Sven tycker   Alla tycker vi något. Ibland skriver vi insändare till tidningen, men den tar dom antagligen inte in. Utan oftast sitter vi väl bara vid köksbordet och tycker till. Har man en egen plats på nätet så kan man i varje fall vara säker på att man får sina tyckerier publicerade. Fast man kan ju inte vara säker på att någon läser vad man skrivit! Men det är en helt annan historia. Här kan du i varje fall läsa vad jag har tyckt om saker och ting. Detta är en samling äldre åsikter i oredigerad form - utan hänsyn till om jag fick rätt eller fel....  

Arkiv april - juni 1997


fredag 1997-04-04
tyckeri nummer 1 (ett)

Jag är en stolt skåning. Men ibland blir man mindre stolt och vill helst glömma sitt ursprung. Ett sådant tillfälle är i dagarna när ett antal skånska töntpolitiker träffats för att skapa en gemensam plattform inför kommande Skåneval. Det är Skånepartister, Centrumdemokrater, Framstegspartister och andra lustigkurrar som träffats. Gemensam nämnare är fri sprit och invandrarfientlighet. Som sagt, ibland skäms man för att vara skåning. Fast det är bara ibland, oftast är jag stolt skauning.


söndag 1997-04-06
tyckeri nummer 2

I morse transporterades, under mycket ståhej, den första mer synliga delen av lokalbron mellan Malmö och Köpenhamn ut till sin plats mitt ute i sundet. Denna bro (som byggs på sundets bredaste plats) behövs för att klara lokaltrafiken mellan Malmö och Köpenhamn. Och välkomnas i Köpenhamn som nu kan bättre sluka sin lille granne. Vad Malmö får är bättre transporter till sin större granne, och en hel del trafik genom staden. Men man får ju lite optimism bland makthavarna i Malmö några år framåt i tiden. Alla stadens problem ska ju lösas med bron. Det blir ju tråkigt när man vaknar upp!


måndag 1997-04-07
tyckeri nummer 3

Igår var det allsvensk fotbollspremiär. Och då visar det sig att en tysk pengaspekulant köpt alla rättigheter att visa fotboll i TV. Inklusive nyhetsbevakning. Dvs inga bilder i Rapport och Aktuellt. Vad är nästa steg. Regeringen säljer rätten till sina presskonferenser? Brandkåren säljer rätten till bränder? SMHI säljer rätten till regnväder? Bojkotta all elitidrott tills den åter förvandlas från business till sport!


torsdag 1997-04-10
tyckeri nummer 4

Jag fick för några dagar sedan brev från Nordbanken. Dom berättade att dom skulle börja införa avgifter vid betalning från girot. Men jag tyckte dom glömde bort en sak i sitt brev. Hur mycket ska samtidigt den nästan obefintliga räntan på kontot höjas i samband med detta. För det var väl så att den löjligt låga räntan på mitt personkonto motiveras med att jag ju kan göra betalningarna gratis. Och alla dessa transaktioner kostar pengar. Men då måste väl räntan höjas nu? Eller handlar det bara om att öka bankens vinst ännu mer?


fredag 21997-04-11
tyckeri nummer 5

Lotta Steneberg är EU-kommissionens högste representant i Sverige. Och en värdig och typisk representant för EU. De senaste dagarna har det i massmedia avslöjats vilka löner de EU-anställda som bor och jobbar i Sverige har. Lotta t.ex. har en månadslön på 60.000 kronor. Det har också avslöjats hur höga deras speciella EU-skatter är. Lotta betalar lite drygt 10% i skatt. Och en del riksdagsmän har uttalat sig kritiskt mot systemet.

Vad gör då Lotta? Jo, hon tar till EU-metoden! Kritiken ska tystas! Lotta skriver ett brev till Riksdagens talman, Birgitta Dahl och tycker att hon ska se till att Riksdagsledamöterna håller tyst.

Detta påminner om EU-Parlamentets resoluta ingripande när kritiken var som värst mot att ledamöterna på fredag morgon skrev upp sig som närvarande och sedan åkte hem, med fullt traktamente. Man flyttade helt sonika listan där man skrev upp sig till en plats där journalister inte kunde kontrollera den.

