inför matchen AIK-Hammarby spred skräck i tunnelbanan och sedan under matchen tände bengaler som försenade matchen för att slutligen skrika "Låt han dö" åt den medvetslöse Hammarby-spelaren Erik Israelsson. Naturligtvis gick det inte särskilt bra! Det är skrämmande att man överhuvudtaget kan försöka försvara ett liknande uppträdande. Tyvärr är ju lagen (bolagen...) beroende av biljettintäkterna så man vågar inte i någon större utsträckning prata allvar med dessa ligister och vandaler som uppenbarligen är helt utan ansvar och normal tankeverksamhet. Kanske ligger lösningen i att sponsorerna nu drar öronen åt sig. Då blir det inte längre lönsamt med allt för många idioter på läktaren. Det är alla vi andra, icke sportintresserade, som får stå för kostnaden när dessa s.k. supportrar vandaliserar och sprider skräck UTANFÖR arenan. T.ex. i tunnelbanan. Det är dags att på allvar ta itu med dessa idioter. Det finns inget försvar! Det är inte en hälsosam del av någon acceptabel kultur. Det är helt enkelt bara idioter som är ute efter att få skrika och sprida skräck.

I dagens Helsingborgs Dagblad berättar man om uppgjorda fotbollsmatcher. Hur spelare "tvingats" se till att resultatet i fotbollsmatcher blir det rätta för kriminella som satsat pengar på speciella resultat. Nya argument för en motståndare till Spel och gambling och Kommersialiserad idrott som er bloggare!

» Rojalisterna jublar

Slutligen ser jag att SVT efter våldsamma påtryckningar från den svenska rojalistiska mobben gett efter. Det står nu klart att SVT ska sända dopet av lilla Nicolas i direktsändning. Tänk så lyckliga de båda britterna Madeleine och Chris O'Neill blir över att få sitta i Svensk TV:s direktsändning igen. Jag blir rörd till tårar!

Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom lag, inte samlagRör inte min kompis

måndag 2015-09-28
Vidrigheter
tyckeri nummer 6710

» Mer om den Sverigedemokratiska svansen

Sverigedemokraterna
Den 9 september och den 17 september har jag kommenterat Sverigedemokraten Gunilla Schmidt här från Åstorp som lyckades göra sig till rikskändis med yttrandet: - "Danmark OCH Tyskland drar ner på dagpenningen som asylsökande får men INTE Sverige INTE. Klart att de vill vidare till Sverige. Kan ingen ställa sig på Öresundsbron med en kulspruta!" Ett önskemål som kanske inte är särdeles lämpligt om man samtidigt ska tjänstgöra som Nämndeman vid Tingsrätten. Till slut blev Gunilla Schmidt tvungen att lämna det uppdraget. Nu noterar jag att hon också, tillsammans med sambon Rolf Ottosson, beslutat sig för att helt lämna Sverigedemokraterna. Båda sitter invalda i kommunfullmäktige i Åstorp för Sverigedemokraterna, men tydligen har båda bestämt sig för att bara lämna partiet, inte sina uppdrag i kommunfullmäktige. Dom fortsätter att behålla sina kommunala uppdrag som politiska vildar. Något som ju Sverigedemokrater är experter på. De siffror jag berättade om den 23 september om Sverigedemokratiska avhopp stämmer alltså inte längre. SD:s överlägsna ledning i den ligan har alltså bättrats på ytterligare. Partiet har redan satt nytt svenskt rekord i avhopp och tomma stolar i fullmäktigeförsamlingar. Det ska bli spännande att se hur många av de totalt 1324 valda kommunpolitiker som Sverigedemokraterna fick vid valet 2014 som sitter kvar när nästa val kommer. Tror ni att dom klarar 50%? Sverigedemokraterna är en toppstyrd hönsgård med en tupp i toppen som bestämmer allt.

» Sjuk avreglering

Moderna tåg i Åstorp
Ibland kan man läsa sanningar på de mest oväntade ställena. I en "reklambilaga" som följt med Svenska Dagbladet och som handlar om Intelligent Logistik hittar jag en artikel med rubriken: - "De modernaste tågen går Sverige förbi". Och den inleds med meningen: - "Har den svenska järnvägsbranschen bitit sig själv i foten med Europas snabbaste avreglering och upphandlingsregler som är dåligt kopplade till användarna?" Det hela är en rejäl sågning av den svenska avregleringen av järnvägen, som är den mest extrema i Europa. Branschbedömare menar att Sveriges avreglering av järnvägen, som slutfördes 2008, inte gynnar inhemsk industri och tågsystem som helhet. De modernaste tågen går Sverige förbi skriver man. Till de långsiktiga konsekvenserna hör att långsiktigheten och det övergripande ansvaret gått förlorat. Vad det förenklat handlar om är att istället för att SJ ansvarade för tåg, spår och allt det andra så är det istället Myndigheten Trafikverket som ansvarar för spåren, som upphandlar servicen från olika företag och sedan säljer ut tiderna på spåren till olika järnvägsföretag. Det har blivit dyrare, sämre och kortsiktigare. Istället för ett SJ som ansvarar för tågtrafik har vi fått ett kommersiellt SJ och ett kommersiellt Green Cargo som ska leverera in vinster till staten samtidigt som man konkurrerar med olika privata företag. Det har blivit sämre helt enkelt.

För övrigt kan vi notera att Transportstyrelsen i syfte att förbättra flygets och landsvägstrafikens möjligheter att konkurrera med den mer miljövänliga järnvägen så höjer man en del avgifter för järnvägen medan man sänker en del avgifter för flyget och landsvägstrafiken. Troligtvis i syfte att öka flyg- och vägtransporter på bekostnad av järnvägen.

» Elitidrott - Sport eller Business?

Våra nya sedlar
FIFA (Internationella fotbollsförbundet) är återigen i blåsväder sedan den schweiziska åklagarmyndigheten öppnat en brottsutredning mot deras ordförande Sepp Blatter. Någon som är förvånad? Möjligen förvånad över brottsutredningen, inte förvånad över att det handlar om korruption. Vad det handlar om? I februari 2011 betalade FIFA ut motsvarande 17,2 miljoner kronor till UEFA-bossen Michel Platini (Uefa - det Europeiska fotbollsförbundet). Pengarna skulle avse arbete utfört under tiden januari 1999 till juni 2002! Uppenbarligen inkluderande en rejäl dröjsmålsränta och ingen dålig månadslön . Det här pekar än en gång på det faktum att dagens elitidrott inte alls handlar om sport. Det handlar uteslutande om girighet och business. Låt oss hoppas att Sepp Blatter och alla de andra korrumperade och giriga förbundsbossarna hamnar bakom galler rejält.

Och på tal om idrott så noterar jag till min glädje att AIK förlorade fotbollsderbyt mot Hammarby. Trots ett ganska dåligt intresse för fotboll så fick jag förklarat varför jag tycker illa om AIK. Naturligtvis handlar det delvis om mitt hat mot 08-or, Fjollträskare och Stockholm i allmänhet. Men just AIK verkar ha en supporterklack som är mästare i att inte kunna uppföra sig. När man läser om hur en fotbollsklack skriker: - "Låt han dö" åt en motspelare som skadats till medvetslöshet så tappar man det slutgiltiga tron på att idrotten förbrödrar.


Rör inte min kompis

söndag 2014-09-27
Vackert och mindre vackert
tyckeri nummer 6709

» Det nya Centerpartiet

Annie Lööf
Centerpartiet håller ju just nu partistämma i Falun. En stämma som innebär ännu fler steg från det som var det traditionella Centerpartiet till vad som är på väg att bli Sveriges mest extremliberala högerparti. - "Det parti som en gång i tiden var böndernas parti" och "Stureplanscentern har fått för mycket att säga till om. Sätt ner foten och börja värna landsbygden" är väl ett par citat som säger en del om detta dilemma. Den här utvecklingen från ett mittenparti för landsbygdens folk via ett grönt miljöparti till ett nyliberalt högerparti har pågått länge. De första rejäla stegen tog Maud Olofsson en gång i tiden, men utvecklingen har accelererat under Annie Lööf. Medan lantbruket och landsbygden slängs på komposten får nyliberalismen symboliserad av den s.k. Stureplanscentern allt större makt. Och målet från Annie Lööf och Stureplanscenterns galjonsfigur Fredrik Federley är att till nästa val ska Annie Lööf och inte moderaternas Anna Kinberg Batra vara Högeralliansens statsministerkandidat. Den som lever så länge får allt se hur realistiska dessa drömmar är.

» Förgätmigej

Förgätmigej
Så har då Svenska Dagbladet utsett Sveriges Vackraste Ord. Och visst är Förgätmigej en värdig vinnare! - "Ordet uttrycker kanske människans största behov, att inte glömmas bort eller ställas utanför", och är ju dessutom namnet på en vacker blomma. Det betyder "glöm mig ej", och inte "förlåt mig ej" som någon sade. De andra nio orden på tio-i-topp blev Snöflinga, Porla, Ögonblick, Vemod, Glänta, Juninatt, Kontrapropositionsvotering, Gryning och Västanvind. Alla ord med sin speciella charm, även om kanske en del har svårt för att se charmen i Kontropropositionsvotering! Hur som helst, njut av Förgätmigej, ett ord som kommer från tyskans Vergissmeinnicht, och som även är Dalslands landskapsblomma.

» Siffernörden slår till

Jag är, som jag nog sagt tidigare, statistiknörd. Jag älskar statistik och allt man kan bevisa med statistik. När det gäller opinionsundersökningar så kan du bevisa i stort sett vad som helst, bara du ställer frågan på rätt sätt. Och när det gäller väljarundersökningar så kan man alltid tolka en förändring på 0,1 procentenheter till att opinionen nu har vänt. Med detta vill jag ha sagt att man ska inte dra för stora växlar på förändringarna i väljarundersökningarnas siffror. Men, om det går åt rätt håll kan man ju få glädjas i varje fall. Och om det går åt fel håll så är det alltid inom felmarginalen.

Jonas Sjöstedt
Denna långa inledning skriver jag eftersom Sveriges Radios Ekot i dag publicerat sin Svensk Väljaropinion, som är en sammanvägning av ett antal olika väljarundersökningar från den senaste tiden. Vinnare i denna, sedan förra månaden, är Socialdemokraterna som gått upp 1,0 procentenheter. Vänsterpartiets, Centerns och Folkpartiets marginella ökning är betydelselös. Förlorare är Moderaterna som tappat 0,7 procentenheter och möjligen Sverigedemokraternas -0,3 kan ha betydelse. Om inte annat som bevis för att SD:s framgångar tagit slut. Att Miljöpartiet och Kristdemokraterna tappat ytterligare 0,1 procentenheter kan man inte läsa ut något ur. Möjligen att Kristdemokraterna parkerat sig ganska rejält under riksdagsspärren. Socialdemokraterna får 26,8%, Moderaterna 22,9% och Sverigedemokraterna 18,7% av de tre stora. I nästa division leder Vänsterpartiet med 6,9%, Miljöpartiet har 6,7% och Centern 6,6%. I bottenträsket slåss Folkpartiet med 5,3% och i absoluta utslängningsgruppen Kristdemokraterna på 3,4%. Detta innebär att det Rödgröna båset får 40,4% (+1,0) medan Högeralliansen får 38,2% (-0,5). Om man nu kan tala om någon Allians? Splittringen ökar medan partierna drabbas av frustration och Annie Lööf sitter hemma vid köksbordet och planerar för hur hon ska navigera för att rycka ordförandeklubban från Anna Kinberg Batra.

En intressant jämförelse är att titta på vad som förändrats sedan valet. Då finns det tre vinnare. Sverigedemokraternas som ökat +5,8, Vänsterpartiet som ökat +1,2 och Centern som ökat +0,5. Övriga är alltså förlorare. Socialdemokraterna -4,2, Kristdemokraterna -1,2, Moderaterna -0,4, Miljöpartiet -0,2 och Folkpartiet -0,1. Det är alltså inte så mycket förändrat för de flesta partierna. Annie Lööfs framgångar med Centerpartiet är egentligen inte så mycket att hänga i julgranen. Och förlusterna för Moderaterna och Miljöpartiet sedan valet är ju ytterst begränsade. Sd:s framgångar och Socialdemokraternas motgångar naturligtvis. Och sedan Vänsterpartiets framgångar under Jonas Sjöstedt och Kristdemokraternas ras under Ebba Busch Thor är egentligen de enda som har betydelse.


Rör inte min kompis

lördag 2015-09-26
Tre Nä Tack
tyckeri nummer 6708

» Den svenska vardagsrasismen

Säg Nej till rasismen
En liten artikel från Kvällsposten får mig att fundera över den svenska vardagsrasismen. De där förflugna orden mellan "vänner". Och även rasismen inom myndigheter osv. Artikeln handlar om polismannen som till ordningsvakten framför synen: - "De där apejävlarna borde skickas hem" om en grupp somalier. En man som uttrycker sig på det viset, oberoende av om den aktuella gruppen uppfört sig illa eller inte, är helt klart inte lämplig att representera "Makten" och "Myndigheten". Det är ju uppenbart att han har en förutfattad mening om vissa grupper, och det innebär att man inte kan förvänta sig att han behandlar ALLA med samma respekt oberoende av ursprung. Och den här formen av rasistiska yttranden "vänner emellan" är farlig, och tyvärr troligtvis mycket utbredd. Detta får mig att tänka på den medelålders man från ett land i Mellanöstern som varit inlåst en tid på min arbetsplats, Migrationsverkets Förvar. Han hade låsts in där eftersom han skulle utvisas då han inte hade rätt att vistas i Sverige. Mannen ville också helst av allt återvända hem. Vid det första försöket att flyga iväg med honom fick han övernatta på ett häkte eftersom flyget avgick allt för tidigt på morgonen från Kastrup i København. Men, resan fick avbrytas i sista sekund eftersom den personal från Polisen som skulle följa med på resan blev akut sjuk. Alltså fick mannen återvända till häktet och tillbringa ännu en natt där innan han kunde återföras till oss. Han vittnade om en mycket otrevlig behandling på häktet i motsats till hur han tyckte vi behandlat honom. Ett nytt försök att flyga iväg honom några veckor senare gick bättre. Då lyckades vi ordna så att han slapp övernatta på ett häkte. Jag hoppas att han nu är tillbaka i sitt hemland, och att hans minne av Sverige inte ska vara allt för mycket präglat av dåligt bemötande utan av vänlighet och mänsklighet. Alla människor ska behandlas med respekt, och detta helt oberoende av ursprung. Och detta gäller av alla, svenskar och finnar, poliser och andra myndighetsrepresentanter. Om man inte kan göra detta, då ska man inte heller ha den typen av arbete.

» Smygande med NATO från Makten

Säg Nej till NATO
Jag noterar att nu har Centerledningen lyckats trumfa igenom ett beslut om att Sverige ska förbinda sig att hjälpa Turkiet om landet hamnar i ny militär konflikt med kurderna. För det är ju just det som ett medlemskap i NATO innebär, att vi förbinder oss att stödja alla andra medlemmar. Beslutet har helt uppenbart kuppats igenom med snabba ryck utan någon större intern debatt styrd av en liten grupp inom partiets ledning. Tyvärr hörde jag inte hela debatten, det hade varit spännande. Mest komiskt av det jag hörde var den lyckliga CUF:are som var helt övertygad om att Ryssland snart kommer att invadera nya områden. Frågan var inte om, utan när! Och för att råda bot på detta vill hon alltså att vi ska ansluta oss till den militärunion som styrs av det land som krigar, bombar och invaderar oftast i andra länder - USA.

Sedan ska vi vara medvetna om att de två M:en, Makten och Militären, just nu gör vad dom kan för att smyga in Sverige i NATO utan någon större debatt och utan politiska beslut. Senaste exemplet är en svensk anslutning till NATO-styrkan Joint Expeditionary Force som Militären med hjälp av Makten i hemlighet är på väg att smyga in oss i. Allt är hemligstämplat!

Svensk Alliansfrihet har hållit Sverige utanför krig i mer än 200 år, något som är unikt i vår värld. Vår Alliansfrihet är äldre än Ryssland och handlar just om att Sverige genom att vara Alliansfria inte ska upplevas som ett hot och ska kunna ta egen ställning när det behövs. Sätt stopp för planerna på att få Sverige att förbinda sig att hjälpa Turkiet, Ungern, Tjeckien, Slovakien osv militärt.

» Bedragare del 230

Ett mejl från en Lina Matsson gör mig lycklig. Tänk så lyckliga dom måste ha blivit på vinn-presentkort teamet när dom fått veta att just mig har dom fått tillåtelse att tilldela en specifik PIN-kod. Jag blir så lycklig när jag får veta att jag kan vinna shopping-presentkort på 10.000 kronor. Så här skriver Lina Matsson:

Hej!

Din e-mailadress: tycker@swl.nu, har blivit utvald!

Vi har precis fått veta att vi har tillåtelse att tilldela dig följande PIN-kod:

PIN-kod: 844763

Med denna PIN-kod är du en möjlig exklusiv vinnare av ett shopping-presentkort på 10 000 kr att använda på H&M, Lindex eller Gina Tricot!

Klicka här och aktivera din PIN-kod och svara på frågorna i vår snabbundersökning:
KLICKA HÄR >>

Vi glädjer oss för din skull!

Lycka till!

Ditt vinn-presentkort.se team.

Fast, livet har ju lärt mig att om något låter allt för bra - så är det också allt för bra. Släng skiten i papperskorgen.


Rör inte min kompis

fredag 2014-09-25
Lönedag
tyckeri nummer 6707

Finlands skam
» Skäms Finland

Under förra året hade Sverige 36,57 asylsökande per 10.000 innevånare, Norge 14,76, Danmark 10,79 och Finland 4,34. Nu när antalet ökar har en stor grupp finnar helt uppenbart slängt allt som har med att känna skam på soptippen. För några dagar sedan kunde jag berätta om hur finska demonstranter bland annat blockerat gränsen vid Torneå för att stoppa asylsökande. I dag kan vi läsa och höra om hur asylsökande i Lahtis möttes av stenkastning, fyrverkeripjäser och demonstranter i bland annat Ku-Klux-Klan-dress. Det är så vidrigt att jag inte kan finna ord för det. Att bara ta till svordomar känns otillräckligt. Sverige tog under 2:a världskriget emot omkring 70.000 flyktingbarn från Finland. I dag är det på det här viset som vissa finnar reagerar. Det är en skam att vi svenskar ska sammankopplas med denna Nordiska granne.

» Dagens citat

- "Svenskarnas fjanteri för kungahuset är patetiskt"

Sagt av Jörn Donner i en intervju i tidningen Fokus. Eller ett komplett citat: - "Och detta fjanteri kring kungahuset, det är närmast roande... Nej, det är inte bara roande, det är lite patetiskt." Han fortsätter: - "Sverige är så oerhört centraliserat, så Stockholmsdominerat." Det är nästan så att man måste omvärdera Jörn Donner. Som jag alltid haft lite svårt för. Men mannen är ju intelligent!

Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom lag, inte samlag

Vänsterpartiet
» Det var ett tag sedan

Ja, det var ett tag sedan jag tyckte till om en väljarundersökning. Kanske därför dags att tycka till om en sådan igen. I dag är det Aftonbladet som publicerar sin undersökning för september. Vinnare i denna sedan förra månaden är Moderaterna med +0,9, Vänsterpartiet med +0,8, Socialdemokraterna med +0,7 och Miljöpartiet med +0,4. Förlorarna är Centern med -1,2, Folkpartiet med -1,0, Kristdemokraterna med -0,7 och Sverigedemokraterna med -0,3. Socialdemokraterna 25,6%, Moderaterna 22,0%, Sverigedemokraterna 21,2%, Centern 8,4%, Vänsterpartiet 7,0%, Miljöpartiet 5,2%, Folkpartiet 4,1% och Kristdemokraterna 3,5%. Vi kan dra slutsatsen att Sverigedemokraternas framgångar förhoppningsvis är över medan Kristdemokraterna och Folkpartiet ligger riktigt risigt till medan Centern trots allt ligger bra till. Centern är här större än Fp+Kd tillsammans men har långt kvar att ta över rodret inom Högeralliansen. Detta medan Kd skulle åkt ut. Regeringspartierna har svåra problem och Miljöpartiet är ju faktiskt riktigt illa ute. Dom är nu nere på sjätte plats. Mp:s politik har i allt för stor utsträckning blivit bortkompromissad. Makten är viktigare än ideologin, kan man säga. "Oppositionen" från vänster har däremot framgångar.


Rör inte min kompis

torsdag 2015-09-24
När Fantomen jobbar står klockan stilla
tyckeri nummer 6706

» Mångsysslare

Fantomen Annika
Jag noterar att SEB:s aktieägare börjar bli oroliga för VD:n Annika Falkengrens hälsotillstånd. Man är oroliga för att hon fått för mycket arbetsuppgifter och tycker nog innerligt att hon borde avlastas en aning. Annika Falkengrens lön för sin heltidstjänst som VD för SEB var förra året 19,9 miljoner kronor. Detta ger en timlön på cirka 9.550 kronor! Vilket ju inte direkt är någon svältlön. Hur som helst har Annika Falkengren till detta lite kompletterande extraknäck. Hon sitter i styrelsen för Securitas, hon sitter i styrelsen för Scania, hon sitter i styrelsen för Wallenbergs holdingbolag Foundation Asset Management, hon är ordförande för Bankföreningen. Och till detta ytterligare ett litet extraknäck, som styrelseledamot i Volkswagen! En del har kanske en rädsla för att om Annika Falkengren ska sköta alla dessa uppdrag och dessutom jobba HELTID för SEB så blir det för lite tid för familjen och återhämtning. Det är sådant som i längden skapar hälsoproblem. Jag tycker det är skönt att man från SEB:s sida känner omtanke om Annika Falkengrens hälsa. Kanske är det så att hon ska dra ner sin anställning vid SEB till en halvtid? Hon klarar nog ekonomin på 10 miljoner om året. Det kan nog bli några slantar över till en pensionsförsäkring också så att inte pensionen blir för låg om hon nu drar ner på arbetstiden. För vi kan väl inte tro att det finns en misstanke om att hon sköter en del av alla extrauppdrag på ordinarie arbetstid vid SEB, som ju dom betalar för?

Fast huvudägaren Wallenberg är inte oroliga enligt SEB:s styrelseordförande Marcus Wallenberg. En sådan här supermänniska klarar allt. Så nu har hon presenterat en superplan för SEB:s kommande 10 år. Med dessa 20 miljoner i årslön så är ju naturligtvis Annika Falkengren en supermänniska. 40 timmar på SEB och sedan alla styrelseuppdragen är väl inget för en Näringslivets Fantomen. När Fant... f'låt Annika jobbar så står klockan stilla!

» Kungen och jag har något gemensamt

Det trodde ni kanske inte, men Hans Majestät Knugen och er bloggare har faktiskt något gemensamt. Vi har båda tydligen lockats av ett erbjudande från tidningen Dagens Industri och tagit en provprenumeration. Varje morgon trillar den in genom brevinkastet med en hemtrevlig duns tillsammans med resten. Men, tydligen gjorde den inte detta hos Knugen för någon dag sedan. Istället fick någon anställd vid 04:00-tiden i uppdrag att ringa och efterlysa tidningen. Uppenbarligen är utbildningsnivån inte så hög bland Hovets anställda, så istället för att ringa kundtjänsten hos tidningsdistributören ringdes Dagens Industris redaktör Maria Schultz upp för att reklamera att det inte kommit någon tidning till Knugen. Om Hovet hör av sig kan dom få min gamla tidning. Jag kan skicka upp den bara jag får betalt för portot.

Gå med i Republikanska Föreningen om du tycker att alla ska ha samma behandling. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom lag, inte samlag

» Centern på hal is

Centern
Medan Annie Lööf är hemma och tar hand om nyfödda lilla beppen ska Centern ha partistämma. Två intressanta frågor att diskutera är partiledningens helomvändning på uppdrag av den s.k. Stureplanscentern. Dvs att Sverige ska gå med i NATO. En fråga som nog lär bli rejält debatterad om inte omtanken om Annie Lööf blir för stor. En annan spännande fråga att diskutera är blivande andre vice ordförande Fredrik Federley som i Svenska Dagbladet öppnar upp för ett samarbete med Sverigedemokraterna. Fast det blev kanske lite väl provokativt från Centerns ledande provokatör. Han uttryckte sig "olyckligt" blev den officiella kommentaren från partiet. Dålig början på den nya posten? Vi får se hur Annie Lööfs plan att ta över ledarposten inom Högeralliansen fungerar i verkligheten.


Rör inte min kompis

onsdag 2015-09-23
Fem korta tyckerier
tyckeri nummer 6705

» Fem korta tyckerier

1. Klyftorna i det svenska samhället är stora. Efter flera år med en moderatledd regering som lyckades bra med sitt mål, att öka klyftorna, så är dessa alltså värre än på länge. Ett sätt att mäta klyftorna är det s.k. Porscheindexet. Det visar hur många Porschebilar det finns i en kommun per 1000 innevånare. I toppen hittar vi de fyra moderatghettona Vellinge, Danderyd, Lidingö och Båstad. Två i Stockholm och två i Skåne. Här finns mångdubbelt fler Porschar än i genomsnittskommunen.

2. Sedan valet har var sjunde SD-politiker hoppat av. 186 ordinarie och 78 ersättare av totalt 1324 valda kommunpolitiker har redan hoppat av. Det finns totalt 35 tomma stolar och på många håll sitter politiska vildar på partiets mandat. Många har hoppat av i protest mot interna maktkamper och toppstyrning. Det finns fortfarande de som hävdar att Sverigedemokraterna är ett seriöst politiskt parti. Det är snarare en oseriös hönsgård med en tupp i toppen!

3. Veckans besvikelse måste vara den som drabbade hela den europeiska borgerligheten när det stod klart att vänsterledaren Alexis Tsipras Syriza fick fortsatt förtroende i det grekiska nyvalet. Här hade man satsat alla tillgängliga resurser på att störta en protesterande vänsterregering och så går det otacksamma grekiska folket och ger Alexis Tsipras nytt förtroende. Usch vad folk kan vara otacksamma!

4. Månadens citat måste vara det här från Ungerns premiärminister Viktor Orbán: - "Är det inte oroande att Europas kristna kultur redan nu knappt klarar att behålla sina kristna värderingar?" Ja, tänk att Europa inte kan behålla sina kristna värderingar, som väl handlar om medmänsklighet och solidaritet med andra människor! Eller menar Viktor Orbán något annat?

5. De Europeiska länderna har under de senaste femton åren lagt motsvarande 100 miljarder kronor på att skicka tillbaka flyktingar/migranter! Siffran säger en hel del om europeisk flyktingpolitik.


Rör inte min kompis

tisdag 2015-09-22
Allt är inte bra
tyckeri nummer 6704

» "Ett bra besked från regeringen" - I h-vete heller!

Pokerspel
Expressens chefredaktör Thomas Mattsson gläds över beskedet i budgeten som tydligen innebär mer annonsinkomster för kvällspressen. Vad det handlar om är att den svenska spelmarknaden ska öppnas upp för mer konkurrens genom att en utredare får i uppdrag att ta fram regler för ett licenssystem för utländska spelbolag. Och Expressens Thomas Mattsson gläds åt ännu mer reklaminkomster. Jag för min del trodde inte att det var möjligt med ännu mer reklam för spel än vad vi redan har. Ibland känns det som om halva reklammarknaden kommer från olika spelbolag! Vi vill INTE ha mer spel! Vi behöver mindre spel! Jag förutsätter att licenserna, om dumheterna införs, innebär att spelbolagen först och främst ska betala för alla de tragedier som spelmissbruket skapar. Stoppa förslaget, och förbjud istället all reklam i Sverige för utländska kommersiella spelbolag - oftast registrerade i diverse skatteparadis för att slippa insyn och att betala skatt på inkomsterna.

Ett exempel på dessa snikna och kommersiella speljättars totala brist på moral läser jag om i dagens Näringslivsbilaga från Svenska Dagbladet. Det handlar om den svenska speljätten Betssons mångmiljardinkomster från den turkiska marknaden - där internetspel är förbjudet. Detta sker genom ett partnerföretag, Realm Entertainment, som för några år sedan fick köpa den turkiska verksamheten av Betsson. Ett företag som precis som Betsson själva är registrerat på Malta - men på Stockholmsbörsen. Om förhållandet mellan Betsson och Realm svarar Betssons VD Pontus Lindwall: - "Det är ingenting jag kan kommentera eftersom det inte är någon information vi har gett till marknaden". På frågan om att spelandet är förbjudet i Turkiet svarar Pontus: - "Jag känner inte till den turkiska lagstiftningen. Jag har ingen uppfattning om det. Det verkar inte beivras så mycket i alla fall". Det är den här typen av företag som alltså den svenska regeringen vill utreda möjligheten till att få möjlighet att få större möjligheter på den svenska marknaden. Men delar av ägarna verkar inte allt för imponerade av Betssons moral. - "Det här är ju fruktansvärt. Det känns som att de förstår att det här är olagligt och vill outsourca det till en bulvan, och sedan säga att de inte har något med det att göra. Men de skördar frukterna av något de vet är olagligt" kommenterar Albin Rännar, som är chef på Aktiespararna, det hela med. Och han fortsätter med: - "De tassar i utkanten av vad som är lagligt och moraliskt godtagbart". Lägg ner planerna på öppnande av den svenska marknaden!