SVERIGE UT UR EU!


söndag 1997-04-13
tyckeri nummer 6

Kritiken mot statsminister Göran Persson är ofta rättvis. Men jag tycker mej på senare tid ha märkt ett ökat inslag av ren personförföljelse. Det finns tillräckligt många politiska frågor att kritisera att jag inte förstår varför det övergår till denna förföljelse. Ofta går kritiken ut på att förlöjliga en tjock landsortspolitiker utan akademisk utbildning som vägrat bosatta sig i allas vårt kära centrum Stockholm. Jag tycker det är bra med en ledande politiker som inte tvunget måste bo i Stockholm och gå i Stockholmsmaffians ledband. Som har sin bas i lokal politik (som ofta är mer nära väljarna är rikspolitikerns). Och som inte briljerar med sina akademiska kunskaper. Och vad har kroppsformen med saken att göra?

Det finns tillräckligt många politiska frågor att kritisera att jag inte vill ha alla dessa övertramp. Det ger en ond föraning om hur valrörelsen kan komma att bli. Är det smutskastningen som ska ta överhanden över sakfrågorna?


måndag 1997-04-14
tyckeri nummer 7

Halva svenska folket vill enligt en opinionsundersökning hellre ha Carl Bildt som statsminister. Detta tyder på att minnet är kort.

Vad är vi missnöjda med?

EU! Tror svenska folket att Carl Bildt hade fört en politik som mer stämt överens med folkets åsikt än Göran Persson?

Inflation / Arbetslöshet! Tror svenska folket att Carl Bildt hade prioriterat att sänka arbetslösheten istället för inflationen?

Budgetunderskottet! Vem var det som gav oss budgetunderskottet? Carl Bildt och Ann Wibble om jag inte minns fel! Tror vi han hade sparat mindre i budgeten för att få bort det?

Göran Persson för en högerpolitik, det är helt klart, men ska vi då välja en politik som ligger ännu ett snäpp åt höger?


onsdag 1997-04-16
tyckeri nummer 8

Man måste kunna lita på Socialförsäkringssystemet!

Nivåer går upp, nivåer går ner och nivåerna går upp igen. Reglerna ändras hit och dit. Ingen förmån är skyddad. Reglerna kan ändras flera gånger per år. Ibland innan ens ändringen har genomförts. Det finns ingen svensk som idag litar på att en förmån som finns idag ser likadan ut imorgon. Och han handlar efter detta

Jag antar att nästa steg är en daglig sida i tidningen typ Börssidorna.

Sjukförsäkringen.....80%.....+5
Barnbidrag..............20:e.....-7
Bostadsbidrag.......

Återinför utredningsavdelningen och remissförfarandet. Och tänk efter en gång till innan ändringarna genomförs


torsdag 1997-04-17
tyckeri nummer 9

Moderaterna har skrivit en motion där man inte vill att Sverige i EU ska driva frågan om obligatorisk märkning av genmanipulerad och bestrålad mat. "Att driva särkrav skadar Sverige".

Konsumenternas intressen väger i ett moderat Sverige mindre än Sveriges anseende hos EU-byråkraterna!
Eller är det den multinationella matindustrins intressen som är viktigare än konsumenternas intressen?
Eller är det helt enkelt bara så att när det gäller EU så handlar det för moderaterna alltid bara om att buga och tacka?


torsdag 1997-04-24
tyckeri nummer 10

En av Sveriges bäst betalda kommunalråd, Göran Holm i Vellinge, har varit och jagat. Ja, t o m två gånger. Och det är väl inte så underligt. Det intressanta är att jakten skedde i Spanien! Inbjudare var personliga kompisen Kjell Nilsson, VD i Trelleborg AB. Transporten dit skedde i Trelleborg AB:s eget lilla jetflygplan. Kostnaden stod alltså Trelleborg AB för. Göran Holm är, kanske jag skall tillägga, moderat kommunalråd.