» Den Sverigedemokratiska svansen

Europaparlamentet har röstat igenom ett tvingande beslut om att fördela 120.000 flyktingar i Italien, Grekland och Ungern till alla medlemsländer i EU. Ungern, Tjeckien, Slovakien och Rumänien röstade emot medan Finland lade ner sin röst. Jag noterar också att Finland framfört kritik mot Sverige för att Sverige låter flyktingar ta sig till Finland. Men så har ju också den finska högerregeringen släppt in Sverigedemokraternas kompisar Sannfinländarna i sin regering.

I söndags gav jag min bloggkollega Blondinbella (som jag i övrigt har mycket lite till övers för) beröm för hennes kritik av de främlingsfientliga demonstrationerna i Finland. Nu ser jag att den Sverigedemokratiska svansen fortsätter att visa sig från sin sämsta sida. Isabella Löwengrip har fått en hel del vidriga och äckliga mejl som kommentar. Dom som påstår att dom vill skydda den svenska kulturen verkar inte veta ett dugg om vad den svenska kulturen innebär!

Volkswagen
» Fuskande jättar

Avslöjandena av hur Volkswagen fifflat med uppgifterna om utsläpp från sina bilar på den Nordamerikanska marknaden visar på att det aldrig går att lita på den som vill tjäna en massa slantar. Från att i början handlat om VW på den amerikanska marknaden verkar det nu stå klart att det medvetna fusket från biljätten inte bara handlat om den Nordamerikanska marknaden utan om bilar runt om i världen. Finns det någon som tror att det bara handlar om Volkswagen? Faktum är att det under tidigare år avslöjats fusk från även andra tillverkare. Och jag är övertygad om att höga chefer på många biljättar runt om i världen just nu sover oroligt på nätterna. Det är dags för myndigheter och grävande journalister att börja jobba.


Rör inte min kompis

måndag 2015-09-21
Budgetdax
tyckeri nummer 6703

Våra nya sedlar
» Ett annat sätt att se på saken

I dag presenterade Magdalena Andersson regeringens nya budget. Och den innehåller en hel del skattehöjningar för att finansiera behövliga reformer och för att skapa bättre balans efter Anders Borgs ofinansierade skattesänkningar. Inom Borgerligheten är man naturligtvis inte nöjda. Budgeten innebär ju t.ex. indragningar när det gäller subventioner till vår nya bidragsfrälse - Företagarna. Indragningar när det gäller bidragen till de som redan har det gott via ROT och RUT. Avskaffande av en av Anders Borgs mest misslyckade bidrag, sänkningen av arbetsgivaravgiften för ungdomar. Ett bidrag som kostar 10-tals miljarder men gett väldigt få nya jobb. Där varje nytt jobb kostat mångmiljonbelopp. Man är också sura över att försäkringar som Sjukförsäkring, Föräldraförsäkring och Arbetslöshetsförsäkring blir mer en försäkring som ger en ersättning där det behövs. Borgerligt tänkande när det gäller dessa försäkringar skulle innebära att om du t.ex. försäkrade din 10-miljoners villa så skulle du bara få max 1 miljon i ersättning om hela rasket brann ner. Eller om din nyinköpta BMW blev stulen så skulle få maximalt en ny Fiat 500 på försäkringen. En försäkring är just en försäkring som ska ersätta kostnaden med möjligen en form av självrisk. Se'n kvittar det om det heter Sjuk-, Villa-, Arbetslöshets- eller Bilförsäkring. Jag saknar dock en återinförd Fastighetsskatt, indragningar när det gäller Ränteavdrag och liknande skatteinkomster. Dessa kan gärna betala sänkningar av skatten på arbete för alla. Jag såg förresten en debattartikel i dagens Dagens Industri med rubriken "Vad Sverige kan lära världen" skriven av Melinda Gates. Maken Bill är kanske mer känd! Läs den!

Håll Sverige rent från Sverigedemokraterna
» Näringslivets fjäsk för SD

För några dagar sedan avslöjade Dagens Industri hur det gick till när det svenska näringslivet köpte över Sverigedemokraterna till att byta åsikt i bland annat frågan om att låta privata pengar tjäna ännu mer pengar från våra skattepengar på vår privatiserade offentliga sektor. Bakom det hela ligger uppenbarligen god personlig vänskap mellan kommunikationsbyrån (mutbyrån...) Kreabs Sverigechef Markus Uvell och Sverigedemokraternas Linus Bylund som står Jimmie Åkesson nära. Avslöjandet mottogs inte positivt på alla håll inom Borgerligheten. Att Kreab står Moderaterna mycket nära gör det hela ännu mer spännande. Men båda parter hade mycket att vinna. Sverigedemokraterna blev ju insläppta i dom fina rummen, och då kan man väl byta åsikt i en fråga som inte har så stor betydelse. Det handlade ju ändå inte om invandring så det gör inte så mycket. Och med tanke på att Kreabs grundare Peje Emilsson förutom sina goda kontakter med Moderaterna (Kreab skapades väl på Moderaternas uppdrag?) så bildade ju Peje också friskolekoncernen Kunskapsskolan (som han också är huvudägare av). Så det finns ju mycket att vinna på att få SD att hylla möjligheterna att tjäna slantar från skattepengarna istället för att vara kritisk. Aftonbladets Anders Lindberg tycker att det är dags för en Lex Kreab nu för att reglera mut- och korruptionsbranschen. Kanske inte helt fel!

Leksaken White Pearl
» Det finns dom som har

Jag ser en liten notis som berättar om miljardären Andrey Melnichenkos nya leksak. Lyxyachten White Pearl har nu levererats för motsvarande cirka 3 miljarder kronor. En 143 meter lång (men otroligt ful) leksak. Vad han nu ska ha det hela till. Men tydligen gillar även hustrun att kunna imponera på alla andra. Och det finns gott om slantar att plocka från. Vi lever helt enkelt inte på samma planet. En hel del gör vad dom kan för att inte dela med sig. Ekonomen Gabriel Zucman hade nyligen räknat fram att det finns motsvarande 54.000 miljarder kronor undangömda i olika skatteparadis för att slippa betala skatt på sina pengar. Det är 54.000.000.000.000 kronor. Det är så många nollor att man inte riktigt kan fatta det. Hade alla betalt sina skatter hade dessa kunnat sänkas märkbart för de som gör rätt för sig.


Rör inte min kompis

söndag 2015-09-20
Tre gånger Nej
tyckeri nummer 6702

» Nej, det är INTE magiskt

Boxning
I dagens Sportbladet är Aftonbladets Stefan Alfelt lycklig. Det har fått arrangeras en proffsmatch i boxning i Sverige och under rubriken En magisk återkomst och med underrubriken citatet: - "Äntligen är proffsboxning tillbaka i Sverige - och Skoglund visade klassen efter sin frånvaro" får Stefan Alfelt en chans att sprida sin glädje. På nätet är istället rubriken: - "Värda att utöva sin sport här i Sverige". Stefan Alfelt verkar riktigt salig över att två muskelknuttar fått lov att mot betalning stå i en fyrkantig "ring" och puckla på varandra så att blod, svett och saliv stänker i totalt 36 minuter med en enminuters paus var tredje minut för att hämta andan och bli avtorkade.

Naturligtvis är det varken något "magiskt" eller något "äntligen" att man fått lov att arrangera en tolvronders proffsmatch i boxning här i Sverige. Professionell boxning är inte en sport! Det är ett gladiatorspel där två personer får betalt för att inför publik misshandla varandra så mycket som möjligt. Helst med målet att slå sin motståndare medvetslös, men om ingen lyckas med detta vinner den som är bäst på att misshandla. I alla andra sporter (nästan i varje fall) blir du straffad om du skadar din motståndare. I samma Sportbladet som ovannämnda hyllning till boxningen publiceras finns också flera artiklar som berättar om hur idrottare i andra sporter straffas med utvisning, avstängning och annat för att medvetet skadat eller försökt skada sina motståndare. I boxning hyllas du för detta! Det är INTE en sport, det är ett gladiatorspel som vi borde ha vuxit ifrån. Läs det här Stefan Alfelt. Det är också din tidning som publicerat.

» Nej, ni är inte vårt broderfolk?

Finlands flagga
I Torneå och på flera andra ställen i Finland har man demonstrerat mot att Finland ska ta emot flyktingar. I Torneå bildade man en mänsklig mur för att förhindra flyktingar att ta sig över gränsen från Haparanda. Den vidriga, egoistiska, rasistiska och äckliga människosyn som dessa högerextremister (nassar?) visar är inte värdigt ett nordiskt folk. Dom borde egentligen själva slängas ut ur Finland, och sedan får vi se om något annat land vill ta emot dom? Dom får väl hoppas att andra har en annan människosyn än vad dom själva har. Vi ska dock inte döma alla finländare för det här. Finlands statsminister Juha Sipilä har t.ex. tagit emot flyktingar själv, något som måste ha chockat koalitionspartnern Sannfinländarna. Finland har dock en dålig historia när det gäller att ta emot flyktingar i modern tid. Jag vill samtidigt hylla en person som jag nog i allmänhet mest kritiserar. Blondinbella, denna extremmoderat, verkar ha en syn på den här frågan som är ganska lik min. Bra Isabella!

» Bedragare del 229

Tänk så ärad man blir när man får mejl från general Peter Olu i Nigeria. Han vill skicka en låda med 5,2 miljoner dollar i. Fast han glömmer att på ett trovärdigt sätt förklara varför en internationell kurir ska bära hem lådan till mig. Hur som helst skriver han så här till mig:

Letter From Gen. Peter Olu (Good News)

OFFICE MM@live.fr

OFFICE OF THE NATIONAL SECURITY ADVISER
TO THE PRESIDENT FEDERAL REPUBLIC OF NIGERIA
GET BACK TO ME AT YOUR EARLIEST CONVINIENCE

Attention,
I am Lt. Gen. Peter Olu, National Security Adviser to the New President Gen. Muhammadu Buhari, GCFR Federal Republic of Nigeria. I decided to contact you because of the prevailing security report reaching my office and the intense nature of policy in Nigeria. This is to inform you about our plan to send your fund to you via cash delivery. This system will be easier for you and for us. We are going to send your contract part payment of US5.2 Million to you via diplomatic courier service.

Note: The money is coming on two security proof boxes. The boxes are sealed with synthetic nylon seal and padded with machine. This fund was brought to us from America; it was meant for our Local AFEM market. But since the money was not used, I will use my position as the National Security Adviser to the President to send this fund to you. The boxes are coming with a Diplomatic agent who will accompany the boxes to your house address. All you need to do now is to send to me

Nigerias karta
1. Full Name: .........
2. Telephone Numbers: ...........
3. Your Age: ........
4. Your Sex: ...........
5. Your Occupation: ............
6. Your Country: ............
7. City: ...........
8. Your Home Address: ................
9. Marital Status: ................
10.Your identity such as, international passport or driver license........................

The Diplomatic attached will travel with it. He will call you immediately he arrives your airport. I hope you understand me.

I will let you know by the special grace of God when the boxes are airlifted.

Note: The diplomatic does not know the original contents of the boxes. What l declared to them as the contents is Sensitive Photographic Film Material. I did not declare money to them please. If they call you and ask you the contents please tell them the same thing Ok, I will let you know how far I have gone with the arrangement. I will secure the Diplomatic immunity clearance certificate that will be tagged on the boxes to make it stand as a diplomatic consignment.

This clearance will make it pass every custom checkpoint all over the world without hitch. Confirm the receipt of this message and send the requirements to me immediately you receive this message. If you need more information about this, I will give you the details how to contact the diplomat for more information on how to carry out the plan. I need you response because the boxes are schedule to leave as soon as we hear from you. Reply me immediately you receive this message via Email (pete.olu@aol.com) Call me on my direct PH/FAX: ( 234-7011830698:Fax:234-12270511)

Best Regards,
Lt. Gen. Peter Olu

Fast jag undrar varför han använder en "Hotmail-adress" i Frankrike för att skicka mejlet till mig. Och sedan vill han ha svaret till en "AOL-adress". Kunde han inte i varje fall försökt lura mig med någon form av officiell Nigeria-adress? Vi slänger skiten i papperskorgen där det får ansluta sig till alla andra "Nigeria-brev".


Rör inte min kompis

lördag 2015-09-19
Järnvägens framtid
tyckeri nummer 6701

Järnvägsnätet i Sverige
» En tråkig upplevelse

Jag skulle i dag göra ett snabbt inköpsbesök till Helsingborg. Det är en resa som normalt tar 24 minuter med tåg. Men som ni kanske förstår, eftersom jag tycker till om detta, så gick det inte så bra. Hade det varit som det skulle varit så hade jag i dag tagit ett Pågatåg som avgår från Åstorp 10:12 och som sedan är i Helsingborg 10:36. Men så är det alltså inte. En positiv sak är nämligen att man renoverar och moderniserar bangården i Åstorp. Det innebär att det under större delen av sommaren och nu i september så går det inga tåg på helgen alls (och begränsat med tåg på vardagar). Dessutom har det varit helt stopp en månad mitt i sommaren. Istället får man i dag som ju är en lördag ta en ersättningsbuss till nästa station Bjuv. Denna buss går 09:57. Men, när vi kom till Bjuv möts vi av beskedet att tåget som skulle gå 10:17 var inställt, vi skulle ta nästa tåg. Eftersom det var lördag går nästa tåg en timme senare. Det var alltså bara att spetsa in sig på att vänta en timme, och ta en promenad i Bjuv. Hur som helst gick tåget 11:17 och gjorde också uppehåll i Mörarp helt enligt tidtabell. Men så anlände vi till Påarp 11:25 och får beskedet att vi får vänta där eftersom det är elproblem mellan Ramlösa och Helsingborg. Så där stod vi i 50 minuter till 12:17 då tåget äntligen kan köra vidare. Göra uppehåll i Ramlösa som det ska och kunde anlända till Helsingborg 12:32. En tågresa som alltså i vanliga fall tar 24 minuter tog istället 2 timmar och 35 minuter. 15 minuter av "förseningen" beror ju på moderniseringsarbete, så det får man väl stå ut med ibland. 1 timme av förseningen berodde på vad som kallades "fordonsfel". Något vi inte fick veta, men som tågvärden på nästa tåg kunde berätta på min fråga. Och sedan ytterligare 50 minuter pga fel hos Trafikverket. När sådant här händer är det usel reklam för Skånetrafiken och att åka kollektivt. Sedan kan ju allt hände, men tyvärr är det så att vårt järnvägsnät under årtionden haft dåligt underhåll. Och där upphandling och olika former av s.k. konkurrens gör underhållet ineffektivt i dag. Taskigt! Kan bilden sägas symbolisera hur det svenska järnvägsnätet ser ut? Kanske överdrivet, men bilden är tagen i dag i Bjuv medan jag tog en promenad i väntan på nästa tåg. Men det här är alltså övergivna stickspår för godstrafiken som lagts ner och ersatts av en halv miljon lastbilar på våra vägar.


Rör inte min kompis

fredag 2015-09-18
Mer vapen innebär inte mer fred
tyckeri nummer 6700

» Säg Nej till NATO

Säg nej till Nato
Svenska Dagbladet gjorde för några dagar sedan stort nummer av att en undersökning som dom låtit göra om vår inställning till NATO-medlemskap visar att förespråkarna leder med 41% mot 39%. Det vill säga hela majoriteten finns inom felmarginalen och beror nog snarast på rena slumpen än på en klar opinionssvängning. Men uppenbart är att det just nu förs en mycket intensiv kampanj för ett NATO-medlemskap från många håll, och detta måste ju ge utslag i opinionen. För några dagar sedan blev det stora rubriker av att man från Ryssland deklarerat att ett svenskt (och finskt) medlemskap i NATO skulle få konsekvenser för Rysslands agerande. Jag förstår inte att detta uttalande fick så stor uppmärksamhet. Det är väl ganska självklart att om Östersjön mer eller mindre förvandlas till ett NATO-styrt innanhav, om ännu fler grannländer ansluter sig till Rysslands "motparts" militärunion och att tillgången till Alliansfria länder i området som en "buffert" försvinner, så får dessa händelser konsekvenser för Rysslands agerande och planering. Om det INTE hade fått konsekvenser för Ryssland så hade det varit en stor sensation. Vi behöver bara påminna om USA:s reaktioner när Sovjet var på väg att placera militär utrustning på Cuba för många år sedan, det som 1962 kallades "Cubakrisen". Det handlade om att USA året innan, 1961, gjort ett misslyckat försök att invadera Cuba (Grisbukten). Som svar ville Sovjetunionen placera ut missiler på Cuba som kunde nå USA. Reaktionen från USA:s höll på att dra in världen i ett kärnvapenkrig. I dag är det Ryssland som är helt omringat av USA/Nato baser. Jag tycker det är ganska självklart att Ryssland upplever detta som ett hot.

Älska din nästa
Just nu förs det en intensiv kampanj för en svensk anslutning till NATO. Jag tycker dock att motståndet är fegt som inte vågar argumentera på annat sätt än att bara säga Nej. Uppenbart är hur "Makten" i en ohelig allians håller på att smyga in Sverige i ett mycket intensivt samarbete med USA och NATO. Ska vi verkligen gå med i en militär union som leds av ett land som riskerar att få en som Donald Trump till president inom kort? Ska vi verkligen ingå i samma militärunion som Bulgarien, det land som i dag är den största leverantören av ammunition till krigen i Syrien? Ska vi verkligen ingå i samma militärunion som Turkiet vars inblandning i kriget i Syrien främst handlar om att bomba de grupper (kurdiska rebeller) som är framgångsrikast i kampen mot IS? Ska vi verkligen ingå i samma militärunion som stater som Ungern, Tjeckien, Slovakien och Polen som just nu är ledande i kampen mot att EU ska visa medmänsklighet? Ska vi verkligen ingå i samma militärunion som länder som Rumänien och Bulgarien som så uppenbart diskriminerar delar av sin befolkning (romerna) så att dessa flyr till andra EU-länder för att försörja sig med att tigga? Ska vi verkligen ingå i samma militärunionen som den stat i världen som utkämpar flest krig, som invaderar flest länder, som släpper bomber i flest länder (USA)? Att ingå i en militärunion innebär inte bara att vi får hjälp vid en militär krissituation. Vi förbinder oss också att hjälpa alla de andra medlemmarna om dessa hamnar i en militär krissituation. Vi förbinder oss alltså att hjälpa Turkiet och USA, för att ta ett par exempel, i deras krigföring. Vi förbinder oss också att kraftigt öka våra militärutgifter. Ett NATO-medlemskap sparar alltså inte pengar - tvärtom. Ett NATO-medlemskap ökar inte vår säkerhet - tvärtom. Ett "ökat hot" mot Ryssland (som ett svenskt och finskt medlemskap i NATO upplevs som i Moskva) stärker inte demokratin i Ryssland. Tvärtom, det stärker diktaturen i Ryssland där Kreml kan använda det ökade hotet som argument för en försämrad demokratisk utveckling

Den svenska Alliansfriheten har lyckats hålla Sverige utanför krig i mer än 200 år. Detta är något som är unikt på vår jord. Låt den fortsätta tjäna detta syfte i 200 år till!


Rör inte min kompis

torsdag 2015-09-17
Om det här med ansvar
tyckeri nummer 6699

» Så kallat miljöansvar

Miljövänliga ICA
För några månader sedan meddelade ICA att: - "Nu gör vi ditt kontoutdrag grönare". Det innebar att man inte längre varje månad skulle skicka ut kontoutdraget med Posten. Istället skulle detta finnas tillgängligt på Internet för den som så önskade. Man påpekade också i sitt brev att: - "För tredje året i rad har svenska konsumenter utsett ICA Banken till den svenska bank som bäst tar miljöansvar och socialt ansvar, enligt Sustainable Brand Index årliga undersökning." Detta fantastiska miljöansvar för att minska pappersutskicken innebär att vi nu inte längre får ett inplastat brev med kontoutdrag varje månad. Det inplastade brevet innehåller bara ett blad med erbjudanden, en 8-sidig reklamtidning samt tidningen Buffé som är på 40-sidor med recept och reklam. Istället för 26 A4-papper får vi nu alltså bara 25 A4-papper. Jag vill verkligen ge ICA en eloge för deras fantastiska "miljöarbete att minska pappersutskick", som dom uttrycker det. Visst är det fantastiskt när Näringslivet tar miljöansvar?

» Om Sverigedemokratiska klavertramp

Rasism och populism
Förra onsdagen berättade jag om Sverigedemokraten härifrån Åstorp som på Facebook tyckte att flyktingar som kom över Öresundsbron borde mötas av någon med en kulspruta. Efter att först ha tyckt att någon som undrade över det hela var "extremt dum i huvudet" insåg Gunilla Schmidt så småningom att hennes klavertramp hade spritts utanför hennes egen bekantskapskrets. Det blev alltså dags att försöka skylla ifrån sig på tillfällig sinnesförvirring och sedan dra sig undan. Att Sverigedemokrater uttrycker sig korkat och visar vilken människosyn som ligger i botten är inget som förvånar. Och egentligen är det hela en fråga för SD:s interna arbete. Men eftersom Gunilla Schmidt dessutom var nämndeman vid Helsingborgs Tingsrätt blev det hela lite mer känsligt. När hon sedan försökte förklara det hela med att hon var så "sur och förbannad på alla dessa araber som kommer farande till Sverige och inte kan stanna i sina hemländer" blev det ju uppenbart att hon var komplett olämplig att sitta och hjälpa till att döma i Tingsrätten. Har man sådana förutfattade meningar om sina medmänniskor kan hon ju inte döma opartiskt. När Tingsrättens chef kallade henne till samtal om hennes framtid som nämndeman valde hon istället för att komma till mötet att helt enkelt meddela att hon avgår. Läs vad Helsingborgs Dagblad och Kvällspesten skriver. Själv är jag glad att jag inte sitter kvar i Kommunfullmäktige, det gör nämligen Gunilla Schmidt än så länge.


Rör inte min kompis

onsdag 2015-09-16
Samvetsklausuler
tyckeri nummer 6698

Be en bön
» Mer om Ebba Busch Thors förebilder

Den 7 september tyckte jag till om det här med Samvetsklausuler, som ju Kristdemokraterna under Ebba Busch Thor vill införa, då med anledning av den amerikanska kanslichefen i Kansas, Kim Davis, som vägrade utfärda äktenskapslicenser åt samkönade par trots att detta är tillåtet i USA och var hennes jobb att göra. Hon dömdes då för domstolstrots men har när hon nu släppts fri från sin fängelsedom deklarerat att hon kommer att fortsätta vägra eftersom hon är motståndare till samkönade äktenskap. Det är ju emot hennes samvete med samkönade äktenskap. En annan som troligtvis är Ebba Busch Thors förebild är busschauffören Jesse Rau i Calgary, Canada som ansåg att det var emot hans tro att köra en färgglad Pride-målad buss. Det var emot hans kristna tro eftersom han var motståndare till homosexualitet. Alltså vägrade han att sköta sitt arbete och köra bussen. Resultatet blev att han fick sparken. Han hävdade också att hans samvete förbjöd honom. Och hade Ebba Busch Thor fått sin vilja igenom med en Samvetsklausul så hade väl både Kim Davis och Jesse Rau kunnat vägra att sköta sitt jobb, utan att det fått efterverkningar. Nu handlar väl Ebba Busch Thor och Kristdemokraternas krav på en Samvetsklausul främst om barnmorskor och abort. Men om vissa ska få rätt till en samvetsklausul så ska väl andra ha rätt. Själv ska jag kräva att få rätt att vägra delta i arbetet att utvisa flyktingar om jag anser att beslutet är fel.


Rör inte min kompis

tisdag 2015-09-15
Tankar en tidig höstdag
tyckeri nummer 6697

» Våra politiker

Jonas Sjöstedt
I går roade jag mig ju med att njuta av de "goda" familjerelationerna inom Sverigedemokraterna. Att se SD:s partisekreterare Richard Jomshof vägra sitta vid samma bord i TV-studion för att debattera med SDU:s nya ordförande Jessica Ohlson var faktiskt riktigt komiskt. Och samtidigt mycket talande. Men, jag läser att även om man har rejält stora skillnader i de politiska åsikterna så kan man faktiskt samarbeta och umgås som normala människor. Om man alltså inte är Sverigedemokrat! När KD:s Ebba Busch Thor skulle debattera med Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt i Gomorron Sverige fanns det ingen annan utväg för Ebba Busch Thor än att ta med sig sin lilla son Birger till TV-huset. Och medan Ebba Busch Thor sminkades i sminkrummet var det Jonas Sjöstedt som passade lilla Birger. Det fungerade bra ända tills lilla Birger blev hungrig. På den punkten hade inte Jonas Sjöstedt så mycket att erbjuda...

Och när vi ändå är inne på Sverigedemokraterna så läser jag en lång Krönika/Analys i Dagens Juridik skriven av Gunno Gunnmo, f.d. länspolismästare i Stockholm och Eric Rönnegård, f.d. polisintendent i Stockholm med rubriken: - "Nazisternas uppvigling på hatsajter är ett allvarligt hot mot demokratin och Sveriges inre säkerhet". Det handlar om att vi i Sverige helt uppenbart har glömt bort det hot nazister och liknande grupper utgör mot vår demokrati. Dom är fortfarande aktiva, men vi verkar glömma hotet i vår jakt på islamistisk terrorism. Dom båda påminner oss om de osannolika massmord på judar, romer och andra som bedömdes som lägre stående som nazismen gjorde sig skyldiga till och som fortfarande hyllas av dagens nynazister. Det är från denna miljö som Sverigedemokraterna vuxit fram! Läs och begrunda!

» Internationella Prostatacancerdagen

I dag uppmärksammas Internationella Prostatacancerdagen. Prostatacancer är en sjukdom som drabbar fler män, än vad kvinnor drabbas av bröstcancer eller livmoderhalscancer. Trots detta kallas inte män för regelbunden provtagning av PSA-halten i blodet i motsats till hur kvinnor kallas för regelbunden kontroll för t.ex. bröstcancer. Ett förhållande som naturligtvis är ett grovt könsdiskriminerande förhållande. Alla män över 45 år borde gå och göra PSA-test. Och naturligtvis borde sjukvården kalla män precis som kvinnor kallas.

» Bedragare del 228

Egentligen är jag ganska trött på alla dessa erbjudande om att få låna slantar. Men den här "Google-översättningen" ger ett så komiskt intryck att jag inte kan låta bli att publicera det hela. Bedragare finns det uppenbarligen många. Hur om helst skriver Betty Slover så här:

Sveriges nya sedlar
Secured Credit till låga ränta på 2%

Jag är en licensierad finansiella lån långivare försöker hänvisa en kommersiell kund söker finansiering. Om du är intresserad av att få en låg ränta lån med en hastighet av 2% för kommersiella företag såsom Start-Ups, Expansion, Buy-Out, Real Fastigheter, förnybar energi, IT, underhållning, General Aviation utrustning, Armé Defense Equipments & Vapen, Finans Banker, industri, City och trafik Security Management Systems, vatten avfallssystem, elektriska, biomassa energi, jordbruk projekt, Ethanol, oljekraftverk och Thermal power Plants Konstruktion, etc;

Snälla, låt mig veta ditt förslag via e-post Bettysloverfunding@gmail.com

hälsningar,
MRS BETTY Slover.

Om du behöver låna pengar. Vänd dig till en etablerad bank och förhandla fram en låg ränta. Undvik alla dessa som lånar ut "utan säkerhet" till "vem som helst". Vill inte banken låna dig pengar är det uppenbart att du inte ska låna pengar alls. De ockerräntor som erbjuds för korta lån från mer eller mindre seriösa långivare ska man hålla sig borta från. Och kommer erbjudandet via e-post i form av ett "Google-översatt" erbjudande? Släng skiten i papperskorgen!


Rör inte min kompis

måndag 2015-09-14
M och SD
tyckeri nummer 6696

» Patetiskt Anna Kinberg Batra

Anna Kinberg Batra
Jag såg i går på kvällen Moderatledaren Anna Kinberg Batra i SVT:s Agenda försöka förklara varför Moderaterna ställer upp i EU på att man måste fördela flyktingarna mellan de Europeiska länderna men i Sverige säger man Nej till att fördela flyktingarna mellan de svenska kommunerna. Det var direkt patetiskt att se och höra henne försöka förklara skillnaden. Hon misslyckades kapitalt med detta. Naturligtvis finns det en förklaring. Sex av de tio svenska kommuner som är sämst på att ta emot flyktingar är just moderatstyrda. Det är helt i enlighet med moderat egoism och motstånd mot solidaritet. Men, jag trodde faktiskt att Anna Kinberg Batra i varje fall skulle FÖRSÖKA förklara det hela på ett bättre sätt. Där gjorde du bort dig rejält Anna Kinberg Batra! Redan hennes klassiska yttrande om att "Stockholmare är smartare än lantisar" säger väl allt om hennes kompetens.

Jag vill inte heller påstå att Moderatledarens kommentar till Fredrik Reinfeldts giriga klavertrampande var så mycket bättre. Jag vill poängtera att jag inte tillhör de som är kritisk till de ganska förmånliga "avgångsvederlag" som avgångna högre politiker har rätt till. Jag är inte heller kritisk mot de flesta löner som politiker har rätt till. Att vara "toppolitiker" är ett mycket utsatt arbete och det är inga 40-timmars veckor som gäller. Alltså ska beslutsfattarna ha bra betalt. Inom privat näringsliv är lönerna för beslutsfattare i allmänhet klart högre. De avgångsvederlag som betalas ut är i allmänhet inte heller för förmånliga. Som t.ex. statsminister kan du få sluta jobbet med en dags varsel. Det måste alltså finnas förmånliga övergångsregler så att man inte hamnar i situationer där man kan misstänka att politiker stannar kvar av ekonomiska skäl. Dom kan inte heller ta nya jobb hur som helst. Många får istället kritik för att dom omedelbart hoppar över till "motparten". Alltså måste man ha förmånliga avgångsregler. MEN, naturligtvis måste inkomster som trillar in räknas av från dessa avgångsvederlag. Om Fredrik Reinfeldt plockar ut miljoner i andra inkomster och ändå plockar ut fullt avgångsvederlag så är det antingen fel på reglerna eller fel på Fredrik Reinfeldts moral. Och därmed basta!