Kan ni se framför er tidningsrubrikerna om det varit ett Socialdemokratiskt kommunalråd som låtit sig bjudas på privat jaktresa utomlands av ett stort privat företag? Eller om det varit ett statligt / kommunalt / folkrörelseägt företag som bjudit?

Hur kommer det sig att vi har större moraliska krav på arbetarrörelsens folk? Hur kommer det sig att vi tar det som naturligt och acceptabelt att moderater och privata företagsledare myglar och roffar åt sig?


fredag 1997-04-25
tyckeri nummer 11

Vart tog våren vägen? Kallt! Blåsigt! Regnigt! Är det inte vad som kännetecknar hösten?

Vad gör EU? Anita Gradin, var är du? Har Calle Bildt tagit upp frågan i sitt elektroniska veckobrev?

Tacka vet jag norrmännen. Där beslutade ett kommunfullmäktige att vädret skulle bli bättre!

Följ Norges exempel - Sverige ut ur EU!


söndag 1997-04-27
tyckeri nummer 12

Jag hörde på BBC idag ett telefonprogram med FN:s sympatiska nya generalsekreterare Kofi Annan. Han fick från en finsk radiolyssnare frågan hur det kommer sig att man får fortsätta att ha rösträtt och vara medlem i FN trots att man inte betalar medlemsavgiften. Och det är ju en berättigad fråga. I vanliga föreningar blir man snart avregistrerad om man inte betalar. I FN betalar världens största och rikaste land inte sina räkningar.
USA borde skämmas!


måndag 1997-04-28
tyckeri nummer 13

Näringslivets Ekonomifakta (kapitalägarnas eget propagandainstitut) har undersökt hur det gått för de arbetslösa. Man har jämfört hur fort den som genomgått arbetsmarknadsåtgärder fått jobb med de som inte genomgått liknande åtgärder. Och man har kommit fram till att det gick ungefär lika fort. Näringslivets Ekonomifaktas slutsats är att åtgärderna inte hjälper.

Kanske är lösningen enkel:

De som har svårt att få jobb hjälper man med olika åtgärder.
Dom som har lätt att få jobb behöver inga åtgärder.

Om resultatet då är att dom får jobb lika fort har ju åtgärderna hjälpt.

Sens moral. Var alltid misstänksam när Näringslivets Ekonomifakta har gjort en "undersökning".


tisdag 1997-04-29
tyckeri nummer 14

Metall (LO-Förbundet vars ordförande ibland har svårt att skilja på M som i Metall och M som i Moderaterna) har haft kongress.

Ett av besluten var att säga ja till EMU. Har man medlemmarna med sig må´n tro?


onsdag 1997-04-30
tyckeri nummer 15

I morgon är det 1 maj. Och som vanligt kommer det upp frågan om att avskaffa 1 maj som helgdag. Och oftast ställer man upp ett motsatsförhållande till nationaldagen den 6 juni, som då istället skulle bli helgdag.

Argumentet för att avskaffa helgdagen den 1 maj är att så få firar 1 maj på ursprungligt sätt. Fast med det resonemanget får vi väl avskaffa alla de religiösa helgdagarna också. För inte firar vi jul, påsk, pingst osv på ursprungligt sätt heller idag.

Låt de som vill fira 1 maj på ursprungligt sätt med demonstrationer göra detta. Alla dom andra, som väl främst firar vårens ankomst, kan få fortsätta göra detta.

Sedan skall naturligtvis nationaldagen den 6 juni också vara helgdag. Fast vi skall nog inte förvänta oss att vårt firande kommer att bli ett som norska 17 maj. Är det någon som vet varför vi firar just den 6 juni?