» Sverigedemokraterna som dokusåpa

SD:s partikansli
Klyftan inom Sverigedemokraterna fortsätter att växa. Kampen om Makten tar sig allt underligare vägar. Bakgrunden är ju att SDU (SD:s ungdomsförbund) fick sin ordförande Gustav Kasselstrand utesluten ur Sverigedemokraterna. När ungdomsförbundet nu i helgen valde ny ordförande lydde man inte order från moderpartiets ledning utan valde "fel" kandidat till ordförande, Jessica Ohlson. Detta fick Sverigedemokraternas ledning under Jimmie Åkessons ledning att helt enkelt bryta banden med ungdomsförbundet och bland annat "kapa" deras hemsida på nätet. Sverigedemokraternas ledning beslutade också att skapa ett nytt ungdomsförbund som ska heta Sverigedemokratisk Ungdom, dvs samma som det nu utslängda ungdomsförbundet heter. Det står nämligen i SD:s stadgar att ungdomsförbundet ska heta just detta. Nuvarande SDU:s nya ledning menar att bråket uteslutande handlar om makten över SD och menar att partiet SD leds av en grupp som bara är ute efter Makten och Pengarna. Och "gamla" SDU hotar nu med att starta ett nytt Sverigedemokraterna. Inom kort har vi alltså dels "gamla SD" med ungdomsförbundet "nya SDU" samt dessutom "nya SD" med ungdomsförbundet "gamla SDU"!

Vad sägs om citatet: - "Jimmie Åkesson, Jomshof och Mattias Karlsson är grötmyndiga gödbukspolitiker"! Håll med om att det är en höjdare! Det är taget från vad f.d. SDU-ordföranden Gustav Kasselstrand tycker om sitt gamla partis nuvarande ledning. Ordet Gödbuk är ett ord som borde varit med i Svenska Dagbladets tävling om svenska språkets vackraste ord. Jag hittar bara en användning av ordet tidigare på nätet. I en krönika på Metrobloggen 2008 skriver signaturen "Jannen": - "Ska inte träna bröst eller gödbuk, inte ens sittfläsket. Ingen stavgång, min rullator duger!" Hur som helst är jag övertygad om att fortsättning följer i kampen om Makten i Sverigedemokraterna. En kamp som kommer att fortsätta tills partiet dör svältdöden en dag.

Att på SVT:s Agenda i går se SD:s partisekreterare Richard Jomshof vägra stå vid samma bord som SDU:s nya ordförande Jessica Ohlson och debattera var riktigt komiskt. Vi som är motståndare till SD känner trots allt en viss tillfredsställelse när sådant här sker. Något som ju bara bekräftar vad vi sagt hela tiden. SD består av en hög med inkompetenta knäppgökar!

För övrigt presenterar Dagens Industri i dag hur de allt intimare kontakterna mellan Sverigedemokraterna och Svenskt Näringsliv fungerar. Något som inte alls förvånar. SD är ett högerparti! Men tydligen skäms man så att man förnekar. Jojo!


Rör inte min kompis

söndag 2015-09-13
Flyktingar behövs
tyckeri nummer 6695

Skåne
» Vissa tar ansvar

Jag såg i min lokala Helsingborgs Dagblad en karta över de skånska kommunerna som visar hur många asylsökande med uppehållstillstånd de olika kommunerna tagit emot under det sista 1½ året, från jan 2014 till och med juni 2015. I toppen ligger Östra Göinge med 28,6/1000 innevånare. Sedan kommer Perstorp med 22,2, Osby med 16,2, Örkelljunga med 12,7, Bromölla och Kristianstad med 11,9, Hässleholm 11,6, mitt eget Åstorp med 11,2, Landskrona med 11,1, Simrishamn med 10,8 och grannkommunen Bjuv med 10,5. Detta är de med över 10/1000 innevånare. I den absoluta botten hittar vi Staffanstorp med 0,5, Vellinge med 0,6, Lomma 0,9, Höör 1,7, Lund och Kävlinge med 1,8, Höganäs 1,9, Skurup 2,2, Svedala 2,3, Sjöbo och Klippan 2,7. Detta är de kommuner som ligger under 3/1000 innevånare. Med enstaka undantag kan vi notera att det är gamla Kristianstads län som ligger högt medan kranskommuner kring Malmö ligger lågt. Vi kan också notera att moderatstyrda kommuner ligger lågt (det finns undantag). I topp ligger t.ex. Östra Göinge vars moderata kommunalråd beklagar sina partikamrater och är mycket kritisk mot sina partikamrater. I ETC läser jag folkpartiets Cecilia Wikström konstatera att Angela Merkel har insett vad som behövs. Europa får en allt mer åldrande befolkning samtidigt som födelsetalen är för låga. Antalet tillgängliga i arbetskraften minskar och Europa måste ha en invandring för att klara oss. För vår egen överlevnad MÅSTE vi ha en invandring. Fast sådana avancera tankar begriper naturligtvis inte Sverigedemokrater och många Moderater!

Själv har jag tillbringat en stor del av arbetstiden under helgen åt att förbereda att flyktingboende för en grupp flyktingar från främst Syrien som till slut kom strax innan jag skulle cykla hem från jobbet.


Rör inte min kompis

lördag 2015-09-12
Äntligen helg
tyckeri nummer 6694

» Flyktingar

Folkpartiets beslut att ställa sig bakom ett krav på att ALLA Sveriges kommuner måste ställa upp och ta emot flyktingar har inte blivit populärt inom många Moderata grupper. Ett av de många moderatghetton som gjort vad dom kunnat för att smita undan är Täby vars moderatledning nu rasar mot utsikten att man kan komma att tvingas ta emot fler än den handfull man redan tagit emot. Och det är naturligtvis ett stort problem för dom rika Täbyborna. Av Syriens 22,4 miljoner innevånare vid krigets början bor i dag 10 miljoner kvar i sina hem. En kvarts miljon har dött. 7,6 miljoner befinner sig på flykt inom Syrien. 1,9 miljoner finns i flyktingläger i Turkiet. 1,1 miljoner i flyktingläger i Libanon. 600.000 i flyktingläger i Jordanien. 350.000 har flytt till Europa. Men i sann Kent Ekeroth anda så handlar det naturligtvis enbart om lyxflyktingar utan något behov av skydd eller stöd - enligt Kent Ekeroth. Kent Ekeroth vet naturligtvis som alltid annars den sanna sanningen. Fast man verkar ha lite interna problem inom Sverigedemokraterna. Ungdomsförbundet är ofta lite för frispråkiga och när nu SDU valt Jessica Ohlson till ny ordförande utan att lyda moderpartiets order så har hela ungdomsförbundet slängts ur moderpartiet, SDU:s hemsida har kapats av moderpartiet och dom har för avsikt att skapa ett nytt ungdomsförbund. Inte så lätt med demokrati inom grupper som inte har det så lätt för demokrati! Själv har jag ägnat en del av lördagen åt att skruva ihop sängar...

» Bedragare del 227

Jag har fått mejl från en Barbara Van Gaal som tydligen tror att jag har behov av att få min blogg översatt till 11 språk. Och detta helt gratis. Mejlet är föredömligt kort och lyder så här:

Din sida översatt till 11 språk

Automatiskt och utan någon översättning eller agerande från din sida.

Mer information

Flaggor
Men, jag har inga behov av översättning. Och dessutom så blir dessa maskinöversättningar ofta så komiska att det nog lockar fram ännu fler skratt än vad originalet lockar fram. Sedan har jag en liten misstanke om att det är något annat skumt också. Länken leder till något som heter mytouristplanner, mejladressen som mejlet hänvisar till leder också dit och dessutom finns en bild i mejlet som hänvisar dit. Jag misstänker att "översatt till 11 språk" handlar om denna sajten på 11 språk och inte min blogg. Och dessutom är det nog mycket mer skumt som kan hända om man registrerar sig. Släng skiten...


Rör inte min kompis

fredag 2015-09-11
Den elfte september
tyckeri nummer 6693

» En tråkig minnesdag

Älska din nästa
I dag är det den 11 september. Ett datum som etsat sig in i de flestas minne. Det är i dag 14 år sedan det kanske mest exceptionella terrordådet någonsin genomfördes i USA och omkring 3.000 personer dog när bland annat två kapade flygplan styrdes rakt in i World Trade Center. Hur kunde något sådant hända? I Helsingborgs Dagblad läser jag en krönika av Jon Weman där han går igenom hur de olika extrema muslimska grupperna som Talibaner, al-Qaida och IS skapats och vuxit fram. Det började med att USA och dess NATO-allierade på 1980-talet pumpade in vapen i Afghanistan till olika grupper för att dessa skulle bekämpa den ryskvänliga regimen. Till slut tog Talibanerna makten istället och USA hade ännu ett nytt krig på halsen. USA:s president kallade dessa extrema muslimska grupper: - "Moraliskt jämbördiga med Förenta Staternas grundare". Efter ett tag var man inte längre så goda vänner! Senaste exemplet är katastrofen i Syrien. 2011 ställde sig USA och deras allierade sig bakom ett regimskifte för att störta den ryskvänliga regimen. Nya vapenleveranser strömmade in i Syrien för att bekämpa Assads diktatur. Att det främst var "wahabiter, Muslimska Brödraskapet och al-Qaida" som hade framgångar störde inte USA som fortsatte pumpa in vapen. Ändamålen fick helga medlen... Det kanske ska påpekas att de grupper som kanske just nu har störst framgångar i kampen mot just IS extrema Islamiska stat är de kurdiska rebellerna i norr. När nu USA-allierade NATO-medlemmen Turkiet lägger sig i kriget i Syrien handlar det främst om att bomba just dessa kurdiska grupper som bekämpar IS. Det kanske förtjänar att fundera lite över bakgrunden till vad som händer? Och, kanske fundera lite över vilka det är som många vill att vi ska bilda militärunion med? Läs förresten gärna fd ambassadören Karl-Erik Norrmans tankar i Svenska Dagbladet under rubriken: - "Vi måste alla betala för Bushs krigsförbrytelse". Skulden för flyktingsituationen är USA:s invasion av Irak, en invasion som motiverades med en medveten lögn från USA. Det är alltså denna stat som så många just nu vill att vi ska gå i militärunion med!

En annan tråkig sak som hände den 11 september 20 år innan ovan nämnda händelse är att Sverigedemokraternas chefsideolog och slagskämpe Kent Ekeroth föddes. Det här datumet har uppenbarligen inte mycket trevligt att bjuda på. Jag ser för övrigt att denna Kent Ekeroth JO-anmält Migrationsverket för deras akutbeslut när det gäller syrier på flykt. Själv skulle jag i så fall hellre JO-anmäla Migrationsverket för att man bryter mot FN:s Barnkonvention genom att utvisa föräldrar till små barn trots att FN:s Barnkonvention säger att beslut alltid ska fattas enligt vad som är bäst för barnen. Men Kent Ekeroth föredrar att likt Don Quijote bekämpa alla former av invandring till Sverige.

Hade ingen kunnat skapa en värld där 11 september inte fanns?

» Om deflationsbekämpning

Procenten är viktig
Den svenska Riksbanken som styr över räntorna i Sverige har helt uppenbart fått inflationsmålet på hjärnan. Diagnosen skulle nog benämnas deflationsparanoja. Jag såg att de senaste siffrorna på den svenska inflationen visar på en fortsatt på tok för låg inflation, deflation snarare. För att bekämpa detta håller Riksbanken, under Stefan Ingves ledning, den så kallade reporäntan på minus. Just nu är den -0,35% och det har spekulerats i att den skulle sänkas ytterligare. Men, läser jag, om man undantar just de låga räntorna och det låga oljepriset så är inflationen faktiskt på väg mot det mål på 2% som är Riksbankens uppdrag att uppnå. Något förenklat så bekämpar alltså Riksbanken överproduktionen av olja i världen och de låga räntorna med att sänka räntan! Tillåt mig att dra ner rullgardinen och lägga mig ner för att somna om och hoppas att jag nästa gång jag vaknar inte drömmer mardrömmar!

» Det blev inte så mycket av det till slut

En granskning i Gefle Dagblad av den muslimska moskén i Gävle och dess iman Abo Raad resulterade i en polisanmälan om bombhot mot tidningen. Ett "hot" som fick en hel del publicitet och resulterade i ledarinlägg i många tidningar och en hel del upprörda kommentarer. Nu visar det sig att det hela inte var så allvarligt. Uppenbarligen handlar det om att en kvinna ringt polisen och ville polisanmäla tidningen för artiklarna. När hon inte blev tagen på allvar blev hon arg och började prata om en bomb. Och så var karusellen igång. Någon bomb hittades inte heller och det brott som nu utreds är eventuellt "Falskt larm".


Rör inte min kompis

torsdag 2015-09-10
Kontroversiella tankar?
tyckeri nummer 6692

» Man har inget kollektivt ansvar

Feminism
När Sverigedemokrater och andra högerextremister uttalar sig har man en filosofi som bygger på att alla muslimer är kollektivt ansvariga för vad vissa extrema islamistiska grupper gör. - "Alla muslimer är terrorister" ungefär. Samma med romer, alla romer är kriminella och ansvariga för vad andra romer gör. De flesta av oss andra normalt tänkande människor inser att detta är struntprat. Ingen grupp är kollektivt ansvariga för vad vissa personer som tillhör en grupp kan tänkas göra. Och det innebär också att vi inte kan kräva att företrädare för dessa grupper inte kan avkrävas att ständigt ta avstånd från "dumheter" som andra gör. Vi kan inte kräva att företrädare för muslimska organisationer ständigt ska ta avstånd från extrema islamisters terrordåd. Vi kan inte kräva att judar ständigt ska ta avstånd från vad den Israeliska staten gör. Vi kan inte kräva att Svenska Kyrkans företrädare ska ta avstånd från vad kristna sekter gör. Men det innebär också att män inte är kollektivt ansvariga för hur vissa män uppträder, och vi kan inte heller kräva att män ständigt kan förväntas ta avstånd från vad vissa andra män kanske gör. Men, det finns grupper runt om i vårt samhälle som verkar tro på det här kollektiva ansvaret. Ett exempel på detta är en debattartikel i gårdagens Aftonbladet från två feminister med rubriken: - Män står inte upp mot kvinnovåldet, skriven av Inger Lövkrona och Gabriella Nilsson. Dessa båda kvinnor verkar anse att alla män har ett kollektivt ansvar för våldtäkter och andra former av våld mot kvinnor som begås av män, och att alla män därför ständigt måste ta avstånd från mäns våld mot kvinnor. Man är INTE som kollektiv ansvarig för vad vissa i en grupp gör. Detta innebär också att man kan inte avkrävas att ständigt ta avstånd från vidrigheter som enskilda inom en grupp gör. Att man inte ständigt tar avstånd innebär INTE att man sympatiserar med eller vill förminska något. Men, man kan inte kräva detta, varken av män, muslimer eller rödhåriga! Jag blir som man förolämpad om vissa kvinnor verkar tro att jag vill förminska problemet med kvinnovåld bara för att jag inte ständigt engagerar mig i frågan. Jag tycker det är lika vidrigt trots detta. Samtidigt vill jag poängtera att jag inte gör alla "feminister" kollektivt ansvariga för denna form av "manshat" heller. Det görs (och har gjorts) mycket viktiga insatser av feministiska grupper. Och dom har mitt fulla stöd. Men jag accepterar inte när det passerar gränsen och närmar sig manshat istället. Det finns bra och dåliga män, bra och dåliga kvinnor osv.

» Bra Jan Björklund

Folkpartiet
Man ska ge beröm när det finns skäl till beröm. Vi kan nu notera att Jan Björklund insett att det är helt ologiskt att kräva att alla EU:s medlemsländer måste ta sitt ansvar för flyktingmottagandet, men samtidigt inte ställa samma krav inom Sverige på att alla kommuner måste ta sitt ansvar. Jan Björklunds omsvängning innebär att det nu finns en riksdagsmajoritet för en "tvångslagstiftning". Nu får det bli slut på vissa (ofta moderatghetton) kommuners egoistiska vägran att ta sitt ansvar. Att Moderaterna fortsätter göra motstånd finns det ju en förklaring till. Moderatstyrda kommuner är ju överrepresenterade bland vägrarna. Att Sverigedemokraterna säger Nej är också självklart. Dom tar ju avstånd från ett tvång även inom EU. Dom anser endast att tvånget ska finns bland grannländerna som ska tvingas behålla alla miljoner flyktingar i enorma flyktingläger där. Läst i Aftonbladet, Expressen, Svenska Dagbladet och hos Sveriges Radio.

» Beviset för att SD har rätt

Sydafrikas flagga
Den sydafrikanska staden Oriana är lite av ett levande bevis för att Sverigedemokraterna kan ha rätt. När det flyttar in invandrare från en annan kultur finns det risk för att dom tar över och de gamla innevånarna är plötsligt helt förtryckta. I Sydafrika flyttade kristna vita in från Europa och tog över styret och de ursprungliga innevånarna blev totalt förtryckta av denna grupp av invandrare. Det kallades apartheid. Sedan dess har ju en någorlunda demokrati, mycket tack vara Nelson Mandela, införts. Men de sista sverigedemo... f'låt boerna lever kvar i staden Oriana.


Rör inte min kompis

onsdag 2015-09-09
En bloggare skäms
tyckeri nummer 6691

» Dagens sanningssägare

Björn Wahlroos
Dagens vidräkning med de svenska storbankerna står Andreas Cervenka för i Svenska Dagbladet. Under rubriken: Det måste bli ett slut på daltandet med bankerna i Näringslivsbilagan skriver han ett antal sanningar. Låt mig presentera några citat:

- "Hur länge till ska staten låta allmosorna strila över Sveriges mest bortskämda direktörer?"

- "Vad levererar då bankerna i utbyte mot all denna vård och omsorg från medborgarna? Jo, bolånemarginalerna höjs till rekordnivåer, kontanthanteringen stryps, människor nekas att öppna konton och bankerna fortsätter med provocerande höga bonusar, utdelningar och en jakt på vansinnigt uppskruvade avkastningsmål som i förlängningen hotar ekonomin. Allt kryddat med lite hån från Björn Wahlroos."

- "Om det är så världens finansgenier ser ut, vem behöver idioter?"

Det sista hänvisar naturligtvis delvis till Nordeas styrelseordförande Björn Wahlroos påstående om att "80 procent av alla människor är finansiella idioter". Någon som kan säga emot i Andreas Cervenkas hårda kritik av de giriga svenska storbankerna, förutom Björn Wahlroos själv naturligtvis? Men han anser ju ändå att 80% av hans kunder är idioter. En intressant fråga är hur stor andel av just Nordeas kunder som är idioter? Kan det vara 95%? Vi (och jag menar "vi", för jag ingår själv i kollektivet) kan ju inte vara intelligenta som låter detta fortsätta. Tack Andreas! Läs vad han skrev!

» Dagens SD-klavertramp. Jag skäms!

Dagens klavertramp står Gunilla Schmidt för. Hon är kommunfullmäktigeledamot för Sverigedemokraterna och nämndeman vid Tingsrätten. Som nämndeman och Sverigedemokratisk politiker anser hon uppenbarligen att flyktingar ska skjutas med kulspruta. Hon är nämligen "sur och förbannad på alla dessa araber som kommer farande till Sverige och inte kan stanna i sina hemländer". Och då är det naturligtvis så att man får ställa sig vid gränsen och meja ner dom med kulspruta. Hur som helst skriver hon på Facebook så här:

Håll Sverige rent

- "Danmark OCH Tyskland drar ner på dagpenningen som asylsökande får men INTE Sverige INTE. Klart att de vill vidare till Sverige. Kan ingen ställa sig på Öresundsbron med en kulspruta!"

När någon undrar var hon fått uppgifterna om stöd i Tyskland från och dessutom undrar vad dessa personer ska göra med kulsprutan blir svaret:

- "Du måste vara extremt dum i huvudet. Härmed är detta ett avslutat kapitel från min sida."

Det som gör att jag skäms är det faktum att Gunilla Schmidt sitter i kommunfullmäktige i mitt eget Åstorp. Fast nu tvingas Gunilla till rejäl avbön. - "Vi ser väldigt allvarligt på det här och kommer att gå till botten med det för att reda ut det" är kommentaren från SD:s presschef Henrik Vinge. - "Kommunen tar stort avstånd från den här typen av uttalanden. Hon är folkvald, men det är nästan så att man beklagar det" är kommentaren från Ronny Sandberg som är Socialdemokratiskt kommunalråd här i Åstorp. Och han fortsätter med: - "Man kan fundera på lämpligheten i uppdragen. Som företrädare för Åstorp känns det inte trevligt att kommunens namn hängs ut i sådana här sammanhang". - "Jag tycker att det är ett ytterst olämpligt uttalande på alla sätt och vis" kommenterar Ylva Norling Jönsson, som är lagman vid Helsingborgs Tingsrätt, det hela och lovar att ta upp det hela med Gunilla Schmidt. Själv tar jag för givet att Gunilla inte kan fortsätta som nämndeman. En människa med den här vidriga människosynen kan ju faktiskt inte sitta som nämndeman. Hon kan ju inte delta i att döma människor med sådana förutfattade meningar och människohat. Sparka henne! I en demokrati kan vi inte göra något åt vilka som väljs in i kommunfullmäktige. Det avgör de politiska partierna vilka som ska nomineras och sedan väljarna vilka som ska väljas. Även demokratier har sina svagheter. Läs vad Helsingborgs Dagblad och Aftonbladet skriver.

» Bedragare del 226

Man vet faktiskt inte om man ska gråta eller skratta när man läser vad Miss Grace Davis har att berätta. Det här mejlet dök i varje fall upp i går på kvällen. Eller snarare dök det upp två identiska mejl med några minuters mellanrum. Hur som helst skriver Grace så här efter att hon gjort en översättning med hjälp av Google eller motsvarande service:

Dearest en,

Känn dig lurad
God dag, kan Guds välsignelser vare med dig och ge dig visdom och medkänsla för att förstå min situation och hur mycket jag behöver din hjälp. Efter att ha gått igenom din profil, var jag övertygad om att du är seriösa och ett förtroende värdig nog att hjälpa mig.

Mina fullständiga namn är fröken. Grace Davis enda duagther sen Mr.and Mrs.Richard Davis. Min far var en skuld Kakao och guld köpman före sin förtidig död, var min far förgiftat till döds av hans affärsbekanta på en av sina utflykter på en affärsresa. Min mamma dog när jag var anbud och sedan dess, tog mig så speciell min far.

Före sin död i ett privat sjukhus han i hemlighet kallade mig på hans säng sida och berättade att han har ett belopp på sex miljoner fem hundra tusen Euro (€ 6,500,000.00) kvar i fast / avräkningskonto i en av de främsta bank, och använde min namnge hans enda dotter som de anhöriga i deponering av fonden.Han förklarade också för mig att det var på grund av denna rikedom att han var förgiftad av hans affärsbekanta. Han instruerade mig att söka efter en pålitlig och förtroende värda affärspartner för min livstid investeringar. i utlandet Jag söker din hjälp följande städerna sätt:

(1.) För att ge ett bankkonto där pengarna kan överföras in.
(2) För att göra arrangemang för mig att komma över till ditt land efter den framgångsrika Överföra av dessa pengar in på ditt konto, för att främja av min utbildning.
(3.) För att investera dessa pengar i en lönsam verksamhet, eftersom jag inte vet mycket om affärer.
(4) För att sponsra mig överföra dessa pengar på ditt konto,
(5) Jag vill att du lovar mig att du inte kommer att förråda mig efter pengar får in på ditt konto.

Jag är villig att erbjuda dig 20% ??av den totala fond om bara du kan hjälpa mig ur min nuvarande situation som kompensation för din insats/input efter framgångsrik överföring av denna fond in på ditt konto utomlands.

Den värsta delen av hela situationen är att min farbror är efter mig på grund av dessa fond och har lovat att döda mig om det är vad det tar för att komma till fonden. Han vill att jag ska lämna över till honom de dokument som täcker dessa fond som jag vägrade eftersom han har redan lyckats sälja min fars landade egenskaper och bilar.Vänligen kontakta mig med min privata e-post gracedavis96@yahoo.com

Vänligen svara
Tack s och Gud välsigne dig.
Med vänlig hälsning,
Miss. Grace davis

Hur som helst blir dom här maskinöversatta texterna ofta mycket komiska om ingen korrekturläser. Komiskt blir det i varje fall. Jag ska tydligen lova att inte lura henne. Och det lovar jag - om "hon" lovar att inte lura mig. Eftersom jag inte kan få några sådana garantier utan snarare är helt övertygad om att det är just att lura mig det hela går ut på så blir det inget av det hela. Alltså slänger jag båda mejlen i papperskorgen och hoppas att det inte ska komma fler. Det är bara det första som blir komiskt!


Rör inte min kompis

tisdag 2015-09-08
Om stora och små problem
tyckeri nummer 6690

» Säg Nej till Tillfälliga Uppehållstillstånd

Visa hjärtat
Bland annat Moderaterna under Anna Kinberg Batra vill införa ett system i Sverige med Tillfälliga uppehållstillstånd. Ett bevis för att Moderater ofta pratar utan att tänka efter före. I en ideal värld lägger vi oss inte i om jag flyttar från Kiruna till Åstorp eller om jag flyttar från Bagdad till Åstorp. Nu lever vi ju inte i denna ideala värld vilket gör att ett sådant system inte skulle fungera i praktiken. Att införa ett system där man talar om för någon att du får lova att bo i Sverige - några år. Sedan kanske vi skickar tillbaka dig igen. Efter kanske 3-4 år när hen lärt sig svenska, skaffat vänner osv så meddelar vi att nu är det slut, du ska flytta tillbaka. Ut med dig! Det är inte värdigt ett civiliserat samhälle. Att jag funderar över detta är eftersom jag precis deltagit i att skicka hem en man till sitt hemland efter att ha vistats 8 år i Sverige. Pratar bra svenska och vet precis hur det svenska samhället fungerar. Att införa ett system där denna typ av behandling är en planerad del av systemet är inhumant - och ett ganska typiskt moderat sätt att fundera. Säg Nej till Tillfälliga uppehållstillstånd.

» Alan-effekten

Kent Ekeroth - Sverigedemokraterna
Det går ganska fort. När svenska folket får se med egna ögon vad flyktingkatastrofen handlar om så minskar underlaget för de människofientliga och rasistiska Sverigedemokraterna. Enligt en undersökning gjord av Sifo har antalet svenskar som tycker att vi ska ta emot färre flyktingar märkbart minskat samtidigt som de som tycker att vi måste ta emot fler flyktingar märkbart ökat på kort tid sedan flyktingkatastrofen fått mer tydliga ansikten. Enligt Sifo är det mycket ovanligt att opinionen så märkbart förändras på så kort tid. Sedan finns naturligtvis sådana som den järnrörsbeväpnade Sverigedemokratiska politikern Kent Ekeroth som fortsätter att glädjas åt de flyktingar som dör på vägen och som hyllar den ungerska politiken. Det är en otrolig skam för den svenska demokratin att denna representeras av en man som Kent Ekeroth.

» Om att leva med migrän

Jag läste i Aftonbladet i går ett citat från professorn i internmedicin vid Lunds universitet, Lars Edvinsson:

- "Skillnaden är att du har migrän hela livet, inte som stroke, demens, infarkt, cancer etcetera bara mot slutet av livet."

Ont i huvudet
Det handlade om oss 1,6 miljoner svenskar som lider av folksjukdomen migrän. Jag har mycket lindrig migrän. Det är många år sedan jag tvingades stanna hemma från mitt jobb pga migrän. Ibland är det kanske till och med min omgivning som lider mest när jag har ett anfall. Jag känner mycket starkt för de som kanske regelbundet tvingas ligga i en säng i ett mörkt rum överkänslig för både ljus och ljud. Jag har haft kortare tendenser i den riktningen och kan i viss mån föreställa mig hur det är att vara i den situationen regelbundet. För min del yttrar det hela sig oftast som en lätt malande huvudvärk som kanske pågår några timmar. Men inte värre än att receptfria värktabletter, och kanske lite vila eller en promenad i frisk luft, kan råda bot på det. Ofta föregås det av olika förvarningar som en form av "blixtar" i synfältet eller att jag kanske under någon minut mer eller mindre förlorar synen i ett "grått töcken" på i princip vänsterögat. Eller kanske ett kort anfall om fysisk eller "psykisk" yrsel under någon minut. Det går att leva med, och i allmänhet utan att ens stoppa i mig några piller. Och som sagt, kanske lider familjen mer än jag själv. Jag inbillar mig att jag nog inte är allt för trevlig alltid.