Måste någon helgdag slopas som kompensation, ta t.ex. Trettondagen.


fredag 1997-05-02
tyckeri nummer 16

Brittiska valet är över. Resultatet får väl tolkas som den slutgiltiga bekräftelsen på att Reagan och Thatcher erans extremliberala marknadsekonomi har blivit kastad på sophögen av väljarna. I USA har Clintons Demokrater ersatt Reagans Republikaner. Och nu har det nya Labour tagit över efter de Konservativa i det Förenade Kungadömet. Kan vi hoppas på samma resultat i Sverige?


lördag 1997-05-03
tyckeri nummer 17

Den amerikanska underrättelsetjänsten CIA har läckt ut uppgifter om att den franska underrättelsetjänsten i hemlighet stöder Mobuto i Zaire med flygplan och legosoldater. Men USA:s moral i området är inte så mycket bättre. Mobuto har hållits vid makten i många år med hjälp av just USA. Mobuto behövdes för att kanalisera USA:s militära stöd till UNITA rebellerna i Angola.


tisdag 1997-05-06
tyckeri nummer 18

Nya avslöjande om EU:s bidragsvansinne kommer ständigt.

Det har nu avslöjats att t.ex. bönder på den danska ön Bornholm har fått speciella bidrag för bergsbönder. Vi som varit på Bornholm och cyklat vet att där finns en del jobbiga backar. Men berg....? Danmarks högsta punkt är Ejer Baunehöj, 176 meter "hög" på Jylland. Högsta punkt på Bornholm är Rytterknägten, 162 meter hög. Berg? Nja????!!!!

SVERIGE UT UR EU!


tisdag 1997-05-06
tyckeri nummer 19

Min gamla bänkgranne i Kommunfullmäktige i Åstorp, Conny Prisell dök upp i dagens tidning. Det visar sig att Säkerhetspolisen visat intresse för hans hemsida på Internet. Conny (som representerar Åstorpspartiet - Ny Demokrati) verkar ha ställt sig på VSBS sida. VSBS = Vi Som Byggde Sverige, har gjort sig kända för diverse bombhot mot bland annat Göran Persson.

Har du inte trampat ordentligt i klaveret nu Conny?


onsdag 1997-05-07
tyckeri nummer 20

Lantbrukarna har genom LRF en skicklig propagandaavdelning. Senaste beviset såg vi idag när Findus eventuellt skulle erbjuda tonvis med barnmat till villiga biståndsorganisationer. Findus (dvs Nestlé AB) har tvingats kalla tillbaka barnmatsburkarna eftersom dom inte bara innehöll svenskt kött utan även irländskt. Och i reklamen har man lovat att det bara är svenska råvaror. Men, hjälporganisationerna vill inte ha maten! Skälet är att den ju kan vara farlig!

Innebär detta att Rädda Barnen, Röda Korset osv inte heller samarbetar med andra länders organisationer. För tänk om deras biståndsvaror inte innehåller svenska råvaror. De stackars svältande kan ju riskera att dö om köttbullarna är gjorda på annat än svenskt kött!

KÖP SVENSKT! Det tycker jag också, men det innebär inte att jag inbillar mej att allt svenskt är bra och allt utländskt är dåligt.


torsdag 1997-05-08
tyckeri nummer 21

Sveriges ledande teflonpolitiker är i blåsvädret igen! Anders Björk, moderaten med Sveriges tjusigaste givakt har visat sig vara mer glömsk än Carl Lidbom. Under sin tid som försvarsminister har Hr Björk mottagit flera olika vapen från olika länder. Vapen han fått i gåva i sin ställning som försvarsminister. Gängse praxis är att gåvor, om dom inte är oansenliga, skall lämnas till departementet. Anders Björk hängde in sina vapen i vapenskåpet där hemma!

Låt oss anta att det varit en socialdemokratisk försvarsminister som varit lika hagalen. Och som haft lika stor glömska. Gissa vem i konstitutionsutskottet som varit ihärdig som en ettrig myra och krävt sagda statsråds avgång. Gissa vem som kommer att komma undan som vanligt?


söndag 1997-05-11
tyckeri nummer 22

Det är vår! - Underbart!
Det är söndag! - Underbart!
Solen skiner från en klarblå himmel! - Underbart!
Det enda som hörs är fåglarna som kvittrar av glädje! - Underbart!

Men som vanligt störs idyllen av villakvarterens gissel. Dessa förbannade motorgräsklippare som svensken envisas med att ha! Så fort gräsmattan blivit större än 6 kvadratmeter så skall senaste Stiga modellen köpas in. Att den väsnas värre än en motorväg, det kvittar. Att den släpper ut mer skit än 5 lastbilar, det kvittar.

Stoppa villaterrorn - Förbjud motorgräsklipparen, använd handjagare!


fredag 1997-05-16
tyckeri nummer 23

Ursäkta att jag tjatar om våren. Men jag har precis varit uppe på Söderåsen på sista träningsrundan inför Kullagatan Springtime. Och Bokskogen har slagit ut ordentligt!

Finns det någon ljuvligare naturupplevelse än den ljust gröna nyutslagna bokskogen. Med marken under täckt av vitsippor. Öppna landskap, dra dit rapsfälten växer!

Om ni befinner er i Nordvästskåne på annandag pingst, måndagen 19 maj, kolla in Kullagatan Springtime i Helsingborg. Löpare 1786 behöver allt stöd han kan få.


lördag 1997-05-31
tyckeri nummer 24

Bankmarknaden behöver mer konkurrens sade man för inte så lång tid sedan. Sedan dess har Sparbanken och Föreningsbanken bestämt sig för att slå sina påsar ihop. Och nu verkar det vara som om Nordbanken och SE-Banken gör sin deal. Som tydligen i princip innebär att SE-Banken försvinner som vanlig bank. Dess kontor tas över av Nordbanken.

Skulle det innebära bättre bankkonkurrens? Av 5 stora har vi snart bara tre kvar!

Låt Nordbanken vara kvar i folkets ägo så att konkurrensen blir kvar!


söndag 1997-06-01
tyckeri nummer 25

Ännu ett Europeiskt land har i valet tagit ett steg åt vänster. Frankrikes högerregering föll på eget grepp. Franska folket sade nej till högerns kapitulation inför EMU:s svältkur. Efter det Brittiska valet har nu två ledande länder i Europa bytt ut sin högerregering mot en vänster dito. Det ser lovande ut!


tisdag 1997-06-03
tyckeri nummer 26

Tack Göran Persson?

Tack för att du sade nej till EMU idag! Det är skönt att du lyssnar på opinionen. Det känns också skönt att höra att det inte blir medlemskap förrän efter ett val där frågan varit uppe. Om det är ett ordinarie val, extra val eller folkomröstning är inte avgörande.

Att moderaterna är magsura är inget annat att vänta sig. Deras demokratiska tradition lämnar en hel del att önska. Inom högern kör man över de som tycker annorlunda. Motståndare till EU slängde man ur partiet. Att folket inte vill vara med i EMU har ingen betydelse. Hr Tobisson, hr Bildt och deras vänner vet ju bäst.

Än en gång, tack Göran Persson för nejet!


fredag 1997-06-06
tyckeri nummer 27

HURRA FÖR SVERIGE!

Idag är det Sveriges Nationaldag. Och det är det anledning att fira. Sverige är ett bra land att leva i. Trots ständigt kompakt motstånd från konservativa högerkrafter har Sverige blivit ett bra land.

Men kan någon berätta för mej varför vi firar Nationaldagen just idag? Varför inte flytta Nationaldagen till Midsommarafton? Då, har vi anledning att fira, och gör det också.


söndag 1997-06-08
tyckeri nummer 28

Måste man tycka om värmen? Jag är lyckligast när temperaturen håller sig kring 20. När den kliver över 25 tycker jag det är jobbigt. När den är över 30 är det hemskt. Det är skönt att man har källare på huset. Där sitter jag och njuter i det "vackra" vädret!


tisdag 1997-06-10
tyckeri nummer 29

Idrottslaget Djurgården ska bolagiseras och noteras på börsen. Djurgården IF ska alltså bli AB Djurgården. Det måste innebära att Djurgårdens verksamhet ska betraktas som kommersiell verksamhet och inte ideell verksamhet i fortsättning.

Dra in kommunala bidrag för DIF och låt dom betala marknadsmässiga avgifter för hyra och service!