Jag har levt med det här sedan jag var barn. Då började det ofta med att jag inte kunde somna på kvällen och under natten kom huvudvärken och på morgonen kom kräkattackerna. Och sedan framåt förmiddagen var det hela över. Så småningom kom jag underfund med att mycket mörk choklad var inte lämpligt. Att knapra i sig en stor kaka mörk blockchoklad var en ganska säker metod att provocera fram en attack. 1989 besökte jag under några veckor Kina. Och en bydoktor där duttade några droppar från en mycket starkt luktande vätska i ansikten på mig, något som skulle vara bra mot migrän. Den omedelbara effekten var min allra första attack av att förlora synen på vänsterögat. En attack som varade flera minuter och gjorde mig totalt vettskrämd. Jag tror aldrig jag varit så vansinnigt livrädd i hela mitt liv. Sedan dess har den typen av attacker kommit regelbundet, samtidigt som jag tror att själva huvudvärken varit lindrigare. Kanske skulle jag fortsatt att använda den lilla glasflaskan som jag hade hunnit köpa för en spottstyver innan attacken kom? I dag är min största ilska att min hemorts privatiserade apotek inte längre har dom bästa receptfria värktabletterna i sortimentet längre. Dom får väl inte plats för alla skönhetsmedel, naturpreparat och hudvårdskrämer och annat som väl lönar sig bättre. Lyckligtvis finns det fortfarande kvar seriösa Apoteket AB på andra orter. Jag har samtidigt skurit ner förbrukningen rejält. Jag har för många år sedan varit i situationen att jag blivit tablettberoende. Ny pilla varje dag, till slut huvudvärk varje dag i ren abstinens. Jag tog mig ur, och vill inte in igen. Alltså är jag försiktig.

Men som sagt. Jag lider verkligen med er som har rejäla migränanfall regelbundet. Jag vill inte byta plats med er, och försöker tänka på detta när jag själv gnäller över mina lindriga anfall.


Rör inte min kompis

måndag 2015-09-07
Tankar innan jobbet
tyckeri nummer 6689

» Ebba Busch Thors idol

Ebba Busch Thor - Kristdemokraterna
Jag läser om Kim Davis i Rowan county, Kentucky i USA som måste vara en av KD-ledaren Ebba Busch Thors idoler och förebilder. Ebba Busch Thor har ju krävt en Samvetsklausul som skulle innebär att den som utbildar sig till Barnmorska och tar jobb som barnmorska ska ha rätt att vägra utföra en del av de arbetsuppgifter som ingår i arbetet som barnmorska om hon inte vill. Kim Davis tyckte illa om USA:s Högsta Domstols beslut att godkänna samkönade äktenskap. Så hon anser att eftersom det strider mot hennes samvete så vägrar hon att utfärda äktenskapslicenser åt de par hon inte tycker ska få gifta sig. Det här måste vara precis i enlighet med Ebba Busch Thors krav på en Samvetsklausul som skulle innebär att barnmorskor som motsätter sig aborter skulle ha rätt att vägra utföra dessa trots att det ingår i deras jobb. Jag har själv ett par andra förslag på Samvetsklausuler där offentligt anställda skulle kunna ha rätt att vägra sköta sitt jobb om dom anser att lagen är fel. Vi kan ju tänka oss Försäkringskassetjänstemannen som tycker att det är fel att man har rätt till sjukpenning när man brutit benet så han ska ha rätt att vägra betala ut sjukpenning. Eller varför inte Trafikpolisen som anser att det borde vara fri fart på Sveriges motorvägar så han ska ha rätt att vägra skriva ut böter till fartdåren som i sin Ferrari vräker på i 230 km i timmen. Själv skulle jag kunna tänka mig ha rätt att i mitt arbete på Migrationsverkets Förvar ha rätt att vägra delta i arbetet med att utvisa utländska medborgare som inte har rätt att vistas i Sverige om jag anser att det beslut som fattas är fel. Eller varför inte läraren som anser att den kristna tron är en ren bluff så han har rätt att i sin undervisning vägra berätta om den kristna tron. Nä, snälla Ebba Busch Thor, har man skaffat ett jobb så sköter man det som ingår i jobbet även om man kan tycka annorlunda. Passar inte detta så får man vara så snäll och skaffa ett annat jobb.

Säg Nej till nassarna
» För 20 år sedan

I går tänkte jag på att det i dagarna är 20 år sedan den 18-åriga Gerard Gbeyo från Elfenbenskusten mördades i Klippan av två nynazister av den enda anledningen att han var färgad från Afrika. Men det finns annat som hände 1995. Det var det året som Jimmie Åkesson gick med i Sverigedemokraterna. Hälften av dåvarande Sverigedemokraternas partiledning är dessutom samtidigt medlemmar av nazistiska organisationer. I partiets program står att man ska sträva efter ett "etniskt homogent Sverige"! Jimmie Åkesson startar en lokal SD-avdelning i Sölvesborg tillsammans med Tina Hallgren-Bengtsson från Höör. Året efter klär hon sig i naziuniform och bränner judiska böcker. Sverigedemokraterna klubbar det året ett beslut som lägger till i partiprogrammet att "alla etniska främlingar som invandrat till vårt land efter 1970" ska kastas ut. Det är samma år, för 20 år sedan, som 14-åriga John Hron mördades av fyra andra nynazister i Kungälv. Det är viktigt att lära av historien. I dag argumenterar dagens Sverigedemokrater och dagens Nynazister för att stänga gränser, skicka tillbaka flyktingar och slänga ut invandrare.


Rör inte min kompis

söndag 2015-09-06
Lär av historien
tyckeri nummer 6688

» Ett hemskt minne

Klippans kommun
Om ett par dagar är det 20 år sedan den 18-åriga Gerard Gbeyo från Elfenbenskusten mördades av två nynazister mitt inne i centrala Klippan, grannkommun till mitt eget Åstorp. Hans döda kropp hittades 15 timmar senare i buskarna utanför Försäkringskassans kontor. Han mördades av en enda anledning, han var färgad från Afrika och dom som gjorde det var rasistiska nynazister. Helsingborgs Dagblad uppmärksammade händelsen med en lång artikel i lördags om vad som hände och vad som hände se'n. En som inte tycker om att det hela uppmärksammas är den gamla moderaten Hans-Bertil Sinclair (fast på den tiden han bodde här i Åstorp hette han Bengtsson): – "?Historia?! Vårt pappersbruk, vårt idrottsgymnasium, brottarna, simningen, Sankt Petri kyrka, Skäralid – det är något att prata om i stället för att dra upp gammalt tragiskt skit". Och han fortsätter med: - "Jag vill ha en positiv artikel i tidningen om Klippan, jag blir förbannad när man river upp gamla sår igen!" Han anser tydligen inte att man ska lära av historien. En av de skyldiga till mordet och som dömdes var son till Keith Cederholm, som med hjälp av Jan Guillou och Henning Sjöström friades för det s.k. raggarmordet. Fyra år senare knivhögg en syster en annan invandrare i Båstad och en kusin dömdes senare för ett dubbelmord. Men det var på den tiden. I dag står ju istället alla invandrare för all brottslighet i vårt land. I varje fall om man läser alla dessa olika sajter som utgör den Sverigedemokratiska svansen. Fast det ska ju påpekas att dom glömmer den mesta brottsligheten, dvs den som begås av helt vanliga infödda svenskar. Läs artikeln och fundera.

Om banker
» Mer om giriga banker

Det finns många anledningar till att svensken har mycket dåligt förtroende för bankerna. Ett av dessa skäl är den girighet som präglar bankernas verksamhet. För ett antal månader sedan varnade Finansinspektionen i en rapport för vad man kallar för "dolda indexfonder". Dolda indexfonder är mycket förenklat fonder där banken tar betalt som om den var aktivt förvaltad (något som ju är dyrare) men i själva verket är den en ren indexfond (vilket är mycket billigare). Och mellanskillnaden mellan vad man tar betalt och vad man levererar till sina kunder lägger man i den egna kassakistan. Fast Finansinspektionen vägrar berätta för fondspararna vilka fonder det är som "ljuger" och lurar sina kunder på miljardbelopp. Av naturliga skäl är föreningen Aktiespararna kritiska. Både mot bankerna som kommit på ännu ett sätt att tjäna ännu fler miljarder och mot Finansinspektionen som uppenbarligen tycker att bankerna kan fortsätta.

» Bedragare del 225

Det här förtroendeingivande mejlet ska ni vara försiktiga med. Programmet smiter ofta med när man installerar andra program och är sedan svårt att bli av med. Hur som helst skriver Gabriel att man nu vill ha betalt av mig eftersom min licens gått ut (jag har INTE programmet installerat). Så här skriver Gabriel:

Hi Sven,

It’s Gabriel here, your Account Manager at MyPC Backup.

I noticed that your file security license fully expired some time ago and your important documents are due to be deleted from our servers unless you act today.

MyPV Backup
Your computer and its contents are currently exposed and vulnerable to harmful viruses and fatal hard drive failure.

Sven, although I cannot extend your free license any further I want to help prevent your files from being deleted.

Simply use the link below today and we can protect your entire computer for only €1.00

http://mail.mypcbackup.com/ecDrfvmc

Once you have upgraded our application will run silently in the background to ensure you are safe-guarded should the worst happen.

If we do not see any attempt from you to protect your important files they will be deleted from our servers.

All the best,

Gabriel
Account Manager
MyPC Backup

Skulle ni råkat ha fått programmet installerat finns det en guide hos Malwaretips.com om hur man får bort det. Var alltid försiktiga när ni installerar program så att det inte följer med fler program som ni inte vill ha. Och släng Gabriels mejl i papperskorgen.


Rör inte min kompis

lördag 2015-09-05
Dagen efter
tyckeri nummer 6687

» Bra tänkt Fredrik Federley

Festung Europa
Det bär emot att skriva det, men Centerns ultraliberalist Fredrik Federley har kommit med en mycket tänkvärd tanke. Med tanke på vilka vidriga kompisar Moderaterna och Kristdemokraterna har i den Konservativa partigruppen i EU-Parlamentet (Ungerns Victor Orbán är bara representant för en av dessa rasistiska högerpopulister) så anser Fredrik Federley att M och Kd borde byta partigrupp till den Liberala partigruppen. Att man inte gör detta säger kanske en del om var en hel del Moderater befinner sig? Förresten såg jag precis på TV:n en av dessa flyktingar som lyckas ta sig igenom Ungern uttala att det ungerska folket hade varit vänliga och hjälpt dom. Det var den högerpopulistiska regeringen som han var kritisk mot.

För övrigt har ju EU just nu möte för att diskutera en mer "rättvis" fördelning av de flyktingar som kommer till Europa. På den punkten har jag inga som helst förväntningar. Jag såg att Storbritanniens konservativa premiärminister gjorde stor affär av att britterna skulle ta emot flera tusen flyktingar. Det är väl ungefär vad som kommer till Malmö på en vecka? Våra Baltiska grannar lovar att ta emot ett par hundra, lika många som väl Korpilombolo tar emot men i varje fall mer än vad moderatghetton som Danderyd förmår. Margot Wallström hade en del kritiska synpunkter på vårt grannland Finlands insats och påminde om hur Sverige tog emot 70.000 finska krigsbarn. Hon kunde fortsatt med de Baltiska staterna och påmint om baltiska flyktingar som kommit till Sverige och tagits emot med öppna armar. Det är dags för Anna Kinberg Batra att prata allvar med sina partikamrater i EU (och sina partikamrater i de svenska kommunerna). Men hon är kanske för feg för detta? Det ska påpekas att medan några grannländer till krishärdarna i Mellanöstern, som Turkiet, Libanon, Jordanien, Egypten och Irak, tagit emot stora mängder flyktingar så har andra Mellanösternstater, som Saudiarabien, Kuwait, Förenade Arabemiraten och Bahrain tagit emot 0 (Noll) flyktingar. Men dom är väl fullt upptagna med att tjäna pengar på att pumpa in vapen i området istället?

Och naturligtvis fortsätter den Sverigedemokratiska svansen att sprida sina rasistiska och främlingsfientliga myter och lögner, läs t.ex. här.

» Vi måste tjäna mer slantar

Vi vill också tjäna pengar på er
Jag såg i bladet i morse att SEB upptäckt att man inte tjänar tillräckligt mycket pengar. Samtidigt som man höjer låneräntorna en aning så har man sänkt sparräntorna ytterligare. T.ex. har man helt plockat bort räntan på bundet sparande som är bundet upp till ett år. Men man insåg tydligen att det lät lite väl girigt så nu har man i varje fall backat ett halvt steg. Det "bundna" sparandet är i varje fall inte bundet längre. Du kan som SEB-kund i varje fall ta ut pengarna på kontot som du inte får någon ränta på. Och DET var ju i varje fall generöst. För övrigt uppges aktieägarna vara nöjda precis som direktörerna! Med kunderna är det ju lite sämre. Men det struntar bankerna i! Observera, läs den första länken noga och observera hur man då svarar på att pengarna är bundna. Det lät väl lite väl girigt kan jag tänka eftersom man ändrade sig.

» Ett grattis med förbehåll

Svensk Gamtidning och Vänt i Häcken har kommit ut med extranummer och våra kvällstidningar körde på stort med extraupplagor för att berätta att Knugahuset väntar tillökning. Något som naturligtvis är roligt för blivande mamma och pappa, farmor och farfar, mormor och morfar, syskon och andra släkt och vänner. Men, vi andra struntar faktiskt i det hela. Mitt råd till Vickan är att avsäga sig det hela. Om inte av något annat skäl, så för dina barns skull. Ge dom en chans att växa upp som normala barn.

Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom lag, inte samlag

» Bedragare del 224

Visst får man tårar i ögonen när stackars föräldralösa Judith Guest vädjar om hjälp med att förvalta hennes arv? Något sådant kan man ju inte motstå. Man bara MÅSTE ställa upp! Hur som helst skriver 16-åriga Judith så här:

I am Judith Guest, 16-years old girl ,an orphan. I have contacted you to please stand as my "Trustee" and "Guardian" over my inheritance. Will you be honest and willing to stand for me ?

Det som får mig att undra lite är att mejlet kommer från Mohsen Ahmad Ali Al-Hejji mahejji@kfupm.edu.sa. Är det så att stackars Judith förutom att vara föräldralös också saknar skrivförmåga och måste be Mohsen om hjälp med att skriva och utnyttja hans e-post? Fast han verkar inte heller så skicklig på det här. Texten ovan kommer allt från ämnesraden i mejlet. Själva mejlet är tomt och innehållslöst. Och om jag ska vara uppriktig så får jag en känsla av att om någon blir lurad av det här bedrägeriet så är hens hjärna också detta - tom och innehållslös! Släng skiten!


Rör inte min kompis

fredag 2015-09-04
Jag skäms över mänskligheten!
tyckeri nummer 6686

Aylan blev tre år
» Jag skäms över mänskligheten!