Man kan inte b&de äta kakan (vara ideell förening) och ha kakan kvar (kommersiellt företag).

Dessa Noll-Åttor!!??!!....


torsdag 1997-06-12
tyckeri nummer 30

En undersökning av skolelevers inställningar visar att endast 46% tycker att demokrati är det bästa sättet att styra Sverige. Samtidigt läser jag att Miljöpartiet vill att rösträttsåldern ska sänkas till 16 år.

Tydligen är Miljöpartiet lika omogna som skolans elever!


fredag 1997-06-13
tyckeri nummer 31

Fredagen den 13:e idag. Och det har kommit lite regn! Tydligen är det inte alltid som Fredagen den 13:e betyder otur. Det var ett uppfriskande regn!


lördag 1997-06-14
tyckeri nummer 32

Vad var det jag sade? Sveriges egen Teflonpolitiker, Anders Björck kommer undan. Precis som jag sade den 8 maj! Anders Björck fick som försvarsminister "mutor" i form av diverse vapen. Vapen som han mot gängse regler, behöll i sitt privata vapenskåp.

Blev det någon större massmediacirkus av det hela? Nej, det dog ut efter ett par dagar! Nu har det visat sig att den polisanmälan som gjordes av en privatperson inte har resulterat i någon åtgärd alls än. Och under sommaren beräknas inget hända. Resultat, eventuellt brott blir preskriberat.

Som jag sade för en dryg månad sedan. Sveriges ledande teflonpolitiker kommer undan igen!


söndag 1997-06-15
tyckeri nummer 33

Nu är det bevisat, EU-medlemskapet skapar nya jobb! 10 tullare ska utbildas i kvalitetskontroll av importerade norska jordgubbar. Dom får ju enligt bulla från Bryssel inte vara för små. Vi jordgubbskännare vet att där är mer smak i små fina svenska jordgubbar från trädgården än i importerade (vattniga) bamsejordgubbar.

Vi skulle kanske kontrollera gubbarna från EU bättre istället. Var åttonde importerad gubbe innehåller för mycket rester av bekämpningsmedel. Värst är de spanska.

Jordgubbar ska plockas direkt, rakt in i munnen! Svenska gubbar innehöll förresten inte för mycket bekämpningsmedel enligt samma kontroller.


måndag 1997-06-16
tyckeri nummer 34

Hurra, nu är Sveriges ekonomi i balans! Nu är det dags att börja satsa igen!

Fast 30 miljarder för ytterligare 64 JAS Gripen kanske inte var det bästa. Har dom inte tillräckligt med leksaker redan? Oj vad jag hade kunnat göra mycket bra för 30 miljarder kronor!

Göran, jag är besviken!


tisdag 1997-06-17
tyckeri nummer 35

Om du är pryd bör du inte befinna dig i Skåne till midsommar! Anledning? Jo, det viktigaste som hänt under dagen enligt tidningen Kvällspest..... f´låt Kvällsposten är att en expert uppmanar oss att "älska utomhus i Midsommar!"

Vi får väl hoppas att vädret blir varmt i helgen så att Skåningarna inte får blåskatarr!
Läs Kvällspes... f´låt Kvällsposten om sanningen ska fram!


onsdag 1997-06-18
tyckeri nummer 36

Har Sydkraft inlett avvecklingen av Barsebäck? Det ena aggregatet i Barsebäck har varit avställt en tid för översyn. Men när det skulle startas upp upptäcker man nya sprickor. Nu dröjer det ytterligare en månad innan det kan startas.

Inled avvecklingen NU!


torsdag 1997-06-19
tyckeri nummer 37

Skånes skam, Carl P Herslow och Skånepartiet har föreslagit att "islamsk klädsel" ska förbjudas. Jag undrar om Calle P själv klär sig i höftskynke i Söderhavet, i samedräkt i Lappland, kilt i Skottland och Palestina sjal i Mellersta Östern? Jag tycker Calle ska klä sig i en säck, så den täcker hela honom!


fredag 1997-06-20
tyckeri nummer 38

Midsommarafton - det svenskaste som finns!