Jag hade tänkt att jag i dag skulle tycka till om den kommande avvecklingen av kärnkraften. Sedan hade jag också tänkt att tycka till lite om den politiska oenigheten om skolan och Friskolereformens effekt på svensk skola. Men går det att tycka till om så marginella frågor en dag som denna? För det är väl ingen som nu har missat bilderna på treårige Aylan / Alan som drunknade på sin väg mot en framtid och istället flöt iland på en strand i Turkiet. Samma dag som Ungerns ledare oroas över hotet mot det kristna Europa och vill bygga mer stängsel med hjälp av Israel. Samma dag som Moderaternas ansvariga politiker inte vill ställa upp på förutsättningslösa samtal med Regeringen för att komma fram till en blocköverskridande överenskommelse om flyktingpolitiken om inte Regeringen först har bestämt sig och lämnat över ett färdigt förslag. Samma dag som ett stort antal EU-medlemmar absolut inte vill ta sin del av ansvaret. Samma dag som ett stort antal rika svenska kommuner inte vill ta sin del av ansvaret. Samma dag som den Sverigedemokratiska svansen fortsätter att sprida sitt hat och sina lögner. Jag skäms över mänskligheten!
Rör inte min kompis

torsdag 2015-09-03
NATO-tankar
tyckeri nummer 6685

» NATO - Nej tack!

Tacka Nej till NATO
Sedan en majoritet av ledningen för både Centerpartiet under ledning av högerliberalen Annie Lööf och ledningen för Kristdemokraterna under ledning av högerkonservativa Ebba Busch Thor krävt svensk anslutning till NATO jublar nu de traditionellt konservativa Moderaterna. Dom har ju alltid mer eller mindre velat överge alliansfriheten för att låta den svenska militären övertas av Pentagon. Den svenska Alliansfriheten i fred som syftat till att Sverige skulle kunna välja att vara neutrala i händelse av krig har alltid retat de tidigare tyskvänliga högerkrafterna och de nuvarande USA-vänliga högerkrafterna. Men, det är en politik som har varit mycket framgångsrik för Sverige som kunnat hålla sig utanför krig i mer än 200 år. Något som är unikt på vår jord. Det nuvarande huvudargumentet mot en fortsatt Alliansfrihet är det som kallas den ryska upprustningen och hotet från ett allt mer aggressivt Ryssland. Det ska påpekas att de ryska militärutgifterna är en bråkdel av de amerikanska. Ryssland ligger inte ens på andra plats i världen. Bland annat Saudiarabien lägger mer pengar på militären. USA:s militärbudget är många gånger högre. Ryssland är ett hot - mot stater som Ryssland anser vara en del av sin maktsfär (dvs forna Sovjetunionen) och som man upplever som ett potentiellt hot mot Ryssland genom allt för starkt närmande till USA och väst. Ukraina i dag till exempel. När det gäller det forna Sovjetunionen gällde det stater inom Warszawapakten som upplevdes vilja lämna, t.ex. Polen, Tjeckoslovakien och Ungern. Men Sovjetunionen / Ryssland är aldrig ute och krigar utanför denna, som dom själva upplever det som, sin maktsfär. Det är en annan supermakt som skickar sin militär till alla möjliga platser runt om på vår jord. Irak, Afghanistan, olika stater i Latinamerika, Libyen osv osv. En annan aspekt är frågan om vem det egentligen är som ska känna sig "hotad". I dag är Ryssland helt omringad av NATO-baser, och dessa fortsätter att byggas ut i oförminskad takt. Den som är omringad och känner sig hotad kan mycket väl handla orationellt. Vi kan ju alla minnas när gamla Sovjet var på väg att skaffa EN bas i USA:s närhet, den s.k. Cuba-krisen. Även om Ryssland är en diktatur måste man också behandla staten rationellt. Ett svenskt och finsk medlemskap (som t.ex. Centern vill) kommer ju att göra att Ryssland känner sig ännu mer hotade av en fientlig omgivning. Ålands situation komplicerar det hela ytterligare. Bland de argument som används för att motivera ett NATO-medlemskap är att det skulle spara pengar. Men ett NATO-medlemskap skulle kräva en rejäl höjning av de svenska militära utgifterna. NATO kräver av medlemmarna att man satsar minst 2% av BNP, Sverige ligger i dag på drygt 1%. De som kräver ett medlemskap ska också tänka på att medlemskapet inte bara "garanterar" hjälp vid ett militärt hot, det innebär också att vi förbinder oss att hjälpa andra medlemmar. Och det kan t.ex. vara USA eller Turkiet... Håll Sverige utanför NATO och sluta smygansluta oss som den Svenska militären just nu håller på med.


Rör inte min kompis

onsdag 2015-09-02
Girighet, Fiffel och Prestige
tyckeri nummer 6684

» Bonusen är viktigast

I Svenska Dagbladet läser jag om senaste upplagan av Finansbarometern. En utvärdering av våra storbanker som analysföretaget Eastbrook gör bland företagare. Denna utvärdering visar att förtroendet för storbankerna bland Sveriges företagare är uselt - och det blir allt sämre. Tydligen är företagare precis som vanliga bankkunder ganska eniga i denna fråga. Intressant är att bankerna uppenbarligen totalt struntar i det dåliga förtroendet. Bankdirektörerna och bankernas aktieägare tjänar ju multum ändå. I varje fall än så länge. I Finansbarometern ligger Nordea i den absoluta botten hur man än mäter. Om jag förstått det hela rätt så gäller det en 10-gradig skala. Så här hamnar de fyra storbankerna dels hos storföretagen och dels hos småföretagen.

Nordeas Björn Wahlroos
Handelsbanken 4,8 - 4,9
SEB 4,3 - 4,2
Swedbank 3,2 - 2,8
Nordea 3,0 - 1,5

Att man kan betala ut alla dessa miljoner i löner, bonusar och pensioner till ansvariga över bankerna som har så lågt förtroende hos sina kunder övergår mitt förstånd. Men kanske är det så att de giriga direktörerna får några extra miljoner som plåster på såren eftersom kunderna tycker så illa om dom? Tror ni att bankernas guldålder kommer att fortsätta länge till? Men det blir väl vi skattebetalare som får rädda dom igen efter nästa bubbla också.

I går konstaterade jag att Wallenbergs riskkapitalbolag EQT bestämt sig för att sälja friskolekoncernen Academedia Filosofin bakom riskkapitalverksamheten är att äga bolagen i 5-7 år, och nu har det gått 5 år sedan man köpte. Nu ska man kassera in vinsten och ska sälja med rejält överskott. Nu är det dock tveksamt hur vi ska karakterisera EQT. Dom brukar väl kallas för svenskt företag, men eftersom man är registrerade på Guernsey så är ju detta tveksamt. Vinsten som nu ska kasseras in på våra skattepengar ger inte några skattepengar i utbyte. Det vill man inte, så det var billigare att hyra en postbox på skatte(fiffel)paradiset Guernsey. Andra människor får gärna betala in skattepengar så att vi kan tjäna pengar på dessa skattepengar. Men vi vill inte betala skatter! Dom borde skämmas öronen av sig!

Jag ser att till och med den brittiska konservativa regeringen tröttnat på landets alla skattefuskare. Jag misstänker att britternas finansminister George Osborne kommer att göra sig till ovän med en del av sina medlemmar och finansiärer. Om man nu menar allvar, så känner man tydligen att det gått för långt i vissa grupper att smita från sitt ansvar. Så här inleder Svenska Dagbladet sin artikel: - "En välbärgad affärsman med kopplingar till de konservativa flög varje kväll helikopter till Lutons flygplats där han klev ombord på sitt privata jetplan. Under natten flög han ut ur brittiskt luftrum för att återvända på morgonen. Eftersom han inte bodde permanent i Storbritannien behövde han inte betala skatt. Mannens namn kom aldrig fram, men enligt tidningsuppgifter hade han donerat stora summor till det konservativa partiet." Där som här finns det många metoder för att slippa bidra till samhället efter förmåga. Om alla betalade in de skatter dom var förmodade att betala skulle samhället kunna sänka det totala skattetrycket för alla.

» Dunderlurade

Googles nya logga
Även stora multinationella jättar kan bli lurade. Jag ser nämligen att IT-jätten Google har bytt typsnitt på sin logga. - "Tidigare mossig – nu mer självklar" motiverar någon det hela med. Själv tycker jag uppriktigt sagt att det gamla typsnittet var vackrare och mer spännande medan det nya "sans serif" typsnittet egentligen bara är tråkigt. Själv fick jag en gång lära mig att serif-typsnitt (typsnitt med "hakar" typ Times New Roman) är lättare att läsa i text medan sans serif-typsnitt (enkla typsnitt utan "hakar" typ Arial) skulle användas i t.ex. rubriker. En tumregel som suddats ut rejält under senare år. Men den har kanske nått fram till Google nu? Vad tycker ni?

» En skammens dag

Nu inleds i Helsingborg det första arbetet för att täppa till den sista öppningen mot Sundet i centrum. Genom att först flytta den gamla Färjestationen (i dag nöjesstället Tivoli) för att göra plats för byggandet av ett nytt betongkomplex med stor konferensanläggning och lyxhotell. Dom flesta Helsingborgare vill inte, men de flesta politiker vill. Och nu verkar det ha blivit prestige hos ledande politiker att Konferensanläggningen SKA byggas. Alltså måste man gå över befolkningens vilja. Att dom inte skäms!


Rör inte min kompis

tisdag 2015-09-01
Sven Tycker förvånar
tyckeri nummer 6683

» Hurra för Anders Borg

Anders Borg
Jag såg att Anders Borg verkligen överraskat (och säkert chockat sina partikamrater) när han gått ut och föreslagit ett avskaffande / avvecklande av Ränteavdragen. I den här frågan har han för en gångs skull helt rätt. Ränteavdragen är en del av det svenska skattesystemet som gynnar de som redan har sitt på det torra. Ränteavdragen kostar de svenska skattebetalarna många sköna miljarder (mer än 30 miljarder varje år) samtidigt som de stora mottagarna av dessa bostadssubventioner bor i de välbeställda moderatghettona. Helt rätt Anders Borg, det är dags att börja avveckla ränteavdragen som bara blåser upp bostadsbubblan.

Dom är giriga
Inne på skatter, så skrattade jag gott när jag i gårdagens Svenska Dagbladet läste Tove Lifvendahls rader under rubriken På bekostnad av riktiga jobb. Det handlar naturligtvis om mångmiljardbidragen (18 miljarder på ett år) till delar av det svenska Näringslivet genom den sänkta arbetsgivaravgiften för ungdomar. En subvention av delar av Näringslivet som hade som syfte att skapa nya jobb till ungdomar. Men, eftersom subventionerna ges till alla arbetsgivare och det faktiskt skapats väldigt få NYA jobb enligt de utvärderingar som gjorts så har varje nytt jobb kostat mångmiljonbelopp. Som argument mot avskaffandet av subventionerna (som alltså ännu inte genomförts) använder hon ett telemarketingföretag i Örebro som begärde sig själva i konkurs när beslutet var klart. Men, om företaget begär sig själva i konkurs så snabbt så tyder det väl på att företaget redan innan sänkningen inte gick ihop? En seriös företagare begär väl inte sitt företag i konkurs (och låter andra, t.ex. skattebetalarna, ta smällen) om han räknar med att det inte längre ska vara lönsamt? Då avvecklar man väl företaget under ordnade former. Förklarar man det i konkurs i den situationen så inte tycker jag det låter som ett seriöst företag. Om nu ett telemarketingföretag under några omständigheter kan kallas seriöst? Telefonförsäljare är knappast under några omständigheter seriösa! Nä, kära Tove, du får nog leta upp bättre exempel om du vill att jag ska ta dig på allvar. Kanske ska vi påpeka att det INTE är ungdomar som har svårt för att få jobb. Statistiken visar att arbetssökande ungdomar i snitt får jobb ganska snabbt. De som har problem med att få nya jobb är äldre (över 55 år) som förlorar jobbet och behöver ett nytt jobb. DOM får gå arbetslösa länge om dom överhuvudtaget kan hitta ett nytt jobb. Svensk Näringsliv kan inte fortsätta att vara bidragsberoende!

Några andra som tydligen tjänat tillräckligt med slantar och nu väljer att plocka ut de sista slantarna är Riskkapitalbolaget EQT som nu ska sälja Sveriges största friskolekoncern, Academedia. 90.000 skolelever och vuxenstuderande som spekulationsobjekt! Jag hoppas du är nöjd och känner stark tillfredsställelse Jan Björklund?

» Bedragare del 223

Är det verkligen någon som tror att man får en MacBook som tack för att man testar en sådan via ett mejl utskickat på det här viset? Hur som helst skriver "Anja" på Morgenmailen på det här viset:

Apple
Hej Sven

Är du i behov av en ny bärbar dator, eller skulle du bara gärna vilja ha en? Vi saknar just dig till att testa världens tunnaste bärbara dator - den nya MacBook från Apple.

Apple är på banan med världens tunnaste bärbara dator och den fås i färgerna guld, silver eller rymdgrå.

Hjälp oss med att testa den, så får du lov att behålla den efter testet som tack för hjälpen.

- Ansök nu, och se om du blir vår lyckliga testperson -

Med venlig hilsen / Best regards
Nyhedsportalen/ NewsletterService

Men, jag slänger nog skiten i papperskorgen och hoppas att Anja slutar skicka mer av den här skiten till mig regelbundet. Jag är SÅ trött på det hela. Dessutom vill jag inte ha någon Mac...

Det fullständiga arkivet över Svens tyckerier sedan 1997

Besök gärna Sven Tycker på Wordpress

Besök görna Sven Tycker på Blogger
Dagens Måne


Läs Dagens ETC
Byt till ETC-el
Skånes Fria
Fria Tidningen
Expo
Stöd Arbetarrörelsens Internationella arbete
Autism & Asperger Förbundet
Sveriges DX-Förbund, om du vill veta mer om kortvågsradio
politikbloggar.nu
Netroots - Socialdemokraterna
Infoo.se-Svenska webbkatalogen

bloggtopplista
BloggRegistret.se
Blogglista.se
Politik
Reggad på Commo.se
Hör gärna av dig till:
tycker@swl.nu.
eXTReMe Tracker

Lokala länkar:

Åstorps kommun

Åstorps Hembygdsförening

Nyvångs Gruvmuseum

Kvidinge Sockens Hembygdsförening

Åstorps Fotoklubb

Söderåsens Natur

IS Skanne

Åstorpsortens Ryttarförening

Åstorps Cykelklubb

Björnekulla Brottarklubb

Smaker från Söderåsen

Spettkaksbageriet i Åstorp

Skånehill Gård

Söderåsens Forsgård

Tomarps Kungsgård

Sånnagården

Tingvalla

Galleri Hultman

Hotell & Restaurang Rosenberg

Skåneleden

Björnekulla Fruktindustri

Godbiten Konditori

Kroglyckans

-


Fåglarna kvittrar

Vill du läsa gamla återanvända åsikter?

Sven tycker juli-augusti 2015 Sven tycker - Arkivet    

Sven Ohlsson den 21 april 2007
Och dom fortsätter att kvittra