Det är idag vi borde fira vår Nationaldag! Flytta Nationaldagen till Midsommarafton, och gör dagen till en riktig helgdag! Då, kommer svensken att fira Nationaldagen!


lördag 1997-06-21
tyckeri nummer 39

Toppidrott, är det idrott eller slavmarknad? När man som utomstående läser turerna om t.ex. Tomas Brolin så börjar man undra. Är det inte dags att idrottens stjärnor tas ner på jorden! Människor i världen svälter, vetenskapsmän saknar pengar för forskning om sjukdomar, pengar saknas till utbildning, men mångmiljonbelopp satsas på fjantar som jagar en boll eller puck eller liknande användande fötter, racket eller klubba. Ofta bortskämda divor.


söndag 1997-06-22
tyckeri nummer 40

Midsommarfirandet är över. Och nu har vi facit. Fylleri, slagsmål, skadegörelse, mord och mer fylleri! Vad är det som får folk att stoppa i sig en massa destillerade och jästa drycker för att tro att man då får roligare? Är det någon som tror att ökad tillgång på sprit och öl skulle minska fylleriet?


torsdag 1997-06-26
tyckeri nummer 41

Jag var i Danmark igår. Det är riktigt komiskt att se dessa ölsläpare! Att ni gitter släpa dessa ölbackar? Nästan varje gång är det någon överlastad ölberoende stackare som råkar ut för en olycka. Roligast var han som välte en hel back öl överst i rulltrappan på Knutpunkten. Ljudet när en back öl rullar ner tre våningar i en rulltrappa är komisk. Fast numera får man visst inte ta ölkärrorna i rulltrappan.


fredag 1997-06-27
tyckeri nummer 42

Jag undrar när Israel tänker ta itu med den inhemska terrorismen? Nyligen sköt några nybyggare ihjäl en dövstum palestinsk pojke. Han vägrade stanna när han gick på en stig! Jag undrar vilket straff mördarna fick? 10 dagsböter för att dom förde oväsen?


lördag 1997-06-28
tyckeri nummer 43

FN har ett stort miljömöte, uppföljningsmöte till det stora Rio-mötet för några år sedan. Och som vanligt är USA en stor bromskloss. 5% av världens befolkning bor i USA. 25% av växthusgaserna som släpps ut kommer från USA. Gissa vad USA vill göra åt det? Jo, man vill hjälpa U-länderna att inte öka sina utsläpp så mycket! Inte göra något åt sina egna utsläpp!


söndag 1997-06-29
tyckeri nummer 44

Grannen har fest, och det kan man väl acceptera någon gång. Men han spelar dansbandsmusik! Kan man anmäla det till hälsovårdsnämnden som miljöförstöring?


söndag 1997-06-29
tyckeri nummer 45

Är boxning en sport? Just nu kan man höra att proffsmatchen i tungvikt fick avbrytas sedan den ena bitit den andra i örat! Tack, för att proffsboxning inte är tillåten i Sverige. En "sport" som går ut på att slå motståndaren medvetslös är verkligen ingen sport.


måndag 1997-06-30
tyckeri nummer 46

Jaha, så var då Hongkong tillbaka i Kina igen. Detta skrivs visserligen den 30 juni, men det har varit midnatt nu i Hongkong. Och de flesta Hongkongbor verkar glada. Att det blir inskränkningar i demokratin gör inte Hongkongbon så mycket. För honom/henne gäller det bara att tjäna pengar. De flesta Hongkongbor har ett dollartecken ingraverat i ögonen (jag vet, jag har varit där). Och för affärsmän är inte demokrati så viktigt, bara det går att tjäna pengar. Och de kinesiska ledarna är glada, för dom kan också tjäna mer pengar. Dvs alla är glada, nästan......

Fåglarna kvittrar

Vill du läsa andra gamla återanvända åsikter?

  Sven tycker - Arkivet Sven tycker juli-september 1997 Sven tycker till

Åter till:
ShortWaveListener Now

Hör gärna av dig:
tycker@swl.nu.
Och dom fortsätter att kvittra